Találatok a következő kifejezésre: Melyik az két (490 db)

Egy konvex négyszög területe 50 cm2. A négyszöget az átlói négy olyan háromszögre bontják, melyek közül két szomszédosnak a területe 8 cm2, illetve 12 cm2. Mennyi a másik két háromszög területe külön-külön?

Legjobb válasz: A másik két háromszög területe összesen 30 cm2. Van egy közös magasságuk, így a területük aránya megegyezik az átlóra esõ oldalaik arányával. Ez pedig azonos a másik két háromszög ide esõ oldalaival, így azok tzerületének arányával is. Így tehát a 30 cm2-t kell 8:12 arányban felosztani, azaz 2:3 arányban. Emiatt a két terület: 12 cm2, ill. 18 cm2.

A másik két háromszög területe összesen 30 cm2. Van egy közös magasságuk, így a területük aránya megegyezik az átlóra esõ oldalaik arányával. Ez pedig azonos a másik két háromszög ide esõ oldalaival, így azok tzerületének arányával is. Így tehát a 30 cm2-t kell 8:12 arányban felosztani, azaz 2:3 arányban. Emiatt a két terület: 12 cm2, ill. 18 cm2.

Melyik az a szám amit ha meg szorzom magávan egy négyjegyű számot kapok melynek az első két számjegye is ugyan az meg a másik két számjegye is ugyan az?

Nem jövök rá és mást is tanulnom kell!Lehetne hogy gyorsan válaszoljanak rá?El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: n^2 = "xxyy" = 1000x+100x+10y+1 = 1100x+11y = 11*(100x+y). Mivel a 11 prím és 11|n^2, 11^2|n^2=100x+y, tehát 11|100x+y. 100x+y = 11*9x + (x+y), tehát 11|x+y, viszont x nem lehet nulla, ezért 0*11<x+y, ugyanakkor x<=9, y<=9, ezért x+y<=18<2*11. Kizárásos alapon x+y=1*11, tehát y=11-x, ez alapján n^2=11*(100x+(11-x))=11^2*(1+9x). Mivel n osztható 11-gyel, legyen k=n/11 egész, ezért k^2 = 1+9x. Mivel 0<x<=9, ez kézzel végignézhetõ, kijön x=7, k=8, y=11-x=4, n=11*k=88 Tehát 88^2=7744.

n^2 = "xxyy" = 1000x+100x+10y+1 = 1100x+11y = 11*(100x+y). Mivel a 11 prím és 11|n^2, 11^2|n^2=100x+y, tehát 11|100x+y. 100x+y = 11*9x + (x+y), tehát 11|x+y, viszont x nem lehet nulla, ezért 0*11<x+y, ugyanakkor x<=9, y<=9, ezért x+y<=18<2*11. Kizárásos alapon x+y=1*11, tehát y=11-x, ez alapján n^2=11*(100x+(11-x))=11^2*(1+9x). Mivel n osztható 11-gyel, legyen k=n/11 egész, ezért k^2 = 1+9x. Mivel 0<x<=9, ez kézzel végignézhetõ, kijön x=7, k=8, y=11-x=4, n=11*k=88 Tehát 88^2=7744.
A kérdező hozzászólása: Ezerszer köszönöm nagyon nagyot segitetél!


Reggel csináltam egy Corax Be Sure Direct terhességi tesztet halványan de egyből kijött a második csík is, csináltam egy Gabriel tesztet is de azon csak egy csík van. Most melyik teszt mutat valós eredményt? Melyik a két teszt közül az érzékenyebb?

Legjobb válasz: A Gabriel nekem is negatívat mutatott, de a Clear blue pozit. Szerintem terhes vagy. Két nap múlva reggeli vizeletbõl tesztelnék még egyet. Egyébként gratula!:)

A Gabriel nekem is negatívat mutatott, de a Clear blue pozit. Szerintem terhes vagy. Két nap múlva reggeli vizeletbõl tesztelnék még egyet. Egyébként gratula!:)
Nezd meg a tajekoztatoban hogy hanyas(nem tudom fejbol).Ha nem egyformak akkor az erzekenyebbnek higgy.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a Corax-os teszten nem találom hogy hányas érzékenységû pedig már átolvastam ötször:((( És most itt örlõdök hogy melyik mutat igazat:((((
szia.ha jo tudom a corax-os 20-as érzékenységü, de nem vagyok biztos benne-nézd meg a neten...a másikat nem tudom , sajna....
elözö voltam/vagyok.20-as érzékenységü mind a kettö...csinálj 2 nap mulva másik tesztet reggeli pisiböl...
Szia, megírod majd, hogy mi lett az eredmény?

