Találatok a következő kifejezésre: Melyik napok peteérést (39 db)

Melyik napok? A peteérést követő, vagy megelőző napok lehet esélyesek a teherbeesésre?

Én pontosan tudom, hogy mikor volt, nagyon éreztem. Az el?tte lév? napok is jók, vagy csak az utána következ?k? Hányszor legyünk együtt? A pé-m napján kétszer voltunk (délután, este).

Legjobb válasz: A megelõzõek. Peteéréskor a pete kikerül a petevezetõbe és kb 24 óra alatt halad ott át, majd kilökõdik, ha nem termékenyül meg ezidõ alatt. Két lehetõség van tehát a megtermékenyítésre: az egyik az, hogy a spermiumok már ott várnak a petevezetékben a petesejt megérkezésére, a másik, hogy mindannyian nagyjából egyszerre érkeznek oda, tehát jó idõben vannak jó helyen. A spermiumoknak is idõ kell, hogy oda érjenek, ott viszont ha jól tudom akár 2-3 napig is életképesek maradnak néhányan. Ebbõl következik, hogy ha peteérés elõtt vagytok együtt, akkor a spermiumok feljutnak és bevárják életképesen a petét, ha a peteéréssel egyidõben, akkor még pont odaérnek, ha viszont az azt követõ napokon, akkor már csak a petesejt hûlt helyét fogják ott találni és apránként elpusztulnak...

A megelõzõek. Peteéréskor a pete kikerül a petevezetõbe és kb 24 óra alatt halad ott át, majd kilökõdik, ha nem termékenyül meg ezidõ alatt. Két lehetõség van tehát a megtermékenyítésre: az egyik az, hogy a spermiumok már ott várnak a petevezetékben a petesejt megérkezésére, a másik, hogy mindannyian nagyjából egyszerre érkeznek oda, tehát jó idõben vannak jó helyen. A spermiumoknak is idõ kell, hogy oda érjenek, ott viszont ha jól tudom akár 2-3 napig is életképesek maradnak néhányan. Ebbõl következik, hogy ha peteérés elõtt vagytok együtt, akkor a spermiumok feljutnak és bevárják életképesen a petét, ha a peteéréssel egyidõben, akkor még pont odaérnek, ha viszont az azt követõ napokon, akkor már csak a petesejt hûlt helyét fogják ott találni és apránként elpusztulnak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszod, hasznos volt számomra.
Az elõtte, aznap, és az utána nap a legesedékesebb. És ahányszor csak kedvetek tartja:)

Nemtudom hogy pontosan melyik nap van peteérésem! Kiszámoltam a ciklus.hu-n hogy kb: mikor van de nekem mikor a peteérést kiszámolta akkor nekem 3-4 napig szurkál a petefészkem! Akkor most honnan tudjam hogy mikor van?

Legjobb válasz: Amit a ciklus.hu kiszámol az csak egy sokéves statisztikai adat.A testünk szerencsére nem úgy mûködik,mint egy számítógép.Inkább vegyél ovutesztet,ha annyira a peteérésedet akarod figyelni.

Amit a ciklus.hu kiszámol az csak egy sokéves statisztikai adat.A testünk szerencsére nem úgy mûködik, mint egy számítógép.Inkább vegyél ovutesztet, ha annyira a peteérésedet akarod figyelni.

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Ciklus.hu szerint 23. -án lesz peteérésem, mely napok a legesélyesebbek a baba áldásra?

Legjobb válasz: Szia! Ha a program jól számol, és te olyan pontosan mûködsz, mint egy gép, akkor 23-a. :-) Az akciókat mondjuk 4 nappal elõtte érdemes elkezdeni (mármint a babához), kb két naponta, mondjuk hónap végéig. Ha a szervezeted úgy mûködik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, akkor nem tudjátok kihagyni a peteérést.

