Találatok a következő kifejezésre: Melyik nyelvvizsgával a leginkább (10 db)

TOEFL, IELTS, Pearson, Cambridge, vagy melyik nyelvvizsga a leginkább elfogadottabb Nyugat-Európában, és Skandináviában egyetemeknél?

Nincs még konkrét célom, hogy hová menjek majd továbbtanulni, ezért szeretném tudni, hogy melyik régióba melyiket preferálják, és úgy egybe, melyiknek a legnagyobb a lefedettsége :) Európán kívül nem gondolkodok célpontban

Legjobb válasz: En azt hiszem az IELTS ismertebb es elfogadottabb Europaban, de a TOEFL az elterjedtebb a vilagban es altalabn ugyan ugy felhasznalhato. A Pearson-Cambridge ugyan elismert, de altalanosan nem ezt szoktak kerni. Legalabbis en eddig ezt lattam :)

En azt hiszem az IELTS ismertebb es elfogadottabb Europaban, de a TOEFL az elterjedtebb a vilagban es altalabn ugyan ugy felhasznalhato. A Pearson-Cambridge ugyan elismert, de altalanosan nem ezt szoktak kerni. Legalabbis en eddig ezt lattam :)
A kérdező hozzászólása: és ha össze lehet hasonlítani, melyik a könnyebb? :) TOEFL vagy IELTS? csak azt láttam, hogy IELTS-nél nagyon nagyon kevés pont van, talán 8 a max vagy mennyi TOEFL-nél meg láttam, hogy több fajtája van, papír alapú, számítógép alapú meg egy harmadik is (valami internet alapú)
A TOEFL-el nehezebben szoktak boldogulni az emberek, IELTS-n max 9 pontot érhetsz el, de 0.1-es beosztásokkal.
A kérdező hozzászólása: köszi :) még van 1, 5 évem felkészülni rá, majd igyekszem :D

Melyik nyelvvizsgát ajánljátok leginkább? Melyik a legkönnyebb (Angol B2)?

Legjobb válasz: BME nyelvvizsga sztem. Volt pár osztálytársam aki alig tudott valamit angolból és sikerült neki a B"-es! Ez elég gáz a nyelvvizsgára nézve...

BME nyelvvizsga sztem. Volt pár osztálytársam aki alig tudott valamit angolból és sikerült neki a B"-es! Ez elég gáz a nyelvvizsgára nézve...
A kérdező hozzászólása: Köszi, még meghallgatnék pár véleményt.
A kérdező hozzászólása: Illetve most azt hallottam hogy a TELC igen meg lett nehezítve, és az ELC könnyebb. Igaz ez?
Októberben csináltam a telcet, 78% lett, de nehezebbre számítottam, nem volt olyan durva.

Melyik az a nyelvvizsga ami leginkább a nyelvtanra megy rá?

Nem valami jó a szókincsem, viszont az nyelvtant szeretem és értem.

Legjobb válasz: Az összes-összes nyelvvizsgát nem ismerem, de a TELC ECL EURO Origo BME nyelvvizsgák közül az Origo megy rá legjobban szerintem. (Mondjuk én az Origo-t pont nem ajánlom, még mindig eléggé el vannak szállva, azt hiszik még mindig monopólium helyzetben vannak, és szoktak szívatni vizsgán - oké, persze nem mindenkit, se sok rosszat hallok, több rosszat, mint más vizsgákról. Plusz ez az egyetlen olyan akkreditált vizsga, amit elvileg sehol más országban nem fogadnak el. Az összes többit valamilyen mértékben EU-n belül elfogadják.)

Az összes-összes nyelvvizsgát nem ismerem, de a TELC ECL EURO Origo BME nyelvvizsgák közül az Origo megy rá legjobban szerintem. (Mondjuk én az Origo-t pont nem ajánlom, még mindig eléggé el vannak szállva, azt hiszik még mindig monopólium helyzetben vannak, és szoktak szívatni vizsgán - oké, persze nem mindenkit, se sok rosszat hallok, több rosszat, mint más vizsgákról. Plusz ez az egyetlen olyan akkreditált vizsga, amit elvileg sehol más országban nem fogadnak el. Az összes többit valamilyen mértékben EU-n belül elfogadják.)
Az origo egyértelmûen.
14:00 Nem kell félni az Origótól, olyan, mint egy nehezített BME vizsga :) )
06:52 - én nem félek, én anno letettem, csak nyelvtanárként nem javaslom.
A kérdező hozzászólása: Miért?


