Találatok a következő kifejezésre: Melyik az szak, (277 db)

"Tipikusan semmire sem jó szakok". Megkérdezhetem, hogy melyik egyetemi szaknak van értelme? Mert csak ezt hallom, és most már érdekelne az is, hogy melyik jó valamire.

Legjobb válasz: Az ahol tanulsz is valamit, vagy ha nem akkor legalább a papírral jó/jobb munkát kapsz. Ha a papírod semmire nem lesz jó és a középiskolai tudás elég arra, hogy átmenj mindenbõl, na akkor egy semmire sem jó szakra kerültél. (Lásd bölcsészek).

Az ahol tanulsz is valamit, vagy ha nem akkor legalább a papírral jó/jobb munkát kapsz. Ha a papírod semmire nem lesz jó és a középiskolai tudás elég arra, hogy átmenj mindenbõl, na akkor egy semmire sem jó szakra kerültél. (Lásd bölcsészek).
A kérdező hozzászólása: Hát ezzel most nem kerültem közelebb ahhoz, hogy melyik szak a hasznos. Megint csak azt hallom, hogy melyik nem... :D

Melyek azok a szakok amikre abszolút nincs szükség és csak amolyan tölteléknek vannak? Tudnátok egy kettőt ilyet mondani?

Szerintem az egyik ilyen szak a ménesgazda

Legjobb válasz: Mégis miért ne lenne szükség ménesgazdára? A kérédsre válaszolva, valahol minden szakra szükség van, nyilván, aki nem ért hozzá az nem tartja szükségesnek. Gondolom, te sem mozogsz annyira az agrár szférában.. Én pl nem értem minek Turizmus és vendéglátás szak, mikor ezer ehhez értõ embert tanítanak ki külön szaksulikba, egyéb szakokon, de ezt csak azért mondom, mert nem az adott szakon tanulok, nyilván ah ott lennék látnám a hasznát..

Mégis miért ne lenne szükség ménesgazdára? A kérédsre válaszolva, valahol minden szakra szükség van, nyilván, aki nem ért hozzá az nem tartja szükségesnek. Gondolom, te sem mozogsz annyira az agrár szférában.. Én pl nem értem minek Turizmus és vendéglátás szak, mikor ezer ehhez értõ embert tanítanak ki külön szaksulikba, egyéb szakokon, de ezt csak azért mondom, mert nem az adott szakon tanulok, nyilván ah ott lennék látnám a hasznát..
Szerintem itt van némi fogalomzavar. Minden szakra szükség van és hasznos, csak nem mindegy, hogy milyen mennyiségben vannak jelen ezek a szakemberek a piacon. A turizmus vendéglátás egy fontos szak, elvégre ha õk nem lennének, nem lennének utazási irodák, idegenvezetõk, a reptereken sok sok dolgozó nem lenne, hotelekben szakavatlan emberek dolgoznának, stb stb. Jó ez így nyilván eléggé lesarkított, de remélem be lehet vallani, hogy igen is szükség van rájuk, csak éppen nem abban a töménytelen mennyiségben, mint amennyi mostanság kikerül a fõiskolákról! Ilyenek a bölcsészek, a népszerûbb nyelvi szakok, stb. Pl. agrág, mezõgazdasági mérnökökre sem gondolná az ember, hogy szükség van, de ha belegondolsz igen is nem árt ha valaki ért hozzá és kerül kenyér holnap is az asztalunkra... Sok szakról nem gondolná az ember, hogy szükség van rá, de ha kicsit mélyebben belegondol valaki, akkor rájön, hogy kellenek õk, csak mondjuk van olyan szak, amibõl elég lenne 1500 ilyen képzettségû ember ebbe az országba, de van helyette 800 ezer.
A kérdező hozzászólása: Hát a ménesgazdákra tényleg szükség van hallod! hány ménes is van az országban? A szakot és a tárgyakat végigolvasva mindenbõl van egy kicsike ami egyben semmire se jó... az oklevéllel nem lehet oktatni tenyészteni se arra ott van az álltenyésztõ MSC... profi lovasoktatás sincs nem versenyzõket képeznek akkor mégis minek?
Szerintem ami tényleg felesleges szak: szabad bölcsészet. Annak aztán tényleg semmi értelme.

Melyek azok a főiskolai, egyetemi szakok amelyekre viszonylag könnyű bejutni és ha meg lesz a diplomám el is tudok vele helyezkedni? Tudtok esetleg ilyet?