Szia! Ha a program jól számol, és te olyan pontosan mûködsz, mint egy gép, akkor 23-a. :-) Az akciókat mondjuk 4 nappal elõtte érdemes elkezdeni (mármint a babához), kb két naponta, mondjuk hónap végéig. Ha a szervezeted úgy mûködik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, akkor nem tudjátok kihagyni a peteérést.
Ahogy az elsõ válaszoló is írta, csak akkor van 23.-án ha minden úgy megy ahogy a nagykönyvben meg van írva. De általában nem úgy van.. Nekem sose akkor van mikor a ciklus.hu jelzi. Én azt mondom elõtte lévõ 3 nap, és utána lévõ 3 nap esélyes mert ha tolódik a peteérés akkor is sikerül elcsípni :) Ha mindíg szeretnéd pontosan tudni érdemes hõgörbét vezetni. Sok sikert!

Az ébredési hőmérsékletet melyik napokon kell mérni? És peteéréskor lesz magasabb, vagy amikor terhes valaki?

Legjobb válasz: Elvileg a ciklus elsõ napjától az utolsóig mérni kell, mert akkor kapsz világos képet a dolgokról! A peteéréskor emelkedik meg és menstruáció elõtt 1-2 nappal esik vissza. De ha bekövetkezik a terhesség, akkor magasan marad!

Elvileg a ciklus elsõ napjától az utolsóig mérni kell, mert akkor kapsz világos képet a dolgokról! A peteéréskor emelkedik meg és menstruáció elõtt 1-2 nappal esik vissza. De ha bekövetkezik a terhesség, akkor magasan marad!
Egy picit pontosítanám az elõzõ válaszolót: a peteérés UTÁN emelkedik a hõ. A többi stimm.
Minen reggel ugyanabban az idõben, felkelés elõtt mérd! ez a legfontosabb. Ha hétvégén nem szeretnél elõbb ezért felkelni, akkor azt a napot hagyd ki. (én kihagytam. És a peteérés azon a napon van, amikor a hõ leesik a kontroll vonal alá. a ciklus.hu-n tudod vezetni.

30, 31 napos ciklusaim vannak. Honnan tudom pontosan melyik nap is a peteérés napja? Mennyire megbízható a mikroszkóp?

30, 31 napos ciklusaim vannak. jan 2-án volt utóljára. most kéne, h peteérésem legyen. meg is néztem az ovú mikroszkoppal, és a nyálból nézve egyenes vonalakat mutatot. kenetet is megnéztem és ott teljesen mást mutatott ki. (kicsi körök). igy hogyan tudom pontosan melyik nap is a peteérés napja? ennyire nem megbízható a mikroszkóp?Ez 8.hó h próbálkozunk.pontosra akarok menni.nagyon vágyom a babára,és félek h nem lehet.

Legjobb válasz: Én nyálból néztem, kenetbõl soha nem mutatott semmit. Ha páfrányos kristályos csíkokat látsz, akkor azon a héten legyetek együtt kétnaponta. Sok szerencsét! Egyébként nekem nem a mikroszkóp vált be, hanem a folyáso vizsgálata. Amikor a hüvelyváladék a legtisztább és legnyúlósabb (két ujj között 2-3cm-re széthúzható) akkor van a peteérés. Mintát a hüvelybõl ményen felnyúlva vegyél.

Én nyálból néztem, kenetbõl soha nem mutatott semmit. Ha páfrányos kristályos csíkokat látsz, akkor azon a héten legyetek együtt kétnaponta. Sok szerencsét! Egyébként nekem nem a mikroszkóp vált be, hanem a folyáso vizsgálata. Amikor a hüvelyváladék a legtisztább és legnyúlósabb (két ujj között 2-3cm-re széthúzható) akkor van a peteérés. Mintát a hüvelybõl ményen felnyúlva vegyél.
Ébredési hõmérsékletbõl vezethetsz görbét, az pontosan mutatja a peteérés napját. Jó ötlet a méhszáj és a hüvelyváladék vizsgálata. A peteérés napján megpuhul a méhszájad. Elõtte és utána olyan a tapintása mint az orrod hegye, a peteérés napján meg olyan, mint az ajkad. Sok ötletet találsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Pontosan nem tudom melyik nap van peteérésem. Igy is terhes lehetek?

