Találatok a következő kifejezésre: Melyik az szakma, (112 db)

New York-ban mi az a szakma amivel lehetne dolgozni? Pl. :hegesztő az jó lenne oda? Vagy mi? Vagy melyik aza szakma ami jó lenne oda (kisebb szakmámkra gondoltam). Vagy milyen munák lehetnek ott kint?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!

Gondolod, hogy ott éppen egy magyar segédmunkára várnak??? Képzetlen emberek vannak elegen ott is, nem kell külföldröl behozni még többet!
sztem szakmunkásként a környezõ országokban keresgélj. Amerikában tökéletes nyelvtudással, diplomával érdemes menni...És akkor se biztos h.sikerül elhelyezkedni...:O
*Amerikába
pizzafutár úgy hallottam rengeteget keres odakint
Ott van a csomó mexikói, kínai, jamaicai illegális bevándorló, akik mindent elvállalnak bagóért. Képzetlenül velük kell versenyezned a munkáért, ez meg már eleve kizárja ugye, hogy jól keressél. Legfeljebb annyi elõnyöd lehet velük szemben, hogyha valamelyik munkaadót zavarja az "idén barnult" munkaerõ. Kb. mint itthon.

Az OKJ-s szakmák közül melyik az, ami használható vmire?

Legjobb válasz: Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:) 24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)

A kérdező hozzászólása: Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:) 24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)
Nem értem. Nincs semmi lehetõség?? Több ezer képzõ oktat OKJ-s szakmákat iskolarendszerben és felnõttképzésben is az országban. Mi a gond?? Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék, minden szakma benne van, amit Magyarországon annak ismernek és elfogadnak.
Szerintem majdnem mindegyik. OKJ-s szakmák nélkül nem lenne szakács, pincér, fodrász, pék, cukrász, kozmetikus, informatikai rendszergazda, tûzoltó, rendõr, targoncavezetõ, esztergályos, stb. Ezek közül melyik haszontalan?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséged! Még annyit megírnál, hogy szerinted estin, levelezõn akkor 2013-tól is van lehetõség "ingyen" tanulni 23 éves kor felett? Mert idén már tuti nem jön össze, elvégre szeptember közepe van. És nem is mostanra terveztem, hanem jövõre.
közben utána néztem itt azt írják lehet ingyenesen tanúlni Az esti vagy levelezõ tagozatos, iskolarendszerû képzéseken nincs korhatár: bárki ingyen tanulhat, aki korábban nem szerzett OKJ-s végzettséget államilag finanszírozott formában. Hogy még biztosan legyen szabad hely, érdemes minél hamarabb jelentkezni. http://eduline.hu/felnottkepzes/2012/7/19/OKJ_felsofoku_szak..
A kérdező hozzászólása: Igen, ajándék annak, aki nincs 24 éves. De akkor aki 24+, az mihez kezdjen akkor? Honnan szedjek akkor én pénzt, hogy járhassak okj képzésre? Illetve én 1 félévet sem jártam államilag támogatotta, amit jártam, mind fizetõs volt. Akkor a felsõfokú szakképzés nekem ingyenes?
...ráadásuk a 23 éves életkortól függetlenül még mindig elvégezhetõ elsõ OKJ-s szakma, ha pl. felnõttképzõ intézmény meghirdeti, hogy bárki, aki úgy nyilatkozik, hogy még nincs OKJ-s szakmája, ingyen járhat hozzá. Számtalan ilyen van, mert pl. a képzõ nyert valahonnan támogatást.
Ezt a 10-es elkeseredést azért cáfolnám. Elõször, mert Magyarországon mindenkinek minden elsõ szakma ingyenes, ha 23 éves korig, iskolai rendszerben végzi. Elsõ ajándék. Ez a közoktatási törvény alapján. A felsõoktatási alapján meg jár második ajándék, 12 államilag támogatott félév ingyen, ennek keretében akár igénybe vehetõ un. felsõfokú szakképzésre is négy félév, szakma ingyen szerezhetõ, és még csak a kettõ nem is zárja ki egymást... mi kellene még?
A kérdező hozzászólása: Ráadásul felháborít, hogy csak azért mert 24 vagyok, nem 23 (jó sokat számít az az 1 év tényleg...nem tudom ki találta ki ezt a baromságot...-.-) nem tanulhatok ingyenesen, bezzeg, aki 23, az igen.. Mi köze a kornak ehhez?
A kérdező hozzászólása: Igen, ami nekem már mind fizetõs, ahhoz meg elõször munka kellene, hogy ki tudjam fizetni, de munkahelyre meg sehová nem vesznek, mert nincs szakmám, nincs tapasztalatom stb.stb. Mindig mindenhol csak a kifogás, az ember meg haljon éhen mert egy ft-ot nem tud keresni sehol, tanulni meg végképp nem, mert minden szar fizetõs már, még akkor is, ha okos vagy!
A kérdező hozzászólása: Mert egyetemre jártam, viszont azt otthagytam fél évvel ezelõtt.
Megkérdezhetem h miért nincs szakmád? Tán halasztottál éveket?
A kérdező hozzászólása: És akkor mihez kezdjen az ember fia ilyenkor? Most egy gagyi, semmit nem érõ tanfolyamra nem fogok járni, csak azért, hogy csináljak valamit, utána meg ugyanúgy otthon ülök munkanélküliként. Én nem hiszem el, miért nincs itt semmi lehetõség???
akkor már csak a munkaügyi által támogatott tanfolyamok közül választhatsz, de az nem sok 4-5 fajtát szoktak indítani vagy lehet még annyit se ha nem jön össze a létszám
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem így, mert sok helyen olvastam már (itt is), hogy többen írták, egyes ilyen szakmákkal ki...heted, míg van az OKJ-s szakmák krémje(így olvastam). És szeretnék érdeklõdni, hogy van-e értelme belevágni és ha igen, melyikbe?
ezt már megszüntetni nem fogják szerintem, mert valami tanulási lehetõséget adni kell az embereknek 23 év felett is max változtatnak rajta és hosszabb ideig fog tartani a képzés de a munkaügyi által támogatott tanfolyamok közt nincs olyan ami tetszene, azok még nem mindenhol indultak el

