Találatok a következő kifejezésre: Melyik fajta a legalkalmasabb a (10 db)

Szobacicát szeretnék. Melyik fajta a legalkalmasabb/legjobb?

Legjobb válasz: Bármelyik cicából lehet jó szobacica.Nekem egy egyszerû házi(vagy,hogy hívják?olyan mint a kutyáknál a korcs)cicám van,könnyen tanítható elsõ perctõl szobatiszta cica.Imádom!

Bármelyik cicából lehet jó szobacica.Nekem egy egyszerû házi(vagy, hogy hívják?olyan mint a kutyáknál a korcs)cicám van, könnyen tanítható elsõ perctõl szobatiszta cica.Imádom!
Perzsa
Nekem sziámi cicáim vannak. Egyébként mindegy. Én minden cicát imádok.
Orosz kék, Brit (olyanom van), vagy akár sima házi.
Szerintem is bármilyen rövid szõrû mehet a lakásba.Nos a perszák nem tudom, h mennyire hullajtják a szõrüket, de tudok egy nénit, aki perzsa cicát tart és csupa szõr minden. Nekem a lakásban egy rövidszõrû cicám van (cirmos) és egyáltalán nem feltûnõ, ha hullik a szõre, nálunk nem lehet látni.Persze van, csak nem szembetûnõ. :) Szerintem rövidszõrû cicát válassz, de ez már a te dolgod. :)
A http://www.whsikas.hu fõoldalán, a jobb alsó sarokban van egy kis alkalmazás, aminek a segítségével megtudod melyik cicafajta illik hozzád, és a körülményeidhez. Amúgy nekem sima házicicáim vannak, és nagyon jó szobacicák. :)
cirmos mint fajta?:D Bármlyik lehet. olvasgasd végig a fajtaleirásokat és dönts te melyik a legjobb, minem ismerünk téged:)
Cirmos? :)
A cicáknál nincs ebbõl a szempontból olyan nagy különbség, mint a kutyáknál. Abban viszont igazad van, hogy érdemes olyat választani, amelyik kevésbé kényes bundájú. Házicica, rövidszõrû fajták, pl. sziámi mind jók. (A perzsát nagyon gyakran kell fésülgetni hosszú szõre miatt.)
A kérdező hozzászólása: nem kamukérdés. tényleg szeretnék, bár még vacillálok, h macska legyen e vagy esetleg vmi más pl kutyus :) és érdekel(t), h melyik cica lenne a legjobb szobacicának, hátha ez segít dönteni :)
Minden állatnak hullik a szõre, a cicának is. Hogy ezt ki mennyire látja soknak vagy kevésnek, az szubjektív. De ha naponta átsimogatod spec.kesztyûvel, azon marad a sok bunda és a szõnyegedre jóval kevesebb kerül. Bármilyen cicából lehet szobacica, ha kiskorától kezdve bent tartod.
Kamu kérdés.Ám szerintem perzsa.
A kérdező hozzászólása: és mennyire jellemzõ, h hullajtja a szõrét (minden fajtánál érdekelne ez is)? ha kicsit az nem gond, de nem szeretném ha minden folyton csupa cicaszõr lenne :) :)
Nekem perzsa cicóm van, szobában, kicsit barátságtalan, de szerintem ez csak egyénfüggõ, nem fajta, hullik a szõre, de ha minden nap fésülöd, akkor gyönyörû, és nem csomósodik össze, viszont mivel anya gyûlöli a macskaszõrt, hogy mindenhol ottvan, sokszor le van borotválva a cicc :/ de úygis nagyon aranyos.

Örző-védő munkára melyik fajta a legalkalmasabb ezek közül:bordeauxi dog, cane corso, rottweiler?

Szeretném,ha egyik fajtát se hurrognátok le,hanem civilizált válaszokat adnátok.Nem provokálásként kérdezem.Köszi el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: A legjobb a rottweiler, utána a cane corso. De õszintén abban semmi rossz ha megmondom azt ami szerintem igaz: a b. dog szerintem nem alkalmas erre, legfeljebb az ijesztõ kinézete lehet hasznos. Szerintem nem egy kifejezett munkakutya inkább olyan divat hogy milyen extrém a kinézete. Legalábbis a mai formájában biztos nem, régen lehet. Sportra én tuti nem alkalmaznám de nem biztos hogy te arra éretted.

