Találatok a következő kifejezésre: Melyik a tanulási módszer, (11 db)

Szerintetek idegen nyelv tanulásakor melyik a legjobb módszer a szókincs bővítésére?

Legjobb válasz: Idegen nyelvû könyvek olvasása, idegen nyelvû felirattal filmnézés (persze csak ha van türelmed rákeresni vlmire ha nem érted) meg persze az idegen nyelven internetezés

Idegen nyelvû könyvek olvasása, idegen nyelvû felirattal filmnézés (persze csak ha van türelmed rákeresni vlmire ha nem érted) meg persze az idegen nyelven internetezés
Az, amelyik a legjobban mûködik nálad.
Ja, azt hittem, hogy kifejezetten angol nyelvrõl van szó...de mindegy, mert azok, amiket írtam a többi nyelvre is igazak:D Az utolsó voltam:)
Használni kell a szókártyás módszert IS, a példamondatok megtanulását IS, sokat kell olvasni IS, és ekkor a leggyorsabb a szókincs fejlõdése. Mivel egy szó megtanulása többféle tudást foglal magában (a szó lefordításának képessége pl. nem egészen ugyanaz, mint a használatának a képessége), ezért csak a többféle módszert egyszerre érdemes használni, nincs egy módszer, ami jobb a többinél.

Melyik a leghatékonyabb tanulási módszer, ha tuti 5-ös témazárót akarok írni?

Legjobb válasz: Az, hogy leülsz és csak a tanulásra koncentrálsz. Bemagolsz mindent, persze úgy hogy értséd is, amit tanulsz. Leht, hogy a doga után elfejetesz mindent, de nekem mindig ilyen módszerrel lett ötös a dogám... Persze csak az, ahol elméletet kérdeztek, a gyakorlati dolgoknál mindig mindennel meg kell érteni a menetét, ott nem lehet seggelni.

Az, hogy leülsz és csak a tanulásra koncentrálsz. Bemagolsz mindent, persze úgy hogy értséd is, amit tanulsz. Leht, hogy a doga után elfejetesz mindent, de nekem mindig ilyen módszerrel lett ötös a dogám... Persze csak az, ahol elméletet kérdeztek, a gyakorlati dolgoknál mindig mindennel meg kell érteni a menetét, ott nem lehet seggelni.
Volt itt már errõl szó - ott részletesen leírtam. De a "tuti 5-öst" csak hosszabb távú tanulás alapozza meg!
témazáró elõtt 2-3 nappal már befejezed tanulást. nekem be szokott jönni, mert ha elõzõ nap tanulok rá csak akkor olyan hülyeségeket szoktam kreálni... nem részletezem :D

Melyik a legjobb angol tanulási módszer és menyit tanuljak?

Legjobb válasz: A legfontosabb, hogy nincs egy módszer, hanem kiegyensúlyozottan kell tanulni. Tehát szavakat is kell tanulni és ismételni napi rendszerességgel, olvasni is kell, és a beszédértés fejlesztéséhez filmet is érdemes nézni vagy rádiót hallgatni, meg nyelvtani gyakorlatokat megoldani. Az ilyen "megtanultam angolul úgy, hogy sokat néztem tévét" típusú sikertörténeteket nem kell elhinni. Ilyen módszerekkel fejleszthetõk egyes részképességek, mások viszont nem. A nyelvtan is fontos, a szókincs is fontos és a beszédképesség is fontos.

A legfontosabb, hogy nincs egy módszer, hanem kiegyensúlyozottan kell tanulni. Tehát szavakat is kell tanulni és ismételni napi rendszerességgel, olvasni is kell, és a beszédértés fejlesztéséhez filmet is érdemes nézni vagy rádiót hallgatni, meg nyelvtani gyakorlatokat megoldani. Az ilyen "megtanultam angolul úgy, hogy sokat néztem tévét" típusú sikertörténeteket nem kell elhinni. Ilyen módszerekkel fejleszthetõk egyes részképességek, mások viszont nem. A nyelvtan is fontos, a szókincs is fontos és a beszédképesség is fontos.
A mennyiségrõl meg annyit, hogy napi 1 óránál kevesebbet nincs értelme, 2-3 óránál többet meg nem lehet bírni. Persze ha nem jársz iskolába vagy nem dolgozol, akkor lehet többet is, de csak sok önfegyelemmel.


