Találatok a következő kifejezésre: Melyik a természetes (137 db)

Selena Gomeznek melyik a természetes haja?

Mert láttam rövid,félhosszú,hosszú meg göndör,hullámos,egyenes és (nem tudom hogy kell ezt mondani) de egy forma hosszú volt haj mind1 szóval volt egy kicsit tépett meg nem tépett:)

Legjobb válasz: Selena Gomez olyan gyorsan váltja a hajakat, mint Te a nadrágot(: Sok mindent ki lehet hozni a hajából és most már ki tudja, hogy milyen hosszú és mennyire természetes neki.

Selena Gomez olyan gyorsan váltja a hajakat, mint Te a nadrágot(: Sok mindent ki lehet hozni a hajából és most már ki tudja, hogy milyen hosszú és mennyire természetes neki.
Nyilván a rövid a sajátja, a hosszú pedig póthaj.
A kopasz.

Minek az emlékére tartja a keresztény egyház a pünkösdöt? Melyek a természetes jelképei?

Lécci nagyon sürgős lenne köszönöm előre is.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%BCnk%C3%B6sd

Szia! Nos a pünkösd eredetileg a törvényadás ünnepe volt a zsidóknál. Talán emlékszel a történetre, hogy húsvétkor az un. páskaünnepen szabadultak meg Egyiptomból, és ezután átkeltek a Vörös-tengeren, majd elérkeztek a Sínai hegyhez, ahol megkapták a törvénytáblákat a tízparancsolattal. Ez a páska utáni 50. napon volt, ezért nevezték el 50-esnek, amit görögül pentékoszté-nak mondanak, ebbõl számazik a magyar pünkösd szó. A zsidóknál ezt Sávuót nevezik, ami a törvényadás emléknapja és az új kenyér ünnepe. A kereszténységben a pünkösdöt ünnepként csak a II. században említik ókori keresztény írók. A katolikus egyházban van vigíliája böjttel, amelyen keresztvizet szentelnek. A bérmálás szentségét pünkösd ünnepétõl kezdve szokás kiszolgáltatni a római katolikus egyházban. Az ünneprõl május hónapot pünkösd havának is nevezik. Egyébként a Szentlélek kiáradásának az ünnepének tartják a protestáns körökben, mert ezen a napon áradt ki a Szent Léelk az összegyülekezett apostolokra, tulajdonképpen ez az egyház születésének ünnepe. Érdekes párhuzam, hogy a reformátusoknál és evangélikusoknál sok helyen ilyenkor tartják a konfirmálást, vagyis a gyülekeztebe való felvételt, a keresztség megerõsítésével (konfirmatio = megerõsítés). A magyar kultúrában több szokás is kötõdik a pünkösdhöz, melyeknek számos eleme a kereszténység elõtti idõkbe nyúlik vissza.Visszavezethetõ a római floráliákra: a floráliák olyan tavaszt köszöntõ ünnepi alkalmak voltak, amikor Flora istennõt, a növényvilág és a virágok - tágabb értelemben a termékenység - istennõjétköszöntötték. Az istennõ görög nevén Khlóris, azaz Zöldellõ, Viruló. A pünkösd a tavaszköszöntés ünnepe is. Üdv. Péter
Szentlélek kitöltetése...
Miután Krisztus megfeszíttetett, az Úr megígérte az apostoloknak, hogy egy másik Vigasztalót fog küldeni az emberek számára, aki nem más, mint a Szentlélek. Ez pünkösdkor történt meg: hagyományosan azt tartjuk, hogy ilyenkor áradt ki a Szentlélek az apostolokra.
A kérdező hozzászólása: Köszii mindenkinek hogy segítettetet :]
A velünk élõ Isten ünnepe. Annak az emlékére, hogy a Szentlélek bennünk és köztünk van.

A természetes középbarna hajszín eléréséhez melyik jobb a színező vagy a festék? Melyik márka a legjobb amit nem csak fodrászkellékesbe lehet megvásárolni?

Szeretném sz?kés barna hajamat közép barnára színezni vagy festeni ,de még soha nem volt festve a hajam és szeretném tudni mi az a márka amit érdemes használni és melyik színezési mód a jobb (egészség, tartósság szempontból).

Legjobb válasz: Ha természetes hajszínt szeretnél, akkor én a Natural and Easy hajfestékcsaládot javaslom. Ebben nagyon szép és természetes hajszínek vannak. Én ezzel festem a hajam, és a legtöbb ember nem veszi észre, hogy festve van annyira hasonlít az eredeti hajszínemhez.

