Találatok a következő kifejezésre: Melyik az időszak (43 db)

Melyek azok a posztapokaliptikus filmek, amelyek kifejezetten a robbanás (v. Egyéb) utáni időszakot dolgozzák fel?

Legjobb válasz: Az út http://www.port.hu/az_ut_the_road/pls/w/films.film_page?i_fi.. Másnap http://www.port.hu/masnap_the_day_after/pls/w/films.film_pag.. Az utolsó part http://www.port.hu/az_utolso_part_on_the_beach/pls/w/films.f..

Mad Max 1 2 3 Vizivilág A jövõ hirnöke Másnap Végítélet 4 részes minisorozat Az Út Ezeket láttam és ismerem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek lesz mit nézni szombaton
the divide

Az elmúlt 200 évben melyik volt az az időszak amikor a legjobban meg lehetett gazdagodni?

Legjobb válasz: Magyarországon a dualizmus idõszakában (1867-1914).

Magyarországon a dualizmus idõszakában (1867-1914).

Melyik számodra az az időszak, amikor úgy érzed, vibrál a levegő a mágiától? Mikor érzed magad a legerősebbnek?

A kérdésem második része mágikus megközelítésben. Szépen kérek mindenkit, aki nem hisz benne, és csak bolondozni jár ide, mell?ze a válaszadást, köszönöm!

Legjobb válasz: mikor dühös, mérges, elkeseredett vagyok... a harag nagyon sok energiát szabadít fel belõlem, ezért is igyekszem mindig nyugodt maradni... ha nincs bennem a harag szabadon eresztve, nem érzem a vibrálást... legfeljebb ha más személytõl ered, de onnan olyankor lépek is le...

mikor dühös, mérges, elkeseredett vagyok... a harag nagyon sok energiát szabadít fel belõlem, ezért is igyekszem mindig nyugodt maradni... ha nincs bennem a harag szabadon eresztve, nem érzem a vibrálást... legfeljebb ha más személytõl ered, de onnan olyankor lépek is le...
Amikor felemelkedett állapotban vagyok. IM HIGH.
Teliholdkor :)
Én is teliholdkor. Ilyenkor rengeteg energia szabadul fel mindekibõl.
Én akkor érzem magam telve a mágia erejétõl mikor meditálás után jobban tudok koncentrálni s az elmém sokkalta több mindent képes felfogni és átfogni mint normál állapotban. ilyenkor sokkal tisztább erõsebb az érzés. Ez leginkább az esti órákban van. Vagy mikor megpróbálok segíteni másokon távgyógyítással vagy közvetlen. esetleg elmondok értük egy egy igézetet. ilyenkor érzem a mágia mélységes erõit.
Amikor vibrálom egy hozzám közelálló Démon nevét transzállapotban.
Amikor nézem az ezo TV-t !
A kérdező hozzászólása: Aki viccesnek gondolja magát, közlöm vele, hogy nem az.
Teliholdkor. És szex közben/után. :)

Az év melyik szakában, hónapjában szültetek? Milyen előnyei és hátrányai voltak annak az időszaknak?

Szeptember végén született a kisfiam, és én csak jót tapasztaltam.

Legjobb válasz: ja persze, és hátrányi természetesen nem voltak..., minden szuper volt... szerintem csak azért kérdezed, hogy jól eldicsekedhess, hogy bezzeg neked milyen szerencséd volt!! ilyen bugyuta kérdést rég olvastam!

