Találatok a következő kifejezésre: Melyik az hét amikor (30 db)

Ha bizonyosségot nyer a terhesség kb 3.5 hét után, akkor annak mik a teendői? A terhesség elején melyek azok a dologok, amiket ilyenkor csinálhat egy nő, ha nem dolgozik még (általánosságba kérdezem)? Kb az 5-6 hónapban kezd már látszani a poci?

Tegyük fel, hogy én, mint 1 maximum 1.5 hónapos terhes miket csinálhatok otthon a könyebb házimunkák mellett, tehát a túlzott terhelés kizárva!

Legjobb válasz: Ha nincs semmi gond akkor mindent csinálhatsz amit eddig. Emelést ne!!! Én pl. veszélyeztetett vagyok, és ennek ellenére fokozatosan miután "letelt" a veszélyes zóna (12 hét) apránként elkezdtem mindent csinálni( ez alatt a házimunkákat értem). Mosok, vasalok, fõzök, porszívózok.. mindent. Sõt még a boltba is lemegyek, de max 1 kilónyi árut hozok. A biciklizést felejtsd el, ha lehet, én valahol olvastam, hogy az elsõ 3 hónapban nem tanácsos. A pocaknövés egyénileg változó. Nekem a 14-15ik hét környékén kezdett nõni. Van aki azt mondja hogy nagy a pocim, van aki kicsinek találja, nyílván mindenki a magáéhopz méri. Sok erõt! 23 hetes kismama

Ha nincs semmi gond akkor mindent csinálhatsz amit eddig. Emelést ne!!! Én pl. veszélyeztetett vagyok, és ennek ellenére fokozatosan miután "letelt" a veszélyes zóna (12 hét) apránként elkezdtem mindent csinálni( ez alatt a házimunkákat értem). Mosok, vasalok, fõzök, porszívózok.. mindent. Sõt még a boltba is lemegyek, de max 1 kilónyi árut hozok. A biciklizést felejtsd el, ha lehet, én valahol olvastam, hogy az elsõ 3 hónapban nem tanácsos. A pocaknövés egyénileg változó. Nekem a 14-15ik hét környékén kezdett nõni. Van aki azt mondja hogy nagy a pocim, van aki kicsinek találja, nyílván mindenki a magáéhopz méri. Sok erõt! 23 hetes kismama
Ultrahang vagy terhesteszt mi mutatta ki? És miért gyanakodtál, mi volt furcsa? Én most nem tom mi van de lehet baba furi volt az utolsó mensim!! Írj nekem kérlek ide kommentbe!!! Elõre is köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: Igazából én arra voltam most kíváncsi, hogy ha hirtelen bebizonyosodna a terhsességem akár teszt akár ulrtahang alapján, én mint leendõ anyuka mit csinálhatok az elsõ hónapokban és mi az mait egyáltalán nem csinálhatok?

Melyik az a diéta amivel 3 hét alatt 9 kg-ot lehet fogyni?

Itt kb 1 hete volt egy olyan kérdés, hogy le szeretne fogyni 3hét alatt 10 kg-ot, és arra irta valki h van egy olyan diéta amivel 3 hét alatt 9kg, és engem az a diéta érdekelne, mer sehogysem találom meg az interneten, ha valaki leirná megköszönném.

Legjobb válasz: Helló ! Az elõzõ kérdésnél, van aki felajánlotta a diétát, kérd el a kérdésfeltevõtõl privát levélbe. Azért egy ilyen diétánál van pár dolog ami befolyásolni fog ! Nem mindegy hogy az a 9 kiló a súlyod hány százaléka,( egy 110kilós lazábban ledob 9 kilót mint ha mondjuk 63-ról 54-re lefogynál! ). Vedd figyelembe, hogy milyen a fizikai állapotod, a hirtelen diétával az emésztésed tönkreteheted.Nagy hévvel ne kezdj el sportolni se, mert csak az izületeidet vágod haza (fõleg ha nagy a súlyod). Egyébként a heti egy kilós fogyásnál több az már sok!Ha nem akarod, hogy lötyögjön a megmaradt bõr, akkor inkább lassan fogyasz. Az elsõ pár kiló leadása egyébként könnyû, mivel egy diétánál, a visszatartott víz , a gyomor és béltartalom csökken --persze ez adandó alkalommal visszatöltödik. Ezek általánosságok, de ne hagyd figyelmen kívül!Zs