Minek érdemes manapság tanulni? Úgy értem, melyek azok a szakmák, amelyekkel még Magyarországon is elég jól lehet keresni?

Legjobb válasz: természettudományi ill. mûszaki szakmák És az se biztos hogy kell hozzá egyetemi végzettség, lehet hogy egy jó (nem olyan apróhirdetéses) OKJ -s szakma is elég.

természettudományi ill. mûszaki szakmák És az se biztos hogy kell hozzá egyetemi végzettség, lehet hogy egy jó (nem olyan apróhirdetéses) OKJ -s szakma is elég.
Ács, kõmûves, épületasztalos, szakács, ilyesmik. Néha maszek vállalkozóként kétkezi munkával jobban lehet keresni, mint három diplomával. Én csak tudom, nekem van három diplomám, erre most minimálbérért dolgozom...
21:37 vagyok Én a vegyipar területén vagyok otthon, a vegyipar és a gépészet (természettudományok, mûszaki) kifizetõdõek még Mo-n is, és ehhez nem feltétlen kell 2 diploma meg PhD. Lehet hogy elfogultnak ûnök mert szeretem a szakmát, de ugyanezt elég sok helyrõl hallani. És sokszor lehet találkozni ilyennel. Persze ehhez affinitás, estleg kitartás kell:) )


Egészségügyön belül melyek azok a szakmák, amikbõl meg lehet rendesen élni?

Legjobb válasz: Egyértelmûen az orvosi szakma a nyerõ,a többi elég gázos. Aztán van a fogorvosi asszisztens(csak ott sok a gyakorlati pénz). Körülbelül ennyi.Én is az egészségügy területére tévedtem,de szerintem nem fogok belõle megélni,ha majd odajutok.

Egyértelmûen az orvosi szakma a nyerõ, a többi elég gázos. Aztán van a fogorvosi asszisztens(csak ott sok a gyakorlati pénz). Körülbelül ennyi.Én is az egészségügy területére tévedtem, de szerintem nem fogok belõle megélni, ha majd odajutok.
Nõgyógyász, sebész...
Az orvoson belül is csak az operatív szakmák, valamint a fogorvos és a gyógyszerész. Egészen addig, amíg nem lesz tele a tökünk, és az utolsó magyar orvos távozóban nyugatra be nem zárja az EÜ kapuját. Persze nektek ez így jó. Kevesebb szemét orvost kell eltartanotok az adótokból, a magyar beteg pedig olyan okos, hogy lazán megmûti ellátja magát.
Attól függ, hogy melyik országra érted a kérdésed... Mo-n csak a docens/fõorvostól felfelé (egyetemi klinikákon/megyei kórházakban; vidéken mindenki megszívja) lehet jobban megélni, viszont amire odáig (értsd: kb. 45-50 éves korára) eljut az a pár ember, már belevénül és feldughatja magának a pénzét, mert úgyse tudja kiélvezni... A többiek pedig meneküljenek, amíg tudnak, vagy inkább gazdasági pályát válasszanak.

Melyek azok a szakmák, amelyet ha elvégez az ember, nagyobb eséllyel tud elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Nincs olyan szakma, amirõl általánosságban lehetne ezügyben beszélni. Mindig az aktuális statisztikákat kell figyelni, jelenleg épp mik számítanak hiányszakmáknak.

