Találatok a következő kifejezésre: Melyik módszer leghatásosabb (29 db)

Melyik a leghatásosabb/leggyorsabb módszer a láb melletti séta megtanítására?

Rengeteg féle módszert làttam ill. olvastam mãr, de melyik a legjobb?

Legjobb válasz: Fontos, hogy a póráz mindig laza legyen, hiszen ha feszes, azt az érzetet kelted a kutyában, hogy õ irányít. Nekem legjobban a fordulós módszer vált be. Ha rövidre vettem a pórázt, folyton húzott volna a kutya, ha megálltam, nem esett le neki, hogy miért. Viszont ahogy megfodultam gyorsan és határozottan, mihelyst a térdem vonalánál elõbbre került, látszott, hogy leesik neki a tantusz. Így olyan 3 nap alatt láb mellett sétált mindkét kutyám, laza pórázzal.

Fontos, hogy a póráz mindig laza legyen, hiszen ha feszes, azt az érzetet kelted a kutyában, hogy õ irányít. Nekem legjobban a fordulós módszer vált be. Ha rövidre vettem a pórázt, folyton húzott volna a kutya, ha megálltam, nem esett le neki, hogy miért. Viszont ahogy megfodultam gyorsan és határozottan, mihelyst a térdem vonalánál elõbbre került, látszott, hogy leesik neki a tantusz. Így olyan 3 nap alatt láb mellett sétált mindkét kutyám, laza pórázzal.
Vedd rövidre a pórázt és úgy sétálj vele. Persze fiatal kutyával nem könnyû, hagyni kell egy kicsit elõreszaladni, ha meg kan, akkor jelölgetni, szagolgatni is. De soha ne engedd keresztbe vagy eléd.
leghatásosabb : a nevelés ! bár lassú és körülményes, soká tart , de ez mûködik a legjobban hosszú távon!! pozitív megerõsítés ami a dicséreten alapul! leggyorsabb : halti, illetve szöges fojtó szeggel befelé. mindkettõ kényszerítõ eszköz, mindkettõt meg kell tanulni használni, de mindkettõ gyors eredményt hoz. büntetés alkalmazásával , negatív megerõsítéssel. elõnye és hátránya mindkettõnek van . kombinálva pedig csodákat érhetsz el. persze , nem magadtól, sokkal inkább segítséggel, pl: kutyasuli! most leírhatnám, hogy hogyan kell síelni, vagy , autót vezetni, de ha egyiket sem próbáltad eddig , akkor NEM FOG MENNI!!!szóval írhatunk bármit, te aki nem értesz a kutyához ( mivel kiírtad ezt a kérdést ), vajon ?? hogyan is fogsz hozzá?? megmondom : rosszul:) 2 : kutyasuli! 1: naponta többszöri séta!! és megfelelõ hozzáállás:)
Kérdezõ, még ha el is mész egy kutyasuliba, kérlek ne válassz a saját érdeketekben sem olyat, amilyet a 4#-es válaszoló írt, ahol szöges nyakörvvel, egyáltalán pórázzal próbálnak megoldani mindent! Az ilyen iskolákban csak azt mutatják meg, hogy hogyan kell szöges nyakörvvel láb mellett tartani a kutyát és fizikai erõfölénnyel leültetni, lefektetni. Nem fognak sem problémákban segíteni, sem abban, hogy valóban jó legyen a viszonyotok. Az ilyen alapvetõ dolgokat, mint jó behívás, szabadon engedés, agresszió és konfliktus mentes együtt élés pedig el is felejtheted, ha ezt a típusú iskolát választod.
Nem kell szöges, elég a fojtó lánc. Amikor kitér mellöled a kutya akár elõre akár oldalra, egy rövid de határozott rántással a lábad mellé irányítod. Még ha egy rövid idõre is a lábad mellett marad, okvetlen meg kell dicsérned. Ezt addig csinálod, míg a kutya kb 20-30-méteren keresztül jön láb mellett. Utána engedd el kicsit szabadjára póráz nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) A szöges nyakörvek, a fojtók és társai elég távol állnak tõlem, nem szeretném kipróbálni. Kutyasuliba ha akarnék se tudnék menni, mert nincs a közelben. Én magam szeretném tanítani a kutyám (nem csak a fegyelmezett sétára, behívásra, hanem különbözõ trükkökre), és csak úgy, hogy az neki is jó legyen, õ is élvezze a tanulást. Eddig is a fordulós módszerrel terveztem ezt megtanítani, de azért gondoltam megkérdezem. Mostmár biztos, hogy így lesz. Remélem nekünk is sikerül pár nap alatt megtanulni. Egyébként kedves 4-es válaszoló, honnan vagy olyan biztos benne, hogy rosszul fogok hozzá, és hogy nem fog menni egyedül? Korábban volt kutyánk, de nem igazán volt nevelve, én akkor kisebb voltam még. Szóval ha úgy vesszük, tényleg õ lesz az elsõ kutyám, de ez nem azt jelenti, hogy semmit sem tudok róluk, és nem fogom tudni nevelni segítség nélkül. Mindent megteszek, hogy tökéletes gazdi legyek. Eddig kb. 8 könyvet olvastam el a kutyákról, hogy milyen is az õ gondolkodásuk, a nevelésükrõl, a tartásukról, illetve néztem filmeket is, olvasgattam a neten stb. Ameddig nincs kutyám, sokkal többet nem tudok tenni. Ha hozzám kerül, talán az elején nem fog olyan egyszerûen menni, de valahol el kell kezdeni, mindenki volt kezdõ egyszer Úgy érzem már kellõképp felkészültem, nem hirtelen ötlettel vezérelve veszek kutyát, hiszen több mint 3 éve várok már rá, és februárban végre megszületik, áprilisban kerül majd hozzám. Mindent megteszek, hogy a legjobb gazdi lehessek!
Kölyökkutyánál ezzel a fordulással csak óvatosan! Õket tilos rántani, ahogy a fojtó is szigorúan tilos nekik (a szögeset meg sem említem)! Lassabban is értik meg, mi a helyes, mit vársz el. Inkább megvezetéssel tanítgasd a szép láb mellett követést, ne maradjon benne semmi kellemetlen élmény a sétákkal kapcsolatban, mert ami az elsõ fél évben történik vele, az kihat az egész életére.

