Találatok a következő kifejezésre: Melyik a terhes vitamin (7 db)

Melyik terhes vitamin a legjobb, vagy melyik vitaminos ital és melyik mennyibe kerül?

Elevitet nem tudom szedni,mert az els? terhességemnél én mindig szédültem és rossz volt a közérzetem a véd?n?m akkor azt mondta,hogy ez lehetetlen,de én amikor abbahagytam a szedését elmúltak ezek a panaszaim és nem szedtem utána semmit,egészséges 3 kg-os kisfiút szültem és se neki se nekem nem volt soha semmilyen bajunk és nem is beteges,ez volt már 3 éve és most a 2.terhességemnél

Legjobb válasz: Pedig lehet ilyen gondod az Elevittõl, másnak is van ( volt ) ezért ha azt nem bírtad, valószínûleg egyik tablettásat sem fogod bírni. Próbáld ki a Hipp Natalt, folyékony 20 ml/ nap az adagja, egy dobozban két üveggel van, ami 12 napra elég és a DM-ben 1000 Ft az ára. ( egy hónapra felszorozva sokkal drágább, mint a tablettások, de ha egyszer azokat nem bírjuk, nincs más választásunk. Amúgy gyümölcslékoncentrátum vassal dúsítva, szerintem te is fogod bírni ezzel nekem sem volt gondom ( Gravidát Elevitet én ki is hányom, mielõtt fel tudna szívódni)

Pedig lehet ilyen gondod az Elevittõl, másnak is van ( volt ) ezért ha azt nem bírtad, valószínûleg egyik tablettásat sem fogod bírni. Próbáld ki a Hipp Natalt, folyékony 20 ml/ nap az adagja, egy dobozban két üveggel van, ami 12 napra elég és a DM-ben 1000 Ft az ára. ( egy hónapra felszorozva sokkal drágább, mint a tablettások, de ha egyszer azokat nem bírjuk, nincs más választásunk. Amúgy gyümölcslékoncentrátum vassal dúsítva, szerintem te is fogod bírni ezzel nekem sem volt gondom ( Gravidát Elevitet én ki is hányom, mielõtt fel tudna szívódni)
Szia! Én sem bírtam az elevitet és a hipp natalt ittam. A Rossmannban a legolcsóbb 899.-
A kérdező hozzászólása: bocsi most nézem a kérdésem és valamilyen oknál fogva nem került ide a vége, nos Most a 2.terhességemnél szeretnék kipróbálni valamilyen vitamin szedését vagy ivását, hátha valamelyik beválna, mert most már úgy érzem, hogy szükségem lenne valamire, mert hát ugye már 1 gyerek mellett kismamának lenni már nem is olyan kõnyû aki volt ilyen helyzetben már az tudja mirõl beszélek!:-) Köszönöm már a meglévõ válaszokat várom a többi tapasztalatokat, véleményeket is!

Melyik Terhes Vitamin jobb, az Elevit vagy a Gravida? És melyiknek mennyi az ára?

Legjobb válasz: Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.

Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.
Az Elevitben nincsen jód! Pedig az nagyon fontos terhesként! Gravidiára szavazok!
Mindkettõ jó, de a Gravida sokkal szimpatikusabb kinézetre, és azt hiszem, olcsóbb is!
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön megyek tanácsadásra, majd meg kérdezem a dokimat, de köszi szépen a pozitív válaszokat :)
Nem elhanyagolandó hogy a Gravidában van jód, és olcsóbb is!
Nekem az Elevit vált be, de szerintem mindegy melyiket választod, mindkettõ jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszod! :)
Elevit 100-as: 5980ft, Gravida 100-as: 5162ft.
A kérdező hozzászólása: És a 100x as kiszerelésben nem tudod mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Ma kiváltottam a 90 db-os Gravidát! :) Köszi a válaszokat, és a tippeket :)