Melyik az olcsóbb: otthon főzni, vagy ételszállítótól rendelni (két személy részére)?

Egy heti menü 2 személy részére kb. 6-7000 FT/ hét.

Legjobb válasz: Két személyre mindenképp jobban megéri hordatni a kaját. Ha kevesebb hozzávalót is kell elõkészíteni, a fõzési/sütési idõ ugyanannyi marad két személy esetén is, és elmegy a fél délelõttöd arra, hogy megegyetek két tányér ételt. A másik lehetõség, hogy fõzöl hetente néhány alkalommal, és ugyanazt eszitek több napig, de az sem sokkal vonzóbb. Pénzben sem feltétlenül olcsóbb a fõzés. Én évekig hordattam a kaját, két fajta ételt naponta, egyet ebédre, egyet vacsorára, sokkal olcsóbban kijöttem. Eleve ha az ember beszabadul egy üzletbe, nem csak azt veszi meg, ami tényleg szükséges. Így meg a sarki boltban vettem reggelire valót, a szupermarketeknek meg a közelébe sem mentem.

Két személyre mindenképp jobban megéri hordatni a kaját. Ha kevesebb hozzávalót is kell elõkészíteni, a fõzési/sütési idõ ugyanannyi marad két személy esetén is, és elmegy a fél délelõttöd arra, hogy megegyetek két tányér ételt. A másik lehetõség, hogy fõzöl hetente néhány alkalommal, és ugyanazt eszitek több napig, de az sem sokkal vonzóbb. Pénzben sem feltétlenül olcsóbb a fõzés. Én évekig hordattam a kaját, két fajta ételt naponta, egyet ebédre, egyet vacsorára, sokkal olcsóbban kijöttem. Eleve ha az ember beszabadul egy üzletbe, nem csak azt veszi meg, ami tényleg szükséges. Így meg a sarki boltban vettem reggelire valót, a szupermarketeknek meg a közelébe sem mentem.
Szerintem ha talalsz olyan etelszallitot, akivel megvagytok elegedve akkor rendeljetek.
Igaz az utolsó hozzászóló tanácsa, a legközelebbi éttermi menü sokkal jobb , mint a kiszálítós mûkaja!
Otthon fõzni olcsóbb, ha tudod hol kell beszerezni, hazaszállítani és csekély energiaráfordítással elkészíteni. Viszont, ha te mindezt tudod, akkor már rég nem otthon vagy, hanem egy cégnél a racionálással foglalkozol! :-) Na a tréfát félre téve 2 személy részére komoly mûvészet lenne otthon gazdaságosan fõzni. Javaslom az ételszállítót vagy a közeli étteremben a déli menüt! Az olcsóbb. -illéspityu-
Nekem ez nagyon soknak tûnik. Én már régóta nem rendelek, mert sokkal többe kerül, na meg rengeteget pocsékoltunk is, a rendelt kaja nagy része úgy sz.a.r ahogy van. Én sokféle helyrõl rendeltem egyik se volt 100% . Volt , hogy az egész menü ment a szemétbe mert ehetetlen/felismerhetetlen volt. Ha nagyon nincs idõ fõzni akkor rendelek, de többet én nem csinálok belõle rendszert.
Attól függ, mennyire tudsz gazdaságosan fõzni, vagy inkább pazarló vagy az alapanyagokkal. Lehet olcsón is kiadósat fõzni, csak el kell találni jól, azt is, hogy mit hol veszel meg. Pesten drágább rendelni, mint fõzni. Pl. ha töltött káposztát fõzünk, azt egy egész hétig esszük (hacsak nem sikerül túl finomra), eláll, nem lesz semmi baja.
Én heti egy-két alkalommal rendelek, amikor nincs idõm este nekiállni másnapra fõzni. Nem túl drága, csak az a gond, hogy elég sokszor csalódást okoz az íze vagy a minõsége, és ilyenkor úgy gondolom, hogy jobb, ha magam fõzök. Csak hát erre nem mindíg jut idõ, és néha bele is fáradok, hogy amikor este 5 körül hazaérek, gyakorlatilag a fõzésen kívül másra már nincs is idõm.