Melyik a leghatásosabb módszer a csótányok ellen?

Nem sok a csótány de azért akad néhány.

Legjobb válasz: Takarítás, tisztaság, ez tuti módszer...

Takarítás, tisztaság, ez tuti módszer...
A költözés... Én ezt választottam, mert nem bírtam tovább... Elõtte ezeket a módszereket próbáltam, hátha neked beválik valamelyik: -erõs rovarirtó spray -eukaliptusz olaj -nyers uborka szeletek -rovarirtó cég hívása, ezt ajánlom igazán, hátha beválik. A nagy-nagy tisztaság ellenére is megjelennek sajnos...
ha panelban laksz, a szellõzõkre tegyél szúnyoghálót ......nekünk bevállt
A kérdező hozzászólása: #1 A takarítás, tisztaság nem tuti módszer, mert hosszú évek óta élek ugyanolyan "tisztasági" körülmények között és mégis kb. két éve egyik napról a másikra megjelentek. #2 A nyers uborkaszeletekkel mit csinálsz és hol csinálod? #3 Ezt kipróbálom. Köszönöm De ha van még más ötlet is, kíváncsian várom.
A csótányok elszaporodása jelentõs veszélyeket hordoz magában. Mivel a csótányok olyan betegségeket is hordozhatnak magukban illetve magukkal, amelyek az emberre is veszélyesek. Leghatékonyabb írtás a géles megoldás, mivel a méreg nem azonnal öli meg õket. A csótányok pedig egymás tetemét is felfalják, ezzel megeszik a mérget is. Így magukat teszik el láb alól. Sajnos a gélt betiltották idehaza, csak engedéllyel vásárolható a bábolnától és jó drágán. De azért beszerezhetõ néha.
A kérdező hozzászólása: Hali Milyen gél ez? Menyibe kerül? És legfõképp: Miért tiltották be?
http://www.gondosgazda.hu/termek.php?product=600_fovalcsotan.. Én ezt a csótányírtó gélt rendeltem neten.Nekem nagyon bevált, a szer különbözõ helyekre történõ lefecskendezése után másnapra döglött csótányokat találtam azokon a területeken. Írtás elõtt minden lehetséges bejutási lehetõséget megszüntettem.Hál isten, azóta nem találkoztam csótánnyal a lakásban.
Ne vásárolj bio csótányirtót (papírdobozba beleragad)mert az csak vonzza az állatokat, az illata a környékeden lévõ összes csótányt odavonzza. A legjobb megoldás volt nálunk amikor rovarirtós ember gélezte a lakásunk.

