Találatok a következő kifejezésre: Melyik az fogamzásgátló, (56 db)

Melyik az az antibiotikum amely, a legkevésbé! Befolyásolja a fogamzásgátlót?

azt tudom hogy a Zinnat nev? nem nagy mértékbe, viszont az augmentin teljesen kiüti az antibébit..

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de ez mit számít? Egy normális orvos nem az alapján választ neked gyógyszert, hogy melyik mellett a legbiztonságosabb gumi nélkül szeretkezni... Egyébként nem hiszem, hogy bárki is ilyen rangsort állított volna fel, hogy melyik a legjobban, melyik a legkevésbé... Még ha valaki válaszol is itt, elhinnéd neki? Elég aberrált emberek járkálnak errefelé, jobb lenne egy hiteles forrásból (pl. a háziorvosod) tájékozódni.

Ne haragudj, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de ez mit számít? Egy normális orvos nem az alapján választ neked gyógyszert, hogy melyik mellett a legbiztonságosabb gumi nélkül szeretkezni... Egyébként nem hiszem, hogy bárki is ilyen rangsort állított volna fel, hogy melyik a legjobban, melyik a legkevésbé... Még ha valaki válaszol is itt, elhinnéd neki? Elég aberrált emberek járkálnak errefelé, jobb lenne egy hiteles forrásból (pl. a háziorvosod) tájékozódni.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy a kérdés nem a legjobb, csak kiváncsi vagyok...mert rendszeresen mandula gyulladásom van, sztem már az összes létezõ antibiotikumot felirták nekem, és csak érdekelne hogy melyiknél kell kevésvé aggódnom
Tudomásom szerint alapból mindegyik antibiotikum gyengiti a fogamzásgátló hatását és mellette kiegészitõ védekezés kell, de ha azt akarod tudni, melyik inkább és melyi kevésbé, kérdezd meg a nõgyógyászodat vagy amikor kiirják az antibiotikumot, az orvost kérdezd meg róla.

Melyik az a fogamzásgátló amit aktus után kell bevenni?

Neveket kérek és minden érdekel ami ezzel kapcsolatos!

Legjobb válasz: Esemény utáni tabletta, és nem arra való, hogy néha beszegesd. Egyrészt félévente maximum egyszer "ajánlott", csak szükség esetén. Igen csak magas a hormontartalma, jó idõre szét tudja b.szni a ciklust. Meg úgy mellékesen recept kell hozzá, és kb. 6000 forint EGY darab. Vagy MINDEN aktusnál használjatok gumit, vagy szedjél rendes fogamzásgátlót. Ez nem arra való, amire te használni akarod.

Esemény utáni tabletta, és nem arra való, hogy néha beszegesd. Egyrészt félévente maximum egyszer "ajánlott", csak szükség esetén. Igen csak magas a hormontartalma, jó idõre szét tudja b.szni a ciklust. Meg úgy mellékesen recept kell hozzá, és kb. 6000 forint EGY darab. Vagy MINDEN aktusnál használjatok gumit, vagy szedjél rendes fogamzásgátlót. Ez nem arra való, amire te használni akarod.
Prostamol Uno!
72 orás tableta a neve :D
nincs ilyen tabletta.. mint irták csak a 72 órás, de ez nem erre van kitalálva... vagy szedj rendes fogamzásgátlót, amit minden nap kell szedni (attól függöen hogy melyik fajta) vagy ne kivánjátok emg egymást gumi nélkül (vagy olyankor maradjatok az orálnál vagy pettingnél)
MI az hogy nincs nálatok gumi? Ha nincs gumi, akkor nincs szex. Hogy lehettek ilyen felelõtlenek??? A kérdésedre meg csak ismételni tudnám az elõzõ válaszolókat, mert nagyon szépen leírták.
Escapelle-nek hívják. 5500. http://www.webbeteg.hu/keresok/gyogyszer/13697/
széntabletta

Azt hallottam, a fogamzásgátló hizlal, melyik az, ami nem? Nektek mi vált be? Mostanában szeretném elkezdeni a szedését, de még nem tudom, hogyan kezdjek bele, melyik lenne a megfelelő.

