Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb az elektromos vagy (18 db)

Melyik cumisüveg sterilizáló jobb az elektromos vagy a mikrós?

Legjobb válasz: Kérdés mennyit kell használnod? èn úgy voltam hogy ha szoptatok akkor nem kell semmi, mert néha forró vízben is eltudom fertötleníteni a tüzhelyen. na de nem tudtam szoptatni, így elektromos jobb volt, mert nem kellett a mikroból ki be pakolni, már mint elfertötlenített az elektromos és abba maradt míg ki nem ürült, hogy addig is steril helyen legyenek a cuccok.

Kérdés mennyit kell használnod? èn úgy voltam hogy ha szoptatok akkor nem kell semmi, mert néha forró vízben is eltudom fertötleníteni a tüzhelyen. na de nem tudtam szoptatni, így elektromos jobb volt, mert nem kellett a mikroból ki be pakolni, már mint elfertötlenített az elektromos és abba maradt míg ki nem ürült, hogy addig is steril helyen legyenek a cuccok.
Nekünk MAM cumisüvegünk van, az önsterilizálós. (mikróban)
Nekünk MEBBY mikrós sterilizáló van, ez szerintem a legolcsóbb, de a célnak megfelel, szeretem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is az elektromost tartom biztonságosabbnak, már csak azért is mert én egyébként sem melegítek még mûanyag tányérban sem semmit a mikróban mivel azt mondták hogy a mûanyagból rákkeltõ anyag távozik mikrózás közben... habár a mai világban miben nincs rákkeltõ anyag...

Melyik a jobb? Az elektromos vagy a gyertyás sólámpa? Vagy teljesen mindegy?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, amelyik Neked szimpatikusabb, illetve jobban tetszik. A sólámpa a benne levõ izzótól, a sómécses a benne meggyújtott mécses lángjától felmelegszik és ezáltal magába szívja a levegõ nedvességét. A nedvessé vált sólámpa ill. sómécses felületén ezáltal létrejön egy ionmezõ. A sólámpa megköti negatív ionjaival a levegõben többségben levõ pozitív ionokat, ezáltal neutralizálja a környezetünket. Ez az állandó ioncsere a másodperc töredéke alatt folyik le és szemmel nem látható. Ezenkívül a sólámpák színeinek is gyógyító hatása van (Színtherápia). Én ebben sokkal inkább hiszek, mint a fentebb leírtakban. Tehát mindegy, hogy melyiket vásárlod! A lényeg az volna, hogy a sókristály felmelegedjen.

Teljesen mindegy, amelyik Neked szimpatikusabb, illetve jobban tetszik. A sólámpa a benne levõ izzótól, a sómécses a benne meggyújtott mécses lángjától felmelegszik és ezáltal magába szívja a levegõ nedvességét. A nedvessé vált sólámpa ill. sómécses felületén ezáltal létrejön egy ionmezõ. A sólámpa megköti negatív ionjaival a levegõben többségben levõ pozitív ionokat, ezáltal neutralizálja a környezetünket. Ez az állandó ioncsere a másodperc töredéke alatt folyik le és szemmel nem látható. Ezenkívül a sólámpák színeinek is gyógyító hatása van (Színtherápia). Én ebben sokkal inkább hiszek, mint a fentebb leírtakban. Tehát mindegy, hogy melyiket vásárlod! A lényeg az volna, hogy a sókristály felmelegedjen.

Elektromos mellszívót szeretnék venni. Melyik jobb, az Avent vagy a Medela?

Tudom, hogy már ezer ilyen kérdés volt fent, de hiába olvasgatom, nem kapok választ és nem szeretnék a harmadik mellszívóval is befürödni. F?leg, mivel elég drágák...

Legjobb válasz: Nekem Medela van. Még az elsõ gyerkõcnél vettem, a másodiknál is használtam, kifogástalan. Megfelelõ a szívóereje, mert állítható. Plusz funkció, hogy elemmel is lehet mûködtetni, bár ezt én sosem próbáltam. Annyi volt a hátránya, hogy nagyon kemény mûanyag a szívófeje, de erre is lehet venni szilikon szívófejet, amivel már sokkal kényelmesebb. Emellett van kézi Medela is, azt is nagyon szerettem.

