Találatok a következő kifejezésre: Melyik az hal (106 db)

Melyek azok a halak amelyeknek nem kell vizmelegitő? Ha nyáron megvoltak/vannak a halaim vizmelegitő nélkül akkor télen is meglesznek?

Legjobb válasz: Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.

Igaziból a te halad az aranyhal.És bármely hideg vizet tûrõ hal. De ennek tudatában remélem minimum 160-180 literes akváriumot veszel. Viszont már 1800 forintért lehet szabályzott fûtõt venni. Nem lehet mindenen spórolni.
A különbözõ fajták hõmérséklet igényeinek a díszhal.info-n tudsz utána nézni. Ha a kívánt hõmérsékletet el tudod érni télen fûtõ nélkül, akkor nem kell fûtõ.
Ha tudod a lakást télen kb 24 fokra fûteni, úgy nem kell fûtõ a trópusi halaknak sem.
A guppi, kolibrihal, neonhal is tökéletes, egy átlag magyar lakásban nem 10-15 fok van télen, hanem 20-22 körül. Ennyin pedig már sokféle halat lehet tartani. Nekem egyre több bajom van az aranyhaltartással, most is csak szenvednek, télen sem tökéletes nekik, kezdem úgy érezni, hogy nem lakásba való halak, hiába a nagy akvárium és a profi szûrés.
Igazából elég nehéz kiszámítani a párolgás következtében létrejövõ hõelvonás mértékét, de tapasztalataim szerint egy a szobában elhelyezett akvárium sosem fogja 100% felvenni a környezete hõmérsékletét. Amennyiben így lenne akkor feltaláltuk az örökmozgót, vagy valami hasonló szerkezet alapjait. Különben meg egy lakást stabil 24 fokon tartani nehezebb és sokkal drágább mint egy akváriumot 24 fokon tartani. Ne légy sóher, egy fûtõ csak 1800 forint. Villanyszámlád pedig max 200 forintal tolja feljebb.
Na meg a másik. Nem lehetetlen, mások is biztos tartanak halat fûtõ nélkül. Mert stabil gázkazán van, vagy épp a város biztosítja a távhõt, vagy akármilyen spéci gépezet áll rendelkezésre. De téged és a halaid kihúz a sz..ból az az 1800 forint amit sajnáltál fûtõre, mikor hazamész arra hogy a keringetõszivattyú tönkrement, és a kazán csak magába forralta a vizet? Vagy hogy áramszünet volt és a spéci automata kazán áram nélkül maradt? Vagy hogy a távhõ számlatartozás miatt lekapcsolta a lépcsõházat? Én inkább berakom a fûtõt, és kapcsoljon be naponta egyszer vagy kétszer vagy 10 szer, de az élõvilágért amit a szobámban tartok felelõsséggel tartozok.
Nálam meg fûtenek a lámpák, itt sok állat van, meg sok lámpa, és állítom hogy ez megemeli a szoba hõmérsékletét pár fokkal. A szobámba már olyan a klíma mint olaszországban a tengerparton. Nagy a páratartalom és meleg van :) Persze télen szoktam néha fûteni is, de itt jól bentmarad a meleg, fõleg ha nem nyitok ablakot. Lehet hogy a szomszédok is fûtenek, aztán körbe vagyok fûtve.

Ti melyik nano halakat javasolnátok együtt tartásra? Melyik 2-3 fajta az ami jól mutat együtt?

Most szeretném berendezni a 126 literes akváriumom. Kizárólag nano halakkal. Nem szeretnék hibázni, hogy olyanokat rakjak össze ami nem passzol egymással, vagy nem mutatnak jól együtt.

Legjobb válasz: Õszintén szólva az én szemem jobban vonzza, ha egyféle nagy csapat van. Nekem nanoból a parázslazac a legmutatósabb. Ha mindenképp tarsítanád, valami kékes fényû hallal, mondjuk Daisy rizshalaival. Igaz, nekem csapatban a normani jön még be, de nehezen beszerezhetõ. Aljzatra meg raknék egy csapat rézfoltost.

Õszintén szólva az én szemem jobban vonzza, ha egyféle nagy csapat van. Nekem nanoból a parázslazac a legmutatósabb. Ha mindenképp tarsítanád, valami kékes fényû hallal, mondjuk Daisy rizshalaival. Igaz, nekem csapatban a normani jön még be, de nehezen beszerezhetõ. Aljzatra meg raknék egy csapat rézfoltost.
Az a legnagyobb kérdés, hogy milyen vizet tervezel az akváriumba? A nano halak jelentõs része lágyvizes, ha ezt biztosítod, akkor hatalmas választék áll a rendelkezésedre. Néhány kivétellel a legtöbb békés hal, így a vízigény az egyetlen kritikus szempont.
A kérdező hozzászólása: Nem kimondott lágyvizes 8-10 Nk- a viz.
Két hím egymás közt balhézik, bár elvileg más halakkal nem foglalkoznak. Nézz utána.
Nem ide akartam, elnéztem, sorry.


