Találatok a következő kifejezésre: Melyik főiskolán egyetemen (156 db)

Textiltervező képzést melyik főiskola/egyetem indít?

Legjobb válasz: A Moholy! (Iparmûvészeti)Milyen képzettséggel rendelkezel? Jól rajzolsz? Nem kötekszem,csak igazából mindenki azt hiszi,hogy hopp...belõlem is lehet divattervezõ,öltözéktervezõ,textiltervezõ stb... Egy ilyen jellegû egyetemre kell rajzi tudás is ám,nemcsak divatrajzokat kell rajzolgatni! Tapasztalatból mondom,és jószándékkal! Ha nincs komolyabb jellegû rajzos tapasztalatod akkor jobb,ha egy mezei okj-s öltözéktervezõ tanfolyamot végzel,mert az egyetemen vért fogsz pisilni!

A Moholy! (Iparmûvészeti)Milyen képzettséggel rendelkezel? Jól rajzolsz? Nem kötekszem, csak igazából mindenki azt hiszi, hogy hopp...belõlem is lehet divattervezõ, öltözéktervezõ, textiltervezõ stb... Egy ilyen jellegû egyetemre kell rajzi tudás is ám, nemcsak divatrajzokat kell rajzolgatni! Tapasztalatból mondom, és jószándékkal! Ha nincs komolyabb jellegû rajzos tapasztalatod akkor jobb, ha egy mezei okj-s öltözéktervezõ tanfolyamot végzel, mert az egyetemen vért fogsz pisilni!
Vagy az is lehet, hogy olyan mint én voltam anno, hogy bár rajzos tapasztalatom nem volt, de a kézügességem meg volt hozzá. A felvételi évében ráálltam a témára. Elõkészítõre jártam, kérdezõsködtem, hogy ne érjen meglepetést, otthon is gyakoroltam és gond nélkül teljesítettem a felvételit és a rajzos tárgyakat az iskolában. Igaz, nem ilyen szakon, úgyhogy ebben nem tudok segíteni. Csak támogatni akarlak, hogy még nincs elveszve semmi attól még, hogy esetleg csak a kötelezõ rajz órákon rajzoltál eddig.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!:)

Hol lehet, melyik főiskolán/egyetemen kineziológiát tanulni?

Linkeljetek nekem ilyent légyszíves, mert nem nagyon találtam semmit. Vagy írja le valaki hol lehet ezt kitanulni.

Legjobb válasz: http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!Intezmeny..

Melyik főiskola/egyetem szakán használhatom a pont duplázós módszert, úgy, hogy két szabadon választott tárgy vagy a szabadon választott + angolt használom?

Nem találtam se felvi-n, se sehol, hogy mely iskolákban lehet a pont duplázóst módszert használni a fenti kritériumok szerint - szóval bármely 2 szabadon választott tárgyból, vagy kötelez?en az angol + szabadon választott.

Legjobb válasz: http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak

A kérdező hozzászólása: gondoltam, hogy ezt valaki eljátssza :@@@@


Melyik foiskolan, egyetemen lehet tanulni jelbeszedet (nyelvet)? (:

Sziasztok en szeretnek jelbeszedes tolmacs lenni es erdekelne h melyik egyetemeken foiskolakon lehet tanulni/elvegezni? Mi a pont hatar ra,illettve kell.e hozza emeltett tenni vmibol es ha igen akkor mibol?(: szerintettek erdemeslenne bele vagni,megtudnek ebbol a kesobbiekbe elni?elore is koszonom szepen(:

Legjobb válasz: Ez ugyan nem egyetem: [link]

Ez ugyan nem egyetem: [link]

Idén melyik főiskolára/egyetemre volt a legkönnyebb a bejutás?

Államilag támogatott szakra szeretnék menni, de mindenhol megközelíti a felvételi ponthatár a 400 pontot. Olyan Budapesti iskolát keresek, ahol 300 pont körül van a ponthatár. Mondanátok ilyet?

Legjobb válasz: És neked az teljesen mindegy, hogy milyen szak? Ugyanúgy mennél mérnökire, mint szabadbölcsészetre, csak egyetem legyen? :)

