Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb Elevit (20 db)

Melyik a jobb? Elevit vagy femibion (az utóbbit nem tudom jól írtam-e le, többen ezt ajánlják). Van különbség a kettő között? Babára várva melyik típusát kérjem a femibionnak a gyógyszertárban, ha mellette döntök (úgy hallottam két fajtája van)?

Babát szeretnénk és a ciklusom rendbehozására szedek barátcserjét, iszom cickafark és palástf? teát. Plussz a terhességvéd? vitamin mehet együtt?

Legjobb válasz: Szia! Én mindenképpen a Femibion800-at ajánlom. Ezt az elsõ 12-t hétig kell szedni, ebben nagyobb a folsav mennyisége, amivel fel kell töltened a szervezeted. Utána a Femibion400 következik a terhesség végéig, bár én a 7. hónapig szedtem. Sokkal több fontos vitamint tartalmaz, mint az Elevit, pl. omega 3, Dha ... A terhesség fontos szakaszaihoz igazodik.

Szia! Én mindenképpen a Femibion800-at ajánlom. Ezt az elsõ 12-t hétig kell szedni, ebben nagyobb a folsav mennyisége, amivel fel kell töltened a szervezeted. Utána a Femibion400 következik a terhesség végéig, bár én a 7. hónapig szedtem. Sokkal több fontos vitamint tartalmaz, mint az Elevit, pl. omega 3, Dha ... A terhesség fontos szakaszaihoz igazodik.
Szia!Csatlakozom a Femibion pártiakhoz:) Én is azt szedtem a terhességem alatt, nem tudom köze volt e hozzá de a vérképem végig teljesen jó volt:) A vége felé én már a Hipp natalt ittam. Ami még lényeges különbség hogy az elevit nem tartalmaz jódot, míg a femibion igen!!!!
http://www.femibion.hu Én a terhességem elejétõl ezt szedem! 2féle van, az 1iket a 12.hétig kell szedni, a 2ikat az utántól! A femibionban lévõ folsav hasznosabb, mint a konkurenciájé :) De az oldalon mindent részletesen megtalálsz :) Jelenleg 35hetes terhes vok, eddig 15kg-ot szedtem fel és nem voltam rosszul, a terhesség elõtt az Elevitet szedtem és állandó hányingerem volt! Sook sikert!!!
sztem ugyanolyan mint bármelyik vitamin!jó mondjuk az elevit tényleg nem tartalmaz jódot, én ezért szedem a gravidát!ja és nem mindegy sztem h a gravid 1900 ft, a femibion már pár ezerrel drágább és ugyan azt tudja!
A Femibionban könnyebben felszívódó folsav van. A Gravidában jód is van, ami a kisbaba agyának fejlõdéséhez elengedhetetlen. (Ha jódozott sót használsz, akkor nem kell aggódnod.) Én Elevitet szedek, 8 hónappal a teherbeesés elõtt kezdtem el szedni. Soha nem volt tõle hányingerem, és eddig még egy dekát se szedtem fel. 11 hetes vagyok. Szerintem mindegy, melyiket, csak szedd valamelyiket. Vagy ha drágállod a terhesvitamint, akkor a teherbeesésig mindenképpen szedj folsavat! És majd ráérsz átváltani terhesvitaminra, ha pozitívat tesztelsz.

Melyika jobb az Elevit vagy a Gravida? Van mellékhatásuk?

(hányinger, hasmenés stb)

Legjobb válasz: Teljesen a te szervezetedtõl függ, hogy melyik jobb neked. Van aki az egyiket tolerálja jobban, valaki a másikat. Az elevitben nincsen jód, a gravidában van.Egyébként a vivõanyagokban különbözik, ami nem vitamin, csak azért kell, hogy tablettaformája legyen...Van más készítmény is a piacon, nemcsak ez a kettõ. Például Centrum Materna.