ja persze, és hátrányi természetesen nem voltak..., minden szuper volt... szerintem csak azért kérdezed, hogy jól eldicsekedhess, hogy bezzeg neked milyen szerencséd volt!! ilyen bugyuta kérdést rég olvastam!
Én március 31.-én szültem, azaz télen voltam nagy pocakos, igy jó volt, hogy nem volt olyan meleg, viszont áprilisban itt már jöttek a nagy melegek, igy épp kihúztam, a baba az elsõ nagy meleg front elõtt megszületett! Utána már teljes ruhatár váltás kellett volna :) A baba szempontjából nagyon jó volt, hogy már a nyári meleg 25 fokokba született bele, rögtön lehetett sétálni, de végülis hacsak nem szakad az esõ, ezt bármely évszakban meg lehet tenni szerintem. Gyümölcs és zöldség szempontból most fogunk hozzátáplálni, 4 hónaposan, igy a meggyrõl már lemaradtunk, de alma, barack, körte, szilva, cékla, sütõtök, répa, krumpli, ami eleinte kellhet, van és lesz még bõven, szóval ilyen szempontból ez jó. Aki télen kezdené, szerintem tegyen el már elõtte, hogy legyen majd bõven a bébinek :)
Elõször is: ne is foglalkozz az ilyen megkeseredett hül.e pic.ákkal! Én április 30-án szültem. Teljesen jó volt. Bár már télen kezdett szûk lenni az amúgy karcsúsított hosszú szövetkabátom, de valahogy mégis kibírta, pedig nagy volt a pocim. :) Az elsõ sétákhoz is jó idõk voltak, aztán jöttek a nagy melegek. Ezt az idõszakot most nem csípjük, de úgy tudom, egyik baba sem szeret a saját levében fõni, ahogy mi sem :) Szerintem a legideálisabb a tavaszi és az õszi idõszak. Ha nyárra érkezik, akkor a nagy meleg (bár ezt gyakran a nagyobb babák is nehezen viselik), télen meg a hideg. Barátnõm szerint nem volt gáz nyáron pocakosan. Rsszabb lett volna, ha a babája akkor jön!
tavaly október 29én szültem.nagyon szerencsém volt, hogy hetekig jó idõnk volt.így 5 naposan már vihettem sétálni.1.karácsonyára már fogadhatott látogatókat...ami nem tetszett, hogy 3hónaposan nem viselte a babkocsit, így a hidegekben kenguruval vihettem mindenhova.most már 9hónapos és jól jön az idény zöldség gyümölcs.Én is a legnagyobb nyárban voltam terhes, de jobb volt, mintha télen lettem volna.Kevesebb terhes ruha kellett, és én amúgy is nagyon fázós vagyok télen.A második babát tudatosan nyárra tervezem. :-) aztán majd kiderül
Én a második válaszoló voltam, de valamilyen okból elõléptem elsõvé. Gondolom nem nekem szól az elõbbi komment... Nekem is válaszoltak már bunkó módon. Nem értem, hogy miért válaszol az, akinek már a kérdés sem tetszik. Miért nem lép egyszerûen tovább, vagy keres olyan kérdést, amire érdemben tud válaszolni...
Én január végén szültem, de pont így érzem, mint ti! Az elsõ egy-két hétben úgysem lehetett kimenni, mert pici volt, illetve mert hideg volt. Ahogy jött a jó idõ, úgy voltunk többet sétálni is. És nálunk ugyanígy van az elsõ falatokkal is, bár szerintem, ha szeptemberben kezdenénk a hozzátáplálást, ugyanezeket, ugyanígy kapná. Nekem jó volt télen terhesnek lenni, állandóan melegem volt (most is), így nem kellett annyira beöltözni sem. Nyáron én nem is tudom, mit csinálnék. Mivel máskor még nem szültem, ezért összehasonlítási alapom mégsincs. Mindennek van elõnye, hátránya. VAn egy béna télikabátom, amit a vége fele hordtam, és már rég kidobtam volna, de csak az jött rám. Azért azt félreraktam, hátha a kistesóval is így leszek terhes, akkor még használom... :-))
Szai! Én is szeptemberben szültem és szerintem ez ideális. Bár sokan riogattak, hogy majd nyáron milyen rossz lesz terhesnek lenni. Nem így volt. Volt néhány lenge nyári ruhám, nem kellett téli cuccokat venni, stb. Meleg volt az október, szuper volt kinn sétálni. Tavasszal és nyár elején pedig jöhettek az idénygyümölcsök, -zöldségek, mint ahogy Te is írtad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: 1 válaszolónak üzenném: azért tettem fel ezt a bugyuta kérdést, mert érdekelne ki mit tapasztalt. Tervben a kistesó, és ezért. Elég sûrûn olvasok bunkó válaszokat, de én most elõszõr kaptam ilyent, és elõszõr használtam a lefelé mutató kezecskét.
a kisfiamat májusban, a lányomat juliusban szültem, a május jó volt , de a nyári terhességet nem ajánlom senkinek... dagadt nehéz lábak... szörnyû. de azért megérte! csak az volt a gond a picikkel, hogy hozzászoktak a levegõzéshez és eljött a tél, nem lehetett velük bent, nem tudtak mit kezdeni megukkal.
Fiamat január elején, lányomat március elején (idén nõnapon) szültem. Jó mert nem volt még meleg, nyárra már nagyobbak a babák, lehet menni nyaralni, ide-oda. Az elõtte való nyáron még nem volt nagy a hasam, nem szenvedtem. Jó télen ugyanazt 2 nadrágot hordtam felváltva, talán ennyi ami rossz volt. Én nyáron nem szerettem volna szülni.

