Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb cicin (15 db)

Mit adjak enni a cicának? Tejet vagy vízet? Mert én nem tudom melyik jobb neki, vagy melyiket szereti jobban!

Legjobb válasz: Enni ? Talán attol is függ mennyi idös, enni inkább szilárd tápanyagot kéne adni, inni meg nem javaslom a tejet mert lehet meghajtja.

Enni ? Talán attol is függ mennyi idös, enni inkább szilárd tápanyagot kéne adni, inni meg nem javaslom a tejet mert lehet meghajtja.
hát... szerintem elõször tanulj meg helyesen írni! a cicának pedig a víz a jó! mondjuk a tejet jobban szeretik de attól könnyen hasmenésük lehet! de ha kifejezetten cicáknak készült tejet veszel azt bátran adhatod neki! egyébként mennyi idõs a cica?
Ha kis cicusról van szó akkor mindenféleképpen laktózmentes tejet adj neki, amint az elõttem szóló leírta meg fogja hajtani, sima tejet ne adj neki, és esetleg kevered egy pici vízzel, egyébként a macskák szeretik a tejet is vizet is, de tapasztalataim szerint(5 macsekom van) a tejet jobban kedvelik, és természetesen táplálóbb is.
szeriontem keverd össze a vizet és a tejet..:) )
Mi mindig teszünk ki nekik tejet is, vizet is, aztán választanak, hogy mikor mit kívánnak.
Alapvetõen minden állat vizet iszik. Képzeld el, ahogy a vadmacskák összehaverkodnak a bölényekkel, hogy te figyu', odaférek a borjad mellé kicsit? :D Ilyen nincs; szeretik a tejet, de a cicáknak is hasmenésük lehet tõle, szóval mértékkel. No meg a tejet nem lehet neki kint hagyni egész napra, fõleg ilyen melegben, márpedig inni kell, fõleg ilyen melegben (szándékos az ismétlés). Szóval: víz, nasinak tej, de csak ha nincs baja tõle, és akkor is kevés, nehogy legyen.
A kérdező hozzászólása: aki a 2. választ küldte: NE haragudj de miért tanuljak meg helyesen írni?Hiszen helyesen írtam!

Melyik jobb a cicának?

Ha bezárom éjjelre egy f?tetlen helyiségbe de vannak ott takarók vagy ha kiengedem az udvarra hogy szaladgálhasson és ne fázzon?

Legjobb válasz: Szerintem az, ha beengeded valahová, ahol takarók vannak. A macska is szeret aludni éjjel, nem csak te :-) De mi lesz, ha piszkítania kell, lesz hová? Arra nincs lehetõség, hogy fûtött helyen töltse az éjszakát?

Szerintem az, ha beengeded valahová, ahol takarók vannak. A macska is szeret aludni éjjel, nem csak te :-) De mi lesz, ha piszkítania kell, lesz hová? Arra nincs lehetõség, hogy fûtött helyen töltse az éjszakát?
A mi cicánk este kint van, vadászik, bóklászik. Hisz a macska félék éjjel vadásznak! De van neki olyan helye ahova be tud bújni, ha fázna vagy aludni akarna. Nappal bent van velünk és nem csinál mást csak alszik, meg néha enni fölkel, akkor játszik is egy kicsit aztán vissza aludni. Azért ha már nagyon mínuszok lesznek éjjelre meleg helyre zárjuk (alommal)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy egész nap alszik és ha bent hagynám a lakásban éjjel végig nyávogna mert unatkozik.Van alom neki abban a helyiségben ahol éjjel szokott lenni csak félek hogy egyre hidegebb lesz neki ott, most kb 18 fokos.
A macskának sokkal jobb a "fûtése" mint az embernek.. Csinálj neki egy szélvédett, száraz, jól eldugott vackot abban a kamrában, ne túl nagyot, hogy éjszaka bemelegíthesse magának!
Az udvar jobb neki és jobban is hangzik.
23:10-el értek egyet. Éjszakára szerintem zárd be abba a helységbe. Csinálhatnál neki egyszerûen valami kis vackot ahova be tud fészkelni és fel tudja melegíteni :)

Melyiknek "jobb áldozatul" esni, cici vagy cumi függőség?