A legjobb a rottweiler, utána a cane corso. De õszintén abban semmi rossz ha megmondom azt ami szerintem igaz: a b. dog szerintem nem alkalmas erre, legfeljebb az ijesztõ kinézete lehet hasznos. Szerintem nem egy kifejezett munkakutya inkább olyan divat hogy milyen extrém a kinézete. Legalábbis a mai formájában biztos nem, régen lehet. Sportra én tuti nem alkalmaznám de nem biztos hogy te arra éretted.
Nekem is az a véleményem, mint az elsõnek. Volt már 2 rotim, most egy cane corsom van. Talán a rotik kicsit elszántabbak voltak, inkább "munkakutyásak", folyamatosan figyelték az eseményeket. A corso mindamellett, hogy szintén alkalmas erre, nagyon õrzi a területét, iszonyú kényelmes fajta:) Szeret pihenni, lustálkodni a melegben. Az enyémnek már sok, ha egésznap kint kell lennie. A boerdauxi dog szerintem nem igazán alkalmas ÖVre. Túl jámbor, nyugodt fajta. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Én is a rotira tippelek. :) De én a bordeux-i dogoról nem is tudtam, hogy ennyire nem érdekli az ÖV. Mostmár ezt is tudom. :) Szerintem a cane corso is jó ilyenre, de én mindenképp a rotinak adom a voksom. :)
Rottweiler
sorrendet mondok, mert alapvetõen mindhármat fel lehet rakni karra... rottweiler corso bordeaux-i dog
Normális kérdésre lehet normális választ adni. Nem harcikutyázol vagy a szomszédgyereket akarod megetetni vele, akkor miért ne válaszolna mindenki normálisan? Az örzõ-védõ munka egy nagyon jó munka a kutyának, ha ugy csinálják ahogy azt kell :) Az elsõ által felállított sorrenddel 100%ig egyet értek.
és ne parázz már, nem mindig vannak idióta válaszok :)
A kérdező hozzászólása: Nem létezik.Három válasz, véleményleirás és még egyik sem támadja a másikat, a vélemények megfogalmazása is civilizált.KÖSZI.
A kérdező hozzászólása: Az ilyen vélemények vagy megállapitások, mint a tiéd, Második, helyén valók és a jóérzés határán belül vannak.Én azt nem akarom a válaszok közt olvasgatni, hogy ilyen agressziv az egyik, vagy igy öli meg a gazdáját a másik, vagy idegbeteg kutyák stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi Elsõ, valahmi ilyen stilusu válaszokra gondoltam.Pl. sorrend.Anélkül, hogy valamelyiket mocskolnánk..Mert tényleg mind a három jó az efajta munkára.
rotweiler cane corso bordeuyi dog ezek szép erõs kutyák nagyon jó õrzõ védõk
Én egy rottweilerrel és egy bordeauxi-doggal élek egy háztartásban a barátommal :) A rotit rendszeresen hordom ÖV-re, nagyon jól csinálja, mindig éber, tényleg neki való az ÖV. Egy jól szocializált, engedelmes rotival a legnagyobb sikereket is elérhetitek az ÖV-ben. A kutyasuli szokott tartani bemutatókat, több fajtával, minket már fel is kértek, hogy menjünk, mert a mi rotink kiváló ÖV kutya. Engedelmességi vizsga kell csak hozzá, meg mondjuk, hogy legyen minimum 1, 5 éves. Még ennél fiatalabbnak csak vadításnak nevezhetjük az ÖV-t, amit normális kutyaiskola nem vállal be. A bordeauxival is elkezdtük az ÖV-t, de borzalmas volt benne, pedig õ is jól szocializált, engedelmes, stabil idegrendszerû kutyus. Egyszerûen nem nekik való ez a sport. Nála most az obedience-t kezdtük el, egyenlõre teljesen jól haladunk benne. Nekik nem való az örzõ-védõ komolyabb szinten. Persze, addig a szintig azért eljutottunk, hogy parancsra megvéd engem, de tovább nem haladtunk. Igen, a legjobb sorrend: 1. Rottweiler 2. Cane Corso A bordeauxi-dogot inkább fel sem írom, ugyanis nem sorolhatjuk õket az örzõ-védõ kutyák közé.
Nincs is lényegesebb hozzáfûznivalóm, sorrend ugyanaz mint amit elsõ válaszoló írt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek.Ezekbõl a válaszokból már tud egy két következtetést levonni az ember. És jó kutyázást továbbra is.