Melyik a legjobb terhes vitamin? 5 hetes vagyok most fogom elkezdeni szedni. melyik mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Sok genetikus szerint Elevit a legjobb,de nem épp ez a legolcsobb.Én is ezt szedem,nálam bevállt!14 hetes kismami

Sok genetikus szerint Elevit a legjobb, de nem épp ez a legolcsobb.Én is ezt szedem, nálam bevállt!14 hetes kismami
Én is az Aloe vera gélt iszom és nagyon egészségesek vagyunk, és örömmel oolvastam , hogy van más is aki azt issza! Sajnos nagyon ritka mert nem mindenki ismeri! Nem reklámozzák.30.hetes kismama
A jód, és a folsav ami szükséges, - állítólag- és nem szed mindenki elõtte vitamint. Én Hipp Natalt szedek, azaz iszok, ennek nincs semmi mellékhatása, mint a többi tablettának, és egy doboz (benne 2 üveg) 1000-1400 Ft. között van, ráadásul finom is. Én személy szerint azért iszom ezt, mert nekem az elevittõl székrekedésem volt, és az Eurovittõl meg fájt a gyomrom.
Az én véleményem szerint mindegy melyiket eszed, de a jódot feltétlenül pótold!!!!!!nagyon fontos z idegrendszer fejlõdéséhez. Én azért választottam a Gravidát, mert az Elevitben nincs jód! ha az Elevitet választod, akkor pedig pótold a jódot, van a patikában kapható Jódaqua, abból kell meginni egy kisméretû kávéskanálnyit naponta. Boldog babavárást!
én sem szedek vitamint, helyette aloe vera berry nektárt iszom naponta fél decit
Szia! Egyetértek az elõttem szólóval, mi alighogy megbeszéltük össze is jött a baba, így nem is tudtam volna elõtte szedni.Egyébként sem tudok tablettát szedni mert rosszul vagyok tõle, az orvosom is azt mondta hogy ha nem akarom nem kell, egyek sok gyümölcsöt-zöldséget.Közben rátaláltunk a Hipp natal gyümölcskoncentrátumra, kifejezetten kismamáknak, szerintem jobb mint a tabletta, természetesebb, és benne van minden. 17 hetes egészséges baba anyukája
szerintem sem kötelezõ mindenkinek vitamint szedni! ez afféle hóbort, divat manapság.
Utolsó válaszolónak: "esõ után köpönyeg"??? Ez milyen stílus? Képzeld én semilyen vitamint nem szedek és minden rendbenvan a babával, és velem is. Egyáltalán nem muszály vitamintszedni, szerintem ez csak ilyen generációs ártalom. Régen is egészséges babák születtek vitaminok nélkül. Nem válaszoltam volna erre a kérdésre, de az elõttem szóló nagyon megbotránkoztatott.
És miért nem a teherbeesésed elõtt kérted ki a doki véleményét??? Esõ után köpönyeg, aztán szidod a vitamint, hogy nem jó???!!!
Szia! Én is 5 hetes terhes vok, dokihoz 2 hét múlva megyek, addig nem szedek be semmit, kikérem inkább az õ véleményét a dologról. Gratula neked is! :-))))))
Én az elsõnél elevitet szedtem, de nem bírtam.Most a 2.babónál a centrum maternát szedem..A kettõ nagyjából egy árban van..Mikor a 2.babóval terhes lettem, kérdeztem a dokimat, hogy akkor szedjem ujra az elevitet?Akkor mondta hogy szerinte az elevit csak felpumpálja a babákat, ezért szedjem inkább a maternát...Nekem bevállt.
Szia! Én is Elevitet szedek, a harmadik babámat várom, és semmi gondom nem volt vele, ill annyi, hogy nem tudok aludni ha este veszem be, de ezt nem nehéz megoldani. De széles a skála, lehet válogatni.Biztosan mindegyik jó, hiszen kismamáknak vannak direkt kifejlesztve.Azért nem árt valamit szedni, fõleg ebben a téli vitaminhiányos idõszakban. De én a tervezett terhesség elõtt álltam neki a szedésnek mindig, és így is javasolják, mert az esetleges hiányokból következõ rendellenességeket csak így tudja kivédeni, ha elõre feltölti a szervezetet, még a fogantatás elõtt. Boldog babavárást.
Én a Gravidát szedem, 30 db-os 2000 ft körül van. Mindenkinek más jön be, ha az egyiket nem bírod szedni, ki kell egy másikat próbálni. Gratulálok, boldog babavárást! 36 hetes kismami
Én a Centrum Maternát szedem ezt ajánlotta a nõgyógyász 2500 Ft körül mozog az ára.Azt tapasztaltam én is, hogy azok akik az Elevitet szedték nagyon nagy babát szültek illetve sok barátnõmet felfújt a szer.Nekem semmi gondom a Maternával nem híztam el tõle meg semmi jól érzem magam a bõrömben.(23 hetes kismama)


