Találatok a következő kifejezésre: Melyik kézen az (169 db)

Jobb kézzel írok, de minden mást bal kézzel csinálok. A jobb lábamat használom.
Bal kéz: írás, kanál, kés, WASD, villanykapcsolás, ütés, olló, dobás Jobb kéz: egerezés, gitárfogás, baseball-fogás(ütõ), kupak lecsavarás, (evés gond nélkül) Jobb láb: rúgás biztos van, amit még kifelejtettem :D

Férfinak és nőnek, melyik kezének gyűrűs ujjára húzzák az eljegyzési gyűrűt, és melyikre az esküvőit?

Legjobb válasz: Karikagyûrû: Eljegyzéskor: bal kéz, gyûrûs ujj Esküvõn: jobb kéz, gyûrûs ujj Kísérõgyûrû (köves) ha van (és csak a nõnek van), a karikagyûrûvel azonos ujjra, tehát 2 gyûrû van együtt.

Karikagyûrû: Eljegyzéskor: bal kéz, gyûrûs ujj Esküvõn: jobb kéz, gyûrûs ujj Kísérõgyûrû (köves) ha van (és csak a nõnek van), a karikagyûrûvel azonos ujjra, tehát 2 gyûrû van együtt.
Elõzõ jól írta, csak arra kell vigyázni, hogy a balkezes eljegyzési gyûrû menjen fel a jobb kézre is, ami általában "erõsebb", mert ha sor kerül az esküvõre, akkor vehetik a másikat. (Több olyat láttam, aki inkább az eljegyzésit is a jobbon hordja a nagy napig.)
Itt nálunk Erdélyben éppen fordítva van, az esküvõ után a szív felõli oldalon, azaz a bal oldalon hordják a karikagyûrût.
Egyet értek az elsõ hozzászólóval.
mi is úgy hordjuk, ahogy az elsõ írta, de volt egy pár ilyen kérdés volt már itt, és az egyikre érkezett egy olyan válasz, hogy náluk a férfi a jobb, nõ meg a bal kezén hordja, mert így, ha kézen fogva sétálnak, akkor a két gyûrû összeér. ez nekem nagyon szimpatikus hozzáállás.
Amerikában, angliában bal kézre a köves gyûrût és elé a karikagyûrût. Mo-n hagyományosan csak egy gyûrû van a karika amit a bal kézre eljegyzésnél, és a jobbra az esküvõn. De manapság divat a köves gyûrû ami a balra megy és a jobbra a karika, de én mindkettõt egy kezemre teszem majd az esküvõ után, mert szerintem állati jól néz ki :) Majd addig még megálmodom melyikre :D
Nõvérem Olaszországban ment férjhez, és ott bal kézre rakatták a gyûrût az olaszok. (Nõvéremék automatice jobb kézre húzták, de rájuk szóltak, hogy nem úgy van a')
Vagy ahová jólesik, ez ugyanis országonként változó. Mo-n úgy a szokás, ahogy az elsõ leírta, de pl. mi a bal kezünkön hordjuk, mert így kényelmesebb, és nem kell messzire menni, h olyan népet találj, akik így viselik

Melyik kézen hordják az eljegyzési és melyiket a házasság utáni gyűrűt?

mindig összekeverem:)

Legjobb válasz: Az eljegyzési gyûrû a bal kézen van, az esküvõkor meg átkerül a jobb kézre! Amerikában meg pont fordítva van, ha jól tudom!

Az eljegyzési gyûrû a bal kézen van, az esküvõkor meg átkerül a jobb kézre! Amerikában meg pont fordítva van, ha jól tudom!
minden országban más szokás van. ahogy az elöttem író írta magyarországon ez a szokás.
Mi meggyûrûztük egymást az eljegyzésünkkor, és újat vettünk a házasságkötésre. Hordjuk mindkettõt, az eljegyzésit a balon, a másikat a jobbon.
Így van - és vigyázz, mert a jobb kezed valószínûleg nagyobb, mint a bal. Arra kell próbálni a gyûrût!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
eljegyzéskor a bal kézre, esküvõkor a jobb kézre kell felhúzni. ez biztos! tehát ha menyasszony vagy, akkor a bal kezeden, ha már feleség vagy, akkor a jobb kezeden kell hordani a karikagyûrût.
Igaz amit ìrtak!a jobb kézen valóban nagyobb az ujj.mi is a jobbra vettük most meg félek hogy leesik a balról :)


Tenyérben miért különbözik a bal és job kézben az élet vonal (és a többi is)? Melyiket kell nézni?

Legjobb válasz: A bal kéz azt jelzi, hogy ezekkel az adottságokkal születtél. A jobb kéz pedig azt, amivé válhatsz. A bal kéz általában az élet elsõ felére utal, a jobb kéz pedig a második felére, mondjuk olyan 35 éves korod utánra.

