Találatok a következő kifejezésre: Melyik az szak, amit (39 db)

Melyek azok a szakok amikre abszolút nincs szükség és csak amolyan tölteléknek vannak? Tudnátok egy kettőt ilyet mondani?

Szerintem az egyik ilyen szak a ménesgazda

Legjobb válasz: Mégis miért ne lenne szükség ménesgazdára? A kérédsre válaszolva, valahol minden szakra szükség van, nyilván, aki nem ért hozzá az nem tartja szükségesnek. Gondolom, te sem mozogsz annyira az agrár szférában.. Én pl nem értem minek Turizmus és vendéglátás szak, mikor ezer ehhez értõ embert tanítanak ki külön szaksulikba, egyéb szakokon, de ezt csak azért mondom, mert nem az adott szakon tanulok, nyilván ah ott lennék látnám a hasznát..

Mégis miért ne lenne szükség ménesgazdára? A kérédsre válaszolva, valahol minden szakra szükség van, nyilván, aki nem ért hozzá az nem tartja szükségesnek. Gondolom, te sem mozogsz annyira az agrár szférában.. Én pl nem értem minek Turizmus és vendéglátás szak, mikor ezer ehhez értõ embert tanítanak ki külön szaksulikba, egyéb szakokon, de ezt csak azért mondom, mert nem az adott szakon tanulok, nyilván ah ott lennék látnám a hasznát..
Szerintem itt van némi fogalomzavar. Minden szakra szükség van és hasznos, csak nem mindegy, hogy milyen mennyiségben vannak jelen ezek a szakemberek a piacon. A turizmus vendéglátás egy fontos szak, elvégre ha õk nem lennének, nem lennének utazási irodák, idegenvezetõk, a reptereken sok sok dolgozó nem lenne, hotelekben szakavatlan emberek dolgoznának, stb stb. Jó ez így nyilván eléggé lesarkított, de remélem be lehet vallani, hogy igen is szükség van rájuk, csak éppen nem abban a töménytelen mennyiségben, mint amennyi mostanság kikerül a fõiskolákról! Ilyenek a bölcsészek, a népszerûbb nyelvi szakok, stb. Pl. agrág, mezõgazdasági mérnökökre sem gondolná az ember, hogy szükség van, de ha belegondolsz igen is nem árt ha valaki ért hozzá és kerül kenyér holnap is az asztalunkra... Sok szakról nem gondolná az ember, hogy szükség van rá, de ha kicsit mélyebben belegondol valaki, akkor rájön, hogy kellenek õk, csak mondjuk van olyan szak, amibõl elég lenne 1500 ilyen képzettségû ember ebbe az országba, de van helyette 800 ezer.
A kérdező hozzászólása: Hát a ménesgazdákra tényleg szükség van hallod! hány ménes is van az országban? A szakot és a tárgyakat végigolvasva mindenbõl van egy kicsike ami egyben semmire se jó... az oklevéllel nem lehet oktatni tenyészteni se arra ott van az álltenyésztõ MSC... profi lovasoktatás sincs nem versenyzõket képeznek akkor mégis minek?
Szerintem ami tényleg felesleges szak: szabad bölcsészet. Annak aztán tényleg semmi értelme.

Humán beállítottságúként melyik az a szak amire nem mondják, hogy büfészak és még ér is valamit a diploma?

Sziasztok! Sajnos még magántanárral is csak 2-es vagyok matekból, a humán tantárgyakból viszont egész jó. 4-es, 5-ös átlaggal rendelkezem. Milyen szakot tudtok ajánlani, amire nem mondják azt, hogy még a hülyék is elvégzik simán? Nagyon tetszett volna a jogi pálya. Szívesen lettem volna ügyvéd, mert szeretek utánajárni dolgoknak, megvédeni embereket, érvelni stb., de a sok fórum olvasása utána teljesen elment tőle a kedvem, mindenki azt mondja, hogy csak jogász szakra ne. Nah, de akkor más ötlet? Vagy akik nem matekzsenik, le is húzhatják a rolót?