Nincs olyan szakma, amirõl általánosságban lehetne ezügyben beszélni. Mindig az aktuális statisztikákat kell figyelni, jelenleg épp mik számítanak hiányszakmáknak.
talán turisztikai terület, mivel lány vagy.Esetleg vendéglátás területe.
Egészségügyi szakok, gyógyszerészet.
"Tehát villanyszerelõnek is el lehet menni ha van egy kis mûszaki érzéked és bírod az áramot. " Lányként, villanyszerelõnek? :DDDDDD Azért gyönyörû lesz, amikor a 8 kilós horonymaróval vágja a falat a feje fölött, napi 8-10 órában :D.

Szakközépbe melyek azok a szakmák amelyek állatokkal kapcsolatosak és jó szakmák?

Legjobb válasz: Mezõgazdasági szakközépiskolákban az állatgondozói szak.

Mezõgazdasági szakközépiskolákban az állatgondozói szak.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Melyek azok a szakmák, amelyekkel könnyű elhelyezkedni az USA nyugati, északi és keleti részein?

Gondolok itt olyan városokra, mint Phoenix, Boston, Portland.

Legjobb válasz: Az USA-ban elhelyezkedni külföldiként semmilyen szakmában sem nevezhetõ könnyûnek, maximum egy lehelletnyivel könnyebbnek, mint a többi. Állítólag jó egészségügyi dolgozókat és mérnököket várnak, hogy mennyi ebben az igazság, nem tudom.

Az USA-ban elhelyezkedni külföldiként semmilyen szakmában sem nevezhetõ könnyûnek, maximum egy lehelletnyivel könnyebbnek, mint a többi. Állítólag jó egészségügyi dolgozókat és mérnököket várnak, hogy mennyi ebben az igazság, nem tudom.
Semennyi. Mivel bátyám kint helyezkedett el gazdasági végzettséggel. Aki el akar kint helyezkedni és vannak kapcsolatai az el fog tudni.

Cukorbetegeknek melyek az idealis/ajanlott szakmak? 17F

Legjobb válasz: Mi köze ennek ahhoz, hogy cukorbeteg vagy? Csak nagyon kevés szakma nem végezhetõ cukorbetegen, de egyébként lényegtelen, hogy az vagy.

Mi köze ennek ahhoz, hogy cukorbeteg vagy? Csak nagyon kevés szakma nem végezhetõ cukorbetegen, de egyébként lényegtelen, hogy az vagy.
Tévedsz... pl egy cukrász szakma nem nagyon való nekik, sõt a szakács sem, mivel meg sem tudja kóstolni az ételt. Emellett veszélyes gépekkel sem ajánlott dolgozni, mert bármikor rosszullehet, összeeshet, és a gépek miatt komoly baj lehet. Nem nagyon értek a férfi szakmákhoz, de valami olyat keress, ami nem ilyen.
Nem tévedek. ha megnézed az összes szakmát (szerintem képtelenség felsorolni) akkor annak csak elenyészõ rész az amiben nem dolgozhatna mert cukorbeteg. Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen szakma, csak azt, hogy nem sok.

Melyek azok a szakok/szakmák egy lány részére amihez nem kell a: matek-fizika-kémia-ének, és jól el lehet vele helyezkedni?

Legjobb válasz: gyógypedagógus talán? ennek nézz utána. meg a gyermekgondozó-nevelõnek sem kell se kémia,se matek,se fizika,se ének:) viszont ha óvonõnek akarnál menni,akkor kellene az ének.Fodrásznak semmiképp se menj,oda kell a kémia.Többet nem tudok.Egészségügyben tanulok,az elsõ szakma,amit említettem..na remélem az leszek én 4 év múlva..igen 4 év..az érettségiig még kettõ..és utána még kettõ az OKJ-s képzés:) Viszont a biológia katasztrófális..10.osztályos létemre 11.-es gimnáziumi bioszt tanulok xDD :Dés tényleg. Ilyen lipidek,agyvelõ,homeosztázis,RNS bioszintézise..membránok,meg az isten tudja..:D ráadásul úgy,hogy igazából szakközepes vagyok. 16/L

gyógypedagógus talán? ennek nézz utána. meg a gyermekgondozó-nevelõnek sem kell se kémia, se matek, se fizika, se ének:) viszont ha óvonõnek akarnál menni, akkor kellene az ének.Fodrásznak semmiképp se menj, oda kell a kémia.Többet nem tudok.Egészségügyben tanulok, az elsõ szakma, amit említettem..na remélem az leszek én 4 év múlva..igen 4 év..az érettségiig még kettõ..és utána még kettõ az OKJ-s képzés:) Viszont a biológia katasztrófális..10.osztályos létemre 11.-es gimnáziumi bioszt tanulok xDD :Dés tényleg. Ilyen lipidek, agyvelõ, homeosztázis, RNS bioszintézise..membránok, meg az isten tudja..:D ráadásul úgy, hogy igazából szakközepes vagyok. 16/L

Szerintetek ma Mo-n melyik az a szakma, végzettség, ami életképes a munkaerőpiacon?

