Találatok a következő kifejezésre: Melyik az kutyafajta (46 db)

Melyik az a kutyafajta, amelyet sosem szeretnél?

Miért?

Legjobb válasz: Divatkutyáktól herótom van, így az Amstaff, Yorkshire terrier, Chihuahua eleve kizárva nálam. És még a többi divatból tartott kis termetû kutyusok is. Ha majd kis kutyát akarok, inkább elmegyek egy menhelyre. Ezen kívül: különbözõ betegségekre jobban hajlamos, illetve több gondozást igénylõ kutyafajtákat sem szeretnék sose(Pl. mopsz, shar pei, francia bulldog stb stb stb)

Divatkutyáktól herótom van, így az Amstaff, Yorkshire terrier, Chihuahua eleve kizárva nálam. És még a többi divatból tartott kis termetû kutyusok is. Ha majd kis kutyát akarok, inkább elmegyek egy menhelyre. Ezen kívül: különbözõ betegségekre jobban hajlamos, illetve több gondozást igénylõ kutyafajtákat sem szeretnék sose(Pl. mopsz, shar pei, francia bulldog stb stb stb)
Õszintén szólva a kedvenc fajtáimon kívül soha semmilyet nem szeretnék. Ez nálam olyan mint a szerelem, egyik ember sem rossz mégsem lesz szerelmes mindenkibe az ember. Ha nem olyan kutyám van amilyenre vágyok, akkor az egyikünknek sem jó. De ha le kéne szûkíteni jobban, akkor biztos nem lenne olyan kutyám amelyik legalább nem munkakutya õrzõ-védõ ösztönökkel.
bullterrier, mert nem tetszik a fej formája..
Én pl. nem szerettem ezeket a nyomott orrú kutyákat, mint pl. az angol bulldog, mopsz, ha egy éve kérdezed, azt mondtam volna, sose lesz ilyenem... aztán "önhibánkon kívül" hozzánk került egy mopsz. :D Imádjuk meg minden, mondjuk továbbra sem támogatom az ilyen "életképtelen" fajták tenyésztését, de már nem merem kijelenti, hogy ilyen meg ilyen fajtájú kutyát sose szeretnék :D
rotweiler doberman dog ok a kiallasuk miatt. vizsla spaniel nekem tul idegbeteg... a vizslanak a rideg szeme sem tetszik. hangsulyozom magamtol soha nem vennek ilyen kutyat otthonra. de pl a macskakat is utalom megis amikor hozzank szegodott egy kiscica bizony bizony az egesz csalad etette itatta meg meleg kuckot is keszitettunk neki :-)
A kérdező hozzászólása: Meglepõ, hogy mennyi turcsi orrú kutya van, mégis mennyien nem szeretitek. Mi baj velük? Most nem a mopszra gondolok, de például a boxerrel, bulldoggal mi a baj?
Nem tetszik. Biztos neked is van olyan kutyafajta, ami nem tetszik. Neked mi bajod van vele? Egyszerûen nem szimpatikus, ezt nem lehet megmagyarázni.
szerintem õk nagyon szörcsögnek, talán ezért is zavaró kicsit. nem?
Nem tetszenek. Neked sem tetszik mindenki szerintem, sem kutyában sem emberben sem semmiben. Azon kívül nem tetszik a jellemük, egyik sem túl nagy munkakutya, testi hátrányosságaikról már nem is beszélve. Légzési nehézség, valamelyik szülni nem tud magától stb. Meg eleve nem szeretem az olyan kutyákat amik divatosak mert valami extrém van rajtuk.
Én se szeretem azokat a kicsi sz*rokat de én ilyen nagyon nagy kutyáktól egyszerûen félek!! Csak közepes méretût tudnák elképzelni, mert pl. a németjuhászba soha nem tudnák bízni.Most sokan hülyének fogtok tartani de ez van...
A kérdező hozzászólása: Nekem amerikai bulldogom van, de viszonylag hosszú az orra, és annyira nem szürcsög, sõt, meglepõ módon nem nyáladzik. A pulik, meg a csivavák, yorkik és hasonlók nem tetszenek, egyszerûen sem kinézetre, sem természetre. De fõleg a puliktól vagyok rosszul. De a mopszok sem tetszenek, ahogy például az angol bulldog sem. Inkább a 40 kiló felettiek, rövid szõrûek jönnek be.