Legjobb válasz: Idegen nyelvi szakok pl. jók. Persze ahhoz el kell végezni a mester szintet is, mert ott lehet választani irányt: fordító, tolmács, stb. Nemcsak nyelvtanár lehet az, aki nyelvi szakra megy. Én most havi 300E-t kapok fordítóként. Pedig mindig azt mondták nekem is, hogy az büfészak.

Idegen nyelvi szakok pl. jók. Persze ahhoz el kell végezni a mester szintet is, mert ott lehet választani irányt: fordító, tolmács, stb. Nemcsak nyelvtanár lehet az, aki nyelvi szakra megy. Én most havi 300E-t kapok fordítóként. Pedig mindig azt mondták nekem is, hogy az büfészak.
Angol-magyar. Vidéki egyetemen végeztem és nem is egy ritka nyelvrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. A tolmácson én is gondolkodtam. Megkérdezhetem, hogy milyen nyelven tolmácsolsz? Nekem az ázsiai nyelvek tetszenek. Nem tudom, hogy arra van-e kereslet
A kérdező hozzászólása: *fordítasz elnézést : )
A kérdező hozzászólása: az amúgy tényleg nem rossz. Elgondolkozom ezen a nyelv dolgon. Én elvégeztem már egy OKJ-t, de ezzel nem mentem semmire, ezért szeretnék most egyetemet elkezdeni. Sajnos az új szabályok miatt újra kell érettségiznem legalább egy tárgyból, mert nem lehet emelt nélkül jelentkezni sehova. Pedig a pontom meglett volna emelt nélkül is, de hát 2-3 évvel ezelõtt nem gondolt erre az ember, hogy ilyen szabály is lesz. :(
Tolmács fordító nagyon jók, esetleg idegenvezetõ. Angol, orosz, német.
A kérdező hozzászólása: Az idegenvezetõ dolog is tetszik. Köszönöm. És világot látni is szeretek. : )

A kisképzőben melyek azok a szakok amikre nagyobb a túljelentkezés, mint a többire? FONTOS!

Legjobb válasz: szia! grafikára, festõre jelentkeznek a legtöbben. a kb legkevésbé ostromolt szakok az üveg, kerámia, bútor. ezek nagyon király szakok, semmivel sem rosszabbak, csak kevésbé népszerûek! :)

szia! grafikára, festõre jelentkeznek a legtöbben. a kb legkevésbé ostromolt szakok az üveg, kerámia, bútor. ezek nagyon király szakok, semmivel sem rosszabbak, csak kevésbé népszerûek! :)
A kérdező hozzászólása: köszi , hogy válaszoltál!!!


Könyvtár informatikusi szakot el lehet végezni munka mellett levelezőin, sok az elmélet, amit +kell tanúlni, melyik felsőoktatási intézménybe érdemes jelentkezni?

2012-t?l mér kell emelt érettségit tenni?

Legjobb válasz: Jézusom, ne akarj informatikus könyvtáros szakra menni! Az nem infó:/ Ha informatika, akkor csakis programozó-, mérnök- és gazdaságinformatika jöhet szóba. Nem ajánlom, mert nehéz könyvtárosként elhelyezkedni. És addig ne akarj egyetemre menni, amíg nem írsz helyesen. Érettségin is így fogsz írni? Meglátnak egy beadandó házi feladatot az egyetemi oktatók tele fatális nyelvi hibákkal, egybõl áthúzzák. Emelt érettségit meg azért kell, mert túl sokan akarnak egyetemre járni, bár ez nem szép húzás, inkább a ponthatárokat kéne szigorítani. Amúgy nem nagy cucc, teszel egy emelt angolt/németet és kész is.