Ja és azt ki ne felejtsem hogy a kémia,matek,fizika ami nem megy, inkább humán beállítottságú vagyok, tehát azt irodalom,történelem ami megragad, 5. érettségi tantárgynak pedig a biológiát vettem fel.Tapasztalatokat, véleményeket kérnék hogy minek érdemes továbbtanulni:-)

Legjobb válasz: hááát pedig én egybõl a term.tudományos szakokat mondtam volna..//ezekbõl van hiány most/esetleg informatika szakok..bár ezeket meg nem könnyû elvégezni.. a biosszal kezdhetsz valamit..azokon se túl magasak a ponthatárok..--tehát biológia szak. magamnak is elentmondok sajna.,(humán szakos vagyok)de ami humán, azzal nehezen fogsz elhelyezkedni... próbáld meg a töriszakot,azzal végülis tanár lehetsz...bár a mai világban ez se egyértelmû...de mire te végeznél,hátha...egyes sulikban(nem mindenhol) egész alacsonyak a ponthatárok töri szakokon...

hááát pedig én egybõl a term.tudományos szakokat mondtam volna..//ezekbõl van hiány most/esetleg informatika szakok..bár ezeket meg nem könnyû elvégezni.. a biosszal kezdhetsz valamit..azokon se túl magasak a ponthatárok..--tehát biológia szak. magamnak is elentmondok sajna., (humán szakos vagyok)de ami humán, azzal nehezen fogsz elhelyezkedni... próbáld meg a töriszakot, azzal végülis tanár lehetsz...bár a mai világban ez se egyértelmû...de mire te végeznél, hátha...egyes sulikban(nem mindenhol) egész alacsonyak a ponthatárok töri szakokon...
Nem könnyû megmondani mivel, hogy lehet elhelyezkedni, fõleg manapság. Mondjuk tanító szakra könnyebb, 240 pont körüli, és tanítani is lehet vele egybõl, nem úgy mint a többi BA szaknál. Mûveltségterületnek pedig magyart, törit, vagy biológiát is választhatsz. Persze az intézményi lehetõségekrõl érdeklõdni kell jelentkezés elõtt.
#ellentmondok
magyar-komm szakos tanár lennék, de sehol nem tudtam elhelyezkedni..a kolléganõim (irodai adminisztráció) 90%-a tanár, tanító, óvodapedagógus, a maradék még a régi rendszeres érettségi


Melyek azok a szakok amelyekkel jól el tudok helyezkedni? Melyik egyetemre érdemes mennem?

Az az igazság, hogy abszolút nem tudom mi legyek. mindenre nyitott vagyok

Legjobb válasz: - könyvelés - banki számvitel - pénzügyi igazgató Ezt a 3 dolgot leginkább a pénzügy-számvitel fedi le. Viszont a közgazdasági képzések között ez az egyik legnehezebb elég sok és /HANGSÚLYOZOM a többi közgáz szakhoz képest, mielõtt a mérnökök idejönnének kioktatni/ viszonylag mély matekkal találkozol. Ha viszont pénzügyre jössz te is, akkor kétszer gondold meg. Ide kell egyfajta érdeklõdés mert ez anyag elég száraz..:) - project management - kreatív igazgató Ezek szerintem baromságok, hagyd õket a francba.

- könyvelés - banki számvitel - pénzügyi igazgató Ezt a 3 dolgot leginkább a pénzügy-számvitel fedi le. Viszont a közgazdasági képzések között ez az egyik legnehezebb elég sok és /HANGSÚLYOZOM a többi közgáz szakhoz képest, mielõtt a mérnökök idejönnének kioktatni/ viszonylag mély matekkal találkozol. Ha viszont pénzügyre jössz te is, akkor kétszer gondold meg. Ide kell egyfajta érdeklõdés mert ez anyag elég száraz..:) - project management - kreatív igazgató Ezek szerintem baromságok, hagyd õket a francba.
Egyet biztosan mondhatok, ilyen helyesírással magyar szakra ne menj.
Ha mennek a nyelvek akkor a nemzetközi gazdálkodás szak szerintem ideális választás a számodra.
A kérdező hozzászólása: utána olvasok majd! és ezekrõl? piacképesek? : -könyvelés - banki számvitel - project management - kreatív igazgató - pénzügyi igazgató nemigazán tudom hogy tölthetnék be ilyen szerepet, de van rá esély?
Legyél orvos, vagy ügyvéd esetleg építész, vagy közgazdász! Mindegyik szép és keresett szakma és mindegyikért sok-sok évet kell majd tanulnod! A nyelvtudás mindegyiknél elõnyt jelent és az, ha valaki mindenbõl jó és érdeklõdõ. Esetleg még a Külker fõsuli. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Így már sikerült megtalálni, amit kerestem :)

Humán beállítottságúként melyik az a szak amire nem mondják, hogy büfészak és még ér is valamit a diploma?

