Találatok a következő kifejezésre: Melyik az törpenyuszi (5 db)

Melyik az a törpenyuszi fajta, ami egészen kicsike marad felnőtt korában is?

Barátn?m nyuszija is törpe, ám elég nagyra megn?tt. Úgy tudom, van olyan fajta is ami nem lesz olyan nagy. Melyik az?

Legjobb válasz: nagyon pici egyik sem marad. szerintem a barátnödnek rendes törpe nyula van és mindegyik akkora lesz.

nagyon pici egyik sem marad. szerintem a barátnödnek rendes törpe nyula van és mindegyik akkora lesz.
a Toy nyuszi kicsi marad , sokkal kisebb mint a törpenyuszi, és nekem vannak is kicsik , ha gondolod hívj fel 06202099979 Molnár László
Nekem is Toy nyusziim vannak, az állatkereskedõ azt mondta, elég picik maradnak, hát remélem is.
Nem létezik Toy nyuszi (csak plüss formátumban), itthon a Toy-t a méretre mondják, külföldön az az oroszlánfejû, de mindenre mondták már, nincs törzskönyvezve ilyen. Ellenben Holland törpe létezik, (és törzskönyvezve is van), és itthon a max 1, 5kg a standard súlya, de vannak már Törpe kosorrúak is amik hasonló súlyúak. A törpe gén sok gyenge egyedet hozhat létre, mivel a legkisebbeket tenyésztik tovább, nem biztos hogy azok a legéletképesebbek is. Hidd el nem vészes a 2kg-os súly sem, minél nagyobb egy nyúl annál hosszabban tudod simogatni. Nekem Holland törpém van és elég kicsi maradt, de ha nagyobbra nõt volna akkor is nagyon szeretném.
A törpe kosorrúnak miniatûr kosorrú a hivatalos neve.

Melyik a legjobb a törpehöri az aranyhöri a tengerimalac a törpenyuszi a csincsilla a degu az egér a csíkos mókus vagy a patkány?

Csak kiváncsiságból kérdem.

Legjobb válasz: Kezdõ állattartónak: kis helyre, legolcsóbb: törpe- vagy aranyhörcsög nagyobb helyre, ezért picit drágább a felszerelés, de a tartása ugyanannyi: degu, patkány a leginkább helyigényes, ezért a ketrece a legdrágább: tengerimalac törpenyuszi (talán csincsilla) tapasztalt állattartónak: csincsilla, csíkosmókus

Kezdõ állattartónak: kis helyre, legolcsóbb: törpe- vagy aranyhörcsög nagyobb helyre, ezért picit drágább a felszerelés, de a tartása ugyanannyi: degu, patkány a leginkább helyigényes, ezért a ketrece a legdrágább: tengerimalac törpenyuszi (talán csincsilla) tapasztalt állattartónak: csincsilla, csíkosmókus
Szerintem a patkány, az a legokosabb, csak sajnos nem sokáig élnek és nagyon meg lehet szeretni õket :(
patkany a legjobb hazikedvenc kozuluk.. Olyanok mint a kutyak, nagyon ragaszkodoak, okosak es szorakoztatoak is :)
A kérdező hozzászólása: A görényt kihagytam.
Nekem az aranyhöri a kedvenc!
Én az aranyhörit és a törpenyuszit tudom neked ajánlani. :)
Hát tengerimalac, meg hörcsög. Nekem volt tengerimalacom, most meg hörcsögöm van :D az hogy a malacnak drága a ketrec, részben igaz, részben nem, mert olcsón is lehet venni külömbözõ hirdetõs oldalakon, de ha újat akarunk venni, akkor sokba kerül, VISZONT csak 1x kell érte kiadni a pénzt a ketrecért! A görény meg cuki ^_^
Szerintem a tengerimalac! Én nekem tavaly elpusztult, igaz hogy egyedül volt, de 9 és fél éves volt!! Mindig Úgy csináltam, hogy reggel , mikor még nem mentem suliba, állandóan a kezembe vettem, majd mikor fél egykor iskolából jöttem haza szintén szabadon volt az egész panellakásba, hím volt, alig tudtam elhinni, hogy itt utunk végleg szétszakad.... Tehát mindig kint volt, ha valaki (általában én, de mentem közben ide oda) és egyáltalán nem volt szomorú, mert minden fél évenként vittem dokihoz kiviszgáltatni, márvagy 50 éve tengerimalacokkal foglalkozik, s egyszer meg is kérdezte tõlem a doki, hogy mit csinálok én ezzel a malaccal, hogy állandóan ugrándozik, mármint állandóan boldog. Mondom neki egyedül tartom.
Szerintem a pocegér :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Melyiknek büdösebb az űröléke a tengerimalacnak vagy a törpenyuszinak?

