Találatok a következő kifejezésre: Melyik oldal a (1640 db)

Építkezésnél melyik oldalon vagyok köteles felhúzni a kerítést, és melyik oldalon a szomszéd?

Olyat hallottam, hogy ahol a ház zárt oldala van, oda kell nekem és a másik oldalon pedig a szomszédnak a kötelessége. ez igaz lehet?

Legjobb válasz: Ezt most találtam: Kerítés létesítésének elrendelése esetén a telek tulajdonosa (kezelõje, használója) a telek homlokvonalán, továbbá – eltérõ jogszabályi rendelkezés hiányában – az útról nézve a jobb oldali telekhatáron és a hátsó telekhatárnak ettõl az oldaltól mért fele hosszán köteles megépíteni és fenntartani

Ezt most találtam: Kerítés létesítésének elrendelése esetén a telek tulajdonosa (kezelõje, használója) a telek homlokvonalán, továbbá – eltérõ jogszabályi rendelkezés hiányában – az útról nézve a jobb oldali telekhatáron és a hátsó telekhatárnak ettõl az oldaltól mért fele hosszán köteles megépíteni és fenntartani
Az önkormányzatnál kérdezd meg, mert nem mindenhol egyforma a szabályzás.
"A kerítés-építés szabályai a közelmúltban változtak, megszûnt az a régi szabály, amely elõírta, hogy melyik oldalon kinek a kötelessége azt megépíteni. Elsõsorban az építi meg a kerítést, akinek érdeke fûzõdik a megépítéséhez. Természetesen érdemes a dologban elõre megegyezni a szomszéddal, nehogy utólag telekhatár-vita, vagy egyéb peres ügy keletkezzen miatta. Építési engedélyt csak az utcafronti kerítés építéséhez kell kérni, az kötelezõ!
Milyen cuccaid vannak???
Ebay-t ajánlom, bár ott külföldre kell postáznod, ha nem akadály, akkor az a legjobb. Különben vatera, Pro Hardver
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Hova ültessem a gyerekemet az autóban? A hátsó ülés jobb, vagy bal oldalára tegyem a gyerekülést? Ki mit tud arról, hogy melyik oldal a legbiztonságosabb?

Legjobb válasz: Mindig a vezetõ mögötti hely a legbiztonságosabb. Ha valami történik, a vezetõ ösztönösen önmagát, azaz a saját oldalát védi. Nem mert nem figyel az utasaira, hanem mert olyankor teljesen ösztönbõl cselekszik az ember tizedmásodpercek alatt. Így a vezetõ mögött ülni a legbiztonságosabb.

Mindig a vezetõ mögötti hely a legbiztonságosabb. Ha valami történik, a vezetõ ösztönösen önmagát, azaz a saját oldalát védi. Nem mert nem figyel az utasaira, hanem mert olyankor teljesen ösztönbõl cselekszik az ember tizedmásodpercek alatt. Így a vezetõ mögött ülni a legbiztonságosabb.
Mindkét oldal mellett szólnak érvek és ellenérvek. Talán a bal hátsó hely biztonságosabb a fent leírtak miatt, de akkor az úttest felõl kell kivenni és betenni a gyereket. Ez pedig - fõleg városban - nagyobb veszélyt jelent, mint az, hogy a jobb oldal nagyobb eséllyel törik össze. Városban aligha érsz el olyan sebességet, aminél már különösebben számítana (fõképp a hátsó ülésen), hogy az autó melyik oldala csattant. Viszont ha az út felõl kell beültetni a gyereket és arrafelé kell kivenni vagy mikor már tud járni, kiengedni (ráadásul elég sûrûn), akkor több rá az esély, hogy egy út szélén tekerõ kerékpáros, oldaltávolságot nem ismerõ autós vagy bármi más telibe talál vagy téged, vagy a gyereket (vagy mindkettõtöket).
Ebben igaza van az elõzõnek, de körültekintõ parkolás mellett a gyerek ki- és betétele is biztonságosan megoldható, vagy akár a hátsó ülésre beülve a járda felõl is betehetõ a gyerek a kocsiba. Viszont a haladás az úton hosszabb idõt vesz igénybe, mint egy ki- és beülés, azon felül, ha te nem is hajtasz gyorsan, mások ezt szívfájdalom nélkül megteszik és abból is lehet baj.
Én az anyósülés mögé teszem, mert: Vezetek, hátratudok pillantani a vállam fölött, hogy mit csinál, adok neki játékot pirosnál meg tudom itatni, orrot tudok törölni, meg tudom simizni a lábikót, LÁTOM õt. A mögöttem lévõ ülésen nem látom.
én is az anyós ülés mögé tenném, mert így hátra tudnék nyúlni, ha kéne, meg eleve jobban látni a gyereket.


