Találatok a következő kifejezésre: Melyik az gyógyszer amit (20 db)

Mtöl változhat meg a ciklus hosszam? 28-ról most már 35-37 napra tolodott! Babát szeretnénk. igy a tuti napomat sem tudom belöni! Melyik aza gyogyszer ami segit teherbe esni?

Legjobb válasz: na pon olyan mint nekem .nekem is mindig pontos volt.De miota babát akarunk azota tolodott 36-40napra. én a norcolutot ajánlom nekem bejött. de addig mig szeded nemlehet probálkozni a babával. más kérdés?

na pon olyan mint nekem .nekem is mindig pontos volt.De miota babát akarunk azota tolodott 36-40napra. én a norcolutot ajánlom nekem bejött. de addig mig szeded nemlehet probálkozni a babával. más kérdés?
A kérdező hozzászólása: micsoda szedjek fogamzásgátlot?mégis meddig?Köszike.
Szia.Nekem az elsõ tabimentes hónap után 35 napra jött meg, a második után 45 napra.Már kezdtem berezelni.Rámentem a http://www.ciklus.hu -ra, ott beírtam az utolsó normális mensi idõszakait(de leírja, mit, mit hogyan kell).Kiadott 1 körübelüli pár napot, én ráhagytam elõtte is és utánna is egy pár napot, azon kívül ahogy õ "javasolta".Minden nap v. másnap ahogy éreztük, szeretkeztünk.Elsõre sikerült, pedig már a gyógyszertárban megrendeltem az ovu mikroszkópot, de már nem volt rá szükség, közben kiderült , hogy babás vagyok.Most már 14 hetes vagyok :-)Drukkolok, sok szerencsét.Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: jaj de jo köszike.

Melyek azok a gyogyszerek amiket szabad szedni terhesseg elso trimesztereben?

Pl. fejfajas,izuleti fajdalom,hules,szoval ilyen konnyebb bajokra,fogfajas,szekrekedes.

Legjobb válasz: Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)

Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)
Utolso vagyok: kifelejtettem a homeopatiás bogyokat , azok használhatok (megfázásra Oscillococcinum, Homeovox, Homeogene). Puffadásra nyugodtan szedheto az Espumisan, székrekedésre glicerines kup és sok-sok rostos gyumi...
A legjobb ha az elsõ trimeszterben nem veszünk be gyógyszert , semmilyet.Csak mérlegeléskor ha úgy érezzük tényleg nem bírjuk tovább, de akkor is a gyógyszertárban a gyógyszerésztõl homeopáiás gyógyszert kell kérni!
Algopyrin és származékai, Panadol, Panadol extra. Lidocain, és a homeopátiás bogyók.

Melyik az az azonos kémiai részecskékből felépülő összetett anyag, amit a gyógyszerek gyártására esetenként a háztartásban is használunk?

Legjobb válasz: Azonos kémiai részecskékbõl felépülõ anyag: Bármelyik tiszta, szennyezésmentes vegyület. Gyógyszerek gyártására és esetenként a háztartásban is használunk: Gyakorlatilag minden egyes háztartásban használt anyag valamilyen gyógyszer alapanyaga is: Cukor, citromsav, laktóz, fruktóz, keményítõ.

Azonos kémiai részecskékbõl felépülõ anyag: Bármelyik tiszta, szennyezésmentes vegyület. Gyógyszerek gyártására és esetenként a háztartásban is használunk: Gyakorlatilag minden egyes háztartásban használt anyag valamilyen gyógyszer alapanyaga is: Cukor, citromsav, laktóz, fruktóz, keményítõ.

Anyukák! Szerintetek melyek azok a gyógyszerek amiknek feltétlen lennie kell otthon egy kisgyermekes családban?

értem ezalatt (égésre,megfázásra,köhögésre...)

Legjobb válasz: Hát lázcsillapító kúp és szirup,más nem hiszem,hogy annyira fontos.Egy részrõl nem biztos,hogy fog köhögni és akkor feleslegesen lejár a szavatossága a gyógyszernek,más részrõl lehet a doktor mást írna fel,mert épp nem az a jó arra a köhögésre.Égni meg nem ég meg egy gyerek elvileg,hisz nem engedi a szülõ olyan helyre :) Orrcsepp a jó még talán,sok gyerek náthás szokott lenni.Az eláll és a felnõttnek is jó.