Ha természetes hajszínt szeretnél, akkor én a Natural and Easy hajfestékcsaládot javaslom. Ebben nagyon szép és természetes hajszínek vannak. Én ezzel festem a hajam, és a legtöbb ember nem veszi észre, hogy festve van annyira hasonlít az eredeti hajszínemhez.

Valaki megoldás? Melyik 2 természetes szám közé esik B-A? A= (hét tizenketted + három öttöd szor öt negyed) -1:hét hatod B= (egy harmad+ 0, 25 szor 10) :egy hatod

ocsi de csak így tudtam kiírni a törteket

Legjobb válasz: +1 és +100 közé. Bár a matektanárod nem örülne ennek a megoldásnak, pedig helyes. Nem azt kérdezte, hogy melyik két szomszédos természetes szám közé esik. Egyébként hét hatoddal melyik részt kell elosztani? A -1-et, vagy az egész mindenséget elõtte?

+1 és +100 közé. Bár a matektanárod nem örülne ennek a megoldásnak, pedig helyes. Nem azt kérdezte, hogy melyik két szomszédos természetes szám közé esik. Egyébként hét hatoddal melyik részt kell elosztani? A -1-et, vagy az egész mindenséget elõtte?
A= 7/12 + (3/5 * 5/4) -1/(7/6) = 7/12 +3/4 -6/7 = 7/12+9/12 - 6/7 = 16/12 -6/7 = 4/3 - 6/7 = 28/21 - 18/21 = 10/21 B = (1/3 + 1/4 * 10 ) : (1/6) = (2/6 + 15/6) * 6 = 17 B-A = 17 - 10/21 > 16 Theat akkor ha a fenti szamolas jo, akkor 16 es 17 koze esik.
A kérdező hozzászólása: köszii!! :)

Melyik a könnyebb, jobb szülés ami természetesen magától indul meg vagy amelyiket úgy inditják?

Kiváncsiságból kérdezzem... 33 hetes kismama

Legjobb válasz: Természetesen a természetes... Általában az indított szülésnél több a komplikáció. Én legalábbis annak a híve vagyok - természetesen a sürgõs, indokolt eseteket kivéve - hogy ne avatkozzunk a természet rendjébe, ha nem muszáj... A barátnõm példáját tudnám hozni, 3 gyereket szült, ebbõl a második indított volt, mert túlhordta. Azt mondta, össze sem lehetett hasonlítani, sokkal rosszabb és nehezebb volt, amikor indították. Könnyû, természetes szülést!

Természetesen a természetes... Általában az indított szülésnél több a komplikáció. Én legalábbis annak a híve vagyok - természetesen a sürgõs, indokolt eseteket kivéve - hogy ne avatkozzunk a természet rendjébe, ha nem muszáj... A barátnõm példáját tudnám hozni, 3 gyereket szült, ebbõl a második indított volt, mert túlhordta. Azt mondta, össze sem lehetett hasonlítani, sokkal rosszabb és nehezebb volt, amikor indították. Könnyû, természetes szülést!
Szia! Nekem az elsõ magától indult, teljesn komplikációmentes volt, és nagyon szép emlék ma is.A másik kettõt indították túlhordás miatt, egyiket 42hetesen, másikat 41 hetesen, és mindkettõvel meg kellett végül császározni sajnos. De nem volt választási lehetõségem, a gyerekeim egészsége múlott rajta. Remélem neked sikerül természetesen és könnyen szülnöd. minden jót, üdv
Nekem indított volt, mert a baba 41.héten sem akart kijönni.Elõször burokrepesztés, majd oxitocin.1 és fél óra alatt megvoltam.Fájdalmas, de gyönyörû emlék és jó, hogy nem húzodott el órákig.Szép szülést neked is!
nekem is inditott volt a szulesem es sajnos nekem 18 ora oszaba telt mire meszultem a lanyomat mar akartak csaszarozni, de hal istennek nem kellet vegulis!!, jobb a termeszetes szules szerintem!
Nekem úgy indították 36hetesen, mert kevés volt a magzatvizem.4 óra alatt meglett a kislányom.Elsõ baba volt.
Jobb, ha természetesen indul be a szülés.Nekem indították 15 óra vajudás+császármetszés lett a vége.
Nekem az elsõt indították a 41 hét végén, oxitocinos infúzióval gerjedtek a fájások, fekve vajudtam, burkot kellett repeszteni, nem volt fájásszünetem, iszonyat erõs fájdalmaim voltak, nehezen tágultam, korán jöttek a tolófájások, nyomnom kellett a kicsi préselõdött kifelé teljesen szétszakadtam. A második spontán indult, spontán repedt a burok, vajudás közben sétálhattam, háborítatlanul szépen született a babám 4 óra vajudás után. Én mindkettõt kitapasztaltam, mondjuk a másodiknál a 36 héttõl napi 2 csésze málnalevél teát ittam, hogy könnyebben táguljak. - nagyon bevált. Szép szülést kívánok!
Nekem az elsõt burokrepesztéssel indították mert érett volt a lepény és nem hordhattam túl. Öt óra alatt fájdalomcsillapítás, vágás nélkül "könnyen" meglett a lányom. A másodikat majd áprilisban megtudom:-) Neked pedig szorítok!
Amikor indítanak, ha kell oxitocinos infulzió is akkor sokkal intenzívebben jönnek a fájások, és lehet ugyan addig tart mintha magától indulna.De ha indokolt, vagy ti aggódtok a babáért és ti kéritek az indítást, akkor megéri.

