Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb szemnek (23 db)

VA, vagy IPS. Bármit csak TN-t ne.
Amva és IPS monitorok között is van amelyik már elég gyors a legtöbb játékosnak nem panaszkodnak rá. TN: gyenge betekinési szög Ips :glow effect:oldalró rézsútosan nézve a fekete nem fekete AMVA: gyengébb szinek oldalirányban kontraszt vesztés , fakulás Neked kell eldönteni de szerintem ips/pls a legjobb jelenleg meg ahogy elnézem nemcsak szerintem

Melyik jobb a szemnek? Az LCD, vagy a plazma?

Olvastam, hogy a plazma UV fényt bocsájt ki, de ezt elvileg szemüveggel ki lehet kerülni.

Legjobb válasz: Annyira egyik sem rontja a szemet azért. Ha minimum 60-80 centirõl nézed a monitort, és néha megállsz pihentetni a szemed, akkor nem lesz baja. Illetve szerintem fontosabb a monitor frekvenciája, minthogy milyen típusú. A frissülés legyen min. 60 Hz

Annyira egyik sem rontja a szemet azért. Ha minimum 60-80 centirõl nézed a monitort, és néha megállsz pihentetni a szemed, akkor nem lesz baja. Illetve szerintem fontosabb a monitor frekvenciája, minthogy milyen típusú. A frissülés legyen min. 60 Hz
Az LCD. A plazma tv is számomra nagyon zavaróan villogni remegni látszik ha pásztáz rajta a szemem és nem egy pontra néz. Az LCD az aminek nyugodt a képe.
Egyesek érzékenyek a plazma vibrálására, nekik sajnos lcd-t kell venniük. A plazmák érzékenyebbek a környezeti fényre, ha nagyon világos szobában nézed akkor a növelni kell a fényerejét ami növelheti a vibrálást.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A plazma tv-knél különösen érdemes vigyázni a statikus tartalmakksl, mint pl. a számítógépes alkalmazás vagy a a sarkokban megjelenõ logók esetén. Sokan mondják, hogy még logóval ellátott sarkú tv mûsort sem mernek nézni a plazma tv-jükön, legfeljebb csak DVD-t mert elõbb-utóbb maradandóan be ég a rendszeresen azonos helyen megjelenõ kép tartalom. A tv adásoknál az lehet még megoldás, hogy annyira felnagyítják a képet, hogy a szélei eltûnjenek a képernyõ szélein túlra és az állandóan azonos helyen megjelenõ tartalom így nem éghet be feltünõen, mert nem jelenik meg a sarokban. Monitornak használni meg teljességgel vétkes dolognak tartják a plazma megjelenítõt, mert akkor elkerülhetetlen a beégés! [link]
Szuper válaszként egy 5 éves történetet linkelni. Ha leginkább filmet szeretnél nézni, akkor plazma, ha nappal, fõleg TV-mûsor megy, vehetsz akár LCD-t is. A mai plazma tv-kkel már nem kell különösebben óvatosan bánni.


Szerintetek melyik jobb a tus v a filc? Ma vettem egy filceset és miután kiprobáltam ugynéztem ki mintha rengett volna a föld miközben kihuztam a szemem kicsit hullámos lett ill vastagnak találtam. Melyik márka a jó

TUS VAGY FILC

Legjobb válasz: Mindenkinek más a jó, kinek melyiket egyszerûbb használni... Énis a tust szeretem, a hagyományos hosszú ecsetes verziót, de van aki meg azzal nem boldogul... Ezekben szerintem amúgy nem sokat számít a márka, én az olcsóbbakat szoktam venni, és szép egyenletes, nem pereg le, ennél többet nem tudom mit várhatnék még. Volt olyan, hogy ajándékba kaptam lorealt, maybelline-t, de azokról is csak ugyanezt mondhatom, az is jó volt, de ha nekem jó az olcsóbb is, akkor nyilván azt fogom megvenni magamnak. Nem tudtam jelentõs különbséget felfedezni közöttük...

