Találatok a következő kifejezésre: Melyik fájdalmasabb szülés vagy a császár (4 db)

Ha választhatnátok a természetes szülést vagy a császárt választanátok? Melyik fájdalmasabb?

Legjobb válasz: Én magam csak a császármetszésrõl tudok nyilatkozni, amit a legeslegutolsó pillanatokban hajtottak végre 45 percnyi tolófájás visszatartása után, szóval tényleg csak az a pár nyomás hiányzott, de inkább nyomtam volna pár nehezet, mint a császár. Mivel, hogy a császármetszés egy mûtét és egy mûtét sokkal komplikáltabb, kockázatosabb, mint egy sima szülés és sokkal hosszabb az utána lévõ gyógyulási idõ. Az egyik rokonunk az elsõt simán, a másodikat császárral szülte és megkérdeztem tõle, hogy melyik volt a jobb és egyértelmûen a sima szülést nevezte meg könnyebbnek.

Én magam csak a császármetszésrõl tudok nyilatkozni, amit a legeslegutolsó pillanatokban hajtottak végre 45 percnyi tolófájás visszatartása után, szóval tényleg csak az a pár nyomás hiányzott, de inkább nyomtam volna pár nehezet, mint a császár. Mivel, hogy a császármetszés egy mûtét és egy mûtét sokkal komplikáltabb, kockázatosabb, mint egy sima szülés és sokkal hosszabb az utána lévõ gyógyulási idõ. Az egyik rokonunk az elsõt simán, a másodikat császárral szülte és megkérdeztem tõle, hogy melyik volt a jobb és egyértelmûen a sima szülést nevezte meg könnyebbnek.
Természetest. Én császárral szerettem volna (mert azt hittem, az "könnyebb" út)... de a dokim kinevetett, mondta, h semmi sem indokolja a császárt. Egy órás szülésem volt, elõtte egy óra vajúdási idõvel. Utólag belátom, rossz döntés lett volna a császár, fõleg hogy a szobámban elnéztem a császáros anyukákat, nagyon fájt nekik a seb.. Na persze nekem meg alul fájt nagyon.
kár volt lepontozni az utolsót!aki mindkét módon szült annak higgyünk már!unokatesóm az elsõt császárral a másodikat természetes módon szülte.Nem egy nyámnyila nõ de azt mondta inkább császár.Nekem az utolsó szülésem borzasztó volt(harmadik)utána meg azt hallgattam a császáros kismamától hogy neki most így kimaradt a szülés élménye.Mondtam neki hogy egy császárért cserébe szivesen oda adtam volna a szülésélményemet.
én szültem simán és császárral is, és a császárra szavazok.
Amikor szultem a csecsemoosztalyon csaszarosokkal voltam egyutt. Sokkal rosszabb volt nekik (en termeszetes uton szultem). Kateteruk volt, injekcioztak oket alig birtak mozogni, en meg mar total jol voltam. Ezek utan nem szeretnek csaszart meg ha a szules maga jobb is.
Én mindig is császárral szerettem volna szülni. Hogy miért? Rettenetesen tartottam attól, hogy vágnak odalent, vagy repedek... Hát, végül egy 10 órás vajúdás után császároztak meg, meg beszorult a kislányom a szülõcsatornába. Nekem az elõttem szólókkal ellentétben teljesen pozitív emlékeim vannak, nem voltak hatalmas fájdalmaim, délben volt a császár, másnap hajnak 4kor szépen át kellett sétálnom egy másik szobába. A hegem sose fájt, és csak az elsõ 2-3 nap volt rossz a fel- és lefekvés.
