Találatok a következő kifejezésre: Melyik nyelvvizsgával a (311 db)

Hogyan tudnám eldönteni, hogy nekem melyik nyelvvizsga a legjobb (legkönnyebb)? (pluszpontok miatt)

úgy értem, ECL, TElC, Origo, stb...

Legjobb válasz: Tanácsot kérsz a tanárodtól, õ mit ajánlana neked (hiszen mégis csak õ ismeri a tudásodat a legjobban). Megpróbálsz kitölteni vizsgafeladatokat, majd megnézed, melyik sikerült a legjobban, arra kezdj el készülni. És Te is érezheted, hogy a fordítási, vagy a kitöltõs feladatok állnak hozzád a legközelebb. Levelet pedig minden nyelvvizsgán kötelezõ írni, az ECL-en talán kettõt is (?). Szerezz be minél több típusvizsgát és nézd át õket, melyik a legszimpatikusabb. Sok sikert a válogatáshoz!

Tanácsot kérsz a tanárodtól, õ mit ajánlana neked (hiszen mégis csak õ ismeri a tudásodat a legjobban). Megpróbálsz kitölteni vizsgafeladatokat, majd megnézed, melyik sikerült a legjobban, arra kezdj el készülni. És Te is érezheted, hogy a fordítási, vagy a kitöltõs feladatok állnak hozzád a legközelebb. Levelet pedig minden nyelvvizsgán kötelezõ írni, az ECL-en talán kettõt is (?). Szerezz be minél több típusvizsgát és nézd át õket, melyik a legszimpatikusabb. Sok sikert a válogatáshoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Szeretnék felsőfokot szerezni angolból. Melyik nyelvvizsga a legkönnyebb?

Telc/BME/Társalgó vagy más?írjatok=) 18/L

Legjobb válasz: Szerintem tanulj meg angolul olyan szinten, hogy ne kelljen megválogatni, melyik nyelvvizsgára mész. Aztán menj el a legolcsóbbra, ami akkreditált. A jövõbeli munkahelyeden a nyelvtudásra lesz szükséged, nem a papírra.

Szerintem tanulj meg angolul olyan szinten, hogy ne kelljen megválogatni, melyik nyelvvizsgára mész. Aztán menj el a legolcsóbbra, ami akkreditált. A jövõbeli munkahelyeden a nyelvtudásra lesz szükséged, nem a papírra.
Egyetértek az elsõvel. Aki felsõfokra megy, az úgy tudjon angolul, hogy ne igazán lehessen belekötni semmivel a tudásába. Nincs olyan, egyébként, hogy könnyebb-nehezebb. Minden vizsgaközpontnál valami egyszerûbb, bonyolultabb, az lehet eltérõ maximum, hogy mik. Ahol meg tényleg boldog-boldogtalan le tud nyelv vizsgázni, annak nem sok értéke van.

Melyik nyelvvizsga elfogadott nemzetközileg, külföldön illetve nálunk Mo. -on melyik nyelvvizsga a legelfogadottabb?

Spanyol nyelvből szeretnék középfokú ( B2 ) nyelvvizsgát tenni és azt szeretném megtudni, hogy melyik nyelvvizsgákat fogadják el nemzetközileg, mert valaki azt mondta, hogy pl.: az ITK ORIGÓ nem elfogadott nemzetközileg. A Cervantes nyelvvizsgáról mi a véleményetek ? Nehéz ?

Legjobb válasz: Én még csak tervezem a spanyol vizsgát, de szerintem a Cervantes mindenképp elfogadott, olyan, mint a németbõl a Goethe. Ez a "sajátjuk", fura lenne, ha nem fogadnák el... A németek is a Goethét szeretik a legjobban, meg a DSD-t. (Mindkettõt õk maguk szervezik, ezért nem idegenkednek tõle.)