Csivava, keverékek, pitbull, husky, csehszlovák farkaskutya, angol agár, weimari vizsla és német dog a kedvenceim. Ezeken kívül más kutyát nem nagyon tudnék elképzelni magamnak. :)
Hát ennyi erõvel mi is mondhatjuk, hogy nem minden pulinak egyforma a szõre meg a természete és lehet kifogsz olyat ami neked tetszik. Nekünk sem fog jobban tetszeni egy fajta csak mert valamelyiknek 'nem annyira rövid" az orra. Unalmas is lenne ha mindenkinek ugyanaz lenne a jó.
A kérdező hozzászólása: Félre ne érts kedves 75%-s, én örülök, hogy nem tetszik mindenkinek a kutyám, meg is õrülnék, ha mindenki simogatni akarná... Én örülök neki, hogy tartanak tõle, mert nagy, és mert "harci" kutyaként ismerik a fajtát az emberek. Csak az okra voltam kíváncsi, hogy a turcsi orral mi a baj.
yorkie, csivava, angol buldog, a nagyobb harci fajták (cane corso, kanári szigeteki kutya, rottweiler stb) Német juhász, Igazából nagyon sok nem kellene!! Rövidebb az a lista, hogy melyik kellene: Mudi, puli, pumi, komondor, spániel.
Palotapincsi, mopsz, boxer, bulldog, tehát a nyomottorrú fajták.
Mopszot nem szeretnék, mivel baratnõmnek mopsza van, egy ideig lakótársak voltunk és, hát nem igazán toleráltam a kutya alap természetét.Elõtte viszont tetszett a mopsz is.
olyan fajtát semmiképp nem szeretnék, ami nem "használható". ha jók az ösztönök, és egészséges a kutya, akkor a kinézete annyira nem érdekel. De miután már nálam teltház van, igy szerencsére nem kell ezen gondolkodnom:)
Yorkshire terriert, chihuahua, si-cu, máltai. Ezek szerintem nem is kutyák "nem jók semmire". Úgy voltam vele, hogy ezek a kis szobacirkáló "izék" nem is igazi kutyák, de kaptam egy palota pincsit, aztán találtunk az utcán egy kisebb testû keveréket is. Viszont nincsenek elkényeztetve, nem félünk kint hagyni õket estére (nyáron), mert szerintem õk is "nagy kutyának" képzelik magukat.:) Többet szerintem biztos nem lesz kistestû kutyánk csak ha menhelyrõl hozzuk akkor esetleg. Amúgy úgy nekem nincs bajon ezekkel a fajtákkal, valakinek van jó megsimogatom, nem undorodok tõle de elképzelhetetlennek tartom hogy egy ilyen elkényeztetett remegõ állatkával éljek. Jaj és még a nápolyi masztiff. Õ csak a külleme miatt nem tetszik.
Németjuhász. azért mert most már indegyik máshogy néz ki, jó oké hogy az az emberek hibája de akkoris. kiállításon a kb 20 kutyából nem volt 2 ugyanolyan... na mind1
Bull terrier. Nem szimpatikus az a kutya.
Terrierek. Nem valók hozzám és annak nincs értelme, hogy kölcsönösen tönkretegyük egymás életét. Maradok juhászkutyás. :)
Csivava..tudom, tudom nem a kutya hibája hogy ilyenek, de akkor is annyi rossz tapasztalatom van velük hogy eszméletlen. Bullterrier se tetszik annyira hogy vennék, ahogy egy agarat se vennék mert a külsõ jegyei nekik se tetszenek. Utolsó ami nem kéne a puli, szintén nem tetszik sajnos. Ezzel egy gazdát se akartam megbántani.:)
Semmilyen kistestû fajtát nem tartanék nekem az nem kutya
A divatkutyák.
nekem az agarak, turcsi orrú kutyák nem jönnek be, viszont a boxer az kivétel az tetszik, de bulldog , palota pincsi, mopsz ezek nem :) csivavát és yorkit sem tartanék..minden más jöhet :)

