Találatok a következő kifejezésre: Melyik fajta a (750 db)

Melyik fajta a jobb, Pomerániai Törpespicc, avagy Bolognai Pincs? Melyik szőre igényel kevésbé kozmetikust? Melyik fajta előnyösebb?

Legjobb válasz: Egyik sem jobb vagy elõnyösebb. Vannak tulajdonságaik, amiket az emberek egy része pozitívumként értékel, mások meg nem. Például a pomerániai ára a legtöbb esetben negatívumként jelenik meg, néhányan viszont direkt örülnek is neki, hogy drága "luxuskutyájuk" van. Olvass utána a két fajtának, és döntsd el, hogy számodra melyik a jobb.

Egyik sem jobb vagy elõnyösebb. Vannak tulajdonságaik, amiket az emberek egy része pozitívumként értékel, mások meg nem. Például a pomerániai ára a legtöbb esetben negatívumként jelenik meg, néhányan viszont direkt örülnek is neki, hogy drága "luxuskutyájuk" van. Olvass utána a két fajtának, és döntsd el, hogy számodra melyik a jobb.
Nekünk Bolognes van, egyéves s még nem látta kozmetikus. Hetente 3-4 szer fésülgetjük, de van aki ezeket a kutyusokat 2-3 havonta viszi kozmetikába. Ha sok pénze van? Tegye. Mi egészségesen etetjük s kap némi immunerõsítõt is (immunovet ), de gyönyörû szép a szõre. A természete is nagyon jó s minden helyzethez alkalmazkodik. S szerintem szebb is!

Kangal // Tibeti masztiff? Ha kedveled és ismered is a kőkemény pásztorkutyafajtákat! Melyik fajta a szimpatikusabb a 2 közül? Miért?

Ha szereted az ilyen fajtákat, de nem annyira ismered, akkor itt van link (kép, videó): Kangal: képek

Legjobb válasz: Szerintem sem kéne összehasonlítani a két fajtát. Egyébként sem külsõ alapján kell ítélni, hanem tartásra alkalmasság alapján, és itt, Magyarországon kevéssé tûnik valószerûnek, hogy bárki is ilyesmi fajtákat akarna tartani. Vagyis inkább kevés embernek van rá alkalmas környezete. A masztiffról nem sokat tudok (csak a külsejét ismertem), de azt tudom, hogy a kangal meglehetõsen ingerlékeny fajta, ami rendben is van addig, amíg arra használjuk, amire való, semmiképpen sem ölebnek, kedvencnek, hanem pásztorkutyának, a nyáj õrzésére. A külseje alapján - mint ezt említettem, a kutyát a külseje alapján megítélni nagyon elhamarkodott döntés! - a kangal szimpatikusabb, nem szeretem a nagyszõrû kutyákat. Ráadásul sztem itt az éghajlat nem kedvez egy masztiff tartásának, csak kínlódna a nagy szõrével, és a terep nem alkalmas egy kangalnak, mert itt nincs akkora, emberektõl mentes terület, ahol dolgozhatna. Ilyen körülmények között mindkét kutya tartását puszta sznobizmusból ("Bibi, nekem olyan kutyám van, mint más senkinek!!!") állatkínzásnak minõsül.