És neked az teljesen mindegy, hogy milyen szak? Ugyanúgy mennél mérnökire, mint szabadbölcsészetre, csak egyetem legyen? :)
én is a törit utáltam, hármasokért küzdöttem végig, érettségim négyes lett, de az írásbelit nagyon elrontottam, a tanár mondta is h meglepõdött a szóbelin... A amtekon röhögtem amikor kijöttem (emelt matekos voltam, középszintût írtam) de meglepõdtem, 82% lett... A magyar viszont tényleg kész vicc volt, bár a végén megijedtem, hogy elrontottam, de végül mégsem. Én csináltam elõrehozott angolt, középen és emelten is, megérte, nem kellett még azzal is foglalkozni, az idei angol-német érettségi pl nehéz volt a tanárok szerint is...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy milyen az érettségi drukk...sajnos :) És nekem az csak külön öröm, hogy nem kell magolni mert azzal nagyon nem vagyok kibékülve..:)
Csak szólok, h a magolással semmire nem fogsz menni a következõ tanulmányaid során, sõt az érettségin se. Mi jól kiröhögtük az osztály strébereit, mikor kijöttek írásbeli után, és mondták, h nem tudtak semmit, mert ehhez nem bemagolni kell a dolgokat. Jah és a mostani nehéz feladatsor volt, és erre majd rájösz, mikor te is érettségizni fogsz, mert más érettségije jóhogy sokkal könnyebb, mikor otthon a kakód mellett nézed, de mikor ott ülsz, és azon izgulsz, h vajon felvesznek-e, akkor parázni fogsz, mi meg majd röhögünk rajtatok:P
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az utolsó két normális választ! Már nagyon sokat nézegettem felvi.hu.n hogy mi merre mennyi.. És csak annyit fûznék hozzá, hogy az érettségi tényleg múlik a szerencsén is, mert nem mindegy milyen feladatsor lesz (az idei nevetséges volt). Valamint az érettségire magolni kell tudni ami valakinek nem megy (mint nekem).. És mielõtt hülyének néztek 4.7es átlagom volt 3.ban, megcsináltam egy földrajz elõrehozott érettségit 4-esre és befejeztem az ECDL vizsgámat. És azért kell c.terv mert anglisztikára az egyik tantárgy a töri amit néznek és a töritanárom nem a legjobb 4 év anyagát meg elég nehéz bemagolni úgy, hogy nem hall az ember róla semmit. És pont azért félek, mert idén is 368 pont volt bejutni anglisztikára ha ez még emelkedik, akkor az nagyon nehezen hozható, fõleg azért mert nagyon jó emelt angol érettségi kell...
Én azon baszom fel magam, amikor a kedves válaszolók úgy írnak ilyet, hogy 370-380 pontot könnyû elérni. Nekem ugyan 362 pontom lett, kémia szakra megyek (232 volt a ponthatár), több pontom is lett volna, ha 4 éven keresztül nyalok a tanároknak... Konkrétan a tanárok döntöttek, hogy akkor a magyar fogalmazásomat jól írtam meg, a töri esszéimet meg közel 0-4-10 pontosra értékelték. Így a magyar 5-ös, a töri 4-es. Nem csak a tanuláson múlik az a jó jegy, higgyétek el... Válaszolva a kérdésre: Természettudományos tárgyakkal kapcsolatos szakokon alacsony általában a ponthatár. Nézd meg a felvi.hu-n a Budapesti egyetemek/fõiskolák idei ponthatárait, amelyek érdekelnek, a pontokhoz adj hozzá kb 20-50 pontot, remélhetõleg nem emelkedik többel a ponthatár. Ha mindenképpen angollal akarsz foglalkozni, én elvégeznék egy szakfordítói tanfolyamot is, vagy mennék angol-X szakos tanárnak.
Nem vagyunk 'olyan okosak' csak elég felháborító mikor valaki ilyeneket kérdez. Hogy válaszoljak a kérdésedre, a mérnöki szakokra meg a természettudományos szakokra sok helyen nagyon kevés szokott lenni a ponthatár, viszont ezek a legnehezebb képzések között vannak, tehát oda te úgyse mennél, meg el se tudnád végezni ha még 370 pontot se tudsz összegyûjteni egy érettségin.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó, hogy itt ennyi okos ember van.. Had tudjam már én, hogy mit miért csinálok vagy akarok.. Tisztában vagyok azzal is hogy 370 pont bejutni anglisztikára nem is ezzel volt a probléma. Nem okoskodást kértem. Egy kérdést tettem fel és ARRA vártam válaszokat. Csak azt nem értem, hogy ha itt mindenki ennyire okos miért nem erre válaszolt? (tisztelet egy embernek aki képes volt normálisan válaszolni)
Ahol 300 pont a határ? Sehol nem találsz olyat ahol anglisztikára annyi a ponthatár. Aki meg olyan hülye, hogy 300 pontos helyre tud csak bejutni, ne menjen egyetemre.. pont ezért kéne megemelni a pontszámokat, hogy ne menjen minden analfabéta egyetemre. Nem is kell ész hozzá csak TANULÁS hogy legalább 370-380 pontot elérjen valaki.
Kismillió szak van, amihez egy köpésnyi pont sem kell. Ha azt mondom, hogy menj krumplipucolónak, mert oda csak 200 pont kell, akkor odamész? Ezen gondolkozz el. Keress magadnak valamit, amit érdekel, és hajtsd meg az utsó éved, amennyire csak tudod. Ha 2 tantárgyból jól teljesítesz, akkor az addigi tanulmányaid nem is számítanak....
A kérdező hozzászólása: Semmiképp nem maradok a szüleim nyakán mert a legközelebbi fõiskola/egyetem is messze van..Egy kis városban lakom és nagyon rossz a buszközlekedés, így mindenképp kollégiumba megyek. Egyébként meg nem tudom, hogy mi a probléma a hozzáállásommal. Csupán szeretnék egy c.tervet, arra az esetre, ha a másik két terv nem jönne össze. És azért kell a kevés pont, hogy minél biztosabb legyen..
Én biológiára megyek, itt 284 volt asszem most a ponthatár, de ide ha te bekerülsz iylen hozzáállásal egybõl kibuksz. Bár egyébként is, mert a legnehezebb szak a természettudományisak közül, meg úgy egybként is. Tehát a pontszám nem minden
Nem hogy örülnél neki, hogy messzebb van, elszakadhatnál a szüleidtõl. Vagy a nyakukon szeretnél maradni minél tovább?
A kérdező hozzászólása: De felkészülök rendesen az érettségire..és tudod miért angolra megyek? Mert az érdekel a legjobban..Nem kioktatást kértem, hanem ötleteket... Másik választ köszönöm, de sajnos Eger túl messze van :(
Budapestit nem tudok, de pl. hozzánk az EKF-re Egerbe a reál szakokra nagyon alacsony ponttal be lehetett kerülni államira (biológia 201 pont, földrajz 299, kémia 200, környezettan 233, matek 200). Minden más szakon 390-430 között vettek fel ide is. Itt másodiktól felveheted mellé az anglisztikát minorként, így mesterképzésben végezhetsz pl. földrajztanár és angoltanár szakpáron.
És arra nem gondoltál, hogy 1 év alatt felkészülsz rendesen az érettségire, és valami olyan helyremész, amivel késõbb nem fogsz éhen halni? Mert az anglisztikával éhen fogsz..
A kérdező hozzászólása: Elsõ két helyen anglisztikát jelölök meg..de ott is elég magas a pontszám.. természetesen nem mindegy, de mivel nem jut eszembe semmi konkrét ezért írtam ki a kérdést és ha lesz válasz majd azokból választok, ha tetszik valamelyik.
A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom..Több ismerõsöm is most érettségizett.. Én is emelt matekos voltam de én is csak középszintût fogok csinálni.. Nekem a földrajz érettségim van meg...Angolt is elõrre akartam hozni, de mivel emelt kell belõle így nem lett volna jó ötlet...
Szent István Egyetem
A SZIE-n (Szent István Egyetem) tudtommal nincsen, a HVG és a Heti Válasz szerint a Corvinus GTK-n.
Corvinus-GTK