Teljesen a te szervezetedtõl függ, hogy melyik jobb neked. Van aki az egyiket tolerálja jobban, valaki a másikat. Az elevitben nincsen jód, a gravidában van.Egyébként a vivõanyagokban különbözik, ami nem vitamin, csak azért kell, hogy tablettaformája legyen...Van más készítmény is a piacon, nemcsak ez a kettõ. Például Centrum Materna.
Az A vitamin szedésére figyelni kell, terhesség alatt a túlzott fogyasztása káros lehet...ezt a praenatalra írtam..
Nézd csak! Én megtaláltam ezt a PreNatal-t! Egész jó lehet! Lehet, hogy én is kipróbálom... És 29 mg vasat tartalmaz. Nem értem, miért kaptad azt az infót, hogy már nem létezik... Itt megrendelheted: http://www.vitaminsziget.com/termek.php?id=52&katId=17 Itt meg van leírás: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=112 240 db van benne, és 8200 ft körül van! Még nem hallottam róla, de köszi, hogy rátaláltam! :-))
Sajnos ennyire nem tudok belemerülni a témába..:-( de az oxigénnek nem képzéséhez, hanem a szállításához kell a vas..ugye a hemoglobinban van...de ez csak részletkérdés. Kérdezd meg az orvost, hogy emiatt kell-e többet vagy kevesebbet szedned.
A kérdező hozzászólása: A vast nem tudja felsználni az oxigén képzéséhez kellõ mértékben, ezért magasabb a vasam.
Ha a szervezeted nem tudja megkötni a vasat, akkor vashiány alakul ki...bár lehet, h valamit rosszul gondolok. Akkor az elevitben levõ sem lesz elég. Szerintem az fog megnyugtatni téged ha azt szeded amit az orvos javasol. És ez így van rendjén.
Azt nem ismerem..:-( Szedd azt amelyiket a pénztárcád és a szervezeted jól tolerál. Ha pedig megnyugtat akkor kérdezd meg az orvosod. Bár 100 orvosból 99 az elevitet mondja, mert azt ismerik...errõl tudnék mesélni, mert gyógyszercégnél dolgoztam...
A kérdező hozzászólása: Nem vashiányom van, hanem a vaskötéskapacitásom nem jó.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom jól olvasom-e a papíról Praenatal.
Melyiket ajánlotta az orvos, amit már nem gyártanak? Egyébként a több nem mindig jelent jobbat is... Elvileg a sok vas okozhat székrekedést, ha meg vashiányos vagy akkor ami az elevitben van az sem lesz elég.
A kérdező hozzászólása: Köszi mert a GRAVIDA 30 mg tartalmaz.
60 mg vas van az Elevitben
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom olyat ajánlott, amelyet már nem gyártanak, ezért ajánlották ezt a kettõt a gyógyszertárban.
A kérdező hozzászólása: Az ELEVIT mennyi vasat tartalmaz?
Hízni magától a vitaminoktól nem fogsz, max nagyobb étvágyat csinál. Az orvos meg azt fogja ajánlani amelyiket ismeri vagy amelyikhez érdeke fûzõdik.
ÉN hallottam már olyat többször is, hogy a Gravidától hányingerük volt, az elvittõl meg székrekedés. VAn még a Hip Natal is. A Centrum Maternáról még nem hallottam rosszat.
Én az orvosom tanácsára kezdtem az Elevitet, szedem már 1 éve (terhesség elõtt is szedtem), és semmi bajom nincs tõle. Különösebb étvágyat sem csinál (sokan panaszkodnak, hogy híznak). 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki segítségét.

Melyik jobb az Elevit vagy a Clostilbegy?

már egy éve szeretnénk babát a párommal és sajnos eddig nem jött össze,ezért gondoltam,hogy valamit elkezdek szedni,hátha igy sikerül.

Legjobb válasz: Ez két tök más gyógyszer: az elevit terhesvitamin, a closty pedig egy ovuláció serkentõ gyógyszer, azt csak orvosi utasításra és kontroll mellett lehet csak szedni. Menj el dokihoz!