Legjobb válasz: Az, hogy neked melyik lenne a megfelelõ, leginkább egy nõgyógyász szakorvos tudja eldönteni. Sokmindentõl függ, pl. h dohányzol-e, volt-e trombózis a családodban, milyen a testalkatod, stb. Én személy szerint Mercilont szedtem, és nem híztam tõle, viszont a pattanásaim miatt a jövõ hónaptól a cypromix-ra fogok áttérni, kíváncsi vok.

Az, hogy neked melyik lenne a megfelelõ, leginkább egy nõgyógyász szakorvos tudja eldönteni. Sokmindentõl függ, pl. h dohányzol-e, volt-e trombózis a családodban, milyen a testalkatod, stb. Én személy szerint Mercilont szedtem, és nem híztam tõle, viszont a pattanásaim miatt a jövõ hónaptól a cypromix-ra fogok áttérni, kíváncsi vok.
Yasminelle-t szedek, én fogytam tõle az elsõ néhány hónapban és azóta is tartom azt a súlyt. Mielõtt szedtem volna, pár kilóval több voltam, mint ami ideális lett volna, úgyhogy nekem ezért is javasolta az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Én már szedtem cypromixet, yasminellet is és egyiktõl sem híztam, de ez egyénenként változik. Azt, hogy melyik a neked megfelelõ úgyis a nõgyógyász dönti el.

Melyik a jobb? A fogamzásgátló tabi vagy a spirál? Melyik a megbízhatóbb és kb melyik az olcsóbb?

Legjobb válasz: Az én egyik ismerõsömnek spirálja volt. Teherbe esett, de elvetette, mert megmondták hogy 100% hogy fogyatékos lesz a kisbaba. Én most akarok tabit íratni, 16 éves vagyok, de anyukám nemengedi:S

Az én egyik ismerõsömnek spirálja volt. Teherbe esett, de elvetette, mert megmondták hogy 100% hogy fogyatékos lesz a kisbaba. Én most akarok tabit íratni, 16 éves vagyok, de anyukám nemengedi:S
spirált tuti nem helyeznek fel, amig nincs min. egy gyereked, a tabi elég megbízható manapság.és a kérésednek megfelelõt fog felírni a nõgyógyász
én tabletta ellenes vagyok. egyébként attól is függ hogy hány éves vagy. mert ha még fiatal akkor a spirált nem is hiszem hogy engedélyezik. én inkább a hüvelygyûrût ajánlanám az 3 havonta egy 10 E ft körül van. a tablettából mondjuk vannak olcsóbbak, de én nem vagyok a híve.
A tabi jobb , mivel a spirál nem a megtermékenyítés akadályozza meg hanem a beágyazódást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat 26 éves vagyok és egy kismanó anyukája.:) egyenlõre nem tervezünk kistesót és ezért kérdeztem, hogy melyik is lenne igazán jó. ezelõtt én is gyógyszert szedtem, de így szülés után nem igazán tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelõbb
Van már injekció is! Persze ezt csak úgy megjegyeztem hogy tudd. A legtöbb orvos maximum 2-3 gyerek után tesz fel spirált. Tabletta párti vagyok ha az ember szervezete engedi. 21
Nmetudom szoptatsz e de van olyan tabletta is amit lehet szedni szoptatás alatt, viszont ahogy abbahagytad váltani kell kombinált tablettára, mert a minipill (pl cypromix) egyrészt nemszedhetõ évekig, másrészt valamivel kisebb a védelme mint a kombináltnak.Én nekem a spirállal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de a barátnõmnek volt, terhes nemlett, de a menzesze mindig nagyon erõs és fájdalmas lett, elõtte nem fájt neki egyáltalán.

Szerintetek melyik az a fogamzásgátló ami eddig a legtöbb embernek bejött, amire legkevesebb volt a panasz? És melyik az amit a legtöbben szidnak?

