Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb szemnek ha (4 db)

1 mínuszos szemem van, a számítógép viszonyt egyre rontja. Melyik esetben jobb a szememnek, ha szemüveggel vagy szemüveg nélkül nézem a monitort? Vagy teljesen mindegy?

Amúgy szemüveggel és szemüveg nélkül is látom rendesen a képerny?t.

Legjobb válasz: Inkább szemüveggel, de orvost kellene megkérdezni.

Inkább szemüveggel, de orvost kellene megkérdezni.
Ne a számítógép legyen az egyetlen fényforrás gépezés közben, és karnyújtásnyi távolságból nézd a képernyõt!

Melyik jobb a szemnek ha TV-zés vagy számítógépezés közben felkapcsolom a lámpát vagy nem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha felkapcsolva van az jobb, de én nemszeretem úgy :S

Én úgy tudom, hogy ha felkapcsolva van az jobb, de én nemszeretem úgy :S
TVzés közben szerintem nem jó a felkapcsolt lámpa, de pl szgnél ülsz és írsz, jobb ha valami megvilágítja a billentyûzetet, de a monitort lehetõleg ne, legalábbis ne szembõl érkezzen a fény.
A kérdező hozzászólása: TFT monitorom van és mögötte van a lámpa
Mindkettõnél jobb, ha fel van kapcsolva a lámpa, mert nem csak egy helyrõl jön a fény, hanem szórtan is, és nem egy helyre fókuszálsz miatta folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: az utolsó kommentelõnek igaza van, mert van benne valami, hogy nem egyhelyre fókuszálok ha fel van kapcsolva a lámpa köszönöm a válaszokat...
A szemdnek sem tesz jót a sötét. Ha csak a monitor "vílágít" akkor sötét van és akkor a pupilla kitágul és ez nem olyan jó a szemnek.
Nagyanyámnak baj van a szemével és a szemész mondta, ha nem akarja, hogy romoljon, akkor sose legyen tök sötétben sõt ne is tévézzen sötétben, mindig égjen egy kislámpa legalább. Gondolom, mert jobb a szemnek úgy.
A tft monitornak az egyik elõnye a régi crt-vel szemben, hogy világosban is lehet használni, pl ha besüt a nap. Tft-nél fõleg azt ajánlom, hogy égjen a lámpa. Inkább akkor kéne lekapcsolnod, ha nagyon sötét monitorod lenne, (ami nem tft).

Szerintetek melyik a jobb ha alul felül kihúzom a szememet feketével, vagy ha csak felül? Nem tudok dönteni.

Legjobb válasz: Én néha csak alul szoktam kifesteni, deh sztem ez attól is függ, hogy hogy 'illik' hozzád... Egyébként amikor fent fested a szemed és még a végén is kihúzod egy kicsit, akkor mindenképpen ügyelj arra, hogy 'inkább felfelé kunkorodjon'. Booocsi, ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam.(:

Én néha csak alul szoktam kifesteni, deh sztem ez attól is függ, hogy hogy 'illik' hozzád... Egyébként amikor fent fested a szemed és még a végén is kihúzod egy kicsit, akkor mindenképpen ügyelj arra, hogy 'inkább felfelé kunkorodjon'. Booocsi, ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam.(:
Én csak felül szoktam kihúzni, mert alul nagyon könnyen elkenõdik a nap folyamán és csúnyán beül az apróbb mélyedésekbe. Meg szerintem kicsinyíti a szemem, ha alul is kihúzom.
Nekem mindig félkész smink hatású az ha csak alul vagy csak felül van kihúzva, nem tetszik. Persze ettõl még másnak tetszhet, nem tudom... nekem mindenképp fura. Egyébként ha felül és alul is kihúzod az nagyobbítja a szemet.
Szerintem csak felül húzd ki, mert, ha alul húzod ki, az kicsinyíti a szemet.
Attól függ. Ha ceruzával dolgozol, az könnyebben maszatolódik, felkenõdik a szemhéjadra stb, ezért azt inkább csak az alsó szempillatõbe és/vagy vízvonalra ajánlom. Ezt el lehet kicsit füstösíteni, de vigyázz, hogy azért ne legyél pandamaci. A fekete körsatír nagyon kevés embernek áll jól, azzal nem próbálkoznék, tényleg bevert hatást kelt. Felülre tussal érdemes vonalat húzni. Ha vékony és cicás, az nekem külön tetszik, ezt kombinálhatod nyugodtan az alsó vízvonal kihúzásával.
ha alul fested ki, úgy fogsz kinézni, mint akinek behúztak egyet


Szakmai szemmel mit gondoltok, jó dolog a háztartásban egy szárítógép? Ha igen melyik a jobb opció kombinált mosó és szárító vagy csak külön a szárítógép?

Bármilyen egyéb pro vagy kontra érdekel ami a szárítóról szól. Köszi

Legjobb válasz: Nem szakmai szempontból, csak háziasszonyi szempontból válaszolnék. Ha nem tudsz hol teregetni, ha nem szeretsz túl sokat vasalni, ha gyorsan kell a száraz ruha, ha sok pénzed van villany számlára, úgy ebben az esetben nélkülözhetetlen. Én a külön mosó -és szárító gépet választanám, mert ha egyik elromlik, nem viszik vele a másikat a szervizbe. Ha kicsi helyed van, akkor válaszd az egybe építettet.

Nem szakmai szempontból, csak háziasszonyi szempontból válaszolnék. Ha nem tudsz hol teregetni, ha nem szeretsz túl sokat vasalni, ha gyorsan kell a száraz ruha, ha sok pénzed van villany számlára, úgy ebben az esetben nélkülözhetetlen. Én a külön mosó -és szárító gépet választanám, mert ha egyik elromlik, nem viszik vele a másikat a szervizbe. Ha kicsi helyed van, akkor válaszd az egybe építettet.
A kérdező hozzászólása: a fogyastása nagy ezeknek a szárítógépeknek? mert nekem sokszor az az érzésem, hogy vasaláskor is elég nagy a fogyasztás.
Nem tudom, h mit értesz szakmai szem alatt, mert én is csak gyakorlom a háztartásvezetést... Szerintem felesleges, télen igaz kicsit lassabban szárad a ruha, nyáron viszont kitesszük a kertbe/ erkélyre (akinek van) és órák alatt megszárad. A hely szerintem nem kérdés, mert ha szárítógépre lenne, akkor a hagyományos teregetés is megoldható. Egyénként az elsõ jól összefoglalta a szempontokat. És én is a két külön gépet választanám.
Itt vannak hozzászólások a fogyasztásáról, nézd meg. http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=67720
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólásokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!