Találatok a következő kifejezésre: Melyik magyar volt (66 db)

Zászlós volt a rangja és 29 igazolt gyõzelme volt.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt tudom, köszönöm, de konkrétan a kérdések válaszát nem, amiket leírtam, és szeretném megtudni.
Minden kérdésre választ kapsz, ha elolvasod Tobak Tibor Pumák földön-égen c. szenzációs könyvét. Tobak, huszonévesen vett részt a háborúban vadászpilótaként, kétszer lõtték le. Megtalálod benne az összes magyar ászt, mint Szentgyörgyi, Tóth "Drumi", Pintér "Öcsi", Cserny Miklós, stb. Repülési történetekkel, bevetések leírásával tarkítva "vehetsz részt" a II.vh.-ban, a kassai bombázástól, az amik bevonulásáig.
Szegény kérdezõ! Ti válaszadók, linkek helyett a kérdésre válaszolni!!!
A legtöbb légigyõzelmet vitéz Szentgyörgyi Dezsõ hadnagy érte el a háborúban, összesen 34-et.
Még egy: Miután a könyvet 90-ben adták ki, már nem cenzúrázta a kommunista ideológia, így akár hitelesnek is tekinthetõ.
A kérdező hozzászólása: Én most majd az Elfelejtett hõsök c. könyvet szeretném megvenni legközelebb, szóval addig is megválaszolod a kérdéseimet?:)
Én is ajánlom Tobak Tibor könyvét!Roppant lebilicselõ és tanulságos olvasmány. Sajnos ma már nem "trendi" olvasni :( http://hu.wikipedia.org/wiki/101._Puma_vadászrepülõ_osztály
A kérdező hozzászólása: De akkor valaki kimásolná nekem a fenti kérdéseimre a választ?:(

Mi a véleményetek a bőrnadrágról? Melyikőtöknek volt? Hogy érezte magát benne? Műbőr, vagy valódi bőr? Melyik magyar híres sztáron láttatok bőrnacit?

Legjobb válasz: Van bõrnadrágom, kényelmes, tartós és szexi, de amit a mostani plázanõk csinálnak az elég szánalmas, a bõrnadrághoz acélbetétes vagy valami rockercsizma való nem ezek a platformtûsarkú tipegõk. Lesz.arom a magyar "sztárokat" nem nagyon határozza meg az ízlésemet, hogy melyik majon miben riszál a tvben.

Van bõrnadrágom, kényelmes, tartós és szexi, de amit a mostani plázanõk csinálnak az elég szánalmas, a bõrnadrághoz acélbetétes vagy valami rockercsizma való nem ezek a platformtûsarkú tipegõk. Lesz.arom a magyar "sztárokat" nem nagyon határozza meg az ízlésemet, hogy melyik majon miben riszál a tvben.
Ez a válasz 42%-ban hasznosnak tûnik. A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 01-13 11:41 osztom, véletlen leszavaztalak, bocsi !
Én nagyon szeretem a bõrnacimat, ráadásul bélelt és egyátalán nem fázok benne.Az enyém testresimulós, és magasszárú(magassarkú)csizmával hordom, a bõrkabim térdig ér, és hatalmas rókaszõr a gallérja:-)...és a kabim is bélelt.
Én nagyon szeretem a bõrnarágokat. Egy Miss Sixty bõrnacim volt, amit sajnos kihíztam, így eladtam.
Off:Én nem lennék büszke, hogy olyan kabátot hordok, ami álatszõrbõl van.Sõt... A bõrnadrág meg a rockereken áll jól szerintem, ezek a szûk fazonok számomra túl ribisek.
11:41!Ha leszarod, minek osztod meg velünk?!15:13!Mindenki úgy hordja ahogy akarja és amivel akarja, a bõrnadrágnak több fazonja van már ha nem vettétek volna észre.Pontosan azért hogy lehessen bakancsal, és magassarkúval is hordani.Ja, és ha már r*bancos:azért a pasik megnézik nem fordulnak el, ha egy hosszúcombú vékony lány egy tesresimuló naciban magassarkúban megy el mellettük, és azt is szeretik ha a nõjük néha r*bancosan néz ki.Maradjunk ennyiben.És én magassarkúban hordom a nacimat mert nekem így tetszik.
Hát akkor egészségedre, Te hord úgy nyugodtan...ezért is írtam, hogy számomra ribis, másnak lehet más véleménye.Azt meg tudom jól, ha felvenném a férfiaknak kiesne a szemük a helyérõl, mert a fenekem vonala pl. tisztán kirajzoldik, nade kérem...Kit érdekel ki csorgatja rám a nyálát?3éves párkapcsolatom van, ha valamit meg akarok mutatni a páromnak, akkor azt otthon teszem, nem más férfiaknak akarok bejönni.Illetve ennek ellenére, nõiesen öltözködömés szeretek tetszeni, de nem mindegy, hogy azt mondják rám az emberek:"Nézd, hogy kitette mindenét, de meg..sznám"vagy"Nézd milyen szép az a lány" Ez meg az én véleményem.
A bõrnadrágban hogy tudom kitenni mindenem?Pf.Jah, és elárulok egy titkot, én férjnél vagyok és a férjemet büszkeséggel tölti el, ha más férfi is megnéz.Nem egy átlagos nõ vagyok, aki farmerban, pólóban flangál még otthon sem!