Mindenkinek más a jó, kinek melyiket egyszerûbb használni... Énis a tust szeretem, a hagyományos hosszú ecsetes verziót, de van aki meg azzal nem boldogul... Ezekben szerintem amúgy nem sokat számít a márka, én az olcsóbbakat szoktam venni, és szép egyenletes, nem pereg le, ennél többet nem tudom mit várhatnék még. Volt olyan, hogy ajándékba kaptam lorealt, maybelline-t, de azokról is csak ugyanezt mondhatom, az is jó volt, de ha nekem jó az olcsóbb is, akkor nyilván azt fogom megvenni magamnak. Nem tudtam jelentõs különbséget felfedezni közöttük...
én azselére szavazok kihúzóecsettel felvíve. tudom ez az opció nem volt a kérdésben, de ez is ugyanazt a célt szolgálja.
Tus (a filcet nem ismerem)

Melyik jobb a szemnek ha TV-zés vagy számítógépezés közben felkapcsolom a lámpát vagy nem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha felkapcsolva van az jobb, de én nemszeretem úgy :S

Én úgy tudom, hogy ha felkapcsolva van az jobb, de én nemszeretem úgy :S
TVzés közben szerintem nem jó a felkapcsolt lámpa, de pl szgnél ülsz és írsz, jobb ha valami megvilágítja a billentyûzetet, de a monitort lehetõleg ne, legalábbis ne szembõl érkezzen a fény.
A kérdező hozzászólása: TFT monitorom van és mögötte van a lámpa
Mindkettõnél jobb, ha fel van kapcsolva a lámpa, mert nem csak egy helyrõl jön a fény, hanem szórtan is, és nem egy helyre fókuszálsz miatta folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: az utolsó kommentelõnek igaza van, mert van benne valami, hogy nem egyhelyre fókuszálok ha fel van kapcsolva a lámpa köszönöm a válaszokat...
A szemdnek sem tesz jót a sötét. Ha csak a monitor "vílágít" akkor sötét van és akkor a pupilla kitágul és ez nem olyan jó a szemnek.
Nagyanyámnak baj van a szemével és a szemész mondta, ha nem akarja, hogy romoljon, akkor sose legyen tök sötétben sõt ne is tévézzen sötétben, mindig égjen egy kislámpa legalább. Gondolom, mert jobb a szemnek úgy.
A tft monitornak az egyik elõnye a régi crt-vel szemben, hogy világosban is lehet használni, pl ha besüt a nap. Tft-nél fõleg azt ajánlom, hogy égjen a lámpa. Inkább akkor kéne lekapcsolnod, ha nagyon sötét monitorod lenne, (ami nem tft).

Melyik jobb monitor? Játékokra és filmekre kéne. Jah és ne rontsa a szemem.

http://www.ematrix.hu/index.html?page=Osszehasonlitas

Legjobb válasz: Az összeállítást csak a te gépeden látható. Külön le kell írni a monitorokat.

Az összeállítást csak a te gépeden látható. Külön le kell írni a monitorokat.
A kérdező hozzászólása: http://www.ematrix.hu/Termek/samsung-s22b350h-p98187.html http://www.ematrix.hu/Termek/benq-g2420hd-24-os-wide-lcd-mon.. Bocsánat :///
Szerintem a Samsung-os, mert annak kisebb a fényereje.

Melyik jobb iskola a Miskolci Szemere Bertalan, vagy a Kazincbarcikai Surányi Endre? Fodrász szak.

Legjobb válasz: Szemerét nem ismerem, viszont Surányi szörnyû. =/

Szemerét nem ismerem, viszont Surányi szörnyû. =/
A Szemere sokkal jobb. Egyébként a fodrász szaknál úgy is az számít, hogy hová mész szakmai gyakorlatra. Javaslom neked, hogy valami jó fodrászatot válassz majd és akkor a késõbbiekben is nagyobb eséllyel kapsz munkát. Én oda jártam bár nem fodrász szakra, de volt sok ismerõsöm közölük. Akik jó helyen voltak gyakorlaton, azok ma jó helyen jó pénzért dolgoznak.

A miss sporti szemceruza jobb mint egy márkátlan (mármint kevésbé árt a szemnek) vagy csak drágább? Vagy melyik az ami legkevésbé árt a szememnek gyakori használat mellet?