Melyik a leghatásosabb tanítási módszer?

Ilyenre gondolok mint a klikker.

Legjobb válasz: Minden kutya más, ezért ugyanazt a módszert nem lehet mindegyikre ráhuzni.

Minden kutya más, ezért ugyanazt a módszert nem lehet mindegyikre ráhuzni.
Ha jól klikkerezel, nem kell jutifalat, sima tápért is megcsinálja.
Annyira besz.rok, hogy adok egy normális, elég alapos választ csupán segítõ szándékból, és valami id.óta lepontoz azért, mert egy tudatlan p.raszt és ettõl többnek érzi magát, vagy simán kr.tén és ez szórakoztatja. Gratulálok, az emberi faj éke lehetsz.
Én is táppal klikkerezek (azzal, amit egyébként a táljából enne meg). És Little Rednek mondom, hogy nem a tápért csinálja, félreérted. A klikkert és a jutalomfalatot csak a tanításhoz és a pontosításhoz használjuk. Egyfajta kommunikációs eszköz a klikker és a kaja párosítása. Hatékonnyá és egyszerûvé teszi a beszélgetést a kutyával. Amikor már tudja a trükköt, akkor nincs rá tovább szükség, megcsinálja csak azért is, mert a gazdi mondja. Addig kell csak, amíg elmagyarázom neki, hogy mit szeretnék.
Határozott, kitartó, türelmes gazda és jutalomfalat, a többi már csak körítés meg opció.
Attól függ mire. Szabályokat nem lehet jutalmazással tanítani, trükköket annál inkább, arra a klikker vagy klikkerszó nagyon hatásos tud lenni. Határozottan és következetesen kell a kutyát mind nevelni, mind tanítani.
Kinek mi jön be. Én se klikkert nem használok, se jutifalatot. Szeretném, ha a kutya nem azért csinálná meg, h kapjon kaját, hanem azért, mert azt AKAROM, h megcsinálja. Egyszerre használom a pozitív- és a negatív visszajelzést. Ha valamit jól csinál akkor nagy simi és dícséret. Ha valamit elront amit már tud, akkor pedig változtatok a hangomon és a kisugárzásomon, h ne örömködjön magának.
Klikker!!!!!!xDD


Combra, fenékre, illetve vádlira szeretnek picit erösíteni. Hogy egy kicsit legyen "kövérebb" (izmosabb). Melyik a leghatásosabb modszer?