Szerintem sem kéne összehasonlítani a két fajtát. Egyébként sem külsõ alapján kell ítélni, hanem tartásra alkalmasság alapján, és itt, Magyarországon kevéssé tûnik valószerûnek, hogy bárki is ilyesmi fajtákat akarna tartani. Vagyis inkább kevés embernek van rá alkalmas környezete. A masztiffról nem sokat tudok (csak a külsejét ismertem), de azt tudom, hogy a kangal meglehetõsen ingerlékeny fajta, ami rendben is van addig, amíg arra használjuk, amire való, semmiképpen sem ölebnek, kedvencnek, hanem pásztorkutyának, a nyáj õrzésére. A külseje alapján - mint ezt említettem, a kutyát a külseje alapján megítélni nagyon elhamarkodott döntés! - a kangal szimpatikusabb, nem szeretem a nagyszõrû kutyákat. Ráadásul sztem itt az éghajlat nem kedvez egy masztiff tartásának, csak kínlódna a nagy szõrével, és a terep nem alkalmas egy kangalnak, mert itt nincs akkora, emberektõl mentes terület, ahol dolgozhatna. Ilyen körülmények között mindkét kutya tartását puszta sznobizmusból ("Bibi, nekem olyan kutyám van, mint más senkinek!!!") állatkínzásnak minõsül.
Nekem a kangal jobban tetszik. De igazából a tibetit nem ismerem annyira... mindössze kiállításon láttam... számomra félõ hogy (talán) már kezd "elkultúrkutyásodni". A verekedtetést én is elítélem. De tetszik pásztorkutyák karakán jelleme, ha módom lesz rá (szeretnék egy tanyát) biztos lesz pásztorkutyám is. Elsõsorban kuvasz, de mivel mind külsejében, mind jellemében nagyon tetszik, szeretnék kangalt is.
Én válaszolok kérdésedre.Nekem a kangal jobban tetszik.A tibeti se csúnya, csak nekem jobban tetszenek a rövid szörû kutyák.Amúgy mindkét fajta nagyon jó pásztorkutya, nem kellene lehurrogni õket....
A kangal olyan mint egy német dog és valami hosszúszõrû fehér kutya keveréke. Egyébként a Tibeti masztiff... hát az... inkább a kangal!
Szija! Elõször is utálom a kutya uszitást! Látom neked nagyon bejön, hogy két kutyát egymásnak haragitanak de tõlem nagyon távol áll ez a szitu már csak azért is, mert a kutya falkaállat és a kezdetek kezdetén ugyebár falkában éltek és irritáló, hogy az emberek mindent megtehetnek szegényekkel és saját fajtáraikat ennyire megutáltatják velük. Na mindegy szerintem a tibeti masztiff helyesebb kutya mint a kangal de csak néhány egyed tetszik pl mint az elõzõ hozzászóló is mondotta, a lógó szemü ebek nekem nem favorizálnak de a kangal se rossz amolyan keverék szerü szerintem is.
A tibeti masztiff nagyon ronda. Nem szeretem az ilyen természetellenes, lógó szemû stb kutyákat. A kangal úgy néz ki mint egy nagyra nõtt keverék. Szóval a kangal szebb, de olyan átlagos. Nekem a kaukázusi tetszik. De azért legjobban az olyan kutyákat szeretem akikkel lehet dolgozni. A kicsi pásztorkutyákat. :)
Nem azért extrém a fajta mert a hegyekbõl jött vagy mert sokat változott.. Egyszerûen hülyén áll a szõre meg lóg a szemhéja? Fúj... A kaukázusi viszonylag átlagosan néz ki (na igan van akinek az átlagos tetszik) és igaz picit már nagy szerintem de szép és kemény. A másik kettõ szerintem egyáltalán nem tûnik keménynek, fõleg a lógó szemhéjas a másik meg keveréknek néz ki... Utol se tudna érni szerintem olyan nagy állat... :D Meddig él egy ilyen nagy kutya? 8 évig kb... Hát ez mind csodás..
szerintem is undorító ez a fajta uszítás, de a kangal már régóta elnyerte a tetszésem. egy kicsit hasonlít az angol masztiffra szerintem
A kérdező hozzászólása: Szerintem a tibeti nem kezd kúlturkutyásodni, MO-n mindössze kb. 500 tvk-s egyed van, a szaporított, papír nélküli egyedekkel együtt sem éri el az 1000-et! És ez más országokban sincs máshogy. Egyszerûen csak ilyen! :D Am. köszi az utso 2 választ!
A kérdező hozzászólása: Hello Na gratulálok kedves második válaszoló a felülmúlhatatlan emberismerõ képességedért! Ki a f****m mondta, hogy nekem a csibészelés, vadítás bejön? Idézzed már! Azért linkeltem be azt a videót, mert ez jellegzetessége a török kangal tenyésztõknek, hogy összeeresztik a kutyákat. Én sem támogatom, elmaradott nép az biztos, de én nem ítélem el õket. Mert nem olyan náluk a kutyaviadal, mint nálunk, nem folyik a vér. ETTÕL FÜGGETLENÜL UNDORÍTÓNAK TARTOM A KUTYAVEREKEDTETÉST!!! A "kõkemény" jelzõ nem erre vonatkozik, és nem is a láncos tibeti masztiffokra, hanem arra, hogy a pásztorkutya (legyen akármilyen fajta, kuvasz-komondor-kaukázusi-középázsiai-jugoszláv-maremmano-tátrai-pireneusi-szlovák-délorosz-kangal-tibeti masztiff-románpásztor, stb...) egy kemény, igen magasan fejlett territórális- és õrzõ-védõ ösztönnel rendelkezik, amit csak valódi veszélyhezteben alkalmaz, ha nincs csibészelve. Errõl beszéltem. A tibeti masztiff sztem egyáltalán nem extrém, én már láttam élõben (szomszéd kerületben, ahol kutyámat szoktam sétáltatni, 3 ilyen kutya is van, egymáshoz közel) szóval nem vagyok teljesen tapasztalatlan, és állítom, hogy egyáltalán nem lassú, úgy fut, mint egy átlagos pásztorkutya. Amúgy viszont köszi a válaszokat. Ja, és akkor már én is elmondom, mit gondolok, nekem a KANGAL tetszik jobban, valahogy megfogott. :) És bocsi a ronda beszédért az elején, de nagyon felidegesített a második válaszoló írása, amikor fogalma sincs semmirõl!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Na most jól meglepõdtem, 5 órája írtam ki a kérdést, az eddigi kérdéseimre ilyenkor már jópár válasz érkezett, most meg csak 1. Mindegy, remélem még lesznek válaszok...A tibeti masztiffban szerintem nincs semmi természetellenes, abszolút normális kinézete van, csak õ hegyi pásztorkutya, akárcsak az általad említett kaukázusi. De a kau is ennyi erõvel lehetne extrém fajta, mert õ is iszonyat sokat változott az elmúlt 20 évben. Mindenesetre köszönöm szépen a válaszodat! :)
Ekkora baromságot írni, hogy a tibeti masztiffnak lóg a szeme. Én nem tudok repülõt vezetni, de nem is próbálom meg. Tartsd te is ehhez magad ha kutya fajtákról van szó.