Helló ! Az elõzõ kérdésnél, van aki felajánlotta a diétát, kérd el a kérdésfeltevõtõl privát levélbe. Azért egy ilyen diétánál van pár dolog ami befolyásolni fog ! Nem mindegy hogy az a 9 kiló a súlyod hány százaléka, ( egy 110kilós lazábban ledob 9 kilót mint ha mondjuk 63-ról 54-re lefogynál! ). Vedd figyelembe, hogy milyen a fizikai állapotod, a hirtelen diétával az emésztésed tönkreteheted.Nagy hévvel ne kezdj el sportolni se, mert csak az izületeidet vágod haza (fõleg ha nagy a súlyod). Egyébként a heti egy kilós fogyásnál több az már sok!Ha nem akarod, hogy lötyögjön a megmaradt bõr, akkor inkább lassan fogyasz. Az elsõ pár kiló leadása egyébként könnyû, mivel egy diétánál, a visszatartott víz , a gyomor és béltartalom csökken --persze ez adandó alkalommal visszatöltödik. Ezek általánosságok, de ne hagyd figyelmen kívül!Zs
Az elsõ válasszoló hülyeséget irt!Bocsi de miért kéne fél év 9 kiló fogyáshoz??? hagyjuk már!Ma már minden fogyókúrába le van írva hogy az egészséges HETI -0, 5 max 1 kg!Nah már most simán le lehet dobni 9 kilót 9 hét alatt...Csak akarni kell!Kevesebb étkezés, sok zöldség és gyümölcs és este 6 után már semmi!!!
http://www.vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap1.htm ezt csináld meg, teljesen jó... nekem bejött. Mindegyik hús helyett csirkemellet ettem, és lefogytam 13 nap alatt a 9 kg-ot. Ki lehet bírni! A zellert leveskockával fõzd meg.
Keresd meg itt azt a kerdest, mert megvan! Ott van a valasz is.
Szerintem ilyen diéta nincs. 9 kiló fogyáshoz kb. fél év kell.
Szia, egészségtelen, ha 3 hét alatt szeretnéd ezt a 9 kg-t ledobni. Én 2 hét alatt dobtam le 5 kg-t, de nem diétával, hanem gondjaim vannak, egy biztos, hogy az eféle súlyvesztés rossz.
Az a jojo dieta lattam a life networkon a celebek ezt hasznaljak igy keressetek ra jojo vagy yoyo diet
37. hétig
A 28. héttõl életképes a baba, de a 36. hét után nem számít koraszülöttnek, illetve 2500 gr felett. De az, hogy maradandó károsodása lesz -e, nem ettõl függ. Akár a 28 hétre született baba is lehet tökéletesen egészséges, jól megtermett felnõtt, és lehet az idõre született is egy gyenge, lassú felnõtt... ne gondolj koraszülésre, pozitív hozzáállás:-)
Szia! Barátnõmnek 34. héten kellett császár, a baba egészséges, 1 1/2 éves nagyfiú. 1800 grammal és 44 cm-vel. Az én fiam 36 hét 4 napra született 2750 grammal, 53 cm-vel, õ is rendben van.
A kérdező hozzászólása: A hozzaallassal nincs gond, csak erdekelt a tema, mert mindenhol mast olvastam! 26 hetesek vagyunk! Koszonom a valaszokat!
szia, tegnap néztem utána, mert sajna nálam koraszülés veszély van. A 28. hét elõtt nagyon kicsi az esély egy egészséges babára, (bár van ellenpéldám), a 28-32.hét között kisebb nagyobb komplikációk, szövõdmények léphetnek fel, a 32-35.hét között született babák 95%-a egészséges, a 36.héttõl pedig gyakorlatilag mindegy mikor születik. Attól is függ miért jön elõbb a baba, fertõzés miatt, vagy mint nálam, hogy a buta mami megerõlteti magát.:( Bár szerencsére még bent van manóka, és már a 32.hetet vészeljük át:)


Melyik az a fogyókúra/diéta amivel 1 hét alatt a legtöbbet tudok fogyni? És min. Mennyit?

