Találatok a következő kifejezésre: Melyik az pia (25 db)

Melyik az a két max.8 jegyû egész szám, amelyeknek a hányadosa a legjobban közelíti pí-t?

Legjobb válasz: A számok hosszához képest az egyik legjobb közelítés még csak közel sem 8 jegyû számok hányadosa. Ugyanis 355/113=3,141592920354 (most csak 12 tizedesjegyig kiírva), és pí=3,141592653590. Ez a pontosság sok mûszaki problémánál sokkal több, mint elegendõ, hiszen elõfordulhat, hogy a kerekítések miatt nagyobb hibát viszünk bele, mintsem azzal, hogy "pontatlan" a pí ilyen közelítése.

A számok hosszához képest az egyik legjobb közelítés még csak közel sem 8 jegyû számok hányadosa. Ugyanis 355/113=3, 141592920354 (most csak 12 tizedesjegyig kiírva), és pí=3, 141592653590. Ez a pontosság sok mûszaki problémánál sokkal több, mint elegendõ, hiszen elõfordulhat, hogy a kerekítések miatt nagyobb hibát viszünk bele, mintsem azzal, hogy "pontatlan" a pí ilyen közelítése.
Egyébként pedig itt lehet bogarászni egyéb közelítéseket: http://en.wikipedia.org/wiki/Approximations_of_%CF%80
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pi ~ 355/113 -t ismertem, de jobb közelítést szerettem volna. A lényeg: "The accuracy can be improved by using fractions with larger numerators and denominators, but more digits are required in the approximation than correct significant figures achieved in the result" Szóval, nem segít sokat ha 8 jegyû számokat használunk, mert nem lesz 16 jegynél pontosabb.

Raiffeisen számlámhoz 2 kártyát kaptam PIN kóddal. Melyik az, amelyiket pl a bankautomatánál kell beütnöm?

A sima PIN kód vagy a Direkt PIN?

Legjobb válasz: A direkt PIN az a telefonos ügyfélszolgálat azonosítója.

A direkt PIN az a telefonos ügyfélszolgálat azonosítója.
A fehér kártyán lévõt használd.

Szombaton megyek egy házibuliba és még sohasem ittam, és olyan társasággal megyek akikkel muszáj inni. Szóval melyik az a pia amitől nehezen részegedek le? És miből mennyit igyak meg, hogy ne nagyon érezzem rosszul magam? (nem szeretnék hányni)

Legjobb válasz: valójában nincs olyan hogy muszály, de ha mindenképp inni fogsz, akkor egyél sokat én is azt tudom javasolni. Pia meg akkor bor, sör, lehetõleg ne tömény.