A II. VH-ban melyik magyar pilótának volt a legtöbb egy bevetésre jutó győzelmei száma? Melyik pilóta érte el a legtöbb győzelmet nyugati gépek ellen? Melyik bevetés volt a legsikeresebb a bombázások ellen? Hány bevetést repült Tóth Lajos?

Ezt a kérdést feltettem már, és sokan ajánlottak könyveket, amikb?l választ kapok rá, de nem mondtak semmit...

Legjobb válasz: Nem régen lin klet be erre az oldalra valaki errõl egy nyilvántartást. Próbáld visszakeresni.

Nem régen lin klet be erre az oldalra valaki errõl egy nyilvántartást. Próbáld visszakeresni.
A kérdező hozzászólása: abban nincs benne.
Írd be a GHoogle-ba, hogy Tóth Lajos bevetései. Sok linket találsz ott.
A kérdező hozzászólása: Kerestem, de azt nem találtam, hogy összesen hány bevetést repült. És a többi kérdésre sem találtam válaszokat, sajnos.


Melyik magyar király volt az, aki a gazdaság megszilárdítása érdekében bevezette azt hogy a magyar árut nem lehetett külföldre vinni, és a külföldit nem lehetett behozni?

Legjobb válasz: Nem volt ilyen Magyarország történetében, legalábbis szerény tanulmányaim során nem emlékszem, hogy találkoztam volna ilyesmivel. Mindig voltak bizonyos királyi monopóliumjogok, de a teljes áruforgalmat õrültség lett volna tiltani, mióta eljöttünk az Õshazából kereskedtünk más népekkel. Különben ma is vannak ilyen országok, lásd Észak-Korea.

