Találatok a következő kifejezésre: Melyik jobb, nyakörv póráz, vagy (3 db)

Melyik jobb, a nyakörv+póráz, vagy a hám+póráz variáció?

8 hetes kiskutyánknak szeretnénk, de nem tudjuk, hogy melyik praktikusabb egy ilyen pici kutyának. Ráadásul ? egy palotapincsi keverék (az apukája ismeretlen), de valószínüleg nem fog nagyra n?ni.

Legjobb válasz: Mindenképpen hám+póráz, mert ha sétáltatod, és húzna, akkor nemszorítja el a nyakát a nyakörv.

Mindenképpen hám+póráz, mert ha sétáltatod, és húzna, akkor nemszorítja el a nyakát a nyakörv.
Hogyha szeretnétek nevelni, tanítani pórázon sétálni akkor a nyakörvet ajánlom. Hogyha szépen tud sétálni pórázon, akkor meg jó a hám! :) De hogyha azt szeretnétek, hogy póráz nélkül is tudjon sétálni, akkor meg nyakörv. :) Én spec. nem szeretem a hámot, mert pl. a spanimnak a bundájába bele akad, ráadásul pórázt sem viszünk a sétákhoz, a kis foxi keverékem is póráz nélkül járkál, ráadásul kutyaiskolába járunk és oda fojtó lánccal kell menni, a nevelés érdekében. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
szerintem nyakörv és póráz a jó, fõleg ha még kölyök, sokkal könnyebben tudod neki megtanítani, hogy ne "húzzon". elég sok olyan kutyát láttam már, akik a hámhoz szokva furcsán "álltak"be, ez mellesleg az izületeinek se tesz jót. anyakörv abból is praktikus amit az egyik hozzászóló is írt(bele tudod írni a nevedet, elérhetõségedet)ha esetleg séta közben elkóborolna. nagyon sok örömöt kívánok a kutyusodhoz:)
Ha udvaron tartod a kutyust, s elkóborolhat, akkor jobb a nyakörv, mert azon könnyen, praktikusan lehet tartani a bilétáit (oltási biléta, s a neve, elérhetõsége), s látszik, hogy nem kóborkutya. Hogy szorítja a nyakát, ha húz?? Ez csak nevelés kérdése, a jólnevelt kutya úgy sétál, hogy lazán lóg a póráz. Ha felesleges rá állandóan nyakörv, mert lakásban lakik, akkor meg jobb a hám.
Nagyszõrû kutyáknak nem jó a hám! A spancinknak nagyon becsomósította a szõrét, anyu 5 órán keresztül fésülte ki a hónaljánál a csomót!
A nyakörvbõl könnyebben ki tud bújni, vagy nagyon szorosan teszed rá. Ha amúgyis kistermetû, jobb a hám. A belebújás miatt kiskorban kell erre szoktatni. Ha van a közeletekben olyan kereskedés, ahova beviheted a kutyust (pl. http://www.fressnapf.hu), ott ki tudod választani a megfelelõ méretet is.
hám szerintem is és van hám kicsire is
Vannak kistermetû kutyákra gyártott hámok is...
Kis termetû kutyának jobb a nyakörv, hámot erre a testalkatra amúgy se nagyon találni. Azokat inkább a masszív, erõs kutyáknak gyártják.
Egy palotapincsi általában nyomott orrú. Sõt, én még nem is láttam nem nyomott orrút. Mivel nyomott az orra, ezért ajánlott inkább a hám+póráz kombináció.

Melyik a jobb kombináció? Hám+1-méteres textil vagy bőr póráz. Hám+Flexi. Nyakörv+Flexi, Nyakörv+1-méteres textil vagy bőr póráz.

Legjobb válasz: Milyen fajta kutya? De igazából nem lényeg... Ha nem akarod, hogy húzzon, mint egy õrült, akkor nyakörvet vegyél és sima pórázt. Ezekkel a legkönnyebb normálisan sétálni tanítani a kutyát, se a flexivel, se a hámmal nem tanulja meg hogy nem szabad húzni. Ha tud rendesen láb mellett sétálni, akkor lehet flexi, meg hám is, de csak ha tud sétálni.