Szerintetek melyik jobb természetesen szülni vagy császárral? Van aki ezt mondja van aki azt. Azt mondják a természetes közbe nehéz utána jó . A császár meg utána rossz. Első babámat várom .

Legjobb válasz: Szerintem erre csak az tud válaszolni, aki mindkétféle módon szült. Én természetes úton szültem, így nem tudom, hogy milyen lett volna császárral. Nem is biztos, hogy van erre a kérdésre jó válasz, mert lehet, hogy az egész egyénfüggõ. Nekem a természetes úton való szülés után 6-8 héttel még elég nehéz volt, van aki meg már másnap törökülésben ül és szoptat, hiába volt neki is ugyanúgy gátmetszése, mint nekem. Az is elõfordul, hogy egyik császáros pikk-pakk helyrerázódik (olvasni ilyet itt a gyik-en), más császáros pedig még hónapokkal a szülés után is kínlódik.

Szerintem erre csak az tud válaszolni, aki mindkétféle módon szült. Én természetes úton szültem, így nem tudom, hogy milyen lett volna császárral. Nem is biztos, hogy van erre a kérdésre jó válasz, mert lehet, hogy az egész egyénfüggõ. Nekem a természetes úton való szülés után 6-8 héttel még elég nehéz volt, van aki meg már másnap törökülésben ül és szoptat, hiába volt neki is ugyanúgy gátmetszése, mint nekem. Az is elõfordul, hogy egyik császáros pikk-pakk helyrerázódik (olvasni ilyet itt a gyik-en), más császáros pedig még hónapokkal a szülés után is kínlódik.
Nekem eszembe sem jutott, hogy ez választás kérdése, úgy indultam neki, hogy tuti simán szülök (második baba). Aztán fél nap vajúdás, majd komplikáció és elvittek a császármûtõbe. Nekem ez nem volt jó. Hamar felépültem, de lelkileg utáltam, hogy nem sikerült természetes úton. Nem ítélem el, aki önként és dalolva ezt választja (már ahol lehet ilyet kérni), de alapvetõen köszi, én nem kértem volna. Indulj neki úgy, hogy természetesen megszülöd, és ha véletlen komplikáció adódik, akkor tudhatod, hogy jó, hogy létezik a császármetszés. Hogy melyik jobb vagy rosszabb, hát kinek mi... Nekem a legrosszabb a vajúdás volt, mind kétszer.
Ja, ha lehet akkor hagyják az anyát császár elõtt vajúdni, mert ez elõnyösebb a babalégzésére, úgyhogy a fájdalmat akkor nem ússza meg. Inkább készüljön elõre terhestornával, az - tapasztaltam-, sokat ér.
Én még csak 17 hetes vagyok, de édesanyám négy szülésen van túl.Az elsõ három gyermekét természetesen hozta a világra, a negyediknél császározni kellett.Állítja, hogy inkább még háromszor szülne természetesen, mint mégegyszer császárral.Állítólag nehezebb felépülni, hiszen az egész hasfaladat, hasizmodat átvágják.
nekem a nõvérem most szülte februárban az elsõ kislányát. sajnos neki császármetszés lett a vége és nagyon nehezen gyógyult utána, az elsõ pár hétben nem bírt felkelni, a babát anyukám látta el kivéve az etetést. meg lelkileg is nagyon megviselte a tesómat a császár. szerintem a természetes szülés jobb, bár nyilván az a folyamat közben fájdalmas, de ha minden rendben megy akkor már pár nap után felkel az anyuka és hamarabb gyógyul, mint a császáros. de mindenekelõtt az a fontos, hogy ne legyenek komplikációk, az a lényeg, hogy az anyuka és a baba is jól legyenek. neked pedig további jó babavárást és könnyû szülést!
En valaszthattam, mert olyan helyzetbe kerultem es a csaszart valasztottam.Hogy miert azt?Mert ereztem hogy siman nem tudtam volna megszulni a gyermekemet. Mutet kozben ez orvosilag is igazolodott. A felepules nekem 2 honapba telt.Ekkor tudtam ellatni teljesen egyedul magamat es a babamat is.Aztan vagy meg egy fel evbe mire ujra teljesen onmagam lettem. A kovetkezo babamat ha tudom es kepes vagyok ra, szeretnem megprobalni megszulni termeszetes uton. Sokszor voltam magam alatt amiatt hogy rossz anya vagyok, mert egyedul fizikailag nem birtam a gyerekkel.
Császáros voltam, 6 nõbõl 2-en voltunk azok és elõbb felépültünk, a gátmetszéssel is szenvedtek.Mi elõbb felkeltünk és voltunk jobban.És alul minden rendben, a barátnõm szült, neki nem.
Természetesen természetesen. A császár betegeknek van. Sem közben nem jó, sem utána, csakhogy valami baj miatt nem megy a rendes szülés.
En csaszaros voltam, a mutet gyors es fajdalommentes volt, az utana levo 2-3nap az eleg kemeny volt, de utana fokozatosan egyre konnyebb lett. Egy hettel a mutet utan mar konnyeden mozogtam, es fajdalmam se nagyon volt. Nekem igy jobb volt, mintha termeszetesen szultem volna, de a babaknak mindenkeppen jobb lett volna a sima szules.
