Találatok a következő kifejezésre: Melyik az terhességi (119 db)

Melyek azok az alkalmazások/pdf-ek, amiket hasznos lenne letölteni a telefonomra teherbeesés/terhesség és gyereknevelés alatt?

Gondolok itt pl. a 180 grammos diéta táblázatra, vagy akár egy ovu-kalkulátor. Lehet angol/német nyelvû és magyar is.

Legjobb válasz: Én a telómon a WomanLog-ot használtam, amivel a mensit lehet követni, illetve hogy mikor van (kb.) peteérés, mikor voltatok együtt, ilyesmi. Amikor a babát terveztük, akkor ebben jelölgettem a napokat. Amikor terhes lettem, a WomanLog Pregnancy verzióját használtam, ebben jegyzeteltem, hogy mikor, milyen vizsgálatra kell mennem, mutatta a terhességi heteket, és ilyen kis összefoglalót, hogy épp mi történik azon a héten a magzattal. Ja, meg vissza is számolt, de azt nem szerettem nézegetni. :) Mióta megszületett a kicsi és szoptatom, a BabyNursing segít, ami méri és rögzíti, hogy mikor, meddig szoptattál és melyik mellbõl. Ez nekem hasznos, mert néha azt se tudom, fiú vagyok-e, vagy lány, azt meg végképp nem, hogy hány órája és melyik mellbõl szoptattam.. Gondolom ha már rutinosabb leszek, nem fog kelleni a program. :) Ezek az alkalmazások iOS-re vannak, de nagyon hasonló programokkal tele van az Androidos és a Windowsos webáruház is.

Én a telómon a WomanLog-ot használtam, amivel a mensit lehet követni, illetve hogy mikor van (kb.) peteérés, mikor voltatok együtt, ilyesmi. Amikor a babát terveztük, akkor ebben jelölgettem a napokat. Amikor terhes lettem, a WomanLog Pregnancy verzióját használtam, ebben jegyzeteltem, hogy mikor, milyen vizsgálatra kell mennem, mutatta a terhességi heteket, és ilyen kis összefoglalót, hogy épp mi történik azon a héten a magzattal. Ja, meg vissza is számolt, de azt nem szerettem nézegetni. :) Mióta megszületett a kicsi és szoptatom, a BabyNursing segít, ami méri és rögzíti, hogy mikor, meddig szoptattál és melyik mellbõl. Ez nekem hasznos, mert néha azt se tudom, fiú vagyok-e, vagy lány, azt meg végképp nem, hogy hány órája és melyik mellbõl szoptattam.. Gondolom ha már rutinosabb leszek, nem fog kelleni a program. :) Ezek az alkalmazások iOS-re vannak, de nagyon hasonló programokkal tele van az Androidos és a Windowsos webáruház is.
:) Pár éve még okostelefon sem volt, nem hogy alkalmazások. :) Az a meglátásom, és sajnos saját tapasztalatom, hogy túl sokat olvasunk, ezáltal sokkal többet aggódunk. Régen a dokira hagyatkoztunk, amit õ mondott az volt a szentírás. Mostmár megkérdõjelezzük az orvos véleményét, mert az okostelóm mást mond. :) Minek a ch diéta, ha még terhes sem vagy? Ne tervez ennyire elõre, mert a végén nehéz feldolgozni a csalódásokat. Hagyd, hogy megtörténjenek a dolgok. Ettõl függetlenül lehet, hogy letöltök egy ch diétát a telómra, mert 16 hetes vagyok és már 4 kilót híztam. :)
A kérdező hozzászólása: "Minek a ch diéta, ha még terhes sem vagy? Ne tervez ennyire elõre, mert a végén nehéz feldolgozni a csalódásokat. Hagyd, hogy megtörténjenek a dolgok." Nem is tervezek terhes lenni még, csak érdeklõdtem. Egyébként tartok ch diétát, és van ilyen alkalmazás a telómon. Most õszintén: mobilneteznem kellene inkább a boltban, hogyha valaminek nem tudom az értékét?:) Reméltem, hogy nem fog egy ilyen komment érkezni, hogy "bizony a kõkorban még naptej sem volt", na hát most van, és ideje kihasználni a technikát, mert értünk fejlesztik, nekünk!:)
Ha nem tervezed a terhességet, minek tetted fel a kérdést?
Jesszusom! Te paranoiás vagy! Viccesen megjegyeztem, hogy amikor a fiammal voltam terhes(4 éve), még jóformán okos telefon sem volt. Erre már kioktató vagyok. Ki akar téged oktatni? A kérdésed pedig úgy szól, hogy mit érdemes letölteni a telefonOMra. Tehát magadnak akarod letölteni. Aztán meg azt írod, hogy nem szándékozol teherbe esni. Számomra ez ellentmondásos volt, így a puszta kíváncsiság vezérelt. Inkább valami relaxációs alkalmazást tölts a telódra, hátha az segít egy kicsit rendbe tenni a zavart a fejedben és lenyugodni. :) )) Na, most asszem kioktató voltam! De csak a magam szórakozására, meg azért, hogy mondhasd, hogy igazad volt. hahaha
A kérdező hozzászólása: köszönöm, mert így mondhatom megint!:) ) szerintem semmi baj nincs a megfogalmazással, hiszen nem tiltja a törvény az E/1.-ben fogalmazást:)