Hát lázcsillapító kúp és szirup, más nem hiszem, hogy annyira fontos.Egy részrõl nem biztos, hogy fog köhögni és akkor feleslegesen lejár a szavatossága a gyógyszernek, más részrõl lehet a doktor mást írna fel, mert épp nem az a jó arra a köhögésre.Égni meg nem ég meg egy gyerek elvileg, hisz nem engedi a szülõ olyan helyre :) Orrcsepp a jó még talán, sok gyerek náthás szokott lenni.Az eláll és a felnõttnek is jó.
Cebion, Fenistil csepp, Kalcium, D-vitamin (receptre)orvos által felírt lázcsillapító kúp (késõbb Nurofen-Panadol szuszpenzió), lázmérõ, gyógyszertári alkohol, Betadin, Sinupret. Nálunk legalábbis ezek vannak.
Nálunk Calcimusc van és lázcsillapító. Smecta por azért van, mert volt egyszer hasmenése és megmaradt, az jó felnõtteknek is. Hidrogénperoxid is van, de még nem kellett szerencsére. Ha beteg úgyis orvoshoz viszem és nálunk mindig van nyitva gyógyszertár.
10 és fél hónapos a kisfiam.Van itthon: cebion, fenistil csepp, vigantol, germicid kúp, nurofen, orrcsepp, orrspré.
Nekünk van 2 fajta lázcsillapító szirup és kúp is. Calciumusk, Fenistil csepp, orrcsepp, orrspray,
Nálunk ezek vannak itthon: Nurofen szirup, germicid c, orrcsepp, calcimusc, lactivbaby, fenistil krém, bephanten krém, smecta por. De szerintem is a legfontosabb a lázcsillapító, ha komolyabb a baja, úgyis elviszed dokihoz, és mást ír fel neki, így felesleges pl. köhögéscsillapítót elõre venni.
2 fajta lázcsillapító Cebion Vigantol ( bár már elmúlt 3 a fiam, de én adom még neki, amíg van az üvegben) Normaflore Betadine
nõ doki írhat ki gyószert csak tudtommal..
Olyan nincs, csak nõdoki irhat ki
Elsõ körben nõgyógyász írja fel. Hogy ez szabályos-e vagy sem, nem tudom, de a nõdokim által felírt fogamzásgátlót a háziorvosom simán felírja nekem 3 havonta, viszont évente csináltat egy vérképet, hogy nincs-e valami olyan tünet, ami miatt kivizsgálás lenne szükséges. Mondjuk nõgyógyász véleménye nélkül nem mernék szedni semmilyen fogamzásgátlót.
Az utolsó pár hónap.
Hát én úgy tudtam, hogy az elsõ 12 hét.
Az idegrendszer az elsõ néhány hónapban alakul. Persze a stressz soha sem jó a babának
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt mondják, kb. amíg ki nem marad a menstruáció (4-5 hetes terhesség), nem igazán van összeköttetés a magzat és anya között, ugyanakkor már mennyi minden eldõl ekkor: [link] A 12. hétig nagyobb az akár az élettel összeegyeztethetetlen rendellenességeknek a kockázata. [link] De vannak olyan gyógyszerek, káros szenvedélyek, amik végig tiltottak vagy fertõzések, amik akár még szülés közben elkapva is okozhatnak problémát. [link] Úgyhogy nagyon sok zsákutca létezik - ezek után tényleg csoda, hogy a legtöbb gyermek mégis egészségesen jön világra :)
A fogantatás utáni 3-8. hét (5-10. terhességi hét) a kritikus a fejlõdés szempontjából. Ugyanis ekkor fejlõdik ki az embrió összes szervének a kezdeménye. Jellemzõen ebben az idõszakban ért behatások okozzák a legsúlyosabb fejlõdési rendellenességeket. A terhesség utolsó hónapjaiban, heteiben ért ártalmak inkább koraszülést vagy retardációt okoznak.

Melyik az a gyógyszer ami nyugtat és altat is? (A Rivotril-on és Xanax-on kívül)

Legjobb válasz: Rengeteg altató és nyugtatószer van. Például a Tegretol is. Ha nem vagy beteg, nehogy ilyenekkel próbálkozz, vegyél recept nélkül kaphatóm növényi alapú nyugtatót, pl.: Hova drazsé, Valeriána, nyugtató teák. De inkább válts életmódot.

