Találatok a következő kifejezésre: Melyik az tea amiben (35 db)

Melyik az a tea amiben nincs koffein és lehet inni szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Mindent ihatsz, gyümölcs, zöld, fehér tea. Amit szeretsz. Roibost is.

Mindent ihatsz, gyümölcs, zöld, fehér tea. Amit szeretsz. Roibost is.
Ellent kell mondanom az elõzõ hozzászólónak. A koffein a B1-vitaminkészletet pusztítja, és bizony a babának rengeteg vitaminra van szüksége, így azon kívül hogy nem jó a koffein a babának, a te szervezetedbõl fogja pótolni a hiányt. Fõleg D-vitamin-hiányban szenved a mai lakosság, ezért ezt érdemes csepp formában adni neki valamivel elkeverve, illetve sokat napozni, persze ésszel (pl. sok kicsit). A pillanatnyi UV-indexrõl a weather.com-on tájékozódhatsz, ennek vonzatairól pedig az angol Wikipédián van egy táblázat. Visszatérve a kérdésedre: A legtöbb koffein a feketeteában van, a legkevesebb a zöldteában. Bár a feketeteánál van egy olyan érdekesség, hogy három perc áztatásnál felpörget, tíz perc áztatásnál viszont nyugtat. A lényeg, hogy kerüld a kávét és más koffeintartalmú italokat, és persze a túlzott cukorbevitelt is, alkohol stb. nyilván nem kérdés. A cukor valójában méreg, mint a nikotin, csak rászoktunk. Helyette sztíviát vagy xilitet érdemes használni (mindkettõ gyógyhatású, és különösen a xilit, nagyon finom), esetleg egy kevés eredeti mézt. Javaslom menj be egy Vitaminkirályba vagy a Dr. Lenkeibe (elõbb olcsóbb és nem rosszabb) és vásárolj be a tanácsaik szerint. A baba meghálálja az egészséges táplálkozást, egészséges lesz, és fogékonyabb lesz az értelemre a vele való foglalkozás során. Áttételesen az egész életminõsége múlik azon, hogy a magzati korban és a gyermekkorában hogyan táplálod magad és õt. Ügyelni kell még a nagy zöldség- és gyümölcsbevitelre és a mai savasító étrend ellensúlyozására többek között a zöldségekkel-gyümölcsökkel (pl. néhánynapos goldenalma-kúra, de egyebeknek is utána lehet olvasni), illetve lúgosító készítményekkel (ezek fõ alkotóeleme a korallkalcium). Sok boldogságot a babával! :)
Gyümölcsteákat lehet inni, nem a gyümölcsízesítésût! Nézd meg az összetevõket, csak gyümi legyen benne! Mi a gyerekeknek is ilyet csinálunk, pl a Plusban kapható Lancaster nevû finom és sokféle ízû van, de vannak drágább fajták is.
Szerintem egész nyugodtan ihatsz bármilyen teát, ha nem fõzöd túl erõsre. Én is ittam, mégsem lett semmi baj. Szép lenne, ha már semmit nem szabadna. Valamirõl mindig kitalálják, hogy ártalmas.
A gárdonyi teahouse nak sok finom gyümiteája van, koffein menetesek és megfizethetõk..olyan 400-500ft körül vannak, van még egy olyan, hogy flawin(800ft körül van) ez is nagyon jó tele van vitaminnal, bio boltban lehet kapni én ezeket ittam terhesség alatt ugyanis rosszul lettem a fekete tea származékot tartalmazóktól.Ezektõl semmi baj nem volt.És fini még az Ízisz tea is ez olyan 400ft körül van, tele vannak gyümikkel ezek.Sztem ne filtereset igyál, meglátod mennyivel jobb és nem drágább sztem.

Mit gondoltok melyek azok az élelmiszerek, háztartási dolgok amit el lehet hagyni, h az ember spóroljon? Te mit nem veszel meg?