Melyek azok az ételek amelyeket kerülni kell mindenképpen a terhesség első időszakában? (és utána is)

Értem itt ezalatt, h pl egy gundelpalacsintától (amiben van egy pici rum) ugye nem lesz bajom? Vagy a bundáskenyér???Iszonyú kívánós vagyok. Abszurd dolgokat kívánok meg, de vannak amiket régen szeretek most meg nem bírok rá se nézni. Pl a citrom, meleg tea,és még sorolhatnám

Legjobb válasz: Nyershúst, nyers tojást ne egyél, más minden jöhet! :)

Semmi bajod nem lessz ha egy kicsi rum volt a palacsintába.Bundáskenyér ha jól megvan sütve akkor nincs baj.Ami nem esik jól vagy nem kivánod azt nyilván nem foigod fogyasztani de én például óvakodtam a nyers hústól a májpástétomtól, a sushitól, a tengeri halaktól a mosatlan gyümölcstõl, zöldségtõl.üdv 28 hetes kismama és egy 2ö hónapos kislány anyukája.
Tudom ételt kérdeztél, de azért ideirnám számos gyógynõványt sem lehet, inni.
Nyershúst, nyers tojást ne egyél, más minden jöhet! :)
én sztem mindent egyél amit megkívánsz semmi bajod nem lesz semmitõl...cigi no, alkohol no mármint tömény rövid, nem bor v gondelpalcsi::) Egyél nyugodtan mindent..annyi h túl fokhagymásat s csípõset ne nagyon a közepétõl kb, mert elvileg magaztvizen érzõdik.
dehogy is, mi baja lenne babának, a terhesség nem betegség, mondják nagyiink::) egyél amit csak megkívánsz, boldog babavárást
Igen a meleg teát én narancslére cseréltem.ez volt az egyetlen lötty ami bennem maradt.Az elsõ harmadban mindent kihánytam.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok egy állatpárti, hisz panelban lakunk. Sajnálom az állatokat ha nem futkoshatnak eleget a szabad levegõn. Így az állatok piszkát hála az égnek még nem kellett sohasem tisztítanom. Kislányom szeretne egy cicát, de mondtam neki, h majd ha kertesházunk lesz. Addig max halak.:) (de az sincs)
A nyers húst és tojás már írták elõttem, ezen kívül penészes sajtok mint a kék sajt és a camambert, ezeket ne egyed illetve nem egészséges ilyenkor a sok nitrátos primõr áru sem.:( :) Én sem kívántam a meleg teát az elején pedig imádom! :) ) Majd vissza szoksz rá idõvel. 25 hetes kismama
az elöbbi válaszoló vagyok 20 hetes kislányom van csak hibásan írtam.És még az elöbbi válaszomhoz csak annyit tennék hozzá hogy ne te takaritsd ki a cica homokládáját.(feltéve ha van cicátok)
A kérdező hozzászólása: Utolsónak! Gratula a két lurkóhoz! Nekem is 2.baba van a pocakomban. A kilányom épp rajzol nekem:) Imádom:)
A kérdező hozzászólása: Igen...gondolom. De gyógynövényeket ezelõtt sem ittam...ettem. És ezt én is hallottam. Pedig sokan írják, h ilyen olyan gyógytea hatásos. Én nem kísérletezem.
A kérdező hozzászólása: Csak az 5.6.héten voltam érzékeny a kajákra, így akkor nagyon vigyáztam könnyû ételeket fogyasztottam. Nos azokat mind megutáltam mostanra...Most 10 hetes vagyok. Csípõset, alkoholt, és cigit kizártam....egyébként sem éltem ezekkel sosem. Viszont a jó kajákat nem vetem meg...töltöttkáposzta...rakottkel....ááá szuper! :) És semmi bajom tõle....de remélem a picinek se.
A kérdező hozzászólása: Ja! és mindezek mellett 52 kiló vagyok. (és 170 centi) Tehát jó is volna picit hízni
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam:) Köszi!!!!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem vagyok hányós, talán a 29 évem alatt 2x hánytam, (beleértve a gyerekkoromat is természetesen). Ettõl függetlenül émelygek sokat...de már remélem nem sokáig.

Ha 28 napos a ciklusom akkor melyik azok a napok amikor legkönnyeben teherbe tudok esni? A ciklus idöszakot ugy kell ki számolni hogy amikor el mult és a másik honapba megjön az elsö napjátol?

Legjobb válasz: 14. nap körül lehet peteérésed (13.-15. nap). Ekkor lehet a legkönnyebben teherbe esni. A ciklust a menstruáció elsõ napjától kell számolni a következõ menstruáció elsõ napjáig.

14. nap körül lehet peteérésed (13.-15. nap). Ekkor lehet a legkönnyebben teherbe esni. A ciklust a menstruáció elsõ napjától kell számolni a következõ menstruáció elsõ napjáig.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ.

Egy lány mikor tud leghamarabb teherbe esni, pontosabban, hogy menstruáció előtt pár nappal, után, esetleg közben? Melyik az az időszak amikor a legnagyobb a veszély?