Melyik nyelvvizsgával érdemes a leginkább próbálkozni a nemzetközi vizsgák közül?

Legjobb válasz: Szerintem az angol nyelvvizsgával, és az ECL-nél!!! Azzal érsz a legtöbbet! Tapasztalat. :)

Szerintem az angol nyelvvizsgával, és az ECL-nél!!! Azzal érsz a legtöbbet! Tapasztalat. :)
Szerintem leginkább az angol, mivel ezt kérik már majdnem minden munkahelyen, de a német sem az utolsó.
http://www.nyak.hu --> nyelvvizsga akreditációs központ http://www.studentweb.hu Németbõl nagyon jó a Goethe (igaz nem is olcsó) és az osztrák ÖSD. Emellett sokan dicsérik a TELC vizsgát is meg az ECL, igaz van aki szerint ez nehezebb.. Angol nyelvbõl ugyanúgy TELC, ECL, DExam, British Council Hungary

Angol magnóhallgatás! Ajánlottak nekem egy weboldalt. Itt 3 kategóriában vannak anyagok: easy, medium és difficult. A középfokú nyelvvizsgához melyik kategória hasonlít leginkább? Nekem már a medium is túl gyorsan beszél. :S

http://www.esl-lab.com/index.htm

Legjobb válasz: Azzal kezdd a hallgatást, amit jobban megértesz, mert akkor nagyobb az esély, hogy ,,rááll" a füled, hozzászoksz a kiejtéshez, a beszéd dallamához és a hangsúlyokhoz is. Ha nincs benne olyan sok új szó, az sem baj, mert így igaz, hogy lassabban, de biztosan tudod bõvíteni a szókincsedet. Annak semmi értelme, hogy olyat hallgass, amit egyáltalán nem értesz, mert abból nem tudsz tanulni egyáltalán. Viszont ha a könnyebb szövegek már jól mennek, akkor lépj egy szinttel feljebb! Sok sikert a nyelvvizsgához! Tudod, biztos alapok nélkül nagyobb az esély arra, hogy nem fog sikerülni. Ezért sem érdemes nehéz anyagokkal kezdeni!

Azzal kezdd a hallgatást, amit jobban megértesz, mert akkor nagyobb az esély, hogy , , rááll" a füled, hozzászoksz a kiejtéshez, a beszéd dallamához és a hangsúlyokhoz is. Ha nincs benne olyan sok új szó, az sem baj, mert így igaz, hogy lassabban, de biztosan tudod bõvíteni a szókincsedet. Annak semmi értelme, hogy olyat hallgass, amit egyáltalán nem értesz, mert abból nem tudsz tanulni egyáltalán. Viszont ha a könnyebb szövegek már jól mennek, akkor lépj egy szinttel feljebb! Sok sikert a nyelvvizsgához! Tudod, biztos alapok nélkül nagyobb az esély arra, hogy nem fog sikerülni. Ezért sem érdemes nehéz anyagokkal kezdeni!
Szerintem a középfokhoz a medium nagyon könnyû. Szerintem a difficulthoz közelebb áll a középfok, mint a mediumhoz, de talán kicsit könnyebb. Egyébként pedig ezek nem eredeti felvételek, ami azt jelenti, hogy a beszélõk figyeltek a tiszta kiejtésre, középfokon viszont kaphatsz eredeti szöveget.
Hogy-hogy nem eredeti? Ez eredeti amerikai angol. Nem brit, emiatt kicsit furán hangzik, ha valaki nem ezt tanulta, de attól még totál eredeti amerikai angol...
Igen, anyanyelvi angol beszélõk beszélik, de nem egy létezõ riportból, interjúból, stb. kiemelt szöveg. Márpedig sok helyen ilyet fogsz kapni.

BME nyelvvizsgára érdemes a Blackbird-ből készülni? Tapasztalat szerint melyik tananyagra hasonlít leginkább az irásbeli anyaguk?

Legjobb válasz: Érdemes! Nagyon jó fölépítésû a könyv. A 2. kérdésedet nem értem, bocsi. Melyik sulis tankönyvre? Azt nem tudom. Jó vagyok :)

Érdemes! Nagyon jó fölépítésû a könyv. A 2. kérdésedet nem értem, bocsi. Melyik sulis tankönyvre? Azt nem tudom. Jó vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Én a New Headway anyagán rágtam át magam. Többféle oktató csomagok is léteznek és más-más irásbeli és hanganyaggal rendelkeznek eléggé furfangos megközelítésekkel egy-egy témakörnek. Most tartok ott, hogy teljes káosz van a fejemben. Hallottam, hogy a vizsgák irásbeli anyaga alapozódhat egy bizonyos tananyag témakörére vagy hanganyagára. Valami ilyesmire gondoltam, amikor a kérdést feltettem. Rosszul közelítettem meg?