Melyik a legősibb kutyafajta? Vagy melyek azok?

évszámot is írjatok :)

Legjobb válasz: vau vau - i.e. 16000-15500

vau vau - i.e. 16000-15500
elõször volt 1, farkas 2, farkas-kutya 3, farkaskutya ? az összes kutya amelyiknek farka volt/van éssssss utána a 4, Német juhász
jaj lemaradt i.e. 14 évezred
Évszámot nem igazán tudok, amik nagyon régiek, azok az agár típusú kutyák, az egyiptomi kutyák illetve még a ridgeback-rõl is úgy tudom, hogy nagyon régi. A basenji is az, õ pl. egy évben csak egyszer tüzel.
Saluki :)
A kérdező hozzászólása: A pekingi palotakutya mennyire "régi"?
Legrégebbiek? Agarak, keleti pásztorkutyák, északi szánhúzófélék.

Melyik az a kutyafajta, ami kifejezetten "lakáskutya", amelyik jól érezné magát lakásban?

A Beagle lehetne ilyen, ha nem melyek azok, a nagyon zsebkutyák mellett. Sajnos nincs kertünk, és inkább a nagyobb méretû kutyákat szeretem, de nem szeretném, ha szenvedne az állat az emeletben, ezért örülnék, ha valaki tapasztalt gazdi segítene nekem. Köszönöm! :)

Legjobb válasz: A beagle maximum napi több órás aktív mozgás mellett érzi jól magát lakásban, egyébként nem jellemzõ, hogy tûrné a bezártságot. Amik kimondottan szobakutyák azok kisebb termetûek, pl. yorki, bichone, shitzu, westie stb.

A beagle maximum napi több órás aktív mozgás mellett érzi jól magát lakásban, egyébként nem jellemzõ, hogy tûrné a bezártságot. Amik kimondottan szobakutyák azok kisebb termetûek, pl. yorki, bichone, shitzu, westie stb.
Nekünk a beagle 1, 5 éves koráig szédszedte a lakást. szó szerint.mára már megnyugodott, sokat alszik, midíg mellettünk van, de sokat szenvedtünk vele. mai napig igyényli az 1-2 órás sétákat, menni kell vele sétálni (persze minden fajtájú kutyának kell sétálnia) lehet, hogy nektek valami nyugisabb kutya kell, pl. uszkár
Talán egy cavalier? Bár minden kutya izgága kölyökként, és õk is szeretnek kint szaladgálni, de a nap nagy részét hanyatt fekve töltik a kanapén.
Igen, egy ckc. spániel is jó választás lehet. Vagy a zsebkutyák mellett még jó lehet pl egy francia bulldog is, vagy ha naponta alaposan le van futtatva, akkor tökéletes választás egy magyar agár is. Az pl ha nem rohan, akkor fekszik. :)
Ha le tudjátok mozgatni, és szellemileg lekötni, és eleget foglalkozni vele, Szinte bármilyen kutyus jó panellbe is. Válasszatok fajtát és beszéljetek errõl a tenyésztõkkel. Milyen "nagyobb" fajtára gondoltatok?
Francia buldogom és mopszom van, LAKÁSBAN. Mindkettõ imádja a kényelmet :)
[link] válogass :)
A kérdező hozzászólása: köszii :) :) :)
yorki , csivava: )

Melyik az a kutyafajta, ami nagy termetû, jó õrzõ-védõ, hosszú az élettartama, de család- és gyermekbarát és más háziállatokkal is jól kijön?

Kezdõ kutyatartónak.