Melyek azok a halak amelyek elvannak EGYEDÛLL vagy kevesebben és sok hallal kijönnek?

Minden felszerelés megvan meg nagy is az akvárium szval bátran írjatok. ( 70 centi hosszú és assziszem 60 literes)

Legjobb válasz: Ha csak 1 darab halat akarsz, akkor a betta (sziámi harcoshal), "szolójátékos", meg tudtom szerint az aranyhalakat is magukban szokás tartani, de utóbbim még sosem volt, meg abban sem vagyok biztos hogy 70 liter elég neki.

Ha csak 1 darab halat akarsz, akkor a betta (sziámi harcoshal), "szolójátékos", meg tudtom szerint az aranyhalakat is magukban szokás tartani, de utóbbim még sosem volt, meg abban sem vagyok biztos hogy 70 liter elég neki.
így elsõ olvasásra kezdõnek tûnhetsz és lehet, hogy fiatalnak is! Azért egy 60 L-es akváriumból lehet már csodát varázsolni. Szerintem összesen egy 10-15 db NEM nagyra növõ halból rakhatsz bele. Ilyen pl a molli, xifo, guppi...Vitorlást semmiképpen se rakj bele, mert kb 2 hónap alatt ki fogja nõni és pici lesz neki. Te mondjuk csinálhatsz egy lazacos kis akváriumot is...sokféle lazac van. Aztán ez is gyönyörû tud lenni ha csak neonhalakat raksz bele...nagy a választék! De a legfontosabb, hogy semmibõl se 1 db-ot rakj bele! Jah és a szûrése az jó legyen az akváriumnak. (400L/h-s szûrõtõl felfele elfogadható a szûrése. Jobb ha külsõ szûrõt szerzel be (használtan 10000 Ft-ért kapsz már egyet és akkor szép tiszta vized lesz) Növények mindenképpen élõ növények legyenek (cripto, valisneria, anubias félék)és igénytelenek. Röviden tömören ennyi egy akvárium!
A sziámi harcoshal csak egyedül tartható, vagy egy hím-egy nõstény. Az aranyhal nagyra nõ, többed magával bátran tartható, de a te medencéd kicsi lenne neki. Az én álmom sósvízi akvárium színes korallokkal, bohóchallal, csillaggal.

Milyen hal tartozik a nemes halakhoz és melyik az egyéb halakhoz?

Legjobb válasz: Nemes a ponty, amúr, harcsa, süllõ... csomó minden, keress rá googleba. Ha meg horgászvizsgához kell, akkor ott van a kis könyvecskébe amit adnak hozzá.

Nemes a ponty, amúr, harcsa, süllõ... csomó minden, keress rá googleba. Ha meg horgászvizsgához kell, akkor ott van a kis könyvecskébe amit adnak hozzá.
Nemes hal: ponty, amur, csuka, süllõ, harcsa, márna Egyéb: keszegfélék (az összes), snecik (kishalak), garda.
Nem okoskodni szeretnék, de ha vizsgáztál, akkor tudnod kellene, ha ezután vizsgázol, akkor a felkészüléshez használatos tananyagban benne lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm azért nem tudom mert még nem multam el 14 éves és nekem még nem kell horgászvizsga csak gyerek engedély és hogy mit hozhatok el.

Melyik az a film amiben az egyik csajnak elveszti a telefonját (aszthiszem) és ahogy a telefonkönyvébe vannak a nevek ugy halnak meg azok az emberek (meg azthiszem hogy az egyik ugy hal meg hogy egy vonaton van és ott nekicsapodik a plafonnak )?

melyik az a film amiben az egyik csajnak elveszti a telefonját(aszthiszem) és ahogy a telefonkönyvébe vannak a nevek ugy halnak meg azok az emberek (meg azthiszem hogy az egyik ugy hal meg hogy egy vonaton van és ott nekicsapodik a plafonnak ) ?

Legjobb válasz: One Missed Call - Nem fogadott hívás?

One Missed Call - Nem fogadott hívás?
A kérdező hozzászólása: köszi ezaz :)

Most a Tesco-ban jó áron lehet fagyasztott halat venni. Melyik az ízletesebb, jobb minőségű az Alaszkai tőkehalfilé vagy a Hekkfilé?

