Találatok a következő kifejezésre: Melyik császár fel (2 db)

Néró.
Asszociálhatsz a Nero Burning Rom CD-író programról is, hiszen ott az égõ Colosseum az ikonja, nevében ott a Nero szó és lemezek "égetésével" foglalkozik a program :)
leginkább egyik sem. Az, hogy Rómában Nero regnálása idején tûzvész pusztított, az tény. Az is tény, hogy Néró meglehetõsen excentrikus, vagy ha úgy tetszik teljesen õrült személy volt. Az a vélekedés, hogy az õ megrendelésére gyújtották volna fel, az leginkább az utókor által írt gyalázkodó "visszaemlékezések"-bõl származik. Messze nem bizonyított, leginkább a rege kategóriába tartozik. (persze nem lehetetlen)
Néró. Diocletianus mellett õ volt az egyik legvérengzõbb keresztény üldözõ...
Nem Néró gyújtotta fel Rómát. Én tanulok latinul és 100% hogy nem õ gyújtotta fel. A keresztények szerették volna rákenni mert ellenségek voltak. Tehát a keresztények gyújtották fel!
Olvas el a Quó vadis?-t. Nem tudom, mi igaz belõle, mindenesetre nagyon jó olvasmány. :)
Bizony Néró volt-"Néró a véres költö". Szegény "csak" inspirációt gyüjtött, hogy alkotni tudjon. Az égö város láttán kiváltott érzéseket szerette volna versben megfogalmazni...nemtom mekkora sikerrel...
Nekünk azt mondták töri órán, hogy nem Néró gyújtotta fel, õ csak kiállt egy hegyre, és gyönyörködött benne. mint azt már elõttem is leírták, ihletet gyûjtött a mûveihez...
Vao, sose tudtam hogy ez a Nero ilyen jo arc volt.
A keresztények gyújtották fel, nem Néró, csak rákenték. Ki akarták ûzni a keresztényeket..

29 hetes vagyok, ahogy közeleg a szülés ideje egyre jobban félek. Melyik jobb a természetes vagy a császár?

persze fogadott orvosom nincs,mert nincs rá pénzem,igy marad az ügyeletes.remélem,hogy minden rendben lesz.

Legjobb válasz: Felesleges ezen gondolkozni, mert szerencsére nem a kismama dönti el, hogy hüvelyi úton szül vagy nagymûtéten esik át. Majd a sors és az orvos eldönti. /Egyikbe sem szokás manapság belehalni :P/ NYUGI!!! Nem marad bent, és akárhogy is lesz, kibírod, utána pedig Te leszel a legboldogabb nõ a világon! :) Ne görcsölj ezen, inkább élvezd ki a terhességed utolsó heteit :)

Az elsõ válaszoló nagyot téved. Én császármetszéssel szültem, de soha többet nem szeretnék. Borzasztóan fájt fizikailag és lelkileg is. 15 hónapos kicsi fiú anyukája
Felesleges ezen gondolkozni, mert szerencsére nem a kismama dönti el, hogy hüvelyi úton szül vagy nagymûtéten esik át. Majd a sors és az orvos eldönti. /Egyikbe sem szokás manapság belehalni :P/ NYUGI!!! Nem marad bent, és akárhogy is lesz, kibírod, utána pedig Te leszel a legboldogabb nõ a világon! :) Ne görcsölj ezen, inkább élvezd ki a terhességed utolsó heteit :)
Hát erre nem fogsz egyértelmû választ kapni. A császárosok szerint a császár jobb. Én is sokat dilemmáztam ezen (bár még csak 25 hetes vagyok), most úgy gondolom, hogy mindig jobb, ami természetes. Az is fáj, de van fájdalomcsillapitó, ráadásul utána már jól vagy, a császár ugyan nem fáj akkor, de gondolom, az utána következõ pár nap nem egy leányálom. Én is abban bizom, hogy minden rendben lesz.
Gondolj bele, mikor megszülsz (majd)égyböl eltudod látni a babád.Jó persze függ a gátsebtöl is.Velem a babám az elsö perctöl ott volt.E`n csináltam mindent.szülés után 2 órával már lábra álltam. :) Másnap nyugodtan sétáltam karomon a lányommal, még a mütöttek feküdtek.Aki császáros nem emelhet a seb miatt, ne hogy sze´tnyíljon, na meg fájdalmas.... Nehéz hosszú szülésem volt(38 óra), de áldom az eget, hogy nem vágtak.gondolj bele, a helye egy életen át megmarad..... Jön a tesó, és remélem isme´t természetes szülés lessz, de rövidebb.. :) A másik.CSászárt kérésre nem végeznek, csak ha muszály. 19 hetes és 20 hós anyuka.
Én holnapután töltöm a 29 hetet, és engem is egyre jobban foglalkoztat ez a kérdés. Én maximálisan a természetes mellett állok, nagyon félek a császártól, pont azért, amiket az elõttem válaszoló írt. De, ha bármi "gond" lesz, akár mennyire is félek a vágástól, nem fogok habozni, császár legyen.
Én és a dokim is úgy álltunk a kérdéshez, hogy természetes szülés, hacsak valami oknál fogva nem indokolt a császár. Arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, könnyû és gyors szülésem lesz. Természetesen kb 5 óra alatt szültem meg, igaz nemcsak gátmetszés volt, hanem repedtem is, de azt mondom jobb volt így mint császárral. Hamarabb tudsz mozogni, a babát ellátni és a tej is hamarabb megjön.
Én mindenképpen a természetes szülés mellet vagyok. (26 hetesen). Megijedtem, mert a gerincem miatt a dokim szakvéleményt kért reumatológustól, ortopédsebésztõl, hogy lehet e természetes úton. Épp hétfõn voltam, szerencsére azt írták a papíromra, hogy lehet. Belegondoltam, hogy eleve úgy nekiindulni nem szeretnék. Sajnos, ha természetes szülésnek indul, még mindig lehet belõle császár (nem fordul meg, nem tágulsz stb...)de fordítva nem.
Bocsi: mármint eleve császárral nekiindulni nem szeretnék(-:
Ahogy már írták elõttem, ez nem kívánság mûsor. csak abban az esetben császároznak, ha nyomós oka van. Én császárral szültem, és elég jól viseltem. Lelkileg semmi bajom nem volt, testileg eleinte piszkosul fájt, de napról-napra jobb lett. Én bevállalnám a következõ császárt is.
TERMÉSZETES!!!Hihetetlen élmény marad majd meglátod!Persze nem kívánságmûsor.
Lehet, hogy a császár pocsék, de a természetes sem egy felemelõ érzés.Az volt csak "hihetetlen" élmény benne, amikor végre kibújt a baba. Persze van, akinek könnyen megy, nekem nem volt az.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!