Találatok a következő kifejezésre: Melyik fősulira ha (6 db)

Milyen szakra kell jelentkeznem fősulin, ha bróker akarok lenni. Illetve melyik erre a legalkalmasabb főiskola az országban?

Legjobb válasz: Hey! Kimondottan broki képzés nincsen. Jelentkezel egy jobb iskola pénzügyi, vagy közgáz képzésére és ha van az iskolának valami spéci üzleti képzése, akkor érdemes vmi ilyesmire specializálódni. Brokiból is van többféle, biztosítási- , tõzsdei..stb. Ha jó vagy matekból, statekból, közgázból, jó az analitikus gondolkodásmódod (pl: átlátod a gazdasági összefüggéseket) nem lesz problémád. Ha pedig van egy jó ismerõs, aki betól egy ilyen helyre, akkor a fenti baromságokat felejtsd el. Hiszen láttunk már a történelemben 8 általánossal bankigazgatót :) ("Magyarország én így szeretlek.")

Hey! Kimondottan broki képzés nincsen. Jelentkezel egy jobb iskola pénzügyi, vagy közgáz képzésére és ha van az iskolának valami spéci üzleti képzése, akkor érdemes vmi ilyesmire specializálódni. Brokiból is van többféle, biztosítási- , tõzsdei..stb. Ha jó vagy matekból, statekból, közgázból, jó az analitikus gondolkodásmódod (pl: átlátod a gazdasági összefüggéseket) nem lesz problémád. Ha pedig van egy jó ismerõs, aki betól egy ilyen helyre, akkor a fenti baromságokat felejtsd el. Hiszen láttunk már a történelemben 8 általánossal bankigazgatót :) ("Magyarország én így szeretlek.")

Ha pszichológiát szeretnék tanulni, melyik fősuliba- (egyetemre) menjek?

Tudnátok írni párat, mind egy hogy az ország melyik pontján van

Legjobb válasz: Csak egyetemen tanulhatsz Magyarországon,a következõ helyeken: Károli Gáspár Református Egyetem (Bp.),ELTE (Bp.),Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Piliscsaba),Debreceni Egyetem,Szegedi Tudományegyetem,Pécsi Tudományegyetem.

Csak egyetemen tanulhatsz Magyarországon, a következõ helyeken: Károli Gáspár Református Egyetem (Bp.), ELTE (Bp.), Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Piliscsaba), Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem.
ELTE PPK pszichológia szak, Budapest.
Károlira
Arra készülj fel, hogy államira bekerülni nagyon nehéz, a TOP szakok közé tartozik. Ugyan idény több embert vettek fel, így is minimum 420 pont környékén lehetett bejutni.
Én is ezt szeretném jövõre megjelölni, és én biztos, hogy elsõ helyen a Károlit jelölöm meg.
Egyébként én is a Károlit ajánlom Neked, és nem csak azért, mert ide járok :) az elsõ
Az ELTE pszichójára csak akkor menj, ha kutató szeretnél lenni, mert fõleg elméleti tudást ad. A pécsirõl nem sok jót hallottam, a többirõl viszont igen. Én a Pázmányra járok, és eddig nem okozott csalódást, szóval bátran ajánlom ezt is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) Hasznosak voltak a válaszok

Melyik szakra kell beiratkozni pl a nyíregyházi vagy a debreceni fősuliba ha tesi-technika tanár/tanító akarok lenni?

Minden információ ami érdekel ami valamilyen szinten köt?dik a kérdésemhez és úgy érzitek, hogy a segítségemre lehet. Köszönöm el?re is.


Melyik fősulira jelentkezzek, ha újságíró szeretnék lenni?

2008 nyarán érettségizek egy szakközépiskolában.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy fõiskolai (tehát diplomát adó) újságíró-képzés nincs, ám felsõfokú okj-s papírt kaphatsz felnõttoktatási intézményekben, erre van az írva, hogy újságíró. Ajánlok egy honlapot figyelmedbe, habár nem tudom hol laksz, ez segíthet elindulni: www.szefi.hu