Szerintetek melyik a legjobb terhes vitamin?

Mennyire ajánlott a szedésük teherbeesés el?tt?

Legjobb válasz: Én Matruellet szedek, mert omega 3 is van benne, védõnõ javasolta, hogy térjek át Elevitrõl. Állítólag Ceizer Endre is átpártolt. Aztán ki tudja :). Dokim szerint tök mindegy, a lényeg, hogy szedjem valamelyiket.

Én Matruellet szedek, mert omega 3 is van benne, védõnõ javasolta, hogy térjek át Elevitrõl. Állítólag Ceizer Endre is átpártolt. Aztán ki tudja :) . Dokim szerint tök mindegy, a lényeg, hogy szedjem valamelyiket.
Én az elevittel meg voltam elégedve, árba is viszonylag jó 100szemes 5800 volt, de én már nem szedem, és a többihez nem tudok viszonyítani. Teherbeesés elõtt ajánlott elkezdeni szedni, állítólag segíti a teherbeesést.
9es vagyok Egyébként nekem is azt mondta a dokim, hogy mindegy, a lényeg, hogy egyem a vitamint. Próbáld ki, ami a legszimpibb, és ha nincs se hasmenésed, se székrekedésed, akkor csak jót teszel vele magadnak és a babának is :)
Én Femibiont szedek a mai napig. Én erre szavazok. Elevittõl nekem állandó hasmenésem lett. Nekem úgy mondta a nõgyógyász, hogy 3 hónappal elõtte kezdjem el a Folsavat és a Jódot szedni. Egy hónappal a tényleges baba miatti aktus elõtt a terhesvitamint. Én így is csináltam. 28 hetes kismami
Mindenki mást fog neked ajánlani. :) Én gravidát szedtem/szedek.Nekem jó, de sokan hánynak tõle.Biztos mond majd a dokid is egyet, meg a védõnõ...meg mindenki. :) 31 hkm
Nem, nem segíti a teherbeesést, csak a teherbeeséskor a megfelelõ vitaminellátottság fontos a babának már az elsõ hetektõl. MAjdnem mindegy, melyiket választod. Rosszat nem dobhatnak piacra.
amikor tervezed a babát már érdemes szedni. én a femibionra szavazok, de marha drága
A kérdező hozzászólása: Akkor már azért (is) megérte! :-)
Elsõ vagyok, és én nem is hánytam tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!! Én is így hallottam, csak kíváncsi vagyok véleményekre és (fõleg) tapasztalatokra.
Én femibion-t szedek, 3 hete kezdtük a babaprojektet! Nagyon meg vagyok elégedve vele, elõtte folsavat szedtem, de ebben megfelelõ mennyiségben található az is, így külön már nem szedek semmit.

Melyik terhes vitamin jobb az Elevit, vagy a Hipp natal?