Szeretnék egy kisállatot csak a szüleim nem engedik mert régebb volt tengerimalacunk és kissé szagos volt és most ezért nem engedik pedig nagyon szeretnék egyet tengerimalacot szeretnék de olvastam de minden hol azt írták ,hogy 1 nem lehet akkor gondoltam a nyuszira de annak mennyivel nehezebb a tartása?

Legjobb válasz: Nem lehet malacot egyedül tartani. Nõstény nyuszit vegyél, azok rendesebbek mit a fiúk. Takarítsd rendszeresen, szoktasd sarokwc-re és akkor nem lesz vele probléma. A ketrecébõl minden nap távolítsd el a pisis almot, mert nem az ürüléke a büdös igazán, hanem a vizelete.

Nem lehet malacot egyedül tartani. Nõstény nyuszit vegyél, azok rendesebbek mit a fiúk. Takarítsd rendszeresen, szoktasd sarokwc-re és akkor nem lesz vele probléma. A ketrecébõl minden nap távolítsd el a pisis almot, mert nem az ürüléke a büdös igazán, hanem a vizelete.
Heló! Szoktatni kel az állatot, továbbá az ivarérett példányok erõsebb vizeletet bocsájtanak ki. "Szagosabbak", mint a tengerimalac. Megfelelõ takarítással és szoktatással nem lehet gond.
Volt tengerimalacom és most van egy nyuszim. A tengerimalac nem szeret épp egyedül lenni, az alma büdi, de ha nagyon nem kakilja tele az almát, akkor elég hetente takarítani, annyira nem büdös. Ellentétben a nyuszi pisije nagyon kellemetlen szagú (ammóniát tartalmaz), a nyuszók almát 3-4 naponta minimum cserélni kell! Õk szétrágnak mindent, ha ki van engedve a ketrecükbõl.
Ha a nyúlbogyó büdös, akkor az kóros. normál esetben semmilyen szaga nincs! Kiválasztja magának a sarkot a wc-ben, oda kell tenned az alomtálcát, benne fapellettel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm?
Általában van egy sarok, ahová ürítenek. oda tegyél egy rágcsálówc-t, ha szerencséd van használni fogja. Ha nem, akkor mindig pakold bele a kakikat, amik nem a wc-ben vannak. Sajnos vannak nyuszik, akik sosem szoknak wc-re, de egy próbát megér szerintem. Ha nem jön be, akkor max többet takarítod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! hogy szoktassam a nyuszit wc re?
A nyuszinak egyáltalán nem büdös a kakija, és szobatisztává is lehet nevelni.
A kaki az kaki, mindegyik ugyan úgy büdi :D Mi tartottunk egyedül tengerimalacot és semmi baja sem volt , lehet õt egyedül tartani. A nyuszi annyival macerásabb, hogy ha lakásban tartod, akkor össze kakil mindent és megrágcsál ezt-azt. A lényeg, hogy a tengerimalacot egyszerûbb tartani.
mi a kollégiumban tartunk nyuszit és egyáltalán nem büdös, de naponta cserélem az almot.


Csincsilla vagy törpenyuszi? Melyik válasszam és miért azt?

