Találatok a következő kifejezésre: Melyik az védőoltás (4 db)

Melyek azok a védőoltások amik nem kötelezők, de be lehet adatni neki?

Most lesz 3 honapos jöv? héten. még csak a 2honapos kötelez?t kapta.

Legjobb válasz: Rotavírus ellen,. Bárányhimlõ ellen. Prevenar ( steptoccucus)ellen. Bárányról több gyermekorvos úgy gondolja, hogy jobb ha a baba megkapja, mert az 100% védettséget ad. A prevenart azt mert a baci sokfajta bajt okozhat. A rota szintén nem favorit. Azért ne oltsunk minden ellen, mert nem is tudunk minden ellen. Kullancs? Szintén bizonytalan. De úgyis a szülõ dönt. Remélem tudtam segíteni. A prevenar már ingyenes. A többi fizetõs.

Rotavírus ellen, . Bárányhimlõ ellen. Prevenar ( steptoccucus)ellen. Bárányról több gyermekorvos úgy gondolja, hogy jobb ha a baba megkapja, mert az 100% védettséget ad. A prevenart azt mert a baci sokfajta bajt okozhat. A rota szintén nem favorit. Azért ne oltsunk minden ellen, mert nem is tudunk minden ellen. Kullancs? Szintén bizonytalan. De úgyis a szülõ dönt. Remélem tudtam segíteni. A prevenar már ingyenes. A többi fizetõs.
A Rotavirust en beadattam. En kulfoldon elek, itt nem oltas formaban kapjak, hanem cseppekben, szajon at, 3 reszletben. Talan otthon is letezik ez. A baranyhimlo elleni oltasrol meg csak annyit, hogy az unokaocsemet annak idejen beoltattak, es most 1 honapja baranyhimlos lett, viszont olyan szinten, hogy a szemeit nem tudta kinyitni, ugy feldagadt szegenynek az arca is. A doki szerint az oltas erositette igy fel a tuneteket...
Az utolsó válaszra reagálnék, mert pont most adattam be az elsõ bárányhimlõ elleni oltást az 1 éves lányomnak. Nem túl régóta már 2 oltást kell kapnia 6 héten belül a gyereknek éppen azért, mert sokan kapták el az (egyszeri) oltás ellenére a bárányhimlõt. Bízom benne, hogy így hatásos lesz. Mostanában a környezetünkben több kisgyerek/baba is elkapta és iszonyúan szenvedtek tõle. Márpedig ez olyan vírus, amit elõbb-utóbb szinte biztos, hogy mindenki elkap. Én inkább megkímélem tõle a gyerkõcöt.
még ezen kívül: meningococcus okozta agyhártyagyulladás elleni (menjugate), ha lány 9-10 évesen HPV elleni
Prvenárt adattam be neki.A bárányhimlõ ártalmatlan.(Mennem kell.)Van egy bárány himlõs kérdés, nemrég tették fõl.Azt olvazsd végig.Érdemes!Bocsika. 13 hónapos babi anyuka.
A pneumococcus.t meg a rotavírust én is beadattam.Ez utóbbit nálunk is szájon át adják de attól még oltásnak számít.A bárányhimlõ nekünk majd csak sokára lenne esdékes de valószínû azt is be fogom adatni.Nem azért mer a bárányhimlõ egy halálos vagy elviselhetetlen betegség hanem azért mert ha egyszer megkapta vki, akkor az élete végéig hordozza a vírust("elrejtve")és felnõttkorban annak a szövõdménye pl. az övsömör ami már nem is olyan bagatell dolog mint a gyerekkori himlõ.

Melyik az első védőoltás amit kap a baba, mikor kapja és belázadosik e tőle?

Legjobb válasz: Az elsõ a bcg és még a kórházban megkapja. A másodikat akkor kapja, amikor betölti a 2 hónapos kort.

Az elsõ a bcg és még a kórházban megkapja. A másodikat akkor kapja, amikor betölti a 2 hónapos kort.
Nem mindegyik lázasodik be, az enyének sem volt láza.
Én ma viszem szegénykémet, holnap leírom a tapasztalatot...:-(
2 hónaposan kapja meg az elsõ védõoltást! ezt a fajtát a combjába kapta nekem a babám!!nem lett tõle lázas de azért borogatni kellet neki a lábát!!egy pár napig meg lesz duzzadva a lába ! szerintem mindent leírtam grat a babához!
Pénteken vittem a babámat a második oltásra, az elsõt még a kórházban beadják, ez a BCG, ami tuberkolózis ellen véd. A második az IPV+Hib ez a gyerekbénulás és influenza b ellen nyújt védelmet. Az én kislányom nem lázasodott be, nem dagadt meg az oltás helye, de nagyon nyûgös volt utána, és mivel nekem kellett lefogni...:-((, így csak apa volt neki jó egész nap, nálam sírt. Hál' isten azóta "megbocsátott", de álmában egyszer-kétszer felsír.
Rotarixet javasolt és adott be az orvosunk.
Mi is Rotarixet kaptunk.
Mi a rotarix-ot választottuk, a dokink is azt ajánlotta, 2 adagos, 36.000 ft volt. A rotateq 3 adagos, az kb 45ezer üdv
Mi ia a rotarixot adattuk be, 36 volt a két oltás.


Melyek a kötelező védőoltások egy kölyök kutyának? Mikortól mehet ki az utcára?

A normális válaszokat köszönöm !

Legjobb válasz: kötelezõ (sajnos) csak a veszettség elleni oltás és a féreghajtás. A többi ajánlott. Az utcára a veszettség elleni után mehet

kötelezõ (sajnos) csak a veszettség elleni oltás és a féreghajtás. A többi ajánlott. Az utcára a veszettség elleni után mehet
Ok!.. Én voltam a hülye... Rosszul olvastam.A beadatok helyett, beadom-ot értettem.:)
11:20-nak azt írja, hogy "beadatok" nem tudom mirõl beszélsz
Könyörgöm... Ne Te add be neki, hanem vidd el egy állatorvoshoz.:) Õ tudni fogja, hogy mit kell beadni neki.:) Semmiféle "magánszámot" ne adj elõ.Kérlek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az infot akkor minden ajánlott és kötelezõ oltást beadatok neki majd ha meg kapom mert még csak most született .Az elsõ 2 oltást és a többszöri féreghajtást is ott megkapja .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !
akkor rosszul tudtam, sorry :)
de, csak a veszettség utáni mehet, és azt 3 hónaposan kapja. ( parvo kombinált 6-8-10 hetes, 12 hetes veszettség elleni)
ha rosszul tudom, akkor bocsi, nem kell leharapni a fejem
nem csak veszettség utáni után mehet, mivel azt nem 3-4 hónapos korában kapja
A kérdező hozzászólása: Dehogy én adom be neki X)majd a doki :) csak mondom majd a dokinak hogy minden oltást adjon be neki kornak megfelelõen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!