Melyik fajta a legalkalmasabb terelésre?

Lehet nem magyar fajta is.

Legjobb válasz: én nem nagyon vagyok ebben a témában jó, de szerintem a mudi. terelõ kutyát szeretnél? A mudi mellett még szerintem a pumi, puli, õket is szokták használni. biztos még van sok, de sajnos msot nem jut több az eszembe

Több bordert is ismerek és egyik sem ilyen, mind borzasztó okos, engedelmes, barátságos kutya. A borderek képesek önállóan gondolkodva terelni a juhokat. Ha nekem terelésre kellene, biztosan ilyet vennék.
Valamit összekeversz. Én MUNKAVERSENYEN voltam, nem TERELÕVERSENYEN a kutyámmal. Ahol nem azt nézik hogy van-e ösztöne a tereléshez, hanem mindenféle feladatokat amiket meg kell tanulni. És a híres nagy sportolók hogy a francba válaszhatnának mudit, amikor NEM IS TUDJÁK, hogy létezik ilyen fajta? És mint már mondtam, de elsiklottál felette: TERELÕTÁBOROKBA, TERELÕVERSENYEKRE járok. NEM EGY BORDERT LÁTTAM. Azt láttam, hogy az összes munkaborder ilyen. Ez nem rossz szokás, hanem egyszerûen ilyenek. Meghalnak ha nem dolgozhatnak szószerint... És munkába is belehalnak, mert nem írják abbahagyni... Ez miért jó? Szerintem nem csak az kéne a fontos legyen, hogy megnyerjék a versenyt... Nem olyan jó szerintem egy munkagépnek lenni. :S De te tudod, ez biztos jó a kutyának, hogy egy perce sem tud megnyugodni...
én nem nagyon vagyok ebben a témában jó, de szerintem a mudi. terelõ kutyát szeretnél? A mudi mellett még szerintem a pumi, puli, õket is szokták használni. biztos még van sok, de sajnos msot nem jut több az eszembe
A kérdező hozzászólása: Igen terlõ kutyust szeretnék.
Szerintem a mudi! A még meglévõ oásztorok nagy része is mudit vagy mudihoz haosnló kutyát használ. A pulinak mára sajnos eléggé alábbhagyott a terelési ösztöne. Persze a border collie is, de szerintem mellette nem lehet egy nyugodt perced, munkamániás. A mudi nem munkamániás, mégis ugyanúgy éehet vele dolgozn. Ezen kívül mindenkinek bordere van aki versenyzik valamit, szóval a mudi sokkal különlegesebb! :)
belga juhász jó terelõ meg a border collie is
a juhászkutyák. sok féle van
Amúgy ajánlom a Nemzetközi Kutya Magazin 7. számát, ahol a mudról van szó, és képzett, tudós ember mondja, nem én az egyszerû kutyás sportoló, hogy nem is olyan jó munkamániásnak lenni.
Border collie, pul....
Szerintem a profi sportolók, akik kutyaiskolákban oktatnak, világbajnokságokon vesznek részt jobban meg tudják ítélni, hogy melyik az alkalmasabb fajta terelésre és agilityre egyaránt. Attól még hogy egy ilyen agyonszaporított, idegbeteg bordert láttál, attól még nem kellene leírni õket egybõl. Én is láttam már idegbajos mudikat mégsem hozom fel, mert tudom hogy nem mindegyik olyan. Attól hogy a tied ilyen "szuperzseni", amit kicsit nehezen tudok elképzelni, hogy még egyszer sem tereltél és megelõzte a képzett bordereket, attól még nem mindegyik mudi ilyen.
A profi sportolók is borderrel agilityznek, borderrel terelnek, õk jobban tudják szerintem, hogy melyik kutya képes jó eredményt elérni bizonyos sportban. Biztos nem amiatt választották a bordert, mert az a felkapott, hanem mert az egyik legjobb sportkutya. A világ legnagyobb agility versenyein is szinte mindenhol border a befutó, szóval ne mondd hogy a mudi jobb, ha jobb lenne akkor azzal versenyeznének legalább a magyarok.
"A mudi még ma is remekül példázza azt az érzékeny, de nem labilis, tettrekész, de nem hiperaktív, gazdára, és nem valamely feladatra mániákusan koncentráló személyiséget..." Amúgy magyaroknál már csak azért sem ismerik, mert ciki a magyar eredti, a jó a külföldi: lásd: német juhász, border collie stb... "Sokan keresnek maguknak kutyát úgy, hogy ugyan élénk ebet szeretnének, de nem kívánnak egy hiperaktív jószág labadobáló rabszolgái lenni egy életen át. " Ilyesmikre gondoltam...
Hát lehet, én viszont terelõtáborokba járok és terelõ versenyekre a mudimmal és ott láttam ezeket sajnos. Hidd el, egy munkaborder ilyen, én csak ilyet láttam... Jöttek páran családi borderrel is, akik még sosem tereltek, hát azok valóban nyugodtabbak voltak. Ez fusztráló a kutyának.
Ez nem olyan biztos, van sok ugyanolyan tehetséges kutya, csak nem ismerik a fajtájukat... Tehát nem népszerûek, így nem is tudják az emberek azt választani. Azon kívül az élet egy munkamániás borderrel szerintem a legjobb... És ezt tapasztalatból mondom... Szóval amikor a kutya azért meghal, mert 50 fokban szaladgál a kerítés mellett, mert a másik oldalon 100 méterre! birkák legelésznek, akkor az már nem normális szerintem... Oké, hogy szeret dolgozni, de azért gondolkodni is kéne, hogy hm most nem tudok odamenni, akkor addig nem izgatom magam, majd ha bevisznek a másik oldalra, akkor rájukhajtok...
Nem véletlenül van sok, szuper sportkutyák.
Szerintem csak akkor vegyél bordert ha tucatkutyát akarsz... A versenyzõk, kutyások között rengeteg van...
A border collie! Vannak olyan kennelek, ahol munkára is alkalmas kölykök vannak.
unikum lenne manapság a puli, amúgy a pumi is, colli
A kérdező hozzászólása: Nem mondod... Gondoltam hogy nem az örzõ-védõk vagy az ölebek... Azt kérdeztem melyik FAJTA!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Border collie lesz, már elõ is jegyeztem egy tenyésztõnél a következõ alomra.