Ez két tök más gyógyszer: az elevit terhesvitamin, a closty pedig egy ovuláció serkentõ gyógyszer, azt csak orvosi utasításra és kontroll mellett lehet csak szedni. Menj el dokihoz!
Egyet értek az elõttem szólóval! Két teljesen más gyógyszer! Szerintem is keress fel egy dokit!
2 TELJESEN MÁS GYÓGYSZER!!! A CLOSTIT CSAK, ÉS CSAKIS ORVOSI FELÜGYELET MELLETT LEHET SZEDNI. CSAK!! NAGYON NAGY BAJT IS CSINÁLHATSZ MAGADNAK, HA CSAK ÚGY BEKEPKODOD... AKÁR ÖRÖKRE ELSZAKÍTHATOD MÉG AZ ESÉLYT IS HOGY VALAHA BABÁD LEGYEN... NE CSINÁLJ BUTASÁGOT!!!!!!


Melyik a jobb, Elevit vagy Gravida, esetleg egy harmadik?

15 hetes vagyok, eddig Elevitet szedtem. Most elfogyott, és gondoltam rá, hogy másikat kellene szedni, mert az Elevitet sokszor kihányom, pedig délben veszem be. Nem tudom másik vitaminnal is így lenne-e. Szerintetek érdemes kipróbálnom, hogy egy másik fajta hátha bennem maradna? Mert így szedni se nagyon van értelme, ha úgyis kijön. Melyiket ajánlanátok? És egyébként minden naponta kell szedni? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: "Mindegyik fajtát naponta kell szedni?"

A kérdező hozzászólása: "Mindegyik fajtát naponta kell szedni?"
Én a Gravidát szedem, nincs tõle semmi bajom, nem híztam eddig. Minden nap szedem. 14 hkm
Szia! Én az elsõ trimeszterben femibiont szedtem, jó volt, de a folytatást drágának találtam, úgyhogy gravidára váltottam. Attól viszont folyamatosan émelyegtem, hánytam, úgyhogy kb. két hét után visszaváltottam a femibionra, azóta jól vagyok. Tényleg változó, kinek mi jön be. Szerintem elõször kisebb adagot érdemes venni bármibõl, és amikor kiderült, hogy bírod, akkor többet.
Szia! Változó, kinek, mi a jó!De most én is azon vagyok, h kevesebbet veszek be, és 2 fajtát felváltva! A femibion tényleg jó, mert olyan anyagok is vannak benne, ami másban nincs! Korszerû, de sztem nem tökéletes! Nincs benne vas, kálcium, és nyomelemek....ami másikban van!És 2x olyan drága mint a többi!
10-es vagyok, az lemaradt, hogy lehet, hogy jobban járnál, ha tényleg ezt a hipp natalt próbálnád ki, hátha azt bírnád.... Nekem mondjuk nincs gondom a tablettával, de ha nem tudnám bevenni, akkor inkább azt próbálnám ki én is..
Én Gravidát szedek, nem híztam tõle, pedig nagyon hajlamos vagyok rá, és féltem is a pletykáktól.. :D Nekem nagyon bevált! Az összes vérképem tökéletes, a párommal 3 napig voltam összezárva mikor halálán volt olyan beteg volt, és mégse kaptam el!!!, Plusz megerõsödtek a töredezõ körmeim :D Lehet a többivel is ugyanezeket értem volna el, de én már nem fogok váltani :D Eddig naponta szedtem, + 250 mg Magne-b6-ot, de 20-25 héttõl már csak kétnaponta szeretném szedni, majd szépen lecsökkenteni, és majd szoptatásnál újra szedném! 15 hkm
Én most Hipp Natalt iszom, ez folyékony bio terhesvitamin, abszolút gyomorkímélõ, ezt szokták ajánlani annak, aki a többit nem bírja. A Rossmannban meg ilyen helyeken olcsóbb, patikában háromszor annyi. Elõzõ terhességemnél Elevitet szedtem, mondjuk nekem nem volt bajom tõle.
egyiknek sem teljesen ugyanaz az összetétele, ezért a leghatékonyabban akkor tudod alkalmazni ha veszel többfélét is és váltogatod. Én a 2. trimeszter végéig naponta szedtem (így váltogatva), utána már csak 2, majd 3 naponta. A végére Gravida maradt és most szoptatás alatt is azt vettem, ebben van a legtöbb minden.
Gravida vagy Femibion.
Femibion a legjobb vitamin.
Elsõ vagyok: Én minden nap szedtem végig. Még egyszer minden jót!
Én a Gravidát javaslom, azt szedtem, szoptatás alatt is. Nem tudom miért, de amikor abbahagytam durva pattanások jöttek ki rajtam...
Szia! Én a Femibiontól émelyegtem már teherbe esés elött is, így Gravidát vettem amikor terhes lettem. Nem hánytam, nem voltam rosszul tõle, nem híztam el tõle, teljesen jó, ja és az ára is nagyon jó a 90db-os kiszerelésben. Én a 12. hétig napi 1-et szedtem, majd onnantól 3-4 naponta 1-et. Azóta is így szedem, 3-4 naponta ahogy eszembe jut. 32hkm
Szia! Én Elevitet szedtem a terhesség alatt és a szoptatás alatt is, de annyira mindegy szerintem, hogy melyiket szeded, a lényeg, hogy megfelelõ vitamin és ásványi anyagok, vas, folsav stb... jusson a babának is és Neked is! Minden jót és nagyon boldog babavárást!
Na hát láthatod mindenkinek más jön be, nekem pl a Gravida nem vol OK. Émelyegtem és hánytam tõle egész végig amig azt szedtem az elõzõ terhességemnél. Most elevitet szedek valószínû, mert automatikusan azt vettem, féltem a gravidától. A többit nem próbáltam. Szerintem próbálgass más választás nincs sajnos :) További jó baba várást!