18 óra vajúdás utàn császár lett a vége. Este császároztak, másnap reggel már felkeltem, sétáltam, ellátták a babám a kórházban. Ha lehetne a másodikat császárral szülném, nekem nem volt Negatív élmény, sõt, megváltás volt, mikor megkaptam az érzéstelenítõt, és nem fájt már semmim! Nekem könyebb bolt a császár után, min Barátnõmnek a sima szülés után...
A császár szörnyû! Pokoli kínokat éltem át utána, de elõtte is, 15 órát vajúdtam, csak nem tágultam és azért lett mûtét. Sok szövõdménye lett, pl nem esek teherbe pedig nagyon várjuk a kistesót.
Termeszetes! Nagyon nagy elmeny volt es bar elso baba volt, nagyon tartottam tole, de egyaltalan nem volt veszes es 1 ora kemeny fajas utan 30 perces kitolassal meglett a babam. Mielott bementunk, telefonon beszeltunk a korhazzal akik kerdeztek h kerek-e majd fajdalomcsillapitot de mondtam h nem. Tobb babat nem szeretnenk, de igy a kisfiunk szuletese nagyon klappolt es tenyleg hihetetlen elmeny.
Az elsõ természetes volt, a második császárral végzõdött. Természetest választanám, sokkal könnyebb a felépülés, mint császár után, bár sokan írták ilyen kérdéseknél, hogy 2-3 óra után már mászkált, ücsörgött törökülésben stb...nem tudom nekik hogy zajlott a mûtét, hiszen 6 órát feküdni kell.nem is érzed a lábad az érzéstelenítõ után, na meg súlyt raknak a hasra, és fejet sem szabad emelni, stb, szóval nekem hihetetlen amiket itt néhányan írnak, de lehet nekem volt csak ilyen rossz, bár engem lelkileg haza is vágott a mûtét, lehet azért vagyok ennyire negatív a császárral.
Utolsóval értek egyet, szültem simán és császárral is, mindkettõbõl hamar felépültem, de soha többet nem választom a császárt, ha semmi nem indokolja :) . Engem is megviselt a császár, mert három napi vajúdás után mûtöttek meg, de inkább az orvosi része viselt meg. A nagyobbat nem emelhettem sokáig, nehéz volt fürdetni a kicsit (kapcsokkal jöttem haza, késõbb szedték ki). A vajúdás vége nagyon fájdalmas, de elmúlik, viszont a császárnak vannak következményei (akár az elsõ esetében, vagy összenövések, ilyesmi). Ha életmentõ, én kérném a császárt, de ha nem, akkor mindenképpen sima szülés.
Nekem az elsõ császár volt, a második rá 2 évre természetes. A szülés után azt mondtam, inkább a császár, de 2 hét eltelte után már el is felejtettem minden rosszat. Viszont a császár után még hónapokkal is fájt a hasam. 10 hónap távlatából azt mondom spontán szülés.
Szerintem ennek a kérdésnek nincs sok értelme. Akinek rossz szülésélménye volt, többségében a császárra fog szavazni, akinek jó volt a császár, az arra, akinek könnyû szülése volt, vagy nehéz, de nem volt megalázó helyzetben a kórházban, az a természetesre. Tehát mindenki magából fog kiindulni.

