Találatok a következő kifejezésre: Melyik az orvos (172 db)

Bocsi, de hány cm és kg vagy? A terhesvitamin nagyon fontos, függetlenül az anya súlyától. Fõleg a folsav.
Szerintem a vitaminnak nincs semmi köze az anya súlyához. Én femibiont szedek. Én sem vagyok vékony egyébként. Minnél elõbb elkezded, annál jobb.
nem a túlsúlytól függ h szedsz e vitamint szerintem nyugodtan ha nem tudsz úgy táplálkozni ahogy kell a terhes vitamin pont a terhesség elõtt és az elején fontos de nyugodtan lehet szedni alatta és a szoptatás elején is
Igen, szedem túlsúlyosak is! Nem a vitamintól hízol, hanem az ételtõl!!!
Szia! Én túlsúlyos vagyok, de nekem a doki azt mondta, hogy mindenféleképpen szedjem. Nekem a Gravidát ajánlotta, mert elvileg a magyar nõk igényeire van kifejlesztve. Én onnantól szedem, ahogy pozitívat teszteltem. Én most vagyok 6+5 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: Kimerülve kivagyok az tuti!Semmihez nincs erõm!És most indult be újra a fogyás is!Hát azt hiszem holnap a gyógyszertárban megérdeklõdöm ezt még!Szerettem volna 25kg ledobni még!5 évig nem estem teherbe és most sikerült!(Vszinû a túlsúly miatt)Pajzsmiriggyel és a hormonokkal minden ok! Kicsit parázok hogy nehogy vmi baj legyen!
A kérdező hozzászólása: Látom össze vissza írok!Bocsi, de remélem azért kitudjátok venni belõle mit akarok!
Jó ha fel van töltve a szervezet vitaminokkal, fõleg ebben a hidegben! A súllyal meg ebben az állapotban nem lehet mit kezdeni, ha éhes vagy hát muszáj enni, különben minden bajod van. Legalábbis nálam ez van, egyébként femibiont szedek, 400as van a 13.hétig, majd 800as utána. Egyelõre még étvágyam nem sok van és sokat hánytam szóval... az is lehet, hogy fogysz az elsõ trimeszterbe!
Szia! Én is túlsúlyos vagyok. A dokim nekem is a Femibiont ajánlotta. Aggódtam, hogy hízni fogok tõle, de azt mondtam, hogy emiatt ne aggódjak, ettõl biztosan nem fogok. :) 2 hónapja szedem. Sajnos még nem vagyok terhes.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat:mos=most
9# 170cm.
Kérlek a testsúlyhoz magasságot is írjatok!
én 12 hetes terhes voltam mikor abba hagytam utána folsavat szedtem.
Szeritem mindenképpen szedj és kezd el minél hamarabb. Ha most fogytál 40 kilót eléggé ki lehet merülve a szervezeted. A baba el fog venni mindent, de neked is kell a vitamin.
89kg-osan lettem terhes, a dokim végig ajánlotta hogy szedjem a vitamint. Azt rám bízta hogy mit. Gravidát szedtem onnantól kezdve hogy pozi lett a teszt, és még szülés után 2hónapig. Nem a vitamintól leszel kövér!!!
82 kg-al lettem terhes. Végig szedtem magzatvédõ vitamint, sõt már a terhesség elõtt 3 hónappal. Én Ladeevitet szedtem. Szülés után 83 kg-al mentem haza a kórházból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves 17:47-es hány kiló vagy?(persze ha megkérdezhetem)Én kb. 105 hát igen, nagyon sok tudom én is!Eddig 40kg fogytam!És fogyókúra alatt estem teherbe.Igazából ezzel sem tudom mit csináljak!Olyan nagyon parázom mindentõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Melyik orvos viseli a fehér köpenyt a kórházban? Melyik nem? Mitől függ hogy zöldben vagy kékben van az orvos?