A segicségeteket szeretném kérni! Melyik az a terhességi teszt amelyik a legrövidebb idő után is kimutassa azt hogy terhes e vagyok?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de ezt muszáj... "A segítségeteket szeretném kérni! Melyik az a terhességi teszt, amelyik a legrövidebb idõ után is kimutatja, hogy terhes vagyok-e?" VÁlasz: leghamarabb a 10-es érzékenységû tesztek mutatják ki általában. Kérj ilyet a patikában. Együttléttõl számított 10-14. napnál hamarabb ne tesztelj, felesleges, addig még nemigen mutatja ki.

Ne haragudj, de ezt muszáj... "A segítségeteket szeretném kérni! Melyik az a terhességi teszt, amelyik a legrövidebb idõ után is kimutatja, hogy terhes vagyok-e?" VÁlasz: leghamarabb a 10-es érzékenységû tesztek mutatják ki általában. Kérj ilyet a patikában. Együttléttõl számított 10-14. napnál hamarabb ne tesztelj, felesleges, addig még nemigen mutatja ki.
Na itt van a nyelvész találkozó ??????
Gola: "na haragudj" Bocs de nem na, hanem ne! Csak, hogy én is kötekedjek! :D A kérdésre válaszolva, én a Gabriella tesztet ajánlom. Nekem a nem várt elõtt 4 nappal pozitív lett!
helyesen: "Na, itt van a nyelvész találkozó?"
8-as: teljesen jogos, amit írsz, szégyenlem is magam...
elsõ, na haragudj, de a tied sem 100%-os. "A segítségeteket szeretném kérni. Melyik az a terhességi teszt, amelyik a legrövidebb idõ után is kimutatja azt, hogy terhes vagyok?" vagy "A segítségeteket szeretném kérni. Melyik az a terhességi teszt, amelyik a legrövidebb idõ után is kimutatja, hogy terhes vagyok-e?"
A kérdésedre válaszolva: nekem az x-epil már az ovulációutáni 9.nap esti vizeletbõl halványan pozi lett.Hõmérõztem, ezért tudtam mikor volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet mindenki tökéletes helyes írásból! Köszönõm a válaszokat, várok akkor még a tesztel.
A kérdező hozzászólása: Az x-epilt még nem próbáltam, holnap szerintem meg is veszem azt hétvégére talán már ki is mutassa.Köszi a választ :)

Melyik az a terhességi teszt ami kimutat 12napos terhességet is akár? Dmben melyik kapható?

Legjobb válasz: A 12.napon,ha megtörtént a beágyazódás a szervezeted ugyan elkezdi termelni a HCG hormont,de ez még csak vérvételbõl mutatható ki.Kb.a 14.nap után lehet a vizeletbõl is kimutatni,mert hamar nõ a szintje.A DM-ben kaphatok,azok a 14.nap után kimutatják,de én azt javaslom,hogy még utána pár nappal is csinálj egy másik tesztet,hogy biztosra menj!

