Találatok a következő kifejezésre: Melyik lehetett első (4 db)

Melyik lehetett az első nap ebben a ciklusban?

Hónap elején "megjött", de nem indult meg a vérzés, négy teljes napon keresztül csak vmi barna, furcsa állagú akármi jött - annyira kis mennyiségben, hogy éppen csak öszekente a tisztasági betétet, a wc-papíron pedig nem is látszott meg mindig...

Legjobb válasz: Szia! Egy doki nyilatkozott errõl valamelyik nap a tv-ben, hogy a mensi elsõ napja amikor megjelenik a vér.

Szia! Egy doki nyilatkozott errõl valamelyik nap a tv-ben, hogy a mensi elsõ napja amikor megjelenik a vér.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)

Melyik film lehetett? Az elsõ világháború alatt játszódik, Kenyában.

Egy német nõ kerül oda mint asszisztensnõ, ki a szavannára. Van benne egy fehérember aki megbolondult, csatlakozott egy néger törzshöz és az volt a mániája hogy a hullák fülét levágta...sok másra már nem emlékszek. Tudjátok esetleg a cimét?

SZENT JOHANNA GIMI. Melyek azok a dolgok amelyekből észre lehetett venni az első 5részben hogy Corteznek bejön, szereti Renit?

Legjobb válasz: 1. szilveszter, mikor megcsókolja renit 2. mikor elviszi motorozni 3. az osztálykiránduláson mikor a balatonnál vannak 4. totál ki van akadva arnoldra 5. mikor dave elújságolta mindenkinek, hogy reni és arnold csókolóztak a könyvtárban, cortez teljesen más lett még sok mást tudnék felsorolni, de most ennyi fõbb esemény jutott eszembe :)

Kilencedikben kezdõdött azzal, hogy meghívta a deszkás versenyre, majd megmentette a bukástól... Tizedikben: Szilveszteri csók, Balaton part, Megpuszilta Reni homlokát, a nyaklánc... és szerintem elég ennyi: "And after all you 're my wonderwall" Tizenegyedikben: kókuszrúd, odaadta a podját, piszkálta, sms-eztek, egész éjjel msn-eztek, mozi, Gombától védte... szerintem még az is, hogy látszott féltékeny Jeromra... ja és azt mondta, hogy átcseszte és miért nem mondta, meg, hogy nem akar vele járni.
Ha valami baja esett egybõl jött segíteni pl.: elesett a jégen , szilveszter, rajz bukás, lerajzolta a szilvesztert, 4.-be a veszekedésükbe azt mondta azért nem jó barátja az Arnold mert hagyja hogy elmenjen vagyis õ nem hagyná, segített angolban . Csomó kisebb jeleket adott amibõl Reni rájöhetett volna és elmondhatta volna Corteznek.
1. szilveszter, mikor megcsókolja renit 2. mikor elviszi motorozni 3. az osztálykiránduláson mikor a balatonnál vannak 4. totál ki van akadva arnoldra 5. mikor dave elújságolta mindenkinek, hogy reni és arnold csókolóztak a könyvtárban, cortez teljesen más lett még sok mást tudnék felsorolni, de most ennyi fõbb esemény jutott eszembe :)
Ilyen-olyan apróságokkal meglepte. (Az állatkertben is a kókuszrudacskákkal, szülinapjakor is, amikor beteg volt könyvet vitt neki...és elég sok ilyen volt)
na várjatok, a legelsõ ilyen utaló dolog, az az volt, h ugye C megkérte Ricsit még az elsõ kötetben, hogy Regizze le Renit, hogy megjegyezze õket :D és bár ez még nem szerelem meg ilyenek, csak ebbõl látszik, h Corteznek már az elõ napon feltûnt a Reni...és késõbb ez az érdeklõdés vált szerelemmé, ahogyan megismerte, és h Reni teljesen más, mint a többi csaj
mangarajz
hát pl a 3-ban szilveszterkor egybõl rohan oda Renihez amint felhívta beszélt Vladárral mindig súg Reninek nem szereti ha Peti Renivel van
Mikor Reni szülei veszekszenek és C egész éjjel vigasztalja...:)
Mikor akaszkodik össze a Peti meg a Cortez??????
Igen, nem Cortez nevezte be, hanem Ricsi azért, mert Ricsi tudta, hogy Corteznek bejön és Cortez tesz is lépéseket, így hát benevezte Renit, a karokera egy olyan síros számra amit ismer. Mázlija volt, mert Reni elõtte éppen odaadta neki, így tudta melyik szerelmes dalt ismeri. Tehát a dal Corteznek szólt...VOLNA
Ricsi nevezte be Renit a karaokera
Elõzõvel egyetértek Cortez vagy Ricsi volt mert Ricsi elõtte elkérte a lejátszóját amin még rajta voltak a sírós számok aztán elmondta Corteznek õ pedig benevezte Renit. :)
1.Beszél Vladárral, bevállalja a rajzszakkört. 2.Jobban figyelemmel kíséri 3.Szilveszteri csók 4.4.-ben amikor azt hiszi Reni megy el 5.Az összes "piszkálódom vele, nehogy megtudja, hogy tetszik" 6.Karaoke.Szerintem Cortez volt <3
Petivel? Gombára gondolsz nem? Petivel nincs baja addig amíg nem akaszkodnak össze.
beszél vladárral hogy ne bukjon meg
1. Totál kiakad amikor Reni Arnolddal van a szülinapi bulijának idelyén (amikor Viki nem hívta meg Renit) 2. Nyakláncot ad Reninek
A kérdező hozzászólása: és még.?:o
motorozás, WONDERWALL, beszél Vladárral, rajzszakkör, Peti zavarja

Melyik fegyvert tiltották be az első világháborúban, mert annyira szörnyű sebeket lehetett okozni vele? Hosszú, szuronyos.

