Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb szemnek ha TV-zés vagy (1 db)

Melyik jobb a szemnek ha TV-zés vagy számítógépezés közben felkapcsolom a lámpát vagy nem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha felkapcsolva van az jobb, de én nemszeretem úgy :S

Én úgy tudom, hogy ha felkapcsolva van az jobb, de én nemszeretem úgy :S
TVzés közben szerintem nem jó a felkapcsolt lámpa, de pl szgnél ülsz és írsz, jobb ha valami megvilágítja a billentyûzetet, de a monitort lehetõleg ne, legalábbis ne szembõl érkezzen a fény.
A kérdező hozzászólása: TFT monitorom van és mögötte van a lámpa
Mindkettõnél jobb, ha fel van kapcsolva a lámpa, mert nem csak egy helyrõl jön a fény, hanem szórtan is, és nem egy helyre fókuszálsz miatta folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: az utolsó kommentelõnek igaza van, mert van benne valami, hogy nem egyhelyre fókuszálok ha fel van kapcsolva a lámpa köszönöm a válaszokat...
A szemdnek sem tesz jót a sötét. Ha csak a monitor "vílágít" akkor sötét van és akkor a pupilla kitágul és ez nem olyan jó a szemnek.
Nagyanyámnak baj van a szemével és a szemész mondta, ha nem akarja, hogy romoljon, akkor sose legyen tök sötétben sõt ne is tévézzen sötétben, mindig égjen egy kislámpa legalább. Gondolom, mert jobb a szemnek úgy.
A tft monitornak az egyik elõnye a régi crt-vel szemben, hogy világosban is lehet használni, pl ha besüt a nap. Tft-nél fõleg azt ajánlom, hogy égjen a lámpa. Inkább akkor kéne lekapcsolnod, ha nagyon sötét monitorod lenne, (ami nem tft).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kontaktlencse viselés, eres szem?

Mennyire normális kontaktlencse viselés során az eres szem?

2

Nagyon fáj a szemem ha beteszem a lencsét. Most csináltam először egy színes lencsével: tiszta volt és nem volt kifordulva se. Most akkor miért fájt olyan nagyon?

4

Kontaktlencsések! Tudnátok segíteni?

Ofotértos nagy kontaktlencse próbán voltam, és amit kaptam lencse 8.7-görbületű,
Ami benne van az akcióba lencse,az -az egy fajta lencse ami 8.7 görbületű.Ha más lenne a görbületem, akkor is ezt kaptam volna, mert ez van benne ebben az akcióban.
Ha el fogyott ez a 3 hónapos adag, akkor rendelhetek netről 8.6-osat ? Mennyire lenne nagy különbség ? Valaki csinált már ilyet ? érezhető ?

Köszönöm a válaszokat.
Neten sokkal kedvezőbbek az árak, azért szeretnék innen.
Gond lenne-e a 8.6-os ?

1

Nagyon kimered a szemem mindig, mitől lehet? Legszivesebben mindig napszemüvegben lennék, mert kitudja mit gondolhatnak mások? Ha meg összébbhúzom akkor meg a homlokom ráncolódik mintha mérges lennék.

5

Miért nem hordhatok Air Optix lencsét, ha elméletileg az jobb lenne nekem?

Biofinity-t írt ki az orvos. Első kontroll alatt nem volt komolyabb gond, viszont 2 napja most nem hordom, mert teljesen beereződött.

probalencsémről van szó, azt írják oxigénhiányos, aminek két oka lehet. Mivel 2 hét alatt nem volt gond, ezért ebből se lehet kiindulni, mivel egész nap nem voltak a szemeimben, mondván hogy megszokásos alapon hordtam őket (elsőnap 4, másodiknap 5 óra stb.)

Estére már száraznak is érzem a szemem, nem beszélve arról, hogy a látásminőség jó nagyon is, de egy szemüveghez képest nincs az a "profi élesség". lehet csak a kemény és lágy lencsék miatt, de pl. kijelzőket elmosódva látom csak.

Egy másik hozzáértő, azt javasolta, meg kéne próbálni az AirOptix-ot (abból is van tórikus és sima is), mert nagyobb oxigénátengedő képességű, de az orvosom ragaszkodik a Acuvue-hoz.

Másik eset az lehet, hogy nem tisztult ki a lencsém, bár ezt kétlem, mert
1. vagy többet ázik, mint kellene (mivel pl. most se hordom 2 napja)
2. normálisan megdörzsölöm ápolófolyadékban kézzel is, naponta akár 2x is.

Görbület és egyéb adatok AirOptixnál is ugyanazok. Miért kell gyengébb oxigénáteresztésbe gondolkodni, ha van erősebb?

3

A -0, 5-ös látás milyen erősnek számít?

4

Száraz szemre legjobb szemcsepp?

Nap végére nagyon kiszarad a szemem hiába iszok eleget. Ezt tetozom még számítógépezessel,tvvel. Melyik szemcseppet ajanlanatok? Előre is köszönöm.

2

Most lettem szemüveges, mennyi idő után hordhatok kontaktlencsét?

1

Lézeres szemműtét után volt már valaki Győrben Dr Kéry Kláránál kontrollon?

Ha igen, akkor meg tudná írni a kontroll árát? Köszi

0

Bedagadt a jobb szemhéjam és fáj mitől lehet? (kép)

http://kephost.hu/share-2C42_51AEC43B.html

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!