Legjobb válasz: Élelmiszerek: Colák, üdítõk, ásványvíz, kekszek, sütemények, fagyik, ropik és társaik, ilyen-olyan reggeli és uzsonna italok, zsemle, virsli,/krinolin, szafaládé/, izesített joghurtok, zacskós levesek, szószok, pizzák, készételek, konzervek, étterembe járások, stb. Háztartási dolgok: felesleges tisztitószerek /elég belõlük 3-4 féle mindösszesen/, ruhatisztítások, mert a legtöbbet te magad is ki tudod tisztítani, ilyen-olyan illatosítók a lakásba, ilyen-olyan csodarongyok a takarításhoz. Ez csak néhány tipp, de mindenki maga dönti el, mire költi a /kevés/pénzét.

Élelmiszerek: Colák, üdítõk, ásványvíz, kekszek, sütemények, fagyik, ropik és társaik, ilyen-olyan reggeli és uzsonna italok, zsemle, virsli, /krinolin, szafaládé/, izesített joghurtok, zacskós levesek, szószok, pizzák, készételek, konzervek, étterembe járások, stb. Háztartási dolgok: felesleges tisztitószerek /elég belõlük 3-4 féle mindösszesen/, ruhatisztítások, mert a legtöbbet te magad is ki tudod tisztítani, ilyen-olyan illatosítók a lakásba, ilyen-olyan csodarongyok a takarításhoz. Ez csak néhány tipp, de mindenki maga dönti el, mire költi a /kevés/pénzét.
Különbözö konzervek, mint màjkrém, solet. Különbözö szendvicskrémek. Édességek. Felesleges megvenni egy csomo zöldséget, gyümölcsöt elöre, nàlunk mindig hamar elrohad, igy mostmàr csak a napi friss adagot veszem meg. Huu hàt sok felesleges van, inkàbb azt irom ami szerintem megkell legyen egy konyhàban, szoval: Tej, tojàs, kenyér, liszt, füszerek, so, hagyma, cukor, husfélék, tésztafélék, kenyér, paprika, paradicsom, szezonàlis gyümölcs, és zöldség. Hàztartàsi dolog:felesleges a sok robotgép, mikro , piritos sütö, szendvicssüt... Azonkivül én nekem a legfontosabb, és csak ez van:hypo, mosopor, öblitö és butoràpolo.
Élelmiszerek közül nem veszek pl. tasakos leveseket /4 adag=3-4 gyermekadag/ vákumcsomagolt felvágottak, konzervételek, szószok, salátaöntetek. Ezeket mi is össze tudjuk dobni a konyhánkban és kevesebbõl kijön. Háztartási dolgok közül az öblítõrõl leszoktattam magam hogy vegyek. Némely mosópornak olyan jó az illata, hogy öblítõt nem szoktam venni. Drága tisztítószerek közül a hideg zsíroldót nem pocsékolom /van ugyan mindig itthon, de nem fújkálom ki egykettõre/ Wanisch tisztítószerek, ezek között csak a szappant használom folttisztításra, nagyon szeretem és sokáig elég. WC, fürdõkád és mosdókagyló tisztítására: súrolószer, idõnként hypo, vízkõoldó. Nagyanyáink idejében nem volt ennyi választék a háziasszonyoknak, mégsem ette meg a lakásukat a kosz. Nem?

Terhesseg ideje alatt melyek azok a teak amiket szabad inni?

pl.natha eseten es meg a gyerekem is ihat belole.ha tudnatok listat teakrol h mit szabad nagyon megkoszonnem

Legjobb válasz: Csipkebogyó teat simán ihatsz. Ez jó náthára és infuenzára.

Csipkebogyó teat simán ihatsz. Ez jó náthára és infuenzára.
Pikcwik nek van gyerek teája azt, meg gyümölcs teák, de mindet olvasd el, a (dobozt) mert vannak olyanok amibe beleteszik a fekete teát is, vagy a zöld teát, pl.: a lipton teákba beleteszik, de a milford az jó de olvasd el figyelmesen. Szóval gyümiteák, és gyerektea. 30h kismama

Melyik az az a zene aminek a refrénébe ez van: ". te beléd, te beléd. "?

Magyar, és ilyen nótás zene. Férfi énekli.

Legjobb válasz: Belga : Szerelmes vagyok

Belga : Szerelmes vagyok

Hol kaphatók a vízhajtó teák, és melyek azok amik beváltak?

