Találatok a következő kifejezésre: Melyik angol a (576 db)

Melyek angolban a linking words szavak?

Legjobb válasz: linking words=kötõszavak and, but, so, because - az egyszerûbbek közül however, consequently, yet, therefore - a nehezebbekre példa

linking words=kötõszavak and, but, so, because - az egyszerûbbek közül however, consequently, yet, therefore - a nehezebbekre példa

Melyik nyelvet a legkönnyebb megtanulni, illetve melyiket érdemes tanulni, ha angolul már tudok?

Németet tanultam anno gimnáziumban, nagyon felejtős, a hollandra gondoltam nemrég, de az meg olyan mint a német... tehát ezeken kívül?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen mindegy, mert az angol viszonylag az összes európai nyelv közül az egyik legkönnyebb. A németet tudnám ajánlani, de csak a hasznossága miatt, - az angolhoz csak az alapszavakban hasonlít. A német logikája azonban teljesen megérthetõ magyar fejjel. A hollanddal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de annyi biztos, hogy inkább a németre fog hasonlítani. Az angol a történelem során rengeteget vesztett az õsi germán nyelvi "jellegébõl". Ha tényleg a nyelvtant és a hatalmas latin-francia szókincset nézzük az angolban, akkor a franciát vagy akár valamilyen újlatin nyelvet mondanék. Bár egyáltalán nem fonetikus.

Szerintem teljesen mindegy, mert az angol viszonylag az összes európai nyelv közül az egyik legkönnyebb. A németet tudnám ajánlani, de csak a hasznossága miatt, - az angolhoz csak az alapszavakban hasonlít. A német logikája azonban teljesen megérthetõ magyar fejjel. A hollanddal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de annyi biztos, hogy inkább a németre fog hasonlítani. Az angol a történelem során rengeteget vesztett az õsi germán nyelvi "jellegébõl". Ha tényleg a nyelvtant és a hatalmas latin-francia szókincset nézzük az angolban, akkor a franciát vagy akár valamilyen újlatin nyelvet mondanék. Bár egyáltalán nem fonetikus.
Ha német nem jöhet szóba (emiatt felejtsd el az összes többi germánt, ezek inkább erre hasonlítanak, mintsem az angolra), akkor újlatin nyelvekkel próbálkozz, mivel ezekbõl rengeteg szó ismerõs lesz angolban. Francia kiejtése nehéz, emiatt inkább spanyol felelhet meg jobban, bár "hasznossága" nyilván ennek a legkisebb.
Legkönnyebb az eszperantó és a roma nyelv, de gondolom, szívesebben választasz egy nehezebbet :) Szerintem neked kell eldöntened, milyen terveid vannak a nyelvvel az életben, a munkádhoz melyiket tudod jobban használni, vagy olvasmányaid, filmélményeid alapján melyik nép kultúrája szimpatikusabb. A francia kiejtést nem nehéz megtanulni, ha az ember megtanulja a szabályokat, mindent ki tud ejteni, és ez egy kis rutin után automatikussá válik, és nem érhetnek meglepetések, mint az angolban. Ugyanez a helyzet az olasszal és a spanyollal is. A spanyolt sok helyen beszélik, persze, lehet, hogy azokon a helyeken te sosem fogsz megfordulni.
Nekem egy franciát származása miatt anyanyelvi szinten beszélõ hölgy mondta, hogy gégehangok képzése rendkívül nehéz, de én már a sok nazálisnál elhasalnék. Spanyolnál ilyen ugye nincs (R-rel nincs akkora gond).

Most angolt tanulok jövőre kell felvennem második nyelvet németet vagy franciát. Melyik lenne a könnyebb? És mennyire igaz hogy nehéz a németet angol után megtanulni? és melyiknek venném nagyobb hasznát?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.

Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.
A franciát nem teljesen ismerem, annyit tudok hogy a hangzása nagyon eltér az írástól.Én elsõ nyelvként tanulom a németet, és sok szó nagyon hasonlít az angolra.Mivel Németországgal szoros kapcsolatunk van(pl. a piac), ezért szerintem érdemesebb azt tanulni:)
Szerintem a francia nehezebb az angol után, mert borzasztóan logikátlan nyelv. Az, hogy melyik a hasznosabb, attól függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni, továbbtanulni. Mérnökire például a német hasznosabb, hogy szakács akarsz lenni, akkor nyilván a francia.
A kérdező hozzászólása: Gazdaságban szeretnék:)
Francia iszonyat logikátlan, semmi összefüggés sincsen az angollal. Bár németül nem tudok, de szerintem azzal jobban járnál, ha a könnyûséget nézzük.
Gazdaságban is a német a jobb :) Eu-ban fõleg.
Inkább a németet javaslom; a franciát csak akkor, ha ki nem állhatod a németet.


Ha földrajz és angol a 2 tárgy amikkel felvételizek melyik egyetem (vagy fõiskola), melyik kar és melyik szak lenne a legjobb amivel könnyen eltudok helyezkedni és jól keresni?

Legjobb válasz: BCE- gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki esetleg BCE- élelmiszermérnöki, az angol és földrajz párosítás eléggé konkrét az összes Eü. mûszaki, gazdasági szakot kizárja a földrajz. A fent említett 2 a legesélyesebb a legnagyobb lehetõség.

BCE- gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki esetleg BCE- élelmiszermérnöki, az angol és földrajz párosítás eléggé konkrét az összes Eü. mûszaki, gazdasági szakot kizárja a földrajz. A fent említett 2 a legesélyesebb a legnagyobb lehetõség.

A Kreatív Angol, a Villám Angol és az Effortless English közül melyikkel érdemesebb kezdeni kezdő illetve középhaladó szinten?

A következ? videó els? felét ( ahol szinte csak alap kifejezéseket használ ) 2-3 szó kivételével 100 %-ban megértettem.

Legjobb válasz: Én a kreatív angolt ajánlom. Én is ebbõl tanulok. Nagyon sokáig küzdöttem, mire ezt a módszert megtaláltam, és ezzel könnyen tanulok. Tényleg, a kreatív nyelvtanulás a legjobb módszer. Van benne elég sok hiba (a megoldásokban), és vannak több dolog ami hiányzik belõle, de pl. ha használod az Oxford Angol Nyelvtan Magyarázatok - Gyakorlatok könyvet akkor úgy nagyon jó. (Ez utóbbi 3800 Ft a könyvesboltokban, és tényleg nagyon jó). Ezen kívül még Dr. Budai László által írt: Élõ angol nyelvtan címû könyvet ajánlom, a vékonyabb 3900, a vastagabb (bõvített) 4900. Ez rendkívül alapos. Csak példaként említem hogy az elõforduló pl. elöljáró szavak legalább 95 %-át tartalmazza. Összegezve: -tanuld meg az alapokat a kreatív angolból (tényleg ez a legjobb módszer) -tanuld a nyelvtant az Oxford Angol segítségével, és oldd meg benne a feladatokat, ellenõrizd a hátuljában lévõ megoldókulccsal hogy jól oldottad-e meg a feladatokat -ha valami nem világos / bõvíteni akarod a tudásod használd Dr. Budai László könyvét. Dr. Budai könyve az Osiris Könyvvklubban 25 % kedvezménnyel kapható, Budapesten. A kedvezmény igénybe vételéhez csak regisztrálnod kell a weboldalukon: http://www.osiriskiado.hu/hu/konyvklub.html .