Melyik a fájdalmasabb a sima szülés, vagy a császár?

Akik már mind a 2 módon szültek, melyik volt a rosszabb??

Legjobb válasz: Szülés fájdalmasabb, császárnál utána rosszabb a lábadozás és a baba szempontjából is. A szülési fájdalmak kibírhatók, ha akarnék még gyermeket, újra inkább a szülés.

Szülés fájdalmasabb, császárnál utána rosszabb a lábadozás és a baba szempontjából is. A szülési fájdalmak kibírhatók, ha akarnék még gyermeket, újra inkább a szülés.
én nem szültem csak simán. fájt, de nem cserélném le császárra. én szülés után 2, 5 órával a saját lábamon mentem pisilni, és hamar gyógyultam. míg a császárosok mellettem még napokkal késõbb is szenvednek, mert fáj nekik a hasuk. ha fontos lenne a császár, mert muszáj, akkor természetesen császárral szülnék. de ha nem muszáj, akkor nem
szia engem 10 óra vajudás után császároztak el altattak de amugy sem érezted volna akkor mert érzéstelenitenek utána pedig 6-7 nap mulva semmi bajom nem volt. az elsö 3 nap alig tudtam fel ülniis az ágyon ugy fájt de aztán hamar ment a gyogyulás, ja és pisilni csak fölé állva tudtam a korházban:) ) jo szülést
Egyik sem kellemes. Nekem a szülés után a varratommal voltak gondjaim, a császárnál pedig adott a vágás.Hát nem is tudom. De ha választhatnék akkor sima szülés.
Én még nem szültem, barátnõm két kislánynak adott életet, az elsõt császárral a másodikat hüvelyi úton szülte.Kérdeztem én is, hogy melyik volt a jobb, azt mondta, hogy ezerszer inkább a természetes mint mégegyszer a császár. Sokan írják itt, hogy sokkal jobb a hüvelyi, amit meg is értek, mivelha csak nem programozott császárod van, vajúdni így is úgy is kell és ugye az a nehezebb része a dolognak, mivel hüvelyinél bár állítólag nagyon fáj mégis jobb, mert ott elnyomja már az idegeket a baba feje és teste, ráadásul kérhetsz edat is gondolj csak bele, vagy kéjgázt és nem is tudom még miket adnak. Melleleg ex angol tanárom mesélte, hogy (bár õ nyafka pííí), visított szülés közben és fenyegett a dokit, hogy adjon neki fájdalomcsillapítüt, mire a doki adott is, de azt csak a szülés után tudta meg, hogy az placebo volt.Õ meg már érezte, hogy folyik szét benne a fájdalom csillapító és nem fáj annyira.Nah persze, pedig egyszerû desztillált víz volt XD
Mindenkinek relatív a fájdalmas szülés. Van, aki nem bírja a fájdalmat, én viszonylag elég jól tûröm. 2x szültem simán, a másodikat reggel 7.45-kor, s 10-kor már mentem fürdeni a saját lábamon, este már nem is vettem észre, hogy szültem. Mindkét szülési mód így vagy úgy, de fájdalmas.
szerintem ez minden embernél más. én átéltem a fájásokat, már teljesen ki voltam tágulva mégis császároztak mert lelassult a babám szívhangja. vajúdáskor a fájások alatt szívhattam a gázt, de szerintem semmit nem ér. legalább is nekem nem használt. a mûtét után nem lehet felkelni. katéter kicsit kellemetlen de ki lehet bírni. másnap reggel kiparancsolnak az ágyból, muszáj felállni. de elviselhetõ egyiknél alul fáj, másiknál meg a has fáj, császár utáni két nap a legrosszabb. igazából szerintem mindegy csak egészséges legyen a baba.
A simának a gátja fáj a császárosnak meg a hasa: Én császárral szültem de másnap kiparancsoltak az ágyból én tudtam ülni a simán szült meg nem . Neki nem látszik a varrat helye nekem életem végéig ott lesz a csík a hasamon. Vajúdás nem is tudom milyen mert hirtelen kellett a mûtét.