Valaki próbálta már ki a Kreatív nyelvtanulási módszert? Mi a véleménye róla? Hogy néz ki ez az egész tanulási módszer? És középszintű nyelvvizsgához melyiket kellene megrendelnem?

Legjobb válasz: az alap csomag nekem elég volt a középszinthez, bár én szókincset gyarapítottam más könyvbõl,mert az elég gyenge volt. a nyelvtant nagyon jól megtanítja. én csak ajánlani tudom. nekem van pár csomagom amire már nincs szükségem,ha gondolod baráti áron el tudom postázni,mert az eredeti ára emlékszem milyen horribilis volt

az alap csomag nekem elég volt a középszinthez, bár én szókincset gyarapítottam más könyvbõl, mert az elég gyenge volt. a nyelvtant nagyon jól megtanítja. én csak ajánlani tudom. nekem van pár csomagom amire már nincs szükségem, ha gondolod baráti áron el tudom postázni, mert az eredeti ára emlékszem milyen horribilis volt
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszod, és mennyiért tudnád nekem eladni?Gyõrben lakom.priviben válaszolj kérlek

Szerintetek melyik a jobb tanulási módszer? Ti melyik szerint tanultok?

1. Amit délel?tt feladtak házi feladatokat, tanulnivalókat, még aznap délután/este megcsinálom.

Legjobb válasz: Jobb aznap megérteni az anyagot, de legalább max másnap foglalkozni vele mert úgy még valamennyire észben van mit is mondtak az órán. Ha vársz vele egy hetet akkor már kevésbé fogod érteni, nehezebben megy a dolog stb.

Jobb aznap megérteni az anyagot, de legalább max másnap foglalkozni vele mert úgy még valamennyire észben van mit is mondtak az órán. Ha vársz vele egy hetet akkor már kevésbé fogod érteni, nehezebben megy a dolog stb.
Én 2. szerint. Nekem bevált.
Elsõ. A második módszer nem jó, mert elfelejted a leckét, ha nem aznap csinálod meg, vagy mit tudom én.
2. nekem ez vált be. nem felejtem el mert mindig felírom( ha meg mégis..hát mire van az a 10 perc szünet?..:D) akkor nem jó a 2. módszer ha pl. 2-3 oldalnyi(nekem 40 angol kifejezés volt) dolog van vagy nagy dolgozat.. tapasztalatból mondom.. akkor már elõtte 2-3 nappal el kell kezdeni tanulni!
2., mindent az utolsó pillanatra hagyok, volt többször hogy doga reggelén keltem fel korábban tanulni, mert elõzõ este nem tudtam rávenni magam, ha elõtte nap tanulok, akkor is este. Persze minden év elején megfogadom, hogy ezentúl másként lesz, most remélem így végzõsként sikerülni fog valamennyire. Ezt nem ajánlom annyira, én is csak azért vagyok jó tanuló, mert a lustaság mellett elég lelkiismeretes vagyok, tehát ha kell reggel ötkor, de megtanulom az anyagot, mert nem tudok úgy elmenni dogára, hogy nem készültem. Ha nem vagy olyan lusta mint én, akkor az elsõ módszert ajánlom írásbelire, tanulnivalóra az utolsó napot ha meg tudod tanulni egy délután alatt, ha nem, kezd el korábban és utolsó nap ismételj.
Én eddig nem találkoztam olyannal aki az elsõ szerint tanulna!

Melyik a leghatekonyabb tanulasi modszer? Hogyan osszam be a tananyagot?

egyetemista vagyok ,es nem tudok kifejleszteni magamnak egy tanulasi modszert...leirnatok ti hogy tanultok.sok anyagrol van szo ,es keves idom is van..