Hát én Pécsett élek ami egy elég drága város de hogy 6-7 ezer/hét/ két fõ a rendelt kaja az azért durva. Mi is rendeljük mert a babánk még picike, így kettõnkre heti max. 2600 Ft a kaja igaz ez egy adag amit ketten eszünk meg. Hétvégén fõzök. Tehát minden képp olcsóbb a rendelt kaja. De én azért néha fõzök meleg vacsit esténként mert az itthoni kajánál nincs jobb és imádok is sütni, fõzni csak a baba mellett nem igen van rá lehetõségem.
Én pl. szeretek enni és szeretek fõzni is! A rendelésnél az a jó, hogy mindig ugyan azt az ízt fogod érezni. Pöri-pöri nincs különbség! A fõzésnél, meg az, hogy olyan lesz az étel, amilyenre éppen kedvem van csinálni! Gusztusom szerinti! Az étel szinte az egyetlen dolog a világon, amire idõt KELL fordítani!
Szerintem az ételszállítónak kifizeted az alapanyagokon kívül a benzint, gázt, villanyt, vizet + A SZAKÁCSOK, FUTÁROK STB. FIZETÉSÉT ÉS MÉG A CÉG TULAJDONOSÁNAK JÁRÓ PROFITOT IS! Szerintem fõzni olcsóbb.
Szerintem fõzni olcsóbb. Kell az elején egy kb 2000 Ft-os befektetés (fûszerek, olaj, liszt), utána viszont egy fõzelék pl. fejenként 100-150 Ft-ból kijön 20-30 perc munkával. Ha csinálsz rá feltétet, az se több 50 Ft-nál (tükörtojás vagy elõre panírozott husi). Én vasárnap szoktam fõzni, a párom pedig rávettem, hogy segítsen benne :) Így van egy tökjó programunk és tudom, h nem fog kétségbeesni, ha netán megbetegednék. Egyben meg szoktunk csinálni kb. 4-féle kaját, aztán lefagyasztjuk, azt esszük a héten. Ja, azért álltam neki ennek, mert nem volt pénzünk kinn kajálni vagy rendelni, de ma már a világ minden kincséért fel nem adnám. Nem azért, de sokkal finomabb az, amit én fõzök a piacon vett alapanyagokból... Ja vásárlás, hetente egyszer megyünk piacra és teszkóba, ketten bkv-vel simán haza tudjuk hozni az egyheti kaját :)
Otthon fõzni olcsóbb, de idõigényesebb. Két személyre egy napi menü átlag 2000 forint. (Leves, meg fõzelékféle) Egy kiló hús átlag 1000, egy kiló zöldborsó 500... és két embernek az három napra elég! lehet számolgatni.
Ugyanazt az ételt otthon fõzni mindig olcsóbb. Persze érdemes legalább 4 adagot egyszerre elkészíteni. A receptek majdnem mindegyike 4 adagra szól. És ebbõl 1 adag általában jóval nagyobb az éttermi adagnál. Saját beszerzésnél tudsz akciósan és diszkont árakon is vásárolni. Az idõ értéke relatív szerintem. A fõzés lehet szórakozás és tanulás is egyben, magadat is többre értékelheted tõle, ha jól értesz hozzá. Mi az a más munka, ami óránként legalább 1-2000 Ft-ot hoz, szórakoztató és szabadidõdben tudod csinálni bármikor? És fejlõdsz is tõle. Hasznos információk olcsó receptek, receptek árakkal és spórolási módszerek témában itt:www.recepttunder.info
Tudok néhány jó lehetõséget (na jó, csak kettõt), akit érdekel küldjön privát e-mailt.
mi két éve vettünk fel hitelt ház építésre és nyolc éven belülre vállaltunk két gyermeket. És elõre megkaptuk a szocpolt.
