Találatok a következő kifejezésre: Melyik az szakma, ami (36 db)

New York-ban mi az a szakma amivel lehetne dolgozni? Pl. :hegesztő az jó lenne oda? Vagy mi? Vagy melyik aza szakma ami jó lenne oda (kisebb szakmámkra gondoltam). Vagy milyen munák lehetnek ott kint?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!

Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!
sztem szakmunkásként a környezõ országokban keresgélj. Amerikában tökéletes nyelvtudással, diplomával érdemes menni...És akkor se biztos h.sikerül elhelyezkedni...:O
*Amerikába
pizzafutár úgy hallottam rengeteget keres odakint
Ott van a csomó mexikói, kínai, jamaicai illegális bevándorló, akik mindent elvállalnak bagóért. Képzetlenül velük kell versenyezned a munkáért, ez meg már eleve kizárja ugye, hogy jól keressél. Legfeljebb annyi elõnyöd lehet velük szemben, hogyha valamelyik munkaadót zavarja az "idén barnult" munkaerõ. Kb. mint itthon.

Az OKJ-s szakmák közül melyik az, ami használható vmire?

Legjobb válasz: Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:) 24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)

A kérdező hozzászólása: Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:) 24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)
Nem értem. Nincs semmi lehetõség?? Több ezer képzõ oktat OKJ-s szakmákat iskolarendszerben és felnõttképzésben is az országban. Mi a gond?? Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék, minden szakma benne van, amit Magyarországon annak ismernek és elfogadnak.
Szerintem majdnem mindegyik. OKJ-s szakmák nélkül nem lenne szakács, pincér, fodrász, pék, cukrász, kozmetikus, informatikai rendszergazda, tûzoltó, rendõr, targoncavezetõ, esztergályos, stb. Ezek közül melyik haszontalan?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséged! Még annyit megírnál, hogy szerinted estin, levelezõn akkor 2013-tól is van lehetõség "ingyen" tanulni 23 éves kor felett? Mert idén már tuti nem jön össze, elvégre szeptember közepe van. És nem is mostanra terveztem, hanem jövõre.
közben utána néztem itt azt írják lehet ingyenesen tanúlni Az esti vagy levelezõ tagozatos, iskolarendszerû képzéseken nincs korhatár: bárki ingyen tanulhat, aki korábban nem szerzett OKJ-s végzettséget államilag finanszírozott formában. Hogy még biztosan legyen szabad hely, érdemes minél hamarabb jelentkezni. http://eduline.hu/felnottkepzes/2012/7/19/OKJ_felsofoku_szak..
A kérdező hozzászólása: Igen, ajándék annak, aki nincs 24 éves. De akkor aki 24+, az mihez kezdjen akkor? Honnan szedjek akkor én pénzt, hogy járhassak okj képzésre? Illetve én 1 félévet sem jártam államilag támogatotta, amit jártam, mind fizetõs volt. Akkor a felsõfokú szakképzés nekem ingyenes?
...ráadásuk a 23 éves életkortól függetlenül még mindig elvégezhetõ elsõ OKJ-s szakma, ha pl. felnõttképzõ intézmény meghirdeti, hogy bárki, aki úgy nyilatkozik, hogy még nincs OKJ-s szakmája, ingyen járhat hozzá. Számtalan ilyen van, mert pl. a képzõ nyert valahonnan támogatást.
Ezt a 10-es elkeseredést azért cáfolnám. Elõször, mert Magyarországon mindenkinek minden elsõ szakma ingyenes, ha 23 éves korig, iskolai rendszerben végzi. Elsõ ajándék. Ez a közoktatási törvény alapján. A felsõoktatási alapján meg jár második ajándék, 12 államilag támogatott félév ingyen, ennek keretében akár igénybe vehetõ un. felsõfokú szakképzésre is négy félév, szakma ingyen szerezhetõ, és még csak a kettõ nem is zárja ki egymást... mi kellene még?
A kérdező hozzászólása: Ráadásul felháborít, hogy csak azért mert 24 vagyok, nem 23 (jó sokat számít az az 1 év tényleg...nem tudom ki találta ki ezt a baromságot...-.-) nem tanulhatok ingyenesen, bezzeg, aki 23, az igen.. Mi köze a kornak ehhez?
A kérdező hozzászólása: Igen, ami nekem már mind fizetõs, ahhoz meg elõször munka kellene, hogy ki tudjam fizetni, de munkahelyre meg sehová nem vesznek, mert nincs szakmám, nincs tapasztalatom stb.stb. Mindig mindenhol csak a kifogás, az ember meg haljon éhen mert egy ft-ot nem tud keresni sehol, tanulni meg végképp nem, mert minden szar fizetõs már, még akkor is, ha okos vagy!
A kérdező hozzászólása: Mert egyetemre jártam, viszont azt otthagytam fél évvel ezelõtt.
Megkérdezhetem h miért nincs szakmád? Tán halasztottál éveket?
A kérdező hozzászólása: És akkor mihez kezdjen az ember fia ilyenkor? Most egy gagyi, semmit nem érõ tanfolyamra nem fogok járni, csak azért, hogy csináljak valamit, utána meg ugyanúgy otthon ülök munkanélküliként. Én nem hiszem el, miért nincs itt semmi lehetõség???
akkor már csak a munkaügyi által támogatott tanfolyamok közül választhatsz, de az nem sok 4-5 fajtát szoktak indítani vagy lehet még annyit se ha nem jön össze a létszám
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem így, mert sok helyen olvastam már (itt is), hogy többen írták, egyes ilyen szakmákkal ki...heted, míg van az OKJ-s szakmák krémje(így olvastam). És szeretnék érdeklõdni, hogy van-e értelme belevágni és ha igen, melyikbe?
ezt már megszüntetni nem fogják szerintem, mert valami tanulási lehetõséget adni kell az embereknek 23 év felett is max változtatnak rajta és hosszabb ideig fog tartani a képzés de a munkaügyi által támogatott tanfolyamok közt nincs olyan ami tetszene, azok még nem mindenhol indultak el