Két spontán szülésem volt, én is azt gondolom, hogy fejben sok minden eldõl, de azt is aláírom, hogy van olyan helyzet amikor császározni kell. Mindkét szülésem indított volt, és 4 óra alatt lezajlott, ki lehetett bírni, de mindkettõnél szükség volt gátmetszésre. Hát a szülés piskóta a varráshoz képest, csak ezt szülés elõtt nem mondta senki. Azt hittem túl vagyok a nehezén, aztán kiderült tévedtem. Iszonyúan fájt a varrás, és utána a felépülés se volt kellemes.Ennek ellenére ha választani kellene ismét spontán szülnék, de ha a baba érdeke úgy kiívánja természetesen császár lenne.
Szia! Én is nagyon féltem, és az még tetõzte, h mindenki mondta, h tuti nem fogok tudni rendesen szülni, mert vékony vagyok, kis csípõvel! Sokáig gyõzködtem az orvosomat, h császárt szeretnék, õ mondta, h próbáljuk meg a természetes szülést, és ígéri, ha szólok közben, akkor megcsászároz! Nagyon örülök, h végül természetesen szültem! Látva a kórházba azokat akik császárral szültek, nem irigyeltem õket! Ráadásul a sok rosszindulatú ember aki azt gondolta, h tuti nem fogok tudni megszülni, vagy nagyon nehezen, iszonyatosan meglepõdött, h magzatvíz elfolyástól számítva 5óra alatt megszültem ráadásul gátvédelemmel! És szülés után rögtön csak úgy szaladtam, ültem stb... Nem hiszem, h ilyen pozitívan élném meg, ha esetleg császár lettem volna! Az ismeretlentõl mindenki fél, de hidd el, hogy nem annyira szörnyû, mint ahogy az elképzeled! Jó babavárást és könnyû szülést kívánok neked!
Én is így halottam, mint ahogy a kérdésedben írtad. Én a második babámat várom, de mivel az elsõt tavaly 22 hetesen megszületett, így az elsõ lesz. Igen, fájdalmas a spontán szülés bár még kicsi volt, de ha életben , maradt volna megérte volna. Ez a fajta fájdalom sebei nehezebben gyógyulnak be mint a szülés sebei. Megkérdezhetem, hogy hány hetes vagy? Én most 25 vagyok.
Sziasztok, volt egy spontán sima szülésem és egy sürgõsségi császárom. Nehezebben épültem fel a császár után, fõleg, hogy itthon várt rám a nagyobbik gyermek. Számomra egyértelmûen a sima szülés sokkal jobb, mindkétszer vajúdtam is, így az nem maradt ki, csak míg az elsõ 15 perc alatt megszültem (a kitolásra gondolok), a másodiknál azonnal toltak a mûtõbe. Borzalmas érzés volt, és még most is az, pedig már néhány hónapja történt. Ha rajtam múlik, inkább vajúdok hosszan, de simán szülök, mint császár.
Szia! Míg kismama voltam mindig azt mondtam, hogy azt szeretném, ha császárral születne meg a gyermekem, mert féltem a természetes szüléstõl.N os, azt hiszem a vajúdás alatt teljesen mindegy lett ez a kérdés számomra. 15 órán keresztül 1 ujjnyit tágultam az orvos kedves ujjainak köszönhetõen. Toltak a mûtõbe. Megkaptam amit akartam. De sz.rul is voltam sokáig. Összefoglalva: ott már teljesen mindegy, a lényeg az, hogy egészségesen szülessen meg a baba.
Császárral szerettem volna szülni, természetesen sikerült.Hál'Istennek!
OFF: Engem is lepontoztak, (biztos a TÖKÉLETES ÕSANYÁK, AKIK EGY HANG NÉLKÜL SZÜLNEK SIMÁN 5 KILÓS GYEREKEKET - valószínûleg közel 0%-os eséllyel a komplikációra) de innen üzenem a lepontozóknak, hogy kb. magasról [email protected] ha nem a mondandóm, hanem a százalékok alapján ítél meg valaki. Úgyhogy nyugodtan lehet lepontozni! :)
Most komolyan lepontoztatok azért, mert hamar felépültem a császárból. Valószínûleg genetika, a sógornõm szüléssel szenvedett még 2 hétig, én egy hét múlva már nem éreztem semmit, ha szültem volna, szerintem akkor se.
Csakhogy írjak egy "pozitív" császáros történetet: 2010 februárjában szültem, már 2 napja túlhordtam, miközben minden értékem (elöregedett méhlepény, fogyó magzatvíz, jóslófájások, szépen beforduló baba) azt mutatta, hogy itt már rég be kellett volna indulni a folyamatnak.. Aztán egy manuális vizsgálat során a dokim észrevette, hogy "liftezik" a gyerek, vmiért nem tud "lejjebb szállni". Köldökzsinór-tekeredésre gyanakodott, ezért még mielõtt a vajúdás elkezdõdött volna, kiírt császárra... A legjobb döntés volt! Még aznap befeküdtem, másnap reggel a rutinbeavatkozások után (beöntés, borotválás, infúzió, katéter- ez utóbbi volt csak minden közül a legkellemetlenebb) bevittek a mûtõbe. Gyönyörûen beadták a spinális érzéstelenítést, tényleg, alig éreztem. A mûtét alatt végig beszéltek hozzám, és csak tompa "matatásokat" éreztem, de nekem nem volt ez olyan vészes. Egyedül, mikor