Legjobb válasz: Egyik sem, azt mondják, legjobb ha az ujját szopja. Az mindig kéznél van. :)

Egyik sem, azt mondják, legjobb ha az ujját szopja. Az mindig kéznél van. :)
Én is inkább a cumira szavazok!
Én a cumit részesítem elõnyben. A cicihez kell a tulajdonosa.... Az ujjszopásról meg elég negatív tapasztalatokkal rendelkezem, ujj-, köröm deformálódás, fogak és állkapocs deformálódás, igaz hogy kéznél van, de elvenni sem lehet tõle, stb...)
A kérdező hozzászólása: Az ujjszopást én sem pártolom.De a cumifüggõség nem tart tovább mint a cicifüggõség?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Szerintem is cumi, mert azt egyszer megfogod és eldobod. Majd legfeljebb lesz egy nagy hiszti, és elfelejti. Az ujját vagy a cicit mégsem dobhatod el :)


Melyik jobb ha cicin alszik el a baba vagy ha egy cumisüveg kakaóval?

Legjobb válasz: Szerintem ugyan az a kettõ. De én egyiket sem helyeslem, mert ha a baba nem az ágyában alszik el, akkor ha kinyitja a szemét, megilyedhet, hogy hogy is került oda. Legalább is az én babám ilyen.

Szerintem ugyan az a kettõ. De én egyiket sem helyeslem, mert ha a baba nem az ágyában alszik el, akkor ha kinyitja a szemét, megilyedhet, hogy hogy is került oda. Legalább is az én babám ilyen.
Ha pici el alszik a cicin. De inkább evés után aludjon el a kezedben és tedd le az ágyába aludni. Milyen kakaót akarnál neki adni?
Egyik sem jó! Ha már látod, hogy nem szopozik, leveszed és beteszed a kiságyába aludni.
Mennyi idõs a babád?
Nálunk cicin aludt el/alszik el mindhárom. és most nincs gond az alvásukkal (külön ágyban, külön szobában, végigalusszák az éjszakát/kívéve a legkisebbet, mert õ még csecsemõ). A kakaó azért nem jó, mert a benne levõ cukor rontja a fogakat/fogkezdeményeket, és e mellett tartalmaz élénkítõ anyagot, hasonlót, mint a tea és a kávé. Én csak reggel adtam nekik kakaót.

Legyen szívem hóviharban kinthagyni a cicát, vagy engedjem be? Melyik jobb neki?

Kint van a kutya is, minidg összebújnak. Van egy rekeszünk párnákkal, plédekkel, egy nagy kutyaól szintén plédekkel és a kaznánház, ahol van egy doboz párnával neki. A cs?rben is el szokott bújni, de annyira sajnálom ilyenkor kint hagyni. Mi legyen?

Legjobb válasz: Szia!! Én is mindig nagyon nagyon sajnálom mikor kikell rakni a macskámat. De egyszer benthagytam hogy ne fázzon. Kb. olyan éjfélig nem volt vele semmi baj de aztán nem volt kedve aludni és mászkált meg nyávogott! Szerintem kint nem lesz semmi baja fõleg hogy a macskák szeretnek kint lenni éjszaka!

Szia!! Én is mindig nagyon nagyon sajnálom mikor kikell rakni a macskámat. De egyszer benthagytam hogy ne fázzon. Kb. olyan éjfélig nem volt vele semmi baj de aztán nem volt kedve aludni és mászkált meg nyávogott! Szerintem kint nem lesz semmi baja fõleg hogy a macskák szeretnek kint lenni éjszaka!
Szia! Én biztos bevinném, de lehet hogy õ kint is jól érzi magát.Szerintem próbáld meg bevinni, aztán meglátod, hogy hogyan reagál.Ha nem tetszik neki akkor nyilván kint szeretne maradni.
A cica kitûnõen képes alkalmazkodni a körülményekhez. Kint sem lesz semmi baja ha egészséges, de ha beengeded hálás lesz és szobatiszta. Persze akkor a kutyát ki fogja melegíteni?