Legjobb válasz: Ez teljesen változó. Osztályos orvosok általában fehér ruhában, köpenyben vannak. Nálunk (Intenzív o.) pl. mindenki kék ruhában van, orvos/nõvér/beteghordó stb. A fehér köpenyt konkrétan akkor húzzuk fel, ha fázunk, illetve ha elhagyjuk az osztályt. Az orvosokat úgy lehet megismerni, hogy mindenkinek van névtáblája, illetve fonendoszkóp lóg a nyakukban.

Ez teljesen változó. Osztályos orvosok általában fehér ruhában, köpenyben vannak. Nálunk (Intenzív o.) pl. mindenki kék ruhában van, orvos/nõvér/beteghordó stb. A fehér köpenyt konkrétan akkor húzzuk fel, ha fázunk, illetve ha elhagyjuk az osztályt. Az orvosokat úgy lehet megismerni, hogy mindenkinek van névtáblája, illetve fonendoszkóp lóg a nyakukban.
A kérdező hozzászólása: Én eddig csak sztetoszkóp néven ismertem a fenondoszkópot. :) Köszi a választ. :)
A kérdező hozzászólása: Akarom mondani fonendoszkópot.
Szerintem kórház függõ. Ahol jártam látogatóba szülészeten nemrég, ott mindenki sárga felsõt viselt, volt orvos aki szintén

Melyek azok a tünetek (III. trimeszter küszöbén és alatta) amivel feltétlenül orvoshoz kell fordulni? És melyek azok amivel még nem?

26hetes vagyok és sokat van hànyingerem elég keveset eszem...sokat fàjdogàl az alhasam, ami pihenésre múlik...folyásom van de nem vészes...sokszor szurkàl a hüvelyembe...ezek "normális" tünetek??baba sokat mocorog!elsõ baba nagyon aggodom mindenen!

Legjobb válasz: ezek normálisak, de a folyást emlitsd meg az orvosnak mivel ygakori a hüvelygomba a terhesség alatt még annál is akinek elötte sosem volt. megváltozik a hüvelyPH a tehresség alatt és igy könnnyen elszaporodnak. de az is tény hogy sok kismamaának jóval erösebb folyása van a terhesség alatt mint egyébként. A háyninger és nem evés sem gond. a baba elveszi ami kell neki, te fokozottan figylej a vitaminok ásványi anygaok pótlására, mert a baba elveszi mindet te meg jókis vérszegény lehetsz föleg ha nem tudsz változatosan táplálkozni. a féjdogálásra szedj magnéziumot. Valamennyi kellemetlenség érthetö mivel nagy változások vannak, nyulnak a szalagok, tágul minden és eltolódnak a dolgok. Tágul a medence stb.

ezek normálisak, de a folyást emlitsd meg az orvosnak mivel ygakori a hüvelygomba a terhesség alatt még annál is akinek elötte sosem volt. megváltozik a hüvelyPH a tehresség alatt és igy könnnyen elszaporodnak. de az is tény hogy sok kismamaának jóval erösebb folyása van a terhesség alatt mint egyébként. A háyninger és nem evés sem gond. a baba elveszi ami kell neki, te fokozottan figylej a vitaminok ásványi anygaok pótlására, mert a baba elveszi mindet te meg jókis vérszegény lehetsz föleg ha nem tudsz változatosan táplálkozni. a féjdogálásra szedj magnéziumot. Valamennyi kellemetlenség érthetö mivel nagy változások vannak, nyulnak a szalagok, tágul minden és eltolódnak a dolgok. Tágul a medence stb.
Igen, ezek normális dolgok. Viszont próbálj meg kevesebbet stresszelni, lehet, hogy attól van már hányingered.. Ha görcsölgetsz (de elmúlik), vagy keményedik a hasad, szólj a dokinak, valószínûleg magnézium szedését fogja javasolni. Ha nagyon durván keményedsz, vagy rendszeresen jönnek a fájások, vagy elkezdesz vérezni, esetleg elkezdene szivárogni a magzatvíz, akkor viszont azonnal doki!! De ilyeneken egyelõre ne rágódj, inkább próbálj jó dolgokra gondolni és pihenni, amennyit tudsz.
hüvelyszúrás csak akkor van, amikor nem természetes a folyás, hanem bakteriális, arra kell kúp a hányinger a rossz étkezéstõl is lehet (nekem csak akkor volt hányingerem, mikor össze vissza ettem, vagy nem ettem) alhasi fájdalmak gyakorik, arra magnéziumot szoktak felírni
A kérdező hozzászólása: Kaptam màr kúpot 10 db. el is hasznàltam. Vettek kenetet a hüvelyváladekból várom az eredményt. A hüvelybe idõnként érzek ilyen kesszuras szerü fájdalmat 1-2mp.ig tart...
a bakt. folyás makacs visszatérõ dolgok nem árt közösülés, ilyesmik után tejsavas öblítés, hogy a baktériumháztartást, flórát egyensúlyban tartsd

