Találatok a következő kifejezésre: Melyik kézen az eljegyzési (6 db)

Férfinak és nőnek, melyik kezének gyűrűs ujjára húzzák az eljegyzési gyűrűt, és melyikre az esküvőit?

Legjobb válasz: Karikagyûrû: Eljegyzéskor: bal kéz, gyûrûs ujj Esküvõn: jobb kéz, gyûrûs ujj Kísérõgyûrû (köves) ha van (és csak a nõnek van), a karikagyûrûvel azonos ujjra, tehát 2 gyûrû van együtt.

Karikagyûrû: Eljegyzéskor: bal kéz, gyûrûs ujj Esküvõn: jobb kéz, gyûrûs ujj Kísérõgyûrû (köves) ha van (és csak a nõnek van), a karikagyûrûvel azonos ujjra, tehát 2 gyûrû van együtt.
Elõzõ jól írta, csak arra kell vigyázni, hogy a balkezes eljegyzési gyûrû menjen fel a jobb kézre is, ami általában "erõsebb", mert ha sor kerül az esküvõre, akkor vehetik a másikat. (Több olyat láttam, aki inkább az eljegyzésit is a jobbon hordja a nagy napig.)
Itt nálunk Erdélyben éppen fordítva van, az esküvõ után a szív felõli oldalon, azaz a bal oldalon hordják a karikagyûrût.
Egyet értek az elsõ hozzászólóval.
mi is úgy hordjuk, ahogy az elsõ írta, de volt egy pár ilyen kérdés volt már itt, és az egyikre érkezett egy olyan válasz, hogy náluk a férfi a jobb, nõ meg a bal kezén hordja, mert így, ha kézen fogva sétálnak, akkor a két gyûrû összeér. ez nekem nagyon szimpatikus hozzáállás.
Amerikában, angliában bal kézre a köves gyûrût és elé a karikagyûrût. Mo-n hagyományosan csak egy gyûrû van a karika amit a bal kézre eljegyzésnél, és a jobbra az esküvõn. De manapság divat a köves gyûrû ami a balra megy és a jobbra a karika, de én mindkettõt egy kezemre teszem majd az esküvõ után, mert szerintem állati jól néz ki :) Majd addig még megálmodom melyikre :D
Nõvérem Olaszországban ment férjhez, és ott bal kézre rakatták a gyûrût az olaszok. (Nõvéremék automatice jobb kézre húzták, de rájuk szóltak, hogy nem úgy van a')
Vagy ahová jólesik, ez ugyanis országonként változó. Mo-n úgy a szokás, ahogy az elsõ leírta, de pl. mi a bal kezünkön hordjuk, mert így kényelmesebb, és nem kell messzire menni, h olyan népet találj, akik így viselik

Melyik kézen hordják az eljegyzési és melyiket a házasság utáni gyűrűt?

mindig összekeverem:)

Legjobb válasz: Az eljegyzési gyûrû a bal kézen van, az esküvõkor meg átkerül a jobb kézre! Amerikában meg pont fordítva van, ha jól tudom!

Az eljegyzési gyûrû a bal kézen van, az esküvõkor meg átkerül a jobb kézre! Amerikában meg pont fordítva van, ha jól tudom!
minden országban más szokás van. ahogy az elöttem író írta magyarországon ez a szokás.
Mi meggyûrûztük egymást az eljegyzésünkkor, és újat vettünk a házasságkötésre. Hordjuk mindkettõt, az eljegyzésit a balon, a másikat a jobbon.
Így van - és vigyázz, mert a jobb kezed valószínûleg nagyobb, mint a bal. Arra kell próbálni a gyûrût!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
eljegyzéskor a bal kézre, esküvõkor a jobb kézre kell felhúzni. ez biztos! tehát ha menyasszony vagy, akkor a bal kezeden, ha már feleség vagy, akkor a jobb kezeden kell hordani a karikagyûrût.
Igaz amit ìrtak!a jobb kézen valóban nagyobb az ujj.mi is a jobbra vettük most meg félek hogy leesik a balról :)

Az eljegyzési gyűrűt melyik kézre húzzák? És az esküvőit?