Milyen fajta kutyát érdemes tenyészteni? Mely fajta a legkelendőbb?

anno dobermannokat tenyésztettünk,de fájdalmai miatt el kellett altatnunk az anya kutyát és felhagytunk a tenyésztéssel.Most újra szeretnénk,csak nem tudjuk milyen fajtát.Kisebb termet?re gondoltunk:shar pei,csaucsau,beagle,bassed hound.Melyik fajta a legkelend?bb?

Legjobb válasz: Inkább az angol cocker spánielre szavaznék! Kedves természetõ, gyerek és családcentrikus vadász kutyus!

Inkább az angol cocker spánielre szavaznék! Kedves természetõ, gyerek és családcentrikus vadász kutyus!
Már ne haragudj, de tenyészteni nem úgy kezd az ember, hogy melyiket veszik a legjobban. Úgy csak kutyát gyárt egy szaporító. A TENYÉSZTÕ azért dolgozik, idõt, pénzt és fáradtságot nem kímélve, hogy a szeretett fajta küllemben és képességeit tekintve egyre szebb, jobb és egészségesebb legyen. Egy kutyakiképzõ ismerõsöm mondta és én maximálisan egyetértek vele, hogy az az ember, aki egyetlen almot azért hoz le, mert abból hasznot remél, nem tenyésztõ és soha nem is lesz az. Az csak szaporító, abból meg van ebben az országban éppen elég. Ajánlott olvasmány: http://olcsokutya.uw.hu/
Én most kezdek komolyan foglalkozni a kutyatenyésztéssel. Elõszõr is kiválasztottam 2 jó kennelbõl származó kölyök kutyát az ország másik végébõl.Be kell lépni a MEOE-be, már most nézem a kiállítások idõpontját , pedig még nincs is nálam a kutya, kell egy jó állatorvos, meg kell tudnom, hogy a szûréseket hol végzik el, szóval még kb 2 év mire a kutyák tenyészthetõk lesznek.Tulajdonképp mindegy, hogy milyennel foglalkozol, mert ha komolyan foglalkozol velük már hónapokra elõre van jegyezve egy kiskutya.
Csak egy dologra kérlek: ne! Igaza van az egyik hozzászólónak: elég a szaporító ebben az országban. Ha kutyusokkal szeretnél foglalkozni ott vannak a menhelyek, mindig várják az önkénteseket. És, ha nyakadon maradnak a kiskutyák? Mivel te nem a minõséget, hanem a mennyiséget nézed. Lehet, hogy kevés lesz a vevõ, akkor mit csinálsz egy alomnyi kutyakölyökkel? Igazi tenyésztõvé válni nem kis munka!
szerintem nem úgy kell hozzáálni hogy melyik a legkelendõbb aki azt hiszi hogy majd tart 10-20 anyakutyát meg egy-két kant és milliárdos lesz az felejtse el a kutyatenyésztést ezt szaporitásnsk hívják egy igazi tenyésztõ kiállításokra jár törzskönyves egyedeket tart a tenyészetében és csak a legkiválóbbakat pároztatja a legkiválóbbakkal

Milyen fajta nikont ajánlatok? Melyik fajta a legjobb?