Mellyek azok a szakmák amiket érdemes tanulni és amivel Külföldön is jól lehet keresni? Melyek külföldön a a legkeresettebb szakmák?

Legjobb válasz: Talán kérdezd meg külföldön és ha már ott vagy lehetõleg ott is tanuld ki azt a szakmát. Ne a magyar adófizetõk fizessék a kivándorlók oktatását.

Talán kérdezd meg külföldön és ha már ott vagy lehetõleg ott is tanuld ki azt a szakmát. Ne a magyar adófizetõk fizessék a kivándorlók oktatását.
A kérdező hozzászólása: huu jól van na én csak kérdeztem valamit...de szerintem ne bonyolódjunk bele a magyar adó fizetõkbe...mert a magyar nép egy selejt csak sajnálom , hogy én is annak születtem...., de teljesen mind1 mert annyira fel van háborodva az ország a kivándorlás miatt, de igazuk van akik elmennek ebbõl a nyomor országból és még ha éhen halok sem maradok és vállalok itt Magyarországon munkát


Melyek azok a szakok/szakmák egy lány részére amihez nem kell a: matek-fizika-kémia-ének, és jól el lehet vele helyezkedni?

Legjobb válasz: gyógypedagógus talán? ennek nézz utána. meg a gyermekgondozó-nevelõnek sem kell se kémia,se matek,se fizika,se ének:) viszont ha óvonõnek akarnál menni,akkor kellene az ének.Fodrásznak semmiképp se menj,oda kell a kémia.Többet nem tudok.Egészségügyben tanulok,az elsõ szakma,amit említettem..na remélem az leszek én 4 év múlva..igen 4 év..az érettségiig még kettõ..és utána még kettõ az OKJ-s képzés:) Viszont a biológia katasztrófális..10.osztályos létemre 11.-es gimnáziumi bioszt tanulok xDD :Dés tényleg. Ilyen lipidek,agyvelõ,homeosztázis,RNS bioszintézise..membránok,meg az isten tudja..:D ráadásul úgy,hogy igazából szakközepes vagyok. 16/L

gyógypedagógus talán? ennek nézz utána. meg a gyermekgondozó-nevelõnek sem kell se kémia, se matek, se fizika, se ének:) viszont ha óvonõnek akarnál menni, akkor kellene az ének.Fodrásznak semmiképp se menj, oda kell a kémia.Többet nem tudok.Egészségügyben tanulok, az elsõ szakma, amit említettem..na remélem az leszek én 4 év múlva..igen 4 év..az érettségiig még kettõ..és utána még kettõ az OKJ-s képzés:) Viszont a biológia katasztrófális..10.osztályos létemre 11.-es gimnáziumi bioszt tanulok xDD :Dés tényleg. Ilyen lipidek, agyvelõ, homeosztázis, RNS bioszintézise..membránok, meg az isten tudja..:D ráadásul úgy, hogy igazából szakközepes vagyok. 16/L

