Találatok a következő kifejezésre: Melyik híres született meg (1 db)

Melyik híres gyógyszer született meg a 606. kísérletre a kutatás során?

Legjobb válasz: Paul Ehrlich Nobel-díjas német kutatóorvosr a 605 sikertelen kísérlet után fedezte fel a vérbaj szérumát, a Salvarsant.

Paul Ehrlich Nobel-díjas német kutatóorvosr a 605 sikertelen kísérlet után fedezte fel a vérbaj szérumát, a Salvarsant.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a különbség az epika és a próza között?

Magyartanáromat is kérdeztem erről, de nem tudott elfogadható és kielégítő választ nyújtani.

4

Mit jelent az alabbi rovasirassal irt szoveg?

a href="http://i.imgur.com/YuyfZjc.jpg?1" target="_blank">http://i.imgur.com/YuyfZjc.jpg?1

3

Matula hogyan mosott fogat a berekben?

1

Mit tudunk a papír talpú bakancs legendájáról?

Főként amatőr történészek körében felbukkanó állítás, hogy a II. magyar hadsereg veszteségeinek egyik oka a híres/hírhedt papírtalpú bakancs. Visszaemlékezéseket olvasva a legenda leghatározottabb tagadásával találkozom. A kérdés megítélése az ún. baloldalon tény. Az ún. jobboldalon szervezési és szállítási kérdésként kezelik a kérdés és a mindenhol felbukkanó nyerészkedő katonai szállítókkal.

Hol tudnék utána olvasni megfontolt és komoly eredeti forrásokból, létezett-e ilyen bakancs-probléma, hogyan kezelték, ha volt és egyáltalán, mikor került ez a kérdés be a városi legendák körébe? Hiszen ezt a kérdést mára már-már vallásos elkötelezettséggel védik vagy támadják hozzá nem értő amatőrök.

6

Mi az a szociológia? A pszichológia egyik ága?

6

Hogyan lehet ma valakiből Magyarországon ókortörténész? Képzés? Nyelvek? Kompetenciák?

Úgy tudom az ELTE, SZTE, PTE intézményekben van külön MA, illetve megfelelő doktori iskola. Azt szeretném megtudni, hogy lehet e például úgy ókortörténésszé válni, hogy elvégez az ember akár egy hadtörténész MA-t és utána jelentkezik ókortörténeti doktori iskolába.
Ha lehetne a szegedi információk érdekelnének jobban, de köszönöm mindenki válaszát.

1

Mi az oka annak, hogy a legtöbb találmányt az europid emberi rassznak köszönhetjük? Miért maradtak el fejlődésileg a negridek például?

6

Heidegger Lét és idő művét olvasta valaki, vagy van valami anyaga róla?

Nagyon hasznos lenne

3

Miért csatlakozott II. Rákóczi Ferenc seregéhez a labancok egy része?

Sürgős lenne,de a könyvekben és a neten sem találom. Segítsetek légyszi !!
Köszi előre is !!!:)

3

Szerintetek mi történne ebben a helyzetben, ti mit csinálnátok, és mit mondanátok ilyenkor?

egyik gyakorikérdésekes kérdés megválaszolása közben felmerült bennem egy kérdés:
"megnézném amúgy hogy mi lenne, ha minden ország kiválasztana egy embert aki származásilag is az adott országból való, és az országban élők jellemző vonásaiból leginkább a legjobb lenne, és folyékonyan beszéli az angolt, aztán egy (hatalmas) szobába összezárnák őket azt az egyetlen egy feladatot adva nekik, hogy beszélgessenek. és mindezt felvennék, hogy a beszélgetések alapján mindenki maga eldönthesse, hogy kiket tart a legokosabbnak. na azt megnézném! :D"
szerintetek mi történne ebben a helyzetben, te mit csinálnál, ha épp téged küldene Magyarország, kikhez mennétek oda(tegyük fel, mindenkin lenne egy kis kitűző, amin rajta van az ország neve ahonnan küldték, és a saját neve is), és mit kérdeznétek, miről beszélgetnétek vele? ha filozófiai témák merülnének fel, hogyan jellemeznétek a magyarok gondolkodását, és mi az amitől a saját gondolkodásmódotokat különlegesnek tartjátok(ha annak tartjátok. de hát ki nem...?)
szerintetek milyen érdekes helyzetek merülnének fel? lennének verekedések, összeveszések? kik jönnének ki jól egymással? szerintetek segítené egy ilyen találkozó a világ országainak együttműködését és jó viszonyát, vagy inkább csak konfliktusok lennének?
+kérdés: nem lenne jó leszervezni egy ilyet, és tényleg összehozni? csak angolul beszélhetne mindenki, így a TVben is simán le lehetne adni több részletben. vagy túl kockázatos egy ilyen dolog? csináltak már ez előtt hasonlót, ahol semmi köze nem volt a dolognak a politikához, de a cél az volt hogy eldöntsék beszélgetések, és nem tesztek meg egyebek alapján, hogy ki a legokosabb? és ti mi alapján döntenétek el magatokban, hogy ki a legokosabb, ha csak az számít ami ezen a találkozón történik?
egy átlagos magyar mit csinálna szerintetek? egy idióta magyar mit csinálna? és egy magyar zseni?
elég az is ha néhány kérdésre válaszoltok, érdekel mindenkinek a véleménye :D

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!