Találatok a következő kifejezésre: Melyik az gyógyszer (74 db)

Mtöl változhat meg a ciklus hosszam? 28-ról most már 35-37 napra tolodott! Babát szeretnénk. igy a tuti napomat sem tudom belöni! Melyik aza gyogyszer ami segit teherbe esni?

Legjobb válasz: na pon olyan mint nekem .nekem is mindig pontos volt.De miota babát akarunk azota tolodott 36-40napra. én a norcolutot ajánlom nekem bejött. de addig mig szeded nemlehet probálkozni a babával. más kérdés?

na pon olyan mint nekem .nekem is mindig pontos volt.De miota babát akarunk azota tolodott 36-40napra. én a norcolutot ajánlom nekem bejött. de addig mig szeded nemlehet probálkozni a babával. más kérdés?
A kérdező hozzászólása: micsoda szedjek fogamzásgátlot?mégis meddig?Köszike.
Szia.Nekem az elsõ tabimentes hónap után 35 napra jött meg, a második után 45 napra.Már kezdtem berezelni.Rámentem a http://www.ciklus.hu -ra, ott beírtam az utolsó normális mensi idõszakait(de leírja, mit, mit hogyan kell).Kiadott 1 körübelüli pár napot, én ráhagytam elõtte is és utánna is egy pár napot, azon kívül ahogy õ "javasolta".Minden nap v. másnap ahogy éreztük, szeretkeztünk.Elsõre sikerült, pedig már a gyógyszertárban megrendeltem az ovu mikroszkópot, de már nem volt rá szükség, közben kiderült , hogy babás vagyok.Most már 14 hetes vagyok :-)Drukkolok, sok szerencsét.Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: jaj de jo köszike.

Melyek azok az intézmények ahol a lombiknál csak a gyógyszereket kell fizetnünk? Melyik a jobb a Kaáli vagy a Dévai?

Legjobb válasz: Szia, mindenhol csak a gyogyszereket kell fizetni, az allam tamogatja az elos par beavatkozast (magat a beultetest vizsgalatot stb nem kell fizetni) de igy is kb. 100e a gyogyszerek ara. Nekem 3 ismerosom a Kaaliban kett babas!

Szia, mindenhol csak a gyogyszereket kell fizetni, az allam tamogatja az elos par beavatkozast (magat a beultetest vizsgalatot stb nem kell fizetni) de igy is kb. 100e a gyogyszerek ara. Nekem 3 ismerosom a Kaaliban kett babas!
Elvileg minden intézményben csak a gyógyszerekért kell fizetni, úgy tudom 5 lombik ingyenes. Illetve az elsõ konzultációért fizetni kell, és ha valamilyen vizsgálatot el kell végezni, akkor azért is. De a vizsgálatokat megcsináltathatod máshol is, 1/2 évnél nem régebbi eredményeket elfogadnak. Én a Kaálit javaslom.

Melyek azok a gyogyszerek amiket szabad szedni terhesseg elso trimesztereben?

Pl. fejfajas,izuleti fajdalom,hules,szoval ilyen konnyebb bajokra,fogfajas,szekrekedes.

Legjobb válasz: Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)

Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)
Utolso vagyok: kifelejtettem a homeopatiás bogyokat , azok használhatok (megfázásra Oscillococcinum, Homeovox, Homeogene). Puffadásra nyugodtan szedheto az Espumisan, székrekedésre glicerines kup és sok-sok rostos gyumi...
A legjobb ha az elsõ trimeszterben nem veszünk be gyógyszert , semmilyet.Csak mérlegeléskor ha úgy érezzük tényleg nem bírjuk tovább, de akkor is a gyógyszertárban a gyógyszerésztõl homeopáiás gyógyszert kell kérni!
Algopyrin és származékai, Panadol, Panadol extra. Lidocain, és a homeopátiás bogyók.


Melyik az az azonos kémiai részecskékből felépülő összetett anyag, amit a gyógyszerek gyártására esetenként a háztartásban is használunk?

Legjobb válasz: Azonos kémiai részecskékbõl felépülõ anyag: Bármelyik tiszta, szennyezésmentes vegyület. Gyógyszerek gyártására és esetenként a háztartásban is használunk: Gyakorlatilag minden egyes háztartásban használt anyag valamilyen gyógyszer alapanyaga is: Cukor, citromsav, laktóz, fruktóz, keményítõ.

Azonos kémiai részecskékbõl felépülõ anyag: Bármelyik tiszta, szennyezésmentes vegyület. Gyógyszerek gyártására és esetenként a háztartásban is használunk: Gyakorlatilag minden egyes háztartásban használt anyag valamilyen gyógyszer alapanyaga is: Cukor, citromsav, laktóz, fruktóz, keményítõ.

Melyik az a gyógyszer?

Melyik az a gyógyszer ami tömény szesszel gyors halált okoz?

Legjobb válasz: A gyógyszer nagyon rizikós. Ha nem jön össze élheted tovább az életed tönkretett szervezettel. Amúgy van ezzel foglalkozó amcsi könyv, ahol számadatok vannak, de szinte egytõl-egyig vényköteles mérgekrõl szól. Szerelmi bánatból meg lesz még néhány az életben, de ne feledd hogy ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnének veled, szedd össze magad!