Írnátok nekem ilyet, sürgős lenne?! Meg kicsit lazább gyakorlatokat is mondhattok (azért lazát mert egészségügyi okokból nem bírok sokat). A cinikus, gúnyos kommenteket mellőzzük, köszönöm!:)

Legjobb válasz: hány kilót akarsz leadni egy hét alatt?

hány kilót akarsz leadni egy hét alatt?
Miért mindenki egy hét alatt akar lefogyni? Egyébként egy hét alatt 0, 5-1 kg az egészséges fogyás..ha nagy a felesleg, akkor max 2-3 kg, annál többet ne fogyj semmiképp, de nem tudom, hogy mennyit akarsz.
most minek mondtad el neki mennyit fogyhat 1hét alatt-.- kíváncsi voltam mennyit ír le mert van olyan hülye, hogy azt írta volna 15kg-t szeretne leadni 1hét alatt...na akkor kegyetlenül beoltottam volna..., hogy tanuljon az estbõl és legközelebb ne 1héttel elõtte kapjon észhez...
A kérdező hozzászólása: semmiképpen sem 15 kg írtam volna..olyan 4, max 5-re gondoltam kedves utolsó, írtam hogy cinikus, gúnyos kommentek kíméljenek..senki sem kíváncsi rád ha nem tudsz értelmeset mondani;) fogyni pedig csak azért szeretnék mert a barátom egy hét múlva hazajön és felszedtem pár kilót (3-4et)..
akkor sem fogsz tudni lefogyni 3-4 kg-t értsd már meg... 1hét alatt max 2kilot tudsz fogyni úgy, hogy nem szédülsz és nem csúszol össze... 1hét alatt 100max 200kcal kalóriát vihetsz csak be(kb 2dl tejeskávé vagy 2dl tea vagy egy bögrés leves vagy 3max 4-alma egy nap) hogy 3kg-tól tudj megszabadulni de ha haza jön a barátod gondolom el mentek vacsizni/ebédelni tök mind1 kajálnod kell akkor mit fogsz mondani bocs nem vagyok éhes csak mert ha enni fogsz még ha kis adagot is egybõl felpuffadsz és értelme nem lesz a koplalásnak 2hét alatt simán meg lenne az a 3-4 kiló úgy, hogy fel sem tûnne hogy diétáztál... de így csak védd a kis lelkedet és egyél egy kis nasit...szevasz...
1 hét, max. 2 kiló!!!!!

Szerintetek melyik az a terhességi hét, amikor már fel lehet lélegeznie egy kicsit?

Tudom, hogy egy kismama csak akkor nyugszik meg, amikor a szülés után a kezébe adják a kisbabáját. De szerintetek melyik hétt?l lehet már egy kicsit megnyugodni, hogy nagy valószín?séggel rendben világra fog jönni a pici?

Legjobb válasz: Én a 35. után tettem, bár ismerek 32-33. héten született gyerekeket, akiknek kutya bajuk sincs.