Milyen fajta kutya? De igazából nem lényeg... Ha nem akarod, hogy húzzon, mint egy õrült, akkor nyakörvet vegyél és sima pórázt. Ezekkel a legkönnyebb normálisan sétálni tanítani a kutyát, se a flexivel, se a hámmal nem tanulja meg hogy nem szabad húzni. Ha tud rendesen láb mellett sétálni, akkor lehet flexi, meg hám is, de csak ha tud sétálni.
Az alap h a kutya tud láb mellett laza pórázon menni. Így: Nyakörv+1-méteres textil vagy bõr póráz. (talán még a hám ok, de a flexi semmiképp) És egyértelmûen a flexi-hám kombó a legrosszabb.
Miért bántjátok?? semmi rosszat nem kérdezett!! Válaszoló: húzós kutyának:nyakörv+textil vagy bõr ha tud sétálni normálisan akkor teljesen mind1 ;) de én a flexit azért nem szeretem mert nem tartja a kutyét normál kontroll alatt :S Am. én hámmal és textillel a másik kutyám meg hámmal és bõr pórázzal sétáltatom
Akkor csináld azt amit a okos ismerõsöd. Ha már eldöntötted hogy akarod elrontani a kutyádat akkor minek kérdezed mások véleményét? Látjuk, hogy nagyon okos vagy te is, de ha nem érdekel a jó tanács akkor nem kel kérdést kiírni.
Az utolsó.
Kutya méretétõl is függ, és hogy simán jön láb mellett, vagy szeret húzni. Hogy el tudod-e engedni kitombolni magát egy parkban, vagy nem. Példának: Mi panelban lakunk, egy 6-7 kg körüli kutyánk van. Van nyakörve, de azon csak biléta van, amúgy hámmal visszük mindig és általában flexivel. De van textil póráza is 2 méter kb. Naponta 3-4-szer visszük le õt, szinte mindig flexit használunk. Néha a rendes pórázt, ha elengedem a parkban. Ha nagy testû kutyám lenne, vagy legalább közepes, akkor nyakörvet tennék rá, azt is textilt, mert mosható és strapabíró. S valószínû akkor nem flexiznék, hanem sima pórázon vinném. De nem 1 méteresen, az mi? Szerencsétlen jóformán odébb se tud lépni tõled pisilni? Miénk szeret pár méterrel odébb menni ha kakil pl. Azzal szarul érezné magát. De ha kertes házban laknánk, ahol szabadon van, s "csak sétálni" vinném, akkor jó a póráz tényleg.
A flexi szeszélyes, bármikor elromolhat. Kiakad, elszakad, egyszóval sose vagy biztonságban vele. Én a bõrnyakörv, bõrpóráz híve vagyok. Hosszabb életû is, stramm is, és kordában lehet vele tartani egy nyugodt kistestû, és egy húzós nagytestû ebet is.
Utolsò variáciòt hasznàljuk.
Textil vagy bõr nyakörv, és textil vagy bõr max 2 méteres póráz.
Akkor nem értem mi a probléma, és hogy miért olyan fontos választ kapni. Vissza lehet keresni, nem egy pórázas kérdés van...
A kérdező hozzászólása: Választ!
A kérdező hozzászólása: Utolsó nekem nincs kutyám.
*nem kell
A kérdező hozzászólása: Hát egy ismerõsöm hámmal és flexivel sétáltat
A FLEXI ELSAKADHAT?

Melyik a jobb: hám vagy nyakörv? Német juhászkutyám van, 6 éves kan. Eléggé érdeklődő, szóval rángatja a pórázt. Ajánlották a hámot, de bizonytalan vagyok ez ügyben. Azt mondták, hogy a hámmal nem tudna annyira elhúzni. Tapasztalat van valakinek?

Legjobb válasz: Ha nyakörvvel, huz, a hámmal elvisz a francba:)))) Én a helyedbe folytó láncot tennék rá. menj le egy kutyasuliba, ott megmutatják, hogyan kell használni, mert azt sem szabad ész nélkül rángatni.

Ha nyakörvvel, huz, a hámmal elvisz a francba:) ))) Én a helyedbe folytó láncot tennék rá. menj le egy kutyasuliba, ott megmutatják, hogyan kell használni, mert azt sem szabad ész nélkül rángatni.
Hámmal még jobban tud húzni. Jól bele tud feszülni még a torkát sem birizgálja. Gondolj csak bele, a szánhúzó kutyák nyakörvben vagy hámban húznak?? :oP Én retreiver pórázt javaslok, ha le szeretnéd szoktatni a húzásról.
Fojtólánc helyett a retreiver póráz sokkal precízebb, gyorsabban tanul vele a kutya és nagyobb a kontroll.
Hát az igaz, hogy a hámmal jobban húz, de megmondaná valaki, hogy mi az a retriver póráz?:O Amúgy meg a fojtó lánc se jó szerintem, a mi kutyusunkon is az van, mert az évi egyszeri oltásnál csak azzal lehet lefogni, de olyankor is úgy szoktuk sajnálni. (persze nem húzzuk neki szorosra, de magának becsavarja) Azt nem ajánlanám.
No hám! Semmiképpen sem! Kicsit koros a kutya, de tanulni sosem késõ. És pórázon sok gyakorlatozás! Azért kell a kutyasuli (de az sem mindegy melyik!) mert ott megmutatják, hogyan kell vezetni.
Retriever póráz: http://www.retrieversport.hu/images/poraz.jpg A lényege nagyjából ugyanaz mint a fojtóláncnak, csak az anyaga, vastagsága és kezelése más. Ahogy a képen is látszik a retriever pórázon van egy rögzítõ gyûrû. Felteszed a kutya nyakára, felhúzod egészen az álla alá és a füle tövéig és úgy rögzíted h egy nagyon kicsi lazuló játéka legyen, de ne csússzon le a kutya torkához mert akkor nem ér semmit. Nagyjából az elsõ lépések után gyönyörûen fog jönni a kutya, neked csak kicsiket kell korrigálnod (meg-meg húzni, nem tépni, nem végig feszíteni, apró rántásokkal korrigálni) és a jóra (amikro laza a póráz és nem feszül/feszíted meg a nyakán) ráerõsíteni. Sokkalta hatásosabb mint egy fojtólánc (amibe egy érzéketlenebb, vagy "leszarom" tipusú kutya ugyanúgy befeszül)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :) )) Igazán sokat segítettek. :) Remélem nem késõ még "megtanulnunk" szépen sétálni pórázzal. Nagyon életerõs kutya, egyszer tudtam igazán kifárasztani, de azt is kínszenvedés volt elérni :D A hámot azért ajánlották, mert a nyakánál nem érzi annyira a fájdalmat, mint mellkasánál, és ha ott meghúzom egy picit az rosszabb neki..állítólag. Na de valószínû kipróbáljuk ezt a másik láncot! Tényleg köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!