Én a kreatív angolt ajánlom. Én is ebbõl tanulok. Nagyon sokáig küzdöttem, mire ezt a módszert megtaláltam, és ezzel könnyen tanulok. Tényleg, a kreatív nyelvtanulás a legjobb módszer. Van benne elég sok hiba (a megoldásokban), és vannak több dolog ami hiányzik belõle, de pl. ha használod az Oxford Angol Nyelvtan Magyarázatok - Gyakorlatok könyvet akkor úgy nagyon jó. (Ez utóbbi 3800 Ft a könyvesboltokban, és tényleg nagyon jó). Ezen kívül még Dr. Budai László által írt: Élõ angol nyelvtan címû könyvet ajánlom, a vékonyabb 3900, a vastagabb (bõvített) 4900. Ez rendkívül alapos. Csak példaként említem hogy az elõforduló pl. elöljáró szavak legalább 95 %-át tartalmazza. Összegezve: -tanuld meg az alapokat a kreatív angolból (tényleg ez a legjobb módszer) -tanuld a nyelvtant az Oxford Angol segítségével, és oldd meg benne a feladatokat, ellenõrizd a hátuljában lévõ megoldókulccsal hogy jól oldottad-e meg a feladatokat -ha valami nem világos / bõvíteni akarod a tudásod használd Dr. Budai László könyvét. Dr. Budai könyve az Osiris Könyvvklubban 25 % kedvezménnyel kapható, Budapesten. A kedvezmény igénybe vételéhez csak regisztrálnod kell a weboldalukon: http://www.osiriskiado.hu/hu/konyvklub.html .

Melyik az a szám, ami egyszerre magyar, és azt hiszem angol nyelvű, és a refrénjében egy mély hangú fazon énekli, hogy "úgyis jössz, hogyha kell"?

Ennyire emlékszem csak a dalból, egy ilyen lassabb tempójú hangulatos kis zene. Remélem valamelyik?tök felismeri, mert én hiába kerestem nem találtam.

Legjobb válasz: Ocho Macho : Jó Nekem, ebben is van angol, de szerintem te nem erre gondoltál...

Ocho Macho : Jó Nekem, ebben is van angol, de szerintem te nem erre gondoltál...

Melyik nyelv a nehezebb, az angol vagy a francia? Melyek az elõnyök és hátrányok?

Legjobb válasz: Az angol sokkal könnyebben tanulható, egyszerûbb a nyelvtan is.

Az angol sokkal könnyebben tanulható, egyszerûbb a nyelvtan is.
Franciául nem tudok, de hallottam pár ismerõstõl, hogy nehéz. Ezzel szemben az angol szerintem az egyik legkönnyebben megtanulható nyelv. Másrészt pedig világnyelv, vagyis alap, hogy ma már mindenki beszél angolul (hogy helyes-e ez, arról lehetne vitatkozni...) Szóval ha választanod kell, ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem tanulsz meg angolul. Mellette tanulhatsz franciát, ha érdekel.
angol a legkönnyebb nyelv :)
A francia jóval nehezebb: összetett nyelvtan - nem mondanám nagyon nehéznek, de sokféle igeidõ, igemód van, bonyolult igeragozással, nemekkel kiegészítve, tehát van mit tanulni rajta. Az angol nyelvtan elég egyszerû: bár itt is vannak finomságok, de egy alapszintû kommunikációhoz sokkal kevesebb nyelvtan is elég. A kiejtés kicsit nehezebb az angolnál...
Feltétlenül az angolt válaszd akár a személyes szimpátiádtól függetlenül is, mivel ez a világnyelv, ami nélkül nem sokra mész majd az életben. Bár a franciák nem szeretnek angolul beszélni.
Angolt elég régóta tanulok, franciával próbálkoztam egy idõben, de az alap nyelvtanát is nehezebbnek találtam, a kiejtés pedig egyenesen gyilkos az angolhoz képest. Sosem tudtam megszokni, hogy mennyi hangzót elharapnak, vagy egyáltalán nem is ejtenek, fõleg a szavak végén...
egyértelmûen angol a könnyebb
Attól is függ, hogy milyen elõtanulmányaid vannak. Pl németül már tudsz és most második idegen nyelvként szeretnéd tanulni a fennt említett kettõ közül valamelyiket? Én tanulok angolt és franciát is szóval ha kicsit pontosítod, hogy mit szeretnél tudni akkor könnyebb lenne válaszolni.

Minimális angol tudásom van. Melyik angol tanfolyamot ajánlanátok ahol rendesen megtanítják az emberrel a nyelvet?

Budapesten kellene és akár az is jó lenne ha árban is jó lenne, de akár többet is kiadok érte csak valaki "verje már bele a fejembe" a nyelvet:D Szóval eléggé nincs nyelvérzékem...legalábbis suliban nem ment... És ha ez segít inkább szóban lenne szükségem a nyelvre nem írásban (dixes vagyok) és szakmámban sem az kellene

Szerintetek melyiket lenne a legjobb választani: emelt angol érettségi és azt 60% fölött vagy ECL nyelvvizsga?

