Találatok a következő kifejezésre: Melyik az szakma, (111 db)

New York-ban mi az a szakma amivel lehetne dolgozni? Pl. :hegesztő az jó lenne oda? Vagy mi? Vagy melyik aza szakma ami jó lenne oda (kisebb szakmámkra gondoltam). Vagy milyen munák lehetnek ott kint?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!

Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!
sztem szakmunkásként a környezõ országokban keresgélj. Amerikában tökéletes nyelvtudással, diplomával érdemes menni...És akkor se biztos h.sikerül elhelyezkedni...:O
*Amerikába
pizzafutár úgy hallottam rengeteget keres odakint
Ott van a csomó mexikói, kínai, jamaicai illegális bevándorló, akik mindent elvállalnak bagóért. Képzetlenül velük kell versenyezned a munkáért, ez meg már eleve kizárja ugye, hogy jól keressél. Legfeljebb annyi elõnyöd lehet velük szemben, hogyha valamelyik munkaadót zavarja az "idén barnult" munkaerõ. Kb. mint itthon.

Az OKJ-s szakmák közül melyik az, ami használható vmire?

Legjobb válasz: Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:) 24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)

A kérdező hozzászólása: Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:) 24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)
Nem értem. Nincs semmi lehetõség?? Több ezer képzõ oktat OKJ-s szakmákat iskolarendszerben és felnõttképzésben is az országban. Mi a gond?? Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék, minden szakma benne van, amit Magyarországon annak ismernek és elfogadnak.
Szerintem majdnem mindegyik. OKJ-s szakmák nélkül nem lenne szakács, pincér, fodrász, pék, cukrász, kozmetikus, informatikai rendszergazda, tûzoltó, rendõr, targoncavezetõ, esztergályos, stb. Ezek közül melyik haszontalan?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséged! Még annyit megírnál, hogy szerinted estin, levelezõn akkor 2013-tól is van lehetõség "ingyen" tanulni 23 éves kor felett? Mert idén már tuti nem jön össze, elvégre szeptember közepe van. És nem is mostanra terveztem, hanem jövõre.
közben utána néztem itt azt írják lehet ingyenesen tanúlni Az esti vagy levelezõ tagozatos, iskolarendszerû képzéseken nincs korhatár: bárki ingyen tanulhat, aki korábban nem szerzett OKJ-s végzettséget államilag finanszírozott formában. Hogy még biztosan legyen szabad hely, érdemes minél hamarabb jelentkezni. http://eduline.hu/felnottkepzes/2012/7/19/OKJ_felsofoku_szak..
A kérdező hozzászólása: Igen, ajándék annak, aki nincs 24 éves. De akkor aki 24+, az mihez kezdjen akkor? Honnan szedjek akkor én pénzt, hogy járhassak okj képzésre? Illetve én 1 félévet sem jártam államilag támogatotta, amit jártam, mind fizetõs volt. Akkor a felsõfokú szakképzés nekem ingyenes?
...ráadásuk a 23 éves életkortól függetlenül még mindig elvégezhetõ elsõ OKJ-s szakma, ha pl. felnõttképzõ intézmény meghirdeti, hogy bárki, aki úgy nyilatkozik, hogy még nincs OKJ-s szakmája, ingyen járhat hozzá. Számtalan ilyen van, mert pl. a képzõ nyert valahonnan támogatást.
Ezt a 10-es elkeseredést azért cáfolnám. Elõször, mert Magyarországon mindenkinek minden elsõ szakma ingyenes, ha 23 éves korig, iskolai rendszerben végzi. Elsõ ajándék. Ez a közoktatási törvény alapján. A felsõoktatási alapján meg jár második ajándék, 12 államilag támogatott félév ingyen, ennek keretében akár igénybe vehetõ un. felsõfokú szakképzésre is négy félév, szakma ingyen szerezhetõ, és még csak a kettõ nem is zárja ki egymást... mi kellene még?
A kérdező hozzászólása: Ráadásul felháborít, hogy csak azért mert 24 vagyok, nem 23 (jó sokat számít az az 1 év tényleg...nem tudom ki találta ki ezt a baromságot...-.-) nem tanulhatok ingyenesen, bezzeg, aki 23, az igen.. Mi köze a kornak ehhez?
A kérdező hozzászólása: Igen, ami nekem már mind fizetõs, ahhoz meg elõször munka kellene, hogy ki tudjam fizetni, de munkahelyre meg sehová nem vesznek, mert nincs szakmám, nincs tapasztalatom stb.stb. Mindig mindenhol csak a kifogás, az ember meg haljon éhen mert egy ft-ot nem tud keresni sehol, tanulni meg végképp nem, mert minden szar fizetõs már, még akkor is, ha okos vagy!
A kérdező hozzászólása: Mert egyetemre jártam, viszont azt otthagytam fél évvel ezelõtt.
Megkérdezhetem h miért nincs szakmád? Tán halasztottál éveket?
A kérdező hozzászólása: És akkor mihez kezdjen az ember fia ilyenkor? Most egy gagyi, semmit nem érõ tanfolyamra nem fogok járni, csak azért, hogy csináljak valamit, utána meg ugyanúgy otthon ülök munkanélküliként. Én nem hiszem el, miért nincs itt semmi lehetõség???
akkor már csak a munkaügyi által támogatott tanfolyamok közül választhatsz, de az nem sok 4-5 fajtát szoktak indítani vagy lehet még annyit se ha nem jön össze a létszám
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem így, mert sok helyen olvastam már (itt is), hogy többen írták, egyes ilyen szakmákkal ki...heted, míg van az OKJ-s szakmák krémje(így olvastam). És szeretnék érdeklõdni, hogy van-e értelme belevágni és ha igen, melyikbe?
ezt már megszüntetni nem fogják szerintem, mert valami tanulási lehetõséget adni kell az embereknek 23 év felett is max változtatnak rajta és hosszabb ideig fog tartani a képzés de a munkaügyi által támogatott tanfolyamok közt nincs olyan ami tetszene, azok még nem mindenhol indultak el