Melyik jobb az elevit vagy a femibion? Kinek mi valt be es miert?

Legjobb válasz: Én elevitet szedtem,de nemcsak szorulásom volt tõle,de nagyon híztam is.A végén már a védõnõm szólt,hogy hadjam abba a szedését

Én elevitet szedtem, de nemcsak szorulásom volt tõle, de nagyon híztam is.A végén már a védõnõm szólt, hogy hadjam abba a szedését
En Femibiont szedek, hizni nem hizok töle ( +9 kg-nal tartok, es 36 hetes vagyok) es semmi mellekhatast nem tapasztaltam... De az elevitrol nem tudok nyilatkozni, azt nem probaltam. Ja, egy nagyon kis aprosag : A Femibiont mar a teherbeesesem elött par honappal elkezdtem szedni, mert tervezett baba volt, es ugye a Femibion ket szinben van: rozsaszin es sarga, ugyhogy mar az elejen azzal vicceltünk a ferjemmel, amikor a rozsaszint vettem be, hogy : "beveszem a lanyomnak szükseges vitaminokat... " Es je, valoban kislanyt varunk... :) Ez persze nincs összefüggesben, de szamunkra kedves emlek marad. :)
Én az elsõ terhességemnél elevitet szedtem és bevált. most a második elõtt is ezt kezdtem el, most székrekedésem volt tõle. az orvosom a femibiont ajánlotta, mert állítólag abban vannak plusz olyan hasznos anyagok, ami az elevitben nincs meg, úgyhogy 13 hetes korom óta ezt szedem. semmi mellékhatást nem tapasztalta. az étvágyam elég nagy, de úgy gondolom, ez nem ettõl van. árbeli különbségek viszont vannak: az elevit 2.000, -Ft egy hónapra, a femibion pedig 5.400, -Ft egy hónapra, és én a sok más kiadás mellett ezt egy kicsit nehezebben oldom meg.
Én is Elevitet szedtem de csak 3 hónapig kellett volna.Na híztam is tõle rendesen.Eléggé kivagyok kerekedve.Ha ajánlhatom akkor a másikat szedd mert ez olyan mintha felfújnának.36 hetes km
Én a femibiont szedem. Semmi mellékhatását nem tapasztaltam, nem híztam egy dekát se tõle. Szorulásom pedig nem ettõl van (elkezdtem szedni és rá 3-3, 5 hétre jelentkezett szorulás, nem hiszem hogy összefügg). Elevitet nem próbáltam. A femibion 800 3200-3500 forint között van.