Mikorra várható a babám? Mit kell nézni? A védőnő és az orvos is mást mond, és nem tudom hogy most melyiket nézzem!?

Január 13-án volt az utolsó menstruációm első napja,jelenleg 35hetes terhes vagyok,csak nem tudom hogy mikorra várható a baba. A védőnő október20-at számolt,míg az orvos október 29-et. Most akkor melyik időpontot vegyem figyelembe és ha nem indul be a szülés akkor mikor kell bemennem a korházba?

Legjobb válasz: Tök mindegy mikor volt az utolsó menzeszed. Az ovuláció a mérvadóbb. De a terhesség végén már az sem annyira lényeges, hanem a baba méretébõl, fekvésébõl következtetnek a szülés idõpontjára. Az orvos uh alapján azért csak jobban tudja, mint a védõnõ, aki -gondolom- csak a menzeszt veszi alapul. De még van durván egy hónapod, úgyis mész még vizsgálatra. Beszéld meg az orvosoddal. Ez eszedbe sem jutott, hogy az illetékes orvost kérdezd meg? Ha bemész a kelleténél másfél héttel elõbb, akkor majd a GYK-s kommentekkel indoklod?

Tök mindegy mikor volt az utolsó menzeszed. Az ovuláció a mérvadóbb. De a terhesség végén már az sem annyira lényeges, hanem a baba méretébõl, fekvésébõl következtetnek a szülés idõpontjára. Az orvos uh alapján azért csak jobban tudja, mint a védõnõ, aki -gondolom- csak a menzeszt veszi alapul. De még van durván egy hónapod, úgyis mész még vizsgálatra. Beszéld meg az orvosoddal. Ez eszedbe sem jutott, hogy az illetékes orvost kérdezd meg? Ha bemész a kelleténél másfél héttel elõbb, akkor majd a GYK-s kommentekkel indoklod?
A legtöbb gyerek a kiírt idõponhoz képest +/- 2 héttel születik... És észre fogod venni :) ha meg mégis túlhordanád vagy más okból indítanák vagy programcsászár lenne, akkor meg inkább az orvosra hallgass.
Hogy az micsoda? 35 hét alatt egyszer sem hallottál róla? Mondd te hány éves vagy?
Ja... a 35. héten. Már szobatiszta lesz a gyerek, amikor utánanéz, hogy hogyan kell pelenkázni.
Miert kell bantani? Eppen azt teszi, amit kedves utolso, tanacsolsz, vagyis megbeszeli mas kismamakkal, anyukakkal. Mindenki kezdi valahol...
Vagy beszélgetni más kismamákkal, anyukákkal. Olyan, mintha a Holdról csöppentél volna ide.
36.hétig én sem hallottam az nst-rõl a ctg-rõl pedig csak 40 hetesen.
Érdemes lenne akkor elkapnod egyszer a dokit vagy a védõnõt egy jegyzetpapírral a kezedben, hogy még mikor milyen vizsgálatok várhatóak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