Sziasztok! Sajnos még magántanárral is csak 2-es vagyok matekból, a humán tantárgyakból viszont egész jó. 4-es, 5-ös átlaggal rendelkezem. Milyen szakot tudtok ajánlani, amire nem mondják azt, hogy még a hülyék is elvégzik simán? Nagyon tetszett volna a jogi pálya. Szívesen lettem volna ügyvéd, mert szeretek utánajárni dolgoknak, megvédeni embereket, érvelni stb., de a sok fórum olvasása utána teljesen elment tőle a kedvem, mindenki azt mondja, hogy csak jogász szakra ne. Nah, de akkor más ötlet? Vagy akik nem matekzsenik, le is húzhatják a rolót?

Legjobb válasz: Idegen nyelvi szakok pl. jók. Persze ahhoz el kell végezni a mester szintet is, mert ott lehet választani irányt: fordító, tolmács, stb. Nemcsak nyelvtanár lehet az, aki nyelvi szakra megy. Én most havi 300E-t kapok fordítóként. Pedig mindig azt mondták nekem is, hogy az büfészak.

Idegen nyelvi szakok pl. jók. Persze ahhoz el kell végezni a mester szintet is, mert ott lehet választani irányt: fordító, tolmács, stb. Nemcsak nyelvtanár lehet az, aki nyelvi szakra megy. Én most havi 300E-t kapok fordítóként. Pedig mindig azt mondták nekem is, hogy az büfészak.
Angol-magyar. Vidéki egyetemen végeztem és nem is egy ritka nyelvrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. A tolmácson én is gondolkodtam. Megkérdezhetem, hogy milyen nyelven tolmácsolsz? Nekem az ázsiai nyelvek tetszenek. Nem tudom, hogy arra van-e kereslet
A kérdező hozzászólása: *fordítasz elnézést : )
A kérdező hozzászólása: az amúgy tényleg nem rossz. Elgondolkozom ezen a nyelv dolgon. Én elvégeztem már egy OKJ-t, de ezzel nem mentem semmire, ezért szeretnék most egyetemet elkezdeni. Sajnos az új szabályok miatt újra kell érettségiznem legalább egy tárgyból, mert nem lehet emelt nélkül jelentkezni sehova. Pedig a pontom meglett volna emelt nélkül is, de hát 2-3 évvel ezelõtt nem gondolt erre az ember, hogy ilyen szabály is lesz. :(
Tolmács fordító nagyon jók, esetleg idegenvezetõ. Angol, orosz, német.
A kérdező hozzászólása: Az idegenvezetõ dolog is tetszik. Köszönöm. És világot látni is szeretek. : )

Melyek azok a főiskolás/egyetemes szakok, ahol sok lány van?

Ahol érettségiztem csak fiú oszt. társaim voltak. Nagyon besokalltam, 4 év alatt csak férfiak közt nap mint nap, és a hétvégi bulikban is eléggé kevés lánnyal találkoztunk. Tulajdonképpen bármilyen szak érdekel, ahol tényleg vannak lányok, nem csak elvétve...:/ Nem vagyok full ötös tanuló, szal ne ügyvéd, meg jogász, orvos szakokat írjatok. Sokaknak abszurdnak t?nhet, de higyjétek el, hogy már a férfi szó hallatán is rosszul vagyok, úgyhogy a lányok közelségére vágyom.

Legjobb válasz: Bölcsész szakok, ott sok a lány és nem kell sokat tanulni. De az nem baj, hogy utána nem sokra fogsz vele menni? Esetleg a nyelv szakokkal.

Bölcsész szakok, ott sok a lány és nem kell sokat tanulni. De az nem baj, hogy utána nem sokra fogsz vele menni? Esetleg a nyelv szakokkal.
A kérdező hozzászólása: hmmm...igen a nyelv szakok...sajnos abból nemigen vagyok jó..:/ a bölcsészt nem ismerem, hogy mibõl állhat a tananyag. egészségügyi szakok pl? nem lehetnek nyerõk?
ápolónõ, óvónõ
http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. Egy film szak pl. egyáltalán nem megerõltetõ, sok ott a lány és akiket ismertem egész nap filmeket néztek, azokat "elemezték". Azért érdemes olyat választani ami legalább érdekel is, ne csak a lányok legyenek a fontosak. Gazdasági, társadalomtudományi szakokon is vannak lányok, természettudományon is lehet csajokat találni, igaz, ezek nehezebbek.
kommédia
Biosz, kémia, óvónõi.

A kisképzőben melyek azok a szakok amikre nagyobb a túljelentkezés, mint a többire? FONTOS!

Legjobb válasz: szia! grafikára, festõre jelentkeznek a legtöbben. a kb legkevésbé ostromolt szakok az üveg, kerámia, bútor. ezek nagyon király szakok, semmivel sem rosszabbak, csak kevésbé népszerûek! :)

szia! grafikára, festõre jelentkeznek a legtöbben. a kb legkevésbé ostromolt szakok az üveg, kerámia, bútor. ezek nagyon király szakok, semmivel sem rosszabbak, csak kevésbé népszerûek! :)
A kérdező hozzászólása: köszi , hogy válaszoltál!!!