Melyik jobb a terhesség alatt az Elevit vagy a Béres Gravida?

Azt hallottam az Elevitöl többet híznak.Én Elevitet szedek az elejétöl,16.hétben vagyok és már 4kg-t híztam.Ez már soknak számít?

Legjobb válasz: én hipp natalt szedek, ami 98%ban termeszetes.

én hipp natalt szedek, ami 98%ban termeszetes.
Én szedtem mind a kettõt, de nekem a gravida vált be:) Szívesen áttérnék rá, de nem akarom kidobni az elevitet :) drága ahhoz.
Én a Femibion nevû vitamint szedtem, mert az orvosom is azt javasolta. Kicsit drágább, mert 3300 Ft, de állítólag az a legjobb. Boldog babavárást !
Szia!Nekünk nehezen jött össze a baba, és így jó pár hónapig Elevitet szedtem, és híztam is és gyomorpanaszaim is voltak. Aztán mikor teherbe estem akkor váltottam a Gravidára, és így hogy este szedem semmi panaszom sincs, és a 39.héten mindössze 6 kg van rajtam, és nem vagyok nagy súlyú, 59 kg-val kezdtem.Boldog Babavárást!
Nekem a Gravida vált be, én is kb a 16. hétig szedtem elevitet, de állandóan hánytam tõle, már a szagától és látványától is rosszul voltam. Ezért váltottam. nem hiszem hogy az elevittõl hízol, minden terhes vitaminban körübelül ugyanazok az összetevõk vannak. A gravidában + van még jód ha jól tudom. Üdv: 30 hetes
Szia! Én az elõzõ terhességemnél elevitet szedtem és most is azt szedek a lányom 2 és fél éves a pocaklakó 23-hetes igazából abba sem hagytam mert elég sokáig szopizott a lányom és én a szoptatás alatt is szedtem. Nekem bevált, semmi bajom nem volt vele és nem is hiztam sokat. Gabi
Szia! Én is Gravidát szedek, az elejétõl, mert a párom összehasonlította a két vitamint és a Gravidában több minden van. Valamint én Fejér megyei vagyok és azt mondta a védõnõm, hogy ez egy jódszegény vidék és a Gravidában az is van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Melyik a jobb: Elevit vagy Gravida?

Legjobb válasz: Szia!Én a terhességem elején az elevitet szedtem de nem volt jó mert nemtudtam tõle "wc-ni".Az orvosom ajánlotta a gravidát mert abba van jód ami az elevitbe nincs.Nekem ez vált be!!!