Kedves Kérdezõ! Ahogy a 22:56-os válaszoló is írta, vagy a Visegrádi Hármak (akkor még nem négyen voltak, ugye:) szövetségére gondolsz, ami Bécs árumegállító jogának kicselezésére új kereskedelmi útvonalakat hozott létre, vagy a reformkor egyik nagy vívmányára, a Védegyletre: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9degylet_(reformkor)
utolsó: neked ajánlom a 7es választ: és nem arra gondolok, amit bele szoktak magyarázni, hogy majd akkor jön a magyar gyártmányú számítógép, hanem az, hogy külföldrõl hozzák a tejet, a cukrot, miközben itthon is minden adottság meg lenne rá. fúj, undorító mi megy itt..
A kérdező hozzászólása: Még itt vagyok, a törikönyv még hátra van...
"Pont azon agyalok, ki volt az akinek több száz évvel ezelõtt volt annyi agya, hogy rájöjjön mivel lehet megmenteni az országot." Akkor nézz szét egy kicsit a szobádban, lakásodban s csodálkozz el, mennyi olyan terméked van, aminek semmi köze Magyarországhoz és nem is tudná megtermelni önmagában egy 10 milliós ország segítség nélkül. Úgy kb. minden a parkettától az elektronikán át a legapróbb holmiaidig.
Hányadikos a lányod ? Csak hogy be tudjunk lõni egy korszakot mert általános iskolai tanulmányaimból úgy rémlik hogy 5. ókor 6. középkor 7. újkor 8. I-II. világháború fõleg meg 90 es évekig Amúgy védõvámokat sok király vezetett be de azok nem korlátoztak mindent mert pl MO fõ kiviteli cikkei a nyersanyagok voltak és ezeket behozni nagyobb adóval lehetett kivinni kisebbel de késztermékeket már behozni lehetett kisebbel kivinni meg naggyal A monarchia idejében meg már tényleg elég bonyolult a rendszer mert volt birodalmon belüli vámhatár meg birodalmon kívüli is ez a magyaroknak nagyon nem tetszett mert csak ausztriában érte meg eladni szinte am aszem ez most is létezik mert van aminek nagyobb vámot kel fizetni meg van aminek kisebb de ez már nem hazai vizek nekem :)
Én 93%-os érettségit tettem történelembõl, de olyan még nem volt, hogy lezárták volna a kereskedelmet szándékosan. Esetleg nem a visegrádi négyekkel kevered? Hogy kikerüljék a bécsi elõvásárlási jogot, kikerülték a várost és egyéb kereskedelmi megállapodásokat kötöttek. Másrészt 1303 után az összes királyunk nem magyar volt. Azelõtt pedig a magyar királyok feleségei is külföldiek voltak, így elég értelmetlen lett volna a kereskedelmet korlátozni. Várj most eszembe jutott egy irányzat, a merkantilizmus és II. József volt az, aki a belsõ piac megvédése érdekében korlátozta a behozatalt. Azt hiszem rá gondolsz. Viszont õ nem zárta le a határokat az áruk forgalma elõtt, csak a birodalom iparát támogatta és úgy vélte, hogy amíg van hazai addig nem kell a külföldi áru, viszont amit nem tudunk megtermelni azt értelem szerûen megvesszük.
Nem volt ilyen Magyarország történetében, legalábbis szerény tanulmányaim során nem emlékszem, hogy találkoztam volna ilyesmivel. Mindig voltak bizonyos királyi monopóliumjogok, de a teljes áruforgalmat õrültség lett volna tiltani, mióta eljöttünk az Õshazából kereskedtünk más népekkel. Különben ma is vannak ilyen országok, lásd Észak-Korea.
tulajdonképpen szerintem egyik magyar király sem csinálta volna meg azt, amit most csinálnak, hogy már úgy kell vadászni 1-1 hazai termékre. és nem arra gondolok, amit bele szoktak magyarázni, hogy majd akkor jön a magyar gyártmányú számítógép, hanem az, hogy külföldrõl hozzák a tejet, a cukrot, miközben itthon is minden adottság meg lenne rá. fúj, undorító mi megy itt..
Egy király sem mondott volna le olyan dolgokról, mint a keleti fûszerek és a selyem. Ezeket meg a magyarok nem tudták produkálni.
Nem volt ilyen király.
S akkor mibõl tartotta volna fenn az országot ez a nem-létezõ magyar király? Mert a sok búza meg marha bizony eléggé rárohadt volna az emberekre.
haszontalan lesz a válaszom, teljes mértékben, de NEM ORBÁN VIKTOR :(
Mária Terézia vámrendeletére gondolhatsz akkor. Ausztria volt az iparosodottabb terület, Magyarország pedig ideális mezõgazdasági terület volt. Emiatt a két birodalom között a vámokat eltörölte, a két országon kívülre viszont egységes és szigorú vámokat hozott létre. A szoros gazdasági együttmûködés miatt nem szorultak exportra és importra sem. Megfigyelhetõ Magyarország rohamos fejlõdése is ebben az idõben, gyanítom, hogy ennek a következménye. 89%-os érettségi.
A kérdező hozzászólása: 7.osztályos! amúgy az is lehet h a dolog egy részét õ fogalmazta pontatlanul, vagy én nem figyeltem tökéletesen. Ránézek a merkantilizmusra azért, én ezt már régen tanultam nagyon :)
Sajnos a hozzászólóktól én sem lettem okosabb, pedig most már engem is érdekelne, hogy volt-e ilyen királyunk? Úgy látom, hogy sok okos ember akad a világon, akik semmit sem mondanak nekünk, pedig ezt szomorúnak tartom
A kérdező hozzászólása: Nos adtatok gondolkozni valót. Én nem vagyok nagyon történelemben jó, csak hallottam mikor a gyerkõc tanulta és ennyi maradt meg, bocsássátok meg ha pontatlan a megfogalmazás. Pont azért jöttem ide mert gondoltam majd kijavit valaki, meg beugrik a dolog. Majd az lesz, holnap elõ a törikönyvet, és kikeresem belõle amiket irtatok. Lehet h arról van szó amit az elõttem szóló irt. Anno 5-ös voltam töribõl de ez nem maradt meg, kissé régen is volt igy légyszi ne nevessetek ki, köszönöm
A kérdező hozzászólása: Na jó. Elárulom. Lehet, nem pont igy volt a szövegezés, de tuti volt egy király aki effélét cselekedett, mert a lányom tanulta általános iskolában (elmúlt hónapokban), csak épp nem jut eszünkbe ki volt az! De ha kell az egész történelemkönyvét végigrágom és meg fogom keresni, csak reméltem - és még remélem - hogy valaki egybõl tudni fogja a választ. Amiket leirtatok alapvetõen "jogos", pont az a gondom h beugrott most amit a gyerkõc tanult és ezen rágom magam, szeretném tudni pontosan ki volt ez és utánajárni, hogy pontosan mit is csinált. Azért köszönöm h válaszoltatok!
A kérdező hozzászólása: Pont azon agyalok, ki volt az akinek több száz évvel ezelõtt volt annyi agya, hogy rájöjjön mivel lehet megmenteni az országot. Pedig akkoriban nem volt a világ ennyire fejlett, mégis sikerült!
A kérdező hozzászólása: Minden választ köszönök!!!!
ORBÁN KIRÁLY