A középfokúm 90% lett, sokan mondták hogy az emelt angol nehezebb mint a nyelvvizsga, szeptember 5ig van mindkető jelentkezési határideje és nemtudom melyik lenne könnyebb vagy logikusabb

Legjobb válasz: Attól függ mihez kell. Ha egyetemre, és nem olyan helyre mész ahol kell az angol, akkor azért nem fogsz pluszpontot kapni. Ha olyan helyre mész ahova felvételi tárgy az angol, akkor abból érdemes, az több pontot ér. A nyelvvizsgáért viszont mindenhol kapsz. Ja és a nyelvvizsga nehezebb mint az érettségi.

Attól függ mihez kell. Ha egyetemre, és nem olyan helyre mész ahol kell az angol, akkor azért nem fogsz pluszpontot kapni. Ha olyan helyre mész ahova felvételi tárgy az angol, akkor abból érdemes, az több pontot ér. A nyelvvizsgáért viszont mindenhol kapsz. Ja és a nyelvvizsga nehezebb mint az érettségi.
Én is úgy hallottam, hogy nehezebb a nyelvvizsga mint az emelt érettségi.
Nem. Az emelt érettségi és a középfokú nyelvvizsga kb egy szinten van (ezért kapod meg 60%-tól érettségire a nyelvvizsgát is, mint ahogy a nyelvvizsga is 60%-tól sikeres). Az hogy melyiket válaszd azt az elsõ jól leírta.
nekem egy emelt szintû sajnos nehezebbnek tûnt mint egy középfokú, de ált. nem nehezebb(nekem azért mert nem voltam hozzászokva a feladattípusokhoz)

Az angolon kivül, melyik nyelvek a legfontosabbak?

A német ? És azután melyik ? A francia ? Kérlek, válaszoljatok. Hány nyelvet érdemes tudni, az anyanyelven kivül, és ha egyszerre többfélét tanulok, nem fogom ?ket összetéveszteni ?

Legjobb válasz: szerintem 1-et érdesem tudni de azt nagyon jól, én angolra szavazok

szerintem 1-et érdesem tudni de azt nagyon jól, én angolra szavazok
Valami kimaradt: vendéglátóiparban a holland is hasznos manapság a balaton környékén.
A kérdező hozzászólása: Köcsögöm széken.
Szerintem az angol a legelsõ majd utána jön a német. És szerintem egyszerre próbálj meg egy nyelvet tanulni aztán a következõt.
A kérdező hozzászólása: Oké, kösz, mindenkinek zöldet nyomtam. :)
Ha eléggé különböznek, akkor nem fogod összekeverni õket még kezdetben sem. Persze ne két újlatin nyelvet indíts egyszerre.
én egyébként olaszul, angolul, németül, oroszul beszélek és most latinul tanulok de igen, lehet õket "keverni" bár én ezt úgy értem hogy ha az egyik nyelven nem jut eszedbe egy adott szó, tuti hogy a másik 4 beugrik :) de attól még tisztában vagy vele hogy az nem angolul van hanem pl. németül csak...érted. sok szó hasonlít de minden nyelvre megvannak a megszokott végzõdések, szóval ha kevernéd is beugrik hohy jé! ez olasz nem latin, mert az olaszban -us helyett o vagy más szóvég van többnyire
ha azt nézed, melyik nyelvet beszélik még nagyon sokan és nem munka miatt, hanem hobbiból tanulnál vagy célod, kimenni egy adott országba, földrészre, akkor... tanulj kínait, oroszt, vagy spanyolt. oroszul ázsia elég nagy részén beszélnek, spanyolul pedig szinte egész dél-amerikában (meg portugálul). ha pedig üzleti szempontból nézed, azt már leírták elõttem.
Spanyol, német, kínai, francia, román, japán, görög, olasz, orosz.
A kérdező hozzászólása: Thank you very much !
A kérdező hozzászólása: Értem. És nyelvtanilag, az angol, vagy a német a nehezebb ?
Szívesen:DD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!