kiemelték, az olyan volt, mintha beleálltak volna a gyomromba, vészesen leesett a vérnyomásom, hányingerem lett, be is sípolt a gép, kaptam gyorsan vmit az infúzióba, és pár perc alatt jobban lettem. A babámat rögtön megmutatták, és az egész "horrorból" nem láttam semmit. Viszont hogy miért volt ez olyan jó döntés? Mert a Kisfiam szó szerint "bebábozódott" a köldökzsinórba, olyan hosszú volt, és úgy kellett lefejteni róla. Tehát mindenképp császár lett volna a vége, nem tudott volna így természetes úton megszületni. Így legalább megkíméltek a vajúdás fájdalmától, és nem utolsósorban az ijedségtõl, hogy esetleg miért esett volna a szívhang.... Úgy érzem, az orvosom a gyermekem életét mentette meg ezzel! Ami ezt követõen történt: az örzõbe kerültem, odahozták a babámat, aki azonnal rácuppant a mellemre. Azon az estén elvitték, mert nem kelhettem fel, majd másnap reggel fel kellett kelnem, - na ez valóban nem volt kellemes, a katétert még csak ekkor szedték ki, és az érzéstelenítõ sem hatott már... az infúzió meg folyamatosan adagolta az oxitocint.. szóval aznap délelõtt bizony fájt. De ez volt a legrosszabb része, estére már egy fokkal jobb volt, másnap pedig már járkáltam is kicsit. Semmi fejfájás, és a haskötõ is sokat segített. 5 nap után jöhettünk haza (de csak mert besárgult egy picit a drágám), és én saját lábon, egyedül mentem a körzeti dokihoz a trombózis elleni szurikért.. A tejcsim a 4. napon indult be igazán, 5 hónapig volt is. A hegem gyönyörûen gyógyult, bugyiban egyáltalán nem látszik, alul pedig semmi nem változott.:) Egyszóval, minden jól alakult, én a környezetemben sokkal több rossz élményt, maradandó sérülést hallottam természetes szülésekrõl. Most ismét babát várok, és mindkét verziót elfogadom, elsõ a babám egészsége!
Én most várom az elsõ babámat. Szerintem nem az a lényeg hogyan. Az esetek nagy részében a császárnak oka van. Az elsõ a baba és a mama egészsége. Bárhogy is alakul, nekem ez az egy a fontos. Nem hinném, hogy ettõl lelkiismeret furdalásom lenne, attól inkább, ha a babával történne valami. Én felkészülök mindkét eshetõségre, a gátvédelemre és a metszésre is. Nem itt dõl el, milyen anya leszel. Régen rossz, ha ez magyarázat lehet :(
en nagyon nagyon friss csaszaros vagyok (5 napos) de amin most en keresztul megyek nem kivanom senkinek se! szultem mar termeszetes uton is de nem lehet a ketott osze hasonlitani sem, sem aludni se menni se nevetni se kohogni se felkelni semmit nem tudok mert borzasztoan faj a sebem, ugyhogy en azt mondom mindenkeppen a sima szules partjan allok!
én császáros voltam, nem választás kérdése volt, hanem így alakult de azért a 2. válaszolónak annyit, hogy nem voltunk betegek, sem én, sem a babám, 10/10-es apgarral született, és 3 napot voltunk kórházban (a császár oka: EDA után leállt a folyamat, nem tágultam, majd leesett a szívhang, a papíromon meg relatív téraránytalanság volt) személy szerint nem bánom, mert nagyon nagy buksija volt a babámnak 38-as nekem az elsõ 3 nap volt rossz, nagyon nehéz volt a felkelés a seb miatt, de utána már jól voltam, két hét múlva meg már bringáztam
Most gondolom le leszek pontozva a korom miatt, de elmondom. 17 éves vagyok, nem terveztük a manónkat, de megtartottuk. Nekem azt mondta egy nagyon nagyon kedves védõnõ ismerõsöm, hogy fejben dõl el. Ezért én végig arra készültem, hogy simán fogok, szülni max 6 óra alatt és el is képzeltem mindent és ezt a manómba is "betápláltam". 5 óra és 15 perc alatt lett meg a kisfiam, simán szültem és teljesen úgy volt, ahogy én ezt elképzeltem, annyi különbséggel, hogy én otthonról akartam indulni, de már 2 napja a kórházba feküdtem.(túlhordás és toxémia gyanú miatt.) Minden nap megbeszéltem a terveim a fiammal. Õszintén iszonyúan szép szülésem volt!! Csendben voltam, ott volt a párom, az utolsó 1, 5 órában bejött édesanyám is a szülésznõ javaslatára, ami tényleg még több erõt adott, a dokim poénokkal segített. Egyetlen rossz dolog volt az egészben, az pedig a másik szobában szülõ nõ volt.. Végig visított a végére semmi ereje nem volt, 4 doki próbálta kiszedni belõle a gyereket, mert nem tudott nyomni, elkiabálta az erejét.. A dokim meg is jegyezte : "Az a nõ a másik szobában 10 évvel idõsebb, mint maga, mégis olyan, mintha 10 évvel fiatalabb lenne magánál":) A szobatársammal akivel még a terhes-pathológiáról együtt mentem szülni tök közel voltunk egymáshoz a gyermekágyon is. Õ császárral szült, le se tudott feküdni úgy fájt a sebe, 3 napig a kórházban csak ment, mint a mérgezett egér, annyira sajnáltam.