Melyik Paulownia-fajta a legalkalmasabb telepítésre? Mi a külömbség a smaragdfa, az oxifa, a shang-tong között?

Legjobb válasz: Mindhárom paulownia hibrid. A smaragdfa és az oxyfa magyar fantázianév, a shantong (shan tong) kínai elnevezés. Bár mindhárom hibrid szülõfajtái azonosak, a végeredmény azért mégsem teljesen ugyanaz. Eltérés mutatkozik a fagytûrésben, növekedési erényükben és egyéb tulajdonságaikban is. Érdemes megnézni: paulowniafa.hu

Mindhárom paulownia hibrid. A smaragdfa és az oxyfa magyar fantázianév, a shantong (shan tong) kínai elnevezés. Bár mindhárom hibrid szülõfajtái azonosak, a végeredmény azért mégsem teljesen ugyanaz. Eltérés mutatkozik a fagytûrésben, növekedési erényükben és egyéb tulajdonságaikban is. Érdemes megnézni: paulowniafa.hu

Most vörös a hajam, szeretném kiszőkíteni. Melyik fajta hajfesték erre a legalkalmasabb?

Vigyázni szeretnék, neh. leégessem, és még az érdekelne, h. kb hány festés után kapom meg a várt eredményt, ha most nem túl sötét,inkább barnásba hajló vörös hajam van, és aranysz?két szeretnék?

Legjobb válasz: Le kell szívatni hidrogénnel, mindenképpen. Én nem kísérleteznék, menj el fodrászhoz!