Legjobb válasz: Én is egyetemista vagyok, szorgalmasnak nem mondanám magam, ezért nekem is nehézséget okoz. Már elõadáson megpróbálok figyelni, hogy már ott is ragadjon rám vmi, de legalábbis képben legyek. Tudom, hogy más azt csinálja, hogy napokig non-stop tanulja, nekem az nem megy. Az elsõ, hogy meglegyen az oda tartozó anyagod. Én kb 1 hétre beosztom, vagy ha sok a tétel akkor úgy, h naponta minél kevesebb tételt kelljen megtanulnom. A legkönnyebbekkel kezdem, akkor az ad egy kis sikerélményt. A legjobb, ha hagysz a végére 1 napot átismételni. Olvasgasd neten is nézz utána, próbáld emészteni. Próbáld megérteni. Ne ijedj meg, az a cél, hogy fokoztatosan megtanuld, nem hogy egyszerre az egészet. Amúgy nekem a leghatékonyabb, ha leírom nekem érthetõen vázlatba, csak az baromi sok idõ,szóval azt jóval elõtte, vagy szorgalmi idõszakban már el kell kezdeni. Nem tudom nektek hogy vannak a vizsgák. Ha biztosra akarsz menni, és decemberben lesznek, akkor már most dolgozd ki, addig is tanulsz, és vizsgaidõszak elejére már meglesz az anyagod. Ha jól tudsz kidolgozni vagy vázlatot írni, akkor használd a sajátod, ha nem, akkor másét használd. Ha kérdésed van még írj. Melyik suliba jársz amúgy?

Én is egyetemista vagyok, szorgalmasnak nem mondanám magam, ezért nekem is nehézséget okoz. Már elõadáson megpróbálok figyelni, hogy már ott is ragadjon rám vmi, de legalábbis képben legyek. Tudom, hogy más azt csinálja, hogy napokig non-stop tanulja, nekem az nem megy. Az elsõ, hogy meglegyen az oda tartozó anyagod. Én kb 1 hétre beosztom, vagy ha sok a tétel akkor úgy, h naponta minél kevesebb tételt kelljen megtanulnom. A legkönnyebbekkel kezdem, akkor az ad egy kis sikerélményt. A legjobb, ha hagysz a végére 1 napot átismételni. Olvasgasd neten is nézz utána, próbáld emészteni. Próbáld megérteni. Ne ijedj meg, az a cél, hogy fokoztatosan megtanuld, nem hogy egyszerre az egészet. Amúgy nekem a leghatékonyabb, ha leírom nekem érthetõen vázlatba, csak az baromi sok idõ, szóval azt jóval elõtte, vagy szorgalmi idõszakban már el kell kezdeni. Nem tudom nektek hogy vannak a vizsgák. Ha biztosra akarsz menni, és decemberben lesznek, akkor már most dolgozd ki, addig is tanulsz, és vizsgaidõszak elejére már meglesz az anyagod. Ha jól tudsz kidolgozni vagy vázlatot írni, akkor használd a sajátod, ha nem, akkor másét használd. Ha kérdésed van még írj. Melyik suliba jársz amúgy?
Akkor talán fejezd be a gépezést, és láss neki. Tuti módszer.
Én elolvasom párszor, aláhúzom a lényeget, jegyzeteket készítek, elismétlem magamban többször, általában szoktak menni a vizsgáim!

Melyik a legjobb tanulási módszer szerinted?

1.)Nem alszol és dolgozat elötti éjszakát áttanulod 2.)Nem tanulsz semmit se inkább kialszod magad rendesen 3:)Picit tanulsz és picit is alszol

Legjobb válasz: A három közül? 1 ha valami jobbra akarod megírni, ha csak 2re hajtasz akkor 3:D

A három közül? 1 ha valami jobbra akarod megírni, ha csak 2re hajtasz akkor 3:D
Az a legjobb ha óráról órára tanulsz, és Tz-k elõtt már csak át kell nézned az anyagot amit már megtanultál.
Szerintem egyik se. Az én véleményem, hogy tanulj sokat, de ne feletkezz el az alvásról se!