Melyek azok a szakmák amik 8 osztályhoz kötöttek és tanfolyam által letudnám tenni? Hol tudnék ennek neten utána nézni egész pontosan?

Legjobb válasz: Ilyen szakma már nincs, milyen tanfolyamhoz érettségi bizonyítvány kell 2013 szeptemberétõl.

Ilyen szakma már nincs, milyen tanfolyamhoz érettségi bizonyítvány kell 2013 szeptemberétõl.
A kérdező hozzászólása: Én nem így tudom. Pl itt ehhez 8 osztály kötött és tanfolyam. http://minervakft.hu/index.php/tanfolyamok/cukrasz-tanfolyam..
De szeptembertõl változik az okj képzések szabályai :) Mondjuk a cukrásznál nem tudom, de azt igen, hogy 2013 szeptemberétõl más szabályok lesznek mint most
A kérdező hozzászólása: Lehetséges de talán akkor egyik másik oldalon nem úgy írnák hogy szeptemberben indul a képzés és 8 osztályhoz kötött hanem másképp tüntetnék fel.
A lakhelyedhez tartozó munkaügyi központban tudsz érdeklõdni, vagy honlapján.
A kérdező hozzászólása: Ott már érdeklõdtem de csak azzal az információval tudtak szolgálni hogy érdeklõdjem meg majd július közepe vége felé akkor többet tudnak majd mondani.

Szerintetek melyek azok a szakmák amiknek van jövője?

gondolok itt olyanra, ami szakmunkás képzés, illetve f?iskolai/egyetemi képzésekre is.

Legjobb válasz: Felsõfokú: jogász, orvos, informatikus, gépészmérnök, vegyészmérnök, építészmérnök, villamosmérnök. Szakmunkák: építõipari szakmák

Felsõfokú: jogász, orvos, informatikus, gépészmérnök, vegyészmérnök, építészmérnök, villamosmérnök. Szakmunkák: építõipari szakmák
Kitõl hallottad, hogy a gazdasági szakok nem? Azokban van a legtöbb pénz, csak jónak kell lenni benn, nem ilyen "csinálok valamit" alapon elvégezni, ahogy az oda járók 90%-a.
Az összes TTIK-s szak
Bárki bármit mond, ezt nem lehet megmondani elõre. Most komolyan nézd meg mi volt 20 éve. Gondolta volna bárki is, hogy egy autógyárban ahol több száz ember dolgozott, ott most kell 3 aki ki-be kapcsolja a gépeket. Egy informatikára sem lehet azt mondani, hogy van jövõje. Lehet eljön még az az idõ amikor gépek programoznak gépeket. Túl gyorsan fejlõdik a világ ahhoz, hogy ezeket meg lehessen jósolni. Csináld azt amit szeretsz, ha az a gazdasági szak akkor azt. Most hiába mondja bárki, hogy menj villamosmérnökire, ha nem érdekel a dolog nem leszel benne jó, teher és szenvedés lesz az életed azon része amit munkával kell töltened. Nem olyan világot élünk már, hogy a végzettség határozza meg, hogy te mit érsz el az életben. Legyél talpraesett, tájékozott, tudd, hogy mit akarsz. Ismerek 3 diplomás munkanélkülit és ismerek pincért aki egy elit étteremben dolgozik külföldön és a 20 eurós borravalókkal 4-5 millió forintos havi bevétele van. Kellett szerencse is hozzá, de nem változtat a tényen, hogy belevaló srác és tudta, hogy mit szeretne és tett érte.
Amiknek van jövõje: egészségügy, mérnöki pályák nagy része.
Kétkezû munka. Gondolok itt kõmûves, villanyszerelõ, autószerelõ, etc. Szerintem.