Melyik középfokú nyelvvizsga hasonlít leginkább a TELCre?

Lehet hogy rosszul fogalmaztam mert ez is van külföldön.Most a feladattípusokra és a nehézségére gondolok.(pl TOEFL,CAE)

Legjobb válasz: ECL Ezzel szokták összehasonlítani, mert szinte ugyanolyan nehézségû mindkettõ.

ECL Ezzel szokták összehasonlítani, mert szinte ugyanolyan nehézségû mindkettõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Esetleg tudtok olyan oldalakat ahol reading-es feladatokat találok?

Otthoni önálló francia nyelvtanuláshoz melyik nyelvkönyvet ajánlanátok leginkább? Újrakezdő szinten vagyok, célom a középfokú nyelvvizsga lenne.

4 évig tanultam franciául a gimnáziumban. Ez a második nyelv, amit tanultam az angol mellett. Angolt már óvodában elkezdtem tanulni és nyelvvizsgám is van belőle. Most szeretném letenni franciából is a középfokút. Csakhogy már 6 éve, a gimnázium vége óta nem foglalkoztam vele és jelenleg pénzem sincs magánórákra vagy tanfolyamra. Érdekelne melyik könyvből és mennyi idő alatt lehetne eljutni középfokú szintre önálló tanulással. Naponta maximum fél órát tudnék ráfordítani, hétvégeken napi egy órát is. Nincs egyébként semmilyen külső indok mögötte, nem diplomához, vagy munkához kell, egyszerűen csak nem szeretném, hogy teljesen elvesszen a francia tudásom, illetve szeretném, hogy az angol mellett még egy nyelvből stabilan tudjak középfokon. Nemcsak amiatt esett a választásom a franciára, mert már tanultam 4 évig, hanem mert tetszik is a nyelv, illetve tudtommal az angol és a német után a harmadik leginkább használatos nyelv. Németül sosem tanultam és a nyelv sem tetszik.

Legjobb válasz: Nyelvtanár vagyok. Önálló tanulásra a Tanuljunk könnyen, gyorsan sorozat francia kötetét tartom legjobbnak eddig, részletes, magyarázós. Somorjai Ferenc írta, egy hátránya van, hanganyag nincs hozzá. Utána már veheted bármelyik egynyelvû tankönyv második kötetét is. Ha menetrend szerint és kitartással haladsz, nem akadsz meg, akkor másfél év alatt meglehet a középfokú tudásod.

