Találatok a következő kifejezésre: Melyik kor legideálisabb (4 db)

Melyik kor a legideálisabb babavállaláshoz?

Legjobb válasz: Szerintem ezt embere válogatja.Én 21 évesen fogom szülni az elsõ babám,de õ váratlanka,ha gondos családtervezés eredménye lett volna,akkor még két vagy három évet vártunk volna.(Diploma és munka miatt.)De nem bántam meg. Én mindenképpen a fiatalom szülést támogatom,mert úgy a gyermekünk mellett lehetünk sokáig,láthatjuk az unokákat sokat.Mondják,h de a karrier.Karriert 35-40 évesen is lehet csinálni,de gyereket!?Nem szívesen lennék 50-60 éves,amikor érettségizik a kicsi. Egy szó mint száz: Szerintem tervezett gyermek olyan 23-25 éves korban a legideálisabb.

Szerintem ezt embere válogatja.Én 21 évesen fogom szülni az elsõ babám, de õ váratlanka, ha gondos családtervezés eredménye lett volna, akkor még két vagy három évet vártunk volna.(Diploma és munka miatt.)De nem bántam meg. Én mindenképpen a fiatalom szülést támogatom, mert úgy a gyermekünk mellett lehetünk sokáig, láthatjuk az unokákat sokat.Mondják, h de a karrier.Karriert 35-40 évesen is lehet csinálni, de gyereket!?Nem szívesen lennék 50-60 éves, amikor érettségizik a kicsi. Egy szó mint száz: Szerintem tervezett gyermek olyan 23-25 éves korban a legideálisabb.
Hát én nem értek egyet az elõttem szólóval (de gondolom õ sem velem:) ). Szerintem az ideális kor 25-35 év között van. Elõtte az ember szórakozzon élje ki magát. Ráadásul a 25 év elõtti házasságok sokszor végzõdnek válással. Én 27 éves vagyok, és terhes. Szerintem 19 év múlva, ha majd érettségizik a picim, akkor sem leszek öreg?! Vagy igen??? 6 hetes kismama
Èn is azt mondom, hogy 25-30között ideál manapság az elsö baba.a fiatalabbak, még rájönnek menet közben, hogy "nem éltem ki magam"e´s aztán mi törte´nik??Sze´tmennek, megcssla´sok, válások.A gyerek issza meg a levét.Valószínü, hogy velem sem fognak eggyet érteni.26éves vagyok, fe´rjezett, e´s janua´rra várjuk az elsö babánkat.Tervezett baba, nem csak egy hirtelen fellángolás. 37hetes kismama.
Az a kor a legjobb, mikor már megtaláltad azt a pasit, akinek érdemes gyereket szülnöd. Van otthonod, ahová hazaviheted a babát. Van munkahelyed, ahonnan kapsz GYED-et, és ahová a baba 2-3 éves korában visszamehetsz dolgozni. Nekem ez 29 éves koromra jött össze. Bár az elõttem szólók szerint öreg kismama voltam, mégis azt tapasztaltam, hogy sok elsõbabás kismama jóval idõsebb nálam. Sajnos tényleg eltolódott a társadalmi körülmények miatt a babavállalás ideje.
Ez teljesen szuvenír, ahogy a válaszokból is látszik, bár az elõttem szólónak igaza van, hisz vannak olyan dolgok, amik jó, ha megvannak a pici elõtt már (lakás, munkahely, egzisztencia). Ha szívemre hallgatok, ami nem lett volna jó döntés, akkor már 20 évesen szültem volna, de inkább az eszem vezérelt, lediplomáztam, nyelveket tanultam, munkahelyem van, házunk, autónk, júniusban lesz az esküvõ, és lassan élesben is próbálkozunk a picivel, egyébként 24 éves vagyok, én is a fiatalabb anyukák csoportját fogom majd erõsíteni, de azért, mert nekem a család, a gyermek jelenti az igazi karriert, ha más dolgok lennének a fontosak, mint pl. pénz, utazás, karrier, akkor én is 30 körül szülnék elõször vagy még késõbb, ezért is olyan egyénfüggõ ez a kérdés, személyre szabott, így nincs is egyértelmû helyes vagy helytelen válasz. Ahány ember annyi vélemény, meglátás, válaszlehetõség. Én úgy érzem, hogy megtaláltam az igazit, szeretjük egymást, együtt élünk, lagzira készülünk, a mi életünkbõl már csak a pici hiányzik, aki remélem hamarosan meg is fogan majd. Szerintem akkor a legideálisabb egy picit várni, ha teljesen felkészültetek rá, mindkettõtök vágya, megvannak azok a dolgok, amiket fontosnak tartotok, hogy legyen a pici érkeztekor, illetve szeretitek egymást. A felkészülést nem csak anyagiakra értem, hanem arra, hogy lelkileg is készen álltok egy új életrõl való gondoskodásra. Gondold végig a saját helyzeted, mérlegelj, hidd el, tudni fogod, hogy szerinted mikor ideális szülni, sok sikert!
En 33 vagyok es 30 evesen talaltam meg azt, akivel gyerkocot vallalnek...sajnos miutan emigraltam, nem tartozom azok koze akinek sajat haza van es egyeb jo anyagi korulmenyek stb...most kezdunk labra allni es bizony surget az ido....remelem en is babazhatok mar iden mert bizony nagyon vagyom ra.... Szoval az a kor a legidealisabb ahogy az elottem szolo mondta, mikor megtalaltuk azt a ferfit, aki a tarsunk minden helyzetben aki buszken vallalja az edes terhet (pl. ahol en elek nincs olyan, hogy gyes es baratai) stb...barcsak en is megtalaltam volna a Kedvesem 20 evesen!!!!:o) Sok boldogsagot kivanok nektek!