Árban majdnem ugyanannyi.Még nem vettem, de megpróbálkoznék ezekkel a tengeri halakkal. Kinek melyik ízlik jobban?( a vietnami Pangasiusról sok rosszat olvastam, az kiesett) Az is érdekelne, hogy készítitek. Én csak rántanám, vagy a sütőben megsütném.Fűszerek: só, bors, esetleg citrom.Ehhez is örülnék ötleteknek.

Legjobb válasz: Én a tõkehalat jobban szeretem. Beleteszem vízbe, sóval, egész borssal, borókabogyóval és egy babérlevéllel. Nem fõzöm, inkább csak felforralom. Utána lefedem - a gõzben tovább fõ - és hagyom levében teljesen kihûlni. Krumplit fõzök héjában, megtisztítom, felvágom és még melegen összekeverem feldarabolt póréhagymával. Ezt is hagyom együtt kihûlni. Mikor már mindkettõ hideg, a krumplis póréhoz hozzádarabolom - inkább csak tördelem a halat. Teszek hozzá feldarabolt csemegeuborkát és leöntöm házi majonézzel. Hatalmas mennyiséget szoktam csinálni, mert az egész család szereti ezt a halsalátát :D

Én a tõkehalat jobban szeretem. Beleteszem vízbe, sóval, egész borssal, borókabogyóval és egy babérlevéllel. Nem fõzöm, inkább csak felforralom. Utána lefedem - a gõzben tovább fõ - és hagyom levében teljesen kihûlni. Krumplit fõzök héjában, megtisztítom, felvágom és még melegen összekeverem feldarabolt póréhagymával. Ezt is hagyom együtt kihûlni. Mikor már mindkettõ hideg, a krumplis póréhoz hozzádarabolom - inkább csak tördelem a halat. Teszek hozzá feldarabolt csemegeuborkát és leöntöm házi majonézzel. Hatalmas mennyiséget szoktam csinálni, mert az egész család szereti ezt a halsalátát :D
A hekkfilé jó!Mi márpróbáltuk, tescobol (is). Felenged, átnézed, ha kell, pucolod, félbevágod a nagyobbakat, kirántod.:)
Én filébõl tejszínes halat meg lecsós halat szoktam csinálni. Tejszínes: vajban foghagymát pirítok, ebben a sózott-borsozott hal mindkét oldalát megsütöm.Ha megsült mind két oldala (kifehéredett) nyakon öntöm tejszínnel, fûszerezem kakukk fûvel, rozmaringgal és még egy csipett borssal, és sütõben addig sütöm, míg a tejszín jól besûrüsödik. Lecsos: A lecsohóz mindent kb 1cm.-es kockára vágok, és rendes mód lecsót készítek.A halat a fent leírtak szerint elõ sütöm, majd minden szeletre lecsót halmozok és egybe sütöm. Mind a kettõ nagyon finom. :) Én amúgy a hekket jobban szeretem, de sokszor veszek panganiust és nekem azzal sincs bajom.
Atõkehalfilé is jó és a hekk is... A tõkehalfilét be szoktam pácolni. olaj, chilli pehely , fokhagyma citromlé , elegyébe és serpenyõben kevés olajon kisütöm. Vagy alufolibá csomagolom, és teszek mellé zöldségeket + 2dl fehérbort öntök a tasakokba , nagyon jól lekell zárni, hogy párolodni tudjon kb 30 perc alatt kész.. A hekket pedig csak paprikás lisztbe forgatom, és bõ forró olajban kisütöm..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm! Kezdõ vagyok, örülök a recepteknek, ötleteknek. A Pangasiust emlegetõ válaszolónak küldöm a linket, ha elolvassa, utána biztos nem fog venni. Másoknak is ajánlom, nagyon tanulságos! http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedele..
Hekkfilé nekünk nagyon ízlett, még fagyottan lemostam, jól besóztam mindkét oldalát és tejbe tettem, pár óra tejben való áztatás után lecsöpögtettem, szórtam rá kis pirospaprikát és õrölt borsot (de enélkül is jó) és bepaníroztam, majonézes burgonyával ettük.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Melyik az az ország ahol a gazdaság felfelé halad?

Nem az, ahol minden ilyen koszos a csak a problémák vannak, szeretnék pozitív híreket is hallani. Anglia/Spanyolország/Németország vagy valami más?

Legjobb válasz: Németország már kijött a válságból, és már a válság elõtti szinten van a gazdaság, mert OTT VAN GAZDASÁG. Csehország is jó úton halad, Észtország (ha jól emlékszem) felminõsítést kapott. Európa egésze viszont stagnál. Persze nem mindegy, hogy olyan szinten stagnál valami mint a német, vagy olyan szinten, mint a magyar.