A háziorvosom azt mondta, hogy ne szedjem az elevitet ha nagy babát nem akarok szülni. A véd?n?m a Hipp natalt ajánlotta.26hetes kismami vagyok.

Legjobb válasz: Szia én rákérdeztem még az elején a dokimtól hogy kell e szedni vitamint és õ azt mondta hogy szol ha szükség lesz rá most vagyok a 27. hétben de még nem kellet semmit szedni.Különben meg azt mondják az elsö 12hétben fontos azt meg már eléggé tullépted:) de te tudod boldog babavárást

Szia én rákérdeztem még az elején a dokimtól hogy kell e szedni vitamint és õ azt mondta hogy szol ha szükség lesz rá most vagyok a 27. hétben de még nem kellet semmit szedni.Különben meg azt mondják az elsö 12hétben fontos azt meg már eléggé tullépted:) de te tudod boldog babavárást
26 hetesen kezdesz vitamint szedni? Akkor már minek? Az elején lett volna nagyobb értelme. Persze én is végig szedtem csak a 7.héttõl. Én gravidát szedtem és nekem nagyon be vált. Az elevittõl székrekedésem volt. A hippet nem ismerem, de csak jobb lehet az elevittõl.Én is úgytudom hogy nagy babák születtek tõle, meg a maternától is. Külföldön be van tiltva a materna, az elevit csak néhány országba van be tiltva.
Én Hipp natalt ittam. Nagyon finom és gyak benne van minden, meg bio, mert ez gyak zöldség gyümi szirup, koncentrátum. Számomra aki egyébként nem sok zöldséget -gyümit ettem életemben. Egyetlen "mellékhatása" volt csak kiívántam a zöldséget gyümölcsöt, képes voltam éjjel is felkelni és kipucolni a hûtöt. Ja és az ára sem mellékes 3 heti adag kerül 1000 Ft-ba. Az Elevit tényleg nem jó. Most attól is nagysúlyú babák születnek. Magzatvédõ vitaminokról úgy tartják 3 honappal a tervetzett babavárás elõtt már el lehet kezdeni és folytani kell a szoptatás ideje alatt is. Én azért azt mondom lehet szünetet is tartani.
Nekem Gravida és Hipp Natal van otthon, de inkább a Hipp-et iszom, mert ahhoz nem kell plusz folsavat enni, és csak természetes dolgokból van. 2*120 milli van egy dobozban, ez a DM-ben 1000 ft és napi 20milli kell belõle
A kérdező hozzászólása: Igazából csak érdeklõdés szinten kérdeztem meg, mert a terhességem elejétõl a 20.hétig Elevitet szedtem, és most iszok Hipp natalt. Boldog babvárást kivánok nektek!
nekem svàjci orvosom mondta hogy elevit a legjobb.azt ajänlom mindenkinek., tényleg jo nagyon.abban megatlälhato minden, de minden ami a babänak kell kb a 7.honaptol kellett nap 1 et bevennem, normàlis sullyal született a babäm....

Tényleg olyan jó minőségű terhes vitamin az Elevit, ahogy a reklámokban beharangozzák? Vagy másfajta jobb? Melyiket ajánlott szedni?

Legjobb válasz: Néhányszor már leírtam, nekem mit mondott a nõgyógyászom, de természetesen mindenki maga dönt. Szerinte azért kezdték el reklámozni annyira az Elevitet, mert van annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy az rossz, csak állítólag sok kismamánál jelentkezett mellékhatás (szédülés, stb.). Õ a Centrum Materna-t javasolta, mert ennél még senki nem panaszkodott neki mellékhatásra.

