Találatok a következő kifejezésre: Melyik az hal amelyik (17 db)

Melyek azok a halak amelyeknek nem kell vizmelegitő? Ha nyáron megvoltak/vannak a halaim vizmelegitő nélkül akkor télen is meglesznek?

Legjobb válasz: Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.

Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.
A különbözõ fajták hõmérséklet igényeinek a díszhal.info-n tudsz utána nézni. Ha a kívánt hõmérsékletet el tudod érni télen fûtõ nélkül, akkor nem kell fûtõ.
Ha tudod a lakást télen kb 24 fokra fûteni, úgy nem kell fûtõ a trópusi halaknak sem.
A guppi, kolibrihal, neonhal is tökéletes, egy átlag magyar lakásban nem 10-15 fok van télen, hanem 20-22 körül. Ennyin pedig már sokféle halat lehet tartani. Nekem egyre több bajom van az aranyhaltartással, most is csak szenvednek, télen sem tökéletes nekik, kezdem úgy érezni, hogy nem lakásba való halak, hiába a nagy akvárium és a profi szûrés.
Igazából elég nehéz kiszámítani a párolgás következtében létrejövõ hõelvonás mértékét, de tapasztalataim szerint egy a szobában elhelyezett akvárium sosem fogja 100% felvenni a környezete hõmérsékletét. Amennyiben így lenne akkor feltaláltuk az örökmozgót, vagy valami hasonló szerkezet alapjait. Különben meg egy lakást stabil 24 fokon tartani nehezebb és sokkal drágább mint egy akváriumot 24 fokon tartani. Ne légy sóher, egy fûtõ csak 1800 forint. Villanyszámlád pedig max 200 forintal tolja feljebb.
Na meg a másik. Nem lehetetlen, mások is biztos tartanak halat fûtõ nélkül. Mert stabil gázkazán van, vagy épp a város biztosítja a távhõt, vagy akármilyen spéci gépezet áll rendelkezésre. De téged és a halaid kihúz a sz..ból az az 1800 forint amit sajnáltál fûtõre, mikor hazamész arra hogy a keringetõszivattyú tönkrement, és a kazán csak magába forralta a vizet? Vagy hogy áramszünet volt és a spéci automata kazán áram nélkül maradt? Vagy hogy a távhõ számlatartozás miatt lekapcsolta a lépcsõházat? Én inkább berakom a fûtõt, és kapcsoljon be naponta egyszer vagy kétszer vagy 10 szer, de az élõvilágért amit a szobámban tartok felelõsséggel tartozok.
Nálam meg fûtenek a lámpák, itt sok állat van, meg sok lámpa, és állítom hogy ez megemeli a szoba hõmérsékletét pár fokkal. A szobámba már olyan a klíma mint olaszországban a tengerparton. Nagy a páratartalom és meleg van :) Persze télen szoktam néha fûteni is, de itt jól bentmarad a meleg, fõleg ha nem nyitok ablakot. Lehet hogy a szomszédok is fûtenek, aztán körbe vagyok fûtve.

Melyek azok a halak amelyek elvannak EGYEDÛLL vagy kevesebben és sok hallal kijönnek?

Minden felszerelés megvan meg nagy is az akvárium szval bátran írjatok. ( 70 centi hosszú és assziszem 60 literes)

Legjobb válasz: Ha csak 1 darab halat akarsz, akkor a betta (sziámi harcoshal), "szolójátékos", meg tudtom szerint az aranyhalakat is magukban szokás tartani, de utóbbim még sosem volt, meg abban sem vagyok biztos hogy 70 liter elég neki.

Ha csak 1 darab halat akarsz, akkor a betta (sziámi harcoshal), "szolójátékos", meg tudtom szerint az aranyhalakat is magukban szokás tartani, de utóbbim még sosem volt, meg abban sem vagyok biztos hogy 70 liter elég neki.
így elsõ olvasásra kezdõnek tûnhetsz és lehet, hogy fiatalnak is! Azért egy 60 L-es akváriumból lehet már csodát varázsolni. Szerintem összesen egy 10-15 db NEM nagyra növõ halból rakhatsz bele. Ilyen pl a molli, xifo, guppi...Vitorlást semmiképpen se rakj bele, mert kb 2 hónap alatt ki fogja nõni és pici lesz neki. Te mondjuk csinálhatsz egy lazacos kis akváriumot is...sokféle lazac van. Aztán ez is gyönyörû tud lenni ha csak neonhalakat raksz bele...nagy a választék! De a legfontosabb, hogy semmibõl se 1 db-ot rakj bele! Jah és a szûrése az jó legyen az akváriumnak. (400L/h-s szûrõtõl felfele elfogadható a szûrése. Jobb ha külsõ szûrõt szerzel be (használtan 10000 Ft-ért kapsz már egyet és akkor szép tiszta vized lesz) Növények mindenképpen élõ növények legyenek (cripto, valisneria, anubias félék)és igénytelenek. Röviden tömören ennyi egy akvárium!
A sziámi harcoshal csak egyedül tartható, vagy egy hím-egy nõstény. Az aranyhal nagyra nõ, többed magával bátran tartható, de a te medencéd kicsi lenne neki. Az én álmom sósvízi akvárium színes korallokkal, bohóchallal, csillaggal.