Én úgy tudom, hogy fõiskolai (tehát diplomát adó) újságíró-képzés nincs, ám felsõfokú okj-s papírt kaphatsz felnõttoktatási intézményekben, erre van az írva, hogy újságíró. Ajánlok egy honlapot figyelmedbe, habár nem tudom hol laksz, ez segíthet elindulni: http://www.szefi.hu
Én a szakma által leginkább elismert iskolát, a MUOSZ Bálint GYörgy Újságíró Akadémiáját ajánlom a figyelmedbe. Egyelõre a Magyar Sajtó Házában, az Andrássy út 101-ben taláod õket, de a http://www.muosz.hu oldalon találsz róluk bõvebb információt is. üdv.: hegedor
Nem az iskolán múlik. Már most cikkeket kell írnod, ezen múlik. Meg azon, hogy hogyan tudod magad fejleszteni.
A teljesíthetetlenül magas követelményszint már többnyire a múlté, elvileg bárkibõl lehet pilóta, belõled is. Hármas matekkal és négyes fizikával pilóta vagyok. Igaz az alapvetõ dolgokkal természetesen tisztában kell lenni, amit értsd úgy hogy az elméleti tananyag a pilótaképzés során. Fejben arányossági számításokat végezni, felhajtóerõt és súlypontot számolni, ez nem nagy kunszt, ettõl még nem különleges az ember. Privátban tudok neked a pilótaképzéssel és sétarepüléssel kapcsolatban segíteni.

Melyik egyetemen, vagy fősulin tanuljak, ha engem az egészséges életmód, a vitaminok, a krémek, az emberek szépségével kapcsolatos tanácsadás érdekel?

Én nem birom a vért, szóval nem lehetek bőrgyógyász, mert ahhoz ugye kell általános orvosit végezni (a másik az, hogy nem vagyok jó kémiából). Engem folyamatosan az érdekel, hogy milyen krém mit tartalmaz, az emberre kifejtett hatásai pl. a gyümölcsöknek, a gyógyteáknak. Szivesen beszélgetnék az emberekkel ezekről a dolgokról, hogy például miket használjanak a bőrükre, mivel ápolják, de mégsem szeretnék kozmetikus lenni, mert többre szeretném vinni. Ne értsetek félre, a kozmetikus egy szép szakma, de ha ott beülnek a székbe "kis barbi babák", akik csak a külsőségek hívei, az tuti nem tetszene. Nekem olyan szakma, vagy diploma kell, amivel az embereket terelgetni tudom, tanácsokkal ellátni stb. és gondolkoztam azon, hogy életmódtanácsadó, de azok kb az interneten osztogathatják csak az észt. Én sem mennék el egy ilyen szakemberhez, mert az életem én irányítom, és nem fizetnék senkinek sem azért, hogy az ő életvezetési tanácsait megfogadjam, meg az ő általa előírt életmódot folytassam. Ebből nem is lehetne megélni! Ötletek? (Csak azért írok ide, mert tanácstalan vagyok.. hiába nézegetem a Semmelweis Egyetemet a felvi.hu-n , nem tudom pontosan, hogy melyik alapszak lenne a hozzám passzoló.)

Legjobb válasz: szerintem ilyenhez nem kell egyetemi végzettség, azazhogy nem is találnál ehhez kapcsolódót. esetleg ha az értékesítés részével is akarnál foglalkozni, akkor valamilyen pénzügyi-gazdasági szakot ajánlanék. egyébként meg tényleg a kozmetikusi szakma áll ehhez a legközelebb.

szerintem ilyenhez nem kell egyetemi végzettség, azazhogy nem is találnál ehhez kapcsolódót. esetleg ha az értékesítés részével is akarnál foglalkozni, akkor valamilyen pénzügyi-gazdasági szakot ajánlanék. egyébként meg tényleg a kozmetikusi szakma áll ehhez a legközelebb.
gasztronológus vagy gasztro tanácsadó.A képzést ne kérdezd milyen én is csak hallásból ismerem.
Természetgyógyászat, fitoterápia, gyógymasszázs, kozmetika stb. Ezek valamelyike, vagy keveréke? Valójában bármelyik szakmát választod, ha megmaradsz az alapoknál az sosem olyan "többre vivõs" dolog, szóval egy kozmetikus szakma megszerzése után is elérheted az áhított célt, csak folyton tanulnod kell, több irányba is tájékozottá válni, ügyesnek, szorgalmasnak, és törekvõnek kell lenned! Amit leírtál kicsit álmodozás szaga van. nem lehet "fönt" kezdeni, csak lentrõl lehet építkezni.
ja, és addig a "cicababák" pattanásainak nyomkodását pedig eszköznek kell tekinteni a céljaid eléréséhez... És ez bármit válassz így lesz.
A kérdező hozzászólása: utána nézek ezeknek, amiket írtál, köszi:) (elsõnek is. ment a zöld kéz)
A kérdező hozzászólása: még várom a további válaszokat:)
Basszus szinte teljesen ugyanezek érdekelnek...:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!