Nekem Medela van. Még az elsõ gyerkõcnél vettem, a másodiknál is használtam, kifogástalan. Megfelelõ a szívóereje, mert állítható. Plusz funkció, hogy elemmel is lehet mûködtetni, bár ezt én sosem próbáltam. Annyi volt a hátránya, hogy nagyon kemény mûanyag a szívófeje, de erre is lehet venni szilikon szívófejet, amivel már sokkal kényelmesebb. Emellett van kézi Medela is, azt is nagyon szerettem.
Nekem kézi Avent van, ami azért jó, mert én szabályozom az erõsséget. Volt amikor begyulladt a mellem, és akkor nagyon lassan, nagyon óvatosan tudtam csinálni vele. Tudom, hogy te elektromosat keresel, de engem lebeszéltek róla, és nem bántam meg.
Én próbáltam mindkettõt (sõt kézi Aventet is) és egyértelmûen Avent. a Medelával próbáltam fejni szinte egy csepp sem jött, rögtön elõvettem az Aventet és láss csodát megindult a tejcsi. Nekem a Medela a szilikonpárna nélkül nagyon durván szívott még a legkisebb fokozaton is és hát amint írtam hatástalanul. Az elektromos Avent elõnye, hogy kézi pumpálás után átveszi ugyanazt a ritmust és úgy szívja tovább automatikusan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok!
Nekem Medela Swing van. Nagyon elégedett vagyok vele. Állítható a szívás erõssége, sokkal kényelmesebb a használata mint a kézi Philips Avent-emé volt. Hálózatról és elemekkel is mûködtethetõ. Sokat üzemel és bírja a gyûrõdést, sokat használtam. Tartós és rendszeres használathoz ajánlom csak, mert borzasztó drága! (Én is csak azért ruháztam be erre a mellszívóra, mert még két babát tervezünk és a kislányomnál sokat használtam!) Az egyik barátnõmnek Medela Mini Electric mellszívója van. (Sajnos nem tudom, hogy milyen) Õ nem használta rendszeresen, de szerette. (Ez a modell árban fele annyi, mint a swing).
3. vagyok. Azt én is elfelejtettem írni, hogy a Medela marha hangos (ez este sztem nagyon zavaró), az Aventnek szinte alig van hangja.


Melyik jobb mellszívó, az elektromos vagy a kézi-pumpás?

Mellszívót szeretnék vásárolni és nem tudom milyet vegyek.

Legjobb válasz: Én kézi mellszívót használtam, nagyon drágának találtam az elektormosat, de ha lesz következõ baba, akkor remélem már jobb anyagi helyzetünk lesz, és akkor feltétlenül elektromosat veszek. A kézit nem szerettem nagyon, ezért a két kis mancsommal fejtem, azzal elég könnyû volt, bár kissé fárasztó, de jól kiürítettem magamnak a mellem, pedig amíg nem próbáltam, azt hittem, hogy ez lehetetlen és én nem vagyok erre képes, de nem nehéz. A kézi mellszívómat gyógyszertárban vettem. Ha legközelebb vennék elektromosat, akkor Aventosat vennék, nagyon szeretem ezt a márkát, és ehhez rögtön hozzá lehet csavarni az Aventos cumisüveget is, tehát a tej rögtön belemegy.