A 12.napon, ha megtörtént a beágyazódás a szervezeted ugyan elkezdi termelni a HCG hormont, de ez még csak vérvételbõl mutatható ki.Kb.a 14.nap után lehet a vizeletbõl is kimutatni, mert hamar nõ a szintje.A DM-ben kaphatok, azok a 14.nap után kimutatják, de én azt javaslom, hogy még utána pár nappal is csinálj egy másik tesztet, hogy biztosra menj!

Melyik terhességi tesztet ajánljátok a legjobban? Melyik az, ami majdnem 100%-osan ki tudja mutatni a terhességet?

Márc. 24-én kellett volna megjönnie

Legjobb válasz: azt akartam írni hogy elég régen meg kellett volna jönnie neked csak elütöttem valamit bocsi majd írj hogy mi van

azt akartam írni hogy elég régen meg kellett volna jönnie neked csak elütöttem valamit bocsi majd írj hogy mi van
te terhes vagy szerintem..... én is a MediLabot ajánlom meg a Gravi Hcg-t. Már elég régen ki kellett volna megjönnie neked. miért nem teszteltél eddig?, nekem 2 nap késés után pozitívat mutattak a tesztek :) :) 10 hós kisfiú anyuja és 9 hetes terhes
Szia! Patikában kérd a fellelhetõ legérzékenyebbet, a gyógyszerész tudni fogja, melyiket adja. Egyébként tapasztalatbl mondom, hogy inkább az a lényeges, hogy mikor tesztelsz. A használati utasításban benne szokott lenni, hogy bármely napszakban mûködik, de a délutánival szemben a hajnali tömény "anyag" nem csaphat be! 24hetes km
Szia! Nekem a MediLab volt a legmegbízhatóbb! Én du teszteltem vele és pár mp után már pozitívat is jelzett.Ugyan ez volt az ismételt tesztnél is! Drukkolunk 36 hetes pocakos
Én anno a Medi-labot vettem (patikában). 31. napon tökéletesen mutatta a + jelet :-)
Gabriella terhességi gyorsteszt, Sok sikert, 21 hetes kismama:)
ma 11.napja hogy késik.... miért nem tesztelsz már??? akkor megtudnád hogy mi a helyzet. na én nem bírnám ki az tuti...jobb a biztos mint a bizonytalan, nem?? még ha neked ez rossz is lenne. miért nem akarsz gyereket?? ha megkérdezhetem...
Ja.Lemaradt a vege. Ird meg h mi lett.27 hetes kismami Elozo voltam.
Te jo eg ez a lepontozas!Valaki sportot uz belole. Kerdezo:Allitolag a Clearblue is jo, nem tudom.En kulfoldon elek, nem ismerem a hazaiakat(mar arra sem emlexem milyennel teszteltem:) De mindenkeppen reggel elso pisibol csinald! Sok szerencset!
4. válaszoló vok. azt hiszem itt szinte mindenkit lepontozott vki! csak nem értem, h miért. :( de ha neki jó, akkor legyen így boldog a mai napja!
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam le senkit sem! Mindenkinek megköszöntem a válaszát!
valaki írta az elején hogy Gabriella gyorsteszt. Az nem Gabriell? ebbe nem kötöttök bele??
mi a francnak kell lepontozni??? én írtam hogy 11 napja késik. miért? talán NEM??? birom az ilyet.....
Én a MediLabot tudom ajánlani!Nekem szinte várakozás nélkül, a menszesz elmaradása után, megjelent a két csík!:) A reggeli elsõ, középsugaras vizeletbõl célszerû megcsinálni a tesztet.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon fiatal vagyok hozzá! Délután veszek egyet...
A kérdező hozzászólása: Azért nem, mivel van olyan, hogy 5 napot is késik vagy 1 hetet... Meg mintha éreztem volna kis tompa fájást, mint ahogy szoktam, de mégsem jött meg... :( el agyok keseredve
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Igazából még nem szeretnék babát, mindig védekezünk óvszerrel, ami nem sérült meg stb.., de mégis késik. Ráadásul mielõtt megjönne, mindig érzem, hogy fáj a mellem, hasam, pattanásos leszek, de még mindig semmi! És már aggódom nagyon!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnap vettem egy tesztet, holnap akartam megcsinálni, de ma megjött, úgyhogy örülök nagyon! Köszönöm a segítséget!