Melyek azok a szakmák ahol szabad bölcsész szakkal szakképzettnek számít valaki?

Nem az érdekelne, hogy hol helyezkedhet el, hanem melyik az a terület, hol azt mondják, hogy "jaj de jó, nekünk pont egy szabad bölcsészre volt szükségünk". Pl: Dolgozhat könyvtárba,de ott nem ő a szakképzett, mert létezik külön könyvtáros képzés.

Legjobb válasz: A bölcsész szakok közül gyakorlatilag egy sincs olyan, ami hagyományosan olyan lenne, h pontosan azt keresik, ami a diplomádban van. Leleményesnek, és nagyon rugalmasnak kell lenni, akkor a bölcsész szakokkal is el lehet helyezkedni, de azt ne várd, h majd külön vki szabad bölcsészt keres, mert olyan nincs, nem volt soha, és nem is lesz. Ettõl függetlenül egyáltalán nem tartom fölösleges dolognak a bölcsész képzést, mint mondottam volt, fel kell találd magad. Már az elsõ évtõl tudatosan építened kell a jövõdet, nem pedig várni, és "csak" tanulni, mert ebbõl lesz aztán a meki.

A bölcsész szakok közül gyakorlatilag egy sincs olyan, ami hagyományosan olyan lenne, h pontosan azt keresik, ami a diplomádban van. Leleményesnek, és nagyon rugalmasnak kell lenni, akkor a bölcsész szakokkal is el lehet helyezkedni, de azt ne várd, h majd külön vki szabad bölcsészt keres, mert olyan nincs, nem volt soha, és nem is lesz. Ettõl függetlenül egyáltalán nem tartom fölösleges dolognak a bölcsész képzést, mint mondottam volt, fel kell találd magad. Már az elsõ évtõl tudatosan építened kell a jövõdet, nem pedig várni, és "csak" tanulni, mert ebbõl lesz aztán a meki.
Mûvészettörténészként vagy esztétaként pl. múzeumokban lehet "szakmabeliként" dolgozni.
Az a baj a bölcsészettel, hogy az egész képzés egy balgaság. A világot megváltoztató emberek soha nem onnan kerülnek ki, olyan az egész, mintha nyitnék egy "megváltóképzõ szak"-ot.
McDonald's-ban
" A világot megváltoztató emberek soha nem onnan kerülnek ki, olyan az egész, mintha nyitnék egy "megváltóképzõ szak"-ot." Hehe. Milyen buta egyének írnak ide manapság. Mintha a diploma döntené el, hogy kibõl milyen ember lesz. Mintha a diploma predesztinálna, sõt felülírná az ember szabad akaratát. Nem teljesen értem, hogy jön ide a világmegváltás. A világot egyes nézetek szerint már megváltották, jó 2000 évvel ezelõtt, biztosan tanították neked is a középiskolában. És hogy ehhez a diploma milyenségének mi köze van azt szintén nem tudom. Az ember jobb esetben nem világot akarja megváltani, ha egyetemi képzést választ. Az IMEI-ben (Igazságügyi Megfigyelõ és Elmegyógyító Intézetet) rengeteg világmegváltó ember van, többre azt hiszem nincs szükség.
A kérdező hozzászólása: Tudtam, hogy ez lesz az elsõ válasz, de nem erre voltam kíváncsi! Személyes tapasztalatokat is írhattok!
Sajna semmi konkréthoz nem ért, így sehol.
Tanár szabad bölcsészet szakon. Egyébként ez a szak nem valami olyat jelent, hogy a bölcsészet több ágából csipegetnek egy kicsit? Ha valamelyik oldalon elmélyed arrafelé több esélye van, ez egy alapdiploma ugye? Akkor ha MA-ra filmelméletre, kommunikációra, mûvtörire megy, már lesz egy tervezhetõ karrierútja.

A terepauta szakon belûl melyik az a szakirány, ahol a drogosokkal illetve az alkoholproblémákkal kûzdõkkel foglalkoznak? Pl. : a rehabilitációs központokban

különbözõ szakirányok pl.: orvosi rehabilitáció,szociális rehabilitáció ,pedagógiai rehabilitáció ,lakóközösségi rehabilitáció ,foglalkozási rehabilitáció

Legjobb válasz: de és mi az a terapeuta szak ?? nem hallottam még ilyenrõl ... pszichológus vagy és szakosodásra gondolsz vagy mire????

de és mi az a terapeuta szak ?? nem hallottam még ilyenrõl ... pszichológus vagy és szakosodásra gondolsz vagy mire????
Nincs ilyen, hogy terapeuta szak. Ez nem egy konkrét foglalkozás. Olyan, mintha azt mondanád, hogy asszisztens.
addiktológia
Az orvosi és a szociális is foglalkozhat vele különbözõ szempontból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!