Melyik főiskolán/egyetemen lehet forgatókönyvírást tanulni ill. melyik szakon Budapesten?

Legjobb válasz: Nézd meg a BKF filmes szakjait: http://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek

Nézd meg a BKF filmes szakjait: http://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek

Ki melyik főiskolán/egyetemen akar tovább tanulni?

Szakot is írjatok.:)

Legjobb válasz: Az élet iskolája, túlélés szakon!

Az élet iskolája, túlélés szakon!
oe-rkk ipari termék- és formatervezõ mérnöki
PTE-ÁOK fogorvos vagy általános orvos :)
pte-etk
BCE - pénzügy és számvitel 18/L
ELTE- alkalmazott matematikus :D
PTE-ETK
DE-orvosi
KRE ÁJK
Igen, miért? :D
kedves utolsó, lány vagy? :)
ELTE - BTK - magyar
Harvard University
Debreceni Egyetem - általános orvosi :)

Melyik főiskolán/egyetemen találok ilyen szakot?

Pszichológus szeretnék lenni, és az a kérdés, hogy az ország melyik egyetemén vagy f?iskoláján tudnék ehhez tanulni? Esetleg, Szabolcs megye környékén létezik ilyen?

Legjobb válasz: Hát ne haragudj meg, tényleg ne. De ha egy ilyen dolognak nem tudsz utána nézni magadtól a neten, akkor én nem javaslom neked a felsõoktatást, mert elsõ félévben kiesel... Ezen gondolkodj el.

Hát ne haragudj meg, tényleg ne. De ha egy ilyen dolognak nem tudsz utána nézni magadtól a neten, akkor én nem javaslom neked a felsõoktatást, mert elsõ félévben kiesel... Ezen gondolkodj el.
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam, köszönöm. De további kérdésem, hogy melyik városban találom ezeket az egyetemeket?
csak az egyetem rövidítését kellene beírni google-be.
Pécs, Budapest, Piliscsaba, Debrecen

Cukrász végzettséggel melyik főiskolára/ egyetemre mehetek? Magyarországon belül.

Legjobb válasz: Bármelyikre, ha van érettségid. Viszont logikus lenne a vendéglátó- vagy az élelmiszeripart megcélozni.

Bármelyikre, ha van érettségid. Viszont logikus lenne a vendéglátó- vagy az élelmiszeripart megcélozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!