Legjobb válasz: Nem annyira értem a kérdésed. De ha az a kérdés, hogy jobb-e, akkor végül is, attól függ, honnan nézed. Ha nem akarsz teljesen névtelen cuccot venni, akkor nyílván jobb. De amúgy szerintem közel sem olyan drága, mint a többi "DM-es" márka. És ami legkevésbé árt... valószínûleg a márkás kozmetikumok, ezekrõl gondolhatjuk legalábbis azt, hogy azért olyan drága, mert valószínûleg jó. Dehát ez azért nem mindig így van. Tapasztalat... kísérletezz, rá fogsz jönni, hogy szerinted melyik a legjobb, amelyik árban is elfogadható.

Nem annyira értem a kérdésed. De ha az a kérdés, hogy jobb-e, akkor végül is, attól függ, honnan nézed. Ha nem akarsz teljesen névtelen cuccot venni, akkor nyílván jobb. De amúgy szerintem közel sem olyan drága, mint a többi "DM-es" márka. És ami legkevésbé árt... valószínûleg a márkás kozmetikumok, ezekrõl gondolhatjuk legalábbis azt, hogy azért olyan drága, mert valószínûleg jó. Dehát ez azért nem mindig így van. Tapasztalat... kísérletezz, rá fogsz jönni, hogy szerinted melyik a legjobb, amelyik árban is elfogadható.
Én próbáltam sokfélét. a Miss Sportynak jó a szemcerkája, meg a többi sminkcucca is. Szerintem milliószor jobb mint néhány (vagy több) "márkátlan". De ez attól függ, hogy kinek mi a jó...
Szerintem a Miss Sporty túlságosan lágy állagú, én azért nem szerettem, mert nagyon elmaszatolódott. Szerintem ártani egyik sem fog, hacsak nem vagy allergiás az összetevõire. Egy márkásabb szemceruzával szebben lehet festeni, meg szebb a színe.
Nekem már évek óta ilyen típusú szemcerkám van, és nagyon elégedett vagyok vele. Próbáltam többfélét is, de nekem ez vált be a legjobban, és szerintem árban is elfogadható. Bár a többi termékével nem vagyok elégedett, de a szemceruza bevált.
Nekem van miss sportx-s ilyen golyós szemveruzám de olyan kemény mind a föld, azaz nem kenõdik rendesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! De ha bárkinek van még ezzel kapcsolatosan ötlete akkor írjon.
A MISS SPORTY nem rossz márka, de középszerü.Nekem még a RIMMEL jött be nagyon! Vannak sokkal drágábbak is töle, mint a Dior v. Lancome szemceruza.Ezek biztos, h. jobbak minöségre és összetevökben is, azért ilyen az áruk is.(kb. 3-4 ezer Ft.)Egyszer azért próbálj ki egy ilyet is, és meglátod, h. mi a különbség! Ez kicsit olyan, mint a parfümöknél, h. ha veszel egy 2000 Ft-sat, az csak 1 órán keresztül érzed, de ha veszel egy 13000 Ft-sat, akkor fél nap után is megkérdezik, h. milyen parfüm ez rajtad?? Legalábbis nálam így van...
Nekem nagyon érzékey a szemem mindenre, a sminkre és a lemosóra is sajnos. Az egyetlen fajta szemceruza (kivéve a kezdet kezdetén édesanyám ezeréves noname õskövületét) amitõl nem könnyezek ha nem kenem bele a szemembe, az az Aden Cosmetics-tõl van, piaci cucc, de nekem bevált. Még a Rimmeltõl is "végigbõgtem" a napot.
Én is miss sporty-t használok egész jó mert jol kenõdik, de és egy pillanatra végig szoktam huzni az öngyujtó lángján és ugy még puhább mert megolvad és sokkal feketébb lesz.:) remélem segitetem, nagyon jo módszer nekem bevált:)

Szemüveget és a kontakt lencsét elemezzük, szemüvegtõl romlik/javul a szemem, kontakt lencsébe javul/romlik, melyik a jobb?