Én még csak tervezem a spanyol vizsgát, de szerintem a Cervantes mindenképp elfogadott, olyan, mint a németbõl a Goethe. Ez a "sajátjuk", fura lenne, ha nem fogadnák el... A németek is a Goethét szeretik a legjobban, meg a DSD-t. (Mindkettõt õk maguk szervezik, ezért nem idegenkednek tõle.)
Nem lehet olyan nehéz
Középfokúra mennél? Vagy felsõre?
szerintem még mindig a Rigó utca és ez EURO a legelismertebb itthon, külföldön inkább a DELE, itt találsz róla több infot: http://diplomas.cervantes.es/en
A kérdező hozzászólása: középfokú nyelvvizsgára mennék


Szerintetek melyik nyelvvizsga a legkönnyebb?

A lényeg, hogy elfogadják egyetemre való jelentkezéshez.

Legjobb válasz: Az a nyelvvizsga a legkönnyebb, amire tisztességesen tanulsz és felkészülsz.

Az a nyelvvizsga a legkönnyebb, amire tisztességesen tanulsz és felkészülsz.
City & Guilds. Nem azt mondom, hogy könnyû, mert tudni kell hozzá, de reális és életszerû.
Nincs ilyen, hogy melyik vizsga a legkönnyebb. Jól is néznénk ki, ha nem ugyanarra a tudásra adnának ugyanolyan szintû bizonyítványt. Azt tudod kiválasztani, hogy a te személyiségednek melyik típus felel meg a legjobban: egynyelvû vagy kétnyelvû, nyelvtanos vagy nyelvtani feladatot nem tartalmazó, egyéni szóbelis vagy páros. Ehhez pedig az kell, hogy végignézd az összes, de legalábbis több típus leírását és mintafaladatait.
Könnyû a Dexam meg a Telc
Az egyik legkönnyebb a TELC, de hát az annyit is ér. Én a helyedben, ha már nyelvvizsgát teszel valami elismertet tennék. Egyébként melyik nyelvbõl?
A kérdező hozzászólása: Angolból szeretnék olyat amit még be tudok számítani az érettségi jelentkezésbe.

Melyik nyelvvizsga a legkönnyebb? TELC, BME, Euro, Origo, Pannon, Dexam

magnóhallgatás,levél írás a gyengém. A nyelvtan megy.

Legjobb válasz: Nekem TELC és BME nyelvvizsgáim vannak, szerintem a BME nagyon könnyû. A TELC pedig inkább szöveg szövegközpontú.

Nekem TELC és BME nyelvvizsgáim vannak, szerintem a BME nagyon könnyû. A TELC pedig inkább szöveg szövegközpontú.
A középfokúm origós. Azt mondják, hogy a Dexam az origo butított változata. Ha a magnóhallgatás a gyengéd, akkor inkább az egynyelvû vizsgákat ajánlom, mert ott nem magyar kérdések vannak, hanem tesztszerû. Inkább az a kérdés, hogy -mennyire megy a fordítás, mert az egynyelvûeknél nincs. ha jól megy akkor pl. origo, dexam, BME (azt nem tudom melyik nehezebb) nyelvtani teszt az elõbb általam írt nyelvvizsgákon mind van. -az is fontos, hogy milyen jó az olvasásértésed, mert ez esetben egynyelvût válassz! de én a DExam-ra vagy A TELC-re mennék legközelebb felsõfokúzni :)

Mit gondoltok, franciából melyik nyelvvizsga a legkönnyebb? Tapasztalat esetleg?

Akár üzleti, vagy sima is lehet. Két hónapon belül alapról középre kell felfejlődnöm. Szóval próbálom a legkönnyebbet megtalálni.