A kérdező hozzászólása: Igen ez belevan kalkulálva inkább azt mint az albérletett az sem sokkal kevesebb kb 5-10 ezerrel
Szerintem ne akarjon sokat a szarka...Legyen már eszetek!Még ha nagy keservesen tudnátok is fizetni a törlesztõt, mibõl etetnétek a gyerkõcöket??Arról nem is beszélve hogy az még csak törlesztõ, és akkor hol van a rezsi!mert gondolom legalább 2 szobája van ennek a háznak, és télen ugyanannyit mint a törlesztõ számolj csak rá rezsiként, elvégre a gyerek nem fagyhat meg, meg melegvízben kell fürdetni? Jobban tennétek ha megelégednétek egy olcsóbb házzal. Mi is most akarunk venni, azzal a különbséggel, hogy 7 milliónk van, gyerek nincs, és én keresek csak kétszer annyit mint te, tõlem meg többet a párom.Mégsem veszünk ennyi pénzért kuckót.Ne legyetek felelõtlenek, ez már nem csak a ti életetek.
Nekünk is új építésû a házunk, mert magunk terveztük és építtettük 3 nagy szoba, tetõtér, 2 fürdõ, garázs, nagy kert. Kb fele ennyibe volt, igaz az sem mindegy hogy hol... de gondolkozzatok mielõtt ilyenbe vágtok, mert enni és öltöztetni is kell a gyerekeket, ami szintén nem olcsó.
tudnátok fizetni? alsóhangon 60-80e havonta, mert kb 10 millát kellene felvenni. egyébként ingatközvetítõs hitelügyintézõt érdemes megkérdezni...
A kérdező hozzászólása: Még azt hozzá tenném hogy a bejelentett munkabér nem ugyan annyi mint amit az ember általában keres jö neked ha te 180 ezere vagy bejelentve jó munka helyed van.
Ez az összeg szerintem is rengeteg a fizutokhoz képest. Igaz, hogy albiból akármikor kivághatnak, de itt is történhet olyan, hogy neadj isten elveszted az állásod , vagy a párod. Akkor pedig kopogtat a bank. Ne haragudj, nem kioktatni akarlak, természetes hogy saját otthonra vágysz, de elégedjetek meg egy olcsóbbal. Hidd el én már szakmámból adódóan nagyon sok ilyen szomorú esetet láttam, hogy jajj de jó ihajj, aztán mégsem:(
Az hogy nem veszel fel ekkora hitelt, hogy kisebb házat veszel, az nem az jelenti hogy nem lesz otthonod. Ezt kellene átértelmezned.Mindenki csak azt javasolja hogy olcsóbb házat lenne vásárolni a (körülményeitek..) DE a te életed, te döntesz, illetve nem csak a tiéd, szegény gyerekeidre akkor is gondolj ha majd nem tudjátok fizetni. 180.000
Szia, remélem segítek ha az ingatlan tényleg új építésû, elsõ tulajdonosai lesztek csak akkor jár a szocpol. Meg kell felelni bizonyos követelményeknek: min 1, 5 szoba max 4 szoba lehet, közösen kell vásárolni, nem lehet egyéb ingatlan tulajdon... Ha a hitel felvételekor egyik gyerek már megszületett akkor rá lehet igényelni a szocpolt, a másodikra megelõlegezõ kölcsönt. Összesen 2.400.000, - Ha még egyik sem születik meg a hiteig, akkor lehet mindkettõre megelõlegezõt kérni. Amúgy 5.000.000, - saját erõ + 2.400.000, - szocpollal tuti mûködni fog a hitel. Írj ha van még kérdésed.
A kérdező hozzászólása: Én 80 ra voltam bejelentve a de beteg állományban vagyok aztán gyesen a férjem 90 re van most be jelentve. Azt hallottam hogy változott a szocpol és még nem találtam semmit róla tudtok valamit?