Egyél elõtte. Sokat, zsírosat. Ne igyál ész nélkül. Nem tudom, hány éves vagy és milyen testalkatú (állítólag az is számít abban, hogy ki mennyire bírja a piát), de ha töményet fogsz inni, abból szerintem elsõ alkalommal 3 felesnél többet ne, fõleg, ha sört is iszol hozzá. A három felest is szünetekkel (pl. 20-30 vagy több percenként vagy ilyenek). Ne keverd a többféle italt. A feles tömény sörrel még elmegy, de pl. tömény meg bor gyilkos tud lenni. Ha pezsgõ is lesz, azzal különösen vigyázz, mert nagyon itatja magát (persze csak azzal, aki szereti), és alattomosan, de nagyon fejbe vág. 35-40%-osnál erõsebb töményet sem javaslok, illetve rumot sem. Az is kegyetlen és alattomos. Nagyjából ennyi, inkább ne az ivásra figyelj, hanem próbáld meg jól érezni magad. Tudod, ez úgy van, hogy megiszik az ember egyet, ellazul. Még egyet, jól érzi magát. Még egyet, akkor már nagyon jó. Még egyet, az már lefelé viszi a hangulatát, nem teljesen ura önmagának. Még egyet, még egyet... stb. egyre rosszabb, egyszer csak kifekszik. Csak az a gond, hogy ha gyorsan iszol, akkor már a negyediket is leküldted, mire a másodiknak jelentkezik a hatása, és már nincs visszaút. Sok sikert, és természetesen számolj majd be, hogy sikerült a buli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Bocsi elfelejtettem írni, hogy lány vagyok, 16 éves, 43 kg... szivem szerint nem innék egy kortyot sem, de olyan emberekkel megyek akik nagyon dúrván isznak, szóval az nagyon ciki ha azt mondom, hogy nem akarok inni. azt mondta az egyik ismerõsöm, hogy 1 dl bor nem fog megártani nekem, fõleg ha kólával hígítom. ez valóban így van?
Minél lightosabbat, ihatsz fröccsöt is, egy pici bor + szóda, mostanában divatosak a citromos sörök is, azokban kevés alkohol van, pl borsodi friss, citromos gösser, vagy radler.
ennyire nem kell mondjuk félteni, én is házi pálinkával kezdtem
Ha nem akarsz inni, akkor ne igyál. Én is sokszor buliztam úgy, hogy valami miatt nem ittam, soha semmi probléma nem volt belõle. Mivel te még nem ittál, elképzelhetõ, hogy már néhány korty után rohansz hányni, erre készülj föl. Én azt javaslom, hogy citromos, bodzás vagy ilyesmi ízesítésû sört igyál, ha már, de ebbõl is nagyon maximum kettõt. Attól még talán nem leszel rosszul és az íze is finom lehet olyannak, aki még nem ivott. De dönts egy ital mellett és csakis azt idd. A keverésnek nem szokott jó vége lenni. És persze egyél elõtte és pihenj is sokat, és lassan igyál, így nem árt meg annyira az alkohol. Ja meg segít, ha közben nem csak ülsz, hanem sétálsz, táncolsz, akármi.
Ja igen és közben egyél, meg igyál minél több vizet, az is segít. Arra viszont ne szokj rá, hogy mások döntik el mennyit iszol, mert azt könnyen meg lehet bánni. Nem szégyen, ha nem esik jól, még alkoholisták közt sem.
én is egyet értek a bor megtréfál finom de huncut. és könnyen be állsz tõle. sör az jó már én is azt iszom és hanyagolom a bort.
Ha a poharad aljában hagysz pár korty folyadékot akkor a kevésbé bunkó ember nem fog megkérdezni, hogy töltsön-e még, ha mégis akkor mondhatod, hogy van még köszi.
Én sört (vagy valami gyengére kevert koktélt) innék minél lassabban, ha musuájivásról van szó, mert abból gyakran kortyolhatsz. Óránként 1 italt (1 korsó sör, 1 pohár bor, 1 felespohár tömény), valószínûleg te is meg tudsz inni (3-4 után mondjuk meg lehet állni), de nem tudjuk, hány éves vagy, fiú-lány, hány kg...lehet, hogy sokkal többet bírsz.
valójában nincs olyan hogy muszály, de ha mindenképp inni fogsz, akkor egyél sokat én is azt tudom javasolni. Pia meg akkor bor, sör, lehetõleg ne tömény.
Mielõtt elmész, egyél valami jó zsírosat, akár zsíros kenyeret:-), mert a zsír lassítja az alkohol felszívódását. Ott döntsd el, mit iszol, és ne keverd mással. És nem muszáj ám rögtön lehajtani az italt, ha lassan iszod meg a pohár bort vagy sört, ki tudod védeni az állandó kínálást, hogy van még.
ja pláne ha 16 éves vagy pillesúllyal, ne igyál töményet semmiképp se! Igyál fröccsöt, (bor szódával/bubis ásványvízzel), a kóla szerintem tönkreteszi teljesen a bort, no meg istentelenül cukros. Töményt inkább hagyd ki, "köszönöm inkább kihagyom", nem szégyen, ha te mértékkel iszod! jó bulizást:)
Sokat egyél elõtte. Én az elsõ ivást úgy éltem túl, hogy mindig volt a kezemben egy üveg sör, de csak néha kortyoltam bele. Elsõre töményet semmiképpen, ha mégis, akkor max 2. legalább egy óra szünettel. Ha érzed, hogy valami nem stimmel, akkor nem szégyen azt mondani, hogy nem iszol többet. Sok vizet igyál az egész buli alatt. Sokat egyél buli elõtt és közben is, lehetõleg valami zsírosat. Am mi a házibuliban soha nem tudunk berúgni, mert táncolunk és ha mozogsz kevésbé üt, de azért elõször ne ész nélkül.
Ja, és még azt elfelejtettem, hogy ha van lehetõséged, akkor még a buli napja elõtt valamennyivel próbáld ki, milyen hatással van rád mondjuk egy 3 centes vagy egy féldeci tömény, hogy ne legyen teljesen idegen az érzés. Ez sokat jelenthet.
elkerülhetetlen, hogy ne csapd szét magad. egyél mindenképp ha iszol mindig valami sósat meg elõtte is jó sokat, hogy valami felszívja.
Én lazán megmondtam a haverjaimnak, hogy allergiás vagyok az alkoholra, ezért max 2 pohárral ihatok meg.
bár a borral vigyázz, mert huncut, elsõ találkozásunkkor engem is megtréfált :) szóval inkább sör
kérdezted hogy 1 dl bor nem e fog megártani.hiába vagy lány, 43kg-val 1 deci bor egyáltalán nem :) ) fõleg kólával.és akkor még azt figyelembe se vettem hogy lassan iszod, és ha eszel is elõtte.. :D jó bulizást.


