Találatok a következő kifejezésre: Melyik az oldal (925 db)

Hány csúcs van annak a konvex sokszögnek, melyben az oldalak és az átlók száma együttesen 153?

Mi a képlet? Nem találom a függvénytáblázatban... :(

Legjobb válasz: n csúcsú négyszögben az egyik csúcsból megy a többibe n-1 szakasz, amibõl 2 a sokszög oldala, a többi meg átló. Összesen az n csúcsból tehát lenne n·(n-1) átló plusz oldal, de mivel egy szakasznak két végpontja van, ezt osztani kell kettõvel. Szóval: n(n-1)/2 = 153 Innen már megy, gondolom.

n csúcsú négyszögben az egyik csúcsból megy a többibe n-1 szakasz, amibõl 2 a sokszög oldala, a többi meg átló. Összesen az n csúcsból tehát lenne n·(n-1) átló plusz oldal, de mivel egy szakasznak két végpontja van, ezt osztani kell kettõvel. Szóval: n(n-1)/2 = 153 Innen már megy, gondolom.
Tovabbi segitsegul: 153 = 9*17 = 18*17/2
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) De a képletet még mindig nem találom a sárga füg.táblában :P de szerintem inkább megjegyzem! ;)
A kérdező hozzászólása: 18 oldala van, akkor 18 csúcsa is van, ugye? :)
Háromszögnek három oldala, négyszögnek négy oldala, stb... Ahány oldal, annyi szög. A sárgának a 37. oldal közepe, "Sokszögek" bekezdés.
A kérdező hozzászólása: az ott lévõ képlet : n(n-3)/2 ez alapján 19 a megoldás! most melyik a jó? vagy elszámolom?
n(n-3)/2 az átlók száma, de neked a feladatban az átlók plusz az oldalak van.
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm mindenkinek! :)

Házi feladat: van-e olyan háromszög, melybe az oldalak mértani, a szögek számtani sorozat egymás után következő elemei?

Légyszíves indokolt választ adjatok.

Legjobb válasz: Van. Bármely egyenlõ oldalú háromszög ilyen. Az oldalak azonosak, tehát ott a sorozatban a különbség 0, a mértani sorozatban pedig a hányados 1.

Van. Bármely egyenlõ oldalú háromszög ilyen. Az oldalak azonosak, tehát ott a sorozatban a különbség 0, a mértani sorozatban pedig a hányados 1.
Szép megoldás második! Bár a kérdés csak annyi volt, hogy van-e, így tökéletes az én megoldásom is, de gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépe! :D :D :D

Mennyi a kerülete és a területe annak a paralelogrammának melynek az adatai:A=15 Alfa=70 Ma=12? Mekkorák a szögei annak az egyenlő szárú háromszögnek melynek az oldalai:M=14 A=24?

Legjobb válasz: Meg se próbálod? Szerintem hasznosabb lenne megtanulni a matekot, megoldani a feladatot és legfeljebb itt a kapott eredményedet egyeztetni.

Meg se próbálod? Szerintem hasznosabb lenne megtanulni a matekot, megoldani a feladatot és legfeljebb itt a kapott eredményedet egyeztetni.
A kérdező hozzászólása: Nemtudom elkezdeni az a baj mivel még ilyet nem csináltunk ezért kértem segítséget...!Próbáltam már nézegetni internetrõl de nem tudok rájönni hogy hogy kell...!
A kérdező hozzászólása: megpróbáltam az elsõt mm a trapézosat és a kapott eredményem: K=52.2211 a Terület=192 cm megkérdezhetem hogy ez jó- e? köszönöm elõre is a segítséget!!
A kérdező hozzászólása: nah megcsináltam igaz nemtudom hogy jó -e a paralelogrammának a kerülete=32, 0783 a Területe=192 a háromszög szögei meg az alfa 90 fog a Béta 45 fok meg a gamma is 45 fok?! köszi elõre is légyszi írjatok köszi!!


Melyik az oldal legelső kérdése? Légyszi a linket is írjátok le!

Legjobb válasz: Bocs hogy nem nézek utána de minden kategóriában van az oldalaknál hogy VÉGÉRE na megnézed az uccsók dátumát minden kategóriában és meg is találtad. Nincs mit 10 forint.