Legjobb válasz: az a bajonet,bár sztem a mustárgáz lazán kenterbe veri ami a pusztítást illeti

az a bajonet, bár sztem a mustárgáz lazán kenterbe veri ami a pusztítást illeti
Olyan nem volt. Ma is használnak nagy kaliberû rombolópuskákat mellyel ha mondjuk vállon lõnek leszakad a karod. Kétlem, hogy bármely puska csúnyább munkát tudna csinálni ennél.
Hát ilyen fegyverre én sem emlékszem. Nem lehet, hogy (ahogy az elõzõ válaszoló is írta) igazából lõszert tiltottak be nem fegyvert? Az I. VH legnagyobb kaliberû kézifegyvere az 1918-ban megjelenõ Mauser Tank-Gewehr típusú páncéltörõ puska volt 13mm-es Mauser lõszerrel. Ez nem volt betiltva. Nem lehet, hogy a versailles-i békeszerzõdés után a Németeket sújtó fegyvergyártási tilalmakra gondolsz? Mert a szerzõdés számos korlátozást szabott ki a pisztolycsövek hosszúságával és kaliberével kapcsolatban a német fegyvergyártókra. A német kormány számára gyártott vagy eladott pisztolyok csöve nem lehet hosszabb 100 mm-nél és 9 mm-es vagy annál nagyobb lõszert nem használhattak. A 9×19 mm Parabellum és a 9×25 mm Mauser lõszereket pl betiltották. Szóval nemtom mire gondolhatsz, de remélem ez segít
A bajonett kifogazását tiltották be.
Szerintem a dumdum lõszerre gondolsz. Azt valóban betiltották. De az oroszok a második VH-ban is használták ("hegyes szuronyú puskával") http://img.redwolfairsoft.com/upload/product/img/KTW1891-L.jpg http://rapnyelv.freeblog.hu/archives/2008/07/11/hollowtips/
Én úgytudom, hogy egy bizonyos lõszer típust tiltottak be, de nem emlékszem mit.. Nagypapám még mesélt róla...
A kérdező hozzászólása: de volt! :) egyébként én nem értek a fegyverekhez, csak egy érdeklõdõ lány vagyok, de láttam egyszer, eladó volt. utánanéznék, mert nagyon érdekel az elsõ vh. :) no szóval, egy sima puska volt, de kiállt belõle egy hosszú szurony, és mondták, hogy betiltották a kérdésben szereplõ okok miatt. No, Uraim(Hölgyeim), ha valaki ennyicske infó után kitalálja, minden elismerésem az övé! :) Vagy esetleg az lehet, hogy minden olyan puskát betiltottak, aminek a végén szúrós izé volt? :) Bár kifejezetten arról a fegyverrõl volt szó......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszaitokat, de nem, nem, ez egy puska, amire én gondolok.
Ahogy említették, a dumdum, illetve a robbanó lõszereket tiltották be. Utóbbit persze csak egyéni lõfegyverek területén, tüzérségi eszközökhöz továbbra is használták. http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/az_amerikai_polgarhab.. Egyébként a "hosszú szuronyos" leírás tulajdonképpen szinte az összes katonai puskára ráillik a 18. századtól a második világháborúig. ;) Bár ma már a nagyobb tûzgyorsaság miatt kevesebbszer használják, de a bajonett még ma is a gyalogság alapfelszereléséhez tartozik.
Nem tiltottak be egy fegyvert sem. Nem engedték használni az ilyeneket, mert ha bármi történik veled(elesel, elgurul a fegyver, stb..), az ellenség kezébe kerülhet és megölhet vele kínok között. Ezért nem volt a katonáknál kés sem, mert a csaták alatt kivájták egymás szemét. :)
Én is a dumdumot írtam, kollega.
Nagyon is helyesen, kollega. Ezért írtam, hogy a válaszok nagy részét felejtse el, nem pedig azt, hogy mindenki hülyeséget írt. Azért van néhány válasz, ami mosolyra fakaszt...
Én a Mauseres hozzászólást írtam igaz tévedtem a kérdéssel kapcsolatban, de amit írtam nem hülyeség ;)
Teljesen offolok, bocs a kérdezõtõl! Elõzõnek: Nagyon tetszett a hozzászólás, örülök, hogy nálam sokkal tájékozottabbak is szórják tudásuk morzsáit! Én spec. csak nagyon nagy vonalakban vagyok tisztában a kérdéssel, a dumdum nálam is csak tipp volt. Technikai kérdéseknél általában próbálok értelmesen felelni minden kérdésre és csak olyasmit beírni, amirõl tudom, hogy nem hülyeség.
Kérdezõ, szerintem te a mannlicher tipusú puskára gondolsz. Erre, ha jól tudom gyakran tettek hosszú fogazott szuronyt.(ilyenek pl. az utászszuronyok)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!