Legjobb válasz:
A nagy termet és a hosszú élettartam sajna nem éppen jóbarátok. :( Nekünk só-bors óriás schnauzerünk van, és nála jobb kutyát nem is kívánhatnék. Jó nevû tenyésztõtõl vettük - úgy gondolom, nagy testû kutyánál pláne fontos, hogy egy megbízható idegrendszert hozzon magával az eb. Egy 4 és egy 2 éves gyerekünk van, õket is tökéletesen elfogadja rangsorban fölötte állóknak (a kicsivel épp egyidõs), azaz kb azt csinálnak vele amit akarnak - fésülik, ráülnek, lábtartónak, sámlinak használják. A háziállatokkal egyáltalán nem foglalkozik, azaz rá sem mozdul még a menekülõ/futó baromfira, bárányra, kecskére, malacra sem (ugyanígy az erdõben is egy szóra lefordítható az õzrõl, fácánról, nulla a vadászösztöne). A macskákkal együtt alszik, volt hogy egyszerre kettõ is feküdt rajta, kettõ meg hozzábújt. A házõrzési oldalát nem igazán ismerjük, nálunk ritkán jár idegen (tanyán lakunk, kicsi a forgalom), de sötétben nagyon komolyan ugat, ha valami mozgás van. Bár, õ éjjel bent alszik az elõszobában (meg nappal is ott van ahol mi, szóval kinti-benti kutya), szóval ha teljesen kinti kutya lenne, biztosan máshogy viselkedne. De már a termete és a magabiztos kiállása is meggyõzõ, akik nem ismerik, azok nem mernek kiszállni a kocsiból :).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A nagy termet és a hosszú élettartam sajna nem éppen jóbarátok. :( Nekünk só-bors óriás schnauzerünk van, és nála jobb kutyát nem is kívánhatnék. Jó nevû tenyésztõtõl vettük - úgy gondolom, nagy testû kutyánál pláne fontos, hogy egy megbízható idegrendszert hozzon magával az eb. Egy 4 és egy 2 éves gyerekünk van, õket is tökéletesen elfogadja rangsorban fölötte állóknak (a kicsivel épp egyidõs), azaz kb azt csinálnak vele amit akarnak - fésülik, ráülnek, lábtartónak, sámlinak használják. A háziállatokkal egyáltalán nem foglalkozik, azaz rá sem mozdul még a menekülõ/futó baromfira, bárányra, kecskére, malacra sem (ugyanígy az erdõben is egy szóra lefordítható az õzrõl, fácánról, nulla a vadászösztöne). A macskákkal együtt alszik, volt hogy egyszerre kettõ is feküdt rajta, kettõ meg hozzábújt. A házõrzési oldalát nem igazán ismerjük, nálunk ritkán jár idegen (tanyán lakunk, kicsi a forgalom), de sötétben nagyon komolyan ugat, ha valami mozgás van. Bár, õ éjjel bent alszik az elõszobában (meg nappal is ott van ahol mi, szóval kinti-benti kutya), szóval ha teljesen kinti kutya lenne, biztosan máshogy viselkedne. De már a termete és a magabiztos kiállása is meggyõzõ, akik nem ismerik, azok nem mernek kiszállni a kocsiból :) .
A kérdező hozzászólása: Úgy egyébként a német dog volt eddig álmaim netovábbja, de nem akarok 6-7-8 évente kutyát temetni és siratni...
esetleg Német dog de az csak 8 évig él
És soha nem is lesz többet befogadott kutyám. Látni akarom elõre az anyát, az apát és még a tenyésztõt is.
Láttam egy párat. Nekem személy szerint 2 befogadott kutyám volt. Mindkettõ keverék. Az egyik mindentõl félt. Embertõl, kutyától, macskától, autótól, zajtól... A másik pedig mindent széttépett, megugatott. Mind a kettõ ideggyenge volt. Szóval nekem rossz a tapasztalatom és sajnos az ismerõsöm többségének is. Persze van olyan is, akinek jó kutyája lett a menhelyrõl választott. Egyszóval: lutri.
#4: te se sok menhelyi kutyát láttál még, mi? :) A legtöbbjüknek semmi bajuk nincs, azon kívül, hogy ki lettek rakva otthonról.
Sajnos egy menhelyi keverék sok esetben már el van rontva, nincs bizalma az emberek felé, ezért egy kezdõnek nem biztos hogy megfelel. Valamint nem tudni róluk, hogy jönnek ki más háziállatokkal. Továbbá az emberektõl inkább félnek, nem õriznek azok semmit.
Menhelyi keverékek között találhatsz ilyeneket, talán valamivel tovább húzzák, mint a nagytestû fajtatiszták.
Kezdõ kutyatartónak nem tudnék ilyen fajtát javasolni. A nagy termetû õrzõ-védõ fajták többnyire nem elsõ kutyásnak, valamint nem gyerekek mellé javalottak. Ráadásul többnyire nem jönnek ki más háziállatokkal.
az óriás snaci jó lehet, nem egy beteges fajta ha jó vérvonal, idegenekkel bizalmatlan alapból is. még mondanám a corso-t de az keményebb dió. gondolkozz szukában. álltalában simulékonyabb, könnyebben kezelhetõ mint a kan. nem mindig, van rigolyás szuka is:)

Melyik az a kutyafajta amelyik ilyen "bújós"?

Tudom, hogy ez nem fajtától függ, hanem kutyától, de azért gondolom a Pitbull nem olyan kutya, hogy bármikor meg tudom ölelgetni.. :D Nekem van egy kutyám, csak a mamámnál lakik, õ Bichon Havanese, és csak azt szereti, ha a hasát simogatják, azt viszont utálja, ha ölelgetem:D Akarok majd venni nyáron egy ilyen kisebb termetû kutyát, csak valami olyasmit, aki odajön hozzám ha baj van, szóval ilyen kutyára gondolok, akit lehet szeretgetni és játékos. :)

Legjobb válasz: Egyik kutya sem szereti ha ölelgetik, és abszolút egyedfüggõ. Shar pei-t semmiképp se vegyél, nekem is az van és gyûlöli ha szeretgetem, de még a fejsimogatást is csak tõlem tûri, mástól elhúzódik. Viszont rotiból akit csak ismertem mind olyan volt mint egy kiscica. :D