NST – non-stressz teszt Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál) Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelmûen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges. Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszûkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.
A kérdező hozzászólása: CTG-n is múlthéten voltam elõszõr, eddig azt se tudtam hogy micsoda.Mivel ez az elsõ terhességem nemtudom milyen vizsgálatok vrnak rám és csak akkor tudom meg amikor éppen mondják hogy következõ alkalommal mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, nem hallottam róla, éppen ezért kérdezem!
A kérdező hozzászólása: Az nst az micsoda?
A kérdező hozzászólása: Azt tudom hogy az orvos UH alapján számolt, de mindenki azt mondja hogy nem onnan kell számolni, ezért gondoltam kérdezõsködök még, mert a doki csak azt hajtogatja.. Nem azért tettem fel a kérdést hogy ez alapján menjek, csak véleményre vagyok kíváncsi!
(Mármint kórházba :) )
A védõnõé tûnik pontosnak, de az utolsó négy héten egy-egy alkalommal úgyis menned kell ctg-re, ha nem indul a szülés, akkor a betöltött 40 héttõl naponta nst-re. A doki mondja majd meg, ha menned kell mindenképp. (Nálam legalábbis így volt)
Az utolsó menstruációd elsõ napját figyelembe véve a védõnõ számolt jól!Október 20ra vagy ez alapján kiírva.Lehet , hogy a doki ultrahang alapján számolt, meg kellene kérdezned az orvost szerintem.
Elsõ terhességemnél hiába olvastam minden nap órákon át, nagyon sok mindent nem tudtam! de senki nem úgy esik teherbe hogy rögtön tud mindent...Ha valamit nem tudsz, nem értesz, és nem égetõen fontos, vagy írd be google-re, vagy ide erre az oldalra, ha pedig el szeretnéd kerülni a "beszólós" kommenteket, privátban bárkinek tudsz esetleg írni, aki erre a kérdésedre normális választ adott! :)

Melyik orvosi egyetem a legjobb? Mennyi most a ponthatár? Mért választottátok az orvosi pályát? Hogyan készüljek rá?

leend? 11.-es biosz, kémia faktos tanuló

Legjobb válasz: Hogy melyik a legjobb arról megoszlanak a vélemények, számomra a PTE , mert ide járok :) a mostani ponthatár csak csütörtökön derül ki, de olyan 420 körül szokott lenni vidéken, SOTE-n 430 felett. Azért választottam ezt a pályát, mert van benne kihívás, találok vele munkát, és még élvezném is :) Én kémiára a Villányi féle Kémia a kétszintû érettségire c. könyvbõl, bioszból pedig a Mozaikos könyvekbõl készültem.