Bocs hogy nem nézek utána de minden kategóriában van az oldalaknál hogy VÉGÉRE na megnézed az uccsók dátumát minden kategóriában és meg is találtad. Nincs mit 10 forint.
A kérdező hozzászólása: :-D Köszi!

Melyik az oldal legelső kérdése?

Bármelyik kategória lehet. Elöre is köszi!

Legjobb válasz: mi?:D

mi?:D

Milyen márkájú az a fülhallgató, melynek az oldalán 6-os van?

Legjobb válasz: Ha fejhallgatóra gondolsz lehetvez az: http://www.av-online.hu/fejhallgato/monster-beats-by-dr-dre-..

Ha fejhallgatóra gondolsz lehetvez az: http://www.av-online.hu/fejhallgato/monster-beats-by-dr-dre-..

Melyik az oldal pontos neve, ahol a google akárminek teszel fel egy kérdést és részletesen válaszol?

Már nem emlékszem hogy hol volt meg mi a pontos neve. Tehát nem találatokat ad, hanem válaszol mintha egy másik ember lenne. Pl: mi/hogyan/hol és erre válaszol.

Legjobb válasz: Cleverbot? :D

Cleverbot? :D
A kérdező hozzászólása: Tényleg :D nem jutott volna az eszembe kösz, megy a like
A kérdező hozzászólása: Már emlékszem, hogy ennek a programnak semmi értelme :D

Melyik az oldal legeloszor feltett kerdese?

Legjobb válasz: A válaszoknál látszik az idõpont.

A válaszoknál látszik az idõpont.
Jah értem.
De ha nem tudni mikor írták ki akkor honnan veszed hogy ez a legrégibb?
A kérdező hozzászólása: A kérdés kiírásának idõpontja: ? ebbol nem lehet sokat megtudni.... de azert kosz:)
Meg ez van az elsõ oldalon.
a címsorban is lehet látni :) ez a 1020986. kérdés..a címsorban látszik. tehát ha a 1020986-ot átírod 1 re akkor az elsõ kérés jelenik meg. :)
De jó, ez nagyon tetszik, ezt nem is tudtam :-)
...az élet apró örömei ezek :D

Hogyan kell felrakni a felniket az oldalak szerint? Szeretném vissza rakni az alufelniket nyári gumival, de nem tudom mekyiket melyik felére kell tenni.

Legjobb válasz: Általában megszoktam jelölni a gumikat egy krétával hogy melyik kerék melyik oldalon volt.BE BH JE JH és felrakáskor ugyan úgy teszem vissza.A te esetedben gondolom ez elmaradt így teljesen mindegy hogy teszed fel csak a gumikra ügyelj hogy menetiránynak megfelelõen legyenek felrakva ezt egy gumi oldalán lévõ nyíl segítségével tudod ellenõrizni és megfelelõen feltenni!

Általában megszoktam jelölni a gumikat egy krétával hogy melyik kerék melyik oldalon volt.BE BH JE JH és felrakáskor ugyan úgy teszem vissza.A te esetedben gondolom ez elmaradt így teljesen mindegy hogy teszed fel csak a gumikra ügyelj hogy menetiránynak megfelelõen legyenek felrakva ezt egy gumi oldalán lévõ nyíl segítségével tudod ellenõrizni és megfelelõen feltenni!
nézd meg a gumin a forgásirányt abból rögtön rájössz hogy melyik oldali hova kerüljön

Melyik az az oldal améket ma mondtak a híradóban hogy fiuk azzal vágnak vissza a csajaiknak hogy felrakják a meztelen meg szexi képeiket az internetre egy oldalra mi az oldal neve?

Legjobb válasz: Láttam, de nem tudom melyik az az oldal, viszont a napiszarra is küldik be õket. Excsaj rovat néven fut

Láttam, de nem tudom melyik az az oldal, viszont a napiszarra is küldik be õket. Excsaj rovat néven fut
Melyik híradóban? Esetleg vissza tudod nézni az adott TV honlapján...
Húúú, akkor gyorsan megnézem, hogy nem vagyok-e rajta:D :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!