Matekházi:adott két egymást metsző egyenes és egy pont, Amely egyikre sem illeszkedik. Szerkesszünk háromszöget, melynek az adott pont a az egyik csúcsa, a két egyenes pedig az adott pontban találkozó két oldal felezőmerőlegese. Hogy oldjam meg?

Legjobb válasz: Legyen O pont és e,f egyenes. e egyenes az oldal felezõmerõlegese. Akkor az OLDAL merõleges e-re, és még az O ponton is átmegy. Egyszerûen az O-ból merõlegest kell állítani az e egyenesre. Ez legyen mondjuk az "x" egyenes. "e" és "x" metszéspontja F. OF az oldal fele, ezért egyszerûen meg kell duplázni. (OF távolságot felméred "x" egyenesre mégegyszer. Ugyanezt megcsinálod a "f" egyenesre is. Akkor

Legyen O pont és e, f egyenes. e egyenes az oldal felezõmerõlegese. Akkor az OLDAL merõleges e-re, és még az O ponton is átmegy. Egyszerûen az O-ból merõlegest kell állítani az e egyenesre. Ez legyen mondjuk az "x" egyenes. "e" és "x" metszéspontja F. OF az oldal fele, ezért egyszerûen meg kell duplázni. (OF távolságot felméred "x" egyenesre mégegyszer. Ugyanezt megcsinálod a "f" egyenesre is. Akkor
Az O pontot tükrözöd mindkét egyenesre, és megvannak a háromszög csúcsai.

Ha félbevágok egy krumplit, PONTOSAN félbe! Akkor a két fél krumpli közül honnan tudom majd, hogy melyik a levágott rész és melyik az eredeti rész?

Nagyon fontos lenne és az agyatlan válaszoktól kíméljetek!

Legjobb válasz: "Tehát akkor másképp kérdezem, honnan lehet megállapítani melyik a nagyobb?" Ööö... ha pontosan félbevágod nem uyganakkorák lesznek? Azaz nem lesz nagyobb? Ilyenkor te döntöd el a saját egényi ízlésed szerint, mit tekintettél eredetinek és mit levágott darabnak. Ha utólag látod a krumplit. Mert ritkán vágunk nindzsa módra, lesbõl lecsapva egy karddal, inkább megfogjuk a krumplit, és levágunk belõle egy darabot. Ergó ha ugyanolyanok is, amelyik a kezedben van, az lesz az eredeti, a másik a levágott darabja.

"Tehát akkor másképp kérdezem, honnan lehet megállapítani melyik a nagyobb?" Ööö... ha pontosan félbevágod nem uyganakkorák lesznek? Azaz nem lesz nagyobb? Ilyenkor te döntöd el a saját egényi ízlésed szerint, mit tekintettél eredetinek és mit levágott darabnak. Ha utólag látod a krumplit. Mert ritkán vágunk nindzsa módra, lesbõl lecsapva egy karddal, inkább megfogjuk a krumplit, és levágunk belõle egy darabot. Ergó ha ugyanolyanok is, amelyik a kezedben van, az lesz az eredeti, a másik a levágott darabja.
milyen eredeti rész? ha félbevágsz egy krumplit, ami amúgy riktán szimmetrikus, akkor megszünik létezni a krumpli és létrejön két félkrumli. érted? akkorra már a krumpli Úr halott!!!!! Hát nem érted?
Mi a franchoz lehet ez fontos?
ilyenkor olyan privilégiumot kapsz h te választhatod meg melyik legyen az eredeti és melyik a levágott
Ha jobbkezes vagy, akkor abban tartottad a kést, tehát a baloldaliból vágtad le a darabot -> a bal oldali az eredeti!
Ezt inkább egy kettévágott emberi testtel lett volna értelmes feltenni.
feldobsz egy érmét és az majd eldönti
Azért engem érdekelne miért is olyan fontos a válasz. A választ megkapod, de csak akkor, ha tudom miért olyan fontos...
A kérdező hozzászólása: Már sikerült megoldanom a problémát. Egyébként egy fogadás miatt volt fontos. Arról szól, hogy tudományosan megfogalmazott, megmagyarázott hülyeséget is lehet -e publikálni vagy sem.
Ha sikerült egy olyan gépet (kést) beszerezned, ami atomnyi (húrnyi) pontossággal vág félbe egy krumplit, akkor bizonyára egy olyan gépet is be tudsz szerezni, ami megmondja melyik fél lett hamarabb összefogdosva. És ha tengeren utazás közben a hajón minden deszkát és szöget kicserélsz, akkor az eredeti hajóval érkezel meg? Ha nem akkor hány deszkától mondod, hogy ez már új hajó?
Amelyiket felhasználod az lesz az eredeti, amelyik megy a szemétbe az a levágott rész. Problem?
Illetve... na ja, gondolom összetaperoltad utána. A fenébe... de egy próbát megér.
Az ujjlenyomatod rajta maradt. :) Vagy helyszínelõsen UV-lámpa alatt DNS-nyomokat keresel (nem sokat ér, de vicces), vagy vékony réteg hintõpor. Már persze ha nem akarod megenni, de ha analitikai mérlegre rakatnád, akkor gondolom nem arra szánod.
A kérdező hozzászólása: Kedves 8. válaszoló! Igazad van! Kösz! Már csak egy kérdésem van. Nem tudom már melyik volt a kezembe. Esetleg erre valami ötlet?
egyenként beleteszed vízbe, amelyiknél nagyobb lesz a vízszint az lesz a nagyobb
A kérdező hozzászólása: Gondoltam rá, hogy megkérem az egyik egyetemista ismerõsömet vigye be a laborba egy analitikai mérlegre. Csak attól félek, hogy addig egyenlõtlenül fog elpárologni a krumpli nedvességtartalma, ezáltal a tömegviszonyok megváltoznak. Ha ez megtörténik akkor lehetséges, hogy az eredeti rész lesz könnyebb :(
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel mégiscsak sikerült úgy kettévágni, hogy nagyon egyformák. Az eredeti az amelyik nagyobb! Tehát akkor másképp kérdezem, honnan lehet megállapítani melyik a nagyobb?
Persze, hogy lehet, még sosem olvastál PNAS-t? :) (Bocsánat, bocsánat, rossz vicc volt, megyek, elásom magamat.)