A gyógyszer nagyon rizikós. Ha nem jön össze élheted tovább az életed tönkretett szervezettel. Amúgy van ezzel foglalkozó amcsi könyv, ahol számadatok vannak, de szinte egytõl-egyig vényköteles mérgekrõl szól. Szerelmi bánatból meg lesz még néhány az életben, de ne feledd hogy ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnének veled, szedd össze magad!

Anyukák! Szerintetek melyek azok a gyógyszerek amiknek feltétlen lennie kell otthon egy kisgyermekes családban?

értem ezalatt (égésre,megfázásra,köhögésre...)

Legjobb válasz: Hát lázcsillapító kúp és szirup,más nem hiszem,hogy annyira fontos.Egy részrõl nem biztos,hogy fog köhögni és akkor feleslegesen lejár a szavatossága a gyógyszernek,más részrõl lehet a doktor mást írna fel,mert épp nem az a jó arra a köhögésre.Égni meg nem ég meg egy gyerek elvileg,hisz nem engedi a szülõ olyan helyre :) Orrcsepp a jó még talán,sok gyerek náthás szokott lenni.Az eláll és a felnõttnek is jó.

Hát lázcsillapító kúp és szirup, más nem hiszem, hogy annyira fontos.Egy részrõl nem biztos, hogy fog köhögni és akkor feleslegesen lejár a szavatossága a gyógyszernek, más részrõl lehet a doktor mást írna fel, mert épp nem az a jó arra a köhögésre.Égni meg nem ég meg egy gyerek elvileg, hisz nem engedi a szülõ olyan helyre :) Orrcsepp a jó még talán, sok gyerek náthás szokott lenni.Az eláll és a felnõttnek is jó.
Cebion, Fenistil csepp, Kalcium, D-vitamin (receptre)orvos által felírt lázcsillapító kúp (késõbb Nurofen-Panadol szuszpenzió), lázmérõ, gyógyszertári alkohol, Betadin, Sinupret. Nálunk legalábbis ezek vannak.
Nálunk Calcimusc van és lázcsillapító. Smecta por azért van, mert volt egyszer hasmenése és megmaradt, az jó felnõtteknek is. Hidrogénperoxid is van, de még nem kellett szerencsére. Ha beteg úgyis orvoshoz viszem és nálunk mindig van nyitva gyógyszertár.
10 és fél hónapos a kisfiam.Van itthon: cebion, fenistil csepp, vigantol, germicid kúp, nurofen, orrcsepp, orrspré.
Nekünk van 2 fajta lázcsillapító szirup és kúp is. Calciumusk, Fenistil csepp, orrcsepp, orrspray,
Nálunk ezek vannak itthon: Nurofen szirup, germicid c, orrcsepp, calcimusc, lactivbaby, fenistil krém, bephanten krém, smecta por. De szerintem is a legfontosabb a lázcsillapító, ha komolyabb a baja, úgyis elviszed dokihoz, és mást ír fel neki, így felesleges pl. köhögéscsillapítót elõre venni.
2 fajta lázcsillapító Cebion Vigantol ( bár már elmúlt 3 a fiam, de én adom még neki, amíg van az üvegben) Normaflore Betadine

Melyik az a gyógyszer amitől lehet hízni?

Legjobb válasz: A legtöbb szteroid tartalmú gyógyszer jelentõs hízást okoz. Részben mert lekötik a vizet a szervezetben, részben az étvágyat is erõsen növelhetik. Ezen kívül pl. B vitaminok, amik nagyban megdobják az étvágyat. Mást így hirtelen nem tudok mondani.

A legtöbb szteroid tartalmú gyógyszer jelentõs hízást okoz. Részben mert lekötik a vizet a szervezetben, részben az étvágyat is erõsen növelhetik. Ezen kívül pl. B vitaminok, amik nagyban megdobják az étvágyat. Mást így hirtelen nem tudok mondani.
Én a sörélesztõtõl lettem mindig nagyon éhes.
A kérdező hozzászólása: cataflam, apranax vagy peritol esetleg nospa???

Melyik az a gyógyszer, amelynek a legerősebb a nyugtató hatása és vény nélkül kapható?

És ha lehet ne olyan drága legyen.

Legjobb válasz: Ajanlom a Nervenpflege nevu gyogynoveny alapu nyugtatot. Nem gyogyszer, igy nem karos, de nagyon jol hat.

Ajanlom a Nervenpflege nevu gyogynoveny alapu nyugtatot. Nem gyogyszer, igy nem karos, de nagyon jol hat.
A kérdező hozzászólása: És van olyan erõs ez a Nervenpflege, mint egy receptre kapható nyugtató? Ha gyengébb akkor hányszor gyengébb?
Nem, a gyógynövények teljesen máshogy hatnak, mint a pszichotrop gyógyszerek. Lassabban alakul ki a hatás, tehát "tûzoltásra" nem alkalmasak. De nem is hülyülsz meg tõlük... Én is a Nervenpfleget ajánlom, mert ez áll a legtöbb komponensbõl, köztük van hangulatjavító, nyugtató és elalvást elõsegítõ hatású is. Kúraszerûen kell szedni, tehát nem úgy mûködik, hogy ha megy fel a pumpa, akkor bekapsz egy szemet.
A kérdező hozzászólása: Oksa és köszönöm a hsz-eket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!