Néhányszor már leírtam, nekem mit mondott a nõgyógyászom, de természetesen mindenki maga dönt. Szerinte azért kezdték el reklámozni annyira az Elevitet, mert van annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy az rossz, csak állítólag sok kismamánál jelentkezett mellékhatás (szédülés, stb.). Õ a Centrum Materna-t javasolta, mert ennél még senki nem panaszkodott neki mellékhatásra.
A terhesvitaminokban a legfontosabb elem a folsav, mert az kell a fejlõdési rendellenességek elkerüléséhez. Ha valaki egészségesen táplálkozik, sok zöldséget, gyümölcsöt eszik, akkor elég, ha csak folsavat szed pluszban. Az is csak azért kell, mert a napi elegendõ folsavbevitelhez legalább 10 tál spenótot kellene megenni, így jobban jársz, ha folsavtablettát szedsz. De kérdezd ki alaposan az orvosodat a folsavról, õ is ezt fogja mondani! Nem mellékesen sokkal olcsóbb!!!
Sziasztok! Nekem épp a Gravidát nem lehet szednem, hiába a magyar kismamáknak fejlesztették ki, ha pajzsmirigy alulmûködésem van, és már épp elég jódom van így is, nem kell több! :) Ezért nekem csak az Elevit jöhet szóba -ugye az az egyetlen ilyen vitamin, amiben nincs jód. Semmi panaszom nincs rá eddig, meg vagyok elégedve vele. Ha nincs olyan gondod, mint nekem akkor szerintem mindegy melyiket szeded!
Én Gravidát szedek, egyszerûen ez szimpibb, minden reggeli után, nincs tõle semmi bajom, sõt titkos meggyõzõdésem, hogy emiatt menekültem meg a rosszullét-hányás-émelygés problémakörtõl. konkrétan egyszer sem hánytam - 18 hetes vagyok. Szerintem ne félj az óriásbébitõl, ez csak városi legenda! Csak ne szedd éhgyomorra, nekem fájt úgy a gyomrom.
Szia! Nekem a Gravidát ajánlotta a védõnõ, mert azt mondta, hogy az kifejezetten a magyar terhes nõk vitamin igényeinek megfelelõen van kifejlesztve szemben az Elevittel. Egyébként reggelente volt egy kis hányingerem tõle, ezért átáltam az esti szedésre. A vérképen tökéletes amióta szedem, még ilyen sem volt és 5 kg-ot híztam eddig. Úgyhogy nekem bevált! :) (30 hetes kismama)
A dokim azt mondta, hogy szerinte felesleges, ha hizni akarok, akkor szedjem nyugodtan. "Ártani nem használ." Nekem a terhesség elejétõl a Maltoferfolsavat írta fel 3*1-et, késõbb, amikor a babának a csontjai erõsödtek, akkor 3*2 calcimexet (vagy kalciumos pezsitabit), majd amikor már a hasam is fájdogált, akkor magne B 6-ot is szedtem.
az én nõgyógyászom meg azt mondta tök felesleges, vagy ha naon akarok akkor is max 2-3 naponta szedjem, mert nagy lesz a baba
A kérdező hozzászólása: 6 hetes kismama vagyok. Köszönöm a válaszokat! Tehát akkor minõségileg a Centrum Materna a jobb, de egyéntõl is függ hogy kinek mi válik be?
Én 2 hónapja szedem az Elevitet, nincsen semmi bajom tõle.
Én az elsõ babánál az elevitet szedtem, most pedig a centrum maternát.Szerintem a materna jobb(bár ízlés kérdése).De mikor a doki megállapította a terhességet, rögtön kérdeztem tõle, hogy akkor szedjek elevitet??õ erre azt mondta hogy szedjek maternát, mert az jobb állítólag.... hetes kismama
Megint én, nem írtad hány hetes vagy?
Már korábban egy kérdésre válaszolva leírtam, hogy a doki nekem azt mondta, hogy a Maternát azért nem ajánlja, mert attól nagy lesz a babák fejmérete és esetlegesen nem lehet természetes úton szülni csak császárral. Engem ez egy kicsit megijesztett. Én is az Elevitet szedem, nekem is volt sok mellékhatása fiatal terhesen (pár hetesen, még az elején), de egy kicsit szüneteltettem és már nincs semmi baj vele. De Te döntöd el melyiket akarod szedni! Boldog babavárást! 18hetes kismami
Az orvosom az Elevitet ajánlotta, én azt szedem, de van aki nem bírja és inkább a Gravidára esküszik, vagy épp fordítva a Gravidától van rosszul és az Elevit válik be neki. Szerintem nagyjából mindegyik terhesvitamin ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza.
Sziasztok! Mi a második babánkat tervezzük. Az elsõ várandósságom idején Elevitet szedtem, és egy 3900 kg-os kisfiunk született. Hogy az elevit nélkül mekkora lett volna, nem tudni. Most, így 8 év elteltével sokkal több mindent látok a neten, és úgy látom, hogy nagyon nagy a kismama vitaminok propagandája. Én szétnéztem a dm-ben, és a saját márkás termékek közül a kismama vitamin (60 szemes 800 Ft-ért) is megfelelõnek tûnik, ami 600 mikrogramm folsavat és 2-féle B vitamint tartalmaz, de van kifejezetten B-komplex, ami 6-8 féle B vit.-t tartalmaz, és a folsav is ugyanennyi benne, szintén 800 Ft-ért. Ezek után, meggondolandó a havi 3-4000 Ft-os "spéci" vitamin. Számomra legalább is igen!ÜDV.