A belevaló, vagány, humoros lányok vagy a nyafka, cici-mici lányok jönnek be jobban? Melyiket találod jobbnak?

Legjobb válasz: el vagy tévedve! 3-mas jól mondta, és kész! "Ha azokra a csajokra gondolsz, akik amolyan fiús figurát vesznek föl, és úgy belevalóak...na azoktól a hideg ráz. Akkor már inkább nyafka." ...csak nem tért ki arra, amire te pontosan rákérdeztél, mert igenis sokkal jobb, ha valaki "belevaló, vagány, humoros" (kiegészíteném a temperamentumos jelzõvel), mint aki "cici-mici" (kiegészíteném a nyunnyó/nyomi jelzõvel)

el vagy tévedve! 3-mas jól mondta, és kész! "Ha azokra a csajokra gondolsz, akik amolyan fiús figurát vesznek föl, és úgy belevalóak...na azoktól a hideg ráz. Akkor már inkább nyafka." ...csak nem tért ki arra, amire te pontosan rákérdeztél, mert igenis sokkal jobb, ha valaki "belevaló, vagány, humoros" (kiegészíteném a temperamentumos jelzõvel), mint aki "cici-mici" (kiegészíteném a nyunnyó/nyomi jelzõvel)
Ha azokra a csajokra gondolsz, akik amolyan fiús figurát vesznek föl, és úgy belevalóak...na azoktól a hideg ráz. Akkor már inkább nyafka. Az sem jó, de a nyafkákban még mindig több a nõiesség, mint ezekben az androgünökben.
Definiálnád a cici-micit nekem?:D
3-mas jól beszél, ott a pont
cici
3-as vagyok. És meglepve, szomorúan olvasom, hogy fáj az igazság! :D És ha tetszik, ha nem, értelmes vagyok, nem tartozom a tömegemberek közé, és nem részesítem elõnyben a cici-miciket. Ja, és 25 éves nõ vagyok. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon kisarkítottad a kérdésedet. Innen is látszik, hogy mennyire elõítéletes vagy az emberekkel szemben. Nem csak belevaló, humoros lányok, és cici-micik vannak a világon. És ahogy az utolsó írta, nem csak Lara C-k. A kérdésed pedig az volt, hogy melyik a jobb. Én elképzeltem az elsõ verziót is, és a másodikat is. És a második mellett döntöttem, habár hozzá tettem, hogy az sem jó. A másik meg az, hogy neked mit jelent pontosan a külsõddel való foglalkozás? Itt is rögtön általánosítasz, mert szerinted nem helyes úgy foglalkozni a külsõvel, ahogy azt "mindenki gondolja". Neked konkrétan mit jelent? És hogy gondolja mindenki? Szerintem senki nem gondolkodik ugyanúgy. Én azt vallom, hogy egy nõnek nõiesnek kell lennie. Nõnek születtünk, így nézzük is ki úgy.