Nyelvtanár vagyok. Önálló tanulásra a Tanuljunk könnyen, gyorsan sorozat francia kötetét tartom legjobbnak eddig, részletes, magyarázós. Somorjai Ferenc írta, egy hátránya van, hanganyag nincs hozzá. Utána már veheted bármelyik egynyelvû tankönyv második kötetét is. Ha menetrend szerint és kitartással haladsz, nem akadsz meg, akkor másfél év alatt meglehet a középfokú tudásod.
"Nyelvtanár vagyok." Merci beaucoup ces sont très utiles informations.*****
Még valami, a nõnem egyeztetése miatt sok esetben módosul a kiejtés, mellékneveknél, befejezett igealakoknál pl. az utolsó, hímnemben nem ejtett mássalhangzók hangsúlyossá válnak. Pl. Il a pris la photo. La photo a été priSe. Mellékneveknél gyakran változik a nõnemû alak. italien-italieNNe, hongrois-hongroiSe, stb.
De nem tudom, hogy ez a betû, < u-és alatta egy pici félhodszerû jel.> Az milyen hang? pl. moi, írja muá. itt az u alatt van az a jel. akkor most moá, vagy muá-t mondunk? A tankönyvi példa az oui, ejtve 'ui'. A moi, loin szavak ejtése 'moá', 'loen'. Az elavult leírás. A másik betû ezen hullám van. azt hogyan ejtjük ki? ã.. ez a vagy á hang?? Ez zárt, rövid 'a' hang, illetve az õt követõ n és m betûk nincsenek ejtve, csak torokhangként. A dictzone-nak van jó kis online francia szótára, ott meg tudod hallgatni a szavak kiejtését is. És google fordítóban is.
Egy erõs A2, gyenge B1-re helyezném. Azért írtam, hogy bármelyik haladó könyv jöhet utána, nagyon jó alapot ad. Szókincsben gyengébb, ma már kívánatosabb a hétköznapibb szókincs. De szókincset bárki, bármikor tud fejleszteni, csak szótárazni kell. :) : Segíthet a következõ oldal is: http://onlinetananyag.hu/ Itt vannak szószedetek, nyelvvizsga felkészítõ könyvek, feladatgyûjtemények, mind megoldókulccsal és folyamatosan bõvül a választék.
Nekem van France-Euro-Express könyvem is, meg Allons-y-m is, ill. amit az elsõ írt, az is meg van.... Bár a France-Euro lassan halad, de annak tök jó hanganyaga van, és én úúúgy szerettem. Viszont amit az elsõ írt, az teljesen úgy van... Amúgy én is újra kezdõ vagyok, én is négy évig tanultam a suliban, de én mellette németet tanultam... Én majd a napokban akarok nekiveselkedni
Még annyi, hogy bár nincs hanganyag a Somorjai-könyvhöz, abban benne vannak a szavak nemzetközi fonetikai átírással is. Az összefüggõ szövegekben pedig a hangkötés is jelölve van pl. Továbbá a szavakat meg lehet hallgatni online is. 3. válaszoló
Kedves 1. válaszoló! Az általad említett Somorjai-könyv milyen szintre juttat el? (Úgy értem, hogy az abban tárgyalt szókincs és nyelvtani rész melyik szintet fedi le konkrétabban?) Ez a kötet: http://book.hu/konyv/2114/Tanuljunk-konnyen-gyorsan-franciau.. Köszi a segítõ választ! :) 3. válaszoló
1. vagyok. Nem azt írtam, hogy a többi nem jó, hanem a Somorjai-féle a legalaposabb egy önállóan tanulónak. :)
Szia! Én egy tanfolyamon vettem részt, ahol A2-es szintre jutottam el. (Alapfok elõtti szint). Most pedig az Allons-y 1. kötetét kezdtem el éppen. Jelenleg én is teljesen egyedül tanulok. Célom a középfokú nyelvvizsga, ami a diplomámhoz kell.
A kérdező hozzászólása: És az Allons-y elsõ kötete nem lenne alkalmas?
"Nyelvtanár vagyok." Je donne verte de main utiles*****

Melyik a legkönnyebb és leginkább szövegértés alapú nyelvvizsga OLASZBÓL?

Legjobb válasz: Szövegértés alapú az Origo, ott csak fordítás van meg olvasási gyakorlat.

Szövegértés alapú az Origo, ott csak fordítás van meg olvasási gyakorlat.
A kérdező hozzászólása: Az origo az pont arról híres, hogy kifejezetten nyelvtanos és nehéz.
Nem tudom, ezt hol hallottad, de nem igaz, hogy nyelvtanos. Én Origo vizsgán voltam, szóval tudom, milyen. Az elején volt egy rövid nyelvtani feladatsor, de az szinte nem is számított, nem volt rá minimum ponthatár se, hogy mennyit kell elérni ahhoz, hogy megkapd a nyelvvizsgát. A többi rész fordítás volt (magyarról idegen nyelvre illetve idegen nyelvrõl magyarra), és szövegek alapján kérdésekre válaszolós feladatok. Ezek mind szövegértésre épülnek, hiszen a fordításnál meg kell értened, mirõl szól a szöveg és visszaadni a tartalmát egy másik nyelven, és a többi feladatnál is csak úgy tudsz válaszolni a kérdésekre, ha érted a szöveget. Ennél szövegközpontúbb feladatsor nem hinném, hogy létezik.
A kérdező hozzászólása: Én mondjuk már 4 évvel ezelõtt voltam angolból origon, és emlékszem hogy az elején a nyelvtani teszt az jó nehéz volt, és ráadásképp az átszámítása is elég furcsa : D Amúgy azért akarok szövegértés központút, mert angolból bõven felsõfokon vagyok, olaszt meg csak hébe-hóba tanultam még, viszont már csak ez a nyaram lenne a nyelvvizsgára...

Melyik Telc-es könyv hasonlít leginkább a nyelvvizsgára?

Tóth László - TELC language tests(Vizsgafelkészítő könyv) (2011-es kiadású) vagy Telc angol nyelvvizsga gyakorlófeladatok - Akadémia kiadó - 2008-as kiadás. Köszönöm előre is a válasz(oka)t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!