Én kézi mellszívót használtam, nagyon drágának találtam az elektormosat, de ha lesz következõ baba, akkor remélem már jobb anyagi helyzetünk lesz, és akkor feltétlenül elektromosat veszek. A kézit nem szerettem nagyon, ezért a két kis mancsommal fejtem, azzal elég könnyû volt, bár kissé fárasztó, de jól kiürítettem magamnak a mellem, pedig amíg nem próbáltam, azt hittem, hogy ez lehetetlen és én nem vagyok erre képes, de nem nehéz. A kézi mellszívómat gyógyszertárban vettem. Ha legközelebb vennék elektromosat, akkor Aventosat vennék, nagyon szeretem ezt a márkát, és ehhez rögtön hozzá lehet csavarni az Aventos cumisüveget is, tehát a tej rögtön belemegy.
Nekem elektromos van, 10 ezerért vettem. Nagyon jó, de én csak 1 napig használtam. Eladom Neked 6 ezerért. Ha érdekel írj privit.
Szia! Egyetértek az elõzõvel. Én is aventeset vennék, mert most medela-t vettem és nem jó, de már drága mulatság lenne beruháznom egy másikra.Fáj is, nem is szív mindig... De mindenképpen elektromosat, lerövidül a fejési idõ és szépen kiszívja. Ja, és nem mindegy az se, hogy fejed valamibe majd átöntöd üvegbe, hogy odaadd a babának, ha nem kell mind átöntöd megint ... és sok pocsékba megy, amiért megküzdöttél!:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ és mennyi egy ilyen Aventos mellszívó?
A kérdező hozzászólása: Érdekel, csak nem tudom, hogyan irjak privit...:(
A kérdező hozzászólása: A 2.válaszolónak üzenem, hogy csörögjön rám ezen a számon:06-70-294-8568 és visszahívom, köszi:)
Szerintem, ha az egész tejet kell lefejnie valakinek (pl. nekem, mert a baba nem hajlandó szopni), akkor mindenképpen elektromosat kéne venni, a kézivel én csak 3 napig bírtam. Ha a maradék tejet kell csak leszívni, akkor jó a kézi is. Szerintem. Nekem is Aventes van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze, jó drága...
Én pesztonkát vettem 9500ért és ráadásul orjárat tisztító is van benne.ill.rá lehet csatlakoztatni.Én sok felõl csak dícséretet hallottam róla.Amúgy magyar gyártmány.Sztem így nem sok, hogy kettõ az egyben van:) és cumisüvegbe feji a tejet.

Melyik a jobb? Az elektromos fogkefe vagy a "sima"?

Legjobb válasz: Szia! Én alaposabban tudom tisztítani az elektromossal. Évente egyszer elmegyek szájhigiénikushoz leszedetni a fogköveket, mióta elektromosat használok alig van mit leszedni. A fej cseréje drágább, mint ha a fogkefét cserélnéd, viszont a fogkrémbõl sokkal kevesebb kell.