A bal kéz azt jelzi, hogy ezekkel az adottságokkal születtél. A jobb kéz pedig azt, amivé válhatsz. A bal kéz általában az élet elsõ felére utal, a jobb kéz pedig a második felére, mondjuk olyan 35 éves korod utánra.
A bal kéz a született adottság, a jobb kéz, amit meg is valósítasz, tehát a jövõd, vagyis amit kihasználsz az élet lehetõségeibõl (nagyjából így tudnám röviden megfogalmazni). Az elõttem szóló nagy baromságokat írt.
tedd egymásmellé.amugy meg általában mind 2öt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A bal kézen a sors által megírtak, míg a jobb kézen az emberi akarat, munka és erõfeszítés eredményei láthatóak, vagyis amit elértél. ---> ez a jobb kezesekre igaz A bal kezesekre ennek az ellentéte igaz.
nem tudom, minek kéne bármelyiket is nézni, ugyanis a "sorshoz" vajmi kevés közük van... tiszta genetika az egész, esetleg eltorzíthatják utólagos - hangsúlyozom, fizikai - hatások. legalábbis jelenleg minden bizonyíték ezt támasztja alá, s cáfolja az ellenkezõjét
egyetértek a kettõvel ezelõttivel, nem tudom, milyen tudományos alapja van a "tenyérjóslásnak". ha bármilyen bizonyítékkal - hangsúlyozom, BIZONYÍTÉKKAL - alá tudnád támasztani a hitelességét, azt mondom, rendben. de pusztán hiedelmekre, kuruzslásra, berögzült hagyományokra hivatkozva, teljesen megalapozatlanul nem lehet valamit készpénznek venni...

Jobbkezesek melyik kezzel kell pengetni es melyikkel az akkordokat lefogni a gitaron?

es tudtok mondani olyan internetes oldalakat amik segitsegevel meg lehet tanulni gitarozni? elore is koszi

Legjobb válasz: A jobbkezes jobb kézzel penget, a bal kezes ballal. Olyan oldal nem létezik, amelyik segítségével meg lehet tanulni gitározni. Viszont van rengeteg oktató oldal. Pl a youtube tele van guitar lesson-nal, rákeresel és máris tanulhatsz valamit. Magyar oldal is van egy csomó. De ha van rá idõd és pénzed akkor a legjobb ha keresel egy tanárt.

A jobbkezes jobb kézzel penget, a bal kezes ballal. Olyan oldal nem létezik, amelyik segítségével meg lehet tanulni gitározni. Viszont van rengeteg oktató oldal. Pl a youtube tele van guitar lesson-nal, rákeresel és máris tanulhatsz valamit. Magyar oldal is van egy csomó. De ha van rá idõd és pénzed akkor a legjobb ha keresel egy tanárt.
jobb kéz pengeteés Bal akkordok lefogása Én egy egyszerû gitárral neten keztem el tanulni gitározni. (Gitáregyetem)Most már elég jól tolom, de ezzel az az egyetlen baj hogy egy idõ után magadtól nem tudsz fejlõdni. nem tudsz bármilyen dalt eljátszani csak ha van róla
video! menj Tanárhoz!
http://www.Gitaregyetem.hu , youtube-on a foka tv is, es ha ezeket mar mind meg tanultad toltsd le a tux-guitart es menj gitartab.hu-ra es keresgess konnyeb tabokat, majd kesobb olyan szamokat is amiket szeretsz

Az mindegy hogy valaki melyik kezén hordja a karórát?

Legjobb válasz: Általában bal kézen szokták, de igazából tökmindegy. Én mindkettõn szoktam (persze nem egyszerre :D). A jobb kezemen jobban szerettem régen, de a suliban zavart az írásnál, úgyhogy mostanában inkább balon hordtam.

Általában bal kézen szokták, de igazából tökmindegy. Én mindkettõn szoktam (persze nem egyszerre :D). A jobb kezemen jobban szerettem régen, de a suliban zavart az írásnál, úgyhogy mostanában inkább balon hordtam.
Általában ellentétes kézen szkták hordani, mint amilyen kezesek. De láttam már olyat is, aki jobb kezes volt és a jobbon hordta. Rajtad áll.

Melyik kéz mit szimbolizál? Mi az eredete?

http://us.123rf.com/400wm/400/400/watthano/watthano1201/watt..

Legjobb válasz: Az egyik kéz a sátánt a másik pedig a sátánt az eredete az hogy a kis és mutató ujj mint két szarv

Az egyik kéz a sátánt a másik pedig a sátánt az eredete az hogy a kis és mutató ujj mint két szarv
az elsõ Love a második Rock még régi rovk koncerteken alakult ki

Az eljegyzési gyűrűt melyik kézre húzzák? És az esküvőit?

Legjobb válasz: Elõt, bal, második esetben jobb kézre.