2-3 vagy 4 éves lovat jobb már hozzászoktatni a teher elviseléséhez? Melyik a legideálisabb kor neki?

Legjobb válasz: Inkább a 4, még a 3 is oké, de a 2 az túl korai és egy ilyen fiatal lovat ( meg lényegében ha nem dolgozott elõtte, akkor az idõsebbet is) lassan kell hozzászoktatni, pl egy 3 éves ló belovaglását ne egy 100 kilós ember csinálja, hanem egy könnyebb lovas. A saját lovamat 3,5 évesen lovagoltam be mert minél fiatalabb, annál könnyebben tönkremehetnek az ízületei terhelésnél, tehát 2 az nagyon korai. Mondjuk attól is függ, h mire akarod használni... De összességében én semmilyen lovat nem terhelnék 3 éves kora elõtt.

Inkább a 4, még a 3 is oké, de a 2 az túl korai és egy ilyen fiatal lovat ( meg lényegében ha nem dolgozott elõtte, akkor az idõsebbet is) lassan kell hozzászoktatni, pl egy 3 éves ló belovaglását ne egy 100 kilós ember csinálja, hanem egy könnyebb lovas. A saját lovamat 3, 5 évesen lovagoltam be mert minél fiatalabb, annál könnyebben tönkremehetnek az ízületei terhelésnél, tehát 2 az nagyon korai. Mondjuk attól is függ, h mire akarod használni... De összességében én semmilyen lovat nem terhelnék 3 éves kora elõtt.
2 éves lovat még nem szívesen terhelnék súllyal, inkább csak futószáron dolgoztatnám. Viszont 3 évesen már nem lehet vele gond, persze ez függ a ló egészségi állapotától és a fajtájától. Például egy jó csontozatú hidevérû akár 2 évesen is terhelhetõ. Melegvérûnél vagy póninál ha fokozatosan szoktatod a munkához a 3-4 éves a legideálisabb.
Kocsihoz, nyereghez 2 évesen szoktatom. Fokozatosan terhelem
Fajtától és tehertõl is függ. telivéreket 50 kilóval nyugodtan be lehet lovagolni másfél-két évesen. melegvérüeket, félvéreket 3-4 évesen
3 évesen szokja a tehert .4 évesen már lehet tanitani az alapokra.
én a lovamra már kétévesen ráraktam a könnyebb könyveket, ujságokat és egyéb ilyen dolgokat most a lovam 5éves és bármit rakok rá nyereg nélkül le se [email protected]@ mert hozzá lett szoktatva 2, 5évesen már kis gyereket raktam rá de úgy hogy fogtam a gyereket és hogy szokja a ló kicsit ráraktam a hátára és ma már bármit rakhatok hátára tûri