Egyik kutya sem szereti ha ölelgetik, és abszolút egyedfüggõ. Shar pei-t semmiképp se vegyél, nekem is az van és gyûlöli ha szeretgetem, de még a fejsimogatást is csak tõlem tûri, mástól elhúzódik. Viszont rotiból akit csak ismertem mind olyan volt mint egy kiscica. :D
hat fura nekem a staf mix meg a pit is keri a simogatast :)
Nevelés és egyed kérdése. Nekünk van egy goldink, egy vizsla-agár keverékünk, meg a labrador-'fene tudja mi' keverékünk. A goldi annyira nem nem szereti az ölelgetést, csak a simit, a másik kettõ meg úgy viselkedik, mint a cicák. Ajánlom én is a menhelyet, a labi-keverék onnan van, sokkal több szeretetet ad, sokkal jobban figyel, nagyon-nagyon meg akar felelni. Bármit megtesz egy kis simiért, vagy csak hogy hozzám érhessen.
Nagyrészt szoktatás kérdése az, amit szeretnél. Ill. nekem pl valóságos ölbemudijaim vannak, pedig igazából sose szorgalmaztam ezt az ölelkezés dolgot. A kisebb fajták közül a legeslegbújósabb a kínai kopasz kutya. Ugye kopasz, ezért az emberi érintés számára közvetlenebb, de régen ágymelegítõként is használták a fajtát (ami ugye nehéz lenne, ha utálná az összebújást). De azért a kifejezett dögönyözés tényleg csak a 10 kg fölötti kutyáknak való.
Fogadj örökbe. A menhelyi kutyánál hálásabb nincs. Vannak mindenféle méretben, színben, korban, és még segítenek is kiválasztani a megfelelõt.
akkor elárulom, nekem kifejezetten olyan fajta kutyám van, akiket általában lehet ölelgetni, bújósak és édibédik, de a kisasszony nem engedi magát babusgatni, felvenni...ölelgetni néha igen, a puszit nem viseli el, a simogatást bármikor...õ egy francia bulldog.
Ne ítélkezzünk már egybõl a pit és ársai felett kedves kérdezõ...Az enyém még nem ölt embert az ölelgetésért és kifejezetten igényli a simogatást.Amikor yorkim volt kifejezetten gyûlölt ölbe lenni és simogatást is csak hagyta, hogy hamarabb "szabaduljon". Ilyen hülyeséget.
A kérdező hozzászólása: Nem ezért akarok kutyát venni, és nem is azért, mert szeretethiányom van, csak nem akarok olyan kutyát venni, akit csak etetni lehet meg kivinni, hogy elvégezze a dolgát, és ennyi.
Vegyél macskát, azt lehet ölelgetni.
Részben egyetértek Imolával, de az biztos, hogy egyedfüggõ is mindazok ellenére, hogy mit szeretne a gazdi. Picit fura, hogy így választasz kutyát. Nekem pl. yorkshire terrierem van aki utálja ha tapogatják, pici korában nagyon figyeltünk arra, hogy ne legyen sokat abajgatva, ne legyen "játékszerként" kezelve, de ez a természetében is bõven benne volt. Manapság természetesen tûri a finom szeretgetést, mert idõvel megtanulta, hogy jó dolog a simogatás, de azért látszik rajta, hogy ha pl. a lányom fölveszi az ölébe azt sem tudja, hogy merre meneküljön. Mi ezt tiszteletben tartjuk és nem is nyomorgatjuk.
Az a kutya, amelyikkel foglalkoznak, és amelyiket szeretik!
Ez milyen hülye hozzáállás már? :O Egyszer találkoztam egy nõvel aki ilyet mondott, hogy szép a kutyám, de õ azt szereti ha lehet ölelgetni, szeretgetni a kutyát és azért nem is venne ilyen típusút mert õket nem lehet :D Hát hogyne lehetne! Ha leguggolok hozzá akkor a vállamra hajtja a fejét és én meg ölelem közben. Imádnak bújni, olyan pofival tudnak ölbe mászni, hogy megáll az ember esze :D Szeretik a simogatást, dögönyözést és igénylik is. Játszok velük, birkózunk és látszik rajtuk, hogy élvezik :D Ja amúgy corsok, szóval nem tipikus ölkutya méretekkel rendelkeznek, bár ezt lehet nekik magyarázni... :D
Az a kutya szeretgeti ha ölelik, amelyik úgy van nevelve. Ugyanakkor ezeknél nagyon fontos a falkasorrend, sok kutya azért nem tûri az ölelést, amelyik dominánsabb, mivel az dominancia kifejezése is. A pittbull, amstaff pedig ép emberközpontú kutya, imád ölben lenni, imádja ha simogatják, és rengeteg puszit oszt. Amúgy van rotim, igazi ölcicaként viselkedik. Igazából erre egy menhelyi, nyugodt természetû kutya tökéletes lenne, gondolj bele annak szó szerint az életét mentenéd meg.
Ölelgessed inkább a párodat, egy kutya sem igényeli ezt a fajta kontaktust.
hát én akárhány pitbult ismerek azokat mindig lehetett ölelgetni :D Amúgy ezt általában a nagy kutyák viselik jobban. Egy kicsinek túl nagy "fenyegetés" egy ilyen ölelés.. Nekem két bullogom van az egyik 40 a másik 50kiló. Tipikus öl kutyák ha leülsz a földre versengenek érte hogy melyik feküdjön az öledbe ^^
Staffink van és imádja, sõt igényli a babusgatást, volt hogy úgy gépeztem, hogy a pici az ölemben szunyókált, a nagy meg a hátsó két lábán állva félig az ölemben majdnem elaludt, amikor õ is elkezdett felkuporodni a csepp 30 kilójával akkor azért letessékeltem. Történetesen a staffik/piteknél bújósabb "cicakutyákat" én még nem láttam. Ettõl függetlenül tapasztalat vagy kellõ rátermettség hiányában nem ajánlanám ezt a fajtát, csak az egy tévhit, hogy egy pit pusztán azért, mert keménynek tûnik már nem is szereti a testi kontaktust.
Whippet?
Nem értem a kérdést. Sok agárfajta van, csak az FCI 13 agárfajtát ismer el.
whippet, saluki? kicsit részletesebben, mire gondoltál?
A kérdező hozzászólása: Whippet, igen. Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok! :)
Ez meg hogy jött ki? Miért pont a whippetre tippeltél elsõre, aki olyan, mint az agár? :) )) Nem csak olyan. :) )
szerintem a kérdezõ úgy értette hogy a kutya maga az egy agár, de nem ez a fajta neve :)
A whippet magyar neve kis angol agár.