Minek tanuljak? Szerintetek melyik az a szakma, aminek van jövője, és jól is lehet vele keresni? Érettségi után nem tudom eldönteni mit tanuljak. Tippeket várok!

Legjobb válasz: Szabad bölcsészet :D Tuti kapnál a mekibe munkát vele :D Ha mindenképp gyorsétterembe akarsz dolgozni akkor valami humán képzés (bölcsész). Ha viszont jó fizetõ állást akarsz azonnali elhelyezkedéssel a _szakmádban_ akkor mûszaki.

Szabad bölcsészet :D Tuti kapnál a mekibe munkát vele :D Ha mindenképp gyorsétterembe akarsz dolgozni akkor valami humán képzés (bölcsész). Ha viszont jó fizetõ állást akarsz azonnali elhelyezkedéssel a _szakmádban_ akkor mûszaki.
Mûszaki képzés: ezen belül gépészmérnök, vegyészmérnök, villamosmérnök... hosszú a sor. Az egészségügyben talán egyedül a fogorvos és a gyógyszerész az akik jól keresnek.
Azt persze gyorsan hozzáteszem, hogy bármelyik elvégzése iszonyat nehéz :)
De kifizetõdik!!! egy mûszaki menedzser

Szerintetek ma Mo-n melyik az a szakma, végzettség, ami életképes a munkaerőpiacon?

Legjobb válasz: Van több olyan ismerõsöm, aki feljesztõ mérnök (mérõmûszereket fejlesztenek), és vígan váltanak munkahelyet még a "válság" kellõs közepén is. Ugyanezt tette egy középvezetõ beosztású, könnyûipari mérnök barátom aki, aki pedig csak 23 éves. Egyébként sok szakmában szerintem nem az számít, milyen papír van róla, hanem hogy mennyire profi szinten mûveli az ember. Informatikusból, könyvelõbõl, jogászból stb. például komoly túlkínálat van a munkaerõpiacon, ugyanakkor a jó szakembereket komoly pénzekért lasszóval fogják, a többi meg éhen hal, mert hiába a végzettség, nem ért hozzá.

Van több olyan ismerõsöm, aki feljesztõ mérnök (mérõmûszereket fejlesztenek), és vígan váltanak munkahelyet még a "válság" kellõs közepén is. Ugyanezt tette egy középvezetõ beosztású, könnyûipari mérnök barátom aki, aki pedig csak 23 éves. Egyébként sok szakmában szerintem nem az számít, milyen papír van róla, hanem hogy mennyire profi szinten mûveli az ember. Informatikusból, könyvelõbõl, jogászból stb. például komoly túlkínálat van a munkaerõpiacon, ugyanakkor a jó szakembereket komoly pénzekért lasszóval fogják, a többi meg éhen hal, mert hiába a végzettség, nem ért hozzá.
Teszkós vezérigazgató, raklapszámra lopják a plazmát a raktárból.xD Komolyra fordítva a vegyészmérnök hiányszakma, egyetemre egyre könnyebb bejutni és jól jövedelmez(Rokonom osztályvezetõ a richterbe és bruttó 500ezret keres).
Minden szakma örökké jövedelmezõ ami az emberi hülyeségre, bajra , szorultságra épül. Sírásó, katasztrófa, baj elhárítás, betegség, temetés, stb, stb..
Komolyan nem értelem, olyan szakmákat soroltok fel, akibõl felénk ezernyi munkanélküli van (vidéki vagyok, a BKV-s nem tartozik ide)... Az elsõ válaszolónak igazat adok! Külföldi multi kegyeit kell keresni, legalábbis én ezt tapasztalom. Sajnos.
BKV ellenõr
cukrász, szakács, pék, ács, asztalos
Személy- és vagyonõr
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )! Személy és vagyonõr? Errõl nagyon vegyes a tapasztalatom. Szakács, cukrász, pék stb: nem gondoljátok, hogy ezeket a szakmákat inkább külföldön fizetik meg jobban, (persze melyiket nem???) itthon nincs meg a bér presztizse. BKV.ellenõr? Ez tetszett, végül is levegõn vagy! Az elsõ válasz nagyon hasznosnak tûnt, megalapozott és részletes volt. Utána nézegetek, ha merülne még fel kérdésem lehet, hogy e-mail-en megkereslek. (Nem zaklatlak, csak akkor, ha valamiben kiegészítés kellene!)
A kérdező hozzászólása: 07.07-nek. Igy igaz, ahogy mondod. Én is azt kommentáltam, hozzá, hogy ezek a szakmák külföldön kelendõek, és ott meg is fizetik. Az ismerõsöm hentes, válogat a németo-i, hollandiai melókból, és nem sír a szája. A BKV.ellenõr poszton tényleg nagy a jövés-menés, de én ezt választ (már bocsánat, ha nem így van) inkább fricskának tudtam be, igy is reagáltam rá. Ha ezen a vonalon haladsz, akkor számtalan álláshirdetés van követelésbehajtásra. Persze szakács, pék, cukrász szakmában a tesco és tsai hirdetését látom, de kérdem mennyi a bér???
Egyetértek én is a 10:32-es hozzászólóval, a mérnöki pálya igen kerestt vidéken és a fõvárosban egyaránt. A fiam villamosmérnök és jelenleg is keresnek mérnököket a BOSCH-nál. Itt ugyan az idegen nyelv tudása követelmény, nem nyelvvizsga kell, beszélni kell tudni (angol vagy német vagy mindkettõ)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A vegyészmérnök pályát már többen javasolták, ha belegondolok a gazdasági válság sem viselte meg annyira a gyógyszeripart, mint mondjuk az építõipart stb.