Hogy melyik a legjobb arról megoszlanak a vélemények, számomra a PTE , mert ide járok :) a mostani ponthatár csak csütörtökön derül ki, de olyan 420 körül szokott lenni vidéken, SOTE-n 430 felett. Azért választottam ezt a pályát, mert van benne kihívás, találok vele munkát, és még élvezném is :) Én kémiára a Villányi féle Kémia a kétszintû érettségire c. könyvbõl, bioszból pedig a Mozaikos könyvekbõl készültem.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ:) hogy hoztad össze a magas pontszámot?:)
Mindegyik jó, mindegyik egyaránt magasszintû képzést nyújt:) Én a SOTE-ra járok, azért szeretem, mert régi, nagyon sok hagyománnyal, és fantasztikus társasággal. Nem tudom, miért választottam, ez jött. Neked azt hiszem, már 2 emelt fog kelleni, kémiához a villányi, bioszhoz a mozaikos könyvek+plusz van egy ilyen 3részes sorozat, egyikben feladatok vannak, másikban esszék, harmadikban meg asszem szóbeli tételek. Csinálj nyelvvizsgát, ennyi elég kell, hogy legyen:) meg ugye az az emelt érettségi legyen jó:)
A kérdező hozzászólása: akkor is elég, ha pl a matek 4-es lesz?:P
Szerintem ha a 2 felvételi tárgy 90% körül van, egy matek négyes nem nagyon zavarhat be:)
elsõ vagyok. Nekem szerencsém volt, mert nagyon jó tanáraim voltak meg ami azt illeti épp volt pénzem külön kémia tanárra, így a kémiát és egy idegen nyelvet elõre letudtam októberben. Évvégére már csak 4 tantárgy volt vissza. Angolból és németbõl volt 1-1 középfokúm így azzal meg az emelttel meg lett a 80 pluszpontom :)
Szia! Én is 11.-es leszek õsszel, szintén orvosira készülök. Az egyetemekrõl én azt hallottam, hogy mindegyik igen színvonalas, és gyakorlatilag mindegy, melyiket választod, én a SOTE-ra készülök, mivel bp.-i vagyok, nekem így a legegyszerûbb. Szerintem könyveket egyelõre ne vegyél, fakton biztos megmondják majd, milyen kell (nekünk egy rakás lesz), ha meg nem, ráérsz utána megvenni, ne vedd meg feleslegesen. Nem tudom, milyen szintû nálatok a fakt, attól függ, hogy mellette mennyit kell készülnöd. Nekünk már 2 emelt érettségi kell, szóval koncentrálj rá a biosz-kémiára, de a többit se hanyagold el, mivel a duplázás (hogy csak a 2 érettségi számít) nagyon kockázatos, nem érdemes arra alapozni, legyen szükségmegoldás. Sok szerencsét. ;)
Szia. Elsõ vagyok, bocsi annyit kihagytam, hogy amit az elõzõ válaszoló mondott, igaz, ne vásárolj könyveket, ugyanis minden benn van a könyvtárban :) vagyis majdnem minden, amire szükséged van az tuti benn lesz, én is sokat kölcsönöztem onnan.
A kérdező hozzászólása: 13:04: Milyen könyvek kellenek nálatok fakton?:) Köszi szépen a válaszokat!:)
Rotarixet javasolt és adott be az orvosunk.
Mi is Rotarixet kaptunk.
Mi a rotarix-ot választottuk, a dokink is azt ajánlotta, 2 adagos, 36.000 ft volt. A rotateq 3 adagos, az kb 45ezer üdv
Mi ia a rotarixot adattuk be, 36 volt a két oltás.

Van e valaki aki már terhessége felébe orvost váltott mert 24 hetes terhes vagyok és nem vagyok 100 % ig biztos az orvosomba és hogy melyik a jobb az sztk vagy ha rögtön a korházba járok orvoshoz?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen. Eddig is privát jártam, de nem törõdött velem, így elkezdtem máshoz járni szintén magán úton. Sztknál szimplán máshoz kérsz idõpontot.

