Találatok a következő kifejezésre: Melyik az hal amelyik (16 db)

Melyek azok a halak amelyeknek nem kell vizmelegitő? Ha nyáron megvoltak/vannak a halaim vizmelegitő nélkül akkor télen is meglesznek?

Legjobb válasz: Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.

Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.
A különbözõ fajták hõmérséklet igényeinek a díszhal.info-n tudsz utána nézni. Ha a kívánt hõmérsékletet el tudod érni télen fûtõ nélkül, akkor nem kell fûtõ.
Ha tudod a lakást télen kb 24 fokra fûteni, úgy nem kell fûtõ a trópusi halaknak sem.
A guppi, kolibrihal, neonhal is tökéletes, egy átlag magyar lakásban nem 10-15 fok van télen, hanem 20-22 körül. Ennyin pedig már sokféle halat lehet tartani. Nekem egyre több bajom van az aranyhaltartással, most is csak szenvednek, télen sem tökéletes nekik, kezdem úgy érezni, hogy nem lakásba való halak, hiába a nagy akvárium és a profi szûrés.
Igazából elég nehéz kiszámítani a párolgás következtében létrejövõ hõelvonás mértékét, de tapasztalataim szerint egy a szobában elhelyezett akvárium sosem fogja 100% felvenni a környezete hõmérsékletét. Amennyiben így lenne akkor feltaláltuk az örökmozgót, vagy valami hasonló szerkezet alapjait. Különben meg egy lakást stabil 24 fokon tartani nehezebb és sokkal drágább mint egy akváriumot 24 fokon tartani. Ne légy sóher, egy fûtõ csak 1800 forint. Villanyszámlád pedig max 200 forintal tolja feljebb.
Na meg a másik. Nem lehetetlen, mások is biztos tartanak halat fûtõ nélkül. Mert stabil gázkazán van, vagy épp a város biztosítja a távhõt, vagy akármilyen spéci gépezet áll rendelkezésre. De téged és a halaid kihúz a sz..ból az az 1800 forint amit sajnáltál fûtõre, mikor hazamész arra hogy a keringetõszivattyú tönkrement, és a kazán csak magába forralta a vizet? Vagy hogy áramszünet volt és a spéci automata kazán áram nélkül maradt? Vagy hogy a távhõ számlatartozás miatt lekapcsolta a lépcsõházat? Én inkább berakom a fûtõt, és kapcsoljon be naponta egyszer vagy kétszer vagy 10 szer, de az élõvilágért amit a szobámban tartok felelõsséggel tartozok.
Nálam meg fûtenek a lámpák, itt sok állat van, meg sok lámpa, és állítom hogy ez megemeli a szoba hõmérsékletét pár fokkal. A szobámba már olyan a klíma mint olaszországban a tengerparton. Nagy a páratartalom és meleg van :) Persze télen szoktam néha fûteni is, de itt jól bentmarad a meleg, fõleg ha nem nyitok ablakot. Lehet hogy a szomszédok is fûtenek, aztán körbe vagyok fûtve.

Melyek azok a kígyó vagy sikló fajták, amelyek bogarakkal vagy fagyasztott hallal táplálkoznak?

Legjobb válasz: nyilván a természetben rengeteg fagyasztott halat találnak.. kitalálom: kígyót/siklót akarsz tartani, de az egérrel való etetéstõl undorodsz/sajnálod õket igaz? :)

nyilván a természetben rengeteg fagyasztott halat találnak.. kitalálom: kígyót/siklót akarsz tartani, de az egérrel való etetéstõl undorodsz/sajnálod õket igaz? :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Opheodrys_aestivus A halászsikló halon él, de sok másik színes halakkal táplálkozó vízisikló is van.
A kérdező hozzászólása: igen, kígyót/siklót akarok. ez egyértelmû mivel fagyasztott hal nincs a természeteben, ahogy te is mondtad de a kérdés nem ez volt.
Floridai vízisikló-Nerodia fasciata pictiventris

Melyik az a film, amelyikben Julia Roberts tervezi az esküvõjét, de a végén meghal? (vagy lehet a férj jelölt hal meg, már nem tudom. ), de a lényeg, hogy szomorú a vége.

Annyira emlékszem, hogy amikor tervezi azt, hogy milyen színek legyenek, olyasmit mond, hogy habos babos és púder.

Legjobb válasz: Álljon meg a nászmenet (1997): [link]

Álljon meg a nászmenet (1997): [link]
A kérdező hozzászólása: szerintem nem ez az, amire gondolok!