Én a 35. után tettem, bár ismerek 32-33. héten született gyerekeket, akiknek kutya bajuk sincs.
Akkor meg azért fogsz aggódni, ha keveset mocorog :D
Elsõ megnyugvás a 12. hét után, aztán a 18. heti genetika után, hogy teljesen egészséges. Akkor kezdett el mocorogni is. Most a 24. hetet várom, mert ezután már (orvosi segítséggel, inkubátorban) van esélye. Félek a koraszüléstõl, anyukám mind a hármónkat korábban szülte. A bátyámat alig 27-28 hetesen.
37. után, addig teljes para :)
én sem aggódtam túl sokat, de a koraszüléstõl azért féltem. úgyhogy a 33. hét után már fellélegeztem. ezután született babáknak már nagyon jó esélyeik vannak, a tüdejük is jól fejlett, nem is biztos, hogy szükségük van tüdõérlelõre, ha ekkor születnek.
Szia! A dokim a 18. héten, amikor kijöttem a genetikai uh-ról, és minden rendben volt, azt mondta, na most már megnyugodhatok, és menjünk el egyet nyaralni. :-) Üdv, 1 éves kisfiú anyukája
Én többször is fellélegeztem. elõször amikor betöltöttem a 27 hetet, mert a sógornõm ezen a héten szült és egészséges a babája. Aztán a 32 héten, mert ha megszületne már nagyon jó esélyekkel indulna. Aztán a 36 héten, mert ekkor már a legnagyobb valószínûséggel semmi gond nem lenne. Igazán akkor nyugodtam meg amikor végre beindították a szülést, és megszülettek a picikéim. A fiam a 41 hét utolsó napján, a lányom a 37+6 napon.
Én csak a 37. héten nyugodtam meg, bár túl stresszes sosem voltam. De mikor már azt mondják, hogy bármikor jöhet a baba úgy, hogy biztos nem lesz semmi baja. Na, én akkor lélegeztem fel igazán :)
28 héten született babák 80-90%-át már meg tudják menteni. Talán onnantól... de még az a maradék 10-20% azért sok :(
Én a 12.hetet vártam nagyon, aztán rájöttem, hogy utánna is van bõven aggódni való.Még most is csak 15 hetes vagyok, most éppen az afp-re készülök, és amiatt aggódok.Szerintem teljesen nyugodt csak a 36.héttõl leszek.
A kérdező hozzászólása: Én 16 hetes vagyok. 7-8 hetesen én is azt hittem, hogy na majd a 12. hét után megnyugszom. Dehát nem sikerült igazán. Még most is aggódok, és amikor csak lehet megyek ultrahangra, hogy lássam, minden ok vele. Ha már intenzíven fog mocorogni, akkor biztosan más lesz majd. Legalábbis remélem. :)
Én eddig sem voltam különösebben aggodalmaskodó, de az AFP utáni uh-n amikor mondta a doki, hogy szerinte egészséges kislány, az nagyon jó volt. Az a 19-20. hét körül van. Ráadásul akkor már érezni is, ahogy mozog a pici, az a legtöbb kismamának megynugtató.
pont ezt akartam írni én is mint elõzõ :) jó babavárást :) és azért lazíts is :)

Melyik az a hét amikor meg szokták mondani, hogy milyen nemű a baba?

Legjobb válasz: általában a 16-20.hét között ha mész már megtudják mondani ha nem takarja magát:) nekem a 18.genetikai UH-on mondták már hogy kisfiú:) boldog babavárást!

általában a 16-20.hét között ha mész már megtudják mondani ha nem takarja magát:) nekem a 18.genetikai UH-on mondták már hogy kisfiú:) boldog babavárást!
van, akinek a 14. heten mar megmondtak. nekem a 19. heten mutatta meg a kukijat, a 16.on még takargatta. általában a 20. hetig kiderul.
Nekem a 16-ik héten megmutatta magát 4D-n.
Nekem a 15. héten 2D-s uh-n csak tippelt az orvos, erõs gyanúja volt a fiúra, de nem merte kijelenteni, pedig a baba mutatta magát szépen. A 20. héten már határozottan mondta, hogy fiú és azóta is fiúnak néz ki (most vagyok 38 hetes).
Nekem a 16.héten mondta, hogy valoszinü kislány.Ezt a 20.héten megerõsitette.
Nekem a 18. heti genetikain mondta a doki hogy 90% hogy lány. Ezt a 24. héten megerõsítette.
nekem a 16 héten mondták hogy kislány, azota is az 28heteske
Nekünk a 18.heti UH-n mondták, hogy fiú lesz, aztán a 24.-en, hogy lány. Fiú lett.