Szia!Én a terhességem elején az elevitet szedtem de nem volt jó mert nemtudtam tõle "wc-ni".Az orvosom ajánlotta a gravidát mert abba van jód ami az elevitbe nincs.Nekem ez vált be!!!
Az elevitet az egész világon árulják, a gravida meg a magyar étkezési szokásokkal van összhangban, (nekem ezt mondták) úgyhogy én most szoptatás alatt is még a gravidát szedem.
En a Hipp Natalt szedem, maximálisan meg vagyok vele elégedve, es rosszat még nem hallottam rola! finom es ternészetes
Gravida!!!több vitamin van benne
Szia! GRAVIDA! Nekem is ez vált be! Már 2. hónapja szedem, de semmit nem hízok tõle. Viszont fél hónapig szedtem az Elevitet is, mert azt hallottam, az jobb, de nem! Én nem vagyok hízásra hajlamos, de egyfolytában ettem volna, és híztam is hasra. És ami nekem még fontos volt, az Eevit nagyobb , és nehezebb bevenni, ráadásul a külsõ borítása nagyon rossz ízû. A Gravida kisebb és nem mállik le a bevonata. Ezek miatt döntöttem a Gravida mellett. És ennél is maradok!
Egyik sem...Itt a friss zöldségek és gyümölcsök eideje, egyél inkább azt.Ha a folsavat akarod emelni, akkor karfiol, dió, mogyoró.
Gravidát szedek szintén a jód miatt...
Ha egészséges vagy, akkor EGYIK SEM!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, arik vagytok:)
Mindenki arra panaszkodik h.sokat hizik az elevittol!!En a terhessegem kezdete ota szedem napi 1-et 55kg-val kezdtem es most vagyok 65kg.en megvagyok vele elegedve.udv.37 hetes kismami
én is gravidát szedek viszont naponta csak egy felet mégis nehezen tudok tõle wc-zni:((( mi lenne ha egészet szednék???!!!:O De megér ennyi kisáldozatot a babónak

Melyik Terhes Vitamin jobb, az Elevit vagy a Gravida? És melyiknek mennyi az ára?

Legjobb válasz: Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.

Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.
Az Elevitben nincsen jód! Pedig az nagyon fontos terhesként! Gravidiára szavazok!
Mindkettõ jó, de a Gravida sokkal szimpatikusabb kinézetre, és azt hiszem, olcsóbb is!
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön megyek tanácsadásra, majd meg kérdezem a dokimat, de köszi szépen a pozitív válaszokat :)
Nem elhanyagolandó hogy a Gravidában van jód, és olcsóbb is!
Nekem az Elevit vált be, de szerintem mindegy melyiket választod, mindkettõ jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszod! :)
Elevit 100-as: 5980ft, Gravida 100-as: 5162ft.
A kérdező hozzászólása: És a 100x as kiszerelésben nem tudod mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Ma kiváltottam a 90 db-os Gravidát! :) Köszi a válaszokat, és a tippeket :)

Elevit vagy Femibion? Szerintetek melyik a jobb?

Legjobb válasz: Én szedtem mindkettõt, az Elevit olyan étvágyat csinált, hogy folyton éhes voltam. És mivel többet ettem, híztam is. A Femibionnal semmi bajom nem volt.