Legjobb válasz: én pár hónap alatt nagyon szép "izomvonalakat" csináltam vádlira és combra egy olyan módszerrel hogy: állj meg egy helyben. tedd a lábaidat egymás mellé párhuzamosan kb 15 cmre. vagy ahogy kényelmes ^^ és innen gugolj le teljesen (de nagyon lassan, úgy van hatása.) ne felejts el szünetet tartani, mert: 1: ha gyorsan csinálod, sokat akkor tönkrevágódik a térded =/ 2: az izomláz se valami elõnyös/kellemes dolog. remélem segítettem :) jó edzést ^^ L/15

én pár hónap alatt nagyon szép "izomvonalakat" csináltam vádlira és combra egy olyan módszerrel hogy: állj meg egy helyben. tedd a lábaidat egymás mellé párhuzamosan kb 15 cmre. vagy ahogy kényelmes ^^ és innen gugolj le teljesen (de nagyon lassan, úgy van hatása.) ne felejts el szünetet tartani, mert: 1: ha gyorsan csinálod, sokat akkor tönkrevágódik a térded =/ 2: az izomláz se valami elõnyös/kellemes dolog. remélem segítettem :) jó edzést ^^ L/15
A kérdező hozzászólása: koszi szepen, kiprobalom remelem nekem is bevalik majd :)
elõzõ válaszoló: mennyire kell leguggolni?teljesen vagy csak félig? ettõl tényleg vastagodhat a vádlim? elõre is köszi:)
hát én teljesen szoktam :P de ha vádlira gyúrsz akkor idõzz el (lassíts) középtájt:P és amikor legugolsz teljesen akkor rugózz. ez lazít egy kicsit nincs olyan nagyon megerõltetve az izom :) ha kérdés van nyugodtan tegyétek fel :P
nekem is ez a problémám, engem az érdekelne, hogy napi hányat csináltál belõle? tudom h régi kérdés, de remélem még elolvasod:)

Valószínűleg ágyi poloskát találtunk az ágytakaróban. Hogyan kell kiirtani? Melyek a leghatásosabb módszerek?

Legjobb válasz: Vannak csípések rajtatok? Ha igen milyenek?? A poloskacsípésre jellemzõ, hogy 3-3 közeli csípés van a takaróval nem fedett helyeken (végtagok, nyak stb.) és csak órákkal a csípés után kezd viszketni, mert a dög beléd nyom vmi érzéstelenítõt. Viszont akkor nagyon viszket, akár napokig, és hetekig megmarad a helye, lila foltot hagyva maga után. Ha poloska csípked, AZONNAL hívjatok rovarirtót!!!!! Nem érdemes otthon kísérletezni, nem segít semmi, csak az irtás.És szóljatok a szomszédoknak, nehogy átmenjen hozzájuk is, mikor irtattok, mert a dögök olyankor menekülnek;hozzám is így került márciusban. Két irtás után, 8 hét csípés nélkül, talán most már nincs, de még nem merem elhinni. Vegyél teafa olajat, bele a testápolóba, és este kenjétek be magatokat MINDENHOL! Azt utálják a dögök, legalább aludni tudtok.

Vannak csípések rajtatok? Ha igen milyenek?? A poloskacsípésre jellemzõ, hogy 3-3 közeli csípés van a takaróval nem fedett helyeken (végtagok, nyak stb.) és csak órákkal a csípés után kezd viszketni, mert a dög beléd nyom vmi érzéstelenítõt. Viszont akkor nagyon viszket, akár napokig, és hetekig megmarad a helye, lila foltot hagyva maga után. Ha poloska csípked, AZONNAL hívjatok rovarirtót!!!!! Nem érdemes otthon kísérletezni, nem segít semmi, csak az irtás.És szóljatok a szomszédoknak, nehogy átmenjen hozzájuk is, mikor irtattok, mert a dögök olyankor menekülnek;hozzám is így került márciusban. Két irtás után, 8 hét csípés nélkül, talán most már nincs, de még nem merem elhinni. Vegyél teafa olajat, bele a testápolóba, és este kenjétek be magatokat MINDENHOL! Azt utálják a dögök, legalább aludni tudtok.

Melyik a leghatásosabb smink eltávolítási módszer? (Kendő, folyadékok. )

Legjobb válasz: Sminkeltávolító tej pamacsra kenve,addig kell törölni még látszódik a smink nyoma.