(pl. http://www.pophalo.hu/kepek/szereplok/46/46194/zseda6.jpg <= nekem itt kezdõdik a nõ) És sajnálom, de rühellem azokat a csajokat, akik nagyon vagány módon fiúsan öltözködnek, fiúsan viselkednek, hatalmas nagy pofával rendelkeznek, és marha menõek. Sajnálom azt is, hogy nekem a vagányról valamiért ez jut eszembe. Neked gondolom mást jelent. Ne haragudj, de erre csak azt tudom mondani, hogy kisarkított, rossz kérdésre ne várj jó válaszokat. És fõleg, ha fölteszel egy kérdést, ne azt várd, hogy mindenki a neked tetszõ választ fogja írni. Mert különbözõek vagyunk. És nekem is más a véleményem, mint neked.
Nem akarok izélni, de egybõl más válaszok érkeztek volna, ha máshogy fogalmazod meg a kérdést, vagy ezt a monológot hozzácsapod a végére. Amúgy meg miért kell két végletben gondolkodni? Mintha csak plázap*csák meg Lara Croftok léteznének. Mellé a megfogalmazás már ott bukik, hogy miért csak a vagány lányok lennének humorosak például? Ennyire nem lehet egy sémára bekategorizálni az embereket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, bár szomorúan és csalódottan olvastam, idõnként milyen butaságokat tudnak írni az emberek, nem is csoda, ha a világ és a társadalom ott tart, ahol jelenleg is tart! Már ne is haragudjatok, de ekkora hülyeségeket már rég olvastam, jót mosolyogtam is rajta, õszintén szólva, értelmes embereket vártam, de nyilván nem várhat mást az ember, ha már ilyen torzult a világ! Állítom nem lehettek több tízen-huszonéves kor felett, általában, mondom általában azok szoktak ilyeneket írni! Ki a frász mondta, hogy aki belevaló és humoros, az nem vonzó? Vagy Lara Croft nevû hõsnõt hova sorolnátok, a nyafka, 'letörött a körmöm' típusú nõk táborába?! Mert attól, hogy egy intelligens nõ nem tulajdonít ezeknek akkora jelentõséget, attól még nõ és nem hanyagolja el a külsejét! Fontos a külsõvel foglalkozni, ez evidens, de nem úgy és nem abban a formában, ahogy azt mindenki gondolja! Sõt a média csak rosszabb hatással van a nõkre, azt az érzést ültetik el bennük, hogy légy tökéletes, és csak akkor leszel elég jó, csak akkor fognak téged szeretni! De persze sokan nem elég okosak, hogy ezen elgondolkodjanak.. csak azt látják, hogy nekem a tökéletes 'cicababa' jó, és aki eggyel 'lejjebb' van, azt viszont kiutáljuk a társadalomból és levegõnek nézzük! Na jó, kicsit túloztam, de lényegében ez az igazság.. Ennyi, köszönöm szépen!
Mindenképpen humoros, belevaló legyen, tehát ne legyen ilyen kis nyafka meg minden. Meg persze túl bevállalós se legyen, olyan átlagos.
Egyik sem! Normális, csöndes, nem vagány, ragaszkodó, lehet visszahúzódóbb, és ha legalább ilyen, akkor nem fekszik össze fûvel fával, mint a mai lányok egy jelentõs része...