Melyik fájdalmasabb a szülés vagy a császár?

arra lennék kiváncsi hogy az ember melyikell szenved sokat? tudom hogy aszülést nem lehet a császárhoz hasonlitani

Legjobb válasz: a szülés aktívabb fájdalom, de ki mire is érzékeny..attól függ mi fáj jobban. Nyilván fájhat spontán szülni is, de valakinek az sem fáj annyira.

a szülés aktívabb fájdalom, de ki mire is érzékeny..attól függ mi fáj jobban. Nyilván fájhat spontán szülni is, de valakinek az sem fáj annyira.
A császár sztem rosszabb lehet. Nekem volt hasi mütétem (vakbél) és hetekig szenvedtem vele, nem tudtam ülni feküdni stb. Viszont rendesen szültem egy babát. ÉS 3napig fájt a gát. De nem volt horror, a szülés maga pedig nem fáj 10 óránál hosszabb ideig, ma már nem hagyják vajudni a kismamákat olyan sokáig. Ha más nincs van epidurál, aki nem birja a fájdalmat.
Engem császároztak és meg kell hogy mondjam a mûtét utáni 2-3 nap nagyon nehéz volt. A seb miatt nehéz kikelni az ágyból, pedig az ember nagyon szeretne a babája miatt. Jobban örültem volna a rendes szülésnek, de sajnos nem volt választásom.
Én mindkettõt megtapasztaltam. A császár nem csak azért volt roszabb, mert napokig nagyon fáj a vágás, és utána hetekig gyógyul, hanem lelkileg is nagyon megviselt. A normál szülésemnél mikor kibújt el is felejtettem mindent, másnap már ülve szoptattam a fiamat. Ha lehet választani, soha nem választanám a császárt, és a többiek, akikkel együtt feküdtem is ezt mondták.
Szia! 8 hete szültem császárral. Az elsõ 2 nap elég borzasztó (még a bugyimat is alig tudtam átvenni), aztán még kb. 2-3 hét amíg rendbe jöttel, és azt tudtam mondani, hogy jól érzem magam, de inkább 3 hetet mondok. A hasam még midig érzéketlen egy picit, de már múlóban van. Valószínû igaz, hogy a császár utána nehéz, a sima meg közben, bár én nem programozottan szültem, így csak a vége nem volt meg ( a kitolási szakasz ). Mikor lekerültünk a császáros megõrzõbõl a gyermekágyas részlegre azt láttam, hogy a simán szült anyukák nagyon jól néztek ki, picit fájt a gátmetszésük helye, de ennyi slussz-passz, mi meg császárosok alig tudtunk mozogni, de komolyan.
Néhány hete szültem, nem császármetszéssel. De az biztos, hogy aki úgy szült, az tovább lábadozott, és eléggé fájt a sebük, nem is tudtak felkelni legalább egy napig. Én sem választanám a császármetszést, ha nem muszáj. Nekem sajnos be kellett indítani a szülést és kaptam EDA-t, fájdalomcsillapítót, de így is éreztem fájdalmat, ha nem is akkorát, mint mások. Maga a szülés viszont csodálatos élmény, bár fáj is, de az nem fog akkor érdekelni, csak az, hogy láthasd a kisbabádat. :-)
Az elsõt császárral szültem, a másodikat spontán. Nekem a császár a lelki tényezõket leszámítva sokkal könnyebb volt. Du. 1/2 4-kor született meg a kisfiam, másnap délelõtt már a folyosón mászkáltam. Mire 5 nap után hazamentem, a gyengeségen kívül annyi volt, hogy érzékenynek éreztem a vágást és környékét, meg fájt kicsit a hátam - nagyon gyorsan regenerálódtam. A második gyereknél hamar megszültem, de sokat varrtak és nagyon fájdalmas volt a gátam még hetekig. Rettenetesen kijött az aranyerem, 2 hétig feküdtem itthon. Szóval nem is konkrétan a szülés, hanem az "utórengései" viseltek meg.
Szia! Az elsõ babámat császárral szültem, a másodikat normál úton. Mind a kettõnél ugyanúgy végigmegy rajtad a fájdalom. A császárral akkor a szülésnél könnyebb, de utána a felépülés sokáig tart. A sima szülésnél maga a szülés fájdalmas, de utána sokkal könnyebben megy minden. Most a harmadik babánkat várjuk, vajon császár lesz-e vagy sima? Csak akkor derül majd ki, de ha én válaszhatnék, akkor inkább a terméyszetes úton történõ szülést választanám... Majd meglátjuk, ha eljön az ideje. A legjobbakat!
Én császárral szültem a kisfiamat este 20.49-kor. Másnap 10.37-kor már én mentem érte. Reggel 8-kor zuhanyoztam. nekem semmit nem jelentett fizikálisan a mûtét, 1hét múlva már csak a vágás volt. A szülést még nme próbáltam, remélem most az következik majd. De azt is remélem ilyen sima lesz mint a császár volt!