Sokat olvastam itt ezeket a kérdéseket,és konkrétan erre nem találtam :(

Legjobb válasz: A peteérés általában a ciklus közepe, de elõfordulnak extrém esetek is. Az elõváladék annyira elég, hogy a koleganõmék a megszakításos módszert alkalmazták védekezés gyanánt, most 9 éves a kislányuk. Tehát esély mindig van, de legvlószínûbb a ciklus középideje. Inkább védekezzetek gyógyszerrel.

A peteérés általában a ciklus közepe, de elõfordulnak extrém esetek is. Az elõváladék annyira elég, hogy a koleganõmék a megszakításos módszert alkalmazták védekezés gyanánt, most 9 éves a kislányuk. Tehát esély mindig van, de legvlószínûbb a ciklus középideje. Inkább védekezzetek gyógyszerrel.
Gondolom te nem szeretnél teherbe esni. Elszomorítalak: védekezés ( tabletta, gumi)m nélkül bármikor megtörténhegt a terhesség, mert valóban havonta egy pete érik meg általában( de ugye vannak a többpetéjû ikrek is..) nagyjából a mensi utáni 12 -15 napon van a peteérés, de bármi miatt pl felfázás stb eltolódhat..ráadásul havonta több peteérés is elõfordulhat, erre mondják, hogy a ciklus felénél érik a domináns petesejt. Az elõváladék pedig azért "veszélyes", mert abban is vannak spermiumok..egy terhességhez pedig elég egy sperma is. Szóval azt tanácsolom védekezz, ráadásul a nemi betegségek ellen a tabletta sem véd. Nem szeretné ha következõre azt kérdeznéd itt, hogy lehet -e szülõ nélkül abortuszra menni, mert a válasz az lesz, ha 18 éves nem múltál el akkor nem!
Egy picit pontosítanék: a mensi elsõ napjától számított 12-15. napon várható általában a peteérés, tehát, hogy ez mensi után mikor, az attól függ, hogy hány napig tart, hány naposak a ciklusok, plusz emiatt még tolódhat is. De a lényeg, védekezés nélkül mindig megvan rá az esély, úgyhogy a javaslat: védekezzetek.

Melyik az az időszak amikor gyakorlatilag a teherbeesés szinte lehetetlen?

Legjobb válasz: Amikor összezárod a térdedet, és közte erõsen szorítasz egy akármit... :)

Amikor összezárod a térdedet, és közte erõsen szorítasz egy akármit... :)
csatlakoznék az elõttem szólóhoz:-), csakis a térded közé szorítsd, nehogy feljebb csússzon!:-) komolyan: azt mondanám, hogy pl. akkor, ha olyan nõgyógyászati mûtéten esett át vki, amikor is nem lenne helye a bébinek, tehát méheltávolítás pl. A lekötés is sikeres fogamzásgátlás lehet, bár egy ismerõsöm így lett ikrekkel, méhen kívül terhes ..... Szóval egy ciklus alatt bármikor lehetséges teherbeesés, vannak persze termékenyebb és kevésbé termékeny napok, de ez személyfüggõ.
Amikor még messzirõl sem látsz meztelen férfit. De komolyan! Aki nemi életet él, mindig ott van az esélye a teherbeesésnek, még védekezés mellett is. De a kérdésedre a válasz talán az, hogy a menses elsõ napjától számított 14-16. nap a termékeny, a többi kevésbé, bár estek már teherbe mensi alatt is... Tehát ha nem akarsz babát, védekezz nagy odafigyeléssel!!
majd miután beállt a tartós menopauza! utánna viszont nem valószínû hogy faszt akarsz magadba engedni! addig meg gumi, tabletta, spirál, pesszárium használata erõsen javallt!
Az a kilenc hónap, amikor nem menstruálsz. Akkor bátran és minden következmény nélkül szexelhetsz. Csak a kenguru képes arra, hogy egyszerre 2 eltérõ idõben fogant babát hordjon a méhében. Nálunk ez kizárt.
A kérdező hozzászólása: Nem si úgy gondoltam, h miden védekezés nélkül..csak hogy kifogjak egy nem iagzán termékeny napot....valaki olyat mondott, h a mensi után 3 nap....

Melyik az gyerekbetegség, amelyik úgy kezdődik, hogy rövid ideig tartó láz, torokpirosság, aztán tünetmentes időszak, majd 2-3 hét múlva "tör ki" igazán?

Tudom, hogy valamelyiknél olvastam, de nem tudom hol és melyiknél. Szerdán este volt lázas a kisfiam, és azóta semmi, szóval csak fel szeretnék készülni....
Az elsõ földkéreg létrejötte: Õsidõ; Az óriáshüllõk virágkora: Középidõ. A többit nem tudom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!