Legjobb válasz: Elõt, bal, második esetben jobb kézre.

Elõt, bal, második esetben jobb kézre.
Eljegyzéskor a bal kézen, esküvõkor meg átkerül a jobbra. Legalább is felénk így szokás. De mondjuk apukám is a balon hordja, pedig házas, mert a jobb keze gyûrûsujjára nem megy rá.
Eljegyzési a balra, esküvõi a jobbra. Külföldön fordítva szokás. (Illetve nem illetlenség, ha nem éppen azon a kézen van, amelyiken kellene, de másokat megkavarhat.)
Felénk az a szokás, hogy amennyiben az eljegyzési gyûrû is karika gyûrû, akkor a bal kéz gyûrûs ujján használják a fiatalok amíg össze nem házasodnak. Ekkor kerül át a jobb kézre.
de van, aki a balon hagyja, nincs jelentõsége.


Melyik kezem kell hordani az eljegyzési gyűrűt?

jobb v bal? vagy ez nincs megszabva?

Legjobb válasz: Jobb kézen, házasságkötéskor kerül át a balra...

Jobb kézen, házasságkötéskor kerül át a balra...
Utolso, Eppen forditva.
bal

Melyik kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt?

Legjobb válasz: Bal, esküvõnél pedig át a jobbra.

Bal, esküvõnél pedig át a jobbra.
Ahogy az elsõ mondja.
Bal, de az igazság az, hogy tök mindegy.
Természetesen a bal kézre szokás húzni. (Alapmûveltség pff!)
Mifelénk (Erdély): a lány kérõ gyûrût balkézre húzzák, az eljegyzési de karika gyûrût jobb kézre és a lagzi után kerül át a balra, jelezve azt, hogy az illetõ már házas.
Igen! A bal gyûrûs ujjra, esküvõn pedig áthúzod a jobb gyûrûs ujjra...így biztos nem hagyod otthon!Egyébként gratulálok! Deni-papi
Bal gyûrûs újra kell húzni!
nálunk magyaroknál elõbb a balra, esküvõ után a jobbra, külföldön legtöbb helyen fordítva van.
Hát itt már elég nagy a katyvasz, mert amennyire én tudom, és ahonnan édesanyám származik, eredetileg NEM volt eljegyzési gyûrû. Hanem a karikagyûrû volt a bal kézen, eljegyzési gyûrûként funkcionálva és az került át a jobb kézre esküvõn. Szóval csak egy gyûrû volt. Ma már, hogy két gyûrû a szokásos, az eljegyzésit inkább a balra húzzák rá, aztán vagy átesszik a jobbra a karika mögé/elé, vagy külön hordják a kettõt, vagy a karikát teszik a balra... na szóval ma már bármi lehet :) Olyat is hallottam már, hogy a pár egyik tagja a bal, a másik meg a jobb kezén hordja a gyûrût, h összeérjenek, ha kézen fogva sétálnak. Szóval eredetileg itt tényleg balról ment át a jobbra, de ha már eljegyzési, ami angolszász, akkor meg balra megy a jegygyûrû is az eljegyzési elé. Minden más verzió honosított kutyulmány, kinek hogy tetszik alapon. Szerintem is teljesen mindegy, ahogy neked jobb. A bal kéz elvileg azért, mert a szív oldala, a jobb kéz pedig azért, mert a másik jobb keze vagy. Én a balra tenném mind a kettõt.
A bal kézre és esküvö után pedig a jobbra../ valaki azt írta, hogy teljesen mindegy szerintem pedig nem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Egy csomó hibás válasz van, mert nem kézre, hanem ujjra szokták.

Az eljegyzési gyűrűt melyik kézre kell húzni?

Legjobb válasz: amelyikkel verted ezidáig,ezzel is jelképezve hogy már nem vagy rászorulva

amelyikkel verted ezidáig, ezzel is jelképezve hogy már nem vagy rászorulva
Bal kézre. A gyûrûsujjra
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! XDXD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!