Melyik az a jogszabály ami védi a kismamát az ellen, hogy a munkáltató kirughassa terhesség alatt?

Egy korábbi kérdésnél merült ez fel, csak még nem sikerült választ kapnom rá:

Legjobb válasz: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=33 A Munkatörvény Könyve vonatkozó rendelkezései. A munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a határozatlan idejû munkaviszonyt a terhesség fennállása alatt. A védettség a teljes terhességre visszamenõleg is szól, tehát nem csak attól az idõponttól érvényes amikor Te illetve munkáltató tudomást szereztél a terhességrõl. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az utolsó vérzés elsõ napjától védett vagy.

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=33 A Munkatörvény Könyve vonatkozó rendelkezései. A munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a határozatlan idejû munkaviszonyt a terhesség fennállása alatt. A védettség a teljes terhességre visszamenõleg is szól, tehát nem csak attól az idõponttól érvényes amikor Te illetve munkáltató tudomást szereztél a terhességrõl. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az utolsó vérzés elsõ napjától védett vagy.
A Munka Törvénykönyvében van, de pontosabbat nem tudok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, ebben tényleg le van írva, hogy rendes felmondással nem mondhat fel. A gond az, hogy még próbaidõs vagyok. 16. hetes leszek mire lejár a próbaidõ. Ezek szerint ha addig sikerül eltitkolnom, akkor már nem rúghatnak ki? Gondolom próbaidõ alatt simán elküldhet bármi miatt, és ilyenkor nem is kell indokolnia...
Igen, próbaidõ alatt indoklás nélkül elküldhet, még akkor is ha babát vársz és errõl mondjuk tudomást szerez elötte. De már csak 1 hetet kell kibírnod és ha megkapod a véglegesítést, akkor már nyert ügyed van, onnantól már nem rúghat csak úgy ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de sajna nem egy hetet kell kibírnom, hanem két hónapot, mert még csak 1 hónapja vagyok a cégnél. 7. hetes vagyok.
A másik kérdésednél 15hetest írtál, akkor elírtad? Utolsó

Melyek azok a gyogyszerek amiket szabad szedni terhesseg elso trimesztereben?

Pl. fejfajas,izuleti fajdalom,hules,szoval ilyen konnyebb bajokra,fogfajas,szekrekedes.

Legjobb válasz: Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)

Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)
Utolso vagyok: kifelejtettem a homeopatiás bogyokat , azok használhatok (megfázásra Oscillococcinum, Homeovox, Homeogene). Puffadásra nyugodtan szedheto az Espumisan, székrekedésre glicerines kup és sok-sok rostos gyumi...
A legjobb ha az elsõ trimeszterben nem veszünk be gyógyszert , semmilyet.Csak mérlegeléskor ha úgy érezzük tényleg nem bírjuk tovább, de akkor is a gyógyszertárban a gyógyszerésztõl homeopáiás gyógyszert kell kérni!
Algopyrin és származékai, Panadol, Panadol extra. Lidocain, és a homeopátiás bogyók.

Melyek azok a sportágak, amelyek könnyebbé teszik a terhességet, szülést?

Aki világéletében soha sem mozgott annak rémálom és kínszenvedés a szülés. Arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a mozgástechnikák, amelyek segíteni tudnak? Gondolom, elsõsorban a hasizmot kellene erõsíteni, de hogyan, milyen formában? A futás, lovaglás, hobbi tollasozás....ezek segítenek megkönnyíteni a teerhességet?

Legjobb válasz: Szia.nemtom hogy ha valaki csak a terhesség miatt kezdene el edzeni mennyire hatásos.a Saját tapasztalatom leírom 23 éves vagyok .balett táncos ..emellett gimnasztikáztam Elsõ gyerkõcömet várva 6. hónapig dolgoztam. Minden szerepet,bemelegítést megtudtam csinálni Csupán a háttérszerepeket kaptam..beöltöztetve ÉN