Az age of empires túl kézenfekvõ lenne?
Elsõre az ugrott be, de ha tudsz valami specifikusabbat mondani akkor továbbgondolom.
Theocracy , szóról-szóra illik a leírásodra!
Theocracyba nincs ezüst csak arany és ékkõ (jáde?), de az borzasztó jó játék volt anno. :)
Age of Mythology
Az Age of Empires-re illik a leírásod, nagyon jó játék volt :D
nem volt annyira rossz

Melyik az a film, amelyben a szereplők 100 évig élnek, és ha akkor nem halnak meg, a város lakói megölik őket?

Viszont láthatóan nem öregszenek.

Legjobb válasz: nem vagyok biztos benne, hogy erre gondolsz, de ebben van az, hogy a város lakói nem öregszenek http://www.filmkatalogus.hu/Ogre-Az-elatkozott-varos-titka--..

nem vagyok biztos benne, hogy erre gondolsz, de ebben van az, hogy a város lakói nem öregszenek http://www.filmkatalogus.hu/Ogre-Az-elatkozott-varos-titka--..

Melyek azok az országok, amelyekben a legjobb a szociális háló?

Legjobb válasz: Svájc, Norvégia, Svédország.

Svájc, Norvégia, Svédország.
Svédország, már ha egyértelmûen jónak lehet nevezni az ilyen rendszereket. Inkább erõsnek, kiterjedtnek mondanám.
Azert hadd dicsekedjek, Magyaro-on sem olyan rossz. (Összehasonlitva a nyugati, kapitalista allamokkal.)

Melyik az a film amelyikben a tag apja és nagyapja is úgy halt meg hogy elütötték és ő is attól retteg mert azt hiszi hogy vele is az lesz?

Legjobb válasz: Hááát nem biztos, de sztem ez a 23-as szám lesz, azt tudom, hogy abban is ilyen öröklõdõs dolog van, és jim carrey félti a gyerekét, de nemtudom, hogy ez-e az a film, már régen láttam:Sha nem ez az, akkor bocsi.

Hááát nem biztos, de sztem ez a 23-as szám lesz, azt tudom, hogy abban is ilyen öröklõdõs dolog van, és jim carrey félti a gyerekét, de nemtudom, hogy ez-e az a film, már régen láttam:Sha nem ez az, akkor bocsi.
A kérdező hozzászólása: nem horror inkább vígjáték féle

Melyik az a hal amelyik a legkisebb helyen elfér? És mekkora akváriumban?

Tehát melyik az a hal amelyik a legkisebb akváriumba elfér?

Legjobb válasz: hány literes az a legkisebb akvárium ? milyened van ?

hány literes az a legkisebb akvárium ? milyened van ?
A kérdező hozzászólása: nekem semmien nincs, azt kérdezem hogy mekkora kell?
A kérdező hozzászólása: hogy melyik az a hal amelyik kicsi akváriumba elfér? És mekkorába?
neonhal. még szép is, mert világít.
A sziámi harcoshalat (bettát) lehet tartani kisebb helyen, 1-2 literes üvegben, vázában...stb (de meg kell jegyeznem hogy minden élõlény boldogabb ha nagyobb helyen van tartva) Kizárólag csak egy bettát lehet tartani kis helyen, mivel összeverekednek és megölik egymást. A bettáknak nem kell levegõztetõ se, csak sûrûn cseréld vizet. A hímek nagyon mutatósak. A neonhal egyénként társas hal, csapatban él és nem jó egyedül tartani...pláne nem kis helyen... http://www.plantica.com/images/Betta/Betta3.JPG
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Amúgy én is neon halat akartam mert kicsi csak azt mondták hogy annak azért nogyobb hely kell

Melyik az a hal amelyik tartható magányosan vagy csak párban?

Kicsi akváriumot szeretnék 1 max 2 hallal.

Legjobb válasz: Az aranyhalat ajánlom, egyedül is jól érzi magát, de semmiképpen ne gömbakváriumba rakd.

Az aranyhalat ajánlom, egyedül is jól érzi magát, de semmiképpen ne gömbakváriumba rakd.
Tarthatsz pl: Bettát párban is de egyedül is megvan. De szerin tem a társas akvárium sokkal szebb..:-)
Öves díszcsík.Nekem volt, és nagyon szép.
Bettát tarthatsz egyedül, hímet vagy nõstényt, mindkettõ elég látványos. Párba ne rakd õket!!! Csak elég nagy aksiban vannak el békésen, kicsiben a hím szétveri a nõstényt!
A kérdező hozzászólása: köszi
Egy 50 literes akváriumba tehetsz egy pár Bíborsügért. De csak egy párat, és semmilyen más halat ne tegyél hozzá! Tilos más halat hozzátenni! Gyönyörû hal, és jó ivadékgondozók!
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!