Legjobb válasz: Van több olyan ismerõsöm, aki feljesztõ mérnök (mérõmûszereket fejlesztenek), és vígan váltanak munkahelyet még a "válság" kellõs közepén is. Ugyanezt tette egy középvezetõ beosztású, könnyûipari mérnök barátom aki, aki pedig csak 23 éves. Egyébként sok szakmában szerintem nem az számít, milyen papír van róla, hanem hogy mennyire profi szinten mûveli az ember. Informatikusból, könyvelõbõl, jogászból stb. például komoly túlkínálat van a munkaerõpiacon, ugyanakkor a jó szakembereket komoly pénzekért lasszóval fogják, a többi meg éhen hal, mert hiába a végzettség, nem ért hozzá.

Van több olyan ismerõsöm, aki feljesztõ mérnök (mérõmûszereket fejlesztenek), és vígan váltanak munkahelyet még a "válság" kellõs közepén is. Ugyanezt tette egy középvezetõ beosztású, könnyûipari mérnök barátom aki, aki pedig csak 23 éves. Egyébként sok szakmában szerintem nem az számít, milyen papír van róla, hanem hogy mennyire profi szinten mûveli az ember. Informatikusból, könyvelõbõl, jogászból stb. például komoly túlkínálat van a munkaerõpiacon, ugyanakkor a jó szakembereket komoly pénzekért lasszóval fogják, a többi meg éhen hal, mert hiába a végzettség, nem ért hozzá.
Teszkós vezérigazgató, raklapszámra lopják a plazmát a raktárból.xD Komolyra fordítva a vegyészmérnök hiányszakma, egyetemre egyre könnyebb bejutni és jól jövedelmez(Rokonom osztályvezetõ a richterbe és bruttó 500ezret keres).
Minden szakma örökké jövedelmezõ ami az emberi hülyeségre, bajra , szorultságra épül. Sírásó, katasztrófa, baj elhárítás, betegség, temetés, stb, stb..
Komolyan nem értelem, olyan szakmákat soroltok fel, akibõl felénk ezernyi munkanélküli van (vidéki vagyok, a BKV-s nem tartozik ide)... Az elsõ válaszolónak igazat adok! Külföldi multi kegyeit kell keresni, legalábbis én ezt tapasztalom. Sajnos.
BKV ellenõr
cukrász, szakács, pék, ács, asztalos
Személy- és vagyonõr
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )! Személy és vagyonõr? Errõl nagyon vegyes a tapasztalatom. Szakács, cukrász, pék stb: nem gondoljátok, hogy ezeket a szakmákat inkább külföldön fizetik meg jobban, (persze melyiket nem???) itthon nincs meg a bér presztizse. BKV.ellenõr? Ez tetszett, végül is levegõn vagy! Az elsõ válasz nagyon hasznosnak tûnt, megalapozott és részletes volt. Utána nézegetek, ha merülne még fel kérdésem lehet, hogy e-mail-en megkereslek. (Nem zaklatlak, csak akkor, ha valamiben kiegészítés kellene!)
A kérdező hozzászólása: 07.07-nek. Igy igaz, ahogy mondod. Én is azt kommentáltam, hozzá, hogy ezek a szakmák külföldön kelendõek, és ott meg is fizetik. Az ismerõsöm hentes, válogat a németo-i, hollandiai melókból, és nem sír a szája. A BKV.ellenõr poszton tényleg nagy a jövés-menés, de én ezt választ (már bocsánat, ha nem így van) inkább fricskának tudtam be, igy is reagáltam rá. Ha ezen a vonalon haladsz, akkor számtalan álláshirdetés van követelésbehajtásra. Persze szakács, pék, cukrász szakmában a tesco és tsai hirdetését látom, de kérdem mennyi a bér???
Egyetértek én is a 10:32-es hozzászólóval, a mérnöki pálya igen kerestt vidéken és a fõvárosban egyaránt. A fiam villamosmérnök és jelenleg is keresnek mérnököket a BOSCH-nál. Itt ugyan az idegen nyelv tudása követelmény, nem nyelvvizsga kell, beszélni kell tudni (angol vagy német vagy mindkettõ)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A vegyészmérnök pályát már többen javasolták, ha belegondolok a gazdasági válság sem viselte meg annyira a gyógyszeripart, mint mondjuk az építõipart stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!