Elõt, bal, második esetben jobb kézre.
Eljegyzéskor a bal kézen, esküvõkor meg átkerül a jobbra. Legalább is felénk így szokás. De mondjuk apukám is a balon hordja, pedig házas, mert a jobb keze gyûrûsujjára nem megy rá.
Eljegyzési a balra, esküvõi a jobbra. Külföldön fordítva szokás. (Illetve nem illetlenség, ha nem éppen azon a kézen van, amelyiken kellene, de másokat megkavarhat.)
Felénk az a szokás, hogy amennyiben az eljegyzési gyûrû is karika gyûrû, akkor a bal kéz gyûrûs ujján használják a fiatalok amíg össze nem házasodnak. Ekkor kerül át a jobb kézre.
de van, aki a balon hagyja, nincs jelentõsége.

Melyik kézen kell nézni az életvonalat?

Legjobb válasz: én úgy tudom mindkét kézen, úgy kapsz teljes képet...

én úgy tudom mindkét kézen, úgy kapsz teljes képet...
Jobb kéz a jövõ, bal a múlt. Vesd össze. Deni-papi
Egyébként meg ajánlom mindenki figyelmébe Krúdy Gyula Álmoskönyvét az álmok szimbolikus jelentései mellett több fejezetet is szentel a tenyérjóslási kutatásainak :)
Nos, a domináns kéz a meghatározó ha valaki jobb kezes akkor a jobb kezén ha bal kezes akkor a bal kezén de mindkét kéz vizsgálata ad teljes képet. De én nem foglalkozok vele hisz a tenyerünkben a vonalak folyamatosan változnak ahogyan az életünk az elmélyült erõs vonalak már biztos jelek a halvány vonalak még változnak. De én azt szoktam mondani hogy a szem a lélek tükre a kéz az egyéniség tükre és a sorsunk nincs megírva elõre hisz szabad akaratunk van és mi dönthetjük el hogy az elrendelt életcélunk felé milyen úton megyünk.Mert mindnyájunknak van egy fontos feladata amit el kell érnünk hogy a végén a Fénybe léphessünk és az életünk beteljesedjen :)
Hivatalosan a jobb kéz ami a jövõt mutatja. a bal kéz kiegészítõ információként szolgál
Bal. En is ugy tudom. Talan azert, mert azon az oldalon van a sziv.
Bal, és ez biztos, mert nekem nézték!
Nekem van egy könyvem, amit Kotányi írt a tenyérjóslásról. Több ezer tenyeret vizsgált meg. Csak akkor lehet szerinte biztonságosan jósolni tenyérbõl, ha mindkét tenyérrõl lenyomatot vesznek. Csak úgy látszanak a vonalak, és az azokat módosító, befolyásoló egyéb jelek. Csak ezek összességének alapos vizsgálata után lehet következtetni a várható jelenségekre. Ez hosszú idõt vesz igénybe, és nem biztos, hogy minden bekövetkezik. A gyerekek kezébõl nem lehet jósolni, mert még nagyon kialakulatlan.
Én a múlt héten olvastam, hogy amilyen kezes az illetõ, azt a kezet kell nézni, de én "csak" valami femina.hu vagy hasonló oldalon néztem, nem hivataloson.
Az életvonal önmagában nem mond semmit, nem kell megijedni. "A rövid életvonal nem feltétlenül jelent rövid életet, de a hosszú sem jelent hosszút. A hosszú életvonal arra utal, hogy jobban vonzódsz a fizikailag megfogható dolgokhoz, mint az absztrakthoz."
A kérdező hozzászólása: Nem értek hozzá:( Csak a gyermekemnek a bal kezén nagyon-nagyon rövid az életvonala, a jobb kezén normális. Jajjj!!!!
Egyiken sem! Ne higyj ilyesminek, az nem baj, ha rövid, az se ha hosszú. Ez egy alapvetõ mutáció az emberekben, csak régen kapcsoltak hozzá dolgokat. Ez annyit tesz, mint a felirat egy dezodoron. Elhiheted, de nem biztos, hogy az az, ami rá van írva, mondjuk a 72h-s deótol is izzadsz, és lehet, hogy büdösen is már 2 óra múlva. Ezekben nem kell hinni, hisz a sors akármit hozhat. Lehet hogy 10 évesen elüt egy busz, lehet hogy 50 évesen egy egyszerû vesekõzúzáson komplikációban hal meg valaki, vagy lehet, hogy 130 évesen természetes halálban. Ez megjósolhatatlan dolog. Aggódni nem kell érte.

Melyik kezem kell hordani az eljegyzési gyűrűt?

jobb v bal? vagy ez nincs megszabva?

Legjobb válasz: Jobb kézen, házasságkötéskor kerül át a balra...

Jobb kézen, házasságkötéskor kerül át a balra...
Utolso, Eppen forditva.
bal


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!