Sminkeltávolító tej pamacsra kenve, addig kell törölni még látszódik a smink nyoma.
Én így szoktam: -Sminklemosó kendõ (ez leszedi a nagy részét) -Hidratáló tonikkal letörlöm a maradékot -Zuhanyzás közben még megmosom arclemosó géllel az arcom (-Hidratálom) Van, hogy a kendõ helyett arctejet használok.
Nos én a kendõt azért nem szeretem, mert hamar elfogy, és ahhoz drága hogy minden héten, jobb esetben minden második héten vegyek.. egyszóval nem gazdaságos! és van, ami le sem viszi rendesen!! a tisztító tonikkal is ez a bajom, rengeteget kell dörzsölgetni.. Legjobban az arclemosótej használ szerintem!4 nem kell belõle sok, és úgy is leviszi, egy kis vattára kenve. Én a Nivea termékeit használom.

Belső combra LEGhatásosabb edzés? Tudom h 100 ilyen kérdés van, de tapasztalatokra vagyok kíváncsi, melyik módszer az, amitől a leghamarabb izmosodik

Előre is köszi a válaszokat :)

Legjobb válasz: Az egész lábra kell edzeni, de azt legalább ideírhatnál hogy konditermi vagy otthoni edzés kellene. jó gyakorlatok combra: guggolás, kitörés, lábhajlítás, lábnyújtás, hack guggolás, sissy guggolás.

Az egész lábra kell edzeni, de azt legalább ideírhatnál hogy konditermi vagy otthoni edzés kellene. jó gyakorlatok combra: guggolás, kitörés, lábhajlítás, lábnyújtás, hack guggolás, sissy guggolás.
A kérdező hozzászólása: akár otthon, akár konditerembe:) járok spinningre is
szumó guggolás kézi súlyzóval.
A kérdező hozzászólása: :D köszike

Melyik a leghatásosabb módszer a láz csillapítására (megszüntetésére)?

Mindenki azt mondja hogy ha lázas vagy hideg borogatás kell. Én befekszek egy jó forró vízbe, és leizzadok, és az esetek többségében (gyógyszer nélkül) lemegy a lázam (hála Istennek). De a borogatás nálam sose jött be!

Legjobb válasz: Én azt tanácsolnám, hogy inkább a hideg (nem jéghideg, hanem nagyon langyos) vízben veszel egy zuhanyt, vagy fürdõt 5-10 percig, utána bújj be a vastag takaró alá, öltözz be jól, és úgy izzadj ki! :) Mindenkinek máshogy. Vannak emberek, akiknek gyógyszerrel is alig megy le a láza, vannak, akiknek forró víztõl, és vannak akiknek hideg zuhanytól illetve borogatástól :)

Én azt tanácsolnám, hogy inkább a hideg (nem jéghideg, hanem nagyon langyos) vízben veszel egy zuhanyt, vagy fürdõt 5-10 percig, utána bújj be a vastag takaró alá, öltözz be jól, és úgy izzadj ki! :) Mindenkinek máshogy. Vannak emberek, akiknek gyógyszerrel is alig megy le a láza, vannak, akiknek forró víztõl, és vannak akiknek hideg zuhanytól illetve borogatástól :)
A kérdező hozzászólása: és miért jobb ha úgy izzadok ki ? :)

Ti mivel szőrtelenítetek? Melyek a leghatásosabb módszerek?

Ha lehet, terméknevet is írjatok!! Köszi

Legjobb válasz: Lábamon és karomon epilálok phillips satin ice epilátorral,nagyon jó kis szerkezet. Hónalj és intim borotvával,wilkinson nõi.

Lábamon és karomon epilálok phillips satin ice epilátorral, nagyon jó kis szerkezet. Hónalj és intim borotvával, wilkinson nõi.
Hónalj borotva Többi gyanta X-epil termék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!