Jézusom, ne akarj informatikus könyvtáros szakra menni! Az nem infó:/ Ha informatika, akkor csakis programozó-, mérnök- és gazdaságinformatika jöhet szóba. Nem ajánlom, mert nehéz könyvtárosként elhelyezkedni. És addig ne akarj egyetemre menni, amíg nem írsz helyesen. Érettségin is így fogsz írni? Meglátnak egy beadandó házi feladatot az egyetemi oktatók tele fatális nyelvi hibákkal, egybõl áthúzzák. Emelt érettségit meg azért kell, mert túl sokan akarnak egyetemre járni, bár ez nem szép húzás, inkább a ponthatárokat kéne szigorítani. Amúgy nem nagy cucc, teszel egy emelt angolt/németet és kész is.
A kérdező hozzászólása: akkor milyen szakra érdemes menni , amivel késõbb el is tudok helyezkedni, de munka mellett is elvégezhetõ?

Melyek azok a szakok, amik nem tartoznak a legnehezebbek közé?

Legjobb válasz: Minden olyan szak ahol az ember többnyire olyat tanul, amit szeret is.

Minden olyan szak ahol az ember többnyire olyat tanul, amit szeret is.
Ne nehézség szerint válassz, mert minden szak nehéz. Olyat válassz, amit tudnál csinálni huzamosabb idõn át.
Az attól függ. Én például meghalnék 6-700 oldal száraz szépirodalomtól. Olyat tanulj, ami érdekel. Bár kevés mérnökhallgatót láttam aki vidáman kacagva ment át mindig minden vizsgáján, és itt nem a kettesre gondolok. Ezenkívül még az orvosképzés az, ami egész embert kíván, bár ha rendesen akarod csinálni, és dolgozni szeretnél, akkor a többi szak is, avval a különbséggel, hogy a többit félgõzzel is meg lehet csinálni. Akkor viszont pont annyit is ér...
Esetleg ha a matekot, akkor könyvelõ. Ezek viszont annyit is érnek. Bár egyetértek veled: Sokszor a többi sem ér többet, azokban is csak lehetõség van. Ez milyen hülyeség? Pont a könyvelõk, a gazd-i diplomával rendelkezõk vannak a legjobb helyzetben. Szükség is van rájuk, van munkalehetõség, és jól is keresnek...nem tudom, te mit hallottál...és azt sem hiszem, hogy könnyû lenne megcsinálni a diplomát.
én idén kezdtem a bkf-en üzleti és kommunikáción és nagyon szeretem. az is igaz, hogy világ életemben kommunikációt akartam tanulni, és mindenki ezt ajánlotta. csináld azt, amihez kedvet érzel. nekem bejött :) 19f
Ha a matek nem megy, az szûkíti a kört. A mûszaki, informatikai és gazdasági szakok kiestek, mert ott kell a matek. Ebbõl kiindulva inkább tényleg a bölcsész, vagy társadalomudományok között találod meg a neked könnyû szakot.
A kérdező hozzászólása: hát a matek nem az erõsségem.
Általános bölcsész! Vagy ha szereted a tesit, akkor rekreáció. Esetleg ha a matekot, akkor könyvelõ. Ezek viszont annyit is érnek. Bár egyetértek veled: Sokszor a többi sem ér többet, azokban is csak lehetõség van.
A kérdező hozzászólása: közép c nyelvvizsgám már megvan.az indul keresztféléven?kell felvételizni, vagy az érettségi pontszámot lehet duplázni, mint régen?
irány a szociológia...balkézrõl elvégzed!nem ér semmit, de diplomát ad...na jó, nyelvtudással...
Hallottál már könyvelõi Nóbel-díjról? Igen, jól keresnek, és sokat érnek... más embereknek. De egy könyvelõt nem láttam még, aki nem a fizetését szerette, hanem a munkáját. Nem véletlen: Ez a legértelmetlenebb tevékenység, amit a matekkal kezdeni lehet. Ha gazdasági irányhoz van tehetséged/kedved, legyél inkább közgazdász! Ha nincs semmihez: Ezt más nem vállalja!