Ha vissza lehetne utazni az idoben, éppen a II. világháboru véres esemyényeihez, akkor a csatákban részt vennétek? Ha igen, melyik oldalon? A Szovetségesek vagy a Tengelyhatalmak oldalán?

Csak egy ilyen gondolat forgott a fejemben...

Legjobb válasz: Ha mindenképp muszáj lenne én a kurszki ütközetben egy Tigris harckocsiban teljesítenék szolgálatot. Ha a háborúban részt kellet volna vennem mindenképp a harckocsizóerõknél próbáltam volna lenni. Viszont ez csak ábránd.

Ha mindenképp muszáj lenne én a kurszki ütközetben egy Tigris harckocsiban teljesítenék szolgálatot. Ha a háborúban részt kellet volna vennem mindenképp a harckocsizóerõknél próbáltam volna lenni. Viszont ez csak ábránd.
Én is részt vennék, én a németek oldalán, a háború elején.
részt vennék. Szintén Német oldal.
Én is részt vennék erdélyi fronton. Ha kell én megyek! http://www.youtube.com/watch?v=J-LB_JJmDhA
igen, könnyû hõsködni, és igen, nem tudjuk milyen a csata, de mi legalább nem egymást szapuljuk mint most itt :) . Mert mi az összefogást hirdetjük, és nem egymást vegetáljuk, csakmert mostanában ez a magyarmódi. Merem remélni, hogy lennék olyan bátor, hogy a biztos halálba menjek hazámért. Ti? Ezt magatokban kell eldöntenetek.. addig is szebb jövõt!
Normális ember még szemlélõként se nézné meg, nemhogy részt vegyen benne. Amúgy ha mindenképp választani kell, akkor egy csatahajón lennék az amerikaikkal miközben ágyúznak egy japán szigetet.
Nem vennék részt.
Természetesen magyar oldalon, Erdély román-szovjet megszállásánál. Utolsó leheletig próbálnék idõt nyerni a civileknek :) .
Aki részt venne, annak fogalma sincs, hogy milyen valójában a háború, vagy egy csata, Békeidõben könnyû hõsködni.
Tengelyhatalmak. Vinnék magamal pár könyvet amik részletesen leirják a csatákat, meg tudományos anyagokat is vinnék :D Ha a fronton kéne harcolnom, akkor utász lennék. Nuke the world
Ha mindenképpen kellene, akkor Amerikai oldalon ejtõernyõs lennék..:)
A kérdező hozzászólása: Aha, a 101.es alakulatban vagy a 82.Airbornban?
101-es légiszállítású hadosztályának 506-os ezredénél :) (Igen mint az Easy század):D
A kérdező hozzászólása: Hallod, az nagyon jo II:VH-s sorozat ! :D
Tudom!:) Meg a The pacific-A hõs alakulat is jó:D
Beszállok én is, azok qrva jó sorozatok, megvan az összes rész! :D
Látjátok ez a nagy különbség! Akik a szövetséges oldalon lettek volna , azok azt mondják , hogy talán , meg hogy csak ha muszály lenne , viszont mi, akik ideológiai meggyõzõdésbõl harcoltunk volna , bármikor , bármelyik percben ott lettünk volna az elsõ sorban , és nem azért mert muszály , hanem a hazánkért és fajunkért! Kitartás!
Britt erõknél.
Önszántából nem. Ha mindenképpen választanom kell, akkor az Operation Fork illene leginkább hozzám. (amikor a brit hadsereg elfoglalja Izlandot).
A II V.H.-ban nem szívesen vettem volna részt, de '56-ban mindenképpen fegyvert fognék mert ott ha nyer a forradalom akkor most nem ott tart az ország ahol most hanem kb Ausztriával lennénk egy szinten ahonnan 1955-ben vonultak ki a szovjetek. Akkor nem rabolták volna le az országot, nem menekült volna több százezer értelmiségi nyugatra, nem börtönöznek és végeznek ki igazi hazafiakat és nem adósodunk el gatyára.
Mivel a valóságban a Szövetségesek gyõztek, a tervemet velük valósíthatom meg legkönnyebben: elmondanék MINDENT, amit a háborúról és következményeirõl tudok az amerikaiaknak ( a jövõbõl jöttem). Azzal a céllal, hogy nyerjék meg sokkal gyorsabban, és ne hagyják a szovjeteket teret nyerni, és ne konfrontálódjanak Japánnal. Így mentek meg a meg a legtöbb életet.
A kérdező hozzászólása: én német oldalon harcoltam volna!Gondolom, nem kell magyarázni, miért!
német oldalon biztos nem harcoltam volna. Lenézték a magyart, mert csak az árja német volt az életképes szerintük. Még így is harcoltatok volna értük?
csak ha biztosan tudnám, hogy az én segítségem kell ahhoz, hogy a tengelyhatalmak totális gyõzelmet arassanak, de akkor feltétlenül. amúgy semmiképp. nem akarok meghalni, pláne nem így. viszont, ha ez az ára az Eszme diadalának, akkor megpróbálnám levetkõzni a gyávaságomat. másképp biztosan nem vennék részt benne. tisztelem azokat, akik megtették, mert én sírtam és menekültem volna.
A kérdező hozzászólása: Rendben. én részt vennék...
A kérdező hozzászólása: én már láttam minda két sorozatot!!Iszonyat jo mind a ketto!!
nekem leirhatod.
Az álomfejtõk és ezzel foglalkozó weboldalak többsége csaló, hamis, fõleg keresztény hátterû emberektõl származnak. Azhelyett hogy segítenének, csupán irányítani akarnak. Azt javaslom ne dõlj be ezeknek ! Meditálj, fejleszd magad spirituálisan és ráébredsz mindenre ! Saját magad fogsz rájönni az álmaid jelentésére ! Ha komolyabban érdekel a téma írj privátot. Üdv !
Te vagy az egyetlen, aki átélte, és te vagy az egyetlen akinek mond valamit, jelentenek valamit a szereplõk, stb. Más nem fog belelátni a fejedbe és jobb következtetéseket levonni mint te. Maximum magadat ismerheted meg jobban (hogy min dolgozik a tudatalattid) más következtetést nem lehet levonni.
Kíváncsi lennék az álmodra, lehet tudnék segíteni! Írd le privátban!