Nem vagyok terhes!

Legjobb válasz: Gyógyszertárban illetve gyógynövényszaküzletekben. Próbáld ki neked melyik használ.

Gyógyszertárban illetve gyógynövényszaküzletekben. Próbáld ki neked melyik használ.
Csalántea nálam bevált, gyógyszertárban vettem.

Melyik az a hashajtó, ami nem okoz hascsikarást? Ittam már anyalevél teát, és a Stadalax-ot, meg a Guttalax cseppet is használtam, de mindkettőnél görcsösen indult a dolog.

Legjobb válasz: Olyankor szokott görcsöket okozni a hashajtó, ha nagymértékû a székrekedés, ha sok széklet van felhalmozódva. Én a Szennateát ittam, amit különbözõ erõsségûre lehet megcsinálni. Ha 1 filterrel csinálja az ember, akkor inkább lágyít csak és mindenféle görcs nélkül szépen kitisztít, ha erõsebbet, 3 filterrel csinálja az ember, mert mondjuk akkora a székrekedés mértéke, akkor elõfordul, hogy nagy görcsölések közepette tisztul ki az ember. Én tudom neked a Szennateát javasolni. Ne a legerõsebbet, hanem egy közepeset vagy egy gyengét csinálj belõle és akkor talán nem lesz görcs. Nekem nem volt a gyengébbtõl.

Olyankor szokott görcsöket okozni a hashajtó, ha nagymértékû a székrekedés, ha sok széklet van felhalmozódva. Én a Szennateát ittam, amit különbözõ erõsségûre lehet megcsinálni. Ha 1 filterrel csinálja az ember, akkor inkább lágyít csak és mindenféle görcs nélkül szépen kitisztít, ha erõsebbet, 3 filterrel csinálja az ember, mert mondjuk akkora a székrekedés mértéke, akkor elõfordul, hogy nagy görcsölések közepette tisztul ki az ember. Én tudom neked a Szennateát javasolni. Ne a legerõsebbet, hanem egy közepeset vagy egy gyengét csinálj belõle és akkor talán nem lesz görcs. Nekem nem volt a gyengébbtõl.
A kérdező hozzászólása: A stada és gutta-ból nem tudtam olyan keveset csinálni, hogy ne legyen, az anyalevél is elég hamar nagyon megszínezte a teavizet, biztos erõs volt. De ez a gyenge teás dolog jó lehet, megpróbálom. Köszönöm :)
A dobozra minden rá van írva, hogy hogyan lehet elkészíteni, nekem a háziorvos ajánlotta amúgy. El kell találni. Volt tényleg nekem is, hogy az egyiknél baromira begörcsöltem, de akkor tényleg nagyobb mértékû volt a székrekedésem, nagyobb volt az adag is, de a gyengébbnél nem volt görcsölés.
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég szorulásos vagyok, és kb. havonta-kéthavonta 1-2X szoktam használni valamit, hogy mûködjön a bélésem. De ha egy stadalax-ot bevettem este, mindig arra ébredtem hajnalban, hogy iszonyúan görcsöl a hasam. Lehet, hogy a szorulás is nagyobb ilyenkor, de - gondolom - egy teát lehet rendszeresebben inni, és akkor nem lesz ekkora, és nem lesznek görcseim. Köszi még egyszer :)
És mi történne, ha a változatosság kedvéért egyszer innál eleget és úgy megfigyelnéd szorulásod van-e?? És az nem jó válasz, hogy ma már ennyit meg annyit ittam. Hogy rendesen feltöltõdjön a szervezet folyadékkal akár több hónap rendes mennyiségû ivás is szükséges lehet...
A kérdező hozzászólása: Naponta 2-2, 5 litert iszok, ennek nagy része ásványvíz, bubimentes, iszok még 100%-os narancslevet (rostosat), és ebben nincs benne a leves pl. ha ilyet eszek vmelyik nap. Inzulinrezisztenciám van, ezért a kajára is oda kell figyelnem, naponta legalább 1-2X eszek gyümölcsöt, vagy zöldséget, ilyenkor télen pl. répát, narancsot, almát, grapefruitot, és heti legalább 2X fõzeléket is. Ezt lassan 5 éve csinálom, így tudom karban tartani az inzulin szintemet.