Melyek azok a szakok amik az arab világgal, nyelvvel, történelemmel foglalkoznak?

Bármi lehet, csak valahogy kapcsoladjon a Közel- Kelethez, Észak- Afrikához.

Legjobb válasz: Keleti nyelvek és kultúrák. http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!..

Közgázon belül melyik az a szak, ami a legkeresettebb és/vagy a legmagasabb fizuval kecsegtet?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül egy bizonyos szak jelenti a magas fizetést, hanem h hová vesznek fel dolgozni. Én ahogy nézegettem a tanterveket és hallottam ismerõsöktõl a BCE gazdaságelemzése a legnehezebb, csak kevés embert vesznek fel mindig és még kevesebben végeznek, de õk egybõl eltudnak helyezkedni jó helyeken.

Nem feltétlenül egy bizonyos szak jelenti a magas fizetést, hanem h hová vesznek fel dolgozni. Én ahogy nézegettem a tanterveket és hallottam ismerõsöktõl a BCE gazdaságelemzése a legnehezebb, csak kevés embert vesznek fel mindig és még kevesebben végeznek, de õk egybõl eltudnak helyezkedni jó helyeken.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Persze tudom, hogy a szak még nem jelent semmit, de nem tudom, hogy melyik szakkal milyen munkára lehet jelentkezni, melyik szak a legkeresettebb stb.
Hát sztem legtöbb lehetõség a már említett gazdaságelemzésben van és a pénzügy-számvitelben.
Vegyész, gépészmérnök, informatikus.
Mérnök informatikus.
villamosmérnök
A kérdező hozzászólása: Valami nõiesebb szakok?:) Köszi a válaszokat!
nõigépészmérnük :D az nõies amúgy sok lány a turizmus szakot szokta választani bár sajna azt nemtudom mennyire jövedelmezõ
keresekedelem és marketing
*kereskedelem

Milyen szakmát válasszak? 33 éves vagyok, most fogok érettségizni és szeretnék továbbtanulni. Melyik suliba jelentkezzek? Melyek azok a szakmák, foglalkozások amikben 36-38 évesen is el tudnék helyezkedni?

Legjobb válasz: A pénzügy, az elektronika és a környezetvédelem, amiben van pénz akárhány idõsen is. Egyik ismerõsöm egyszerûbbet gondolt: targoncás vizsgát tett le, és egybõl alkalmazták, mert logisztika szinte minden cégnél van! 40 évesen új szakmája van, pofon egyszerûen.

A pénzügy, az elektronika és a környezetvédelem, amiben van pénz akárhány idõsen is. Egyik ismerõsöm egyszerûbbet gondolt: targoncás vizsgát tett le, és egybõl alkalmazták, mert logisztika szinte minden cégnél van! 40 évesen új szakmája van, pofon egyszerûen.

Melyik az a szak, amit ha elvégzek, olyan a munkahely, ahol nem kell hétvégén, ünnepnap dolgozni?

És a 8 óra az valóban 8 óra,és lehet?leg délel?tti m?szak.Vagy ilyen csak a régi rendszerben volt?MA már nincs ilyen?Ne álmodozzak?

Legjobb válasz: Hát ez munkahely kérdése. Pl. ha magyar szakon ügyvitel szakirányt választasz, azzal egy hivatlaban tudsz munkát vállalni, ezek a helyek nem tartanak nyitva hétvégén és ünnepnapon, a munkaidõ délelõtt kezdõdik és négynél nemigen tart tovább. De ilyen mondjuk a tanár, a könyvtáros, a könyvelõ is.