(bár én meg menni alig tudtam. Vagyis sokkal jobban viseltem volna, ha itthon vagyok, de én akkor már a 3. hetemet töltöttem kórházba a 9 hónap alatt, a választott doki-kórház miatt az otthonomtól 100 km-re voltam) Engem már toltak át a gyermekágyra õ még ott vajúdott, még a szülésznõm megállt, hogy beszélgessünk egy kicsit, de aztán õt vinni kellett a mûtõbe. Megcsászározták, nem is látta a lányát csak 12 óra múlva... Én mentem át néha meglátogatni, mert nem kelhetett fel(EDA), végig olyan ideges volt. Végül megkérdeztem, hogy mi van a lányával, lefotóztam neki, így nyugodott meg.. Ráadásul ahogy kibújt, úgy véresen mindenhogy megkaptam Õt és magamhoz ölelhettem, megpuszilhattam és azért a pillanatért minden fájdalmat ki lehet bírni és mindent megér.♥ Egyébként a mai napig egy gyönyörû emlék a szülés számomra, mert így akartam, így álltam hozzá!:) (homeós bogyók nekem sokat segítettek.) 8 hetes gyönyörû kisfiú nagyon nagyon boldog anyukája:)
Ez az egész anyaság dolog olyan - ez meg ymagától. Megszoktuk, hogy mindent elõre tervezünk: a munkahelyen amanapság a férfi oldalunkkal lehetünk siokeresek. De ez a szüléás-szoptatás-nevelés: ez olyan dolog, legjobb bízni a Teremtõben, hogy elrendez mindet. (testedben, természetben, ösztönben....) Persze meg kell tenni, amit lehet, eljárni védõnõhöz, stb, de ezt megtervezni nem kell, mert nem is lehet. Itt engedni kell folyni az életet...engedni..ez olyan nõi dolog, ..tudod, olyan archaikusan nõi, úgy értem. Engedni az életet folyni, elfogadni amit hoz..Érdemes erre ráérezni, a gyermeknevelésnél is nagyon jó lesz. Ez olyan örvéyn féle: ha kapálózol, leküzdöd magad. Ha felveszed a forgást, fel fog dobni :) Van még eg yjó a természetes szülésben, most mondta egy szülésznõ. Amennyiben a szölõ nõ nem kap semmilyne gyógyszert szülés közben, akkor keletkeik egy olyan "hormon-koktél" a szervezetében, ami kiváltja azt az ösztönös(állati) anyai érzést. TEhát nem érzelmet, hanem testi ösztönt. Ezáltal az elsõ napok izgelmeit és kétségeit sokkal könnyebben veszi az ilyne anyuka, meg a zsülés után pár nappal jelentkezõ "fáradtság, kedvetlenség" is enyhébb így. Könnyebblesz a gyermekágy.
Ez nem választás kérdése. Ha orvosilag indokolt, akkor indokolt. Ha nincs szükség rá, akkor nem fognak mindkettõtöket kitenni a mûtéti kockázatnak. A Földön hány milliárd szülés esett meg már...ki lehet azt bírni. Sõt! Lehet h hülyén hangzik, de hidd el, íg yigaz. Nekem életem két nagyon nagy élménye. Pedig oxitocinnal szültem, fekve, kényelmetlenül, de ez lényegtelen. Ezt elmagyarázni nem lehet, de a fizikai kényelmetlenségek egy pillanat alatt jelentéktelenné váltak, maga az "életet adás " élménye annyira elsöprõ. Nameg az elsõ pillantás a gyermeked szemébe nézni! Onnan már lényegtelen, hogy hogy jutottál idáig. Nekem hosszú gátmetszés volt(ami elfér) úgy sikerült, de Pár hét múlva folytattam a megszokott életemet, . persze sok babázás-pihenés-szoptatással.Mármint testileg a sima szülésnek nem volt különösebb utóhatása, a lefolyását meg nem hagynám ki, ha választhatnék. Fájdalom ide vagy oda. Persze minden szülés más, nekem sem oltak egyformák, a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat ! Azt hiszem inkább én is a természetes utat választom . Remélem a baba is így dönt majd:) Kicsit félek a szüléstõl , de azt hiszem ez normális . További szép napot !
Kérdezõ, hol fogsz szülni? Lehet kérned a császárt? Én nem kértem volna, nem gondoltam soha arra, hogy császárom lesz, de sajnos az lett. Testileg jól viseltem, lelkileg viszont nehezen. Ha valaki akarja a császárt, bizonyára lelkileg is fel tud rá készülni, engem viszont váratlanul ért. Amúgy bárhogy is szülsz, arra gondolj, hogy te így is úgy is lehetsz jó anya, és ebben az intoleráns társadalomban csak magadra hallgass, ne az ítélkezõ kívülállókra. Ha nincs ok rá (lelki-pszichés, testi), akkor szerintem kerüld el a császárt. Ha bármi gond van, akkor viszont a babád és te magad vagy fontos, nem pedig az, hogy ki hogyan élte meg a szülést/császárt, mert ez nagyon nagyon egyedi dolog. Bárhogy is lesz szép babavárást, és sok boldogságot a Picurkához! És ha lehet majd írd meg, mi hogy történt, mert én kíváncsi lennék rá!