Legkésőbb mikor derülhet fény arra, ha ikreket várok? Melyik az az átlag legkésőbbi terhességi hét, amikor kimutatják?

Legjobb válasz: úgy tudom a 12. hétig tutira kiderül - az ultrahangon látszik biztosan!

úgy tudom a 12. hétig tutira kiderül - az ultrahangon látszik biztosan!
Szia!Én is ikreket vártam, májusban szültem. A második ultrahangon biztos, hogy látszanak.Ez attol is függ hány hetesen voltál elõszõr uh-n.Nekem 8 hetesen már megmondták, hogy ikrek.De csatlakozom az elõttem lévõhöz.A 12 héten legkésõbb , de ez már nagyon a határ. Mibõl gondolod, hogy ikreid lesznek?
A 12. héten mondják meg ha ikrekrõl van szó, mert elõtte még sok esetben az egyik magzat felszívódhat, de a 12 hetes uh-n tutira megmondják..
Elviekben amint van szívhang, érzékelnie kell a dokinak, hogy 1 vagy 2 szívhangot hall-e. Ennek ellenére hallottam olyan esetrõl, hogy a 20-onvalahány héten derült ki, 2 baba van a pocakban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A 12. UH már rég túl vagyok, a 18.-on is, csak reménykedtem, hogy még van lehetõség, hogy kiderüljön. 20 hetes vagyok.

Melyik az a hét amikor ha netalántán megindul a szülés a babának nagy esélye van az életben maradsáshoz?

22 hetes kismama.

Legjobb válasz: Hát 29 -tõl már van esély, de az tuti, hogy lélegeztetni kell és inkubátor, intenzív osztály, mert a tüdõ még nincs kész ilyenkor! A 29.héttõl fokozatosan nõnek az esélyek

Hát 29 -tõl már van esély, de az tuti, hogy lélegeztetni kell és inkubátor, intenzív osztály, mert a tüdõ még nincs kész ilyenkor! A 29.héttõl fokozatosan nõnek az esélyek
remélem nincs semmi ilyesmire utaló jeled... Mert, ha nincs akkor ne foglalkozz ilyenekkel, egészséges lesz a baba és idõre születik...
Én úgy tudom már a 26. héttõl életben maradhat ha megfelelõ ellátást kap, intenzív, lélegeztetõ meg tüdõ és egyéb szerv érlelõ gyógyszerek.Sajnos az ismeretségi körömben volt egy 24.hetes magzat elvesztés innen tudom mindezt.Nekik is csak 2 hetet kellett volna kibírni a picinek de sajnos nem így történt.
Én Angliában élek, itt hivatalosan a 24 hetes és attól nagyobb babához fûznek túlélési esélyeket, legalábbis az összes tájékoztató könyvben ez van, amit kaptam és a védõnõ is azt mondta, hogy a 24 hetes babát többségét itt már meg tudják menteni. (Igaz, nem tudom hogy, mert a terhesgondozás a béka segge alatt van.) Otthon a dokim 28 hetet mondott.
Egy ismerõsöm 28 hetesen szült meg, egy hétig tudták életben tartani a babát, sajnos egy hét után az angyalok közé szállt. Úgyhogy sztem babafüggõ.
Én is 28-ról hallottam, de az elõttem szóló megcáfolta. Jaj de borzasztó :(

Az utolsó mensim szerint 13 hetes vagyok! Az ultrah amikor voltunk baba mérete 3, 7cm volt! Akkor melyik hétnek felel meg a baba mérete?

Az interneten is néztem de mindenhol mást ir!