Melyek azok a kutyafajták, amelyek keveset ugatnak?

Legjobb válasz: magyar vizsla ?:) nekünk jagd terrier van de naron ritka hogy ugat, mikor ugatni kéne akkor sem teszi:D de persze nevelés kérdése :)

magyar vizsla ?:) nekünk jagd terrier van de naron ritka hogy ugat, mikor ugatni kéne akkor sem teszi:D de persze nevelés kérdése :)
Fõleg a turcsik csendesek, én ezért szeretem õket.
[link] ez a fajta még ugatni sem tud.
Nekünk a szomszédunkban lakik egy nagyon barátságos, aranyos whippet, még sosem hallottam ugatni.
agár, mopsz, bulldog. ja és a kedvencem a shih tzu. nekem is az van, alig ugat. egyszer megette a nyúl kaját, utána egy hónapig nem TUDOTT ugatni :-)
Szia! Szoktatás kérdése nálunk az öreg boxer még séta közben se ugat a városban, viszont ha kivisszük a tanyára ott bepótolja :D. De megpróbálhatsz egy malamutot vagy huskyt azok csak vonyítanak.
Nekem erdélyi kopóm van, az csak akkor ugat, ha idegent lát. Bár akkor is inkább morog, vicsorog. És ismerek jópár embert, akik ugyanezt tudnák mondani.

Melyek azok a kutyafajták, amik a legjobban bírják az egyedüllétet?

Nagy kertes házban lakok a párommal,és nagyon szeretnék egy kutyát. Viszont, mivel mindketten dolgozunk, így csak este és hétvégén tudnánk vele foglalkozni. Amit szeretnék: dán dog, pitbull, francia bulldog vagy mopsz. Ezek közül melyiket ajánljátok,aki bírja az egész napos egyedüllétet? Elég nagy mozgástere lenne a kertben. Esetleg tippek,hogy milyen kutya jöhetne még szóba? Előre is köszönöm a segítséget! 24/L

Legjobb válasz: Ez sokaknál kérdés, de gondolj bele: te adnál állatot olyannak, akinek érdekes módon a nap minden percében van rá ideje? Én nem adnék olyannak, aki nem dolgozik, mert akkor mibõl tartaná el? Szóval, minden normális embernek csak este van ideje az állataira, azaz, azt válaszd, amit szeretnél. :) Nekem személy szerint a dog a kedvencem.