Melyik oldal a reálisabb kalóriaszámláló?

Most kezdtem fogyókúrába, de pl. a kalóriaguru nagyon magas számokat ad meg, de van, hogy 50 kalóriával többet ugyanolyan termékre, amire a kaloriatablazat.extra vagy vital jóval alacsonyabbat ad meg. Melyiknek higgyek?

Legjobb válasz: kaloriabazis.hu Én ezt használom, és szépen fogyok :)

kaloriabazis.hu Én ezt használom, és szépen fogyok :)
Én ezért átlagolok :D Még a telefonomon is van kalóriatáblázat. Mondjuk inkább többet mondjon, mint kevesebbet, nem? :)
A kérdező hozzászólása: Igen, köszi.

Melyik oldal a legmegbízhatóbb ha telefont akarok rendelni?

pl ha elromlik rendesen megjavítják stb...

Legjobb válasz: Speedshop

Speedshop
Teljesen mindegy, markaszervizben javittatjak, ahol garantalt a hozzaertes.
A kérdező hozzászólása: Még olvastam olyat, hogy az se mind1, hogy ázsiai vagy eu-s pl a lg optimus 4x hd-nál írták, hogy szoftverfrissítés után elveszik a magyar nyelv... Tudtok olyan oldalt ahol eusat adnak?
Elvált/özvegy társkeresõ, ott van elég milf, klimaxosak is :D
Például ez az oldal.

Melyik oldal a jószartetkódvan ellentéte?

xDD Mármint hogy azon a weboldalon pont hogy nem szar tetoválások vannak, hanem nagyon jók. Régen találtam, a logója valami fehér gyémánt volt asszem fekete kontúrral és 3 rózsaszín betű volt alatta ha jól emlékszem. De az oldalon volt Joker tetkó, Ollókezű Edward meg ilyesmik.. Csak már nem emlékszem a címére... :|

Blogot költöztetnék, melyik oldal a legjobb választás?

Wordpress, blogspot, blogger, esetleg valami más? Lehet?leg ingyenes tárhely legyen, de azért az alakíthatóbb fajtából, viszonylag könny?, áttekinthet? kezel?felülettel!

Legjobb válasz: Blogspot = Blogger, és egyébként ezt ajánlom.

Blogspot = Blogger, és egyébként ezt ajánlom.
blogger, tumblr (ha jó angolos vagy)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!