Legjobb válasz: Én úgy veszem észre a Lindynette 20-al mostanában sokaknak van problémája. A legtöbb jót eddig a yaz nevûrõl hallottam, állítólag az a legújabb.

Én úgy veszem észre a Lindynette 20-al mostanában sokaknak van problémája. A legtöbb jót eddig a yaz nevûrõl hallottam, állítólag az a legújabb.
lindinettrõl énis sok panaszt hallottam eddig. a legjobbat nemtudom
Ami nekem nem volt jó: lindynette 20, mercilon, yasminelle. Mindegyiknek csomó mellékhatása kísért. A doki szerint nincs is olyan, amitõl ne lenne bajom, mivel hormonérzékeny vagyok. A yaz a yasminelle továbbfejlesztett változata. Én is kíváncsi lennék rá, mert leírás alapján pont az lenne a megfelelõ számomra, hogy megszûnjenek a mellékhatások végre, viszont Magyarországon nincs forgalomban a yaz :S
Diane35 és a Milligest nekem bevált.

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűr

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűrés); ahol megállapították, hogy ismeretlen okokból petefészkem “kiürült”. (Gyermeket már nem szeretnénk.) Semmilyen változókori panaszom nincs (hőhullámok, hüvelyszárazság), bár pattanások azért időnként megjelennek, ami nagyon zavar. Sportolok, jól alszom, bár idegeskedő típus vagyok, de ez mindig is jellemző volt rám. Nőgyógyászom felírta volna a Liviál nevű gyógyszert, de én tartok a mesterséges hormonkészítményektől, jó lenne minél később szedni őket. Orvosom akupunktúrát is javasolt. Igyekszem helyesen táplálkozni (fitoösztrogének, stb.), de szeretném tudni, Ön mit tanácsolna esetemben? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűr

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűrés); ahol megállapították, hogy ismeretlen okokból petefészkem “kiürült”. (Gyermeket már nem szeretnénk.) Semmilyen változókori panaszom nincs (hőhullámok, hüvelyszárazság), bár pattanások azért időnként megjelennek, ami nagyon zavar. Sportolok, jól alszom, bár idegeskedő típus vagyok, de ez mindig is jellemző volt rám. Nőgyógyászom felírta volna a Liviál nevű gyógyszert, de én tartok a mesterséges hormonkészítményektől, jó lenne minél később szedni őket. Orvosom akupunktúrát is javasolt. Igyekszem helyesen táplálkozni (fitoösztrogének, stb.), de szeretném tudni, Ön mit tanácsolna esetemben? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén … Olvass tovább »
Harmonet, Sensonette 75/20, Gestomix, Stodette, Dalia, Stodette, Meliane, Mirabella,
nõ doki írhat ki gyószert csak tudtommal..
Olyan nincs, csak nõdoki irhat ki
Elsõ körben nõgyógyász írja fel. Hogy ez szabályos-e vagy sem, nem tudom, de a nõdokim által felírt fogamzásgátlót a háziorvosom simán felírja nekem 3 havonta, viszont évente csináltat egy vérképet, hogy nincs-e valami olyan tünet, ami miatt kivizsgálás lenne szükséges. Mondjuk nõgyógyász véleménye nélkül nem mernék szedni semmilyen fogamzásgátlót.

Melyek azok a dolgok, amelyeket célszerû megemlíteni a fogamzásgátló felírása elõtt a nõgyógyásznak?

Olvastam, hogy számos tényezõt figyelembe vesz - pontosabban kellene - a nõgyógyász, amikor tablettát ír fel. Ilyen a páciens alkata, testsúlya, kora, stb.