házipálnika + csöves bor.. ez total K.O
Elõzõ vagyok plusz enrgiaital!Vagy csinálj vodka+rostos eprlé+energiaital finom és ütõs:P
Absinthe, Jager, VodkaxDKeverjed is õket totál káosz leszxD
vodka+pezsgõ+enegriaital+narancslé
Tök mindegy, hogy mit iszol, az alkoholmérgezést az etil-alkohol ( c2h5-oh) okozza, függetlenül attól, hogy milyen ízesítést adtak hozzá. Ha hamar ki akarod magad ütni, akkor a fõ irányelv az, hogy minél töményebbõl, minél kevesebb idõ alatt minél többet, azaz mértéktelenül :) tehát egy teljes üveg abszint - hiába tûnik félelmetes mennyiségnek per fõ - egy egész este elszopogatva (mondjuk este nyolctól hajnali kettõig) sokkal kevésbé látványosabb részegséget produkál, mint mondjuk egy húzóra leküldött jó fél liter bor :)
2 deci kommerszvodka húzóra esetleg absinth
Tequila plusz pezsgö. Ez a tequila bumm bumm. Még az ize se rossz, és garantalt a hatas.
heyesbítek, akármilyen töménytõl.
hát ha erõs a gyomrod, akkor akármitõl, eghúzod rendesen és kész is vagy:)
Engem a zöld absinte és utána a vodka ütött ki kb 12perc alatt. Bár lehet h csak én nem bírom anniyra a piát XD
fekete apsint meg sör utánna egy jó kis kannásbor és már matton is vagy. Szerintem amúgy nem érdemes pláne olcsó gyengeminõségû italokkal roncsolni a szervezeted. :/
akkor valami olyan rövidet amit szeretsz és nem 20%os. Pld: Porto Rico vagy fél liter bor. nem mész haza :D
nekem a vodka+sör ütött hamar...
koktélokkal érdemes probálkozni, például van egy diablo nevü koktél (ha jol emlékszem a nevére) azt mondták az üt rendesen, de mikor én ittam nem volt annyi hatása, dehát lehet nektek bejön. (amugy van benne egy csomo tömény és ilyen 1dl környékén van talán)
ez engem is érdekelne :) de vmi ihatóbbat már lécci :P
deci vodka deci rum fél körte meg unicum

Melyik az erősebb a kurdish kansai vagy a pit bull?

?

Legjobb válasz: Remélem azért a kérdés, hogy a gyerekek szánkóját melyik bírja elhúzni, nem valami másért és nem valami idióta harci kutya divat miatt.