Nem rég voltam egy fogorvos elõadásán, õ azt mondta, hogy egyiket sem részesíti jobban elõnyben. A normál fogkefe is ugyanolyan hatásos, mint az elektromos, ha helyes technikával használják! Egyén függõ kinek mi válik be jobban!
Szerintem is az elektromos a jobb. Én kb. 8 éves korom óta azt használom és 1 rossz fogam sincs. Sokkal jobban szeretem, mint a simát.
Az elektromos fogkefe azoknak jobb akik hagyományos fogkefével nem tudják helyes technikával megtisztítani a fogaikat. Én is pl. ezért használom mert egyszerûen nem megy a körkörös mozdulatok elsajátítása az elemes fogkefe meg ugye eleve körbe megy, szóval szerintem hatásosabb. És mellesleg mióta ezt használom, nekem sincs fogkövem.
Szia! Én alaposabban tudom tisztítani az elektromossal. Évente egyszer elmegyek szájhigiénikushoz leszedetni a fogköveket, mióta elektromosat használok alig van mit leszedni. A fej cseréje drágább, mint ha a fogkefét cserélnéd, viszont a fogkrémbõl sokkal kevesebb kell.
Amit elfelejtettem: Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen szemcsés a fogkrém, de arról még nem hallottam, hogy a tömött fogra nem ajánlják. Nekem van többfajta tömésem, de egyikkel se csinál semmi bajt. Elõzõ
Nekem lényegesen jobb az elektromos. Ezerszer jobban leszedi a lepedéket. Én is járok fogorvoshoz évente, félévente és egyáltalán nincs fogkövem:) Jó mondjuk ez egyéni hajlam függvénye is, de akkor is. Sajnálom, hogy nem próbáltam ki hamarabb, ilyen hülye újdonságnak tartottam, ami csak arra jó hogy kivegyen még pénzt az emberek zsebébõl. Ja és 2-3 tömésem van de semmit nem csinált velük szerencsére.
Én elektromosat (elemeset) használok. Én azért kezdtem el ezt használni, mert nekem fogszabályzás hatására elkezdtek tönkremenni a fogaim, és az utóbbi 1 évben nem találtam olyan normál fogkefét (a régi elhasználódott), ami elég kíméletes lett volna ahhoz, hogy én a megfelelõ finom mozgásokat el tudjam végezni fájdalommentesen, amiket találtam, végignéztem, egyik se elég puha sörtés ahhoz, hogy nekem fogmosás közben ne fájjon a fogam, fogat mosni viszont kell, ha azt akarom, hogy legalább miattam ne romoljon, de annyira érzékennyé vált a fogsorom és az ínyem is, hogy ezt én már csak elemes fogkefével tudom tisztán tartani fájdalmak nélkül.
Szia! én már próbáltam mind kettõt, de sztem a sima jobb:-) meg úgy tudom akinek tömései vannak annak nem túl jó az elektromos:S
Én is a simàt részesitem elönyben! Ràadàsul az elektromoson a fejek cserélése dràggàbban önnek ki, mivel én havonta cserélem a fogkefét, nekem elönyösebb a sima.
A kérdező hozzászólása: A pénzt félretéve... Több helyen hallottam, hogy az elektromos alaposabban tudja tisztítani a fogakat.
Elektromos szerintem is jobb, de ha töltõs és nem elemes, mert ha az elemesben merül az elem, egyre kevébé forog, szóval egyre kevésbé tisztítja a fogad!
Én is az elektromosra szavazok. Valóban drágább a fej cseréje, mintha sima fogkefét vennél, de megéri. Nemcsak azért, mert kevesebb fogkrém fogy, hanem mert alaposabban tisztítja a fogakat, és ez hosszú távon sok pénzt takarít meg, mivel kevesebb fogászati problémád lesz a jövõben. Való igaz, hogy sima fogkefével is lehet megfelelõen tisztítani, de nehezebb, mind a helyes technika, mind a fej mérete miatt.

Melyik jobb airsoft fegyver? Az elektromos vagy a gázlövetes?

Legjobb válasz: szerintem az elektromos egyértelmûen, nekem is olyan van, ha feltöltöm az aksit lazán kibír egy teljes játékot (3-4 órát) és nem kell utána venni bele gázt, max golyót, ha elfogyott, nagyobb fegyvereknél szerintem praktikusabb az akkus, csak jó erõs kell bele

szerintem az elektromos egyértelmûen, nekem is olyan van, ha feltöltöm az aksit lazán kibír egy teljes játékot (3-4 órát) és nem kell utána venni bele gázt, max golyót, ha elfogyott, nagyobb fegyvereknél szerintem praktikusabb az akkus, csak jó erõs kell bele
Semmiképpen se gázosat ha kezdõ vagy (a kérdésedbõl ítélve az vagy). Jók a gázos fegyverek, de olyat 140.000 környékén kapsz, és még kell módosítani rajta hogy az értelmes is legyen (regulátor), valamint ha valami meghibásodik az nagyon drága, és kb. 7 fok alatt nem is tudod használni.
Általában az elektromos. De mondjuk kisstukkerokból jók a gázosak.

Melyik fűtés a jobb, az olajradiátor vagy az elektromos konvektor?

Egy félszoba egytéli f?tését kell megoldanom valahogy, de nem tudom melyik lenne a hatékonyabb és olcsóbb megoldás.

Legjobb válasz: Praktikusan ugyanannyi elektromos energiát használsz el mindkettõvel, ha azonos hõmérsékletet biztosítasz. Az olajradiátornál a fûtõszálat egy szilikonolaj köpeny veszi körül, ez fûtésnél bemelegszik, és nagyobb lesz a rendszer "hõtehetetlensége", egyenletesebb lesz a hõmérséklet a helyiségben, de áramot nem spórolsz.