Én is Femibion szedtem a terhességem alatt. Maximálisan meg voltam vele elégedve, mindketten makkegészségesek voltunk végig és vagyunk most is.
Én a femivel kezdtem, majd a 12 hét után elevittel folytattam... Szerintem az utóbbi jobb, bár nekem egyiktõl sem volt semmi bajom, de az elevitben többféle dolog van!!! Sokkal.
Én a femibiont nem bírtam, hasmenésem lett tõle.Váltottam a gravidára és ezzel semmi bajom.Egy ismerõsöm az elevitet szedte, de abbahagyta mert folyton hányt tõle.Nagyon változó, hogy a kismamák melyiket bírják. 31hkm
Femibion!!!12.hétig azt szedtem, semmi bajom nem volt.Most meg váltottam Elevitre/vagyis már 8 hete/azóta hányingerem is van, no nem vészes.Heti 2-szer szedem hétfõn és csütörtökön.Bevétel utáni másnap alig tudok WC-re menni.Éppen azon gondolkodtam, hogy abbahagyom és visszaállok a Femibionra.Semmi másra nem tudok gondolni, csakis arra, hogy a "gondjaim" ettõl a vitamintól vannak.
Nekem ez az elsõ terhességem, és Femibiont szedek. Elevitrõl sok rosszat hallottam. 9+4 napos kismama
Én elevitet szedtem.Semmi bajom nem volt tõle.A terhesség alatt 6kg-ot híztam.
hát nem tudom...én most femibiont szedek de az elvit is tök jó volt...semmi bajom nem volt tõle
Femibion!Az elevittõl én is híztam elég szépen!
Én szedtem mindkettõt, az Elevit olyan étvágyat csinált, hogy folyton éhes voltam. És mivel többet ettem, híztam is. A Femibionnal semmi bajom nem volt.
Femibiont nagyon dícsérik mostanában. Elevittõl rossz volt a közérzetem, olya teltség érzet miután bevettem Most a Hipp Natalt fogyasztom, gyümölcsalapú, bio és minden van benne , jód is ami segíti a folsav felszívódását. Elevitben nincs jód. jó egészséget kívánok
Elevittel kezdtem de nem bírtam! Hányingerem volt tõle és a hasam is ment. Femibiont ajánlott az orvosom azóta is azt szedem és meg vagyok vele elégedve a labor eredményeim is jók! 31hKm.
Szerintem nem nagyon lehet kijelenteni hogy valamelyik is jobb vagy rosszabb lenne....más a kettõ de min2-õ jó szerintem
én is a femibiont szedem az szerintem is jobb nekem az orvos is ezt ajánlotta 20km
Ha a kettõ közül kellene választanom, akkor a femibion, az elevittõl sok bajom elõjött(székrekedés, hányás) De a ladeevit vált be a legjobban és az ára sem vészes 2400 ft a 30 szem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az elsõ terhességemnél Elevitet szedtem, 23 kilót híztam, erõs hányingerem volt és gyakori székrekedésem (persze nem biztos, hogy az Elevittõl). Most tervezzük a kistesót, a válaszok alapján a Femibiont kezdem el inkább szedni. Mégegyszer köszönöm, és minden jót nektek!

Tényleg olyan jó minőségű terhes vitamin az Elevit, ahogy a reklámokban beharangozzák? Vagy másfajta jobb? Melyiket ajánlott szedni?

Legjobb válasz: Néhányszor már leírtam, nekem mit mondott a nõgyógyászom, de természetesen mindenki maga dönt. Szerinte azért kezdték el reklámozni annyira az Elevitet, mert van annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy az rossz, csak állítólag sok kismamánál jelentkezett mellékhatás (szédülés, stb.). Õ a Centrum Materna-t javasolta, mert ennél még senki nem panaszkodott neki mellékhatásra.