Melyik a legideálisabb kutya számomra és kell vágni a kutyák körmét?

Lakásban lakok de van egy kert ami nem csak a miénk.Van egy 12 és lányom és egy 15 éves.Nekik lenne a kutya.A tacskó szóba jött és a spániel.Szerintetek?

Legjobb válasz: amúgy egy bumfordibb kutya kevesebbet ugat, a pici kutyák feltûnési viszketegségbõl többet ugrálnak és vakkantgatnak amúgy én szeretem a tacsikat is, okosak és játékosak:) ami nem jó: argentín dog, dalmata, vizsla, csak ha gyõzitek energiával :))

amúgy egy bumfordibb kutya kevesebbet ugat, a pici kutyák feltûnési viszketegségbõl többet ugrálnak és vakkantgatnak amúgy én szeretem a tacsikat is, okosak és játékosak:) ami nem jó: argentín dog, dalmata, vizsla, csak ha gyõzitek energiával :) )
Természetesen kell vágni a kutya körmét, ahogy a tiedet is kell. Viszont a vágások szám csökkenthetõ, ha a kutya betonon van sétáltatva. Én egy spániel ajánlanék a csajoknak.
Elõzõ vagyok. El felejtettem írni, hogy barátkozz meg azzal, hogy a kutya veletek fog lakni a lakásban. Nem való egyiknek sem, hogy kinn hagyd a téli hideg éjszakákon. Fõleg távol tõletek!
menhelyi kutya! kicsik is vannak, hûségesek, szeretetreméltóak és hálásak. elmehetnétek egy menhelyre, és választanának... vagy a kutya választ titeket (sokszor fajtatisztákat is kiraknak) ha normál méretût választasz akkor nem kell félned ha éjszaka egyedül sétáltatják (vagy télen sötétedéskor) rövid szûrû lakásba persze jobb, az enyémnek sose kellett vágni a körmét (én anno egy kb 30kilós harcikinézetû kutyát vittem haza... hogy örültek neki :D a legjobb választás volt, hálás, hûséges, és szerencsére nagyon lusta. ciginyomok meg vágások voltak rajta amikor hazavittem :(
A körömvágás a séták hosszától függ. Az enyémnek nem kell vágni, mert kopik annyit, amennyit nõ.

Melyik a legideálisabb kor a szüléshez?

Legjobb válasz: mikor az ember felkészült rá ezt nem kell nagyon ragozni.Állítólag 22-25 év közt de ez változó.Ki mikor érzi van aki 19 évesen látja elérkezetnek az idõt van aki 35 évesen.

mikor az ember felkészült rá ezt nem kell nagyon ragozni.Állítólag 22-25 év közt de ez változó.Ki mikor érzi van aki 19 évesen látja elérkezetnek az idõt van aki 35 évesen.
25-30-ig
30 körül
ha mar testileg is lelkileg is teljesen kesz van ra!!! es semmi masra nem vagysz mint egy babara!
20-25
Hát ki mikor érzi elérkezettnek az idejét. De szerintem 25-30. Én még csak 17 vagyok, de van egy másfél éves fiam, és 3hónapos iker lányaim.Nem bántam meg...
Szerintem akkor, amikor látsz egy babát az utcán és arra gondolsz bárcsak nekem is lenne...
25-30-ig

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!