Remélem azért a kérdés, hogy a gyerekek szánkóját melyik bírja elhúzni, nem valami másért és nem valami idióta harci kutya divat miatt.
kangal 90 cm magas 90 kg ( nagyom erõs kutya , mert hatalmas ) pit-bull kisebb . melyik az erõsebb : elefánt-orszarvúbogár ? elefánt 4-5 tonna .és elbirja a saját súlya 2 ×-ét. az orszarvúbogár 15-20 dkg , és elbirja a saját súlya 1 000 ×-ét ! tehát a bogár erõsebb !
pit az erõsebb
Elõbbi kutya vagy kajaféle?:D
kurd miafene???
A Pit Bull az erõsebb.
rendben van hogy hajtogatjátok hogy a pit erösebb, de mondja már meg valaki hogy minél? erre a kurdish kansai-ra még a google se talál semmit ...
Gondolom a törökök kutyája vs. pit a kérdés. A kérdés miértje engem is érdekelne... Mindegy! A válasz: Pit: Amerikában terápiás kutya sokszor, õ emberközpontú, csodálatos jellemû kutya megfelelõ kezekben, nem megfelelõben dinamit. (Az állatkínzás nem emberhez méltó, aki annak tartja magát nem is teszi!) Kangal: A törökök nyájak védelmére használják, egyes egyedek születésüktõl agresszívak. Megfelelõ kezekben visszatartható, nem megfelelõben pedig halálos fegyver mindenre, ami él és mozog, legyen az állat, vagy ember. Láttam (SAJNOS) harcot kangal és pit között, messze volt a pit a sérülés okozásától is, nem hogy a gyõzelemtõl.
http://i35.tinypic.com/24fbfxg.jpg ez szerintem nem kérdés:D egyébként azért nem lehet találni róla semmit, mert nem kansai, hanem kangal, mint ahogy az elõttem hozzászóló írta

Melyik az a film vagy sorozat, amiben a csaj a pasiját (vagy fordítva) Apple Jack-nek hívj, a másik meg Pinkie Pie-nak?

Legjobb válasz: Én kicsi pónim: Varázslatos barátság http://www.imdb.com/title/tt1751105/

Én kicsi pónim: Varázslatos barátság http://www.imdb.com/title/tt1751105/
A kérdező hozzászólása: Köszi, de én egy élõszereplõs filmre vagy sorozatra gondoltam, amiben így 'becézte' egymást a pár, nem a mesére.:)

A neon pink feltunobb vagy a piros? VAgy szerintetek melyik az a szin, amelyik a leginkabb felntuno?

Legjobb válasz: rúzsról van szó? ha bevállalós vagy akkor kék. élénk kék. hidd el, feltûnõ lesz :D

rúzsról van szó? ha bevállalós vagy akkor kék. élénk kék. hidd el, feltûnõ lesz :D
A kérdező hozzászólása: ruharol van szo
Talán a neonzöld a legélénkebb. Azt kevesen hordják.
ja, azt hittem rúzsról :D hát szerintem, a neon narancs vagy citrom vagy zöld a legfeltûnõbb :)
A neonszínek feltûnõbbek, mint a piros. Pink, zöld, sárga, narancssárga.
neon színek.
Neon citromsárga, neon narancssárga szerintem.

Melyik az a pia, aminek nem érzik meg az illatát rajtad?

Tehát ha azt iszol, nem lehet megérezni... Már órák óta ezen vitatkozunk :@...

Legjobb válasz: Igen, a vodkának van a legkevesebb szaga, de közvetlen leheletbõl azt is fel lehet ismerni, a leheletedben lévõ alkoholt meg szintén. Azért ha rendesen bepiálsz, akkor zárt helyen mindenképp szesszag lesz körülötted.

Igen, a vodkának van a legkevesebb szaga, de közvetlen leheletbõl azt is fel lehet ismerni, a leheletedben lévõ alkoholt meg szintén. Azért ha rendesen bepiálsz, akkor zárt helyen mindenképp szesszag lesz körülötted.
Ha otthon is isznak akkor azt idd amit a szülök akkor nem érzik meg amugy meg rágo és ne mász az ember képébe akkor nem érzi meg közép iskolában napi szinten söröztem meg cserko pálinkáztam egyszer nem szoltak érte hogy érzik rajtam.
Nem tudom hogy nálunk a tanároknak szar a szaglása, vagy csak leszarják, de múlt héten eltört a táskámban egy üvag vodka, és utánna 5 percel egy csomóan kérdezgették, hogy mi ez a piaszag, a tanároknak meg nem tûnt fel. Téli szünet elõtti utolsó tanítási napon meg egyik osztálytársam hozott 1 litres flakonban 1:1 arányban kevert Kanadai Whiskyt energiaitallal, és elsõ óra után már a felét megitta, utánna kihívták matekórán a táblához dülöngélt össze viszza, a hátsó sorban majd beszartunk a röhögéstõl, a tanár meg minket cseszett le, hogy mit röhögünk:) Szóval egyénfüggõ is, hogy mennyire érzik meg.
CSAP VÍZ !!!!
A víz! :D
A kérdező hozzászólása: Jajj nemúgy értettem :D amúgy a vodka igaz? :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!