Néhányszor már leírtam, nekem mit mondott a nõgyógyászom, de természetesen mindenki maga dönt. Szerinte azért kezdték el reklámozni annyira az Elevitet, mert van annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy az rossz, csak állítólag sok kismamánál jelentkezett mellékhatás (szédülés, stb.). Õ a Centrum Materna-t javasolta, mert ennél még senki nem panaszkodott neki mellékhatásra.
A terhesvitaminokban a legfontosabb elem a folsav, mert az kell a fejlõdési rendellenességek elkerüléséhez. Ha valaki egészségesen táplálkozik, sok zöldséget, gyümölcsöt eszik, akkor elég, ha csak folsavat szed pluszban. Az is csak azért kell, mert a napi elegendõ folsavbevitelhez legalább 10 tál spenótot kellene megenni, így jobban jársz, ha folsavtablettát szedsz. De kérdezd ki alaposan az orvosodat a folsavról, õ is ezt fogja mondani! Nem mellékesen sokkal olcsóbb!!!
Sziasztok! Nekem épp a Gravidát nem lehet szednem, hiába a magyar kismamáknak fejlesztették ki, ha pajzsmirigy alulmûködésem van, és már épp elég jódom van így is, nem kell több! :) Ezért nekem csak az Elevit jöhet szóba -ugye az az egyetlen ilyen vitamin, amiben nincs jód. Semmi panaszom nincs rá eddig, meg vagyok elégedve vele. Ha nincs olyan gondod, mint nekem akkor szerintem mindegy melyiket szeded!
Én Gravidát szedek, egyszerûen ez szimpibb, minden reggeli után, nincs tõle semmi bajom, sõt titkos meggyõzõdésem, hogy emiatt menekültem meg a rosszullét-hányás-émelygés problémakörtõl. konkrétan egyszer sem hánytam - 18 hetes vagyok. Szerintem ne félj az óriásbébitõl, ez csak városi legenda! Csak ne szedd éhgyomorra, nekem fájt úgy a gyomrom.
Szia! Nekem a Gravidát ajánlotta a védõnõ, mert azt mondta, hogy az kifejezetten a magyar terhes nõk vitamin igényeinek megfelelõen van kifejlesztve szemben az Elevittel. Egyébként reggelente volt egy kis hányingerem tõle, ezért átáltam az esti szedésre. A vérképen tökéletes amióta szedem, még ilyen sem volt és 5 kg-ot híztam eddig. Úgyhogy nekem bevált! :) (30 hetes kismama)
A dokim azt mondta, hogy szerinte felesleges, ha hizni akarok, akkor szedjem nyugodtan. "Ártani nem használ." Nekem a terhesség elejétõl a Maltoferfolsavat írta fel 3*1-et, késõbb, amikor a babának a csontjai erõsödtek, akkor 3*2 calcimexet (vagy kalciumos pezsitabit), majd amikor már a hasam is fájdogált, akkor magne B 6-ot is szedtem.
az én nõgyógyászom meg azt mondta tök felesleges, vagy ha naon akarok akkor is max 2-3 naponta szedjem, mert nagy lesz a baba
A kérdező hozzászólása: 6 hetes kismama vagyok. Köszönöm a válaszokat! Tehát akkor minõségileg a Centrum Materna a jobb, de egyéntõl is függ hogy kinek mi válik be?
Én 2 hónapja szedem az Elevitet, nincsen semmi bajom tõle.
Én az elsõ babánál az elevitet szedtem, most pedig a centrum maternát.Szerintem a materna jobb(bár ízlés kérdése).De mikor a doki megállapította a terhességet, rögtön kérdeztem tõle, hogy akkor szedjek elevitet??õ erre azt mondta hogy szedjek maternát, mert az jobb állítólag.... hetes kismama
Megint én, nem írtad hány hetes vagy?
Már korábban egy kérdésre válaszolva leírtam, hogy a doki nekem azt mondta, hogy a Maternát azért nem ajánlja, mert attól nagy lesz a babák fejmérete és esetlegesen nem lehet természetes úton szülni csak császárral. Engem ez egy kicsit megijesztett. Én is az Elevitet szedem, nekem is volt sok mellékhatása fiatal terhesen (pár hetesen, még az elején), de egy kicsit szüneteltettem és már nincs semmi baj vele. De Te döntöd el melyiket akarod szedni! Boldog babavárást! 18hetes kismami
Az orvosom az Elevitet ajánlotta, én azt szedem, de van aki nem bírja és inkább a Gravidára esküszik, vagy épp fordítva a Gravidától van rosszul és az Elevit válik be neki. Szerintem nagyjából mindegyik terhesvitamin ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza.
Sziasztok! Mi a második babánkat tervezzük. Az elsõ várandósságom idején Elevitet szedtem, és egy 3900 kg-os kisfiunk született. Hogy az elevit nélkül mekkora lett volna, nem tudni. Most, így 8 év elteltével sokkal több mindent látok a neten, és úgy látom, hogy nagyon nagy a kismama vitaminok propagandája. Én szétnéztem a dm-ben, és a saját márkás termékek közül a kismama vitamin (60 szemes 800 Ft-ért) is megfelelõnek tûnik, ami 600 mikrogramm folsavat és 2-féle B vitamint tartalmaz, de van kifejezetten B-komplex, ami 6-8 féle B vit.-t tartalmaz, és a folsav is ugyanennyi benne, szintén 800 Ft-ért. Ezek után, meggondolandó a havi 3-4000 Ft-os "spéci" vitamin. Számomra legalább is igen!ÜDV.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!