Én 20 hetesen. Eddig is privát jártam, de nem törõdött velem, így elkezdtem máshoz járni szintén magán úton. Sztknál szimplán máshoz kérsz idõpontot.
Én kicsit félidõn túl váltottam. Magándoki volt, 15000/alkalom. Amíg probléma mentes volt a terhességem tök normális volt, mikor görcsölni kezdtem már nyûg volt neki minden. Váltottam, és igazán nem bántam meg. Szépen végig segített a nehezén a doki, és a második babánknál már nem volt kérdés kihez megyünk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is váltottam :D Elmentem elõször egy olyan dokihoz, akit ajnároztak, hogy milyen szupi doki, imádni fogom, ha õt választom. Elmentem, 5 hetes voltam :) Hát, az a bunkó modor, mit keres maga itt egy héttel az elmaradt menstruáció után, meg mit gondolok, ez nem terhesség, ez még vérzés kimaradásnak is kevés (5tesztet csináltam, olyan régóta váruk a bébit :) ) Hát nah, jól van drága barátom. Lebactam neki az az asztalra a 9ezret, aztán szépen kibattyogtam vidám napot kívánva :D Kerestem másik dokit :D Találtam egyet nagyon ari bácsika, szerintem keveset mondok volt már vagy száz éves :D , megvizsgált, kikérdezett, megállapította a terhességet. Borzasztó tapasztalt volt, és emberséges, de a váróba, mondták többen, hogy szülést nem vállal már, pár éve szívrohama volt :( Hát szégyen nem szégyen, nagyon szimpi volt, de így nem mentem vissza hozzá, nem akartam ide oda járkálni, 9 hónap alatt, nah meg gondoltam mire találok egy normális dokit addigra szerintem simán meg is szülök :D De találtam egy harmadikat. Iszonyat kedves, mosolygós nah jó azt hittem be van tépve :D rendkívül kedves, segítõkész és humoros :D Megvizsgált, rákszûrést csinált, és elmondott mindent amire kíváncsi voltam, beutalt UH-ra. Azt mondta keressem meg a kórházba az adatokkal. Nem ismertem meg, a lábam között :P :D nem tûnt, ilyen magas, hatalmas embernek, nagy nehezen megtaláltam vagy is nem lett volna nehéz, csak párszor elmentem mellette, de leszólított :D Megnézte a papírjaim, megint csacsogtunk egy kicsit, és mondta h, majd feb. 11-én találkozunk, menjek be hozzá, magán rendelésre :) Nekem tetszik ez a pasi :) Nem bántam meg h, kóvályogtam egy darabig mint gólya áldás a levegõben :D De csak megtaláltam az "igazit" :) (Jah, és teszem hozzá, nem nõgyógyászati, hanem egyéb jellegû problémáim vannak, asztma és pánik roham, de ezt is emberségesen kezelte, már mint nem oltogatott vagy küldött el melegebb éghajlatra, a problémáimmal :) ) Szerintem, nyugodtan válts dokit :D Nem! Neked kell megfelelni, meg alkalmazkodni az orvoshoz hanem fordítva. Persze, biztos, h azért kedves Velem, ez a doki is, mert fizetek neki, az ördög is az lenne :D , de 5ezer nála a terhes gondozás, szóval nem kér el hatalmas összegeket, meg hát nem lenne kötelessége egy kenet vétel alatt elszórakoztatni :D így sem. Keress bátran ;) Semelyik dokinak nincs köze hozzá, miért lépsz le tõle, magyarázattal sem tartozol, pláne ha még megbízni se tudsz benne, vagy egy vérbeli paraszt veled :)
én is váltottam, igaz némileg kényszerbõl, költözés miatt, de azt hiszem, én is megtaláltam az "igazit", mint az elõttem író(sõt lehet ugyanarról is beszélünk, ugyanis a leírása passzol az én dokimra is)...25hetesen voltam nála elõször, már akkor szimpi volt, és ez végig kitartott, ilyen jó nõgyogyim még nem volt elõtte.szóval szerintem is érdemes váltani, ha nem érzed biztosnak..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat azt hiszem igazatok van és megyek is másik dokihoz

Székesfehérváron a Szent György kórházban ha fogadunk szülésznõt, kell-e fogadni orvost is mellé, továbbá mennyit illik adni a szülésznõnek, s ha orvos is kell, az orvosnak. Melyik szülésznõt ajánlanátok Székesfehérváron?

Legjobb válasz: Nem, nem muszáj dokit fogadni mellé,lehet csak szülésznõt. Én másfél éve szültem ott, és mindkettõt fogadtam, bár a szülésznõnek több hasznát vettem mint a dokinak. Mi 30000-t adtunk neki, maximálisan elégedett voltam vele. Szívbõl tudom ajánlani,Bognár Beának hívják.