Nemrég tudtam meg, hogy terhes vagyok, és el is kezdtem szedni az Elevitet, ahogy az első babámnál is. Most azt tapasztalom, hogy nem tudok toalettre menni, és fáj. Valószínű a vitamin okozza, melyik más terhességi vitamint ajánljátok?

Persze eszem a sok gyümölcsöt, zöldséget, de fontosnak tartom így az elején a vitamint is.

Legjobb válasz: Elég ha csak folsavat szedsz az nem okoz székrekedést. mást nem tudok ajánlani mert én csak az elevitet szedtem bár ilyen jellegü problémám nem volt sose. jó egészséget!!

Elég ha csak folsavat szedsz az nem okoz székrekedést. mást nem tudok ajánlani mert én csak az elevitet szedtem bár ilyen jellegü problémám nem volt sose. jó egészséget!!
Elején én is így voltam. Aztán 2 naponta szedtem. Próbáld ki a búzakorpát joghurtban, ettõl megindul. Késõbb semmi bajom nem volt tõle.
én nem szedtem elevitet, de a sógórnõm igen és õ is panaszkodott erre, illetve hasfájásra. õ ezért 2-3 naponta vett be egy szemet. én folsavat szedtem csak, a vérképem mindig jó volt, a lányom most 9 hónapos. nekem azt mondta a dokim, itt a tavasz (szept-re voltam kiírva) egyek sok zöldséget, gyümit, napi egy almát minimum (!!!) hájastúl!
Ladeevit.
Femibion 800, igaz kicsit drága, de nem kell mellé se folsav, se vas kiegészítésként, mindig tökéletes vérképem volt, és pocilakó is szépen nõtt. Ha változatosan eszel, elég csak 2 naponta szedni.
Én a Hipp Natalt ittam és iszom még most is. Attól nincs székrekedés, és télen egyszer sem voltam megfázva, pedig iskolában dolgozom a gyerekek között. Meg a kislányom is hozott haza nem egyszer betegséget. Nekem ez nagyon bevált, jobban mint a tabletta szedés (valahogy jobban el is tudom fogadni).
Ezt általában a vas okozza és az az összes terhesvitaminban van csak a mennyiség más...
én 1hete tudom hogy terhes vagyok, elsõ terhesség, még nem szedek semmit kb 6hetes vagyok de már 2hete puffadok és szorulásom van enyhén..
Fontos is. Próbáld ki a Gravidát, nekem semmi bajom tõle.
Gravidát szedtem, 4 hó-ig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!