19éves lány agyok, már2éve h meghalt a kutyusom, nem szeretnék és nemis lehet több kutyám (szép az udvarunk), de szeretnék egy pici állatkát, amit lehet szeretgetni, lehet vele törődni és lehet simizni és pihe-puha:) Bár itthon tuti nem örülnének neki, szóval olyan állatka kéne amit olykor az erkélyünkön is tarthatok ha jó az idő, mert nem lesz baja, szóval nem KÖTELEZÕ NEKI CSAK A lakás. Aranyosak a csincsillák is meg a nyuszik is:) A csincsilla tetszik mert vicces, gyors és sztem formák:) De nagyon drága maga az állat, és nemis lehet kivinni. A nyuszi meg aranyos olyan kis nyugodt állatka, őt meg kilehet vinni ha bevan oltva:) Ki melyiket ajánlja? Érvekkel?:) Győzzetek meg valamelyikkel! :)))

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a nyuszit válaszd. Több okból is. A csincsilla szõre nagyon érzékeny, sokszor magára a simogatásra is. És nagyon sokat ugrál, felugrik bárhova kb, a szekrény tetejére is fel tud menni. (Nekem amúgy nem is tetszik annyira.) A nyuszi nagyjából a földön marad ha kiengeded. Megtanulja hogy szobatiszta legyen. Ki tudod vinni. Tehetsz rá akár kis hámot is (nyuszit sétáltatni nem igazán lehet, mert õ sétál, te meg mész utána, de azért nem rossz) de még jobb, ha tudtok neki csinálni a kertbe kifutót, nagyon fogja élvezni. Igaz, hogy kell neki az oltás, de ahogy írtad, ez nem okoz gondot. :) Annyi még, hogy ha fiú, érdemes lenne ivartalaníttatni a nyuszit, sokkal könnyebb vele együtt élni úgy. Abba gondolj bele, hogy elég sokáig élnek ezek az állatok, és ha elköltözöl esetleg otthonról, akkor viszed õt magaddal. És ott is megfelelõ körülményeket kell biztosítani neki. Szerintem egy nyuszival könnyebb együtt élni hosszútávon, fõleg a szobatisztaság miatt. Olcsóbb is valamivel a nyuszi és most rengeteg nyuszit találsz pl állatkereskedésekben, ami megmaradt húsvétról. Jó lenne nekik is szeretõ gazdi. Egyébként most a Fressnapfban a fél m2-es ketrec féláron van, 6000 Ft, ha még van belõle... húsvéti akció a készlet erejéig.