Melyik az a "pillanat", amikor azt mondod, hogy te már jársz az adott emberrel?

A csóktól számítjátok ezt? Egyáltalán meg szoktátok beszélni a kapcsolat elején, hogy ezt most komolyabban gondoljátok, és nem nyitott kapcsolatban szeretnétek lenni, vagy jön magától?

Legjobb válasz: Nálunk a harmadik randin történt meg az elsõ csók. Innentõl kezdve mondtuk azt, hogy mi egy pár vagyunk. A szeretlek a mi esetünkben csak késõbb jött, persze egyértelmû volt, hogy szeretjük egymást mert le se tagadhattuk volna. :) Csak a kimondásával vártunk egy picit. Én alapból úgy állok a dolgokhoz, hogy az elején leszögezem azt, hogy csak komoly kapcsolatról lehet szó. Már akkor tudta, hogy komoly kapcsolatot szeretnék amikor még csak szimplán beszélgettünk barátként.

Nálunk a harmadik randin történt meg az elsõ csók. Innentõl kezdve mondtuk azt, hogy mi egy pár vagyunk. A szeretlek a mi esetünkben csak késõbb jött, persze egyértelmû volt, hogy szeretjük egymást mert le se tagadhattuk volna. :) Csak a kimondásával vártunk egy picit. Én alapból úgy állok a dolgokhoz, hogy az elején leszögezem azt, hogy csak komoly kapcsolatról lehet szó. Már akkor tudta, hogy komoly kapcsolatot szeretnék amikor még csak szimplán beszélgettünk barátként.
Párommal mikor volt az elsõ randink már akkor elcsattant a csók, attól kezdve járunk is. Elõtte 3 hónapig ismerkedtünk msn, email, teló formájában. Akkor tudtuk jól, hogy komoly kapcsolatot akarunk és már ilyenkor éreztük azt, hogy bejövünk egymásnak. Nem volt kérdés, hogy az elsõ randi után kéz a kézben kísér haza és egy pár ként folytatjuk tovább. 2 éve vagyunk együtt <3 21/L
Most akkor ti meg sem beszélitek, hogy jártok, csak elkezdtek csókolózni meg ilyenek, és majd utána? Persze tudom, hogy érted, de szerintem elõtte megvan beszélve, hogy ti együtt lesztek vagy mi. :P max az, hogy komoly e az már másik kérdés.
Hát én a pasimmal részegen csókolóztam elõször...meg többször is .. :) Talizgatunk meg minden de máig sem beszéltük meg hogy járunk-e ...... Akkor most mi is van ? Azt le kell szögezni?
Egy kölcsönös "szeretlek" után.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sok ember csókolózik "járás" elõtt. Elmész egy (vagy több) randira, ismerkedtek, beszélgettek, sétáltok stb. és a végén elcsattanhat egy csók. Ezzel nincs semmi gond szerintem.
Csóktól, manapság? Mikor még azok se mindig járnak, akik szexelnek egymással? Én inkább az elsõ "szeretlek" utántól számítanám járásnak a kapcsolatot. Elõtte csak ismerkedés va, randizgatás, de ha már ki tudod mondani, hogy szereted, akkor már ismered a másikat annyira, hogy elmondhasd, hogy õ a párod, barátod/barátnõd, szerelmed vagy ahogy te nevezni akarod. Vagyis onnantól kezdve már jártok.
Csak az elsõ orális aktus után. Bár, ha nem vörös még akkor sem, inkább másnap letagadom.
Érdekes kérdés. 1 hónapja ismerkedtem meg egy sráccal, az kezdeti beszélgetéseknél megbeszéltük, hogy a tartós kapcsolatot részesítjük elõnyben, de majd meglátjuk milyen irányba alakul a kapcsolatunk. Azóta már szex is volt, 2 naponta találkozunk, de mégsem tudom minek nevezzem õt. De ez szerintem jó így, pozitív irányba tart a kapcsolat, nem került szóba 1 hónap alatt, hogy mi most egy pár vagyunk vagy mi van. Majd alakul! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!