Ez sokaknál kérdés, de gondolj bele: te adnál állatot olyannak, akinek érdekes módon a nap minden percében van rá ideje? Én nem adnék olyannak, aki nem dolgozik, mert akkor mibõl tartaná el? Szóval, minden normális embernek csak este van ideje az állataira, azaz, azt válaszd, amit szeretnél. :) Nekem személy szerint a dog a kedvencem.
Az emberek nagy többsége dolgozik. De nem mindegy mennyit van egyedül a kutya. A mopsz, francia bulldog tipikus kanapékutya, bár nekik is kell a mozgás. Télen nagyon fázósak, földszintesek, rövid szõrrel. A dog meg "öleb", aki imád a gazdája közelében lenni ha csak lehet. Tehát csak kertbe nem ajánlatos. A pitbull passz, de gondolom õ sem lenne boldog, ha egész nap -10 fokban kint kellene lennie. A foglalkozást pedig meg lehet oldani egy reggeli sétával (igen a kerti kutyának is szüksége van rá) és egy esti játékkal. Szerintem így ne vállalj kutyát, ha még az estékben sem vagy biztos.....
Attól, hogy a kutya nagy, a bundája még közel sem.
Azért a munka és a "csak este van idõm a kutyára" között marhára nincs egyenlõségjel. Aki kutyát akar, annak igenis legyen ideje rá - és nem csak este. Azt a szerencsétlen állatot ugyanis sétáltatni, foglalkoztatni kell reggel is, mozgatni kell délután is. Úgy, hogy "hát, este sincs rá mindig idõ" megintcsak nem vállalnék állatot, mert tipikusan az ilyenekbõl lesz a kertlakó, halálra frusztrált kutyák túlnyomó része, arról nem is beszélve, hogy sem a pit, sem a francia bulldog, sem a mopsz, a dog meg pláááne nem való kertbe, felügyelettel kinti-bentinek TALÁN.
Az a baj, hogy ezek közül egyik sem egy kizárólag kertben tartható kutya. Nem azt mondom, hogy senki nem tartja kint. Sok kerti német dogot láttam már. Mopszot meg francia bullt tuti nem hagynék a kertben napközben. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha nem a házban várnak rátok, de én akkor egy hõszigeteltebb kutyust választanék :)
Hogy örült, természetes. Viszont én a helyetekben, ha otthon vagyunk, beengedném a kutyát a házba. Már csak azért is, mert az összes fajta, amit írtál nem bírja a telet.
Mellesleg halálra fog fagyni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem fog, már megbeszéltük, hogy hidegben beengedjük!!!
A boxer meg fog õrülni a kertben napi talán két, talán egy, talán nulla sétával, azt most borítékolom. Embermániások, iszonyú mozgásigénnyel, és a nevelésük se piskóta.
Miért olyan kutyát választotok, akinek mindene az ember közelsége, de be kell érnie jó esetben napi 1-2 órával? Nem véletlen, h a fajtamentõk sem adnak örökbe kinti tartásra, maximum kinti-bentinek mehet tõlük gazdihoz boxer. A mozgásigénye nem kicsi (2-3 óra), ha nem tudjátok kielégíteni, a kert és a többi dolog fogja bánni.
én akkor ajánlanék egy palota pincsit. Azért olyan nagy fárasztásra nincs szüksége.Pici házban, elõ szobában tartás is tökéletes egy szuper kis fejhelyen.
Nagyon kérlek ne boxert tartsatok! Ezek közül inkább francia bulldog vagy mopsz. De nekik is minimum 2 óra mozgás kell egy nap! Õk lustábbak, tehát talán nem is akadnának ki ha néha elmarad egy séta. A boxert meg így emlegetik: örök gyerek. Mert egy 3 éves szintjén marad egész életében. Hiperaktív, ezzel a 2 óra napi mozgással megkeserítitek az életét.
Ha a gazdi mellett lehet a boxer kert ellenére, akkor a napi 2 óra séta, ha az aktív, játékos, póráz nélküli, akkor elégnek kell lennie :) Ismerõsöknek is van boxer, panelban és kertes házban, de bent tartva egyaránt...napi 2 óra aktív séta elég nekik
mi a helyzet a basset hound-dal?
A kérdező hozzászólása: Az iszonyú ari:) És a cane corso?:)
MIND-MIND RÖVID SZÕRÛ...
Úgy tûnik, valamilyen kompromisszum mindenképp szükséges :) . És azért "az elég nagy a kert" szlogen egyáltalán nem helyettesíti a sétát, és a foglalkozást, ez csak a gazdik tudatát nyugtatja. http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=3663 Ezt azért nem szabad elfelejteni. Szerintem ez egy jó írás.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, elolvasom!:-)
A kérdező hozzászólása: Megmondom õszintén, fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban, hogy kutyát a lakásba beengedjek.:-( De átbeszéltük tegnap a párommal, és kiegyeztünk egy boxer kölyökben, de majd tavasz elején, amikor nem lesznek már mínuszok!:-) Majd viszem mindig sétálni, meg babusgatom, nagyon várom már!:-)))