Melyik rosszabb és fájdalmasabb, a szülés vagy a császár metszés? Melyikben mik a rossz és a h jó szempontok? Mik a tapasztalatok melyik a kisebbik rossz?

Legjobb válasz: Császároztak farfekvés miatt. Utána a poklot jártam, mert iszonyúan fájt, gyorsan csepegett az infúzió emiatt rosszul lettem. Levegõ szorult a bal lapockám alá, emiatt 3 hónapig alig bírtam felemelni a kezem. 3 hétig fájt a heg, a gerincemben valamit megsértettek, emiatt fél évig alig bírtam felemelni a kicsit, hónapokig más fürdette mert nem bírtam behajolni a kádhoz... Szóval inkább szülnék ezek után hüvelyi úton.

Császároztak farfekvés miatt. Utána a poklot jártam, mert iszonyúan fájt, gyorsan csepegett az infúzió emiatt rosszul lettem. Levegõ szorult a bal lapockám alá, emiatt 3 hónapig alig bírtam felemelni a kezem. 3 hétig fájt a heg, a gerincemben valamit megsértettek, emiatt fél évig alig bírtam felemelni a kicsit, hónapokig más fürdette mert nem bírtam behajolni a kádhoz... Szóval inkább szülnék ezek után hüvelyi úton.
A gyermekszülés fáj. Ez elkerülhetetlen, mindkét úton fájni fog. A gyereknek a természetes szülés jobb, egészségesebb. A császármetszés egy remek lehetõség, ha baj van, életet menthet. Nyílt hasi mûtét. Nem sétagalopp, a fájdalmat megúszni nem tudod. Akkor már, ha fáj, legalább a gyereknek legyen jó, nem?
Én a szülésrõl tudok nyilatkozni... naagyon fájt. Kellett legalább egy hét hogy újra normálisan üljek, pedig nem szakadtam szanaszét, csak két öltésem volt. De úgy éreztem szétrepedek a fenekemtõl a köldökömig. Egyik császáros barátnõm szenvedett, alig tudott mozogni a császár után, neki is kellett vagy egy hét, utána még tovább fájt neki. Másik császáros ismerõsömnek kutya baja nem volt a szülés után. Szóval kinek milyen... (Vitatkoznék viszont azzal, hogy a babának jobb a császár, ugyanis szülés közben kifelé jövet egy csomó olyan dolgot "összeszed" odabent, amire szüksége van és amit császárnál nem kaphat meg. Tény, hogy kisebb "trauma" éri.)
A császármetszés a szülés része (néha), csak szólok.
A hüvelyi szülés sokkal kockázatosabb lehet a baba számára. Oxigénhiány, fennakad valamilye, járhat utána gyógytornára jobb esetben. 2x szültem természetesen, de nekem hatalmas aranyerem is van és a császáros szobatársaim elõbb felépültek. A gyerekeik is kisimultabbak voltak, mint az enyém. Igaz engem mindkétszer 1-1 órát varrtak kívül-belül, 4 kg feletti gyerekeket szültem. Fél évig bepisiltem, kislányom gyógytornáztatni kellett, leszakadt egy izom a kezében a szülés következtében. De már jól vagyunk.....
En vajudtam - de minek?! A csaszar gyors volt es eletmento. En nagyon szerettem volna megszulni! A csaszarbol gyorsan felepultem. Sok segitseget kaptam. Ha a babat nezed a csaszar un. "jobb". Ki van iktatva a szuletes kozben bekovetkezheto mindenfele problema. Az ismeretlentol fel az ember de hidd el ha ott vagy, minden mindegy!
Azt tartsátok már szem elõtt hogy a császár az egy nagy hasi mûtét!!!! Ha meg tudod rendesen szülni a babád ne vagdaltasd szét meged!
Én császárral szültem, 4 hónapja. Nekem a vajúdás alatt sem voltak fájásaim, az ctg szépen mutatta az összehúzódásokat, de nem tágultam. 8-tól folyt az oxi, 2 óránként vizsgált az orvosom, ez volt a legrosszabb.Fél 4 kor a császár mellett döntött, én már korábban is mondtam, hogy jó lenne....5kor császároztak. Nagyon hamar felépültem, csak az elsõ felkelés volt rémes, utána nem. Szóval nekem a vizsgálat fájt vajúdás közben, a többi nem.
Én természetes úton szültem, és örülök, hogy nem volt szükség császárra. A vajúdás, szülés fájt persze, de korántsem annyira mint amennyire mások elmondásai alapján gondoltam volna. Én mindíg görcsölni szoktam amikor megjön, és az néha rosszabb, mint a vajúdás vagy a szülés volt. Mert bár a fájások erõsebbek, de közben tudja az ember, hogy csak pár lélegzetvétel és utána semmi fájdalom nem lesz:) Császáros barátnõm megmenekült a hüvelyi szülés fájdalmaitól, viszont a sebével hetekig kínlódott. Szerintem ez rosszabb lehetett.Fõleg, mert a fájdalom miatt nehezen tudta ellátni a babáját.
Nekem is csak császárom volt 36 óra vajúdás után, én nem tágultam.Szóval elõtte és utána is fájt :( Láttam a kórházban lábadozó nõket és akik természetes úton szültek sokkal elõbb felépültek 3 nap múlva hazamehettek míg a császáros társaim 3 nap után is görnyedve mentek.Ha leültem nagyon rossz volt 5 percig ültem és ha felálltam az volt nagyon rossz.A babámat nem tudtam olyan ügyesen megfogni ha gyorsan kellett volna meg abszolút nem tudtam volna. Én nekem az a véleményem, hogy nem hiába vagyunk úgy kitalálva hogy annak a babának hüvelyen kell kijönni.
Nekem csak császármetszésem volt úgyhogy csak arról tudok írni. A mûtét maga nem fáj, mivel kapsz érzéstelenítõt. De utána a lábadozás elég fájdalmas. Persze ki lehet bírni, és a végeredmény mindenképpen megéri.
Maga a császármetszés nem fáj, mert elérzéstelenítenek, vagy altatnak. Utána elég kellemetlen pár napig. Hüvelyi szülésrõl nem tudok nyilatkozni. Ha a szülés nem császárnak indul, akkor ott is kell vajúdni.
Leegyszerûsítve a szülés elõtte/közben fáj, a császár meg utána, mivel közben le vagy érzéstelenítve vagy altatnak. Pecheseknek szülési fájásokkal indul, és mégis császár lesz belõle, ha olyan komplikáció adódik, na nekik kijut a "jóból", mert elõtte-utána is fájni fog. Nekem császár volt, nem indult be a szülés (toxémiás lettem), utána 2-3 nap nagyon borzalmas volt, de ki lehetett bírni.
Császár, , iszonyatos a szülés!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!