Szia.nemtom hogy ha valaki csak a terhesség miatt kezdene el edzeni mennyire hatásos.a Saját tapasztalatom leírom 23 éves vagyok .balett táncos ..emellett gimnasztikáztam Elsõ gyerkõcömet várva 6. hónapig dolgoztam. Minden szerepet, bemelegítést megtudtam csinálni Csupán a háttérszerepeket kaptam..beöltöztetve ÉN
1es vagyok.véletlen elküldtem ÉN úgy érzem, azzal hogy eleve sokat sportoltam, mozogtam könnyebb volt a terhességem, és a szülés is..3 óra össz Ha te ezen gondolkodsz bátran ajánlom a jógát, kezdõ gimnasztikát.futást mindenképp..az kitartóvá tesz
:) nekem az mondta a szülésznõ, mikor már jópár órája 5 perces fájásaim voltak és a méhszájam nem tágult az istennek sem, hogy azok, akik komolyan sportolnak vagy sportoltak nehezebben tágulnak, mert nagyon feszesek az izmok ott bennt is.De nem tudom mennyire igaz ez vagy csak vígasztalni akart.Én 26 órát vajúdtam, mire meglett a lányom.Én kosaraztam illetve lovagoltam... Amúgy a terhességem nekem is viszonylag könnyû volt, 42 hétig hordtam a lányom, de a 42. héten is vígan jöttem, mentem, mozgékony voltam, míg több ismerõsöm nagyon meg volt rogyva már a 30. héten és egyik sem sportolt életében sohasem. Viszont a jóga az szerintem is jó ötlet, arról sok pozitívat hallani a terhességgel/szüléssel kapcsolatosan.
Hát én nem sportoltam soha semmit úgymond aktívan, csak hobbiból bringáztam, néha elmentem futni. Az utóbbi néhány évben pedig totál semmit. Az elsõ gyermekem egy óra alatt lett meg onnan, hogy a szülõszobára bementem, a vajúdást nem igazán vettem fel, fájt, de nem volt vészes, jöttem-mentem, csináltam a dolgom. A második szülést nem veszem ide, mert az sürgõsségi császár volt. A felépülés viszont a sima és a császáros szülés után is meglepõen gyors volt. Szerintem ez genetika is vagy nem tudom. Amúgy én is a jógára gondolok, hogy az segíthet, a légzésben biztos, illetve az önkontrollban.
Szia, én 7 éve tai chiztam, mikor szültem. A terhesség normál lefolyású volt. Szülésnél, mondthatom, hogy csupán a méhösszehúzódásokat éreztem, azt is az oxitocin hatására. 5 óra kellett a lányom megszületéséhez az elsõ fájástól számítva. Amúgy szerintem az erõnlétben, a kitartásban számít valamit a sport. A tágulást, ami az egyik kulcsfontosságú dolog, nem igazán befolyásolja.

Melyik az a terhessegi teszt, amelyik a leghamarabb kimutatja a terhesseget?

Hanyadik naptol lehet tesztelni? Kotelezo kivarni az elmaradast?

Legjobb válasz: Mindegyik aktustól számolva 14-15 nap.

Mindegyik aktustól számolva 14-15 nap.
Nem a márka a lényeg, hanem az érzékenység. Kapható 10-es és 20-as, 25-s érzékenységû teszt is. A 10-es érzékenységû a legérzékenyebb, mivel már nagyon alacsony koncentrációban is kimutatja a HCG hormont. Tesztelni az ovuláció után 10-14 nappal érdemes, de az elmaradt mensit könnyebb észrevenni, mint, hogy mikor is volt ovuláció (annak aki nem hõmérõzik, vagy ovu-tesztel). Ezért nem kötelezõ, de ajánlott megvárni a késést, igen.
Nekem a nemvárt elõtt 5 nappal kimutatta a 25-ös érzékenységû x-epil.
A 10-es érzékenységû tesztek elõbb kimutatják. Érdemes legalább a nemvárt napjáig várni, és reggeli elsõ vizeletbõl csinálni.
Nekem a corax valt be legjobban. Amikor az x-epil meg annyira halvany volt, hogy mereszteni kellett a szemem, a corax mar eros csikot adott. dm kb 900 huf
3.válaszadó vagyok. Érdekes, nálam pont fordítva történt. Az x-epilen erõsebben láttam a csíkokat, míg a 10-es érzékenységûn nagyon-nagyon halványan. Minden nap erõsödött az olcsóbbikon, míg a drágább csak a nemvárt napján lett erõsebb. És sokaknak az x-epil vált be.
A tobbi 10-es teszt nekem se jott be, igy van, halvanyabbak voltak mint az x-epil. Es az x-epil nagyon is jo es megbizhato. Ugyanakkor a corax volt nalam a csucs, mert amikor meg az x-epil ketseges halvany volt, az mar eros csikot adott (kontrollal azonos eroset). Ezt konnyebben mutogattam apanak, mint az odakepzelos halvany tesztet, nekem ezert jott be. Ra 5-6napra az x-epil is szepen beerosodott. Ez is jo dolog, mert megnyugtato, hogy jol mennek a dolgok... :-)