Szerintem LABRADOR. RETRIEWERt vegyetek mert szereti a gázdàit!! Mondhatni rájuk hogy "segbebúkósak! :-) :-) :-)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy egy átlagember dolgozik, és csak este van otthon, csak volt pár hónapra egy "kölcsön" pitbullunk, egy ismerõsé volt, csak mi vigyáztunk rá, mert újította a kerítését, és este mikor hazaértünk rohant mindig a nyakunkba ugrani úgy örült, és annyira sajnáltam mindig, hogy egyedül van egész nap!:-(((( Meg ugye este sincs mindig rá idõ, hiszen fõzni kell stb., és olyankor reménykedve ült folyamatosan az ajtó elõtt, hogy hátha kimegyünk hozzá játszani!:-((((((
A kérdező hozzászólása: Igen, ez igaz! Hát, mi a pitbullt nem engedtük be, csak nagyon ritkán télen, mondjuk a gazdája olyan elvetemült volt, hogy csinált neki egy fûthetõ kis házat, az ágyát meg megcsinálta raklapból és még takarói is vannak!:DDDDDD Jó, hogy olvasólámpát nem vett neki..:DDD
A kérdező hozzászólása: A dogok nem bírják kint? :S Ez nekem új, de hát elég nagyok!!
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen átgondolom, mert nagyon szeretnék egyet!:-) Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz!:-))
Szerintem se. Ki is kell a kutyát képezni, és az nem megy esetlegesen, úgy, hogy alig-alig van idõ rá. Ezekbõl lesznek azok a kutyák, akiket nem lehet visszahívni, ha elszaladnak... Ne vállalj így kutyát.
Én megengedõbb lennék a kutyavállalásoddal, de az tény, hogy egy hajnali séta sokat dobna az összképen és azt az "este sincs mindig rá idõ" mondatot is át kéne gondolnod. Pl. aki nem fõz kettõtök közül, egy gyors sétára menjen el vele vagy legalább játék, foglalkozás. Ezenkívül sok kutyasuli mûködik hétvégén, ez mindenképp be legyen tervezve. Sok sikert, én drukkolok, hogy egy-két kompromisszummal sikerüljön a dolog! Még esetleg meggondolandó egy elõgyakorlatként a cicatartás, 1 év után elõrelépésként a kutya!
Csau-csaura esetleg nem gondoltál?Ha valamelyik fajta, õ igazán jól elvan egyedül, sõt, javarészt akkor érzi jól magát, ha békén hagyják.A fentiek, ahogyan a többiek is írták már elõttem, mind rövidszõrûek, egyrétegû szõrzettel, így kizárólag kinti tartásra alkalmatlanok.Annyi, hogy a csau nem egy ugra-bugra kirándulós kutya, tehát ha mozgékonyabb, aktív pár vagytok, lehet, mégsem jó választás-rá a sok egyedüllét miatt gondoltam.
Igen, tényleg van különbség aközött, hogy csak este van rá idõm, meg aközött, hogy dolgozom. Én is dolgozom, átlagban napi 7 órát, ez utazással együtt 9 óra távollét. Panelban lakom, egy 45 kilós döggel, mégis úgy kifárasztom mindennap, hogy az esti 10 perces eügyi sétára már nem akar lejönni. Szerintem pitbullt semmiképp se válasszatok, mert rengeteg törõdést igényel. És ha a fejedre nõ, b...szhatod. Meg eleve, ha csak kint akarod tartani, akkor egy pulit vegyél, aki bírja a telet. Pláne, hogy kemény telünk lesz állítólag. Ha már nagyon muszáj lenne mondanom valamit, akkor a mopsz, de csak és kizárólag bent tartással.
A kérdező hozzászólása: Értem, nagyon köszönöm a válaszokat! Csau-csau is jó ötlet, imádom õket!:) Nyilván akkor elvinném reggel-este sétálni, minimum!
"Meg ugye este sincs mindig rá idõ, hiszen fõzni kell stb., és olyankor reménykedve ült folyamatosan az ajtó elõtt, hogy hátha kimegyünk hozzá játszani!:-((((((" Így NE akarj kutyát. Ha egész nap dolgoztok, a kutya meg kint dekkolna egyedül, meg este se mehetne be, ráadásul nem tudtok vele sétálni-foglalkozni, akkor azért ne vegyél kutyát, hogy naponta 10 percig simogasd és hétvégén megsétáltasd... Millió kutya él így, de ez NEM JÓ
"A dogok nem bírják kint? :S Ez nekem új, de hát elég nagyok!!" Úh, ezen most kiakadtam. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az 180 magas emberek nem fáznak télen, mert nagyok :D Az összes fajta -akiket írtál- rövidszõrû, kinti tartásra tökéletesen alkalmatlan. Arról nem is beszélve, hogy iszonyú emberközpontú fajták...
amúgy van valami nyomós oka annak, hogy nem mehetne be?
mit szólnátok keverékhez? õk ugye alapvetõen szívósabbak, és lehet ismán találnátok egy nyomottpofit hosszabb szõrrel például...tele van velük az internet mindenfelé, a menhelyek, a gyepmesteri telepek...csak szét kell nézni:)

Melyik az a kutyafajta, amit a "101 nagykutya" sorozatban motoron visz a gazdája?

Legjobb válasz: Kicsi, hosszabb szõrû és szürke meg fehér?

Kicsi, hosszabb szõrû és szürke meg fehér?
amerikai eszkimókutya, a német spitz-bõl kialakított fajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) Ment a zöld mancs :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!