Modelleket szeretnék fényképezn,pilanat képeket,éjszakai életet fontos ,hogy legyenek benne olyan programok ,ami egysszere tobb képet készít,3D,fekte fehér képek.és a laptopban is jol nézenek ki ne húzza szét oet.Olyat szeretnék ,aminek meg az ára ,de azért nem annyira drága.Konkrét nevet írjatok kérlek :)

Legjobb válasz: Legjobb Nikon? Talán jelenleg õ: http://www.edigital.hu/Nikon_digitalis_fenykepezogep/Nikon_D.. Szerintem ajánlható is.

Legjobb Nikon? Talán jelenleg õ: http://www.edigital.hu/Nikon_digitalis_fenykepezogep/Nikon_D.. Szerintem ajánlható is.
Modellfotózásra D800, riport, pillanatképhez D4 a legjobb.

Avon, Palmolive vagy Dove szappant használtok? Melyik fajta a kedvenced? Melyik mennyibe kerül?

Legjobb válasz: én AVON-os licsis tusfürdõt használok, de az nagyon jóó :D

én AVON-os licsis tusfürdõt használok, de az nagyon jóó :D

Melyik fajta a legkisebb a 3 közül? Havanes v. bolognese v. máltai? Egyébként melyiket ajánljátok szívesebben?

Legjobb válasz: nekem máltaim van, szerintem ez a legkisebb:) én nagyon szeretem:)

nekem máltaim van, szerintem ez a legkisebb:) én nagyon szeretem:)
A legkisebb a máltai, aztán jön a bolognese, és a havanese a legnagyobb. Nekem egy tündéri mini bolognese kiskutyám van, õ 3 éves és 2 kilós.Kedves, okos, játékos, nem ugatós, jó kis társ.
Ha nagyon babusgatod a kiskutyát, akkor máltait ne vegyél.
utolsó:bocsi h beleszólok de mért ne? amúgy elsõ vagyok. az enyém nagyon kis agressziv ismeretlen dolgokkal de nagyon örül az embereknek:D és szeret nagyon ölben lenni:)
Havanese!Nekem ilyen kutyusom van és nem olyan nagy hisz csak 3kg40dkg:) És IMÁDOM ÕT!Õ igazi társ!PL. most is itt ül mellettem miközben írom az üzenetet pedig már nagyon késõ van de az istenért se feküdne le nélkülem.Olyan mint egy kis pióca:) Ja és egy minden lében kanál, állandóan rendezkedik, tesz-vesz amiért imádom!!!!!
yorki.máltai.blogonese.havanese bocsi h bele irtam a yorkit..nekem olyann van és nagyon pici 1kg:D szerintem jó választás lenne a yorki is;)

A dm-es fotónaptárak közül melyik fajta a legjobb a babafotóknak?

Aki készített ilyet annak biztos van már tapasztalata, hogy melyik, hogy néz ki, és melyik mutat jól?

Legjobb válasz: Én most ezen dolgozom:) Mindegyik nagyon jó! Töltsd le a programot, és ott végig tudod nézegetni, melyik naptárnál hogyan lehet variálni a képeket!