Praktikusan ugyanannyi elektromos energiát használsz el mindkettõvel, ha azonos hõmérsékletet biztosítasz. Az olajradiátornál a fûtõszálat egy szilikonolaj köpeny veszi körül, ez fûtésnél bemelegszik, és nagyobb lesz a rendszer "hõtehetetlensége", egyenletesebb lesz a hõmérséklet a helyiségben, de áramot nem spórolsz.
A kérdező hozzászólása: ez azt jelenti, hogy az olajradiátor tovább tartja a meleget?
Pontosan! Kisebb a szoba hõingadozása, mert 8-10 liter olaj benne van a szerkezetben, és amíg az ki nem hûl, nem kacsol be újra a termosztát, addig az melegít. Magyarul: az olajradiátor ritkábban kapcsolgat, és tovább tartja a meleget.
Az elõzõ válaszok tökéletesek! Annyival egészíteném ki, hogy az olajradiátor biztonságosabb ha gyerek is van a lakásban. Ugyanis elõfordulhat, hogy pl. egy darab papírt vagy hasonlót "belegyömöszöl" a konvektor réseibe és ez tüzet okozhat, olajradiátornál ez nem fordulhat elõ.
Viszont olajradiátort nem szabad magára hagydni, ezt még magyarországon a forgalamzók is ki írják tehát felmerik vállalni h nem a legbiztonságosabb! A gyere kmeg nem tudja belegyömöszölni a konvektorba, mivel tolja ki a forró levegõt a pofájába, ezért általába gyerek nem fogdozza meg a kályhát, kandallót.

Szerintetek melyik jobb első elektromos gitárnak? Az Epiphone Special II vagy az Epiphone Junior?

Els? elektromos gitáromat szeretném megvenni, és vés?soron erre a két gitárra sz?kítettem a kört. Mindkett? nagyon tetszik. Szerintetek melyik jobb?

Legjobb válasz: A kettõ közül az epiphone special II, de szerintem nézz szét a Cort-ok háza táján. ilyen ár kategóriában a cort-ok sokkal jobbak. azok között is van LP ;)

A kettõ közül az epiphone special II, de szerintem nézz szét a Cort-ok háza táján. ilyen ár kategóriában a cort-ok sokkal jobbak. azok között is van LP ;)

Melyik a jobb, az elektromos hinta vagy a pihenőszék? Melyikben van el jobban a baba?

Ha marad egy kis pénzünk, akkor tervezzük, hogy veszünk a babánknak.

Legjobb válasz: én azt olvastam, hogy a pihenõszékben nincs nagy mozgástere a babának , mivel belesüpped és csak néz belõle. az egyik ismerõsömék vettek egyet 20.000 ft.-ért és nem szereti annyira a baba. de ha nekem kellene, akkor inkább a hintát venném. akkor annak már több a funkciója. 4 hós kisfiú anyukája

én azt olvastam, hogy a pihenõszékben nincs nagy mozgástere a babának , mivel belesüpped és csak néz belõle. az egyik ismerõsömék vettek egyet 20.000 ft.-ért és nem szereti annyira a baba. de ha nekem kellene, akkor inkább a hintát venném. akkor annak már több a funkciója. 4 hós kisfiú anyukája
az lemaradt, hogy 20.000 hintát vettek.... bocsi
Én is a hintára szavazok. Nekünk is az van a fisher price-os. 10.000ft volt a teszveszen, tökéletesen mûködik és még elemet sem kellett benne cserélni, pedig júniusban vettem használtan. Vannak rajta ugyanúgy játékok mint a pihenõszéken, zenél is, össze lehet csukni, ha benne van a baba, akkor is könnyen vihetem ide-oda a lakásban.
Szerintem hinta!A pihenõszéknek megfelel a bébihurci is..
Én pihenõszéket vettem és egyenlõre bevált. Szerintem a babahordó nem ugyanaz mint a pihenõszék. Annak rosszabba a formája és kényelmetlenebb. Persze babája válogatja. A fiam mindjárt 4 hónapos. Majd talán késõbb veszünk hintát. Most jó ez a szék.
Nekünk pihiszékünk van. Az én lányom óriásiakat tud benne aludni. Amíg nem volt, napközben szinte nem aludt, mert amint betettem a kiságyba, rögtön felébredt. Így egy nyûgös gyerek lett az eredmény. A pihiszékben nem egyszer aludt 3-3, 5 órát is egyhuzamban és boldog, kipihent, mosolygós. Persze, nincs mindig kedve benne lenni, de hát õk már csak ilyenek, hamar megunnak dolgokat. Játszani jobban szeret a játszószõnyegen. Nekem nincs hintám, szerintem úgy dönts, hogy ha altatni akarod és nyugodt körülmények között szeret a babád aludni, akkor pihiszék, ha nem zavarja, hogy minden moccanásra megmozdul a hinta, akkor vehetsz hintát. Szerintem. 4 hós kislány anyukája.
Mi vettünk hintát is és pihenõszéket is. Mindkettõt szereti, de a hintában nagyon jókat alszik. Árban nem sok különbség van köztük, így én is a hintára szavazok.