Le kell szívatni hidrogénnel, mindenképpen. Én nem kísérleteznék, menj el fodrászhoz!
A kérdező hozzászólása: egyik rokonom fogja megcsinálni, aki ugyan már nem dolgozik, de fodrász a szakmája. csak érdekelne, hogy milyen festéket célszerû vennem hozzá
Ha fodrász volt, akkor õ a profi, neki kéne megvennie a NEM hajfestéket, hanem a szõkítõt...
A fodrászodnak kell tudni h melyik a legkiválóbb hajfesték...sztem professzionálisat vegyetek, ne olyat amit minden DM-ben meg lehet venni. A színe nem lesz elsöre , se másodikra olyan amilyet szeretnél, mert én is sokat változtattam a hajam színén régen és sok idö volt, mire elértem a kívánt hatást.A vörössel a legnehezebb, mert olyan színpigmenteket tartalmaz, amelyik nehezen kopik ki a hajból, és átüt, hiába befested.De azért sok sikert neked!!
Van egy szer, ami leszedi a színt, de nem hidrogén, fodrászkellékes boltban kérdezz rá, sajna a nevét nem tom.

Melyek a legalkalmasabb fajták agilityzni?

a border collien, a jack russelen és a sheliten kívül.(: Illetve melyek a legokosabb kutyafajták?

Legjobb válasz: Uszkárok, papillon, belga juhászkutyák. Szerintem nincs olyan, hogy legokosabb fajta, mert minden kutya egyedi és az lesz az okos, amelyikkel foglalkoznak.

Uszkárok, papillon, belga juhászkutyák. Szerintem nincs olyan, hogy legokosabb fajta, mert minden kutya egyedi és az lesz az okos, amelyikkel foglalkoznak.
Aussie, uszkár, belga juhászkutyák, törpe pinscher...A kutyikat pedig intelligencia szerint sorba szedték, valaki be is linkelte korábban, de most meg nem mondom, hol láttam.Azt tudom, hogy a border az elsõ helyen áll...Ha megtalálom, linkelem!
A kérdező hozzászólása: Okéé.(: ha belinkelnéd, azt megköszönném.
Keresem :)
maxiban: belga - azok közül is egy kisebb, kompaktabb mali, kelpie talán (de sajnos a világ élmezõnyében nagyon régóta nincs kelpie), valamint a horvát juhász. midi: mudi, pumi, uszkár, kooikerhondje, duck tolling retriever, manchester terrier, pireneusi juhászkutya mini: cavalier, papillon, parson russell, border terrier Esetleg nézd még át a tavalyi VB eredménylistáját: http://www.dvg-hundesport.de/2010/content/ergebnisse.de.html

Melyik fajta ló a legalkalmasabb díjlovaglásra?

Selle? vagy az egyáltalán nem?

Legjobb válasz: Oldenburgi,hannoveri,sportlovak.

Oldenburgi, hannoveri, sportlovak.
Holland sportló is kiemelkedõen jó.
A legtöbb ló alkalmas. De ez nem fajtától függ, hanem képzettségtõl. Mondjuk egy telivért nehezebb díjlóvá képezni de nem lehetetlen!
Lipicai és andalúz lovaknál nagy az esélye, hogy díjló mozgása és képességei vannak :D
Én kisbérivel versenyzek. Megállja a helyét.:)

Melyik fajta úszás a legalkalmasabb a hát erősítésére? Szélesíteni szeretném, és eltüntetni a kiálló lapockáimat.

Legjobb válasz: szia én személy szerint nem vagyok szakértõ,viszont 3évig rendzseresen úsztam,én a hát ill. pillangó úszást ajánlom remélem tudtam segíteni

szia én személy szerint nem vagyok szakértõ, viszont 3évig rendzseresen úsztam, én a hát ill. pillangó úszást ajánlom remélem tudtam segíteni

Melyik az a papagáj fajta, ami a legokosabb, ami a legalkalmasabb arra, hogy beszélni tanuljon?

Gondoltam veszek egy papagájt,és nemtudom milyet vegyek!:)

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod,és ne félj,nem vagyok gyerek,ha úgy döntök,hogy veszek egy papagájt,akkor annak mindig,és jó helye lesz a családban! Üdv !

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, és ne félj, nem vagyok gyerek, ha úgy döntök, hogy veszek egy papagájt, akkor annak mindig, és jó helye lesz a családban! Üdv !
A jákó pont neked való csak sokat kell vele foglalkozni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!