Minek érdemes manapság tanulni? Úgy értem, melyek azok a szakmák, amelyekkel még Magyarországon is elég jól lehet keresni?

Legjobb válasz: természettudományi ill. mûszaki szakmák És az se biztos hogy kell hozzá egyetemi végzettség, lehet hogy egy jó (nem olyan apróhirdetéses) OKJ -s szakma is elég.

természettudományi ill. mûszaki szakmák És az se biztos hogy kell hozzá egyetemi végzettség, lehet hogy egy jó (nem olyan apróhirdetéses) OKJ -s szakma is elég.
Ács, kõmûves, épületasztalos, szakács, ilyesmik. Néha maszek vállalkozóként kétkezi munkával jobban lehet keresni, mint három diplomával. Én csak tudom, nekem van három diplomám, erre most minimálbérért dolgozom...
21:37 vagyok Én a vegyipar területén vagyok otthon, a vegyipar és a gépészet (természettudományok, mûszaki) kifizetõdõek még Mo-n is, és ehhez nem feltétlen kell 2 diploma meg PhD. Lehet hogy elfogultnak ûnök mert szeretem a szakmát, de ugyanezt elég sok helyrõl hallani. És sokszor lehet találkozni ilyennel. Persze ehhez affinitás, estleg kitartás kell:) )


Melyek azok a szakmák, amelyet ha elvégez az ember, nagyobb eséllyel tud elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Nincs olyan szakma, amirõl általánosságban lehetne ezügyben beszélni. Mindig az aktuális statisztikákat kell figyelni, jelenleg épp mik számítanak hiányszakmáknak.

Nincs olyan szakma, amirõl általánosságban lehetne ezügyben beszélni. Mindig az aktuális statisztikákat kell figyelni, jelenleg épp mik számítanak hiányszakmáknak.
talán turisztikai terület, mivel lány vagy.Esetleg vendéglátás területe.
Egészségügyi szakok, gyógyszerészet.
"Tehát villanyszerelõnek is el lehet menni ha van egy kis mûszaki érzéked és bírod az áramot. " Lányként, villanyszerelõnek? :DDDDDD Azért gyönyörû lesz, amikor a 8 kilós horonymaróval vágja a falat a feje fölött, napi 8-10 órában :D.

Szakközépbe melyek azok a szakmák amelyek állatokkal kapcsolatosak és jó szakmák?

Legjobb válasz: Mezõgazdasági szakközépiskolákban az állatgondozói szak.

Mezõgazdasági szakközépiskolákban az állatgondozói szak.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Melyek azok a szakmák amik 8 osztályhoz kötöttek és tanfolyam által letudnám tenni? Hol tudnék ennek neten utána nézni egész pontosan?

Legjobb válasz: Ilyen szakma már nincs, milyen tanfolyamhoz érettségi bizonyítvány kell 2013 szeptemberétõl.

Ilyen szakma már nincs, milyen tanfolyamhoz érettségi bizonyítvány kell 2013 szeptemberétõl.
A kérdező hozzászólása: Én nem így tudom. Pl itt ehhez 8 osztály kötött és tanfolyam. http://minervakft.hu/index.php/tanfolyamok/cukrasz-tanfolyam..
De szeptembertõl változik az okj képzések szabályai :) Mondjuk a cukrásznál nem tudom, de azt igen, hogy 2013 szeptemberétõl más szabályok lesznek mint most
A kérdező hozzászólása: Lehetséges de talán akkor egyik másik oldalon nem úgy írnák hogy szeptemberben indul a képzés és 8 osztályhoz kötött hanem másképp tüntetnék fel.
A lakhelyedhez tartozó munkaügyi központban tudsz érdeklõdni, vagy honlapján.
A kérdező hozzászólása: Ott már érdeklõdtem de csak azzal az információval tudtak szolgálni hogy érdeklõdjem meg majd július közepe vége felé akkor többet tudnak majd mondani.