Szia! Szerintem a nyuszit válaszd. Több okból is. A csincsilla szõre nagyon érzékeny, sokszor magára a simogatásra is. És nagyon sokat ugrál, felugrik bárhova kb, a szekrény tetejére is fel tud menni. (Nekem amúgy nem is tetszik annyira.) A nyuszi nagyjából a földön marad ha kiengeded. Megtanulja hogy szobatiszta legyen. Ki tudod vinni. Tehetsz rá akár kis hámot is (nyuszit sétáltatni nem igazán lehet, mert õ sétál, te meg mész utána, de azért nem rossz) de még jobb, ha tudtok neki csinálni a kertbe kifutót, nagyon fogja élvezni. Igaz, hogy kell neki az oltás, de ahogy írtad, ez nem okoz gondot. :) Annyi még, hogy ha fiú, érdemes lenne ivartalaníttatni a nyuszit, sokkal könnyebb vele együtt élni úgy. Abba gondolj bele, hogy elég sokáig élnek ezek az állatok, és ha elköltözöl esetleg otthonról, akkor viszed õt magaddal. És ott is megfelelõ körülményeket kell biztosítani neki. Szerintem egy nyuszival könnyebb együtt élni hosszútávon, fõleg a szobatisztaság miatt. Olcsóbb is valamivel a nyuszi és most rengeteg nyuszit találsz pl állatkereskedésekben, ami megmaradt húsvétról. Jó lenne nekik is szeretõ gazdi. Egyébként most a Fressnapfban a fél m2-es ketrec féláron van, 6000 Ft, ha még van belõle... húsvéti akció a készlet erejéig.
(Nem mertem kimondani hogy a nyuszik okosabbak, mert egy csincsilla párti megsértõdik... :P )
A kérdező hozzászólása: tudom mind2nek kell ketrec, de csaj létemre szeretek barkácsolni meg barátom vagy apám is segit tuti ha megkérem õket és szépen nézek:D De akkor már inkább barátomat tudom levenni a lábáról :) )) Szóval a ketrecet mi is megtudnánk csinálni. Meg van 7végi melóm, meg olykor 7köznap is 1-1 nap, nem keresek olyan rengeteget, de azért az eleséget, oltást stb vállalom:) Arra jut:) Most lehet beteg vagyok, de jelenleg ugyérzem, h inkább költök 1 édes kisállatra amit imádok mint magamra:)
Ha jól tudom, csincsillából kettõt kell tartani.A nyusziból nem muszáj. Nekem nyuszi van, amit tudnék mondani azt jól összefoglalta az elõzõ.:)
Nyuszi!Nekem még csak egy hete van, de tüneményes. :D Okos, szobatiszta, szelíd az elsõ perctõl.Most is itt ugra -bugrál.Nagyon édes! :)
Nekem nyuszim van, szóval csak nyuszikkal kapcsolatban tudok nyilatkozni: Igen picúr korában nagyon kis ügyes és nem csinál semmi rosszat, ez kb 2-3 hónap (vagy még annyi sem) de aztán a rosszaság netovábbja! :D A lényeg, hogy nagyon nézz utána mindennek velük kapcsolatban... Nálunk egy töltõ kábel, egy szendvicssütõ, egy hangszóró kábel, és egy ventilátor kábel bánta, szóval mindenképpen ketrec... napi egy két óra futkorászás, szigorúan felügyelet mellett! Ha picike kora óta sokat foglalkozol vele akkor jól kézhez szokik, megismeri, megtanulja a hangod, és megnyugszik a kezedben, kivéve ha neki valami nagyon fontos dolga van és mennie kell! :D Én azért is vagyok nyuszipárti mert lehet szeretgetni, és az nagyon jól esik az ember lelkének, már annyira hozzámszokott, hogy pici kora óta nyalogat! És egyszerüen imádnivaló a kis pici pofája! Vicces ahogy ásít, nyújtózkodik, floppol, és a kis lénye egy tünemény, néha kiborít, de imádom!
A kérdező hozzászólása: de édes amiket irtok:) köszönöm:) akkor nyuszi(L):)
minden állatból érdemesebb 2t tartani, ez hülyeség hogy nem. én a helyedbe egyiket se venném mondjuk de ha már annyira kell akkor a húsvéti rémet vedd. a csincsik 20évig is élnek, a nyulakat meg is lehet kajálni (höhö xd) és sokkal igényesebb tartani csincsit. (am nemtudom ki mondta hogy a csincsilla nem okos , az enyém hallgat a nevére és ha azt mondom hogy nem mehet ide meg oda akkor nem megy, és azt is érti ha fürdetni akarom vagy takaritani, megnézem melyik nyúl tudja ezt) na mindegy. vegyél nyúltot
Migazzy Krisztinától 2éve, de már úgy tudom nincs meg a weboldala. Ha bármiben segítheted [email protected] e-mail címre írj nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: am énis egri vok szval ez így tökjó hogy tod
A kérdező hozzászólása: hogy itt mennyi köszi szépen!:)
A kérdező hozzászólása: amúgy hol vetted?
Szia! Nekem még régebben két törpenyulam volt, de remélem ezek a mennyiségek is megfelelnek neked. :) TÁPLÁLKOZÁS: Havonta 1 csomag kamillaillatú réti széna: 750, - Havonta 2 csomag fenyõfa-alapú forgács: 2×160, - Havonta 1 csomag vitaminnal dúsított táp: 550, - Havonta 2 csomag sárgarépa: 2×110, - ______ Összesen: 1840, - FELSZERELÉSEK: 1db görgõs itató: 2000, - 1db szénatartó: 600, - 1db gyümölcs-zöldségízesítésû rágóka: 450, - 2db etetõtálka: 2×600, - Egyebek: kb. 1000, - ______ Összesen: 5250, - 2 törpenyúl (tenyésztõtõl) 2×1600, - Remélem, hogy a segítségedre lehettem. :) Vannak olyan árak, amelyeket pontosan nem tudtam meghatározni, azok lehet, hogy 100-200 Ft-tal kevesebbek avagy többek. Én zalai vagyok, szóval az árak lehet, hogy nálatok merõben másak, mint itt, márcsak azért is, mert ott nem azt az árut hozatják, mint errefelé. További kellemes napot és jó állattartást kívánok Neked! Puszillak! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!