Karsai Zitának ez a természetes göndör haja? Lehet ilyet csináltatni? ESetleg dauer? Ha igen melyik fajta dauer?

Legjobb válasz: IGen, neki természetes göndör a haja. Ha ilyen hajat szeretnél, akkor legjobb a spiráldauer, de nagyon meg kell gondolni, hogy kivel csináltatod, mert sok fodrász elcseszi (sógornõm is így járt, letört teljesen a haja). Meg az se mindegy, hogy eredetileg milyen a hajad: ha az a szögegyenes, fényes, inkább vékonyszálú, zsírosodásra hajlamos, akkor sajnos nincs az a dauer ami hosszú távon behullámosítaná a hajad. De ha van egy kis természetes hullámossága (még ha olyan összevissza is, az is elég), akkor többnyire szokott sikerülni. DE mindenképp egy jó fodrásszal konzultálj mielõtt belevágsz.

IGen, neki természetes göndör a haja. Ha ilyen hajat szeretnél, akkor legjobb a spiráldauer, de nagyon meg kell gondolni, hogy kivel csináltatod, mert sok fodrász elcseszi (sógornõm is így járt, letört teljesen a haja). Meg az se mindegy, hogy eredetileg milyen a hajad: ha az a szögegyenes, fényes, inkább vékonyszálú, zsírosodásra hajlamos, akkor sajnos nincs az a dauer ami hosszú távon behullámosítaná a hajad. De ha van egy kis természetes hullámossága (még ha olyan összevissza is, az is elég), akkor többnyire szokott sikerülni. DE mindenképp egy jó fodrásszal konzultálj mielõtt belevágsz.