Lehet ma,de lehet holnap vagy azután.(24.25.26) Az utóbbi 2 napba együtt voltunk párommal.Legközelebb mikor lenne érdemes?

Legjobb válasz: kétnaponta ha tudtok együtt vagytok épp elég hogy körül öleld a peteérés napját!

kétnaponta ha tudtok együtt vagytok épp elég hogy körül öleld a peteérés napját!
Persze, nem mindenki idõzítetten esik teherbe. 1-2 naponta legyetek együtt.

Ti melyik napra tennétek a peteérést? Remélem már nem esik le. Ha 24-re akkor mi az a leesés 29-30-n?

http://ciklus.hu/images/diagramok/f4bd583c83211479c38459a826..

Legjobb válasz: Nem túl szép ez a görbe. Én inkább orvoshoz mennék, túl hosszú a ciklus, nem jó ez a sok cikkcakk sem. Talán nem is volt peteérés sem.

Nem túl szép ez a görbe. Én inkább orvoshoz mennék, túl hosszú a ciklus, nem jó ez a sok cikkcakk sem. Talán nem is volt peteérés sem.
Nos az én ciklusom szabálytalan volt a PCO miatt, sose tudtam mikor lesz peteérésem még clostival sem. Így nagyon korán mentem UH-ra, 14. napon. Semmit nem láttunk, de cisztát se hál istennek. Én hõmérõztem, és a 20. napon iszonyú tojásfehérjés nyákom volt 2, 5 napon keresztül, mind a 3 nap együtt voltunk apával, és sikerült:)
A kérdező hozzászólása: a clostival kellett menned uhra?ha igen mennyiszer mikor?
Arra hogy megjöjjön Norcolutot kaptam, hogy megérjen a pete, arra clostit.
A kérdező hozzászólása: és erre milyen gyógyszert adhatnak majd?
nem progeszteron, hanem ösztrogén, bocsánat!
Ha valahova tennem kéne hát 24-re. Pé után még egyszer leeshet a hõ, ezt a progeszteronnal van összefüggésben.Viszont szerintem sajnos nem volt ovud. :( http://babatervezok.otthona.net/hoemerseklet-alakulasa.html
A kérdező hozzászólása: Már megvan az idõpontom a dokihoz.Hát akkor kár reménykednem....Ismét nem fog sikerülni:( Mostmár jo lenne ha csinálnának velem valamit.
Szerintem 24-én megvolt a peteérés, a leesés viszont azt mutatja hogy a tüszõrepedés nem történt meg. Mert akkor végig emelkedettnek kellene lennie, nem szabad leesnie. Esetleg Pco vagy pajzsmirigy?
A kérdező hozzászólása: dejó gartulálok:) Ezekszerint nem kötelezõ uhra menni.Az jó, mert sokat melozom és egy héten csak 1x tudnék elmenni.Ha kapok egyáltalán.

Melyik nap volt peteérésem?

http://ciklus.hu/images/diagramok/36bcbb801f5052739af8220c6e..

Legjobb válasz: Ilyenkor az "fajfenntartási ösztönre" szoktam hivatkozni, mert mikor peteérésem van, aznap nagyon kívánom a szexet! Mikor a gyerekeket nemzettük, pusztán ez alapján tettük, és mindkétszer bejött...

Ilyenkor az "fajfenntartási ösztönre" szoktam hivatkozni, mert mikor peteérésem van, aznap nagyon kívánom a szexet! Mikor a gyerekeket nemzettük, pusztán ez alapján tettük, és mindkétszer bejött...
Ha 30-35 naposak a ciklusaid akkor 16 nap elõtt nem lehet PÉ. Görbe alapján 20. napra szavazok és akkor 34 napos lesz most a ciklusod. De ez csak az én véleményem. Többiek?
Én a 11. napot kizárnám, a másik kettõt meg majd meglátjuk. :) A 15. is lehet, van, hogy visszaesik egy napra a hõ, és újra felmegy...
20. nap volt tüszõrepedés.
sztem a 20. napon volt tüszörepedésed azért is lett neg az élh teszt, onnan 14 napra ne várd.. 32

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!