Melyik az a legkorábbi terhességi idő, amikor érezhető esetleges rosszullét, vagy valami jele a terhességnek?

Még miel?tt tesztet lehetne csinálni.

Legjobb válasz: Leghamarabb az elõtte lévõ napok, vagy a beágyazódásos vérzés, de az nem mindenkinél fordul elõ, nekem sem volt! 38 hkm

Leghamarabb az elõtte lévõ napok, vagy a beágyazódásos vérzés, de az nem mindenkinél fordul elõ, nekem sem volt! 38 hkm
Általában 4-5.hét tájékán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De akkor már a teszt is kimutathatja a 4-5. hét tájékán, nem? Szóval hamarabb nem valószínû...
Igen 4-5. héten a teszt kimutatja:)

Ha bizonyosségot nyer a terhesség kb 3.5 hét után, akkor annak mik a teendői? A terhesség elején melyek azok a dologok, amiket ilyenkor csinálhat egy nő, ha nem dolgozik még (általánosságba kérdezem)? Kb az 5-6 hónapban kezd már látszani a poci?

Tegyük fel, hogy én, mint 1 maximum 1.5 hónapos terhes miket csinálhatok otthon a könyebb házimunkák mellett, tehát a túlzott terhelés kizárva!

Legjobb válasz: Ha nincs semmi gond akkor mindent csinálhatsz amit eddig. Emelést ne!!! Én pl. veszélyeztetett vagyok, és ennek ellenére fokozatosan miután "letelt" a veszélyes zóna (12 hét) apránként elkezdtem mindent csinálni( ez alatt a házimunkákat értem). Mosok, vasalok, fõzök, porszívózok.. mindent. Sõt még a boltba is lemegyek, de max 1 kilónyi árut hozok. A biciklizést felejtsd el, ha lehet, én valahol olvastam, hogy az elsõ 3 hónapban nem tanácsos. A pocaknövés egyénileg változó. Nekem a 14-15ik hét környékén kezdett nõni. Van aki azt mondja hogy nagy a pocim, van aki kicsinek találja, nyílván mindenki a magáéhopz méri. Sok erõt! 23 hetes kismama

Ha nincs semmi gond akkor mindent csinálhatsz amit eddig. Emelést ne!!! Én pl. veszélyeztetett vagyok, és ennek ellenére fokozatosan miután "letelt" a veszélyes zóna (12 hét) apránként elkezdtem mindent csinálni( ez alatt a házimunkákat értem). Mosok, vasalok, fõzök, porszívózok.. mindent. Sõt még a boltba is lemegyek, de max 1 kilónyi árut hozok. A biciklizést felejtsd el, ha lehet, én valahol olvastam, hogy az elsõ 3 hónapban nem tanácsos. A pocaknövés egyénileg változó. Nekem a 14-15ik hét környékén kezdett nõni. Van aki azt mondja hogy nagy a pocim, van aki kicsinek találja, nyílván mindenki a magáéhopz méri. Sok erõt! 23 hetes kismama
Ultrahang vagy terhesteszt mi mutatta ki? És miért gyanakodtál, mi volt furcsa? Én most nem tom mi van de lehet baba furi volt az utolsó mensim!! Írj nekem kérlek ide kommentbe!!! Elõre is köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: Igazából én arra voltam most kíváncsi, hogy ha hirtelen bebizonyosodna a terhsességem akár teszt akár ulrtahang alapján, én mint leendõ anyuka mit csinálhatok az elsõ hónapokban és mi az mait egyáltalán nem csinálhatok?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!