Melyik a legjobb tanulási módszer?

Holnapra megkell tanulnom 5 A/4 es oldalnyi kémiát, és nem tudom, hogy hogyan sikerülhet mindent megtaulnom?

Legjobb válasz: Ne legyetek vele ilyen gonoszak! Nem azt kérte, hogy tanuljátok meg helyette az anyagot, hanem, hogy hogyan tudna eredményesen tanulni. Van aki hallás után, van aki látás után tanul könnyebben. Aki hallás után, az csak hangosan tud tanulni, felolvassa magának és úgy jegyzi meg. Én például látás után tanultam. Minden, amit magamnak elolvastam, annak leírtam a lényegét vázlatba sok különbözõ színnel, karikázásokkal, csillagokkal minden apró jellel, ami alapján magam elé tudom képzelni az adott anyagot, mintha egy fotóalbum lenne az agyamban. Szóval ne szóljatok bele, ha nem tudtok semmit. Te meg, kedves kérdezõ, teszteld ki magadnak, hogy milyen napszakban, evés elõtt vagy evés után, hallás vagy látás alapján érted meg jobban az anyagot. Sok sikert!

Ne legyetek vele ilyen gonoszak! Nem azt kérte, hogy tanuljátok meg helyette az anyagot, hanem, hogy hogyan tudna eredményesen tanulni. Van aki hallás után, van aki látás után tanul könnyebben. Aki hallás után, az csak hangosan tud tanulni, felolvassa magának és úgy jegyzi meg. Én például látás után tanultam. Minden, amit magamnak elolvastam, annak leírtam a lényegét vázlatba sok különbözõ színnel, karikázásokkal, csillagokkal minden apró jellel, ami alapján magam elé tudom képzelni az adott anyagot, mintha egy fotóalbum lenne az agyamban. Szóval ne szóljatok bele, ha nem tudtok semmit. Te meg, kedves kérdezõ, teszteld ki magadnak, hogy milyen napszakban, evés elõtt vagy evés után, hallás vagy látás alapján érted meg jobban az anyagot. Sok sikert!
leülsz a popódra, és megtanulod. Ennél jobbat még nem találtak fel az elmúlt néhány ezer év alatt.
Kezdetnek, és folytatásnak a legjobb módszer, ha nem az interneten kutatsz csodaszer utána, hanem nekiülsz és tanulsz. 5 oldal 8.os kéma nem nagy falat, kb mese szint. Ülj neki, szánj minden oldalnak 1 fél órát, pihenj rá egy másik felet, a végén meg olvasd át az összeset, és simán meglesz.
Olvasd el elejétõl végig, mint egy mesét, regény. Utánna olvasd lassabban, jegyzetelj, minden mondatot boncolj szét (amennyiben szükséges). Szerintem nem vagy-vagy (hallás-látás), hanem mindkettõ. DE: IGAZAD ADOK AZ ELSÕ VÁLASZOLOKNAK ABBAN, HOGY ÜLJ LE, ÉS TANULJ! ugyanis sok múlik a "módszeren", de a tudás-elsajátítás tényezõja, a tanulsz vagy nem-tanulsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó 2 álazolónak. Leteszteltem, és én úgy tudom megtanulni, hogy fölolvasom magamnak hangosan
Igaz. A tanulás több érzékszerv használatával könyebb. Hangosan kell mondani és csöndes, nyugodt körülmények között. Többször olvasd át és ha hosszú anyag , bontsd darabokra és csak akkor menny át a következõre ha az elõzõt teljesen fejbõl tudod. Ismételgesd nyugodtan hangosan, akár kérj meg valakit hogy kérdezzen ki.

Melyik a legjobb tanulási módszer?