Melyik a jobb a madella elektromos vagy az avent elektromos? Nagyon nagy az ár külömbség. Tényleg megéri majdnem kétszerannyiért megvenni az aventet?

Legjobb válasz: tesómnak volt medela elektromos, nekem kézi avent. leírom, akiet tapasztaltunk, hátha segít valamit... a medelának keskeny az a csöve, amibe beszippantja a mellbimbót, nekem fájt tõle meg lilás lett, de a tesómnak nem okozott gondot (neki kisebb a melle, lehet, hogy ez is számít). az elektromossal viszont az volt a gondja a tesómnak, hogy fix a szívósebesség, pár napig használta az én kézimet, és több teje lett, mert sûrûbb inger érte. úgyhogy õ végül vett egy avent kézit is a medela elek. mellé. nekem a kézi teljesen elég volt, csak akkor használtam, ha csomósodott a mellem.

tesómnak volt medela elektromos, nekem kézi avent. leírom, akiet tapasztaltunk, hátha segít valamit... a medelának keskeny az a csöve, amibe beszippantja a mellbimbót, nekem fájt tõle meg lilás lett, de a tesómnak nem okozott gondot (neki kisebb a melle, lehet, hogy ez is számít). az elektromossal viszont az volt a gondja a tesómnak, hogy fix a szívósebesség, pár napig használta az én kézimet, és több teje lett, mert sûrûbb inger érte. úgyhogy õ végül vett egy avent kézit is a medela elek. mellé. nekem a kézi teljesen elég volt, csak akkor használtam, ha csomósodott a mellem.
nekem medela elektromos volt, és szerettem. Állítható volt a szíváserõsség, és úgy szívott, mint a baba, szívott, elengedte, szívott elengedte. Nagy mellem van, de ettõl függetlenül nem fájt. Az avent nekem semmit nem ért, amikor már nem fejtem vele ki semmit, akkor a medela még vagy 30-40ml-t kifejt. Szerintem próbáld ki, melyik válik be NEKED, kérj kölcsön, vagy a védõnõtõl érdeklõdj, hol tudsz kölcsönözni. Már sok mellszívós kérdés volt, és egyértelmûen kiderült, hogy alkati kérdés, kinek melyik válik be.
Betti válasza: Szia! Tényleg jó lenne, ha elõtte valahogy ki tudnád próbálni, mert itt nem arról van szó, hogy melyik a jobb, hanem, hogy neked melyik válik be. Én anyatejleadó vagyok, vettem Medela Mini Electricet, de sajnos meg sem indította a tejleadó reflexemet, így nem tudtam használni.Viszont a kórházi szobatársam percek alatt lefejt vele 150 ml-t. Azután vettem Avent elektromosat, az már jobb volt, mivel ilyen kis párnácskák vannak rajta, megindította a reflexemet, de sajnos azzal sem tudtam lefejni az összes tejet. Így maradtam a kézi fejésnél, ez a leghatékonyabb, azóta 500 ml-vel több tejem van. Ettõl függetlenül neked még valamelyik jó lehet, csak nem tudod elõre, hogy melyik, ezért lenne jó egy próba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!