Legjobb válasz: Se szemüvegtõl, se a lencsétõl nem romlott a szemem. Lencse elõnyei: Nem kicsinyíti a szemedet Nem maszatolódik Nagyobb a látótered Nem torzít Hátrányai: Reggel csipás szemmel néha megszenvedek vele Könnyebben begyulladhat a szemed Van hogy nem mindig tapad fel rendesen akkor zavaró tud lenni nagyobb higiéniai odafigyelést igényel Ezek csak saját tapasztalatok, nem szakember szakvéleménye.

Se szemüvegtõl, se a lencsétõl nem romlott a szemem. Lencse elõnyei: Nem kicsinyíti a szemedet Nem maszatolódik Nagyobb a látótered Nem torzít Hátrányai: Reggel csipás szemmel néha megszenvedek vele Könnyebben begyulladhat a szemed Van hogy nem mindig tapad fel rendesen akkor zavaró tud lenni nagyobb higiéniai odafigyelést igényel Ezek csak saját tapasztalatok, nem szakember szakvéleménye.
Én a szemüvegre voksolnék ha nincs különösebb indok. Igaz én is viseltem kb, 20-évig kontakt lencsét ami 20-d volt, mert azzal jobban láttam mint a hasonló erõsségû szemüveggel.Ami õszintén szólva nehéz is volt, meg nem is szép. Mondjuk az én problémám nem is köznapi eset.
Amíg szemüveget hordtam minden évben 1 dioptriát romlott a szemem. Amióta kontaktlencsére váltottam, úgy kb. 1 éve semmit se romlott a szemem, igaz nem is javult.
A jó szemüvegtõl ugyanúgy nem változik a szem mint a jó kontaktlencsétõl, vagy ami a korral járó változás az azonos. A szemüveg egyszerre egy nagyobb kiadás, a kontaktlencse folyamatosan kisebb. A szemüveged mindenki látja. A szemüveget is illik tisztán tartani mert különben napszemüveg lesz belõle, de nincs olyan higiéniás következménye mint a kontaktlencsének. Ha üveg lencsét választasz az nehezebb, de nem kell rá UV szûrõ. Aztán vannak olyan látásproblémák amire a kontaktlencse nem tud megoldást A [link] címen relatíva részletesen leírják az egészségügyi eltéréseket.

Táplálékkiegészítő kérdések? 1 szerintetek melyik a jobb kombó: napi 1 szem mega daily one+ c vitamin kiegészítés, vagy napi 2 szem mega daily one és kész? Melyik az olcsóbb? Ti hogy csináljátok?

2 edzés utáni ch-nak carbo x vagy supercarb fast-ot ajánljátok? Mert árban és tartalomban is szinte megegyeznek asszem a carbo x 100ft-tal drágább kilónként? 3 Kezd? vagyok és azt mondták nekem hogy az els? egy évben elég a kevert fehérje is pl power protein és egy év után csak átállni tejsavóra? Mi a véleményetek mit csinálják?

Legjobb válasz: Daily one + egy 1000es C. Ha a supercarb fast az olcsóbb akkor azt, de a sima dextróz is jó. Attól, hogy kezdõ vagy még ugyanúgy a legjobban kell étkezni és edzés után a legjobb a tejsavó, azzal kezd és az is maradjon végig.

Daily one + egy 1000es C. Ha a supercarb fast az olcsóbb akkor azt, de a sima dextróz is jó. Attól, hogy kezdõ vagy még ugyanúgy a legjobban kell étkezni és edzés után a legjobb a tejsavó, azzal kezd és az is maradjon végig.
Tejsavóprotein legyen egybõl ha lehet. Szerintem supercarb jobb, mert kevesebb lehet benne a dextróz, de ki tudja?:) Napi két mega daily menjen edzés nap+ min. 500mg, de inkább 1g c-vitamin.
A kérdező hozzászólása: Tejsavó lesz akkor, valami stillmass, mellé dextróz, vitaminnak mi lenne jobb: 1szem daily One +1000mg c vitamin. Vagy legyen inkább 2 szem Daily one+500mg c vitamin?
A kérdező hozzászólása: Második az nyilván drágább:)
Ha van rá pénzed, akkor két mega daily és 1g C. :)
A kérdező hozzászólása: Te így csinálod?
Igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!