Mi a különbség a bolognese és a havanese között? Kinézet, természet, ilyesmire gondolok. Cica mellé lakásba melyik lenne jobb?

Legjobb válasz: Szia! A havanese mindenféle színben létezik a tiszta fehéren át at ébenfeketéig, a bolognese csak fehér lehet. A havanesenek egyenes, vagy enyhén hullámos a szõre, a bolonak göndör. A havanese 3-6 kg, de az átlag 5-6 kg, 3 kilós havanese nem nagyon van, 4 is ritkán (hacsak nem szaporítótól van a kutya, mert akkor 2-3 kg is lehet a rossz "tenyésztés miatt", ezek beteges példányok, persze az hivatalosan nem havanese és nem is hasonlít rá). A bolognese súlya 3-4 kg. De googleban rengetek képet találsz. Annak ellenére hogy a legtöbb gazdi elõszeretettel nyíratja kopaszra szegény kutyákat, nem kell nyírni egyiket sem! Természetben egyformák szerintem, játékosak, kedvesek, bohókásak, és nagyon okosak. Szerintem mind a kettõ megfelelõ cica mellé.

Szia! A havanese mindenféle színben létezik a tiszta fehéren át at ébenfeketéig, a bolognese csak fehér lehet. A havanesenek egyenes, vagy enyhén hullámos a szõre, a bolonak göndör. A havanese 3-6 kg, de az átlag 5-6 kg, 3 kilós havanese nem nagyon van, 4 is ritkán (hacsak nem szaporítótól van a kutya, mert akkor 2-3 kg is lehet a rossz "tenyésztés miatt", ezek beteges példányok, persze az hivatalosan nem havanese és nem is hasonlít rá). A bolognese súlya 3-4 kg. De googleban rengetek képet találsz. Annak ellenére hogy a legtöbb gazdi elõszeretettel nyíratja kopaszra szegény kutyákat, nem kell nyírni egyiket sem! Természetben egyformák szerintem, játékosak, kedvesek, bohókásak, és nagyon okosak. Szerintem mind a kettõ megfelelõ cica mellé.
a bologese nyúlánkabb , a havanese kompaktabb kutya. a havanesenek mandulavágású a szeme, a bolognesek kerek.. ha ilyen fajtájú kutyát szereretnél érdemes itt körülnézned: http://www.minimenhely.hu oltott, chippezett, ivartalanított kutyák várnak gazdára, ha jól tudom most pl. egy havanese, és kb 3 lhasa apso keverék

Melyik a jobb a cicámnak a Whiskas vagy a Kitekat?

Legjobb válasz: Egykutya :) Egyik sem az "igazi" a cicáknak. Csak jó a promóciója.

Egykutya :) Egyik sem az "igazi" a cicáknak. Csak jó a promóciója.
Én megnéztem a Whiskas-t, és meg fog lepni, de ugyanúgy néz ki mint a Pedigree Junior kutyatáp. De azért ha már cicákról van szó, a száraztáp minden tápanyagot tartalmaz amire egy macskának szüksége van, viszont a konzerveledelt, vagy az alutasakosat jobban szeretik, ezért ajánlott keverni.Így a szárazt és a konzerveset ajánlott megfelezni, ha keverve adod neki.
Mindkettõ jó, de a cicád dönti el hogy neki melyik a jó
szerintem ha jót akarsz a macskádnak akkor ne etessd ezekkel. Ezt a két terméket azért szeretik annyira a macskák, mert van bennük ízfokozó és hát a beltartalma sem jobb, mint egy jóval olcsóbb terméknek pl. tescos macskaja. Mindegyiknek a hústartalma 4%. Semmivel sem jobb a drágább szebb csomagolású konzerv, mint a nem annyira mutatós olcsóbb. Persze vannak kivételek, amik ugyan drágák, de minõségi. Alánlom neked a Bozita termékeket. Ezek hústartalma 80-90%. Ez tényleg macskakaja! :) http://www.goldenhill.hu ha érdekelne
Egyik sem!!
a whiskas azért úgy NÉZ KI(nem az) mint a Pedigree junior mert egy cég (Waltham, Mars) 2 irányzatban. A mi cicánk whiskast, kite katot, darlingot, meg penny-s zafírt, friskiest eszik és nagyon egészséges, szép a bundája meg minden. Szerintem mind2 jó a cicádnak
Egyiket sem. Tényleg 4százalék a hústartalmuk, ami nagyon kevés.Ajánlom inkább a Bioplant vagy Real Naturet ami ugyanannyiba kerül, a hústartalmuk azonban 60százalék körüli.

Szeretnék egy bichont, de van bolognese, havanese, frisé és nem tudom melyik milyen külsőre és természetre! Cica mellé melyik a jobb?

Legjobb válasz: Nekem bolognese. Kis göndör szõrû golyó. Nagyon vidám, szeretnivaló, édes kutya, nagyon szeret mindenkit, de nagyon akaratos és energetikus is, bár jól megvan a macskákkal, az inkább a macskák türelmének tudható be... És iszonyatosan intelligens. Sok gond van a szõrével, hamar összefilcesedik, mert puha és göndörke.