Melyik szebb? Mû köröm vagy a természetes?

Nekem természetes hosszú körmeim vannak,soha sem volt még mû körmöm. Nektek melyik a jobb,szebb?

Legjobb válasz: Nekem a természetes sokkal jobban tetszik, persze ha ápolt:) 1x csináltattam mû körmöt, nagyon rossz volt, soha többet.

Nekem a természetes sokkal jobban tetszik, persze ha ápolt:) 1x csináltattam mû körmöt, nagyon rossz volt, soha többet.
szerintem a rövid természetes. és nem azért, mert szép (mert pont nem érdekel, hogy milyen), hanem mert így a legigényesebb. teljesen felesleges növesztgetni meg mûanyagozni. 21f
Lehetõség szerint mindig a természetes a szebb.
Rövid, természetes, lakkozott. Persze tudom, hogy kell idõnként natúran is hagyni, de az se rettent el. A mûkörmöket nem szeretem, fõleg azokat a hegyes karomszerûeket.
A kérdező hozzászólása: Hát Nekem sem tetszenek a hegyes meg mindenféle hülyeségek.Hát nem olyan baromi hosszaú az enyém sem, viszont ápolt és egy réteg átlátszó lakkal mindig lekenem.:) Köszi a válaszokat!
Most azt vártad, hogy mindenki dicsérgessen és ajnározzon, hogy te milyen okos, és jó vagy, hogy nincsen mûkörmöd? És hogy ez a jó? A mûkörmöt viselõket meg leoltsák, hogy az milyen rossz dolog? :D Visszigazolást vártál, mi?
Mi alapján rendeled hozzá?
A kérdező hozzászólása: f(x): n - z Hogy érted, hogy mi alapján?
f(x)= akármi függvényt úgy definiáljuk, hogy x-hez rendelsz valamit. Tehát amihez rendelsz az az x tengely, amit rendelsz hozzá, az az y.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Melyik az a felső méret akvárium téren, amiben beállt a természetes körforgás, tehát nem kell bele szűrő? !

Erre lennék kíváncsi, ja és én úgy tudom, hogy légpumpa még a nagyobb akváriumokba is kell. <---ez igaz?

Legjobb válasz: A nagyon nagyokba is kell szûrõ. Ahhoz nagyon sok aljzat kéne, hogy beálljon egy természetes egyensúly mint pl egy tónál.

A nagyon nagyokba is kell szûrõ. Ahhoz nagyon sok aljzat kéne, hogy beálljon egy természetes egyensúly mint pl egy tónál.
Hm, ez a garnélás akvárium érdekes, én biztos nem merném szûrõ nélkül hagyni. Nekem is vannak, de nekem nagyobb halak mellett, szûrõvel, vízcserével, de valóban sok trutyit eltakarítanak, tiszta a víz. A válaszra visszatérve, még az óceanáriumokban is keringetik, levegõztetik, szûrik a vizet, pedig azok több ezer literes medencék. A hobby tavakban, horgásztavakban, még a nagyobbakban is kell vízutánpótlás, különben bedurran, bebüdösödik a víz. A balatonba is rengeteg folyó befolyik, ha belegondolsz.
Nekem van egy 50literes, garnéla rákok vannak benne, de vagy 40db, meg 3 mini hal és sok növény, hát ilyen dzsumbuj az egész. Nincs teteje, csak úgy rajta van egy akváriumi neon lámpa. Abba biztos beállt, mert kb félévente tisztítom, és szûrõ sincs benne és mégis tiszta a vize, nem büdösödik, nem sárgul, nem algásodik. Vagy az is lehet, hogy a garnik tisztítják, én nem tudom. Néha párolog a víz, azt utánaöntöm, és annyi. Szerintem jó a lámpa ami rajta van, az is sokat számít, meg a növények és a rákok valahogy véletlenül jó arányban vannak :)
meg van benne 1 csiga is

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!