Legjobb válasz: - mindenféle betegségrõl (magasvérnyomás, cukorbetegség, migrén!!!, ismert trombózishajlam, epilepszia stb.) - családban elõforduló betegségek (pl. ha volt a családban trombózisos, azt mindenképpen mondani kell) - rendszeresen szedett gyógyszerek - elõzetes nõgyógyászati problémák

- mindenféle betegségrõl (magasvérnyomás, cukorbetegség, migrén!!!, ismert trombózishajlam, epilepszia stb.) - családban elõforduló betegségek (pl. ha volt a családban trombózisos, azt mindenképpen mondani kell) - rendszeresen szedett gyógyszerek - elõzetes nõgyógyászati problémák
A kérdező hozzászólása: :D
Nekem annyit mondott, hogy az elsõ 1-2 hónapban még használjunk más kiegészítõ védekezést. Nem kérdezett semmit.
A kérdező hozzászólása: :) Köszi!
Azért nem szoktak vérvételt csinálni, mert olyan sok haszna tényleg nincs. Máj- meg vesefunkciót szoktak nézni, de azzal meg 20-30 évesen nem igen szokott gond lenni. (Vagy ha gond van vele, akkor ált. van tünet is hozzá). Talán több értelme van a szedés közben, mondjuk évente vérképet nézni, hogy hogy alakul a tabi hatására. Tehát a vérképbõl igazából baromira nem fog kiderülni az, hogy neked éppen milyen bajod lesz a tabitól, vagy hogy trombózist kapsz-e tõle vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Ez pedig sajnos így volt, és ha kicsit utánanézel itt (is) a kérdések közt, nagyon sok az olyan, aki szintén emiatt problémázik. :( A rákszûrés tényleg alap, de vérvételrõl még sajnos nem hallottam (ahogy emlõ-vizsgálatról sem, pedig elvileg az is kötelezõ lenne!)!
Azért ha elmész és mondod, hogy életedben elõször szeretnél fogamzásgátlót szedni, akkor nem hiszem, hogy annyira sok azoknak az orvosoknak a száma, akik mindenféle vizsgálat nélkül csak úgy kiírják. Tehát a rákszûrés és a vérvétel alap. Valaki még ultrahangot is csinál, de az ritka. Vagy olyan is van, hogy valakinek van friss vérképe, mert mondjuk a gyógyszerírás elõtt 1-2 hónappal volt vérvételen, akkor azt elfogadják. És olyankor nem kérnek újbóli vérvételt. Még ezt tudom elképzelni. De hogy egy helyen legyen legalább 4 orvos, aki elsõ fogamzásgátló felírása elõtt nem küldi el a pácienst vérvételre, azért az elég fura nekem.
A kérdező hozzászólása: Hát, tudom én, hogy fontos lenne, de honnan tudjam, hogy ki az a nõgyógyász, aki elküld? Mind a három barátnõm más dokihoz jár, azok akkor kilõve, az már az enyémmel együtt négy orvos. :D :( Azt is hallottam, hogy csak azt küldi el, akinek elõfordultak a családjában ilyen-olyan betegségek.
Akkor olyanhoz menj, aki csinál. Mert az nélkül felelõtlenség. És szerintem nem kell hozzá éhgyomorral lenni. Mivel általában májértéket néznek hozzá, annál meg nem számít, ha ettél. Vércukrot, ha néznek, ott szokott számítani. De ha még éppen teljes vérképet is kérnek és te éppen ettél, akkor lehet mondani, hogy úgy nézzék a vérképet, hogy te ettél elõtte. De egyébként nálunk nem a nõgyógyászaton veszik le a vért, hanem külön a vérvételnél, ahová nem muszáj aznap, hanem másnap is el lehet menni, szóval megoldható az éhgyomor.
A kérdező hozzászólása: Sajnos, azt kell mondjam, a nõgyógyászok többsége nem néz vérképet! :( Három barátnõmtõl kérdeztem rá, egyiktõl sem kértek. :( (Ha mégis kérne - éhgyomorra kell menni?)
Szerintem az elsõ mindent leírt. De igazából nekem az a tapasztalatom, mert én is szedtem egy ideig, hogy ami kell, azt az orvos megkérdezi. Illetve az is sokat számít, amit majd a rákszûrés eredménye mutat, illetve a vérkép. Mert hiába nincs ilyen vagy olyan betegség, gyógyszer, amirõl az ember tudna vagy szedne, ha a vérkép mutat olyan értéket, ami miatt nem lehet szedni.
Trombózisra való hajlam nagyon lényeges lenne!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!