Hát ez munkahely kérdése. Pl. ha magyar szakon ügyvitel szakirányt választasz, azzal egy hivatlaban tudsz munkát vállalni, ezek a helyek nem tartanak nyitva hétvégén és ünnepnapon, a munkaidõ délelõtt kezdõdik és négynél nemigen tart tovább. De ilyen mondjuk a tanár, a könyvtáros, a könyvelõ is.
Ja meg annyi h en multinak dolgozom es az nem igaz h ego hazamenni elobb... (Elozo hozzaszolo). Igaz en nem Mo-n levo multinak dolgozom hanem a foldteke masik felen, a kultura mas. de igaz a multinal nagy a hajtas a lenyeg minel nagyobb profit. viszont joval jobban fizet mint a kozalkalmazotti szfera... en abbol a jovedelmebol nem tudnek megelni en inkabb dolgozom egy picinyket tobbet es nincs anyagi gondom...
Na azert a konyvelo nem eppen ide tartozik... En fokonyvelo vagyok es igencsak nem napi 8 orabol all a munakdiom allando tulorak, havi zaras, eves zaras, budgetolas, reportolas etc.... Ja es nem fizetik mert a fizetesi csomagod ezt belefogalja h rendelkezesre allj amikor a business ugy kivanja... nagyon nagyon nagyon ritka amikor el tudok menni idoben 5 orakor... Igaz hetvegen nem dolgozom ha nem muszaj de volt mar ra pelda de tudok otthonrol dolgozni.... ki van ez talalva. Viszont nagyon jo penzt lehet keresni vele anyagi gondod nem lesz az biztos. Vmit vmiert szoktak mondani...
szia! nekem van egy középfokú EU üzleti asszisztensi szakom, 1 éves OKJ-s.3 éve 1 polgármesteri hivatalban dolgozom, mint igazgatási elõadó. Igaz jelenleg jogi egyetemre járok-magamtól.De pl.a kolléganõm egy sima érettségivel került oda-azóta anyakönyvvezetõ és gyermek és ifjúságvédelmi elõadó képesítéseket szerzett, persze a fõnök jóvoltából!! Egyébként a 8 óra itt sem 8 óra-hanem van hogy bent kell maradni, fõleg ha választások vannak , vagy ha szavazás van valamirõl. Nagyon sok a munka és a túlórát itt nem számolják el!
inkább onnan kellene nézni a kérdést, hogy mibõl fogsz tudni megélni, utána kéne azon gondolkodni, hogy hol nem kell 8 óránál többet dolgozni.
Hát az attól függ, mit akarsz csinálni. Mondom, ilyen az ügyvitel, vagy akár a humán erõforrás is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Ha közszférába szeretnék elhelyezkedni, hivatalokba, stb, akkor milyen végzettséget kell szereznem?
A lényeg, hogy ne multicégnél helyezkedj el :) . Általában ott az alapján ítélik meg egymást a kollégák, hogy ki mennyi idõt tölt az irodában és "égõ" 8 - 9 ledolgozott óra után hazamenni. Valóban a közszféra az (közhivatalok), ahol még tartják a 8-4-ig munkaidõt nagyjából.
Közalkalmazotti, de inkább köztisztviselõi joggállású melót keress. APEH, Önkormányzat, állami intézmény, stb. Ott tuti, hogy nem lesz ilyen gondod. Pedagógus ne legyél, mert ha igazán szíveden viseled a munkád, akkor az bizony nem 8-16-ig tart!
Ha így keresel szakot, akkor tuti utálni fogod. Olyat tanulj, amit majd szívesen akarsz csinálni, akkor is, ha mondjuk délelõtt kell menned dolgozni. Amúgy meg mire végzel, százszor megváltozahatnak a dolgok. Na meg perszeminden munkahely más, valahol kell hétvégén is dologzni, valahol nem, pedig ugyanaz a szakma kell hozzá.
Szerintem a rabbiképzõbe jelentkezz, akkor szombaton biztos nyugtod lesz, sõt már péntek délután abbahagyhatod a munkát. És még több ünneped lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!