Melyik évben volt a Magyar Televízióban (MTV) a magyar-osztrák közös rendezésű szilveszteri műsor?

Ezt a kérdést hol tehetném még fel, ha itt érdemi választ nem kapnék?

Legjobb válasz: Írj az MTV-nek...

Írj az MTV-nek...
Biztos, hogy 1970 és 73 között volt
Bocs, mégsem, összekevertem az 1972-es világsztáros szilveszterrel. (Lollobrigida)
A kérdező hozzászólása: A 80-as években, talán 1983-1984-es évben.

Melyik évben volt a magyar válogatott utolsó győzelme Litvánia ellen? Ki rúgott mesterhármast azon a mérkőzésen?

Legjobb válasz: Hogy az volt e az utolsó, azt nem tudom, de 2000ben 6:1re vertük a litvánokat, és Fehér Miklós rúgott hármat.

Hogy az volt e az utolsó, azt nem tudom, de 2000ben 6:1re vertük a litvánokat, és Fehér Miklós rúgott hármat.

Melyik klip volt ez a magyar MTV indulásakor?

Akkoriban elég sokat adta a csatorna. Ha jól tudom magyar srác(?) csinálta a zenét, de maga a szám angol volt. És mintha egy animált nyúl futott volna benne. Valami ötletetek esetleg van? :\ Elég régóta keresem a zenét, de sehol sem találom..

Melyik magyar számban volt az, hogy kedvanc játékom a Vice City?

Legjobb válasz: Pihent Elme - Malibu http://www.youtube.com/watch?v=nCJwURqMHAg

Még a nyáron találtam egy jó MP3 letöltő oldalt. Főleg dance/house stb. zenék voltak rajta. És nem magyar volt. Melyik lehet az?

Elfelejtettem elmenteni, pedig futáshoz onnan töltögettem a zenéket. Az rémlik, hogy albumokat is lehetett letölteni. És a feltöltések napi lebontásban voltak felsorolva. Tehát mondjuk 2010.08.13., és akkor alatta az össze feltöltés. Úgy örülnék, ha beugrana valakinek:)

Legjobb válasz: mp3raid.com tuti nem ezaz de ezis jó: )

mp3raid.com tuti nem ezaz de ezis jó: )
A kérdező hozzászólása: nem, komp3.net, sikerült megtalálnom. De azért köszi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!