Melyik az erősebb a Mikulás vagy a Télapó? A két rivális harca már régóta tart. Kíváncsi vagyok szerintetek melyik az erősebb?

Legjobb válasz: ?? Ennek mi az értelme? :D Melyik szó a jobb? A télapó és a mikulás az nem ugyan az? ;)

?? Ennek mi az értelme? :D Melyik szó a jobb? A télapó és a mikulás az nem ugyan az? ;)
Ez még kérdés???? Ennyire nem látod az összefüggéseket?
Nem tudom én szoktam bele rakni egy kis rozmaringot.

Melyik az a progi, amelyikbe ha beirok két várost, megmondja hogy hány km-re vannak egymástól?

Legjobb válasz: http://www.de.map24.com/ ezt szoktam használni ha kimondott kilométert akarok megtudni. nem a legjobb oldal lassú. beírod fentre a két rubilkába a két várost és route gombra kattintasz aztán mikor kiadja a térképet baloldalt a weiter-re kattintasz és kiadja a leggyorsabb utvonal kilométerét és idejét. lehet olyan beállításokat csinálni hogy legrövidebb út, ne legyen benne autópály, ´vagy komp, vagy mérföldbe adja meg. a másik ami nagyon szuper a maps.google.com

http://www.de.map24.com/ ezt szoktam használni ha kimondott kilométert akarok megtudni. nem a legjobb oldal lassú. beírod fentre a két rubilkába a két várost és route gombra kattintasz aztán mikor kiadja a térképet baloldalt a weiter-re kattintasz és kiadja a leggyorsabb utvonal kilométerét és idejét. lehet olyan beállításokat csinálni hogy legrövidebb út, ne legyen benne autópály, ´vagy komp, vagy mérföldbe adja meg. a másik ami nagyon szuper a maps.google.com
Wandor-Boot v3.0 innen le tudod tölteni.... http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.ph..
http://www.viamichelin.com Driving directions ablak Departure Country (kezdõpont) legyen Hungary. Address, station... kezdõ cím (utca). Postcode, city, area... kezdõ település. Destination Country (cél) legyen Hungary. Address, station... cél cím (utca). Postcode, city, area... cél település. A Driving directions-nál választhatsz ajánlott (recommended), legrövidebb (shortest), leggyorsabb (quickest) útvonal között. Be lehet írni üzemanyag árat, autópályadíjat, komplett költségvetést számol, szerintem a legjobb!
Erröl a z oldalról le tudod szedni, DE ez torrent!!! ****** Automatikusan eltávolított tartalom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!