Nem, nem muszáj dokit fogadni mellé, lehet csak szülésznõt. Én másfél éve szültem ott, és mindkettõt fogadtam, bár a szülésznõnek több hasznát vettem mint a dokinak. Mi 30000-t adtunk neki, maximálisan elégedett voltam vele. Szívbõl tudom ajánlani, Bognár Beának hívják.

A mentősök vagy az orvosok jönnek be nektek jobban? Ha lehetne melyiket választanátok a 2 közül?

Legjobb válasz: Orvosnak készülök,és egyik sem. Nem szakma alapján választok, de valahogy inkább kerülöm a szakmabelieket, bár ez kicsit ellentétes így, nyilván ha a nagy Õ egy orvos személyében jött volna el, akkor õt választom, de most már biztos,hogy egy nyelvtanár lesz a férjem. :)

Egyik se.... Bár jártam mentõssel...
nekem inkább mentos, bejonnek az egyenruhások, mint pl. a rendor is :)
Orvosnak készülök, és egyik sem. Nem szakma alapján választok, de valahogy inkább kerülöm a szakmabelieket, bár ez kicsit ellentétes így, nyilván ha a nagy Õ egy orvos személyében jött volna el, akkor õt választom, de most már biztos, hogy egy nyelvtanár lesz a férjem. :)
Tûzoltókat. :-DD
Partnert nem szakma alapján választok. Van aki igen??
egyiket se.
Egyikse, ha választás alapján menne, akkor már jobbat keresnék :P
Mindkettõ:) Barátnõim szoktak is ezzel cinkelni néha..hogy jajj ott egy helyes mentõs ájulj el gyorsan, majd ápolgat meg hasonlók:D A kettõ közül te is vagy valamelyik, vagy az szeretnél lenni?
A férjem egy mentõszolgálatnál dolgozik, de nem egészségügyi területen. Ennek kapcsán sokat találkozom az ottani mentõsökkel...háááát, lehet, hogy csak ebbe a cégbe sikerült ilyen díszpéldányokat beválogatni, de mind van alkesz, vagy IQ szegény droid. Talán 1-2 értelmesebb van, a többi megrekedt egy 10 éves szintjén. De mondom, az OMSZ-ot vagy a többi céget nem ismerem, lehet, hogy ott normálisabbak vannak.
A kérdező hozzászólása: egyik se vagyok a 2 közül
Amelyik megbízhatóbb és jobb férfi.
Orvos vagyok, de egyik se igazán. Inkább egy gépészmérnököt szeretnék magam mellé. :-)
mindkettõõõ muszáj volt ezt mondanom mert faterom mentõtiszt, muter a telefonoknál dolgozik, én meg orvos lennék ha összejön:DDD
A kérdező hozzászólása: én se szakma alapján választok, csak kérdem
Mentõssel volt már dolgom!:P De ismerek egy helyes orvost is.:) (de az csak ennyi)
Egyik sem. Egy eset megmaradt bennem, azóta mentõsökre rá se bírok nézni. (kardiológián miközben félmeztelenül voltam, és vizsgált a doki, kihasználva a lehetõségüket bejöttek, és még mind a 3man visszakukkoltak az ajtóból, jól megbámulva a melleim, azóta távolságot tartok minden mentõstõl) Az orvosokat sem szeretem, azért mégiscsak akkor emgyek hozzájuk, ha már baj van. :) Más foglalkozások sokkal jobban tetszenek.

Melyik külföldi orvosi diplomát fogadják el az USA-ban?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy õk csak a sajátjukat fogadják el sajnos. Kutató orvosnak ki lehet menni bármely országban szerzett diplomával. Nem lehetetlen amúgy a helyzet. Ha ki akarsz menni, le kell tenni egy három lépcsõs vizsgát. Ez a vizsga nem annyira könnyû, de nem ez a fõ baj vele, hanem az, hogy nagyon drága. Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem, h párszor tíz millió ft. Ha ól emlékszem vannak bizonyos orvosi szakok, amikre csak született amerikai állampolgár pályázhat (szív-, ideg-, ortopéd sebész). Remélem segítettem, amúgy miért kérdezted?