Melyek azok a szakmák, amelyekkel könnyű elhelyezkedni az USA nyugati, északi és keleti részein?

Gondolok itt olyan városokra, mint Phoenix, Boston, Portland.

Legjobb válasz: Az USA-ban elhelyezkedni külföldiként semmilyen szakmában sem nevezhetõ könnyûnek, maximum egy lehelletnyivel könnyebbnek, mint a többi. Állítólag jó egészségügyi dolgozókat és mérnököket várnak, hogy mennyi ebben az igazság, nem tudom.

Az USA-ban elhelyezkedni külföldiként semmilyen szakmában sem nevezhetõ könnyûnek, maximum egy lehelletnyivel könnyebbnek, mint a többi. Állítólag jó egészségügyi dolgozókat és mérnököket várnak, hogy mennyi ebben az igazság, nem tudom.
Semennyi. Mivel bátyám kint helyezkedett el gazdasági végzettséggel. Aki el akar kint helyezkedni és vannak kapcsolatai az el fog tudni.

Németorszaágban, Ausztriában melyek azok a szakmák amelyek keresettek és viszonykag könnyű elhelyezkedni?

Elsôsorban elektronikai vagy mondjuk a kétkezi munka érdekelne pl épületgépé festô stb...

Legjobb válasz: Ausztriában szinte bármilyen építõipari szakmával relativ könnyen el lehet helyezkedni, persze nem most decemberben, hanem márciustól.

Ausztriában szinte bármilyen építõipari szakmával relativ könnyen el lehet helyezkedni, persze nem most decemberben, hanem márciustól.

Szerintetek melyek azok a szakmák amiknek van jövője?

gondolok itt olyanra, ami szakmunkás képzés, illetve f?iskolai/egyetemi képzésekre is.

Legjobb válasz: Felsõfokú: jogász, orvos, informatikus, gépészmérnök, vegyészmérnök, építészmérnök, villamosmérnök. Szakmunkák: építõipari szakmák

Felsõfokú: jogász, orvos, informatikus, gépészmérnök, vegyészmérnök, építészmérnök, villamosmérnök. Szakmunkák: építõipari szakmák
Kitõl hallottad, hogy a gazdasági szakok nem? Azokban van a legtöbb pénz, csak jónak kell lenni benn, nem ilyen "csinálok valamit" alapon elvégezni, ahogy az oda járók 90%-a.
Az összes TTIK-s szak
Bárki bármit mond, ezt nem lehet megmondani elõre. Most komolyan nézd meg mi volt 20 éve. Gondolta volna bárki is, hogy egy autógyárban ahol több száz ember dolgozott, ott most kell 3 aki ki-be kapcsolja a gépeket. Egy informatikára sem lehet azt mondani, hogy van jövõje. Lehet eljön még az az idõ amikor gépek programoznak gépeket. Túl gyorsan fejlõdik a világ ahhoz, hogy ezeket meg lehessen jósolni. Csináld azt amit szeretsz, ha az a gazdasági szak akkor azt. Most hiába mondja bárki, hogy menj villamosmérnökire, ha nem érdekel a dolog nem leszel benne jó, teher és szenvedés lesz az életed azon része amit munkával kell töltened. Nem olyan világot élünk már, hogy a végzettség határozza meg, hogy te mit érsz el az életben. Legyél talpraesett, tájékozott, tudd, hogy mit akarsz. Ismerek 3 diplomás munkanélkülit és ismerek pincért aki egy elit étteremben dolgozik külföldön és a 20 eurós borravalókkal 4-5 millió forintos havi bevétele van. Kellett szerencse is hozzá, de nem változtat a tényen, hogy belevaló srác és tudta, hogy mit szeretne és tett érte.
Amiknek van jövõje: egészségügy, mérnöki pályák nagy része.
Kétkezû munka. Gondolok itt kõmûves, villanyszerelõ, autószerelõ, etc. Szerintem.

Melyek azok a szakmák ahol van lehetőség (ha kevés is) rengeteg pénzt keresni?

Nem kell hogy erkölcsös vagy biztos pénzkeresési lehetőség legyen, de azért reálisabb válaszokat várok. Például ha egy étteremvezetőkereshe is nagyon jól, ott akkor sincs igazán lehetőség a "határtalan" gazdaságra.

Legjobb válasz: Nagyon gazdagnak lenni: - Politikusként - ügyvédként - bármilyen építési - befektetési vállalkozóként, ha vannak kormányközeli haverjaid akivel majd feleztek... - egyszerû csalóként (fõként gazdasági csalóként) Meg kellõ fantáziával akad még jópár ilyen "szakma":

Nagyon gazdagnak lenni: - Politikusként - ügyvédként - bármilyen építési - befektetési vállalkozóként, ha vannak kormányközeli haverjaid akivel majd feleztek... - egyszerû csalóként (fõként gazdasági csalóként) Meg kellõ fantáziával akad még jópár ilyen "szakma":


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!