Találatok a következő kifejezésre: Melyik az legkorábbi időpont, (3 db)

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor egy babának kibújhat ez első foga?

3 hós a fiam, de már nagyon látszik a fogának a helye, egyre jobban nyáladzik, és ma alul egy kis fehér pöttyöt vettem észre az ínyén. Bánthatja ilyen korán a foga?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 4 hónapos, kb. másfél hónapja folyik nagyon a nyála, az ínyén oldalt fehér csíkban látszik a foga, és ha megtapintom, akkor ott kemény és kidudorodik. Szokott is Neki fájni, rág mindent. Szerintem simán lehet Nálatok is már a foga.

Az én kisfiam 4 hónapos, kb. másfél hónapja folyik nagyon a nyála, az ínyén oldalt fehér csíkban látszik a foga, és ha megtapintom, akkor ott kemény és kidudorodik. Szokott is Neki fájni, rág mindent. Szerintem simán lehet Nálatok is már a foga.
Igen, lehet, sõt, vannak olyan babák, akik már foggal születnek!
Ha már pöttyöt is látsz és duzzadt is, akkor simán lehet a foga. Szegénykét jó korán elkezdi kínozni. (Ismerõsöm kisfia foggal született. Szóval lehet extrém korai is a fogak érkezése)
A gyerekeimnek 10 és 14 hetes kora közt bújt ki az elsö foga. De van olyan is, hogy egy gyrek foggal születik.
A fiam kereken 4 hónapos volt amikor az elsõ kijött. De a bnõm fia õgy született, hogy alsó kettõ kint volt. Azóta is csak az a kettõ van meg neki, most 20 hónapos.
Az én lányomnak 3, 5 hónaposan bújt ki az elsõ foga, majd jöttek fokozatosan. Jó pofa volt, mert mindig a hó fordulóra volt eggyel kevesebb foga. Vagyis 5 hónaposan 4, 6 hónaposan 5 és így tovább. De 1 éves korára kijött 20. Hála az égnek, én a nyáladzáson kívül nem tapasztaltam nála sem hasmenést, lázat vagy nyûglõdést. Volt, hogy játszottunk és már csak azt láttam, hogy: hopp még egy fogacska!
Az én kislányom holnap után lesz 11 hetes, de már 3 hete úgy folyik a nyála, hogy elõkét hord. Tegnap délután itatni próbáltam vízzel, de csak nyammogott a vízzel teli szilikoncumin, látszott rajta, h jól esik neki. Vettem is neki egy rágókát, de még nem sikerült bekapnia. :) Még nem látok semmit az ínyén...Anyukámnak 4 hósan volt foga, lehet nálunk hamarabb jön.
3, 5 hósan jött ki az elsõ foga a kislányomnak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kezecske. :)

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor ha megszületik a baba, akkor életben marad?

Legjobb válasz: Én egy 26. héten született babát ismerek. Már 10 hónapos és egészséges!

Az eddigi legfiatalabb életben maradt baba 22 hetes volt, ha jól tudom. 24. héttõl számít koraszülésnek, ekkor még csak 28% esélye van azonban az életben maradásra, és az életben maradt babáknál is lehetnek sajnos kisebb-nagyobb maradandó károsodások. Ez az esély aztán folyamatosan nõ, a 30. hétre már közel 90%. Régebben a 28. hét számított a vetélés-koraszülés határának, az EU szabvány azonban a 24. hét, így ma már nálunk is ez a határ. De mint látod, van, aki elõtte is életben marad, és van, aki utána sem...
Én egy 26. héten született babát ismerek. Már 10 hónapos és egészséges!
A 24. héttõl már életképes. A bátyám is és az egyik szomszédunk lánya is a 26. héten született. Ma már egészséges 30 és 20 évesek. Már az akkori technikával is életben maradtak, a mai modernebb keretek között pedig még több az esélyük.
24. hét, 5OO g és 3O cm-tõl. Ezek a hivatalos adatok, mikortól már szülés és nem vetélés, de lehetnek csodák és életben maradhat 22 hetes baba is. JA és a 24. hetesek nagy része is meghal, aki életben marad, 9o%, hogy nem lesz egészséges. Nagynéném közel 6O évvel ezelõtt 6OO grammal született, egészséges, diplomás ember :)
25 hét és 600gr Pont nemrég mondta a csecsemõs nõvér barátnõm.
A lanyom bebiszittere 24. hetre szuletett 21! evvel ezelott.
Miért kérdezed?
28. héttõl van rá esély
24.héttõl...onnantól tekintik szülésnek, az elõtt vetélésrõl beszélünk.
24. héttõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak érdeklõdés képen kérdezem , én 24 hetes vagyok és remélem még marad bent egy ideig.

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor "érezni" lehet a terhességet és mi lehet a jele?

Lehetséges, hogy pár napos terhesség haspuffadással és hasszurkálással jár?

Legjobb válasz: Elvben minden lehetséges. Én mensi elõtt két nappal kezdtem érezni tünetket és nem is tévedtem.:) 27 hetes kismami

Elvben minden lehetséges. Én mensi elõtt két nappal kezdtem érezni tünetket és nem is tévedtem.:) 27 hetes kismami
En mar masnap ereztem, gorcsoltem kicsit es hanyingerem is volt, de talan inkabb psziches alapon, mert tudtam hogy nem vigyaztunk es "baj" van. Utana nem ereztem semmi, elmaradt a verzesem, es kb a negyedik het korul egyik naprol a masikra ramjott a hanyinger, ami aztan a 14. hetig folyamatosan tartott... Remelem ez teged elkerul!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!