Melyek azok a kígyó vagy sikló fajták, amelyek bogarakkal vagy fagyasztott hallal táplálkoznak?

Legjobb válasz: nyilván a természetben rengeteg fagyasztott halat találnak.. kitalálom: kígyót/siklót akarsz tartani, de az egérrel való etetéstõl undorodsz/sajnálod õket igaz? :)

nyilván a természetben rengeteg fagyasztott halat találnak.. kitalálom: kígyót/siklót akarsz tartani, de az egérrel való etetéstõl undorodsz/sajnálod õket igaz? :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Opheodrys_aestivus A halászsikló halon él, de sok másik színes halakkal táplálkozó vízisikló is van.
A kérdező hozzászólása: igen, kígyót/siklót akarok. ez egyértelmû mivel fagyasztott hal nincs a természeteben, ahogy te is mondtad de a kérdés nem ez volt.
Floridai vízisikló-Nerodia fasciata pictiventris


Melyik az a film amelyikben a tag apja és nagyapja is úgy halt meg hogy elütötték és ő is attól retteg mert azt hiszi hogy vele is az lesz?

Legjobb válasz: Hááát nem biztos, de sztem ez a 23-as szám lesz, azt tudom, hogy abban is ilyen öröklõdõs dolog van, és jim carrey félti a gyerekét, de nemtudom, hogy ez-e az a film, már régen láttam:Sha nem ez az, akkor bocsi.

Hááát nem biztos, de sztem ez a 23-as szám lesz, azt tudom, hogy abban is ilyen öröklõdõs dolog van, és jim carrey félti a gyerekét, de nemtudom, hogy ez-e az a film, már régen láttam:Sha nem ez az, akkor bocsi.
A kérdező hozzászólása: nem horror inkább vígjáték féle

Melyik az a film, amelyikben Julia Roberts tervezi az esküvõjét, de a végén meghal? (vagy lehet a férj jelölt hal meg, már nem tudom. ), de a lényeg, hogy szomorú a vége.

Annyira emlékszem, hogy amikor tervezi azt, hogy milyen színek legyenek, olyasmit mond, hogy habos babos és púder.

Legjobb válasz: Álljon meg a nászmenet (1997): [link]

Álljon meg a nászmenet (1997): [link]
A kérdező hozzászólása: szerintem nem ez az, amire gondolok!
Az age of empires túl kézenfekvõ lenne?
Elsõre az ugrott be, de ha tudsz valami specifikusabbat mondani akkor továbbgondolom.
Theocracy , szóról-szóra illik a leírásodra!
Theocracyba nincs ezüst csak arany és ékkõ (jáde?), de az borzasztó jó játék volt anno. :)
Age of Mythology
Az Age of Empires-re illik a leírásod, nagyon jó játék volt :D
nem volt annyira rossz
A gömbhal, ha jól emlékszem.
Fugu=Gömbhal.
De csak az ikrája. A márna ikrája mérgezõ, fõleg ívási idõszakban, fogyasztása nem ajánlott! A Fugu halat ha rosszul készítik el az akkor mérgezõ. A márnának meg az ikrája az. Nem azért mérgezõ mert rosszul készítik el.
és akár hiszed akár nem, a mi márnánk is. ☺
Fugu.
A ponty, ha a keserûfogát bennehagyod a torkában! Azt mindenképp ki kell vágni.
A fugu sem azért mérgezõ, mert roszul készítik el. Az mindig mérgezõ, de ha jól készítik el, akkor nem mérgezõ. A márnában is ha ikrával csinálják akkor mérgezõ, ha tudod hogy az ikrát ki kel dobni, akkor nem. A fuguban is tudni kell mi a mérgezõ része.
Vagy gondolod, hogy a fugu csak attól lesz mérges, ha a szakács rosszul fõz? Attól a vendég lesz mérges. ☺ A szakács pedig szeppukut követ el. ☻


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!