Én úgy tudom, hogy õk csak a sajátjukat fogadják el sajnos. Kutató orvosnak ki lehet menni bármely országban szerzett diplomával. Nem lehetetlen amúgy a helyzet. Ha ki akarsz menni, le kell tenni egy három lépcsõs vizsgát. Ez a vizsga nem annyira könnyû, de nem ez a fõ baj vele, hanem az, hogy nagyon drága. Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem, h párszor tíz millió ft. Ha ól emlékszem vannak bizonyos orvosi szakok, amikre csak született amerikai állampolgár pályázhat (szív-, ideg-, ortopéd sebész). Remélem segítettem, amúgy miért kérdezted?
Miért akarsz te kint dolgozni?? :D Ott sem fizetik meg õket, te nem láttad a vészhelyzetet??? Szerintem hagyd az amerikai álmot, és legyél itthon fogorvos, vagy ausztriában, mert nem kell amerikáig menni, hogy hülyére keresd magad!
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon sokat segítettél.Igazából azért kérdeztem mert tudtam, hogy a magyar diplomát nem fogadják el de reménykedtem benne, hogy talán néhány ország diplomáját elfogadják ahol nem olyan drága az egyetem mint Amerikában, mert nincs annyi pénzünk, hogy ott járhassak egyetemre, de mindenképpen ott szeretnék majd dolgozni... És még az lenne a kérdésem, hogy az Angliai egyetemekét miért nem fogadják el, hiszen az is angol nyelvû , nem?
Amerikaiak csak a saját orvosi diplomájukat fogadják el. Ha kinn akarsz orvosként dolgozni akkor miután megvan a magyar orvosi diplomád, kinnt jelentkezned kell úgynevezett 'kiegészítõ' képzésre, ami azt hiszem 2 éves, de iszonyatosan drága és bekerülni még nehezebb. Ha ezt elvégezted akkor utána teheted le a vizsgát, hogy tényleg orvos lehess.
Azért nem fogadják el az angliait, mert nem a nyelvvel van gondjuk, hanem egyszerûen azzal, h máshol csináltad. Az én tudomásom szerint nem kell 2 éves képzés, csak 3 vizsga, de viszonylag nehéz, és nagyon sokba kerül. Sajnos az az ország nagyon szép kívülrõl, de belül rohad az egész. Nem tudom, hogy milyen indíttatásból szeretnél ott dolgozni, sok motiváció lehet. Pl. ha családod, vagy párod ott él, akkor megértem, de ha nagyon el akarsz menni a kontinensrõl, akkor mindenképpen Kanadát javaslom, nagyon szép ország, sokkal toleránsabbak , ott nem csak a kanadai a jó fiú, hanem neked is elfogadják a diplomádat. USA-ban sokkal nagyobb a nyomor, mint az ember gondolná. 1Jövõ héten lesz az utolsó vizsgám az orvosin, és tudom, h teljesen kiborulnék, ha nem láthatnék el valakit, aki rászorul, pedig képes lennék rá, csak amiatt, h nincs biztosítása. És tényleg nem láthatod el az USÁ-ban, mert különben neked kell kifizetnd a több milliós számlát. Ez nem csak az elveimmel, önmagammal áll ellentétben, hanem azzal is, amiért ide jöttem, amit megfogad minden orvos, aki végez, nem bírnám csinálni, nagyon szemét egy ország az, és az egészségügy csak egy dolog. Ne haragudj, nem akartam szentbeszédet tartani, semmi közöm hozzá, hogy hova mész. Nagyon sok sikert kívánok neked az egyetemhez, és a munkádhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segítettél!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!