Fura a kérdés tudom, de most nagy szükségem van a lehet? legjobb tanulási módszerre. Már eléggé kivagyok, nagyon stresszes és alapból szorongós lány vagyok, és azért van most ez a kiborulásom, mert egyszer?en nem tudok megjegyezni dolgokat, nem tudom jól megtanulni a dolgokat. Ez részben azért van, mert naponta 4-5 tantárgyból dolgozatot írunk vagy felelünk, és egyik napról a másikra kérik az ilyet, nekem olyan módszerre lenne szükségem, amivel kicsit gyorsabban tudok tanulni. Már próbáltam a jegyzetel?s módszert, és beválik tényleg, csak id?igényes, és ha pl hétf?r?l keddre kell tanulni 4-5 tantárgyból, az ugye elég nehézkés, és akkor még a tételekr?l nem is beszéltünk..:) Ti hogyan szoktatok tanulni? Mit szoktatok csinálni, mit esztek el?tte, mikor tartotok szünetet és mennyit?

Legjobb válasz: Nem akarok köcsög lenni, de szedd össze magad, mert a középsuli semmi az egyetemhez képest. Nálunk pl. (BME-re járok), heti átlag 3 ZH-nk van, ami egy féléves gimis anyaggal egyenlõ, csak ugye egyetemi tananyaggal, közben meg 20-30 oldalas házikat kell csinálni minden héten, több tantárgyból. Egyszerûen ülj le, és tanuld meg, figyelj rá, hogy ne vonja el semmi a figyelmed, próbálj meg sokat pihenni, hogy fogjon az agyad, használj szövegkiemelõt, különbözõ színeket, persze ez akkor válik be, ha vizuális típus vagy.

Nem akarok köcsög lenni, de szedd össze magad, mert a középsuli semmi az egyetemhez képest. Nálunk pl. (BME-re járok), heti átlag 3 ZH-nk van, ami egy féléves gimis anyaggal egyenlõ, csak ugye egyetemi tananyaggal, közben meg 20-30 oldalas házikat kell csinálni minden héten, több tantárgyból. Egyszerûen ülj le, és tanuld meg, figyelj rá, hogy ne vonja el semmi a figyelmed, próbálj meg sokat pihenni, hogy fogjon az agyad, használj szövegkiemelõt, különbözõ színeket, persze ez akkor válik be, ha vizuális típus vagy.
Ja, és felsõ oktatásban arra is nagy ívben tesznek, hogy te most éppen rohadt sz*rul vagy, és nem bírsz bemenni ZH-zni, vizsgázni, egyebek. Buktad a tárgyat és kész. Ezekhez kezdj el most hozzászokni, mert tényleg nagy lesz a váltás.
Hát ez jó kérdés én most fogok pótérettségizni és nekem is nehezen maradnak meg dolgok jól jönne nekem is valami hatékony tanulási módszer.
A kérdező hozzászólása: Hát ja.. :/ Én is majd ebben az évben érettségizem, de nálunk már most nagy a hajtás, például ezen a héten 7 darab dolgozatot írtunk, és alig-alig tudtam rájuk tanulni..:) És a következõ hét is valami ilyesmi lesz, úgyhogy tényleg imádom a tanáraim :D
Kérdezõ te hova jársz? ennyire kemények a tanárok?
A kérdező hozzászólása: Közgazdasági Szakközépbe járok, és amúgy én is meglepõdtem ezen, tavaly nagyon normálisak voltak, lehetett velük kompromisszumot kötni, de most lehetetlen :) Nagyon sok dolgozatot írunk, minden héten tételdoga, angolon minden órán felelünk, ami minden nap van, meg még ugye a többire se ártana tanulni, fõleg a szakmai tantárgyakra, közgázra meg üzletire.. azt se tudom hol áll fejem :D És ami a legszebb benne, hogy már kb 3-4 lány kap folyamatosan sírógörcsöket az iskolában, meg gyomorfekélyes az egyik, idegkimerülése van a másiknak vagy mi a fene, tehát ez nem csak engem visel meg..:) No mindegy, ha valaki tud valami jó tanulási módszert, megköszönném ha leírná :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!