Találatok a következő kifejezésre: Melyik cég át (2 db)

Melyik cég gyárt jobb videókártyát? Nvidia vagy ATI?

Melyik, és miért jobb?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mire kell és mennyiért. Egy átlag felhasználónak az AMD (mert ugye az ATI már évek óta nem létezik, felvásárolta az elõbbi cég), mert kevesebbet fogyaszt, sokszor nem is kicsit, és az átlagfelhasználót érintõ felhasználási körökben általában erõsebb is. Fõleg az alsóbb árkategóriákban. Professzionális tervezõprogramokhoz viszont inkább az nVidia, mert az amúgy is ezt tartja a fõ profiljának, ezen a téren jobb a szoftvertámogatottsága is. Ezen a téren valószínûleg az AMD a 7000-es szériával fogja kiegyenlítettebbé tenni a küzdelmet. Nagyon jó felépítést sikerült összehozniuk, ami a riválissal szemben skálázhatóságban is bajnok.

Attól függ, hogy mire kell és mennyiért. Egy átlag felhasználónak az AMD (mert ugye az ATI már évek óta nem létezik, felvásárolta az elõbbi cég), mert kevesebbet fogyaszt, sokszor nem is kicsit, és az átlagfelhasználót érintõ felhasználási körökben általában erõsebb is. Fõleg az alsóbb árkategóriákban. Professzionális tervezõprogramokhoz viszont inkább az nVidia, mert az amúgy is ezt tartja a fõ profiljának, ezen a téren jobb a szoftvertámogatottsága is. Ezen a téren valószínûleg az AMD a 7000-es szériával fogja kiegyenlítettebbé tenni a küzdelmet. Nagyon jó felépítést sikerült összehozniuk, ami a riválissal szemben skálázhatóságban is bajnok.
A második válaszát pedig hagyd figyelmen kívül. Egy szó sem igaz belõle.
Hülye a kérdés. Mindkét kártya jó.
az valahogy senkinek nem tûnt fel mostanság, hogy az "nvidia pénzeli a fejlesztõket" duma már rohadtul nem olyan aktuális, mint mondjuk 5 éve? az A kategóriás címek közül jóval többet pénzel az AMD partnerprogramja (Gaming Evlolved).
Ati (amd-t) Jobbnak gondolom, mert õ olcsó és jó kártyákat is csinál, és csinál nagyon erõseket is. Energia takarékosabbak az újabb kártyái.
Lehet a régi laptopom miatt, de az Nvidiákat megbízhatóbbnak, erõsebbnek tartom, pedig most egy AMD HD6870-esem van. Játék szempontjából az AMD olcsóbban tudja adni a kártyáit, ez manapság sokat számít. De munkára, akár kisebb otthoni 3d-s tervezésre is jobb egy Nvidia kártya, profi kártyák között is inkább Nvidia sztem....szal kb ugyanúgy vagyok mint a 3. válaszoló.
Én az Nvidia-t tartom elõnyben. Az Nvidia sokkal jobb mint az ATI minõségileg is nagyon ott van elég tartós egy kártya és persze szinte minden játékot ez támogatja. És az Nvidia-t többyire játékokra fejlesztik az ATI-t meg irodai gépekre gyártják tudtommal, és elég gyakori a meghibásodása, én két ATI kártyát dobtam már el mert a hûtése egy kalap kaka vagy pluszba kellett rászerelnem vagy egy teljesen külön álló ventilátorral segítettem r a hûtésére.
ez egy örök vita lesz :D ugyan úgy mint az AMD kontra Intel :D van egy két adat, de a tényleges mérnöki pontosságú adatokat nem adja ki egyik tervezõ cég sem, csak a gyáró cégeknek. Tehát bizonyos mértékig meg lehet mondani hogy melyik a gyorsabb, pl az nvidiában GDDR3-ös a memória az atiban pedig csak DDR3as(ez régebben volt) nyilván a GDDR gyorsabb. De pl 2 ugyanolyan GDDR kártyánál csak a kapcsolási rajzot látva tudná megmondani egy villamosmérnök komoly számításokkal vagy veszl két tök ugyan olyan gépet csak a vidi karik mások benne és kipróbálod. :D
fúú öregem, itt aztán volt minden... DDR GDDR, ilyen kapcsolás amolyan kapcsolás, villamosmérnökök (:D), de láthatólag vannak képzavarok. maradjunk annyiban, hogy mostmár nem igazán lehet mondani hogy ez vagy ez a kártya (architektúra) erõsebb a másiknál, inkább csak azt, hogy egyik féle alkalmazásnál az egyik arch. erõsebb, a másiknál meg a másik.
ez mondjuk nem épp fair összehasonlítás, mert a 7850 kisebb csíkszélességen készül és egyébként is, vagy két évvel frissebb architektúrára épül.
ati mert vegyük 7850-t és gtx560Ti-t. 7850 fele annyit SE fogyaszt jobban teljesít ujabb architektúra és kb ugyan olyan árban lesznek
Azért azt is érdemes megfigyelni, hogy az új játékokban egyre inkább kezdi leváltani az AMD logó az nVidiát. Ebbõl látszik, hogy melyiknek fontosabb a desktop (asztali PC) piac.
Ahogy már említették, az nvidiás kártyáknak jobb a támogatottságuk, supportjuk, és a játékfejlesztõket is eléggé meg szokták "kenni" (nem kell felhoznom a szándékosan generált gépigényt a crysis sorozatban, egyéb játékokban...) ezért játékhoz sajnos igaz, de az nvidiás kártyák jobban passzolnak. Hiába, ez van, lényegesen drágábbak is mint az amd-s kártyák, pont ezért. Nekem ugyan amd-s kártyám van, szopom is vele a véreres brét legtöbbször, szinte minden újonnan megjelenõ játékhoz már drivert kell írnia az amd-nek, hogy normálisan fusson (na jó, van hogy az általuk támogatott játékhoz IS, saints row 3 -_-). Fogyasztás terén az amd-s kártyák jobb helyen állnak, nem kevés watt-al. Az meg, hogy mi mennyire melegszik, gyártó és hûtõ szabja meg.
# 13 Csak az én kedvemért ezt gondold át még egyszer és magyarul írd már le, mivel nem értem(fõként a GDDR gyorsabb mint DDR részre lennék kíváncsi), persze lehet velem van a gond... A második kicsit se vagy elfogult és félre informált ugye? Persze ha megindoklod válaszodat szakmailag az nem lenne rossz, igaz amit írtál azt nem lehet. Azt meg én külön nem értem(írták itt elegen) hogy az nV megbízhatóbb. Miért? " ezért játékhoz sajnos igaz, de az nvidiás kártyák jobban passzolnak. Hiába, ez van, lényegesen drágábbak is mint az amd-s kártyák, pont ezért." Nem, és nem! Szóval én is kb gyakorivalasz2 véleményét osztom. Ja és a szar optimalizációért ne az AMD-t hibáztassuk ha kérhetem. ui: Több gaming evoled felirat van jóval manapság mint The way it's meant to be played...
igazából nincs elfogadható ár. egy ilyen akcióhoz, hogy a minõség se romoljon, nagyon komoly berendezés kell. Baromi nagy felbontás. Szerintem kevés cég beruház ilyesmire, aki meg megteszi, az meg is fogja kérni az árát. Végülis nyereségesnek kell lennie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!