Németország már kijött a válságból, és már a válság elõtti szinten van a gazdaság, mert OTT VAN GAZDASÁG. Csehország is jó úton halad, Észtország (ha jól emlékszem) felminõsítést kapott. Európa egésze viszont stagnál. Persze nem mindegy, hogy olyan szinten stagnál valami mint a német, vagy olyan szinten, mint a magyar.
Kína
Nem halad felfelé, maximum növekedik.
Svájc
"Melyik az az ország ahol a gazdaság felfelé halad?" Ha azt érted ezen, hogy melyik országban növekszik a gazdaság, errõl csak 2010-es adat van: 2010-ben 215 országból és területbõl 187-ben növekedett a gazdaság, köztük Magyarországon is (1, 2%-ot). A leggyorsabb növekedésû országok 2010-ben Katar, Paraguay, Szingapúr, Taiwan, India, Kína, Türkmenisztán, Srí Lanka, Kongói DK, Zimbabwe, Peru stb. Alacsony bázisról persze nem nehéz sok %-ot nõni. "Anglia/Spanyolország/Németország" Spanyolország egyike annak a kevés országnak, ahol tavaly csökkent a GDP (bár csak 0, 1%-kal), Németország gazdasága jól teljesített (3, 5% növekedés tavaly, idén sajnos leállóban van), az UK 1, 3%-os növekedést könyvelt el.
rejehw b+ te minden kérdezõbe belekötsz?
inkabb fellendul! nem?
Ha szõrszálhasogató akarok lenni, akkor nem "növekedik", hanem "bõvül"...
A kérdező hozzászólása: bocsánat hogy nem találtam meg rá a tökéletes szót.
a spanyolok meg stagnalnak, semmi elorehaladas! sajna!
A kérdező hozzászólása: köszönöm... nem túl bíztató tény, hogy az egész világ szinte válságban van.
Kína is érdekes eset, mert ugyan gazdaságilag fejlõdõ tendenciát mutat, viszont ez csak a külcsín. Rengeteg olyan városa és falva van, ahol az emberek tengõdnek.
http://www.mfor.hu/ Érdemes ezt az oldal olvasgatni.
Hát Svájc pont nem. Sajnos most nincs olyan ország, ahol jelentõsen javulna a gazdaság. Stabilnak mondható pár ország, de Európa konkrétan szarban van.
Németország már javuló tendenciát mutat, Európa leggyorsabban növekvõ gazdasága (és nem mellesleg legnagyobbja is).

Melyek azok a kígyó vagy sikló fajták, amelyek bogarakkal vagy fagyasztott hallal táplálkoznak?

Legjobb válasz: nyilván a természetben rengeteg fagyasztott halat találnak.. kitalálom: kígyót/siklót akarsz tartani, de az egérrel való etetéstõl undorodsz/sajnálod õket igaz? :)

nyilván a természetben rengeteg fagyasztott halat találnak.. kitalálom: kígyót/siklót akarsz tartani, de az egérrel való etetéstõl undorodsz/sajnálod õket igaz? :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Opheodrys_aestivus A halászsikló halon él, de sok másik színes halakkal táplálkozó vízisikló is van.
A kérdező hozzászólása: igen, kígyót/siklót akarok. ez egyértelmû mivel fagyasztott hal nincs a természeteben, ahogy te is mondtad de a kérdés nem ez volt.
Floridai vízisikló-Nerodia fasciata pictiventris

Melyik az a vallás, amikor olyan kék halat tesznek az autóra?

Legjobb válasz: A hal a kereszténység jelképe, mégpedig a korai keresztényeké. Olyan keresztény felekezetekhez tartozók (pünkösdi, szabad keresztény stb) gyülekezetek használják, akik a korai egyház elvei szerint kívánnak élni. Kint Angliában, Írországban, Izraelben sok keresztény felekezet használja, nálunk már kevesebb.

A hal a kereszténység jelképe, mégpedig a korai keresztényeké. Olyan keresztény felekezetekhez tartozók (pünkösdi, szabad keresztény stb) gyülekezetek használják, akik a korai egyház elvei szerint kívánnak élni. Kint Angliában, Írországban, Izraelben sok keresztény felekezet használja, nálunk már kevesebb.
reformatusok is hasznalajak ezt a szimbolumot
Sziasztok! Gyakorlatilag minden keresztény felekezet használja a halat mint jelképet, ahogy az elsõ hozzászóló is leírta ez egy õskeresztény jelkép. Az, hogy kék a színes semmit nem jelent, lehet bármilyen színû. A hal egyébként a keresztény szimbolikában magát Jézus Krisztust jeleképezi, ami egy ógörög nyelvû szójáték következménye. Ugyanis a Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó szavak görög kezdõbetûinek összeolvasása (ιχθυς) görögül "halat" jelent. Üdv. Péter
A hit gyülekezetisek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!