Milyen szakmát válasszak? 33 éves vagyok, most fogok érettségizni és szeretnék továbbtanulni. Melyik suliba jelentkezzek? Melyek azok a szakmák, foglalkozások amikben 36-38 évesen is el tudnék helyezkedni?

Legjobb válasz: A pénzügy, az elektronika és a környezetvédelem, amiben van pénz akárhány idõsen is. Egyik ismerõsöm egyszerûbbet gondolt: targoncás vizsgát tett le, és egybõl alkalmazták, mert logisztika szinte minden cégnél van! 40 évesen új szakmája van, pofon egyszerûen.

A pénzügy, az elektronika és a környezetvédelem, amiben van pénz akárhány idõsen is. Egyik ismerõsöm egyszerûbbet gondolt: targoncás vizsgát tett le, és egybõl alkalmazták, mert logisztika szinte minden cégnél van! 40 évesen új szakmája van, pofon egyszerûen.

A szociális szférában melyik az a szakma ami jól keres? ! És mennyit. Ezt szeretném csinálni, de éhezni nem akarok. Ja, és külföldön melyikkel lehet elhelyezkedni jobban? A válaszokat előre is danke

Legjobb válasz: Hát tapasztalatból mondom, hogy mivel a szociális végzettségek ugyanolyan állami fizetési kvóta (nem tudom a pontos nevét) alá esnek, ezért egyik sincs túlfizetve, a bérek pedig javarészt megegyeznek, hogyha nem sikerül valamilyen kormányzati szervhet szakértõként szociálpolitikusként pl elhelyezkedned. A kiugrási lehetõség, hogyha szociálpszichológus vagy szociális munkás leszel, az a családterápiás, a mediátori vagy szupervíziós képzés, de ezek mind diploma utáni képzések. ezekkel maszek prakszist nyithatsz, így nem az államtól kell várnod az elõre megszabott kvótát. Amúgy a kedzõ 8 órás fizetés szocped, szocmunka, szocpol alkalmazottaknál a bértábla szerint 87 ezer forint.

Hát tapasztalatból mondom, hogy mivel a szociális végzettségek ugyanolyan állami fizetési kvóta (nem tudom a pontos nevét) alá esnek, ezért egyik sincs túlfizetve, a bérek pedig javarészt megegyeznek, hogyha nem sikerül valamilyen kormányzati szervhet szakértõként szociálpolitikusként pl elhelyezkedned. A kiugrási lehetõség, hogyha szociálpszichológus vagy szociális munkás leszel, az a családterápiás, a mediátori vagy szupervíziós képzés, de ezek mind diploma utáni képzések. ezekkel maszek prakszist nyithatsz, így nem az államtól kell várnod az elõre megszabott kvótát. Amúgy a kedzõ 8 órás fizetés szocped, szocmunka, szocpol alkalmazottaknál a bértábla szerint 87 ezer forint.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!