Nekem bolognese. Kis göndör szõrû golyó. Nagyon vidám, szeretnivaló, édes kutya, nagyon szeret mindenkit, de nagyon akaratos és energetikus is, bár jól megvan a macskákkal, az inkább a macskák türelmének tudható be... És iszonyatosan intelligens. Sok gond van a szõrével, hamar összefilcesedik, mert puha és göndörke.
Szia! Nekem egy havanese kiskutyám van! Nagyon okos, értelmes, tanítható! Õt bátran ajánlanám még kisgyerek mellé is. A többi is jó természetû de nekem külsõre a havanese tetszett legjobban! Szép a feje és majdnem egyenes a szõre. A többinek göndör vagy nagyon hullámos. Van belõle több színben is. És imádom!
Nekem Bichon Bolognesém van.Egyszerûen olyan imádni való hogy nem tudnék róla lemondani!Csatlakozok az elõttem szólóhoz:Kis fehér pamacsgolyó!

Melyiket vegyem a kb. féléves kistestű cicámnak a hám vagy a macskanyakörv kényelmesebb v. jobb neki? Mikortól kell rászoktatni?

milyen típusút érdemes venni?

Legjobb válasz: Gondolom sétáltatni akarod. Egyértelmû: Hám. Nyakörvbõl egyszerûen kibújik. A macska nem olyan mint egy kutya, nehezebb sétáltatni. Minél elõbb szokasd hozzá

Gondolom sétáltatni akarod. Egyértelmû: Hám. Nyakörvbõl egyszerûen kibújik. A macska nem olyan mint egy kutya, nehezebb sétáltatni. Minél elõbb szokasd hozzá
A kérdező hozzászólása: Igen sétáltatáshoz.Értem, köszönöm a választ.Én is a hámra gondoltam elõször, csak kiváncsi voltam más véleményekre is. Eléggé fürge cica és félek h.elszalad és megtámadják más macskák mert már volt olyan eset mikor kiszökött és megsérült.Szobacica de azért nem árt neki a friss levegõ néha megsétáltatnám ha jobb lesz az idõ.:)
http://kepfeltoltes.hu/120301/S_ta_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Naponta levisszük, nagyon szeret bóklászni, gyíkokat kergetni. Arról ne feledkezz majd el, hogy Frontline-nal kezeld, mert sajnos rengeteg kullancs van még a belterületeken is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon édi a cicád.Te hol vetted a hámot tudsz valami jó webshopot ajánlani?A méreteit nem tudom de ezek ugye állíthatóak..kölyök macskára vegyek v.felnõtt hámot még csak fél éves.Oké majd vigyázok.
Bármelyik állatkereskedésben találsz, de ha van felétek Fressnapf, ott nagyon sokféle van. Nem tudom, mennyire láttad, de elég nagytestû a maccsom (majdnem 6 kg), így mi inkább kistestû kutyára valót vettünk, hogy ne legyen neki kényelmetlen. Vehetsz neki felnõtt macskára valót, lehet állítani rajta és ha kicsit bõ is eleinte, nem tud kibújni belõle. Futtatós pórázt nem merünk használni, mert szeret a bokrok alá bebújni és ha azzal bekeverne, ember nem bogozná ki. Mentett macska egyébként, nem ismerjük az elõéletét, de imád sétálni. Odaül az ajtóhoz, és ha készülõdünk, megy a fogashoz, oda van felakasztva a póráz. Kutyákkal is nagyon jól kijön, egyáltalán nem ideges tõlük.
A kérdező hozzászólása: Értem.Igen van majd megnézem egyelõre meg kell gyógyulnia a cicámnak, van egy seb a lábacskáján.:( De futkározik meg minden.A doki azt mondta vmi megharapta.Novemberben került hozzám a cica.De ilyen élénk és aranyos cicám még nem volt.Az elõzõ kb.10 évig élt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!