Legjobb válasz: ECL

ECL
Meg "Eurexam"
Telc
A bme-s se vészes.
TELC
A kérdező hozzászólása: De miért? Az nagyon bénácska és olyan rémhírek is vannak, hogy ceruzával kell írni és aztán kiradírozzák, mert túl sokan mennek át. ECL rõl mit gondolsz?
szerintem a TELC
Mi az, hogy nemzetközileg nem elfogadott? Államilag elfogadott (akreditált) nyelvvizsgák vannak Magyarországon. Olyan nincs, hogy elfogadott nyelvvizsga külföldön.. külföldön nyelvtudás van! Az akreditált nyelvvizsgákat megtalálod a http://www.nyak.hu oldalon. Vannak egynyelvûek, amiket többnyire ismernek külföldön is, ilyen a Goethe, az ÖSD, a TELC. Ezek német és osztrák (ÖSD) székhelyû vizsgák. Egynyelvû még az ECl is, de az a Pécsi egyetem vizsgája. Egynyelvûnél nincs fordítási feladat. A kétnyelvû nyelvvizsgák magyar székhelyûek, általában fõiskolák-egyetemek vizsgái. Ismerkedj meg valamennyivel és döntsd el te, melyik felel meg legjobban a számodra, mert mind más és más. Nincs 2 egyforma vizsgarendszer.
Németbõl a Das Deutsche Sprachdiplom a legjobb, ami minden német nyelvû államban elfogadott, és honosítva felsõfokú C nyelvvizsgával egyenértékû. Egy hátránya van, hogy gimnázium utolsó vagy utolsó elõtti évében teheted le, és sajnos nem minden gimiben van ilyesmi. Sulidban érdeklõdj róla! Angolból én az ECL-t támogatom, mert az ér valamit de azért nem halálosan nehéz. Némethez még annyit tennék hozzá, hogy az ÖSD-vel vigyázz, sok botrány volt (és még lesz is belõle) hogy diplomakor nem fogadják el.
A kérdező hozzászólása: Már egyetemista vagyok, az MA miatt kéne, sajnos régen nem mertem bevállalni a Sprachdiplomot, amit így utólag már bánok...Németbõl van 1 középfokúm az ECL-es de szerintem elég nehéz volt annak ellenére h németbõl tényleg jó voltam.

Tudom, hogy ez szubjektív, de melyik nyelvvizsga a legkönyebb (angol)?

És a másik kérdésem, hogy a májusi nyelvvizsga , ha sikerül a pontok még bele számítanak a felvételibe?

Legjobb válasz: Szerintem a TELC. Attól függ, hogy a bizonyítványt mikor kapod meg, tudod-e csatolni.

Szerintem a TELC. Attól függ, hogy a bizonyítványt mikor kapod meg, tudod-e csatolni.
Voltam már origóson, pannonoson és dexam nyelvvizsgán is, és szerintem a legkönnyebb a dexam volt.

TOEFL, IELTS, Pearson, Cambridge, vagy melyik nyelvvizsga a leginkább elfogadottabb Nyugat-Európában, és Skandináviában egyetemeknél?

Nincs még konkrét célom, hogy hová menjek majd továbbtanulni, ezért szeretném tudni, hogy melyik régióba melyiket preferálják, és úgy egybe, melyiknek a legnagyobb a lefedettsége :) Európán kívül nem gondolkodok célpontban

Legjobb válasz: En azt hiszem az IELTS ismertebb es elfogadottabb Europaban, de a TOEFL az elterjedtebb a vilagban es altalabn ugyan ugy felhasznalhato. A Pearson-Cambridge ugyan elismert, de altalanosan nem ezt szoktak kerni. Legalabbis en eddig ezt lattam :)

En azt hiszem az IELTS ismertebb es elfogadottabb Europaban, de a TOEFL az elterjedtebb a vilagban es altalabn ugyan ugy felhasznalhato. A Pearson-Cambridge ugyan elismert, de altalanosan nem ezt szoktak kerni. Legalabbis en eddig ezt lattam :)
A kérdező hozzászólása: és ha össze lehet hasonlítani, melyik a könnyebb? :) TOEFL vagy IELTS? csak azt láttam, hogy IELTS-nél nagyon nagyon kevés pont van, talán 8 a max vagy mennyi TOEFL-nél meg láttam, hogy több fajtája van, papír alapú, számítógép alapú meg egy harmadik is (valami internet alapú)
A TOEFL-el nehezebben szoktak boldogulni az emberek, IELTS-n max 9 pontot érhetsz el, de 0.1-es beosztásokkal.
A kérdező hozzászólása: köszi :) még van 1, 5 évem felkészülni rá, majd igyekszem :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!