Rengeteg altató és nyugtatószer van. Például a Tegretol is. Ha nem vagy beteg, nehogy ilyenekkel próbálkozz, vegyél recept nélkül kaphatóm növényi alapú nyugtatót, pl.: Hova drazsé, Valeriána, nyugtató teák. De inkább válts életmódot.
Bocsnát, a Tegretól alapvetõen nem ez a kategória, de ilyen hatása is van, és nekem orvos javasolta alvásproblémákra. Nem szedtem be.
Frontin, Helex
Ugyanaz a két hatóanyag, kedves utolsó, csak a neve más. A Valdoxan úgy nyugtat, hogy a hangulatot javítja, és így a szorongást csökkenti. Este segít elaludni.
Kalmopyrin
Most ugrott be, Rubophen!
Nem Rubophen, Calmopyrin.
Kalmopyrin, nem Calmopyrin, de a reklámban a Rubophenrõl van szó :)
Na igen, annyit azért hozzátennék, hogy nálam pl nem igazából csillapította a lázat soha, ellenben mindig izzadtam tõle, mint a ló. Úgyhogy én utáltam ezt a gyógyszert. Fel is hagytam az "élvezetével".
Mármint a Kalmopyrin, merthogy arról van szó. (5-ös)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
Pedig nem a Kalmo :) De mindegy is. A Rubophen sem egy csoda. Kevés embert láttam, akinek jó volt. Lázcsillapításra az Algopyrin a legjobb.
Metformin, vagy Merckformin.
A metformin a hatóanyag. :) Meforal, Merckformin formában a legelterjedtebb.
A kérdező hozzászólása: ez az igen, köszönöm, velem szoptatás után akarja szedetni a diabetológia. És azt mondja az orvosnõ, hogy ettõl fogyni fogok vagy 10 kilót. Igaz ez? Jelenleg terhességi diabéteszem van, elõtte diagnosztizáltak pcos-val
Hát én PCO-s vagyok, én terhesség elõtt és alatt is szedtem, a 14. hétig. Fura, hogy neked nem írták fel már korábban. Valóban szoktak tõle fogyni, ha tartod mellette a diétát.
A kérdező hozzászólása: nem kezdtek már bele, mert clostilbegyt mellett sikerült teherbe esnem, viszont végig tartanom kellett, meg kell is a diétát. 150-175 CH
Jaaaa, az más, bocsi. :) Akkor sok sikert a babóhoz, és hajrá a mettel, ha megszületett. Sokat fog segíteni, majd meglátod. ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Nurofen, nekünk ez bevált. Ez mindig van itthon.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11-es hozzászóló! Nekünk elõször, mikor elkezdtük szedni, úgy kellett, hogy 10 napig szedni, utána 20 nap szünet.De mivel így nem sokat használt, az orvos azt tanácsolta, hogy szedjük úgy, hogy szünet nélkül fogyjon el a 30 tasak, és utána tartsunk 20 nap szünetet.Amióta így használjuk, sokkal jobb, érezhetõen van változás, kevesebbszer lesz beteg és enyhébb, gyorsabb a lefolyása, ha mégis.
Nurofen, lázcsillapitó kúp-Germicid, ill. van 1 esrõsebb hatású, annak nem jut eszembe a neve-, Calcimusc, Fenistil csepp, Köptetõ, orrspray, orrcsepp.Természetesen kötszer, Betadine, sebhintõpor meg a sebkötözéshez való dolgok alapban vannak itthon mindig.A Broncho Vaxumot is irta a kérdezõ, azt adom én is a gyerekeknek, most az egyik épp "szüneten van", a másiknak 10 napg kell adnom, utána neki is szünet.Ez nem olyan készitmény, ami mindig kell, igy nekünk csak akkor van itthon, amikor szedik a gyerekeim.Kedves kérdezõ, nektek hogy mondta a szedését a doki?Kiváncsi lennék rá, mert pl. nekünk is másképp mondta a mi orvosunk, meg barátnõmnek is az övüké. 3 éves és 4, 5 éves gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Én vegyesen írtam, nekem is van egy 4 hónaposom meg egy 6 évesem is.
Utolsó vagyok, most jutott eszembe, tengervizes orrspray és Nasivin orrcsepp nekünk is van.
Nurofen, Germicid C kúp, Cebion csepp.
Ja, és fenistil csepp, meg calcimusk.
A kérdező hozzászólása: Én szeretem, ha az alábbiak mindig vannak otthon: -Nurofen -lázcsillapító kúp -Stodal szirup -ACC 200 -Smecta por -Daedalonetta kúp -Nasivin orrspray -tengervizes orrspray -Cebion -Broncho-Vaxom immunerõsítõ -multivitamin -D vitamin -kalcium -Dologél -Fenistil gél -Betadine
Nálunk algoflex baby a kicsinek (3é), a nagyoknak (7.5 és 9 é) coldrex junior. Ezen kívül C-vitamin, és meggymag zsák. Balesetekre: arnica montana C30, árnika krém, bepanten plusz, különféle tapaszok, kötözõk, mélyhûtõben 2 jégzselé.
Nurofen nálunk is alap. Ezen kivul Nasivin orrcsepp, kamilla tea, méz. Ennyi.
attól is függ mekkora gyermekrõl van szó. Nekünk 3 gyerek va n 3 hóstól 5 évesig. Panadol, nurofen, germicid c, calcimusc, orrcsepp, köhögéscsillapító, fenistil, kötszer, sebfertõtlenítõ szinte mindig van itthon.
Nurofen
Ja a B6 vitamint kihagytam, és egy nagyon fontos dolgot, a Humana elektrolit port. Az mindig van itthon, ha sokáig lázas, vagy hányna hasmenése lenne, tehát valamilyen okból fennáll a kiszáradá veszélye, akkor ebbõl adok neki, mert ez olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint az infuzió, amit a kórházban adnak a kiszáradásra, így már úsztunk meg kórházat, pedig már szinte egész nap aludt és nem bírt lábra állni, de egy napig kapta, és másnapra már jobban lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!