Legjobb válasz: Nem mondta a doki? Saját "méreteimbõl" kiindulva, még nem vagy 13. hetes, mert picike a baba. Tájékozódásképpen a 12. heti uh-on a baba 60mm körül van, a 16 hetesen pedig 100mm.

Nem mondta a doki? Saját "méreteimbõl" kiindulva, még nem vagy 13. hetes, mert picike a baba. Tájékozódásképpen a 12. heti uh-on a baba 60mm körül van, a 16 hetesen pedig 100mm.
Szia ha ez segit én is 13 hetes vagyok és 11 hetesen voltam ultrahangon akkor volt a baba 5.5 cm remélem segitettem szia
Szia!Amikor én 13 hetes voltam, a baba ülõmagassága:6, 34cm+ a baba lába.A gép ki is hozta h 13 hetes a baba.Nem tudom segitettem-e.Remélem.16 hetes kismami
A méretek nagyon változóak lehetnek. Az utolsó mensid elsõ napja a 0. hét, a rá következõ az 1.hét, stb. Így is 13 hetesnek számítasz? A papírodra nem írták rá, hány hetes terhes vagy?
Nem tudom, én 10 hetes 1 naposan voltam UH-on és nekem 3, 84 cm volt :)
Amikor 13hetes2napos voltam akkor volt babóka 68mm.üdv 26hetes kismama
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt megtudod nézni a méreteket 13hetesen ált. 68mm 10.hét 2nap a 37mm. de ezek általános adatok. boldog babavárást

Horvátországba utazom 1 hétre, ( még soha nem voltam tengerparton ) melyek azok a dolgok amit mindenféleképpen vigyek magammal?

Legjobb válasz: naptej, napozás utánni krém, napernyö, bikini, könnyü nyári ruhák, mindenböl rövid,´(max egy hosszu puli és nadrág) papucs, vizbemenös szandi(horvátoknál sok a tengeri sün) matrac, egyszerü búvár szemüveg.(nem kell drága de nagyon jó az áttetszö víz alatt uszkálni) a horvát tengerpart mivel kavicsos sziklás ezért nagyon áttetszö a vize. (nincs ami fel kavarodjon) és látni a halakat ahogy uszkálnak. nagyon tüz a nap szinte forróság van. ha nem vagy túl barna akkor egy igen magas faktoru krémet is vigyél. valami fejfedö.

naptej, napozás utánni krém, napernyö, bikini, könnyü nyári ruhák, mindenböl rövid, ´(max egy hosszu puli és nadrág) papucs, vizbemenös szandi(horvátoknál sok a tengeri sün) matrac, egyszerü búvár szemüveg.(nem kell drága de nagyon jó az áttetszö víz alatt uszkálni) a horvát tengerpart mivel kavicsos sziklás ezért nagyon áttetszö a vize. (nincs ami fel kavarodjon) és látni a halakat ahogy uszkálnak. nagyon tüz a nap szinte forróság van. ha nem vagy túl barna akkor egy igen magas faktoru krémet is vigyél. valami fejfedö.
Hát olyan dolgokat amiket általában uszodába is viszel. naptej, napozógyékény, ... De szerintem a legfontosabb dolog a "tengerjáró cipõ". Ez azért jó, mert ha ebbe mész bele a vízbe akkor nyugodtan lépkedhetsz , nem fogják a kövek vagy a tengerisünök megszúrni a lábadat. Ilyen cipõt itthon is lehet kapni, de ahol eddig én voltam ott minden strandon vagy bazárban lehetett ilyen cipõt kapni . Ezen az oldalon látsz pár fajtát: http://www.mallory.hu/[email protected]@[email protected]@[email protected]@746.. Remélem tudtam segíteni. Jó nyaralást!
Ha barangolós típus vagy, akkor mindenképp szerezz be egy utikönyvet, amiben le vannak írva a nevezetességek, érdekességek, és van benne térkép is. Pl utikönyv nélkül sose tudtam volna meg, hogy pl. Dvigrádban van egy várrom, ahol a legenda szerint kincset ástak el:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!