Én most ezen dolgozom:) Mindegyik nagyon jó! Töltsd le a programot, és ott végig tudod nézegetni, melyik naptárnál hogyan lehet variálni a képeket!
Megnéztem ezt az asztali naptárat! Megtaláltam, hogy le van írva a háttereknél, hogy ez csak fekete háttérrel kapható. Képek száma: válaszd azt, ahol 4 hely van képeknek. Ha kijelölöd akármelyik képkockát, azt DEL-lel simán ki tudod törölni. A többit meg úgy méretezed, ahogy akarod. Tudsz új képeket is berakni, az pedig a tervezõ fölötti menüsávban az elsõ ikon. Négyzet alakú, T betû melletti. Azzal annyi új képet tudsz beszúrni, amennyit csak akarsz!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem rájöttem, sajnos az asztali dísznaptárnál csak fekete háttér lehetséges. Ezt nem is értem!
A kérdező hozzászólása: Honnan húzod rá a fehér hátteret? Én nem húztam oda semmit, lehet, hogy ez a baj! Az oké, hogy oda rakom a képet, ahova akarom, de én az asztali dísznaptárat néztem, és ott két lehetõség van, vagy 1 vagy 4 kép van egy oldalon, mi van ha én csak 3 képet rakok oda?
Hát a fekete háttérrel jó kérdést tettél fel, mert én ha ráhúzom a naptárra a fehér hátteret, akkor nekem fehéret mutat. Te hogy csináltad?
Oda pakolod a képeket, ahova akarod! Ott felhoz egy sablont, de ha pl új képet szúrsz be, azt bárhova bárhogyan elmozgathatod! A fekete háttérre most nincs ötletem, mindjárt rápillantok és írok!
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés, csak azokat az elrendezéseket lehet használni, amik ott szerepelnek, vagy úgy is lehet, hogy én rendezem el a képeket? Bocsi a sok kérdésért, remélem még elolvasod!
A kérdező hozzászólása: Letöltöttem, és elkezdtem próbálgatni, tényleg jó! Egy problémám van, kiválasztottam, hogy a háttér (a kép mögött, a naptár széle) fehér legyen és mégis feketét mutat. Ez miért lehet?
Szia! Én A3-as fali dísznaptárat csináltam itthon a szoftverükkel! Nagyon-nagyon jó!!!! Mivel A3-as, így sok képet tudtam egy hónaphoz betenni. Kisebbeket, nagyobbakat, kerettel, elforgatva, különbözõ hátterekkel, ClipArtokkal! Szerintem nagyon jó lett! Igaz, hogy 3-4 nap volt, mire szépen összeállítottam, de megérte! Tényleg töltsd le a szoftvert, és nem gyõzöl majd ámulni, mennyi féle lehetõség van benne!
A kérdező hozzászólása: És te melyik fajta naptárat választottad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségedet. Igen, én is töröltem ki a 4 képes elrendezésbõl, csak kiírta, hogy ilyen elrendezés nincsen, azért meg kell, hogy tudják csinálni, ha így küldöm el. Készítem tovább, és mégegyszer köszönöm.

Melyik fajta a jobb?

Sziasztok! Kezdõ airsoftos vagyok,és az lenne a kérdésem, hogy az airsoft pisztolyoknál melyik fajta a legjobb? A gázos, az elektromos, vagy a rugós? Válaszaitokat elõre is köszönöm! :)
Amerikai foltos
ha hobbi célra szánod, akkor akár bármilyen, csak jól be legyen lovagolva...de versenyre a legjobbak a quater-ök, pinto, paint...de vannak nagyon eredményes haflingik, magyar sportlovak, kisbéri félvérek is pl. trail-ben :)
utolsó válaszoló vagyok.. még a fajtákhoz annyit, hogy ott vannak még:perui paso, paso fino, galiceno, appaloosa, azték, palomino, nemzeti show ló, colorado ranger, campolina, criollo csak a nemzeti show ló, appaloosa, colorado ranger lehet tarka, a többi fõleg sárga, pej, fakó, fekete, szürke stb.... és Ute Tietj:westernlovaglás címû könyvét érdemes elolvasni :)
ha igazi westernlovat szeretnél, akkor kapjon reinig alapkiképzést, mert így lesz igazán westernes. a legjobb westernlovak a quarte horse, pinto és painthorse. az appaloosa sem rossz, de az edzõm szerint õk nem igazán olyan jók . a quarter horse mindenféle színben van, csak nem foltos, a pinto és painthorse csakis foltosak, a painthorse lehet olyan is, hogy csak kisebb folt van rajta a hasán vagy a hátán. az appaloosa pedig vagy egészben pettyes vagy a segge :)
A western lófajták: quarter horse, appaloosa és a paint horse. Ezek az igazi amerikai westernlovak. Olyan h pinto, mint lófajta nincs!! A pinto csak annyit jelent, hogy foltos!:) De megtanítható minden ló a westernre.:)
ha szeretnéd tudni, kedves utolsó, a pinto is lófajta, a paint is, de még a palomino, és az albino is :)

LÉGYSZI, SEGÍTSETEK! Olcsó, 10 cm körüli nagyságúra megnövő tekit szeretnék, de nem tudom, melyik fajta a legideálisabb. Mit válasszak?

pézsmatekin gondolkodtam... jó ötlet???

Legjobb válasz: Jó választás, az nem nõ meg olyan nagyra. Egy 54 literes akváriumot szépen meg lehet neki csinálni akvaterráriumnak. Tarthatsz 2 db-ot is.

Jó választás, az nem nõ meg olyan nagyra. Egy 54 literes akváriumot szépen meg lehet neki csinálni akvaterráriumnak. Tarthatsz 2 db-ot is.
Ékszerteknõst.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló: nem bántják egymást??? :-/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!